اسلوونی

اسلوونی؛ راهنمای سفر و هرچه باید بدانید!

کشوری شبیه نقاشی‌های باب راس، پر از شگفتی

تا به حال دلتان خواسته منظره‌هایی را که باب راس در نقاشی‌هایش می‌کشید، از نزدیک ببینید؟ آماده سفر شوید و این راهنمای سفر به اسلوونی را جلوی دستتان بگذارید. در این مقاله کشوری را به شما معرفی می‌کنیم که شبیه نقاشی‌های باب راس است، همان‌قدر زیبا و رویایی.

جاهای دیدنی اسلوونی، تاریخچه این کشور، فرهنگ مردم، مناظری که خواهید دید و آب‌وهوای دلپذیر این کشور، بخشی از جذابیت‌های اسلوونی است. وجود کوه‌های آلپ در بین دیدنی های اسلوونی باعث شده این کشور بیشتر از قبل معروف شود.

اگر عاشق بازدید از جاذبه‌های تاریخی و آثار معماری هستید، یا کوهنوردی، قایق‌رانی، غارنوردی و طبیعت‌گردی را دوست دارید، حتما باید به اسلوونی سر بزنید.

اسلوونی کجاست؟
کشور اسلوونی در بخش مرکزی اروپا قرار دارد.
بهتر است چه زمانی به اسلوونی سفر کنیم؟
اوایل بهار، بهترین زمان سفر به اسلوونی است.
جاهای دیدنی اسلوونی کجاست؟
قلعه بلد، کلیسای هولی ترینیتی، دریاچه بلد، دریاچه بوخین و مسیر بلد به بوخین، بعضی از جاهای دیدنی اسلوونی هستند. برای اطلاعات کامل‌تر و آشنایی با جاذبه‌های بیشتر، حتما بخش «جاهای دیدنی اسلوونی» را مطالعه کنید.
بهترین هتل‌های اسلوونی کدام است؟
هتل بزرگ لیوبلیانا، هتل بین‌قاره‌ای و هتل آستریا، سه تا از بهترین هتل‌های اسلوونی هستند.
بهترین راه دسترسی به اسلوونی کدام است؟
بهترین راه دسترسی به اسلوونی، پرواز به وین اتریش و بعد رفتن از اتریش به لیوبلیانا در اسلوونی است. این روش هم سریع است، هم راحت.

در راهنمای سفر به اسلوونی مجله علی بابا تمام مطالبی که لازم است در مورد این کشور، فرهنگ مردم و جاهای دیدنی اسلوونی بدانید، توضیح می‌دهیم. دیگر لازم نیست نگران اقامت، پیدا کردن بهترین رستوران‌ها و بازارها، آشنایی با فرهنگ مردم، روش سفر به اسلوونی یا هیچ‌چیز دیگری باشید.

اسلوونی کجاست؟ (مشخصات جغرافیایی اسلوونی)

اولین سوالی که باید در راهنمای سفر به اسلوونی به آن پاسخ دهیم این است: اسلوونی کجاست؟

اسلوونی دقیقا در جنوب شرقی اروپای مرکزی قرار گرفته است. این کشور از شمال با اتریش، از غرب با ایتالیا، در جنوب با کرواسی و از شرق با مجارستان مرز زمینی دارد؛ قسمتی از اسلوونی هم به انتهای دریای آدریاتیک می‌رسد.

اسلوونی

عکس از: سایت Explorerchick

زبان رسمی این کشور اسلوونیایی و واحد پول آن یورو است. لیوبلیانا،  پایتخت این کشور کوهستانی و سرسبز است.

اسلوونی دو میلیون نفر جمعیت و ۲۰ هزار کیلومترمربع مساحت دارد. تقریبا نیمی از این ۲۰ هزار کیلومتر را منطقه‌های حفاظت‌شده تشکیل می‌دهند و از لحاظ محیط زیستی اهمیت زیادی دارند.

اخیرا گردشگران زیادی به بازدید از جاذبه های گردشگری اسلوونی علاقه‌مند شده‌اند. شاید برایتان جالب باشد بدانید بیشتر مساحت اسلوونی را کوه‌های آلپ و تپه‌ها تشکیل می‌دهند. کوه‌های آلپ یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی اسلوونی است که برای مردم و گردشگران اهمیت زیادی دارد.

لوکیشن اسلوونی روی گوگل مپ

راهنمای سفر به اسلوونی

عکس از: سایت Erleben

نقشه کشور اسلوونی

اسلوونی کشوری ناهموار و پر از تپه و کوه است. پست‌ترین منطقه در این کشور در ساحل دریای آدریاتیک قرار گرفته که هم‌سطح آب‌های آزاد جهان است. مرتفع‌ترین نقطه اسلوونی هم قله «تری گلاو» با ۴۶۸۲ متر ارتفاع است که در کوه‌های آلپ قرار دارد.

بیشتر از ۸۰ درصد زمین‌های این کشور حاصل‌خیز هستند و تقریبا همه جا می‌شود کشاورزی کرد. البته با آب‌وهوای متنوع اسلوونی کشاورزی کمی دشوار است، اما غیرممکن نیست.

نقشه کشور اسلوونی

عکس از: سایت worldatlas

لیوبلیانا، ماریبور، کوپر، پیران و بلد، چند تا از شهرهای مهم اسلوونی هستند. بزرگ‎ترین شهر و پایتخت اسلوونی هم شهر لیوبلیانا است. در ادامه راهنمای سفر به اسلوونی بیشتر با این شهرها و خود کشور اسلوونی آشنا می‌شوید.

نقشه گردشگری اسلوونی

همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم، رشته‌کوه، تپه، دریا و غارهای زیادی در اسلوونی وجود دارد. علاوه بر جاذبه‌های طبیعی که در همه جای اسلوونی به چشم می‌خورد، این کشور جاذبه‌های تاریخی و معماری زیادی هم دارد.

نقشه گردشگری اسلوونی

عکس از: سایت thinkslovenia

وجود کوهستان‌ها، رودخانه‌ها و دریا باعث شده تا شما بتوانید انواع تفریحات را تجربه کنید؛ از طبیعت‌گردی و غارنوردی گرفته تا اسکی و تفریحات آبی. فرقی نمی‌کند در چه فصلی به اسلوونی سفر می‌کنید. این کشور در همه فصل‌ها تفریحات و مناظر جذابی برای ارائه دارد.

قایق‌رانی در رودخانه‌های خروشان، کوه‌نوردی در قلب کوه‌های آلپ، طبیعت‌گردی در جنگل‌های بکر، اسکی روی برف در شیب کوه‌ها و ده‌ها تفریح دیگر، همگی با هم در اسلوونی منتظر شما هستند.

تاریخچه اسلوونی

کشور اسلوونی تاریخچه پرفرازونشیبی دارد. اگر به تاریخ علاقه دارید، این بخش از راهنمای سفر به اسلوونی را با دقت بخوانید.

قدرت‌های ناحیه‌ای اروپایی مثل جمهوری ونیز و باواریا، مخصوصا امپراتوری اتریش – مجارستان، مدت‌ها بر منطقه کنونی کشور اسلوونی حکومت می‌کردند. در قرن هفتم میلادی، حکومت محلی باواریا حاکم این منطقه شد. در همان زمان نیز اسلاوها به اسلوونی وارد شدند. قرن سیزدهم، امپراتوری اتریش – مجارستان حاکم منطقه شد.

تاریخچه اسلوونی

عکس از: سایت Britannica

با حاکمیت اتریش – مجارستان، تعداد دوک‌نشین‌های اتریشی در اسلوونی افزایش یافت. این دوک‌نشین‌ها معمولا در مناطق مهم اسلوونی اقامت داشتند و نفوذ اتریش – مجارستان روی منطقه را بیشتر می‌کردند.

