بازار بزرگ استانبول

از سیر تا پیاز بازار بزرگ استانبول

بازاری از عصرهای دورودراز برای همه سنین و سلیقه‌ها

بازاری سرپوشیده به‌وسعت ۶۱ خیابان از خیابان‌های استانبول که با هزاران فروشگاه همه آنچه نیاز دارید را در خود جای داده است. بله اینجا بازار بزرگ استانبول است، بازاری که البته به گرند بازار استانبول و بازار کاپالی چارشی نیز معروف است و فروشندگانش به‌تبحر در فروشندگی شهرت دارند.

این بازار هم محلی برای خرید و هم جز جاهای دیدنی استانبول است که حقیقتا اگر به استانبول سفر کرده و از آن بازدید نکنید، فرصت تماشای بازاری تاریخی، جذاب و از همه مهم‌ترین یکی از بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده دنیا را از دست داده‌اید. بنابراین وقتی به استانبول سفر می‌کنید، حتما بازدید از بازار بزرگ استانبول را نیز در برنامه خود داشته باشید.

اگر با این بازار آشنایی نداشته یا میزان آشنایی‌تان خیلی کم است، در ادامه با مجله گردشگری علی بابا و معرفی بازار بزرگ استانبول همراه ما باشید. در این مطلب از سیر تا پیاز این بازار زیبا و تماشایی را برای شما خواهیم گفت.

بازار بزرگ استانبول کجاست؟
بازار بزرگ استانبول در منطقه فتیح یا همان فاتیح استانبول در کنار دیوار ارگ تاریخی استانبول واقع شده است. به‌طور دقیق‌تر بازار در محله کاپالی چارشی بین مسجد بایزید و مسجد نوروسمانیه قرار گرفته است.
نام دیگر بازار بزرگ استانبول چیست؟
گرند بازار استانبول یا کاپالی چارشی
ساعات کاری بازار بزرگ استانبول چطور است؟
بازار بزرگ استانبول همه روزه به‌جز یک‌شنبه ها و اعیاد ملی و همگانی ترکیه، صبح‌ها ساعت ۹ فعالیت خود را آغاز کرده و ساعت ۷ شب به آن پایان می‌دهد.

آشنایی با بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول جز بزرگ‌ترین مراکز تجاری استانبول به‌ شمار می‌رود. این بازار وسعتی به‌اندازه ۵۰ هزار مترمربع دارد و همان‌طور که در مقدمه نیز اشاره شد، ۶۱ خیابان از خیابان‌های استانبول را احاطه کرده است. کاپالی چارشی بیش از ۳۰۰۰ مغازه در دل خود جای داده و مغازه‌های آن شامل فروشگاه‌های لباس، کیف و کفش، جواهرات، صنایع‌دستی، رستوران‌ها و کافه و… می‌شوند.

این بازار سهم عمده‌ای از خریداران و بازدیدکنندگان در بین مراکز تجاری استانبول را به خود اختصاص داده و سالانه بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده دارد. به‌عبارت‌دقیق‌تر این بازار روزانه میزبان ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار بازدیدکننده اعم از توریست و ساکنین محلی است که برای خرید مایحتاج یا سوغاتی فرنگ به این بازار می‌آیند.

جالب است بدانید در سال ۲۰۱۴ این بازار زیبا به پربازدیدترین جاذبه‌ی گردشگری دنیا تبدیل شده و شهرت جهانی دارد.

نگاهی به تاریخچه بازار بزرگ استانبول

قدمت بازار بزرگ استانبول به قرن ۱۵ و سال‌های ۱۴۵۵ تا ۱۴۵۶ برمی‌گردد. در آن سال‌ها بازار به دستور سلطان مهمت دوم و بعداز فتح استانبول به‌دست امپراطوری عثمانی ساخته شد. در سال‌های ابتدایی ساخت بازار منسوجات و جواهرات تنها کالاهایی بودند که در این بازار به‌ فروش می‌رسید تا اینکه چند سال بعد، سلطان مهمت دوم دستور ساخت بازار دیگری را داد که بعدها به سندل بدستن مشهور شد.

با ساخته‌شدن این بازار، علاوه بر جواهرات و منسوجات کالاهای لوکس نیز در بین کالاهای دیگر جا باز کرده و در بخش جدید بازار به فروش می‌رسید. بازار بزرگ استانبول در ابتدای شروع فعالیتش چندان رونق زیادی نداشت و اوضاع خوب پیش نمی‌رفت. تا اینکه اطراف بازار کم‌کم پر شد از مغازه‌های مختلف و به این شکل بازار و اوضاع اقتصادی آن گسترش پیدا کرد.

