اگر فکر سفر به ترکیه هستید و میخواهید هرچه بیشتر جاهای دیدنی ترکیه را ببینید و بشناسید، بهتر است از سفر به قونیه در ترکیه غافل نباشید. قونیه یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ترکیه است که برای بسیاری از ایرانیان جذابیت خاصی دارد.
این شهر که در جنوبغربی فلات مرکزی آناتولی واقع شده، پایتخت سلجوقیان روم بوده و میزبان آرامگاه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی است. شهر قونیه در ترکیه با داشتن آثار باستانی و معماری از تمدنهای مختلف، موزههای متنوع و مراسمهای معنوی، یکی از مقاصد گردشگری مهم ترکیه است؛
اما دیدنیهای قونیه تنها به این موارد خلاصه نشده و یکی از شهرهای بسیار جذاب جهان به شمار میرود. در ادامه جاذبههای گردشگری قونیه و نکات سفر به این شهر را گفتهایم. با خواندن این مقاله از مجله علیبابا، از سفر خود به قونیه بیشتر لذت ببرید.
قونیه کجاست؟
بهترین گزینههای طبیعتگردی در قونیه کدام است؟
جاهای مذهبی قونیه کجاست؟
معروفترین پارک و مرکز تفریحی قونیه کدام است؟
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی قونیه کدام است؟
قونیه را بیشتر بشناسید
قبل سفر به قونیه خوب است بدانید این شهر یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای ترکیه در منطقه آناتولی مرکزی است. جمعیت این شهر بیشتر از ۲ میلیون نفر و هفتمین شهر پرجمعیت ترکیه است. قونیه بافت تاریخی و مذهبی خاصی دارد که بهخاطر آرامگاه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، شهرت دارد.
در سفر به قونیه جاذبههای گردشگری زیادی در انتظار شماست که بیشتر آنها مربوط به دوران سلجوقی و عصر اسلامی است. مهمترین جاذبه این شهر آرامگاه مولاناست که در موزه مولانا قرار دارد. اینجا محل برگزاری مراسم سماع و معرفی آثار و اندیشههای این شاعر و عارف است.
دیگر جاذبههای قونیه عبارت هستند از: مسجد علاالدین که بزرگترین و قدیمیترین مسجد قونیه و محل تدفین چندین سلطان سلجوقی است. کاخ علاالدین، بزرگترین و باشکوهترین کاخ سلجوقی در قونیه بود و حالا بهعنوان یک پارک عمومی استفاده میشود.
موزه کاراتای که یکی از مهمترین موزههای سفالگری و سرامیک ترکیه است و در یک مدرسه سلجوقی قرار دارد. موزه تاریخ طبیعی قونیه که نمونههایی از حیوانات منقرضشده و فسیلهای گوناگون را برای نمایش در خود جای داده است. همینطور شهرهای زیرزمینی و مخفی قونیه که نمادی از تاریخ و فرهنگ مردمان قونیه است، در زیر دشت قونیه قرار گرفته است.
قونیه کجاست؟
برای سفر به قونیه باید به جنوبغربی فلات مرکزی آناتولی و در جنوبشرقی ترکیه بروید. این قسمت از ترکیه بیشترین مساحت و جمعیت را دارد؛ همچنین تنوع جغرافیایی و فرهنگی زیادی دارد. این شهر از شمال به استان کونیا، از شرق به استان آکسارای، از جنوب به استان کرامان و از غرب به استان افیون قرار دارد؛ همچنین قونیه به شهرهای مهمی مثل آنکارا، استانبول، آنتالیا، کایسری و آدانا بهوسیله جادهها و راهآهن متصل است.
لوکیشن قونیه روی گوگلمپ
نگاهی به تاریخچه قونیه
در سفر به قونیه متوجه میشوید اینجا یکی از شهرهای باستانی و فرهنگی ترکیه است. این شهر در طول تاریخ تحتتاثیر و تغییر حکومتهای زیاد قرار گرفت. قونیه که در دوران کهن به نام ایکونیوم معروف بود، بهدست حکومتهای مختلف مثل فریگیه، لیدی، هخامنشی، هلنیستی، روم، بیزانس، سلجوقی، قرامانی و عثمانی دستخوش تغییرات مختلفی شد.
قونیه در قرن یازدهم میلادی به حکومت سلجوقیان درآمد و تا قرن چهاردهم میلادی مرکز سلطنت سلجوقیان روم بود. در این دوران، قونیه به اوج رونق و پیشرفت فرهنگی، هنری و اقتصادی خود رسید و محل زندگی و خاکسپاری شاعر و صوفی بزرگ مولوی یا رومی شد.
پس از زوال سلجوقیان روم، قونیه تحت فرمان قرامانیان بود و در سال ۱۴۸۳م امپراتوری عثمانی قونیه را فتح کرد. در دوران عثمانی، قونیه اهمیت سیاسی و اقتصادی خود را از دست داد و تا پایان جنگ اول جهانی تحت سلطه آنها بود. پس از جنگ استقلال ترکیه، قونیه به بخشی از جمهوری ترکیه شد.
قونیه در سالهای گذشته توسعه و پیشرفت زیادی را تجربه کرده و به یکی از مراکز صنعتی و تجاری و آموزشی ترکیه تبدیل شده است. این شهر همچنین محل برگزاری مراسم و جشنهای مربوط به مولوی و صوفیگری است که هر سال گردشگران زیادی از همه جای دنیا برای دیدن آن به این شهر سفر میکنند.
سفر به قونیه به شما نشان میدهد این شهر بناها و موزههای تاریخی و فرهنگی زیادی دارد که نمونههایی از میراث باستانی و اسلامی این شهر را نشان میدهند.
قونیه به چه معناست؟
شاید بد نباشد قبل سفر به قونیه معنای این کلمه را هم بدانید. این شهر یکی از مراکز تاریخی و فرهنگی کشور ترکیه است که در دوران سلجوقیان روم به اوج شکوفایی خود رسید. مولوی یا رومی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، در این شهر زندگی میکرد و آثار ارزشمندی را به جا گذاشت.
قونیه از واژهای یونانی بهمعنای تصویر یا شمایل گرفته شده است. این نام ممکن است بهدلیل شکل شهر که مثل یک نقشه است انتخاب شده باشد یا شاید بهخاطر افسانهای باشد که در آن یک پریروی به نام ایکونیوم عاشق شهر خود بود.
البته نمیتوان برای این نظریهها دلایل تاریخی ارائه کرد؛ اما بههرحال نمیشود از دنیای شیرین افسانهها هم چشمپوشی کرد.
آبوهوای قونیه و بهترین زمان سفر به قونیه
قونیه در دشت بزرگ و همواری قرار دارد که از سه طرف با رشته کوههای طاروس و سولیمان و املوس احاطه شده است. این شهر در ارتفاع ۱۰۲۷ متری از سطح دریا واقع شده و آبوهوای سرد و خشک دارد.
در تابستان دمای هوا میتواند تا ۴۰ درجه سانتیگراد برسد و در زمستان برف و یخبندان دیده میشود. بهترین زمان برای سفر به قونیه بهار و تابستان است که آبوهوای معتدل و مطبوعی دارد.
حملونقل در قونیه چطور است؟
در سفر به قونیه مشکل تررد ندارید. قونیه شبکه حملونقل عمومی گسترده و مدرنی دارد که شامل اتوبوس، تراموا، مترو و قطار سریعالسیر است؛ همچنین وجود فرودگاه بینالمللی قونیه باعث شده پروازهای داخلی و خارجی از این منطقه راحتتر انجام شود.
برای رفتن به شهرهای دیگر ترکیه میتوان از اتوبوس یا قطار استفاده کرد. قونیه در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و به شهرهای مهمی مانند آنکارا، استانبول، آنتالیا، کایسری و آدانا دسترسی خوبی دارد.