سال ۱۸۶۶ م. قسمت‌هایی از اسلوونی، جزئی از خاک ایتالیا شد. بعدها هم در سال ۱۹۱۸ م. برای مدت کوتاهی این منطقه به نام کشور «اسلوونی‌ها، کروات‌ها و صرب‌ها» عنوان گرفت. در همان سال، اسلوونی در زمره یکی از جمهوری‌های سه‌گانه پادشاهی یوگسلاوی قرار گرفت.

تاریخچه کشور اسلوونی

عکس از: سایت Danflyingsolo

در سال‌های ۱۹۱۹ و ۱۹۲۰ م. اتفاقات جدیدی در این منطقه افتاد. در آن سال‌ها، مرز شمالی اسلوونی را با پیمان سن ژرمن، مرز غربی آن را با پیمان راپالو و مرز شمال شرقی آن را با پیمان تریانون مشخص کردند.

اسلوونی در سال ۱۹۴۱ م. اشغال شد و خاک این کشور در زمان جنگ جهانی دوم بین سه کشور آلمان، ایتالیا و مجارستان تقسیم شد. آن زمان در اسلوونی یک جبهه آزادی‌بخش وجود داشت که به پارتیزان‌های تیتو پیوستند و برای آزادی این کشور به سختی مبارزه کردند.

تاریخ اسلوونی

عکس از: سایت Gov

سال ۱۹۴۴ م. همه چیز کم‌کم شروع به تغییر کرد. در اسلوونی پاک‌سازی‌های سیاسی و قومی صورت گرفت. در طی این جریان، آلمانی‌تبارهای بومی اسلوونی و آلمانی‌های مهاجری که توسط نازی‌ها به اسلوونی فرستاده شده بودند، از کشور اخراج شدند. بعدها با پیوستن منطقه ایستریا به یوگسلاوی، بیشتر ایتالیایی‌های ساکن نواحی کرانه‌ای ایستریا هم از کشور اخراج شدند.

همه این اتفاقات برای پیوستن اسلوونی به جمهوری یوگسلاوی بود. سال ۱۹۴۵ م.، اسلوونی عنوان «جمهوری خلق اسلوونی» را گرفت و جزئی از «جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی» شد. اسلوونی شمالی‌ترین بخش یوگسلاوی و ثروتمندترین کشور آن بود.

اسلوونی

عکس از: سایت Hotels

سال ۱۹۹۰ م. آخرین تغییرات اسلوونی کم‌کم شکل گرفت. در ابتدا در تاریخ ۷ مارس ۱۹۹۰ م.، اسم رسمی این کشور از «جمهوری سوسیالیستی اسلوونی» به «جمهوری اسلوونی» تغییر کرد.

بعد در سال ۱۹۹۱ م. یک درگیری نظامی، معروف به جنگ ده روزه، بین اسلوونی و صربستان اتفاق افتاد. جنگ ده روزه با توافق‌نامه بریونی متوقف شد. بعد از این جنگ هم اسلوونی استقلال خود را رسما به جهان اعلام کرد و لیوبلیانا را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد.

رفتن به اسلوونی

عکس از: سایت Inntravel

در نهایت، اسلوونی سال ۲۰۰۴ م. به اتحادیه اروپا پیوست و اکنون یکی از اعضای پیمان ناتو است. در سال ۲۰۰۷ هم واحد پول رسمی کشور از تولار اسلوونی به یورو تغییر پیدا کرد.

این روزها اسلوونی اقتصاد و وضعیت اجتماعی پیشرفته‌ای دارد. این کشور هر روز پیشرفت می‌کند و هر ساله پذیرای گردشگران بیشتری از سراسر جهان است.

آب‌‌وهوای اسلوونی

کشور سرسبز اسلوونی آب‌وهوای متنوعی دارد. به طور کلی، مناطق شمالی کشور آب‌وهوایی سرد و کوهستانی و مناطق جنوبی و غربی آن، آب‌وهوای معتدلی دارند.

به دلیل این‌که بیشتر قسمت‌های اسلوونی را کوه‌ها تشکیل می‌دهند، شرایط آب‌وهوایی در اغلب اوقات سال سرد یا مدیترانه‌ای است. دمای شهر لیوبلیانا بین صفر تا ۲۰ درجه سانتیگراد متغیر است. این شهر یکی از بارانی‌ترین پایتخت‌های اروپاست.

آب و هوای اسلوونی

عکس از: سایت Outsideonline

در ادامه راهنمای سفر به اسلوونی، بهترین زمان سفر به این کشور را به شما می‌گوییم تا برای بازدید از جاهای دیدنی اسلوونی به مشکل آب‌وهوایی نخورید.

بهترین زمان سفر به اسلوونی

انتخاب بهترین زمان سفر به اسلوونی بر عهده شماست. ما می‌توانیم شرایطی را که برای بیشتر گردشگران مناسب است، توضیح دهیم، اما هدف شما از سفر و تفریحاتی که منتظر آن هستید، ممکن است بهترین زمان سفر را برای شما تغییر دهد.

از نظر بیشتر گردشگرانی که به اسلوونی سفر کرده‌اند، اوایل بهار بهترین زمان سفر به این کشور و بازدید از جاهای دیدنی اسلوونی است.

بهترین فصل رفتن به اسلوونی

عکس از: سایت Petitchapeau

علاوه بر این‌که آب‌وهوای بهار بسیار دل‌انگیز است، دیدنی‌های اسلوونی هم در این فصل زیباتر می‌شوند و مناظر طبیعی بیشتر جلوه می‌کنند.

البته باید توجه داشته باشید که اگر به اسکی و ورزش‌های زمستانی علاقه دارید، باید در زمستان به اسلوونی سفر کنید.

بهترین فصل رفتن به اسلوونی

عکس از: سایت Sogde

اگر بخواهیم از نظر هزینه و شلوغی، شرایط کشور را بررسی کنیم، باید بگویم که تقریبا هزینه سفر و شلوغی اسلوونی در تمام فصل‌ها یکسان است. در بهار که اسلوونی هم آب‌وهوای خوبی دارد و هم منظره‌های بهاری بیشتری، گردشگران هم بیشتر به این کشور سفر می‌کنند.

به همین دلیل ممکن است در بهار گردشگران زیادی ببینید، یا هزینه بیشتری برای سفر بپردازید، اما فرق زیادی ندارد.

حمل‌ونقل در اسلوونی چطور است؟

سیستم حمل‌ونقل در اسلوونی در وضعیت مناسبی قرار دارد. در اسلوونی شما برای جابه‌جایی می‌توانید از اتوبوس، قطار، تاکسی، خودروی اجاره‌ای یا دوچرخه‌های اجاره‌ای استفاده کنید.

وسایل نقلیه در اسلوونی شما را به تمام شهرها و دیدنی‌های اسلوونی می‌رسانند و راحت در دسترس هستند. اگر بخواهیم دردسترس‌ترین و سریع‌ترین وسیله نقلیه را در اسلوونی انتخاب کنیم، باید از تاکسی استفاده کنیم. البته باید بدانید که کمی کرایه تاکسی‌ها گران است، اما در کمتر از یک دقیقه می‌توانید تاکسی پیدا کنید و سریع به مقصدتان برسید.

حمل و نقل عمومی در اسلوونی

عکس از: سایت the-slovenia

اگر دوست دارید از قطار یا اتوبوس استفاده کنید، خبرهای خوب زیادی برایتان داریم.

ایستگاه‌های قطار و اتوبوس در بیشتر قسمت‌های شهر هستند و قسمت مناسبی هم دارند. ممکن است بعضی ایستگاه‌های قطار، هزینه بلیط بیشتری از شما بگیرند، اما با این حال باز هم از‌ تاکسی مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

قطار در اسلوونی

عکس از: سایت uic

تعداد قطارها در اسلوونی زیاد است و حتی بدون پرس‌وجو، می‌توانید ایستگاه‌های قطار را در شهری که هستید، پیدا کنید.

