ویزای سفر

ویزای سفر

ویزا چیست؟

اگر عازم سفر خارجی باشید، حتما با ویزا سروکار خواهید داشت. ما اینجا درباره این صحبت می‌کنیم که ویزا دقیقا چیست و چرا برای سفر به کشورهای خارجی باید آن را درخواست کرد؟
برای پاسخ به سوال «ویزا چیست؟» و فهم بهتر آن با یک مثال پیش می‌رویم. تصور کنید می‌خواهید به خانه کسی بروید. در قدم اول چه کار می‌کنید؟ طبیعتا از صاحب‌خانه اجازه می‌گیرید؛ چون ورود به هر خانه‌ای، بدون اجازه صاحب‌خانه‌اش ممکن نیست. ویزا هم به‌نوعی اجازه صاحب‌خانه محسوب می‌شود.
ویزا یک مجوز است؛ مجوزی برای سفر به کشورهای خارجی. هر مسافری که بخواهد به کشوری خارجی سفر کند، در وهله اول باید از آن کشور اجازه بگیرد؛ یعنی به سفارت‌خانه کشور مقصدش مراجعه و درخواست ویزای آنجا را می‌کند.
اگر شما هم قصد سفر به کشورهای خارجی را دارید و می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید، این مطلب را تا انتها بخوانید.

هزینه گرفتن ویزا

برای هزینه ویزا نمی‌شود مبلغ و تعرفه خاصی مشخص کرد. دلایل زیادی هم برای این موضوع وجود دارد:

  • دلیل اول: ویزا انواع و اقسام متنوعی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد؛ مثل ویزای توریستی، ویزای کار، ویزای درمانی، ویزای تحصیلی و... .
طبیعتا هر کدام از آن‌ها هم تعرفه خاص و متفاوت خودشان را دارند؛ بنابراین اگر می‌خواهید از قیمت ویزا سردربیاورید، ابتدا باید نوع ویزای موردنیازتان را مشخص کنید.
  • دلیل دوم: هزینه ویزای هر کشوری متفاوت از کشور دیگر است؛ پس نمی‌توان یک مبلغ کلی برای آن ارائه داد.  نواسات نرخ ارز هم خودش نکته مهمی است. همان طور که می‌دانید، نرخ ارز به‌صورت روزانه و لحظه‌ای تغییر می‌کند؛ همین هم باعث می‌شود که نتوان برای ویزا، یک هزینه دقیق ریالی در نظر گرفت.
در نهایت اگر درباره هزینه گرفتن ویزا سوال دارید، پیشنهاد می‌کنیم با شماره 43900880-021 تماس بگیرید.

مدارک لازم برای گرفتن ویزا

هر سفارتخانه‌ای برای دادن ویزا به متقاضی، مدارک متنوعی از او دریافت می‌کند. بخشی از مدارک لازم برای گرفتن ویزا مشترک است. بخش دیگری از مدارک هم با توجه به نوع ویزا و قوانین کشور مقصد، متفاوت خواهد بود.
در ادامه به بخشی از مدارک لازم برای گرفتن ویزا اشاره می‌کنیم؛ مدارکی که به‌طور کلی برای گرفتن هر ویزایی ضروری است.
این نکته را به خاطر داشته باشید! در بیشتر موارد، لازم است مدارک فارسی شما برای سفارت ترجمه شده باشد. هنگام جمع‌آوری مدارک، حتما به این موضوع توجه کنید.

پاسپورت

اولین مدرک، پاسپورت است؛ پاسپورتی که حداقل شش‌ماه اعتبار داشته باشد.

شناسنامه

مدرک بعدی شناسنامه متقاضی است که حتما باید ترجمه شده باشد.

گواهی تمکن مالی

مسافر باید با سند و گردش حساب اثبات کند که توانایی اداره مالی خودش را دارد.

مراحل اخذ ویزا

در قدم اول باید نوع ویزا و کشور مقصدتان را مشخص کنید. در قدم دوم باید مدارک لازم را جمع‌آوری کنید و آن‌ها را به سفارتخانه تحویل بدهید. بعد از ارائه مدارک، تنها کاری که باید انجام بدهید، پیگیری است. شما می‌توانید این فرایند را به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم پیش ببرید؛ یعنی یا خودتان درخواست ویزا بدهید یا این کار را با واسطه انجام بدهید.
مراجعه حضوری به سفارتخانه، اولین روش درخواست ویزا به حساب می‌آید. در این روش شما به سفارتخانه کشور مقصدتان مراجعه می‌کنید و بعد از ارائه مدارک، به‌صورت مستقیم مراحل درخواستتان را پیگیری می‌کنید. طبیعی است که این روش زمان زیادی هم از شما ‌می‌گیرد.
یکی دیگر از روش‌های درخواست ویزا، سپردن این کار به آژانس‌ها و مراکز اخذ ویزا است. یکی از خوبی‌های این روش، صرفه‌جویی در وقت شماست. به این ترتیب تنها کاری که لازم است انجام بدهید، ارائه مدارکتان به آژانس مدنظر است. خوبی این روش این است که دیگر نیاز نیست به‌صورت مستقیم مراحل درخواست را پیگیری کنید.