رفته‌رفته بازار بزرگ استانبول رونق گرفت تا اینکه این رونق در قرن هفدهم به‌ اوج خودش رسید. در آن زمان گستردگی امپراطوری عثمانی به‌اندازه ۳ قاره شده بود و کنترل راه‌های ارتباطی آسیا و اروپا توسط امپراطوری عثمانی نیز باعث شد تا کاروا‌ن‌سرا‌های زیادی در اطراف بازار ساخته شود. در نهایت نتیجه این اتفاقات تبدیل این بازار به قطب تجاری مدیترانه منجر شد.

تاریخچه بازار بزرگ استانبول

این قطب تجاری از آن زمان تاکنون حدود ۶ قرن از زمان ساخت آن می‌گذرد و همچنان محبوبیت و رونق آن پابرجاست و جز یکی از معروف‌ترین مراکز خرید استانبول به‌شمار می‌رود. در این سفر می‌توانید با بهترین قیمت در بهترین هتل های استانبول اقامت داشته باشید.

دسترسی به بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول در منطقه فتیح یا همان فاتیح استانبول در کنار دیوار ارگ تاریخی استانبول واقع شده است. به‌طور دقیق‌تر بازار در محله کاپالی چارشی که به محله بازار بزرگ استانبول نیز آن را می‌شناسند بین مسجد بایزید و مسجد نوروسمانیه قرار گرفته است.

برای دسترسی به این بازار ازآنجاکه در هر کجای استانبول که باشید مسیر متفاوتی پیش روی شماست نمی‌توان مسیر ثابتی را معرفی کرد. بااین‌حال در ادامه دسترسی به بازار بزرگ استانبول با تراموای از میدان تکسیم و مترو از بلوار آتاتورک و یک سایت کاربردی برای مسیریابی اتوبوس را به شما معرفی خواهیم کرد.

دسترسی به بازار بزرگدسترسی به بازار بزرگ استانبول با تراموای از میدان تکسیم

با خط F1 فونیکولور به ایستگاه کاباتاش بروید. سپس از کاتاباش خط تراموی T1 را سوار شده و در ایستگاه بایزید، پیاده شوید. بازار بزرگ کاپالی چارشی پیش روی شماست.

دسترسی به بازار بزرگ استانبول با مترو از بلوار آتاتورک

وارد بلوار اسکی آنکارا شده و با خط ۱۲۲H تا ایستگاه متروی لونت بروید. از آنجا سوار متروی خط M2 شده و در ایستگاه وزنکیلر پیاده شوید. از ایستگاه وزنکیلر به‌بعد، خط مترویی نبوده و برای رسیدن به بازار باید بخشی از مسیر را پیاده بروید.

آشنایی با بازار بزرگ استانبول

یک سایت کاربردی برای مسیریابی جهت رفتن به بازار بزرگ استانبول با اتوبوس

اگر هیچ از مسیرهای فوق برایتان کاربردی نبود، سری به سایت https://iett.istanbul/ زده و از آنجا بهترین مسیر دسترسی به بازار با اتوبوس را جست‌وجو کنید.

بازار بزرگ استانبول در گوگل مپ

ساعات کار بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول همه روزه به‌جز یک‌شنبه ها و اعیاد ملی و همگانی ترکیه، صبح‌ها ساعت ۹ فعالیت خود را آغاز کرده و ساعت ۷ شب به آن پایان می‌دهد. ازآنجاکه بازار به صورت یکسره باز است می‌توانید بین ساعات یاد شده به آنجا رفته و از آن بازدید کنید. به‌این‌منظور پیشنهاد می‌کنیم طوری برنامه‌ریزی کنید که حداقل ۳ تا ۴ ساعت برای گشت‌وگذار در بازار فرصت داشته باشید.

بهترین زمان بازدید از بازار بزرگ استانبول

اگر شلوغی و قیمت برایتان مهم نیست یا صرفا جهت بازدید از بازار کاپالی چارشی به‌عنوان یک بنای تاریخی قصد رفتن به آنجا را دارید، پنجشنبه و جمعه به‌خصوص نزدیک شب بهترین زمان رفتن به بازار است چراکه در این زمان بازار شلوغ شده و هیاهوی جمعیت حس‌وحال خوبی به شما خواهد داد.