محدودیتهای سفر به قونیه
سفر به قونیه یکی از تجربیات فراموشنشدنی برای عاشقان تاریخ، فرهنگ و صوفیگری است. این شهر باستانی و فرهنگی در ترکیه گرچه بسیار دلپذیر و جذاب است؛ اما قبل از سفر به قونیه، باید چند نکته را برای محکم کاری به شما بگوییم:
– برای ورود به ترکیه و سفر به قونیه نیاز به ویزا دارید. برای دریافت ویزا، باید از طریق وبسایت رسمی ویزای ترکیه اقدام کنید. مدتی را برای تکمیل فرم و پرداخت هزینه در نظر بگیرید؛ همچنین باید یک نسخه رنگی از ویزا و پرداخت خود را چاپ کنید و همراهتان داشته باشید.
– یکی دیگر از شروط ورود به ترکیه و سفر به قونیه داشتن گواهی واکسیناسیون است. شما باید یا گواهی واکسیناسیون کووید-۱۹ داشته باشید یا یک تست PCR منفی که حداکثر ۷۲ ساعت قبل از حرکت انجام شده باشد. واکسیناسیون به معنای دریافت دوزهای مقرر واکسن خاص با آخرین تزریق حداقل ۱۴ روز قبل از ورود است.
– برای سفر به قونیه باید از طریق پروازهای داخلی ترکیه اقدام کنید. شهر قونیه فرودگاه بینالمللی دارد که به شهرهای استانبول، آنکارا و ازمیر و آنتالیا پروازهای مستقیم دارد.
– از نظر اقامت در قونیه محدودیت خاصی ندارید. میتوانید از هتلها، پانسیونها، خانههای مهمانپذیر و خیمههای صوفیانه استفاده کنید. هزینههای اقامت در قونیه بهنسبت مناسب است و میتوانید با توجه به بودجه و سلیقه خود یک گزینه را انتخاب کنید.
– برای گشتوگذار در سفر به قونیه میتوانید از گزینههای مثل تاکسی، اتوبوس، مترو، دوچرخه و پیادهروی استفاده کنید. قونیه جاذبههای تاریخی و فرهنگی زیادی برای بازدید دارد. مهمترین جاذبههای قونیه موزه مولوی، مسجد علاالدین، موزه کاروانسرای سلطانحن، موزه معماری سلجوقی، موزه فرش و موزه علوم و فناوری اسلامی است که پیشنهاد میکنم بدون تماشای آنها برنگردید.
مسیرهای دسترسی به قونیه
حالا که بیشتر با این شهر جذاب و تاریخی آشنا شدید، بهتر است کمی درباره مسیرهای دسترسی به قونیه و راههایی صحبت کنم که میتوانید از آنها کمک بگیرید:
– سفر به قونیه با هواپیما
سفر به قونیه با هواپیما مثل اغلب سفرهای دیگر راحتترین و سریعترین روشهاست. تنها در کمتر از یک ساعت و نیم از تهران به قونیه میرسید و خیره به زیباییهای این شهر تاریخی و مذهبی خواهید شد.
هزینه بلیط هواپیما برای سفر به قونیه بستگی به نوع پرواز و زمان خرید و تاریخ سفر دارد. میتوانید از سایتهای مختلف مقایسه قیمت بلیط هواپیما استفاده کنید و بهترین پیشنهاد را انتخاب کنید. سفر با هواپیما به قونیه از نظر امنیتی نیز مشکلی ندارد و میتوانید با خیال راحت از این روش استفاده کنید.
فرودگاه قونیه یکی از مهمترین فرودگاههای ترکیه است که در سال ۲۰۰۰ تاسیس و در سال ۲۰۰۶ بازسازی شده است. این فرودگاه یک سالن مسافربری و یک باند فرود دارد. فرودگاه قونیه در فاصله ۱۸ کیلومتری شمال غربی شهر قونیه قرار گرفته است. مسافران میتوانند بعد از پیادهشدن از هواپیما با تاکسی و اتوبوس یا خودروی اجارهای به مرکز شهر برسند.
– سفر به قونیه با قطار
سفر با قطار از تهران به قونیه یک تجربه جدید و لذتبخش است که شما را با طبیعت و فرهنگ ترکیه آشنا میکند. برای این سفر، ابتدا باید از تهران به استانبول بروید که میتوانید هواپیما و اتوبوس یا قطار را انتخاب کنید.
بعد از رسیدن به استانبول، یکی از سه ایستگاه راهآهن استانبول را برای سوارشدن به قطار و سفر به قونیه انتخاب کنید.
قطار استانبول به قونیه یک قطار سریعالسیر است که در مدت ۴ ساعت و نیم مسافت ۴۶۲کیلومتری را طی میکند. قطار کلاسهای مختلفی دارد که امکانات و خدمات هریک برای مسافران متفاوت است. قیمت بلیط قطار از استانبول به قونیه حدود ۲۳ یورو است.
ایستگاه قطار قونیه نزدیک مرکز شهر قونیه دارد که جاذبههای تاریخی و مذهبی زیادی در کنار آن قرار گرفته است. میتوانید از این جاذبهها بازدید کنید و از فرهنگ و هنر این شهر تاریخی و مذهبی لذت ببرید.
– سفر به قونیه با اتوبوس
سفر با اتوبوس از تهران به قونیه یک تجربه متفاوت و لذتبخش است که شما را با طبیعت و فرهنگ ترکیه آشنا میکند. برای این سفر، ابتدا باید از تهران به استانبول بروید که میتوانید هواپیما، اتوبوس یا قطار را انتخاب کنید. بعد از رسیدن به استانبول، می توانید از یکی از ایستگاههای اتوبوس استانبول سوار اتوبوسهای قونیه شوید.
اتوبوس از استانبول برای سفر به قونیه یک اتوبوس مجهز و راحت است که در مدت ۱۰ ساعت مسافت ۷۰۰ کیلومتری را طی میکند. اتوبوس امکانات و خدمات متفاوتی داراست و در طول مسیر چند بار توقف دارد. قیمت بلیط اتوبوس از استانبول به قونیه حدود ۱۰۰ لیر است.
– سفر به قونیه با ماشین شخصی
اگر میخواهید با ماشین شخصی از تهران به قونیه بروید، باید چند نکته را در نظر داشته باشید. اول اینکه باید مدارک خودرو و راننده را کامل بههمراه داشته باشید؛ دوم اینکه باید مسیر سفر را با دقت انتخاب کنید و از مرزهای مناسب عبور کنید.
نکته سوم، باید هزینه های سفر را محاسبه و از سایتهای مقایسه قیمت بلیط استفاده کنید. بهراحتی و امنیت سفر را اهمیت بدهید و از توصیههای رانندگی پیروی کنید. بدون شک در این روش از زیبایی طبیعت و جاده ترکیه لذت خواهید برد و از امکانات جادهای استفاده میکنید.
سفر به قونیه با ماشین شخصی یک تجربه ماجراجویانه و پر از خاطره است که شما را با طبیعت و فرهنگ ترکیه بیشتر آشنا میکند.
– فاصله قونیه تا مرز ایران
فاصله قونیه تا مرز ایران بستگی به مرزی دارد که انتخاب میکنید. از بین مرزهای ایران و ترکیه میتوانید از مرزهای بازرگان، سرازور، خسروی یا چذابه برای رفتن به قونیه استفاده کنید. مرز بازرگان یکی از مرزهای مناسب برای سفر به قونیه است؛ چون نزدیک ترین مرز به قونیه است و امکانات بیشتری دارد. مرز بازرگان تا قونیه حدود ۱۵۰۰ کیلومتر فاصله دارد.
بعد از گذشتن از این مرز، از شهرهای دوگوبایازیت، ارزروم، ارضهان، سیواس، کایسری و آکسرای عبور خواهید کرد تا سفر به قونیه کامل شود. این شهرها هم جاذبه های تاریخی و طبیعی مختلف دارد و این سفر را پرخاطره خواهد کرد.