اگر دوست دارید از اسلوونی به شهرها و کشورهای مختلف اروپایی سفر کنید، این کار از طریق هواپیما امکان‌پذیر است. فقط کافی است به فرودگاه لیوبلیانا بروید و از طریق خط اصلی آن یعنی «Adria Airways» سوار هواپیمای موردنظر شوید.

خطوط اتوبوس اسلوونی

عکس از: سایت the-slovenia

البته پیشنهاد می‌کنیم زمانی اسلوونی را ترک کنید که تمام جاهای دیدنی آن را دیده باشید.

محدودیت‌های سفر به اسلوونی

برای چیدن برنامه یک سفر خارجی خوب، باید خیالمان از همه چیز راحت باشد. اما مسئله ویزا، می‌تواند خیلی مشکل‌ساز شود. با خواندن این قسمت از راهنمای سفر به اسلوونی، به تمام سوالات و دغدغه‌هایتان در مورد ویزا پاسخ خواهیم داد.

کشور اسلوونی عضو پیمان شینگن است و با گرفتن ویزای آن، علاوه بر اسلوونی، می‌توانید به همه کشورهای عضو شینگن سفر کنید.

خوشبختانه کشور اسلوونی در ایران سفارت دارد. به همین دلیل لازم نیست نگران سفارت باشید یا مجبور باشید به کشور دیگری سفر کنید تا ویزای اسلوونی را بگیرید.

برای دریافت ویزا، باید به سفارت اسلوونی مراجعه کنید و درخواست ویزای توریستی دهید.

دریافت ویزای اسلوونی

عکس از: سایت Nathab

مدارک لازم را برای اخذ ویزای اسلوونی برایتان لیست کرده‌ایم. جز این موارد، بعضی از گردشگران رسید رزرو معتبر هتل برای تمام سفر و رزرو پرواز رفت‌وبرگشت را هم به سفارت ارائه داده‌اند. یادتان باشد تمام مدارک فارسی شما باید توسط مترجم رسمی دادگستری، به انگلیسی ترجمه شود.

مدارک لازم برای اخذ ویزای اسلوونی:

  • پاسپورت (گذرنامه) با حداقل سه ماه اعتبار
  • مدارک شغلی (نامه از کارفرما/حامی مالی، اطلاعات شرکت، ذکر جزئیات شخصی مانند سِمَت و میزان حقوق و..)
  • گردش سه ماهه حساب بانکی
  • عکس پرسنلی که در ۶ ماه اخیر گرفته شده باشد.
  • گواهی تمکن مالی (باید دارای مهر و امضای بانک باشد تا معتبر شناخته شود.)
  • اصل شناسنامه و کپی از تمام صفحات آن
  • کارت ملی
  • بیمه مسافرتی برای تمام روزهای اقامت
  • ۸۰ یورو پول نقد
آدرس سفارت اسلوونی در تهران

عکس از: سایت Outdoor

آدرس سفارت اسلوونی: تهران، کامرانیه شمالی، خیابان شیبانی، کوچه همایون فرخ، پلاک ۲۴

ساعات کاری سفارت اسلوونی در تهران از دوشنبه تا جمعه، ساعت ۸ الی ۱۶:۳۰ است. ساعات کاری بخش کنسولی این سفارت هم دوشنبه‌ها، چهارشنبه‌ها و جمعه‌ها از ساعت ۹ تا ۱۳ است. البته برای بخش کنسولی باید حتما از قبل وقت بگیرید.

اسلوونی

عکس از: سایت danflyingsolo

برای وقت گرفتن باید فرم الکترونیک را تکمیل کنید. اول به سایت سفارت اسلوونی بروید، در بخش E-Visa فرم الکترونیک درخواست وقت سفارت را پر کنید. بعد از آن،‌ یک ایمیل از طرف سفارت به شما ارسال می‌شود. یادتان بماند حتما این ایمیل و کد ارسال‌شده در آن را ذخیره کنید، بعدا نیازتان می‌شود.

بعد از دریافت ایمیل در اولین فرصت، در ساعت کاری معین‌شده، با سفارت تماس بگیرید. با استفاده از کد رهگیری ارسال‌شده به ایمیلتان، وقت سفارت خود را دریافت کنید.

اخذ ویزای اسلوونی

عکس از: سایت danflyingsolo

شما دارید کامل‌ترین راهنمای سفر به اسلوونی را می‌خوانید. پس تعجبی ندارد که با تمام جزئیات برایتان توضیح می‌دهیم و کمی مقاله را طولانی می‌کنیم. نکات پایانی در مورد ویزا را هم به شما می‌گوییم و این تیتر را به پایان می‌رسانیم.

یادتان باشد:

  • هزینه‌هایی که به سفارت می‌پردازید، برگشت داده نمی‌شود.
  • حضور شخص متقاضی هنگام ارائه مدارک در سفارت الزامی است.
  • درخواست ویزا باید حداقل ۱۵ روز قبل از شروع سفر ارائه شود. پیشنهاد ما این است که کمی هم زودتر اقدام کنید.
  • مراحل بررسی درخواست ویزا بین ۱۵ تا ۳۰ روز طول می‌کشد.
  • مدارک اصلی شما را افسر سفارت خواهد گرفت. پس حتما یک نسخه کپی از تمام مدارک همراهتان داشته باشید.
  • بر روی تمام مدارک ترجمه‌شده باید مهر رسمی مترجم دادگستری باشد.
دریافت ویزای اسلوونی

عکس از: سایت danflyingsolo

دومین موردی که باید هنگام سفر به اسلوونی در نظر داشته باشید، این است که از ایران، پرواز مستقیم به لیوبلیانا یا هیچ یک از شهرهای اسلوونی وجود ندارد. برای رفتن به اسلوونی باید ابتدا از تهران به یکی از کشورهای ترکیه، قطر، امارات، آلمان یا اتریش بروید و بعد از آنجا به فرودگاه لیوبلیانا پرواز کنید.

مسیرهای دسترسی به اسلوونی

برای رسیدن به اسلوونی، شما راه‌های مختلفی دارید. در این بخش، فاصله تهران تا اسلوونی، روش‌های مختلف سفر و وسایل نقلیه در دسترس برای این سفر را به شما توضیح می‌دهیم.

سفر به اسلوونی با هواپیما

برای رسیدن به اسلوونی، می‌توانید از هواپیما استفاده کنید. همان‎طور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، شما در مسیر ایران به اسلوونی یک توقف در مسیرتان خواهید داشت. از ایران باید اول به ترکیه، قطر، امارات، اتریش یا آلمان بروید، بعد از یک توقف کوتاه سوار هواپیمای بعدی شوید و بی‌وقفه به لیوبلیانا، پایتخت اسلوونی بروید.

فرودگاه ال جوبجانا خوزه پوکنیک

عکس از: سایت airport-technology

اسلوونی سه فرودگاه بین‌المللی دارد که هر سه را خلاصه به شما معرفی می‌کنیم.

  • فرودگاه ال جوبجانا خوزه پوکنیک: این فرودگاه در پایتخت اسلوونی، یعنی لیوبلیانا، قرار دارد. بیشتر پروازهای خارجی از این فرودگاه انجام می‌شوند.
  • فرودگاه ماریبر ادوارد روسجان: فرودگاه روسجان در شهر ماریبور اسلوونی قرار گرفته است.
  • فرودگاه پورتوروژ: این فرودگاه هم نام شهر خود را دارد، یعنی شهر پورتوروژ.
فرودگاه های اسلوونی

عکس از: سایت seenews

با توجه به مقصدتان، فرودگاه موردنظر را انتخاب کنید و با خیال راحت بلیت رزرو کنید. پیشنهاد می‌کنیم به لیوبلیانا بروید. این شهر هم پایتخت است، هم دسترسی خوبی به شهرها دارد و هم شما می‌توانید جاهای دیدنی اسلوونی را بیشتر در این شهر پیدا کنید.

اگر مقصدتان لیوبلیاناست، باید حواستان باشد پروازتان را به مقصد فرودگاه ال جوبجانا خوزه پوکینک بگیرید.