در غیر این‌ صورت روزهای عادی هفته، البته به‌جز یکشنبه‌ها که بازار تعطیل است، بهترین زمان رفتن به بازار بزرگ استانبول است و به‌این‌منظور باید دور پنجشنبه و جمعه را خط بکشید چراکه در دو روز یاد شده همان‌طور‌ که گفتیم بازار شلوغ شده و از همه مهم‌تر قیمت‌ها نیز ممکن است بالاتر بروند.

بخش‌های بازار کاپالی چارشی استانبولمختصری درباره معماری بازار استانبول

بازار بزرگ استانبول معماری خاص و منحصربه‌فرد خود را دارد و به قرن ۱۵ میلادی درست بعد از فتح قسطنطنیه توسط عثمانی‌ها برمی‌گردد. این بازار تماما سرپوشیده است و جز یکی از ۵۸ بازار سرپوشیده دنیا به‌ شمار می‌رود. زیبایی بازار به سقف‌های گنبدی‌شکل آن و پنجره‌های بزرگی است که در سقف قرار گرفته است؛ به‌طوری‌که سرتاسر بازار را سقفی‌های گنبدی نقاشی‌شده با ارتفاعی حدود ۶متر احاطه کرده و درون آن‌ها نیز پنجره‌هایی به‌منظور تامین نور وجود دارد.

این معماری بی‌نظیر بازار باعث شده تا قد‌ زدن در این بازار لذت‌بخش شده و حس‌وحالی شبیه قدم‌زدن در بازارهای سنتی و معروف ایران را تجربه کنید. علاوه‌ بر این در میان گذرگاه‌های بازار نیز آبخوری‌های سنتی قرار دارد که ضمن اضافه‌کردن بر جذابیت‌های معماری بازار به‌منظور رفع تشنگی می‌توانید به آن‌ها سری زده و از نزدیک تماشایشان کنید.

درباره معماری بازار استانبولبخش‌های بازار کاپالی چارشی استانبول

در بازار کاپالی چارشی استانبول هر آنچه بخواهید وجود دارد. به‌عبارتی از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد را می‌توانید در این بازار تهیه کنید. بنابراین فرقی نمی‌کند قصد خرید کیف و کفش داشته یا برای خرید ادویه‌جات به این بازار می‌روید، تقریبا هر آنچه برای زندگی روزمره به آن نیاز دارید، در این بازار بزرگ یافت می‌شود.

خوبی بازار بزرگ استانبول به این است که به‌صورت بخش‌بخش یا به‌عبارت عامیانه‌تر راسته‌ای تقسیم‌بندی شده و هر دسته کالایی را می‌توانید در بخش مربوط به آن پیدا کنید. این ویژگی بازار نه‌تنها باعث پیداکردن راحت‌تر جنس دلخواه شما شده، بلکه امکان مقایسه قیمت و جنس کالا را نیز به شما داده و باعث ایجاد حس رقابت بین فروشندگان شده است.

بخش‌های بازار کاپالی چارشی استانبولراسته کیف و کفش

بخش کیف و کفش بازار بزرگ استانبول انواع کیف و کفش‌های مدرن و چرمی را در خود جای داده است. در این بخش علاوه‌ بر تهیه کیف و کفش طرح امروزی، می‌توانید کفش‌های سنتی مربوط به دوران عثمانی و سلجوقی و همچنین کفش‌های دست‌دوز چرمی یا همان کفش یمنی که فقط در این بازار یافت می‌شوند را نیز بخرید.

راسته کیف و کفشراسته چرم و پوست در بازار کاپالی چارشی استانبول

استانبول جز اصلی‌ترین مراکز تولید محصولات چرمی در دنیاست. اگر عاشق محصولات چرم هستید، حتما رفتن به این بخش از بازار را در برنامه خود داشته باشید.

راسته ادویه‌جات

فروشگاه‌های موجود در راسته ادویه‌جات گرند بازار استانبول حس‌وحال عطاری‌های موجود در ایران را دارد. البته که بی‌دلیل هم نیست و در اصل این مغازه‌ها به‌نوعی همان عطاری‌های خودمان در ایران است. وقتی به این راسته وارد می‌شوید، تصویری آشنا پیش‌ رویتان قرار گرفته و گویی با ماشین زمان برای لحظه‌ای به بازارهای سنتی ایران برگشته و در حال خرید یا عبور از کنار یک عطاری هستید.

مغازه‌های موجود در این راسته انواع ادویه‌جات، گیاهان دارویی، دمنوش‌ها، شربت‌های گیاهی و… را به فروش می‌رسانند. اگر با ادویه‌جات و گیاهان دارویی زیاد سرو کار دارید، حتما از راسته ادویه‌جات بازار بزرگ استانبول دیدن کنید.