– فاصله تبریز تا قونیه
فاصله تبریز تا قونیه حدود ۱۵۰۰ کیلومتر است که با خودروی شخصی حدود ۲۰ ساعت زمان میبرد. برای سفر از تبریز به قونیه، میتوانید از چند روش مختلف استفاده کنید:
سفر با خودروی شخصی: این روش انعطافپذیری و راحتی بیشتری دارد؛ اما نیاز به مجوزهای قانونی و بیمه است؛ همچنین باید از مرزهای ایران و ترکیه عبور کنید که ممکن است بازرسی و انتظار طولانی داشته باشد. در این روش، میتوانید از مرزهای بازرگان، سرازور، خسروی یا چذابه استفاده کنید.
بعد از گذشتن از مرز، باید از شهرهای دوگوبایازیت، ارزروم، ارضهان، سیواس، کایسری و آکسرای عبور کنید تا به قونیه برسید.
سفر با قطار: این روش سفر به قونیه هزینه کمتری دارد؛ اما زمان بیشتری میبرد. برای این روش، باید به تبریز بروید و از آنجا خود را با قطار به استانبول برسانید. این قطار هر هفته یک بار در روزهای دوشنبه از تهران حرکت میکند و در مدت ۶۰ ساعت به استانبول میرسد. بعد از رسیدن به استانبول، میتوانید از یکی از سه ایستگاه راهآهن استانبول سوار قطار به قونیه شوید.
سفر با اتوبوس: این روش راحتی و سرعت متوسطی است؛ اما هزینه بالاتری دارد. برای این روش، باید از تبریز به استانبول بروید که میتوانید هواپیما، اتوبوس یا قطار انتخاب کنید. بعد از رسیدن به استانبول، میتوانید از یکی از ایستگاههای اتوبوس استانبول سوار اتوبوس به قونیه شوید.
سفر از دیگر شهرهای ترکیه به قونیه
اگر تصمیم گرفتهاید به ترکیه سفر و شهرهای متفاوت آن را بازدید کنید؛ اما نمیخواهید زیباییهای قونیه را هم از دست بدهید در ادامه با ما همراه باشید تا بدانید از شهرهای مختلف به قونیه چقدر راه است و چگونه میتوان به آن رسید.
– سفر به قونیه از استانبول و فاصله استانبول تا قونیه
فاصله استانبول تا قونیه حدود ۷۰۰ کیلومتر است. شما میتوانید با ماشین، اتوبوس، قطار یا هواپیما این مسافت را طی کنید. با ماشین شخصی، حدود ۷.۵ ساعت و با اتوبوس حدود ۱۰ ساعت زمان لازم است. با قطار سریعالسیر میتوانید در ۴ ساعت از استانبول به قونیه برسید. در سفر به قونیه با هواپیما مدت پرواز حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه است. برای خرید بلیط قطار یا هواپیما سایتهای معتبر را انتخاب کنید.
– سفر به قونیه از آنتالیا و فاصله آنتالیا تا قونیه
فاصله آنتالیا تا قونیه حدود ۲۶۷ کیلومتر است. شما میتوانید با ماشین، اتوبوس، قطار یا هواپیما این مسافت را طی کنید. با ماشین شخصی، حدود ۳ ساعت و نیم و با اتوبوس حدود ۴ ساعت زمان نیاز دارید. با قطار سریعالسیر میتوانید در ۲ ساعت از آنتالیا به قونیه برسید. در این حالت سفر به قونیه با هواپیما، مدت پرواز حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه است.
– سفر به قونیه از وان و فاصله وان تا قونیه
فاصله وان تا سفر به قونیه حدود ۱۲۲۵ کیلومتر است. میتوانید با ماشین، اتوبوس، قطار یا هواپیما این مسافت را طی کنید. با ماشین شخصی، حدود ۱۲ ساعت و با اتوبوس حدود ۱۴ ساعت زمان نیاز خواهید داشت. با قطار سریعالسیر میتوانید در ۱۰ ساعت از وان به قونیه برسید. با هواپیما مدت پرواز حدود ۱ساعت است.
– سفر به قونیه از بدروم و فاصله بدروم تا قونیه
برای سفر به قونیه از بدروم، چند انتخاب وجود دارد. اگر با خودرو یا اتوبوس بروید، حدود ۶۹۸ کیلومتر راه دارید و زمان سفرتان حدود ۸ ساعت و نیم خواهد بود. اگر با قطار سریعالسیر بروید، فاصله را در ۵ ساعت و نیم طی خواهید کرد. اگر انتخابتان سفر با هواپیما باشد، پروازتان فقط ۱ ساعت و نیم خواهد طول کشید.
– سفر به قونیه از کاپادوکیا و فاصله کاپادوکیا تا قونیه
برای سفر به قونیه از کاپادوکیا، انتخاب زیادی برایتان فراهم است. با ماشین شخصی یا اتوبوس، فاصله ۲۹۲ کیلومتر است و زمان سفرتان حدود ۳ ساعت خواهد بود. از طرفی با قطار سریعالسیر فاصله را در ۲ ساعت و نیم طی خواهید کرد. اگر با هواپیما بروید، پروازتان فقط ۵۰ دقیقه خواهد طول کشید.
– سفر به قونیه از آنکارا و فاصله آنکارا تا قونیه
برای سفر به قونیه از آنکارا، شما میتوانید از راههای مختلفی استفاده کنید. اگر با ماشین یا اتوبوس بروید، فاصله حدود ۲۷۰ کیلومتر فاصله دارد و ۳ ساعت و ۱۰ دقیقه زمان میبرد. میتوانید با قطار سریعالسیر سفر کنید که در ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه به مقصد میرسد یا میتوانید با هواپیما پرواز کنید که فقط ۳۵ دقیقه طول میکشد.
آشنایی با جاذبههای طبیعی قونیه
هرچه از زیبایهای قونیه، این شهر باستانی و زیبا بگویم باز هم کم است. اگر قصد سفر به قونیه را دارید با من همراه شوید تا بیشتر با جاذبههای این شهر عرفانی و زیبا با شما صحبت کنم.
– شهر سیله سوباشی
اگر دنبال یک مکان دیدنی، زیبا و تاریخی در سفر به قونیه هستید، پیشنهادم به شما سیله سوباشی است. سیله سوباشی روستایی قدیمی و زیبا در شمال غرب قونیه است که روی جاده ابریشم قرار دارد. این روستا بیشتر از ۷۰۰۰ سال تاریخ دارد و در طول زمان تحتتاثیر فرهنگهای متفاوتی مثل فریگیان، رومیان، یونانیان و ترکها قرار گرفتهاست.
این روستا با ساختمانهای سنگی و چوبی، رودخانهای زیبا، پل رومی، مسجد سلجوقی، کلیساهای غاری و موزههای فرهنگی، جاذبههای گردشگری زیادی است. میتوانید با اتوبوس یا تاکسی از مرکز شهر به این روستا برسید و از طبیعت و تاریخ آن نهایت استفاده را ببرید .
در سفر به قونیه سیله سوباشی، مقصد گردشگری برای مردم قونیه است که میخواهند از شلوغی شهر فرار کنند و در محیط آرام و خنک استراحت کنند. این روستا با ارائه امکانات اقامتی و رستورانهای متنوع، فضایی دلپذیر و شاد برای مهمانان خود ایجاد کرده است.
شما میتوانید در یک هتل بوتیک یا یک عمارت ترکی باستانی اقامت و از غذاهای محلی و صنایعدستی روستا خرید کنید.