سفر به اسلوونی با قطار

سفر به اسلوونی با قطار هم ممکن است. اگر سفر با هواپیما را دوست ندارید و می‌خواهید مناظر بیشتری را از نزدیک در مسیرتان ببینید، می‌توانید از قطار استفاده کنید. البته باید یادتان باشد این مسیر طولانی‌تر است و زمان بیشتری از شما می‌گیرد.

برای سفر با قطار هم باید اول خودتان را به یکی از کشورهای ترکیه، اتریش یا آلمان برسانید. بلیت قطار در اسلوونی فقط به صورت محلی در ایستگاه راه‌آهن موجود است. به همین دلیل برای اینکه خیالتان راحت باشد، خوب است با هواپیما سفر کنید.

سفر به اسلوونی با قطار

عکس از: سایت Theaustralian

راه‌آهن آلمان (Deutsche Bahm) و راه‌آهن اتریش (ÖBB) و راه‌آهن ترکیه و استانبول، هر سه به شما بلیت‌های ورود به اسلوونی را ارائه می‌دهند.

اگر از سمت ترکیه بروید، مسیر شما به این صورت خواهد بود: استانبول در ترکیه، صوفیه در بلغارستان، بلگراد در صربستان، زاگرب در کرواسی و در نهایت لیوبلیانا در اسلوونی.

سفر با قطار به اسلوونی برای شما ارزان‌تر، اما کندتر خواهد بود. با توجه به سلیقه خود، بهترین راه ممکن را برای سفر به اسلوونی انتخاب کنید و سراغ جاهای دیدنی اسلوونی بروید.

سفر به اسلوونی با قطار

عکس از: سایت Visitljubljana

اگر دوست داشته باشید، می‌توانید نیمی از راه را زمینی و نیمه دوم را هوایی طی کنید. یعنی از ایران تا استانبول زمینی بروید، بعد برای رفتن از استانبول به لیوبلیانا، بلیت هواپیما بگیرید. این راه، از نظر چندین گردشگر راه سریع و ارزانی معرفی شده است.

سفر به اسلوونی از تهران

از تهران به اسلوونی دو راه دارید؛ راه زمینی و راه هوایی.

برای راه زمینی از قطار استفاده می‌کنید و با توجه به توضیحاتی که بالاتر، در این راهنمای سفر به اسلوونی، به شما دادیم، عمل می‌کنید.

مسیر اسلوونی

عکس از: سایت Gov

برای سفر هوایی باید از هواپیما استفاده کنید. در این بخش سه تا از مسیرها را به شما معرفی کرده‌ایم تا هم مدت زمان سفرتان را بدانید، هم مسیر موردعلاقه‌تان را با یک نگاه انتخاب کنید.

  • از تهران به استانبول، بعد از استانبول به لیوبلیانا، جمعا ۵ ساعت و ۳۵ دقیقه است.
  • در مسیر آلمان، شما از تهران به فرانکفورت آلمان و از آن‌جا به لیوبلیانا می‌روید. این مسیر ۶ ساعت و ۳۵ دقیقه طول می‌کشد.
  • از راه اتریش، باید از تهران به وین و از وین به لیوبلیانا بروید و ۵ ساعت و ۲۵ دقیقه زمان صرف کنید.

جاهای دیدنی اسلوونی

امکان ندارد بخواهیم راهنمای سفر به اسلوونی را بدون معرفی جاهای دیدنی اسلوونی منتشر کنیم. اسلوونی جاهای دیدنی طبیعی و تاریخی زیادی دارد. مناظر فوق‌العاده زیبا، معماری چشمگیر بناها و آب‌وهوای دل‌انگیز، تنها بخشی از جاذبه‌های گردشگری اسلوونی است.

جاذبه های تاریخی اسلوونی

عکس از: سایت Guim

کافی است در این مکان‌ها قدم بردارید تا احساس کنید وارد نقاشی‌های شگفت‌انگیز باب راس شده‌اید. همه چیز همان‌قدر رویایی و بی‌نظیر است که در نقاشی‌ها می‌بینید. صدای آب رودخانه‌های خروشان، نسیم خنکی که به صورتتان می‌خورد، سرسبزی‌های بی‌شماری که می‌بینید و گل‌های بی‌نظیری که هم زیبا هستند و هم خوش‌بو، همه این‌ها باعث می‌شوند خاطره اسلوونی برای همیشه در ذهنتان پررنگ بماند.

دیدنی های اسلوونی

عکس از: سایت slovenia

در ادامه راهنمای سفر به اسلوونی، تعدادی از جاهای دیدنی اسلوونی را به شما معرفی خواهیم کرد.

جاذبه‌های تاریخی اسلوونی

تاریخ‌دوستان این قسمت را با دقت بخوانید که اول از قسمت موردعلاقه شما کار را شروع کرده‌ایم. جاذبه‌های تاریخی اسلوونی همگی آن‌قدر جالب توجه هستند که دوست ندارید از نگاه کردن به آن‌ها دست بردارید.

حتی اگر به تاریخ و جاذبه‌های تاریخی هم علاقه‌ای نداشته باشید، این مکان‌ها توجهتان را جلب خواهد کرد. ساخت بناها در دل کوه‌ها، وجود قلعه‌های بزرگ، معماری فوق‌العاده کلیساها و نمای چشمگیر برج‌ها در اسلوونی موجب شگفتی شما می‌شود.

در اسلوونی کجا را ببینیم؟

عکس از: سایت kimkim

حین بازدید از جاهای دیدنی اسلوونی، حتما سری به این مکان‌ها بزنید تا هم با تاریخ اسلوونی بیشتر آشنا شوید و هم زیبایی‌های تاریخی اسلوونی را از نزدیک ببینید. دیدن این جاذبه‌ها با چشم خودتان حال و هوای خاصی دارد.

۱. قلعه پردجاما

از قلعه پردجاما شروع می‌کنیم. به محض این‌که قلعه پردجاما را ببینید، تعجب می‌کنید که چطور ساخته شده و چطور این همه داستان و قصه دارد. اگر از مردم بومی اسلوونی راجع به قلعه پردجاما بپرسید، حتما برایتان داستانی تعریف خواهند کرد. به گفته بعضی گردشگران، واقعا در مورد این قلعه داستان‌های زیادی برای روایت وجود دارد.

قلعه پردجاما

عکس از: سایت Cnn

پردجاما در گذشته محلی برای پناه گرفتن مردم در زمان حمله دشمن بوده است. اگر خوب به قلعه نگاه کنید، می‌توانید آثاری از جنگ را در نمای بیرونی آن پیدا کنید.

قدم زدن در این قلعه مانند کشف گذشته است. با هر قدمی که بر می‌دارید، می‌توانید آدم‌های زیادی را که روزی برای پناه گرفتن به این قلعه آمده بودند، ببینید و احساس آن‌ها را درک کنید.

قلعه پردجاما در نزدیکی روستای پردجاما قرار دارد. پیشنهاد می‌کنیم هنگام بازدید از قلعه پردجاما، سری هم به روستای پردجاما بزنید. روستای پردجاما هم یکی از جاهای دیدنی اسلوونی به شمار می‌رود.

لوکیشن قلعه پردجاما روی گوگل مپ

۲. قلعه بلد

برای معرفی دومین جاذبه در راهنمای سفر به اسلوونی، قلعه بلد را انتخاب کرده‌ایم. قلعه بلد قدیمی‌ترین قلعه در کشور اسلوونی و یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی آن است. بنای این قلعه متعلق به قرون وسطا است. معماری فوق‌العاده قلعه بلد و محل قرارگیری آن واقعا هوش از سرتان می‌برد.

قلعه بلد درست روی لبه پرتگاهی مشرف به دریاچه بلد واقع شده است. در این قلعه چشم‌اندازی ابدی و فراموش‌نشدنی از دریاچه بلد را خواهید دید که کمی جلوتر معرفی‌اش خواهیم کرد.

