شهر وان یکی از مقصدهای گردشگری ترکیه است که در بین ایرانیها طرفدار زیادی دارد. یک شهر کوچک تاریخی با آب و هوایی دنج و مراکز خرید فراوان کافیست تا دل هر ایرانی را ببرد. اگر شما هم به سرتان زده این بار به وان ترکیه بروید، خوب است که از هزینههای پیش رو اطلاعات کافی داشته باشید تا به حساب و کتاب دقیق سفر خود را شروع کنید. اگر دوست دارید همه جزئیات را درباره هزینه سفر به وان بدانید، فقط کافیست تا انتهای این مقاله مجله علی بابا همراه ما باشید.
تمام قیمتهایی که در این متن آمدهاند، مربوط به پاییز ۹۸ هستند.
هزینه روشهای مختلف برای رفتن به وان
همانطور که میدانید راههای مختلفی برای رفتن به وان وجود دارد. در اینجا میخواهیم هزینه هریک از این راهها را با هم به دقت بررسی کنیم، تا شما بتوانید با آشنایی کامل سفر خود را شروع کنید.
هزینه تورهای زمینی وان
در همه جای دنیا افراد به کیفیت سفر و امکانات آن اهمیت میدهند، اگر شما هم از این دسته افراد هستید و قصد سفر با یک تور ۳، ۴ روزه را دارید، هزینه سفر به وان برای شما حدودا بین ۶۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان تمام میشود. اما اگر به هر دلیلی بخواهید سفر شخصی را انتخاب کنید، باید قبل از هر اقدامی کاملا از هزینه سفر به وان با وسایل نقلیه عمومی مطلع شوید. (در پاییز ۹۸)
هزینه سفر شخصی به وان
اگر از هزینه های سفرتان به خصوص در این بازده ی زمانی آگاه باشید و بخواهید مسیر سفرتان را مشخص کنید می توانید بر اساس موقعیت مکانی خودتان بلیط تهیه کنید و سفرتان را آغاز کنید. برای مثال اگر شما ساکن شهر های مرکزی، جنوبی و یا حتی شرقی کشور هستید، می توانید با رفتن به ارومیه سفر خود را به وان آغاز کنید.
قیمت بلیط اتوبوس به وان
اگر بخواهیم جزئیات هزینه سفر به وان را برای شما محاسبه کنیم، باید بر اساس جزئیترین برآوردها این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهیم. این در حالی است که شما از سفر با اتوبوس رضایت داشته باشید و این نوع شیوه سفر کردن را انتخاب کرده باشید. در این تاریخ هزینه بلیط اتوبوس تهران به خوی حدود ۶۵ تا ۸۰ هزار تومان است. هزینه کرایه ون یا تاکسی از خوی تا وان را هم حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان در نظر بگیرید. (در پاییز ۹۸)
قیمت بلیط قطار به وان
بعضیها با اتوبوس راحت نیستند، به همین خاطر ترجیح میدهند با قطار به وان سفر کنند. درباره هزینه سفر به وان با قطار هم جانم برایتان بگوید، در حال حاضر بلیط قطار تهران به وان برایتان ۳۴۸ هزار تومان تمام میشود.
هزینه ماشین شخصی
یکی از جذابیتهای تفاوت انسانها در این است که روش سفر و کیفیت آن را خودشان بر اساس سلیقهای که دارند، انتخاب میکنند. به همین خاطر بعضیها از سفر کردن با ماشین شخصی لذت بیشتری میبرند تا اینکه بخواهند با تور یا وسایل نقلیه عمومی به سفر بروند. البته هزینه سفر به وان با ماشین شخصی کاملا با دیگر راهها کاملا متفاوت است؛ و این به خودتان بستگی دارد که چه راهی را با چه کیفیتی و چه میزان هزینهای انتخاب کنید.
قبل از این که برای سفرتان برنامهریزی کنید، باید از لیست هزینه ها با خودروی شخصی مطلع باشید. از جمله این موارد گواهینامه بینالمللی یک سالهای است که شما باید آن را با قیمت ۱۴۱ هزار تومان تهیه کنید. هزینه پلاک بینالمللی ۴۲۵ هزار تومان است. مجوز خروج کشور بدون بازدید ماشین ۱۶.۵۰۰ و با بازدید خودرو هم ۳۰ هزار تومان در نظر بگیرید. علاوه بر این بیمه ۱۰ روزه ماشینتان را هم در نظر بگیرید که هزینه آن بستگی به شرکت بیمه مدنظرتان دارد. گذشته از همه اینها باید به قیمت بنزین در ترکیه هم توجه داشته باشید. بنزین در ترکیه لیتری ۶٫۵ تا ۷ لیر است که معادل ۱۵، ۱۶ هزار تومان خودمان است.