لوکیشن سیله سوباشی روی گوگلمپ
– دریاچه دهانه آتشفشان مکه
اگر در سفر به قونیه به دیدن دریاچهها و جاذبههای طبیعی علاقه دارید، بهتر است حتما به دریاچه دهانه آتشفشان مکه بروید. دریاچه دهانه آتشفشان مکه یکی از جاذبههای طبیعی و زیبای شهر قونیه است که در ناحیه آناتولی مرکزی قرار دارد. این دریاچه در داخل دهانه یک آتشفشان باستانی شکل گرفته است که حدود چهار میلیون سال پیش فوران کرده بود.
در مرکز این دریاچه، یک مخروط خاکستری دیگر وجود دارد که به کوه مکه معروف است. آب این دریاچه شور و قرمز است و حاوی میکروارگانیسم هایی است که در شرایط سخت زندگی می کنند. این دریاچه یک منطقه حفاظت شده است و برای غازهای وحشی اهمیت بین المللی دارد. شما میتوانید با اتوبوس یا تاکسی از مرکز شهر به این دریاچه بروید و از منظره آن لذت ببرید.
لوکیشن دریاچه آتشفشان مکه روی گوگلمپ
– دریاچه بی شهیر
تماشای پرندگان و سایر جاندران همیشه میتواند احساسی دلپذیر داشته باشد. اگر شما هم به دیدن پرندگان مختلف و آشناشدن با انواع آنها علاقه دارید، بهتر است در سفر به قونیه به دریاچه بی شهیر بروید. دریاچه بی شهیر یک دریاچه زیبا و بزرگ در استان قونیه ترکیه است که در جنوب غربی شهر قونیه واقع شده است. این دریاچه با مساحت ۶۵۰ کیلومترمربع، بزرگترین دریاچه آب شیرین ترکیه و چهارمین دریاچه بزرگ اروپاست.
این دریاچه یک منطقه حفاظتشده و محل زندگی برای بیش از ۱۵۰ گونه پرنده است. این دریاچه همچنین جزایری دارد که بعضی از آنها آثار تاریخی و فرهنگی مانند کلیساها و قلعهها دارد و شما میتوانید با اتوبوس یا تاکسی از مرکز شهر به این دریاچه بروید و از منظره آن لذت ببرید.
لوکیشن دریاچه بی شهیر روی گوگلمپ
– دریاچه نمک قونیه
اگر دوست دارید یکی از دریاچههای بزرگ جهان را ببینید، حتما به دیدن دریاچه نمک قونیه بروید. دریاچه نمک قونیه یا توز گلو یک دریاچه شور و قرمز در منطقه فلات مرکزی ترکیه است که در شمال شرقی شهر قونیه قرار دارد.
این دریاچه دومین دریاچه بزرگ ترکیه و یکی از بزرگترین حوضههای نمکی جهان است. این دریاچه بهخاطر وجود جلبکهایی که کاروتنوئید تولید میکنند، رنگ صورتی دارد و یک منظره سورئال ایجاد میکند. دیدن این منظره را در سفر به قونیه از دست ندهید.
دریاچه نمک قونیه منطقهای حفاظتشده و محل زیست برای بسیاری از پرندگان وحشی است. این دریاچه هیچ خروجی ندارد و تنها با چند جریان سطحی تغذیه میشود، دریاچه نمک قونیه از نظر اقتصادی نیز مهم است و نمک آن در بازارهای محلی فروخته میشود.
شما میتوانید با اتوبوس یا تاکسی از مرکز شهر به این دریاچه بروید و از زیبایی آن لذت ببرید.
لوکیشن دریاچه نمک قونیه روی گوگلمپ
– دریاچه گودالها
اگر قصد سفر به قونیه را دارید، یکی دیگر از مکانهایی که باید حتما آن را ببینید، دریاچه گودالهاست. دریاچه گودالها یا ابروک یک دریاچه شور و قرمز در شمال شرقی شهر قونیه است که در داخل یک حوضه آتشفشانی قرار دارد. دلیل معروفبودن دریاچه گودالها، وجود میکروارگانیسمهایی که رنگ آب را قرمز میکند.
در سفر به قونیه دریاچه گودالها یک منطقه حفاظتشده و محل زیست برای بعضی از پرندگان وحشی است. دریاچه گودالها در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از مرکز شهر قونیه واقع شده و می توان با اتوبوس یا تاکسی به آن دسترسی داشت.
دریاچه ابروک یکی از جاذبههای طبیعی و زیبای قونیه است که میتوانید از آن لذت ببرید.
لوکیشن دریاچه گودالها روی گوگلمپ
– آبشار یرکوپرو
احتمالا تماشای آبشار و جاذبههای طبیعی در مکانهای مختلف برای شما هم دلپذیر و جذاب است. در سفر به قونیه هم بهعنوان یکی از مراکز گردشگری مهم، مناطق جذاب و زیبای زیادی دارد. اگر شما هم به دیدن این مناطق علاقه دارید، بهتر است آبشار یرکوپرو را ببینید.
آبشار یرکوپرو یک آبشار زیبا و تاریخی در استان مرسین ترکیه است که در نزدیکی شهر موت قرار دارد. این آبشار از رودخانه ارمنک سرچشمه میگیرد و از روی یک پل رومی به ارتفاع حدود ۳۰ متر سرازیر میشود.
آبشار یرکوپرو در سفر به قونیه یکی از جاذبههای طبیعی و گردشگری منطقه برای علاقهمندان به طبیعت و تاریخ جذاب است. شما میتوانید با اتوبوس یا تاکسی از مرکز شهر قونیه به آبشار بروید و از منظره آن لذت ببرید.
لوکیشن آبشار یرکوپرو روی گوگلمپ
جاذبههای تاریخی قونیه
حالا که بیشتر با جاذبههای طبیعی سفر به قونیه آشنا شدیم، بهتر درباره جاذبههای تاریخی این منطقهی زیبا صحبت کنیم و آشنا شویم.
– کاروانسرای قونیه
کاروانسرای قونیه یکی از بناهای تاریخی و گردشگری در سفر به قونیه است. این کاروانسرا در دوره صفوی سلطان علاالدین کِیقباد ساخته است و بزرگترین کاروانسرای دنیا شناخته میشود. کاروانسرای قونیه دو بلوک مجزا دارد که در آنها مسجد، اسطبل، انبار، نانوایی، مغازهها و حمامهای ترکی وجود دارد.
معماری این کاروانسرای با شکوه از سبک معماری شرقی پیروی میکند و با اشکال هندسی و نقوش زیبا مزین شده است. کاروانسرای قونیه از جاذبههای گردشگری شهر قونیه است که هر سال تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را به خود جذب میکند.
لوکیشن کاروان سرای قونیه روی گوگلمپ
– تپههای چاتال هویوک
تپههای چاتال هویوک دو تپه مصنوعی در ترکیه هستند که از دوران نوسنگی باقی مانده است. این تپهها نشاندهنده شروع شهرنشینی و تمدنسازی انسانهای اولیه است. تپههای چاتال هویوک خانههای چسبیده به هم، نقاشیها، مجسمهها و آثار فرهنگی و مذهبی متنوعی دارد.
این تپهها یکی از مهمترین مناطق باستانشناسی دنیا در سفر به قونیه محسوب میشود و در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. این تپههای چاتال هویوک نقاشیها، مجسمهها، آیینهها، ابزارها و سفالهای متفاوتی دارد که نشاندهنده فرهنگ و هنر اهالی آن مناطق است.
لوکیشن تپههای چاتال هویوک روی گوگلمپ
– مدرسه تاریخی سیرچالی
مدرسه تاریخی سیر چالی یکی از آثار باستانی دیدنی در سفر به قونیه است که در دوره سلجوقی ساخته شده است. این مدرسه نام خود را از تزیینات کاشیای گرفته است که روی دیوارها و گنبدهای آن انجام شده است.