سفر به اسلوونی و بازدید از قلعه بلد

عکس از: سایت Pinimg

چیزهای زیادی برای دیدن در قلعه بلد وجود دارد: برج رومانسک، سایر بناهای قلعه که اطراف دو محوطه ساخته شده‌اند، کلیسا، موزه، سرداب، رستوران، خندق و تخته پل آن، از بخش‌های دیدنی قلعه بلد هستند.

کافی است در محوطه این قلعه قدم بزنید و خوب به اطراف نگاه کنید تا خودتان را در قرون وسطا پیدا کنید. معماری و ریزه‌کاری‌های قلعه بلد آن‌قدر جالب‌توجه است که برای ساعاتی همه چیز را فراموش می‌کنید و فقط از تماشای آن‌ها لذت می‌برید.

لوکیشن قلعه بلد روی گوگل مپ

۳. قلعه لیوبلیانا

قدمت قلعه لیوبلیانا هم مانند قلعه بلد، به قرون وسطا برمی‌گردد. این قلعه نماد پایتخت اسلوونی است. هر سال بسیاری از رویداد‌های فرهنگی، تاریخی و سرگرمی در این قلعه برگزار می‌شود. اگر خوش‌شانس باشید، ممکن است همزمان با سفر شما هم از این رویدادها در قلعه لیوبلیانا برگزار شود.

قلعه لیوبلیانا اسلوونی

عکس از: سایت Inyourpocket

قلعه لیوبلیانا در قرن یازدهم میلادی ساخته شده و در قرن پانزدهم، بازسازی شده است. این قلعه یک ساختار دفاعی داشته، اما از اوایل قرن نوزدهم میلادی، کاربری آن عوض شده است.

چشم‌اندازهایی را که از قلعه لیوبلیانا می‌بینید، هیچ‌جا پیدا نخواهید کرد. علاوه بر زیبایی و بزرگی خود قلعه، می‌توانید چشم‌اندازی فراموش‌نشدنی به کوه‌های آلپ و رودخانه ساوا داشته باشید.

لوکیشن قلعه لیوبلیانا روی گوگل مپ

۴. برج نبوتکنیک

وقتی برج نبوتکنیک را از نزدیک ببینید، مجبورید سرتان را بالا ببرید تا برج را تمام‌قد ببینید. شاید عکسی که در راهنمای سفر به اسلوونی برایتان گذاشته‌ایم، خوب حق مطلب را ادا نکند. در واقع برج نبوتکنیک ۷۰ متر ارتفاع دارد.

برج ۱۳ طبقه نبوتکنیک، در سال ۱۹۹۳ م. ساخته شده و هنوز هم مورد استفاده مردم است. این روزها طبقات اول تا ششم برج، تجاری، طبقات ششم تا نهم، مسکونی و باقی طبقات که از طبقه ۹ تا ۱۳ است، کافه و رستوران هستند.

برج نبوتکنیک اسلوونی

عکس از: سایت Visitljubljana

این ساختمان در مرکز شهر لیوبلیانا قرار دارد و محل خوبی برای صرف یک وعده غذای خوشمزه است. غذا خوردن و وقت‌گذرانی در کافه‌ها و رستوران‌های برج نبوتکنیک حال‌وهوای متفاوتی نسبت به بقیه جاهای دیدنی اسلوونی دارد. با رفتن به این برج، می‌توانید چشم‌اندازی زیبا از شهر را ببینید و نفسی تازه کنید.

لوکیشن برج نبوتکنیک روی گوگل مپ

۵. کلیسای هولی ترینیتی

کلیسای اورسولین تثلیث مقدس یا همان هولی ترینیتی (Ursuline Church of the Holy Trinity) یکی از زیباترین جاهای دیدنی اسلوونی است.

هولی ترینیتی یک کلیسای کاتولیک رومی است که بین سال‌های ۱۷۱۸ تا ۱۷۲۶ م. به سبک باروک ساخته شده است. این کلیسای زیبا، توسط معمار مشهوری به نام فریولی کارلو مارتینوزی طراحی شده است.

جاذبه های گردشگری اسلوونی: کلیسای هولی ترینیتی

عکس از: سایت Tripadvisor

اگر به نمای کلیسا دقت کنید، اولین چیزی که توجهتان را جلب می‌کند، ستون‌های آن هستند. برای ساخت این ستون‌ها و نمای کلیسای تثلیث مقدس، از کلیسای سنت پیتر در رم الهام گرفته‌ شده است.

مهم‌ترین و زیباترین چیزی که در این کلیسا وجود دارد، محراب آن است. محراب کلیسا با نمادهای ایمان و عشق تزئین شده است. تزئینات طلایی و بژ محراب نگاه هر کسی را به خود خیره می‌کند. زیبایی بی‌اندازه این محراب، با مجسمه‌های اطرافش بیشتر به چشم می‌آید.

لوکیشن کلیسای هولی ترینیتی روی گوگل مپ

جاذبه‌های طبیعی اسلوونی

اسلوونی بیشتر به جاذبه‌های طبیعی خود شهرت دارد. با دیدن عکس‌ها و خواندن توصیف‌های ما از این جاذبه‌ها در راهنمای سفر به اسلوونی، مطمئنیم دلتان می‌خواهد هر چه زودتر برای سفر به اسلوونی اقدام کنید.

پیشنهاد می‌کنیم حتی اگر اصلا وقت بازدید از جاهای دیدنی اسلوونی را ندارید، حتما چند ساعتی هم که شده، وقتتان را آزاد کنید و از دریاچه‌های بلد و بوخین بازدید کنید. کمی جلوتر خودتان متوجه می‌شوید چرا اصرار داریم این جاذبه‌ها را از دست ندهید.

جاذبه های طبیعی اسلوونی

عکس از: سایت Wildernesstravel

با دیدن منظره‌های طبیعی اسلوونی، دغدغه‌های روزانه‌ شما چند ساعتی از ذهنتان پاک می‌شود. آرامشی که با تماشای این جاذبه‌ها به دست می‌آورید، فوق‌العاده است.

۱. غار اشکوتسیان

غار اشکوتسیان یا اشکوتیان، اولین جاذبه طبیعی این کشور است. یک رودخانه در طول میلیون‌ها سال، دره‌ای بسیار بزرگ زیر زمین به وجود آورده است که به نام گراند کانیون اروپا شناخته می‌شود. این دره با مرور زمان تغییر شکل یافته و بخشی از آن تبدیل به غار شده است.

غار اشکوتسیان کیلومترها طول دارد، اما بخش کوچکی از آن برای بازدید گردشگران آزاد است. تمام طول مسیر را نیز باید همراه راهنما باشید. جالب است بدانید در یک کنفرانس جهانی در رامسر، غار اشکوتسیان به‌عنوان جزئی از مجموعه‌های آبی خاص دنیا ثبت شده است. به همین دلیل در ورودی غار می‌توانید اسم رامسر را هم پیدا کنید.

جاذبه های گردشگری اسلوونی: غار اشکوتسیان

عکس از: سایت Wanderyourway

اگر بخواهیم از زیبایی‌ها و منظره‌های این غار برایتان بگوییم، خودش یک مطلب کامل می‌شود. نوری که داخل غار منعکس می‌شود، آب درون غار، انعکاس نور در آب، دیوارهای غار، سقف مرتفع آن و تمام جزئیاتی که در غار می‌بینید همگی هوش از سرتان می‌برد. کافی است یک نگاه به عکس‌های این غار بیندازید تا مشتاق رفتن به اسلوونی و بازدید از جاهای دیدنی آن شوید.

لوکیشن غار اشکوتسیان روی گوگل مپ

۲. پارک ملی تریگلاو

پارک ملی تریگلاو (Trihlav National Park) احتمالا یکی از جاهای دیدنی موردعلاقه شما، بین جاذبه‌های گردشگری اسلوونی خواهد شد. این پارک نزدیک مرز اسلوونی با اتریش و ایتالیا قرار دارد. در این پارک علاوه بر منظره‌های به‌یادماندنی، می‌توانید جاده‌ای کوهستانی و پیچ‌درپیچ را ببینید که توسط سربازهای زندانی روسی در جنگ جهانی اول ساخته شده است.