قرار است سفر هوایی به ترکیه داشته باشید؟ پس فرودگاه های استانبول را بشناسید.

راسته ادویه‌جاتراسته عتیقه‌جات

بخش عتیقه‌جات بازار کاپالی چارشی پر شده از انواع اشیای قدیمی و قیمتی که می‌توانید از آن‌ها بازدید کرده و بخرید. حتی اگر قصد خرید هم نداشته باشید، مطمئن باشید تماشای اشیاء قدیمی در این راسته شما را شگفت‌زده کرده و از تماشایشان لذت خواهید برد.

راستی اگر به فکر خرید باشید بهتر است مراکز خرید استانبول را هم بشناسید.

درباره بخش عتیقه‌جات گرند بازار استانبول ۲ نکته را در نظر داشته باشید:

  • اول اینکه اگر در این راسته قصد خرید عتیقه‌جات دارید، حتما باید با عتیقه‌جات سروکار داشته یا یک فرد کاربلد را همراه خود ببرید؛ چراکه در غیر این صورت ممکن است کلاه سرتان برود.
  • دوم هم اینکه در نظر داشته باشید خارج کردن برخی از اشیا قدیمی و قیمتی از ترکیه ممنوع است، بنابراین همه اجناسی که در این راسته است را نمی‌توانید همراه خود به ایران بیاورید. در نتیجه لازم است قبل از خرید حتما از ممنوع‌نبودن خروج شی یا اشیاء مدنظرتان مطلع شده و سپس آن را بخرید.

راسته عتیقه‌جاتراسته قالی و قالیچه

ترکیه نیز مثل ایران ید طولایی در تولید و بافت قالی دارد؛ به‌طوری‌که قدمت قالیبافی در ترکیه به ۷ هزار سال پیش برمی‌گردد. در این راسته از بازار انواع قالی و قالیچه‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها بازدید کرده و هر کدام که باب میل‌تان هست را بخرید.

راسته قالی و قالیچهراسته صنایع‌دستی

راسته صنایع‌دستی پر شده از انواع صنایع‌دستی ترک که بیشتر شامل گلیم، تذهیب، مینیاتور، خوش‌نویسی و آثار چوبی می‌شوند. اگر عاشق خرید صنایع‌دستی هستید می‌توانید به این بخش از بازار بزرگ استانبول رفته، با صنایع‌دستی استانبول آشنا شوید و در صورت تمایل محصولی از صنایع‌دستی این کشور را به یادگار  کرده و با خود به ایران بیاورید.

راسته صنایع دستیراسته طلافروشی‌ها

طلافروشی‌های بازار کاپالی چارشی را باید در راسته صراف‌ها دنبال‌شان بگردید. این موضوع به گذشته این بخش از بازار برمی‌گردد؛ در گذشته کسبه این بخش از بازار همگی صراف بوده‌اند، سپس کم‌کم تغییر شغل داده و به‌جای صرافی طلافروش شدند، اما نام صراف روی آن‌ها باقی ماند، به‌همین‌دلیل راسته‌ای با نام راسته طلافروشی در این بازار نیست و راسته طلافروش‌ها به راسته صراف‌ها نام گرفته است.

راسته طلافروشی‌ها

امکانات داخل کاپالی چارشی استانبول

بازار بزرگ استانبول امکانات مختلفی را در دل خود جای داده است که می‌توانید از آن‌ها برای رفع نیازها و استراحت کمک بگیرید. از جمله این امکانات می‌توان به مرکز اطلاعات گردشگران، داروخانه، آبخوری، دفتر پست، شعب بیشتر بانک‌ها ترکی، رستوران‌ها و کافه‌ها اشاره کرد.

رستوران های بازار بزرگ استانبول

در اطراف بازار برزگ استانبول رستوران‌های فراوانی وجود دارد که می‌توانید برای صرف غذا به آنجا رفته خستگی و گرسنگی خود را برطرف کنید. ۴ تا از بهترین رستوران‌های این بازار به شرح زیر است.

۱. رستوران حاووضلو

رستوران حاووضلو بیش از نیم قرن است که فعالیت خود را آغاز کرده و جز رستوران‌های سنتی اطراف بازار کاپالی چارشی به‌ شمار می‌رود. این رستوران بافتی سنتی و فضایی دلنشین دارد و از میز و صندلی‌های کافی برای نشستن و صرف غذا برخوردار است.