مدرسه تاریخی سیر چالی، در خود مسجد، حوض، حجرهها، شبستان، ایوان و گنبد جای داده است که شامل موزهای از آثار سلجوقی و عثمانی است. مدرسه سیرچالی یکی از جاذبههای تاریخی و گردشگری شهر قونیه است که هرساله تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را به خود جذب میکند.
– شهر سنگی باستانی کلیسترا
شهر سنگی باستانی کلیسترا در سفر به قونیه یکی از جاذبههای تاریخی و گردشگری ترکیه است که سکونت انسانها در دوران هلینستی و رومی را به نمایش میکشد. این شهر در بین کوهها مخفی شده است و خانههای سنگی، مسجد، حوض، حجرهها، شبستان، ایوان و گنبد دارد.
شهر سنگی باستانی کلیسترا از نظر معماری و تزیینات به شیوه مدارس سلجوقی طراحی و با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است. این شهر تاریخی در سال ۲۰۱۲ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد.
لوکیشن شهر سنگی باستانی کلیسترا روی گوگلمپ
– موزه باستانشناسی قونیه
موزه باستانشناسی قونیه یک موزه تاریخی و فرهنگی در شهر قونیه است که آثار متعلق به دورههای مختلف تاریخی را نمایش میدهد. این موزه در سال ۱۹۶۲ در مکان فعلی خود آغاز به کار کرد و در جنوب تپه علاالدین و در غرب مسجد صاحب عطا قرار دارد.
در این موزه باستانشناسی در سفر به قونیه میتوانید آثاری از دوره نوسنگی، عصر مفرغ قدیم و میانه، عصر آهن، دوران کلاسیک، یونان، روم و بیزانس را ببینید.
بعضی از آثار دیدنی این موزه عبارت ایت از تابوتهای رومی، موزاییکهای پایه متعلق به کلیسا، محرابها، سنگهای گور، ستونهای سنگی یادبود و استخوانهای متعلق به دوره روم و بیزانس است.
لوکیشن موزه باستانشناسی قونیه روی گوگلمپ
– آرامگاه و خانه مولانا در قونیه
آرامگاه و خانه مولانا یکی از بناهای تاریخی و گردشگری شهر قونیه در ترکیه است که بهعنوان موزه مولانا شناخته میشود. در سفر به قونیه این جاذبه تاریخی را از دست ندهید. این مکان شامل زیارتگاه و مقبره مولانا جلالالدین محمد بلخی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی و بعضی از اعضای خانواده و مریدان او است.
این مکان در زمانهای قدیم محل سکونت و اقامت پدر و خانواده مولانا بود که پس از مرگ پدر مولانا به گورستان خانوادگی تبدیل شد. معماری آرامگاه از سبک معماری سلجوقی پیروی میکند و با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است.
این مکان مسجد، حوض، حجرهها، شبستان، ایوان و گنبد دارد و شامل موزهای از آثار سلجوقی و عثمانی است.
لوکیشن آرامگاه و خانه مولانا در قونیه روی گوگلمپ
– موزه مدرسه کاراتای
اگر اهل جاذبه تاریخی هستید، در سفر به قونیه موزه مدرسه کارتای را در نظر داشته باشید. این بنا یک موزه تاریخی و فرهنگی در قونیه است که آثار متعلق به دورههای مختلف تاریخی را نمایش میدهد. این موزه در ساختمانی افتتاح شده که قبلا مدرسه بوده است و نمونهای از معماری و هنر سلجوقی است.
موزه مدرسه کاراتای کاشیکاریها، تابوتها، موزاییکها و آثار کشفشده در کاخ سلطنتی قبادآباد دارد؛ همچنین یکی از جاذبههای تاریخی و گردشگری شهر قونیه است که هرساله تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را به خود جذب میکند.
لوکیشن موزه مدرسه کاراتای روی گوگلمپ
– موزه آنتوگرافی
موزه آنتوگرافی در سفر به قونیه یک موزه تاریخی و فرهنگی است که آثار و اقلام مربوط به زندگی، فرهنگ و هنر مردم قونیه و مناطق اطراف را به نمایش گذاشته است.
موزه آنتوگرافی در سال ۱۹۷۵ در ساختمانی که قبلا مدرسه بود، افتتاح شد. موزه آنتوگرافی سه طبقه دارد که در هر طبقه بخشهای مختلفی از موزه قرار دارد و در طبقه زیرین موزه، بایگانی، عکاسخانه، کتابخانه و فروشگاه وجود دارد.
لوکیشن موزه آنتوگرافی روی گوگلمپ
– موزه پانورامای قونیه
موزه پانوراما در سفر به قونیه یک موزه تاریخی و فرهنگی است که آثار و تصاویری از زندگی و آموزههای مولانا جلالالدین محمد بلخی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی را نشان میدهد. این موزه در خیابان پشتی آرامگاه مولانا و در نزدیکی مرکز فرهنگی مولانا قرار دارد.
موزه پانورامای قونیه سالنهای مختلفی دارد که در آنها نقاشیها، ماکتها، موزاییکها و آثار دیگری از دورههای مختلف تاریخی قونیه و سلجوقی را میتوان دید.
لوکیشن موزه پانورامای قونیه روی گوگلمپ
– موزه قویون اوغلی
موزه قویون اوغلی یکی از موزههای تاریخی و فرهنگی شهر قونیه در ترکیه است که آثار و اقلام مربوط به زندگی، فرهنگ و هنر مردم قونیه و مناطق اطراف را نمایش میدهد. این موزه در سال ۱۹۵۰ در خانه قدیمی خانواده قویون اوغلی، یکی از خانوادههای مشهور و مرفه قونیه افتتاح شده است.
موزه قویون اوغلی سه طبقه دارد که در هر طبقه بخشهای مختلفی از موزه قرار دارد. در طبقه زیرین موزه، بایگانی، عکاسخانه، کتابخانه و فروشگاه وجود دارد.
در طبقه همکف موزه، اتاق نمایشی است که در آن لباسها، کمربندها، صلحها، سکهها و سایر اقلام قومشناسی محلی از دورههای مختلف تاریخی ازجمله سلجوقی، عثمانی، جمهوری و معاصر را میتوان دید.
لوکیشن موزه قویون اوغلی روی گوگلمپ
– موزه پانوراما
موزه پانوراما در سفر به قونیه یک موزه تاریخی و فرهنگی در شهر قونیه در ترکیه است که روایت داستان فتح قسطنطنیه بهدست سلطان محمد فاتح و سقوط امپراتوری بیزانس را بهصورت پانوراما و ۳۶۰ درجه نمایش میدهد.
موزه پانوراما در سال ۲۰۰۹ افتتاح شده است و اولین موزه تمام پانوراما در جهان به شمار میآید. در موزه پانوراما میتوانید صحنههای نقاشی، ماکتها، موزاییکها و آثار دیگری از دورههای مختلف تاریخی قونیه و سلجوقی را ببینید.
لوکیشن موزه پانوراما روی گوگلمپ
آرامگاهها و جاذبههای مذهبی قونیه
سفر به قونیه یعنی سفر به شهر مولانا. این شهر ریشههای عرفانی و مذهبی بسیاری داشته که امروزه بهعنوان مکانهای دیدنی در دسترس عموم قرار دارد. در ادامه آرامگاهها و جاذبههای مذهبی قونیه را معرفی خواهم کرد:
– مسجد شمس تبریزی
مسجد شمس تبریزی یکی از بناهای تاریخی و مذهبی شهر در سفر به قونیه است که داخل پارک شمس قرار دارد. این مسجد در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده و در قرن شانزدهم میلادی امیر اسحاق بازسازی کرده است.
در این مسجد تربتی وجود دارد که بعضی معتقدند محل دفن شمس تبریزی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی و مرشد مولاناست. مسجد شمس تبریزی معماری و تزیینات سلجوقی و مزین به کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین دارد.