انواع ویزا

همان طور که گفتیم، ویزا انواع مختلفی دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد:

  • ویزای ترانزیت: نوعی ویزای کوتاه‌مدت است. اگر پرواز مسافر ترانزیت‌دار باشد، یعنی باید چند ساعتی را در یک کشور میانی، منتظر پرواز بعدی‌اش بشود. ویزای ترانسفر، مجوزی برای حضور چندساعته در این کشور میانی است.
  • ویزای توریستی: همان طور که از اسمش هم معلوم است، مجوزی برای یک سفر توریستی کوتاه‌مدت است مجوزی برای گشت‌وگذار در سطح کشور و دیدن جاذبه‌های گردشگری. صاحب ویزای توریستی، اجازه کار یا اقامت ندارد.
  • ویزای کار: این ویزا مناسب مسافرانی است که برای پیداکردن کار، به یک کشور سفر می‌کنند.
  • ویزای درمانی: این ویزا مخصوص بیمارانی است که قصد دارند با هدف درمان سفر کنند. ویزای درمانی فقط در شرایطی صادر می‌شود که مدارک پزشکی بیمار، طبق شرایط اخذ ویزای درمانی باشد.
    ویزای تحصیلی: این ویزا به‌نوعی ویزای اقامت کوتاه‌مدت محسوب می‌شود؛ اقامتی که هدف آن تحصیل است.

 

ویزاها لزوما براساس هدف سفر، تقسیم‌بندی نمی‌شوند. در ادامه به انواع دیگر ویزا اشاره می‌کنیم:

  • ویزای یکبار ورود: اعتبار این ویزا بعد از یک بار ورود و خروج به کشور مقصد، از بین می‌رود؛ حتی اگر از مدت‌زمان اعتبار ویزا باقی مانده باشد.
  • ویزای مولتی: تا زمانی که ویزا اعتبار زمانی داشته باشد، مسافر می‌تواند به‌طور نامحدود وارد کشور مقصد شده و آنجا را ترک کند.
  • ویزای محض ورود (visa on-arrival): نام دیگر این ویزا، ویزای فرودگاهی است؛ ویزایی که برای درخواست آن لازم نیست از قبل اقدامی کرده باشید. به‌محض ورود به فرودگاه، آن را درخواست می‌دهید و تحویل می‌گیرید.
  • ویزای الکترونیکی (E-VISA): فرایند درخواست و دریافت این ویزا، همان طور که از اسمش هم معلوم است به‌صورت الکترونیکی خواهد بود.
  • ویزای کوتاه‌مدت یا بازدیدکننده: این ویزا غیرمهاجرتی است و مشخصه اصلی‌اش، اعتبار زمانی کوتاه است؛ مثل ویزای توریستی یا کاری.


درخواست آنلاین ویزا علی بابا

همان طور که بالاتر هم گفتیم، فرایند درخواست ویزا به دو صورت مستقیم یا از طریق آژانس انجام می‌شود. شما می‌توانید با مراجعه حضوری به سفارتخانه کشور مقصد، ویزای خودتان را درخواست بدهید. احتمالا اگر زمان کافی برای پیگیری نداشته باشید، این روش برایتان سخت و پرزحمت خواهد بود.
حالا که تا اینجای مطلب همراه ما بودید، به احتمال زیاد مسافر هستید و می‌خواهید فرایند درخواست ویزا را پیش ببرید. اگر ترجیح می‌دهید ویزایتان را بی‌دغدغه و راحت دریافت کنید، پیشنهاد ما یک راه سریع و مطمئن است: سپردن این کار به علی‌بابا.

برای شروع کافی است وارد وب‌سایت یا اپلیکیشن علی‌بابا بشوید؛ سپس با چند کلیک ساده، ویزای خودتان را درخواست بدهید. در صفحه ویزای کشور مدنظر شما، همه اطلاعات لازم مانند لیست قیمت‌ها، مراحل اخذ ویزا و مدارک لازم، نوشته شده است؛ با همه این‌ها اگر باز هم نیاز به راهنمایی داشتید، کافی است با شماره 43900880-021 تماس بگیرید.


سوالات متداول

آیا برای گرفتن ویزا نیاز به مراجعه حضوری است؟

خیر. اگر بخواهید این مسیر را با علی‌بابا پیش ببرید نیازی نیست که به‌صورت حضوری مراجعه کنید. فرایند درخواست ویزا از علی‌بابا به‌صورت تلفنی یا آنلاین انجام می‌شود.

زمان لازم برای اخذ ویزا چقدر است؟

این فرایند با توجه به کشور مقصد، متفاوت خواهد بود. اگر می‌خواهید از مدت‌زمان اخذ ویزای یک کشور خاص باخبر شوید، می‌توانید با شماره 43900880-021 تماس بگیرید.

در صورت ردشدن درخواست ویزا، امکان درخواست مجدد وجود دارد؟

اگر درخواست ویزا داده باشید و آن درخواست رد شده باشد، می‌توانید به آن اعتراض کنید.

برای گرفتن ویزا، آیا بیمه مسافرتی جزو مدارک لازم است؟

بله. اصولا بیمه مسافرتی یکی از آن مدارکی است که باید به سفارت ارائه بدهید.

نامه تمکن مالی چیست؟

نامه تمکن مالی، سند یا اسنادی است که ثابت می‌کند مسافر، استطاعت مالی کافی برای سفر را دارد.

نحوه گرفتن وقت از سفارت چگونه است؟

پاسخ به این سوال، از کشوری به کشور دیگر متفاوت خواهد بود. هر کشوری برای تعیین وقت سفارت، قوانین خاص خودش را داد. برای آشنایی با شیوه وقت‌دهی سفارت کشور مدنظرتان کافی است با شماره 43900880-021 تماس بگیرید.

نحوه تمدید ویزا چگونه است؟

شرایط تمدید ویزا به نوع ویزا و قوانین آن کشور بستگی دارد. اگر می‌خواهید از شرایط تمدید ویزای خاصی مطلع شوید حتما با شماره 43900880-021 تماس بگیرید.