سفر به اسلوونی

عکس از: سایت Sloveniaestates

در انتهای این جاده یک کلیسای کوچک برای یادبود این سربازان ساخته شده است که هر سال رئیس‌جمهور روسیه برای ادای احترام به سربازان به این کلیسا می‌رود.

در پارک ملی تریگلاو می‌توانید مناظر زیادی ببینید: از جمله جاده‌های کوهستانی، کوه‌های آلپ، جنگل‌های بکر و آرامش‌بخش، دریاچه‌های زیبا و رودخانه‌هایی که آب زلالی درونشان جریان دارد.

دیدنی های اسلوونی

عکس از: سایت google maps

اگر یک روز وقت بگذارید و از این پارک ملی بازدید کنید، بعدها از خودتان تشکر خواهید کرد. اگر هم به پارک ملی تریگلاو سری زدید، خوشحال می‌شویم تجربیاتتان را با ما، زیر این راهنمای سفر به اسلوونی در مجله گردشگری علی بابا، به اشتراک بگذارید.

لوکیشن پارک ملی تریگلاو روی گوگل مپ

۳. کوهستان آلپ

احتمالا شما نام کوهستان آلپ را شنیده‌اید. شاید از زیبایی‌های بی‌پایان آن چیزهایی شنیده‌اید و شاید هم از کارتون‌های کودکی‌ چیزی در خاطرتان مانده باشد.

منظره‌هایی که در این کوه‌ها می‌بینید، هوای دل‌انگیز مسیر، حس شیرین فتح کردن قله‌ها، کوهنوردی و چشم‌انداز قله‌ها، چیزهایی است که بعید است از حافظه‌تان پاک شود.

دیدنی های اسلوونی: کوهستان آلپ

عکس از: سایت Benoitproperties

چشم‌اندازی که به اطراف دارید و منظره‌هایی که روبه‌روی خود می‌بینید، روحتان را تازه می‌کند. می‌توانید کوه تریگلاو را که بلندترین کوه آلپ یولی است، ببینید. اگر این قصد فتح قله را هم نداشته باشید، می‌توانید از چشم‌اندازهای تماشایی آن بر روی دامنه و کوهپایه لذت ببرید. حتی از دور نگاه کردن به این کوه هم حس خوبی دارد.

پیشنهاد می‌کنیم حتما کوهستان آلپ را در لیست جاهای دیدنی اسلوونی برای بازدید قرار دهید.

لوکیشن کوهستان آلپ روی گوگل مپ

۴. دریاچه بلد

اگر بخواهیم دو تا از زیباترین جاهای دیدنی اسلوونی را در این راهنمای سفر انتخاب کنیم، دریاچه بلد و دریاچه بوخین بهترین گزینه‌ها هستند.

دریاچه بلد، در کوه‌های جولین آلپ، در شمال غربی اسلوونی، قرار گرفته است. این دریاچه تقریبا دو هزار متر طول، هزار متر عرض و ۳۰ متر عمق دارد. یکی از دیدنی‌های این دریاچه، کلیسایی است که درست وسط دریاچه ساخته شده است. حتی تماشای این کلیسا از دور هم لذت‌بخش است.

دریاچه بلد

عکس از: سایت Earthtrekkers

اگر یادتان باشد، بالاتر در مورد قلعه بلد توضیح داده بودیم. با بازدید از دریاچه بلد با یک تیر، دو نشان بزنید؛ می‌توانید بعد از اینکه کنار دریاچه حسابی خوش گذراندید و از منظره لذت بردید، سری هم به قلعه بلد بزنید و روز خود را کامل کنید.

مکان های دیدنی اسلوونی

عکس از: سایت mobicastle

رنگ سبز و آبی دریاچه، کلیسا و جزیره وسط آن، جنگل‌های اطراف دریاچه و قلعه بلد، همه در کنار هم می‌توانند حس و حالتان را از این رو به آن رو کنند. تقریبا هر ۱۰۰ متر که دور دریاچه بلد راه بروید، یک منظره جدید و زیبا خواهید دید.

لوکیشن دریاچه بلد روی گوگل مپ

۵. دریاچه بوخین

دریاچه بوخین هم مانند دریاچه بلد، یکی از زیباترین جاهای دیدنی اسلوونی به شمار می‌رود. البته باید در نظر داشته باشیم این نظر شخصی نویسنده راهنمای سفر به اسلوونی و بعضی از گردشگران است. این بخش را با دقت بخوانید تا بفهمید چرا چنین نتیجه‌ای گرفتند.

دریاچه بوخین کمی از دریاچه بلد خلوت‌تر است، اما از لحاظ زیبایی، هیچ‌چیز از آن کم ندارد. این دریاچه در حفره یک یخچال قدیمی به وجود آمده و به چیزی که می‌بینید تبدیل شده است.

سفر به اسلوونی: بازدید از دریاچه بوخین

عکس از: سایت I0wp

فضای آرامش‌بخشی که دریاچه بوخین به وجود آورده، حس خوبی که از بودن کنار دریاچه خواهید گرفت، رنگ فوق‌العاده زیبای آب و منظره‌های اطراف دریاچه بوخین، تنها بخشی از زیبایی‌های تمام‌نشدنی این دریاچه است.

پیشنهاد می‌کنیم هنگام برنامه‌ریزی، کاری کنید که دریاچه بوخین و دریاچه بلد را در یک روز ببینید. مسیر بوخین به بلد، خودش یک جاذبه جداست؛ در ادامه برایتان توضیح خواهیم داد.

لوکیشن دریاچه بوخین روی گوگل مپ

سفر به اسلوونی

عکس از: سایت bohinj

۶. مسیر بلد به بوخین

همان‌طور که گفتیم، مسیر بلد به بوخین یکی از جاذبه‌های دیدنی اسلوونی است. این مسیر را می‌توانید با تاکسی، خودروی اجاره‌ای، اتوبوس یا دوچرخه طی کنید. این مسیر با اتوبوس حدودا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

تمام مسیر پر از جنگل‌ها، دشت‎ها، ساختمان‌های زیبا، کوه‌ها و کلبه‌های روستایی است. هر قدم در این مسیر، منظره‌ای برای تماشا و لذت بردن دارد.

مسیر بلد به بوخین

عکس از: سایت hereihike

اگر با دوچرخه این مسیر را طی کنید، مطمئنم حس و حالتان عوض می‌شود. بادی که به صورتتان می‌خورد، آب‌وهوای دلنشین منطقه و منظره‌هایی که تمام نمی‌شوند، این دوچرخه‌سواری را هر لحظه بهتر و بهتر می‌کنند.

دشت‌های گلی که در راه می‌بینید، ساختمان‌ها و حصارهای سنگی که با گل‌وگیاه پوشیده شده‌اند، جنگل‌های بکر و درختانی پر از شکوفه، از ابتدا تا انتهای مسیر همراهتان خواهند بود.

۷. رودخانه ساوا

رودخانه ساوا یکی از طولانی‌ترین رودخانه‌های اسلوونی است. این رود از چندین کشور در جنوب شرقی اروپا عبور می‌کند. رودخانه ساوا از دریاچه بوخین شروع می‌شود و در نهایت به رود دانوب در بلگراد می‌ریزد.

سفر به کشور اسلوونی

عکس از: سایت Icpdr

در مسیر بلد به بوخین چند بار این رودخانه را خواهید دید. می‌توانید در همان مسیر چند جا برای استراحت توقف کنید. به این ترتیب،هم از منظره‌های اطراف لذت می‌برید و هم بخش‌های مختلف رودخانه ساوا را می‌بینید.