لوکیشن مسجد شمس تبریزی روی گوگلمپ
– مسجد سلیمیه
مسجد سلیمیه در سفر به قونیه یکی از شاهکارهای معماری اسلامی و عثمانی در شهر ادیرنه ترکیه به حساب میآید که در قرن شانزدهم معمار سنان برای سلطان سلیم دوم ساخته است.
مسجد سلیمیه یک گنبد بزرگ و چهار مناره بلند دارد که با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین تزیین شده است. مسجد سلیمیه همچنین شامل مدرسه، کتابخانه، بازار، حمام و بیمارستان دارد. مسجد سلیمیه در سال ۲۰۱۱ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شده است.
لوکیشن مسجد سلیمیه روی گوگلمپ
– مسجد دارالفنون سلطان سلیم
مسجد دارالفنون سلطان سلیم یک مسجد تاریخی و فرهنگی است که در سفر به قونیه میتوانید از آن بازدید کنید. این مسحد کنار موزه مولانا قرار دارد. مسجد دارالفنون در زمان شاهزادگی دوم سلطان سلیم و همزمان با فرمانداری قونیه در سال ۱۵۵۸ شروع شد و در ۱۵۸۷ به پایان رسید.
مسجد دارالفنون یکی از زیباترین آثار معماری کلاسیک عثمانی در قونیه است که با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده و ظاهر چشمنوازی دارد. مسجد دارالفنون یک گنبد بزرگ و چهار مناره بلند، مدرسه، کتابخانه، بازار، حمام و بیمارستان دارد.
لوکیشن مسجد دارالفنون سلطان سلیم روی گوگلمپ
– مسجد علاالدین
در سفر به قونیه به مسجد علاالدین هم بروید. مسجد علاالدین در قونیه یکی از آثار تاریخی و معماری سلجوقی در ترکیه است که در روی تپهای به همین نام قرار دارد. این مسجد در سال ۱۲۲۱ به دستور سلطان علاالدین کیقباد ساخته و بعدها سلطانهای دیگر مسجد را بازسازی و تزیین کردهاند.
لوکیشن مسجد علاالدین روی گوگلمپ
– مسجد عزیزیه
مسجد عزیزیه یک مسجد دیدنی در سفر به قونیه است که نمونهای از معماری اواخر دوره عثمانی است. مسجد عزیزیه را در سال ۱۶۷۶ شیخ احمد، داماد مصطفی پاشا ساخته است و بعد از یک آتشسوزی در سال ۱۸۶۷ سلطان عبدالعزیز بازسازی کرده است.
مسجد عزیزیه دو مناره، یک گنبد بزرگ و کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین دارد. این مسجد در کنار بازار شهر قونیه و در ناحیه شلوغ و پررفتوآمد قرار دارد.
لوکیشن مسجد عزیزیه روی گوگلمپ
– مسجد کاپو
مسجد کاپو در سفر به قونیه یکی از قدیمیترین و بزرگترین مساجد شهر قونیه در ترکیه است که در قرن هفدهم میلادی حسین سلبی پسر مولانا آن را ساخت. مسجد کاپو در مرکز شهر قونیه و در نزدیکی بازار صرافان قرار دارد.
مسجد کاپو دو مناره، یک گنبد بزرگ و کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین دارد. این مسجد در سالهای مختلف در آتشسوزی و زلزله آسیب دیده است و بازسازی شد.
لوکیشن مسجد کاپو روی گوگلمپ
– مسجد مناره
مسجد مناره یا مسجد مناره باریک در سفر به قونیه یکی از آثار تاریخی و معماری سلجوقی در شهر قونیه در ترکیه است که در سال ۱۲۶۰ میلادی به دستور صاحب عطا، وزیر سلطان قلیچ آرسلان چهارم بنا شده است. این مسجد بهدلیل تزیینات حجاریشده در درگاه ورودی و مناره هشتضلعی باریک و بلندش مشهور است.
مسجد مناره یک گنبد بزرگ و چهار ایوان دارد که با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است. مسجد مناره باریک در کنار موزه مدرسه اینچه مناره قرار دارد که آثار هنری و صنایعدستی سلجوقی را نمایش میدهد.
– مسجد شرف اوغلو
مسجد شرف اوغلو در سفر به قونیه یکی از مساجد تاریخی ترکیه در جنوب غربی شهر قونیه است که تاریخ ساخت آن قرن سیزدهم میلادی است. مسجد شرف اوغلو دو دروازه کوچک و ۳۵ پنجره است و سقفی که با ۴۲ ستون چوبی پشتیبانی میشود. طول هر ستون هفت متر و نیم است و قطر آنها ۴۰ سانتیمتر است.
مسجد شرف اوغلو با الهام از معماری سلجوقی و عثمانی طراحی و با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است. این مسجد در کنار بازار شهر قونیه و در ناحیه شلوغ و پررفتوآمد قرار دارد.
لوکیشن مسجد اشرف اوغلو روی گوگلمپ
– مسجد مرام هاسبی
مسجد مرام هاسبی در سفر به قونیه یکی از مساجد تاریخی و فرهنگی شهر قونیه در ترکیه است که در قرن هفدهم میلادی توسط مرام هاسبی، یکی از وزرای سلطان مراد چهارم ساخته شده است. مسجد مرام هاسبی یک مناره، یک گنبد بزرگ و چهار ایوان دارد که با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است.
این مسجد در کنار موزه مرام هاسبی قرار دارد که آثار هنری و صنایعدستی سلجوقی و عثمانی را نمایش میدهد.
لوکیشن مسجد مرام هاسبی روی گوگلمپ
– مسجد و مقبره طاووسبابا
مسجد و مقبره طاووسبابا یکی از بناهای تاریخی و مذهبی شهر قونیه در ترکیه است که در پارک شمس قرار دارد. این مسجد و مقبره مربوط به طاووسبابا، یکی از مریدان مولانا و شاعر و عارف بزرگ ایرانی است که در سال ۱۲۷۴ میلادی در قونیه درگذشت.
مسجد و مقبره طاووسبابا در سال ۱۵۱۰ به دستور امیر اسحاق بازسازی شد و در سال ۱۸۱۱ نیز بازسازی شده است.
مسجد و مقبره طاووسبابا تزیینات حجاریشده در درگاه ورودی و مناره هشتضلعی باریک و بلندش مشهور است. این مسجد کنار مسجد شرفالدین قرار دارد که یکی از مهمترین مساجد شهر قونیه است و گفته میشود در قرن ۱۲ میلادی ساخته شده است.
لوکیشن مسجد و مقبره طاووس بابا روی گوگل
– کلیسای ایا النا
کلیسای ایا النا در سفر به قونیه یکی از آثار تاریخی و معماری شهر قونیه در ترکیه است که در روستای سیله واقع شده است. این کلیسا در سال ۳۲۷ میلادی به فرمان هلنا، مادر امپراتور بیزانس کنستانتین ساخته شده و با الهام از حکاکیهای دوره اول مسیحی طراحی شده است. کلیسا ایا النا یک گنبد بزرگ و چهار ایوان دارد که با کاشیکاریها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است.
این کلیسا در کنار مسجد سیله و موزه زمان قونیه قرار دارد که آثار هنری و صنایعدستی سلجوقی و عثمانی را نمایش میدهد.
لوکیشن کلیسای ایا النا روی گوگلمپ
– مقبره آتشباز ولی
مقبره آتشباز ولی در سفر به قونیه یکی از بناهای تاریخی و مذهبی شهر است که در جاده قدیمی مرام قرار دارد. این مقبره به مولوی آتشباز یوسف، یکی از مریدان مولانا و شاعر و عارف بزرگ ایرانی تعلق دارد که در سال ۱۲۸۵ میلادی در قونیه درگذشت.
مقبره آتشباز ولی در سال ۱۵۱۰ به فرمان امیر اسحاق بازسازی شده و در سال ۱۸۱۱ نیز بازسازی شده است. این مقبره بهدلیل تزیینات حجاریشده در درگاه ورودی و مناره هشتضلعی باریک و بلندش مشهور است.
