برای داشتن یک سفر خوب، سعی میکنیم تمام جوانب را در نظر بگیریم، دنبال هتل خوب میگردیم و بهترین ایرلاین را برای رسیدن به مقصد انتخاب میکنیم. اما نکتههای بسیار ریزی وجود دارند که اگر آنها را نادیده بگیریم میتوانند به سادگی تمام برنامههای سفر را مختل کنند و به جای لذت بردن از سفر و گشت و گذار در شهر، شما را در اتاق هتل نگه دارند. مسمومیت غذایی یکی از همین مسائل است که میتواند به تعداد غذاهایی که میخورید، علت داشته باشند. در ادامه به شما نکاتی را خواهیم گفت که رعایت آنها به شما کمک میکند در طول سفر از گزند مسمومیت در امان باشید و اگر هم مبتلا شدید بدانید چه کار باید بکنید تا در کوتاهترین زمان ممکن از دست آن خلاص شوید و از سفرتان لذت ببرید.
پیشگیری از ابتلا به مسمویت غذایی
بارها شنیدهایم که پیشگیری بهتر از درمان است و این نکته وقتی در ذهن و زندگی ما پر رنگ میشود که به یک بیماری حتی ساده مثل سرماخوردگی مبتلا شویم. مسمومیت غذایی در سفر میتواند از رعایت نکردن نکات بسیار ریزی شروع شود. بنابراین مراقبت از خودتان از فرودگاه شروع میشود. اگر پروازتان طولانی است و لازم است وعدهای را در هواپیما میل کنید، سعی کنید تا جایی که میتوانید از خوردن غذاهای فرآوری شده هواپیما خودداری کنید و به جای آن اسنک، لقمه و میوههای تازه همراه خودتان بردارید. به ویژه اگر سفر شما خانوادگی است و کودکانتان همراه شما در سفر هستند مسئولیت غذاهایی که آنها میخورند هم با شماست و شما باید حواستان به آنها باشد. اغلب غذاها، سالادها و ساندویچهایی که در فروشگاههای فرودگاهها فروخته میشوند تازه نیستند و اگر کمی هم بدن شما حساس باشد، یک ساندویچ میتواند به مسمومیت غذایی و اذیت کردن شما در طول پرواز بیانجامد.
سعی کنید در طول سفر از خوردن غذاهایی مثل الویه، جوجه کباب و کوبیده که تماس دست در تهیه آنها با غذا زیاد است خودداری کنید، چرا که در مقایسه با سایر غذاها احتمال آلوده شدنشان خیلی بیشتر است و اگر آشپز کمی بیدقتی کند به راحتی میتواند تمام افرادی که از آن غذا میخورند را به دردسر بیاندازد.
بیشتر بخوانید: چطور در سفرهای کاری سالم غذا بخوریم
اگر غذا را به اتاقتان سفارش میدهد، توجه داشته باشید که مواد غذایی پخته شده نباید بیشتر از ۲ ساعت در دمای محیط باشند و در فصلهایی مثل تابستان که هوا گرمتر است نباید غذا بیشتر از یک ساعت خارج از یخچال بماند. استفاده از غذاهایی که بیشتر از ۳ روز در یخچال ماندهاند هم میتواند منجر به مسمویت غذایی شود.
اگر تصمیم دارید غذاهای کنسروی استفاده کنید، حواستان باشد که برآمدگی و فرورفتگی نداشته باشند و به تاریخ انقضای غذاهای کنسروی هم دقت کنید و حتما ۲۰ دقیقه قبل از مصرف آنها را بجوشانید.
دستهایتان را مرتب بشویید یا با ژلهای مخصوص ضدعفونی کنید. در صورت تماس دست با تخم مرغ و گوشت خام حتما آنها را بشویید.
در سفر به طبیعت سعی کنید به گلها و گیاهانی که نمیشناسید دست نزنید، تماس دست و پوست با گیاهان سمی منجر به مسمومیت غذایی میشود. ازمصرف قارچها و میوههای خودرو هم باید خودداری کرد.
برای جستجو و خرید بلیط هواپیما، اینجا کلیک کنید.
درمان
چنانچه مسمومیت غذایی در حدی شدید باشد که با سرگیجه و سر درد همراه باشد، بهتر است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. اما در مورد مسمویتهای خفیف که اغلب با تهوع همراه هستند و بعد از تخلیه معده احساس بهتری پیدا میکنید درمانهای خانگی جواب میدهد. بنابراین اگر سابقه مسمویت غذایی در سفرهای گذشته را دارید، این بار چند حبه سیر در گوشهای از چمدانتان جا دهید تا در صورت ابتلا بتوانید از آن استفاده کنید. سیر در درمان مسمومیتهای ناشی از گوشتهای خام و فرآوری شده بسیار مفید است.
مصرف زیاد آب به همراه آب لیمو و دیگر مایعات به دفع سموم از بدن شما کمک میکنند و فرایند بهبود را تسهیل میدهند. مصرف لبنیات هم در بهبود مسمومیت غذایی بسیار مفید است. آب میوه و آب نارگیل نیز میتوانند کربوهیدراتهای از دسترفته را به بدنتان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.
برای مشاهده و خرید بلیط هواپیما، اینجا را کلیک کنید
سعی کنید تا بهبود کامل نوشیدنیهای کافئیندار ننوشید. کافئین میتواند دستگاه گوارش شما را تحریک کند و بهتر است به جای چای و قهوه و دیگر نوشیدنیهای کتفئیندار از دمنوشهایی مثل بابونه و نعناع استفاده کنید.
داروهایی مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به تسکین تهوع و کنترل اسهال در مسمویت غذایی کمک میکنند اما برای اجتناب از عوارض احتمالی بهتر است با مشورت پزشک مصرف شوند.
و در نهایت استراحت کافی و مصرف مایعات میتواند به بازگرداندن انرژی و آب از دست رفته بدن کمک کنند و حال شما را زودتر خوب کنند. دریافت سرم هم میتواند در رفع کم آبی و جبران املاح از دست رفته موثر باشد.
بیشتر بخوانید:
نکاتی برای بهبود کیفیت سفرهای کاری
بدون دانستن این ریزهکاریها به سفر خارجی نروید!
تناسب اندام، گمشدهی سفرهای کاری