لوکیشن رودخانه ساوا روی گوگل مپ

۸. پل عشاق لیوبلیانا

آخرین موردی که در راهنمای سفر به اسلوونی معرفی می‌کنیم، پل عشاق لیوبلیانا است. این پل، به نام پل قصاب‌ها هم شناخته می‌شود. پل عشاق، در واقع اول یک پل عابر پیاده معمولی بود که روی رود لیوبلیانا ساخته شد. اما در سال ۲۰۱۰ مردم کم‌کم روی این پل، قفل‌های عشق آویزان کردند.

پل عشاق از همان سال معروف شد و این روزها هم گردشگران و هم مردم محلی، قفل‌های عشق خود را روی این پل آویزان می‌کنند.

پل عشاق اسلوونی

عکس از: سایت google maps

با بازدید از این پل، هم می‌توانید قفل عشق آویزان کنید و هم می‌توانید از رود لیوبلیانا بازدید کنید. شاید برایتان جالب باشد کمی هم راجع به این رود بدانید.

رود لیوبلیانا هفت‌ اسم دارد. شاید با خودتان بگویید مگر می‌شود یک رودخانه هفت اسم داشته باشد؟ بله؛ رودخانه لیوبلیانا نمونه بارز آن است.

جاذبه های گردشگری اسلوونی

عکس از: سایت google maps

داشتن هفت اسم برای یک رود هم داستان جالبی دارد. شکل خاص زمین این منطقه باعث شده تا این رود شش بار درون زمین فرو برود. بعد از مسیری عبور کند و دوباره روی سطح زمین پدیدار شود. در قدیم که مردم چیز زیادی راجع به این فرایند طبیعی نمی‌دانستند، فکر می‌کردند هفت رود مختلف در این منطقه جریان دارد. به همین دلیل، هفت اسم روی آن گذاشتند.

لوکیشن پل عشاق روی گوگل مپ

بازارها و مراکز خرید اسلوونی

وقتی از جاهای دیدنی اسلوونی بازدید می‌کنید و در شهرها تفریح می‌کنید، خوب است سری هم به بازارها و مراکز خرید اسلوونی بزنید. بازارگردی یکی از تفریحات محبوب بین مردم است. می‌توانید علاوه بر خرید در این مراکز، از پاساژگردی و دیدن محصولات مختلف نیز لذت ببرید. در ادامه راهنمای سفر به اسلوونی، معروف‎ترین بازارهای اسلوونی را به شما معرفی خواهیم کرد.

مراکز خرید اسلوونی

عکس از: سایت Planetjanettravels

در این بازارها و مراکز خرید، تقریبا هر چیزی را که بخواهید، می‌توانید به‌راحتی پیدا کنید. لوکیشن آن‌ها را هم درج کرده‌ایم که راحت‌تر پیدایشان کنید.

مراکز خرید Maxi، NAMA و Galerija Emporium هم از دیگر مراکز خرید کشور اسلوونی هستند.

مراکز خرید اسلوونی: galerija emporium

عکس از: سایت google maps

سوغات اسلوونی

در بازارهای اسلوونی محصولات زیادی وجود دارد که شما می‌توانید آن‌ها را به‌عنوان سوغات خریداری کنید. اگر این بخش از راهنمای سفر به اسلوونی را بخوانید، در نهایت می‌توانید بهترین سوغاتی‌ها را برای خودتان و عزیزانتان به یادگار بخرید.

۱. محصولات دست‌ساز

در اسلوونی می‌توانید محصولات دست‌ساز بسیار متنوعی را پیدا کنید. حتی هنگام بازدید از جاهای دیدنی اسلوونی، ممکن است مردم محلی یا دست‌فروشان را ببینید که محصولات دست‌ساز می‌فروشند.

انواع محصولات توری‌بافی، کنده‌کاری روی چوب، ظروف دست‌ساز و سفالی، به‌راحتی در اسلوونی پیدا می‌شوند. بین این محصولات، توری‌بافی و کنده‌کاری روی چوب معروفیت بیشتری دارند. در این بین، رومیزی‌، لباس، دستمال و روسری‌های توری، ساز، مجسمه و محصولات دست‌ساز چوبی، محبوب‌تر هستند.

سوغات اسلوونی

عکس از: سایت finestayslovenia

۲. نمک

نمک شاید محصول ساده‌ای به نظر بیاید، اما برای اسلوونی و مردمش اهمیت خاصی دارد. از طرفی وجود معدن‌های نمک فراوان و تولید نمک دریایی در اسلوونی، باعث معروف شدن نمک اسلوونی شده است.

نمک اسلوونی

عکس از: سایت finestayslovenia

نمک پیران در اسلوونی بسیار معروف است؛ در این حد که حتی گردشگران هم سعی می‌کنند حتما کمی از نمک پیران را خریداری کنند. نمک پیران اثر درمانی فوق‌العاده‌ای دارد و حاوی بیش از ۶۰ عنصر کمیاب طبیعی است. حمام کردن با این نمک، سلامت شما را تضمین می‌کند.

۳. پرشوتو

پرشوتو نوعی گوشت دودی خشک یا خام است که در معرض وزش باد کهنه می‌شود و بعد به آن ادویه می‌زنند. مراحل تهیه پرشوتو در اسلوونی تقریبا یک سال طول می‌کشد. تولیدکنندگان، گوشت را جلوی بادهای نمکی که از دریا می‌وزد می‌گذارند تا گوشت، خوب مزه بگیرد.

سوغات اسلوونی

عکس از: سایت citymagazine

۴. شکلات و عسل

شکلات و عسل هم دو تا از سوغات معروف اسلوونی است. بیشتر مردم اسلوونی زنبور پرورش می‌دهند یا یک کندوی زنبور عسل در خانه خود دارند. دسترسی به این دو سوغات بسیار آسان است.

سوغات اسلوونی: عسل

عکس از: سایت slovenia

فرهنگ مردم اسلوونی

در این بخش از راهنمای سفر به اسلوونی، فرهنگ مردم اسلوونی و جشن‌های سالانه آن را به شما معرفی می‌کنیم.

در اسلوونی مردم بسیار مهربان و مهمان‌نواز هستند. اکثر مردم ورزشکارند و علاقه زیادی به عسل دارند. مردم اسلوونی همیشه تعادل بین زندگی مدرن و ارزش‌هایی سنتی را نگه می‌دارند و تاریخ خود را ارزشمند می‌دانند.

جاذبه های گردشگری اسلوونی

عکس از: سایت slovenia

آن‌ها خیلی به نظافت و محیط زیست اهمیت می‌دهند. تفکیک زباله، نبود زباله در خیابان‌ها و حفاظت از محیط زیست برای مردم اهمیت زیادی دارند.

در ادامه بعضی از سنت‌های قدیمی مردم اسلوونی را به شما معرفی می‌کنیم.

۱. سنت روشن کردن آتش در اسلوونی

اولین سنت مردم اسلوونی که به آن می‌پردازیم، سنت روشن کردن آتش است. در فرهنگ قدیمی اسلوونی، آتش یکی از مهم‌ترین عناصر عرفانی شناخته می‌شده است. همچنین مردم اعتقاد داشتند روشن کردن آتش در بهار، باعث می‌شود خورشید قدرتمندتر شود.

سال ۱۸۹۰ م.، زمانی که در کشور اسلوونی برای اولین بار روز کارگر را جشن گرفتند، آتش به‌عنوان نمادی از حقوق کارگران در این مراسم روشن شد.

سنت های اسلوونی

عکس از: سایت the-slovenia

۲. سنت توپ گاو اسلوونی

حدود ۶۰ سال است که سنت توپ گاو، در بوخین اسلوونی معروف شده است. در این مراسم کوچک، چوپان‌ها بعد از برگرداندن گاوها از کوهستان، تشویق می‌شوند و مردم از آن‌ها قدردانی می‌کنند.

این مراسم معمولا در اوایل سپتامبر برگزار می‌شود و با موسیقی محلی، اجراهای گروهی و غذاهای محلی همراه است.