لوکیشن مقبره آتشباز روی گوگلمپ
– آرامگاه گومچ خاتون
آرامگاه گومچ خاتون یا برج گومچ خاتون، مقبرهای تاریخی در شهر قونیه است که به گومچ خاتون، همسر کیلینج آرسلان سوم، مادر قیاسالدین کیخسروی چهاردهم و یکی از پیروان مولانا تعلق دارد. این مقبره در سال ۱۲۷۹ میلادی ساخته شده است.
آرامگاه گومچ خاتون یک گنبد هشتگوش دارد که با کاشیهای آبی و سفید زینت یافته است. داخل مقبره، چهار تابوت جنازه مومیاییشده وجود دارد که یکی از آنها متعلق به گومچ خاتون است.
مقبره گومچ خاتون در سال ۱۹۵۰ تعمیر شده و به حالت قدیمی خود بازگردانده شده است. در سفر به قونیه بازدید از آن را از دست ندهید.
لوکیشن آرامگاه گومچ خاتون روی گوگلمپ
– آرامگاه ناصرالدین حوجا
ناصرالدین حوجا یا ملانصرالدین، فیلسوف و طنزپرداز مشهور قرن سیزدهم است که در دوره سلجوقی آناتولی زندگی و بهعنوان امام و قاضی خدمت میکرد. آرامگاه وی در داخل گورستان منطقه آکشهیر در شرق قونیه قرار دارد که با سفر به قونیه میتوانید آن را ببینید.
آرامگاه ملانصرالدین در سال ۱۹۵۴ تعمیر شده و به یک موزه تبدیل شده است. در این موزه میتوانید آثار و نقاشیهای مربوط به زندگی و حکایات ناصرالدین حوجا را ببینید؛ همچنین در این موزه، مجسمههایی از شخصیتهای معروف دیگری که با ناصرالدین حوجا رابطه داشتند، مانند مولانا، شمس تبریزی، عطار و… هم وجود دارد.
لوکیشن آرامگاه ناصرالدین حوجا روی گوگلمپ
جاذبههای تفریحی قونیه
قرار است در ادامه درباره قسمت هیجانانگیز یا همان جاذبههای تفریحی سفر به قونیه آشنایتان کنیم. با شناخت این اماکن سفری دلپذیر و لذتبخش به قونیه در ترکیه را تجربه میکنید:
– پارک ژاپنی قونیه
پارک ژاپنی در سفر به قونیه یکی از جاذبههای گردشگری شهر است که به سبک معماری و فرهنگ ژاپنی طراحی و ساخته شده است. این پارک در سال ۲۰۱۰ با همکاری شهرداری قونیه و معماران ژاپنی بهمنظور تقویت روابط دوستانه بین قونیه و کیوتو افتتاح شد.
پارک ژاپنی مساحتی حدود ۳۶۰۰ مترمربع دارد و شامل تالابها، حوضچهها، ساختمانها و درختهایی است که همگی به سبک ژاپنی ساخته شده است.
پارک ژاپنی در سفر به قونیه در تمام فصلها زیبایی خاص خود را از دست نمیدهد و مکانی دلنشین برای گردشگران و مردم محلی است. در این پارک رستوران و کافههایی نیز وجود دارد که غذاها و نوشیدنیهای ژاپنی را ارائه میدهد.
لوکیشن پارک ژاپنی قونیه روی گوگلمپ
– تپه مصنوعی علاالدین
تپه مصنوعی علاالدین در سفر به قونیه یکی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی شهر قونیه در ترکیه است. این بنا در دوران سلجوقیان به دستور سلطان علاالدین کیقباد ساخته شده است. تپه مصنوعی علاالدین مساحتی حدود ۵۰ هزار مترمربع دارد و شامل مسجد علاالدین، قصر علاالدین، باغها، چشمهها و آثار باستانی دیگری است که به سبک معماری اسلامی و سلجوقی طراحی و احداث شده است.
تپه مصنوعی علاالدین در وسط شهر قونیه قرار دارد و از آن بهعنوان یک پارک عمومی و مکانی برای تفریح و گردش استفاده میشود. تپه مصنوعی علاالدین در تمام فصول سال زیبایی خاص خود را نشان میدهد و از بالای آن منظرهای دیدنی از شهر قونیه مشاهده میشود.
لوکیشن تپه مصنوعی علاالدین روی گوگلمپ
– باغ پروانههای گرمسیری
باغ پروانههای گرمسیری در سفر به قونیه از دیگر جاذبههای گردشگری شهر قونیه در ترکیه است که در آن میتوانید انواع پروانهها و حشرات را در یک محیطزیست زیبا و منحصربهفرد ببینید. این باغ در سال ۲۰۱۴ با همکاری شهرداری سلجوقلو و دانشگاه سلجوق افتتاح شد و مساحتی حدود ۳۸۰ هزار مترمربع دارد.
باغ پروانههای گرمسیری شامل سه ساختمان است که باهم یک شکل پروانه را تشکیل میدهد. این ساختمانها عبارت است از: باغ پروانه، موزه حشرات و ساختمان مخلوط.
باغ پروانههای گرمسیری در داخل دره پروانگان قرار دارد که شامل محوطه بازی، زمینهای ورزشی، استخر و یک مسیر سورتمه مصنوعی است. این پارک همچنین یک آمفیتئاتر با ۱۰۰۰ صندلی و شش استخر تزیینی را در دل خود جای داده است.
لوکیشن باغ پروانههای گرمسیری روی گوگل
– باغهای مرام
باغهای مرام در سفر به قونیه یک مجموعه از باغهایی است که در منطقهی ییلاقی در حاشیهی شهر قونیه و در جنوب شرقی کوه تکلی قرار دارد. این باغها محل زندگی تابستانی مولانا و مریدانش بوده و اشعار مثنوی در آنجا سروده شده است.
باغهای مرام شامل باغهای قدیمی و جدیدی است که به سبک معماری و فرهنگ ایرانی طراحی و ساخته شده است. این باغها در تمام فصول سال زیبایی خاص خود را نشان میدهد و مکانی دلنشین برای گردشگران و مردم محلی است.
لوکیشن باغهای مرام روی گوگلمپ
– مرکز فرهنگی مولانا
مرکز فرهنگی مولانا یک مجموعه بزرگ و زیبا در سفر به قونیه است. این مرکز در سال ۲۰۰۵ با هدف بزرگداشت مولانا و نشر فرهنگ عشق و انسانیت افتتاح شد. این مرکز شامل سالنهای مختلفی است که برای برگزاری مراسم سماع، کنفرانسها، نمایشگاهها، کارگاهها و فعالیتهای فرهنگی و هنری دیگر استفاده میشوند.
همچنین این مرکز کتابخانه، موزه، رستوران و فروشگاه دارد. این مرکز در هر سال میزبان جشنواره بینالمللی مولاناست که در آن هنرمندان و محققان از سراسر جهان شرکت میکنند.
لوکیشن مرکز فرهنگی مولانا روی گوگلمپ
– پاراگلایدرسواری قونیه
پاراگلایدرسواری قونیه یکی از تفریحات هیجانانگیز و محبوب در شهر قونیه در ترکیه است که میتوانید در آن از منظرهای بینظیر از کوهها و دریاچهها و شهر لذت ببرید.
پاراگلایدرسواری قونیه میتوان از رشتهکوههای سلطان در آق شهیر و رشتهکوههای تاکلی در قونیه بهعنوان دو مکان مناسب برای این تفریح نام برد. این دو مکان ارتفاع و شیب مناسبی برای پرواز دارد. با اتوبوس یا تاکسی میتوانید به این مکان بروید.