خب حالا که این بحث هزینه سفر به وان همچنان ادامه دارد، میخواهیم از عوارض خروج از کشور هم برایتان بگوییم، این عوارض هم که جزو هزینههای شما محسوب میشود، برای بار اول ۲۲۰ هزار تومان، برای بار دوم ۳۳۰ هزار تومان، و برای بار سوم به بعد ۴۴۰ هزار تومان خواهد بود.
با خواندن مقاله هزینه سفر زمینی به وان، به طور مفصل در این باره اطلاعات به دست بیاورید.
هزینه هتل در وان
حالا وقت آن رسیده هزینه هتل در وان را بررسی کنیم. مطمئنا خودتان میدانید که اینها هم بخشی از هزینه های سفر به وان هستند و شما باید قبل از هر اقدامی برای آنها برنامهریزی کنید. در اینجا به طور حدودی به شما میگوییم که برای اقامت در هتلهای مختلف چقدر باید هزینه کنید:
- هتلهای پنج ستاره: حدود ۲۶۰ تا ۳۳۰ لیر ترکیه؛ معادل ۵۹۱ تا ۲۳۴ هزار تومان
- هتلهای سه ستاره: حدود ۱۹۰ تا ۲۳۰ لیر ترکیه؛ معادل ۴۳۲ تا ۵۲۳ هزار تومان
- و بقیه هتلهای وان هم حدود ۱۰۰ لیر تا ۷۰۰ لیر ترکیه؛ معادل ۲۲۷ هزار تا ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
هزینه سایر اقامتگاهها
البته همه جای دنیا در کنار هتلها مکانهای دیگری هم برای اقامت وجود دارد. مثلا در وان اتاقهای چندنفره و دونفرهای هست که هزینه آن از ۱۵ تا ۳۰ لیر ترکیه، معادل، ۳۴ تا ۶۸ هزار تومان برایتان آب میخورد.
قیمت غذا در وان
هزینه های مسافرت در وان به همین تعداد ختم نمیشود؛ بلکه هزینه غذا و خوراکی هم بخش قابل وجهی از هزینههای سفر را تشکیل میدهد. در اینجا به شما میگوییم هزینه غذا در وان حدودا چه قدر است و برای وعدههای مختلف چقدر باید هزینه کنید:
- فست فودهای زنجیرهای معروف مانند برگر کینگ و مک دونالد از ۱۰ لیر تا ۱۵ لیر ترکیه (معادل ۲۲ تا ۳۴ هزار تومان خودمان)
- رستوران های معمولی و ارزان قیمت حدود ۱۵ لیر تا ۳۰ لیر ترکیه (معادل ۳۴ تا ۶۸ هزار تومان) هزینه برمی دارد.
- هزینه سایر رستورانها هم حدود ۲۰ تا ۵۰ لیر ترکیه (معادل ۴۵ تا ۱۱۳ هزار تومان) است.
در اینجا می خواهیم قیمت حدودی برخی مواد غذایی را هم به شما بگوییم. چون ممکن در سفر نیاز باشد گاهی خودتان مواد غذایی تهیه کنید.
- آب معدنی ۱.۵ لیتری: حدود ۱.۹ لیر ترکیه (۴ هزار تومان)
- یک بسته تخم مرغ ۱۲ تایی: حدود ۷ لیر ترکیه (۱۶ هزار تومان)
- یک نان ۵۰۰ گرمی: حدود ۲ لیر ترکیه (۴۵۰۰ تومان)
- شیر ۱ لیتری: ۲.۳ لیر ترکیه (۵ هزار تومان)
- مرغ کیلویی: ۱۴ لیر ترکیه (۳۲ هزار تومان)
قیمت پوشاک در وان
خیلیها شهر وان را به خاطر مراکز خرید فراوان و قیمت پایین لباسهایش دوست دارند. شما هم میتوانید از فرصت پیش آمده استفاده کنید و کلی لباسهای زیبا و رنگارنگ را با مناسبترین قیمتها خرید کنید. البته قیمت اجناس در فصل حراجیها وان خیلی پایینتر میآید؛ اما در عوض به دلیل ازدحام جمعیت قیمت هتل و سایر هزینهها افزایش پیدا میکند. پس اگر دوست دارید هزینه سفر به وان برایتان مقرون به صرفه باشد، بهتر است در زمانهایی غیر از فصل حراج برای سفرتان برنامهریزی کنید. قیمت لباس در وان بستگی به جنس، نوع و برند آن دارد. ولی بعید است لباسی در وان با قیمت کمتر از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بیابید.
در نهایت …
باید بگوییم از شواهد این گونه برمیآید که شما هرچه قدر بخواهید میتوانید هزینه سفر به وان را کم یا زیاد کنید؛ و این موضوع کاملا به بودجه و سلیقه شما بستگی دارد. در هر صورت امیدواریم سفری پر از اتفاقات خوب و تجربههای ناب را سپری کنید، حسابی خوش بگذرانید و مهمتر از همه این که با دست پر برگردید.