۳. سنت روز مردگان اسلوونی

روز اول نوامبر هر سال در اسلوونی روز مردگان است. در این روز مردم از قبرستان‌ها بازدید می‌کنند، برای مردگان شمع یا گل می‌برند و به آن‌ها ادای احترام می‌کنند.

همچنین بعضی از مردم در این روز به اعضای خانواده خود سر می‌زنند؛ مخصوصا به دیدار اعضایی از خانواده می‌روند که دورتر از بقیه زندگی ‌می‌کند و در طول سال کمتر فرصت دیدن دوستان و خانواده خود را دارد.

سنت های اسلوونی

عکس از: سایت slovenia

غذاهای محلی و سنتی اسلوونی

غذاهای محلی و سنتی اسلوونی، طرفداران زیادی بین مردم و گردشگران دارد. در ادامه راهنمای سفر به اسلوونی، معروف‌ترین غذاهای محلی اسلوونی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • کولاچ: کولاچ یک نوع شیرینی است که از مربا، پنیر، گردو یا میوه‌های خشک درست می‌شود. می‌توانید این شیرینی را به‌عنوان صبحانه یا میان‌وعده میل کنید.
  • کرمسن: کرمسن، دسری سنتی است. این دسر از لایه‌های خامه و کرم تشکیل شده و با پودر قند تزیین می‌شود.
  • گولاش: گولاش محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذای اسلوونی است و از گوشت گاو یا گوشت گوساله تهیه می‌شود. در کنارش سبزیجات، سیب‌زمینی، نان و پیاز هم سرو می‌شود.
غذاهای معروف اسلوونی

عکس از: سایت experimentsinfiction

  • کاپوستا: کاپوستا هم غذایی است که از گوشت تهیه می‌شود. در این غذا گوشت را با پیاز و کره سرخ می‌کنند تا طعم‌دار شود.
  • کیفلر: کیفلر هم مثل خیلی از غذاهای اسلوونی با گوشت درست می‌شود. برای درست کردن کیفلر، گوشت را با پیاز، سیر و آرد می‌پزند. این غذا با سس گوجه‌فرنگی سرو می‌شود.

سوپ گوشت پنجه خرس، سوپ بلوط، سوسیس کرانسکا، سوپ یوتا و گنوچی از دیگر غذاها و خوراکی‌ها این کشور سرسبز هستند.

رستوران‌های معروف اسلوونی

در سفر به اسلوونی مهم است رستوران‌های خوب کشور را بشناسید. حین بازدید از جاهای دیدنی اسلوونی می‌توانید در این رستوران‌ها استراحت کنید و غذایی باکیفیت بخورید. در این بخش از راهنمای سفر به اسلوونی رستوران‌های اسلوونی را برای شما لیست کرده‌ایم.

در این رستوران‌ها می‌توانید تجربه خوبی از غذا خوردن داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم حتما غذاهای محلی و سنتی اسلوونی را هم امتحان کنید.

  • رستوران کاوارنا کوکا
  • رستوران ربکا
  • رستوران فاریس
  • رستوران گوستلینا گاستاز
  • رستوران گوستلینا ناگرادو
رستوران های معروف اسلوونی

عکس از: سایت slovenia

در سفر به اسلوونی کجا اقامت کنیم؟

اقامت همیشه یکی از دغدغه‌های مهم گردشگران است. مهم است که هنگام بازدید از جاهای دیدنی و هنگام سفر، نگران اقامت نباشید. برای اقامت در اسلوونی سه راه جلوی روی شما قرار دارد که همه آن‌ها را به شما توضیح خواهیم داد.

بهترین هتل‌های اسلوونی

دردسترس‌ترین راه ممکن برای اقامت، رزرو اتاق در هتل است. در این قسمت بهترین هتل‌های اسلوونی را برایتان لیست کرده‎ و امکانات هر یک را به‌اختصار شرح داده‌ایم.

  • هتل بزرگ لیوبلیانا: دسترسی به جاذبه‌های گردشگری اسلوونی، شاتل فرودگاهی، انواع اتاق برای ارائه، پرسنل خوش‌رو و مسلط به چهار زبان، دارای فروشگاه و رستوران
هتل های اسلوونی: هتل بزرگ لیوبلیانا

عکس از: سایت tripadvisor

  • هتل سه ستاره آستوریا: پرسنل خوش‌رو، محبوب بین گردشگران، دارای اینترنت، پارکینگ رایگان و رستوران
  • هتل دو ستاره بیت سنتر: ارزان و محبوب، پرسنل چندزبانه و خوش‌رو، دسترسی به جاهای دیدنی اسلوونی
  • هتل چهار ستاره کامپس: نزدیکی به فرودگاه برنیک و ساحل، چشم‌انداز به دریا.
  • هتل پنج ستاره بین قاره‌ای لیوبلیانا: بسیار لوکس و محبوب، نزدیک فرودگاه برنیک، خدمات و امکانات بی‌نظیر
  • هتل هاستل پیران: پذیرش ۲۴ ساعته، خدمات امانت و نگهداری چمدان، دارای پارکینگ عمومی و استخر
  • هتل چهار ستاره تریگلاوا: چشم‌اندازی فوق‌العاده، دارای سالن آبگرم، استخر، سالن بدنسازی، رستوران و بار، ارائه خدمات آموزش گلف و ماهیگیری
هتل های معروف اسلوونی

عکس از: سایت google maps

اقامتگاه‌های بومگردی اسلوونی

گزینه دوم شما اقامت در اسلوونی، اجاره اتاق در اقامتگاه‌های بومگردی است. تعداد اقامتگاه‌های بومگردی اسلوونی زیاد نیست. بیشتر اقامتگاه‌های موجود را هم می‌توانید با کسب اطلاعات از مردم محلی پیدا کنید. شب‌مانی در اقامتگاه‌ها مطمئنا حس و حالی متفاوت و تازه خواهد داشت.

کمگینگ در اسلوونی

عکس از: سایت Searcher

کمپینگ

آخرین گزینه، کمپینگ است. متاسفانه کمپینگ در کشورهای خارجی کمی چالش‌برانگیز است و به قول خودمان، دردسر زیادی دارد. به این دلیل که شما باید وسایل موردنیازتان برای کمپینگ را بخرید و این ممکن است هزینه زیادی برای شما داشته باشد.

پیشنهاد ما برای اقامت در اسلوونی، اقامت در هتل است؛ با اجاره هتل هم خیالتان از اقامت راحت می‌شود، هم لازم نیست هزینه زیادی صرف وسایل کمپینگ کنید.

کمپینگ در اسلوونی

عکس از:‌سایت Production

توصیه‌های علی بابا برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به اسلوونی

مهم‌ترین توصیه علی بابا در این راهنمای سفر به اسلوونی این است: خوش بگذرانید و از جاهای دیدنی اسلوونی بازدید کنید.

نکاتی هست که باید هنگام سفر به اسلوونی در ذهنتان داشته باشید:

  • آب لوله‌کشی در اسلوونی آشامیدنی است. اما بهتر است مثل ساکنان این کشور از آب تصفیه‌شده یا آب معدنی استفاده کنید.
  • ترجیحا تا دیروقت در محله‌های پایین شهر بیرون نمانید.
  • تلفن‌های اضطراری در کنار بزرگراه‌ها و بعضی جاده‌های اصلی روی تابلو نوشته شده‌اند. در خیابان‌ها می‌توانید با کم کردن سرعت، تابلوهای SOS را دنبال کنید. هر وقت هم احساس خطر کردید، حتما با پلیس تماس بگیرید.
  • تفکیک زباله و حفاظت از محیط زیست در اسلوونی بسیار جدی گرفته می‌شود. پس حواستان باشد روی زمین زباله‌ای نریزید و به محیط زیست آسیب نزنید.

در نهایت، مراقب خودتان باشید و حسابی از دیدنی های اسلوونی بازدید کنید. اگر دوست داشتید، از تجربیات سفرتان به اسلوونی، زیر همین راهنمای سفر در مجله گردشگری علی‌بابا بگویید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.