لوکیشن پاراگلایدر سواری قونیه روی گوگلمپ
مراکز خرید قونیه
و در نهایت بدون شک یکی از قسمتهای لذتبخش هر سفری خرید است. شما میتوانید به این اماکن بروید و هرآنچه نیاز دارید، تهیه کنید.
– بازار سرپوشیده قونیه
بازار سرپوشیده در سفر به قونیه یکی از جاذبههای کمتر شناختهشده شهر قونیه در ترکیه است که در کتابهای راهنمای گردشگری دیده نمیشود. این بازار یکی از قدیمیترین بازارهای ترکیه است که در دوران سلجوقیان و عثمانیان شکل گرفته است.
بازار سرپوشیده قونیه با معماری باستانی چشمگیر که شامل کاشیها، آجرها، سقفهای چوبی و قنادیل است، مکانی مناسب برای خرید صنایعدستی کمیاب، مانند فرش، قالی، چرم، چوب و مس است.
همچنین میتوانید از رستورانها و چایخانههای این بازار برای امتحان غذاها و نوشیدنیهای محلی استفاده کنید. این بازار در نزدیکی موزه مولانا و مسجد علاالدین قرار دارد و بهراحتی در دسترس است.
لوکیشن بازار سرپوشیده قونیه روی گوگلمپ
– مرکزخرید کنت پلازا
مرکزخرید کنت پلازا در سفر به قونیه یکی از معروفترین و بزرگترین مراکز خرید شهر است که در منطقه سلجوقلو واقع شده است. این مرکزخرید امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی دارد؛ مانند سینما، رستوران، کافه، شهربازی، موزه و فضای بازی کودکان.
مرکزخرید کنت پلازا میزبان برندهای معروف و معتبر ترکیه و جهان است که کالاهای مختلفی مانند پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی، عطر، ساعت، جواهرات، اسباببازی، کتاب و نوشتافزار، لوازم دکوری منزل، لوازمخانگی و لوازم الکترونیکی را میفروشند.
لوکیشن مرکزخرید کنت پلازا روی گوگلمپ
– مرکز خرید ارایلی پارک سایت
مرکزخرید ارایلی پارک سایت یکی از مراکز خرید سرگرمکننده در شهر قونیه است که در منطقه ارگلی قرار دارد.
این مرکزخرید در سال ۲۰۰۹ افتتاح شد و میزبان بیش از ۴۵ برند تجاری معروف است. مرکزخرید ارایلی پارک سایت امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی دارد؛ مانند سینما، شهربازی، موزه، کافه و رستوران.
لوکیشن مرکزخرید ارایلی پارک سایت روی گوگلمپ
– فرشفروشی کاروان
فرشفروشی کاروان در سفر به قونیه یکی از قدیمیترین و معروفترین فرشفروشیهای ترکیه و قونیه است که در سال ۱۹۸۲ برادران کاپلان تأسیس کردهاند. این فرشفروشی در خیابان مولانا و نزدیک به موزه و آرامگاه مولانا قرار دارد و محلی مناسب برای خرید فرشهای نو، قدیمی، عتیقه و قیمتی است.
فرشفروشی کاروان همچنین گلیم، پارچه، قلابدوزی و آثار هنری دیگری را هم عرضه میکند. این فرشفروشی با معماری باستانی و کاشیهای زیبا چشمگیر است و میتوانید در آن با فرشهای زیبا و متنوع آشنا شوید.
لوکیشن فرشفروشی کاروان روی گوگلمپ
– مرکز خرید سلچوکر سنتر
مرکزخرید سلچوکر سنتر در سفر به قونیه یکی از بهترین پاساژهای قونیه است که در منطقه سلجوقلو و در نزدیکی موزه و آرامگاه مولانا قرار دارد. این مرکزخرید با معماری باستانی و زیبا، مکانی مناسب برای خرید صنایع دستی، فرش، چرم، چوب و مس است.
همچنین میتوانید از رستوران و کافههای این مرکزخرید برای امتحان غذاها و نوشیدنیهای ژاپنی استفاده کنید. مرکزخرید سلچوکر سنتر در تمام فصول سال زیبایی خاص خود را از دست نمیدهد و مکانی دلنشین برای گردشگران و مردم محلی است.
لوکیشن مرکزخرید سلچوکر سنتر روی گوگلمپ
– مرکز خرید اموان
مرکزخرید اموان یکی دیگر از مراکز خرید قونیه است که در منطقه سلجوقلو و در نزدیکی موزه و آرامگاه مولانا قرار دارد. این مرکزخرید امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی دارد که شامل سینما، شهربازی، موزه، کافه و رستوران است.
مرکزخرید اموان در سفر به قونیه میزبان برندهای معروف و معتبر ترکیه و جهان است که کالاهای مختلفی مانند پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی، عطر، ساعت، جواهرات، اسباببازی، کتاب و نوشتافزار، لوازم دکوری منزل، لوازمخانگی و لوازم الکترونیکی را میفروشند.
لوکیشن مرکزخرید اموان روی گوگلمپ
– مرکزخرید نوادا اوتلت
مرکزخرید نوادا اوتلت یکی از بزرگترین و مدرنترین مراکز خرید در شهر قونیه است. این مرکز در سال ۲۰۱۵ افتتاح شد و ۱۳۰ فروشگاه از برندهای معروف بینالمللی و ملی دارد. اینجا میتوانید انواع لباس، کیف، کفش، لوازم آرایشی، لوازم خانگی، الکترونیک، اسباب بازی و… را با قیمت مناسب بخرید.
مرکز نوادا اوت لت، یک هایپرمارکت، ۸ سالن سینما، یک مجموعه سرگرمی و چندین رستوران و کافه دارد. این مرکز در محله سانجاک و در نزدیکی بزرگراه آنکارا-استانبول قرار دارد و راه دسترسی به آن آسان است.
اگر دنبال یک تجربه خرید لذتبخش و متنوع در قونیه هستید، میتوانید سری به مرکزخرید نوادا اوت لت بزنید.
لوکیشن مرکزخرید نوادا اوتلت روی گوگلمپ
– مرکزخرید کولسیته
مرکزخرید کولسیته یا کوله سایت ازجمله مدرنترین و مراکز خرید در سفر به قونیه است. این مرکزخرید بیش از ۱۵۰ برند معروف و معتبر ترکیه و جهان دارد که کالاهای مختلفی مانند پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی، عطر، ساعت، جواهرات، اسباببازی، کتاب و نوشتافزار، لوازم دکوری منزل، لوازمخانگی و لوازم الکترونیکی را میفروشند.
مرکزخرید کولسیته همچنین امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی دارد که شامل سینما، شهربازی، موزه، کافه و رستوران است؛ همچنین میتوانید از اتاق مراقبت از نوزاد، سرویس بهداشتی، وایفای رایگان، تاکسی و پارکینگ روباز یا سرپوشیده هم بهره ببرید.
لوکیشن مرکزخرید کولسیته روی گوگلمپ
توصیههای علیبابا برای تجربه سفر به قونیه
حالا هرآنچه لازم است درباره قونیه، این شهر جادویی و جذاب میدانید، وقتش است وسایلتان را جمع کنید و آماده سفر شوید. دقت کنید چه با هواپیما سفر کنید چه با ماشین شخصی، مدارک خود را فراموش نکنید و یک چمدان کوچک بردارید.
سعی کنید بسته به فصلی که برای سفر به قونیه انتخاب میکنید چند دست لباس بردارید و حتما کفشهای مناسبی انتخاب کنید؛ چون مناطق زیادی وجود دارد که پیادهروی در آنها خالی از لطف نخواهد بود.
میتوانید سری به مکانهای زیبا و جذابی بزنید که برایتان تعریف کردم. امیدوارم با مطالعه این مطالب سفری بهتر و مکانهای بیشتری برای بازدید داشته باشید و همچنین بیشترین لذت را از سفر خود ببرید.