حاووضلو از جمله رستوران‌هایی است که برای صرف ناهار یا خوردن یک فنجان چای یا قهوه می‌توانید به آنجا بروید. برای صرف ناهار در این رستوران باید بین ساعات ۱۲ تا ۱۵ در این رستوران حضور پیدا کنید، اما برای صرف چای یا قهوه تا ساعت ۸ شب نیز فرصت دارید.

1. رستوران حاووضلو در بازار بزرگ استانبول۲. رستوران گل ابرو کانتین

رستوران گل ابرو کانتین یک رستوران کوچک و جمع‌وجور است که به دونرکباب‌هایش معروف است. بهترین دونر کباب‌ها را می‌توانید از این رستوران بخرید و نوش‌جان کنید. این رستوران فضای زیادی برای نشستن ندارد و بیشتر سفارش‌هایش بیرون‌بر است. اگر برای صرف وعده غذایی به این رستوران رفتید یادتان حتما دوغ‌های خوش‌مزه آن را نیز امتحان کنید.

2. رستوران گل ابرو کانتین در بازار بزرگ استانبول۳. رستوران اصلان

رستوران اصلان در بیرون از فضای بازار بزرگ استانبول قرار دارد. این رستوران انواع غذاهای ترکی و عثمانی را برای مشتریان خود سرو کرده در منوی خود غذاهای دریایی را نیز داراست. اصلان از جمله رستوران‌هایی است که بعد از صرف غذا می‌توانید یک قوری چای تازه دم نیز سفارش داده و از خوردن آن لذت ببرید.

رستوران اصلان می‌تواند انتخابی خوب برای صرف ناهار باشد. این رستوران همه روزه از ساعت ۱۱ صبح شروع‌به‌کار کرده و فعالیت آن تا ۹ شب ادامه دارد.

3. رستوران اصلان در بازار بزرگ استانبول۴. رستوران بورچ

رستوران بورچ، رستورانی برای عاشقان کباب‌های ترکی است. در این رستوران می‌توانید طعم ناب کباب غازی عینتاب و علی نازیک را تجربه کنید. بورچ نیز مثل گل ابرو کانتین فضای زیادی برای نشستن نداشته و اگر قصد خوردن غذا در محیط رستوران را داشته باشید، احتمالا باید کمی منتظر بمانید تا میز غذاخوری خالی شود.

یکی از بهترین غذاهایی که می‌توانید در این رستوران بخورید کباب علی نازیک است چراکه این رستوران تبحر خاصی در طبخ این غذا داشته و جز غذاهای معروف آن به‌ شمار می‌رود. اگر درباره کباب علی نازیک اطلاعی ندارید، باید بگوییم که این کباب با تکه‌ها گوشت طعم‌دار شده با پوره بادمجان سرو شده و همراه سالاد، گردو خرد شده و سس انار عرضه می‌شود.

4. رستوران بورچ در کاپالی چارشیجاهای دیدنی نزدیک بازار بزرگ استانبول

در اطراف بازار بزرگ استانبول جاهای دیدنی زیادی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. از جمله این جاهای دیدنی می‌توان به مسجد سلیمانیه، دانشگاه استانبول، قنات والنس و ستون کنستانتین اشاره کرد.

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه مسجدی برزگ برفراز یک تپه است. این مسجد توسط معمار سنان در دوره عثمانی ساخته شده است. مسجد ۴ ستون و یک طاق بزرگ دارد و اطراف آن را گنبد‌های کوچک و مناره‌های سربه‌فلک‌کشیده احاطه کرده‌ است. داخل مسجدکاشی کاری شده و پنجره‌هایی رنگی با نقوش بسیار ظریف دارد.

این مسجد امکانات مناسبی را در خود جای داده و شامل یک بیمارستان، کتابخانه، حمام و چند موسسه خیریه است که به‌صورت سنتی اداره می‌شوند.

مسجد سلیمانیه نزدیک کاپالی چارشیدانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول از جمله جاهای دیدنی اطراف بازار کاپالی چارشی است که می‌توانید از آن بازدید کنید. این بنای تاریخی زیبا، قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی ترکیه است که در دوران عثمانی به‌عنوان وزارتخانه جنگ استفاده می‌شد. آنچه در بدو ورود به محوطه دانشگاه شما را مجذوب خود می‌کند، طاق باشکوه سردر دانشگاه و محوطه جلوی آن است که به‌سبک نظامی ساخته شده است.

نکته‌ای که درباره بازدید از دانشگاه باید در نظر داشته باشید این است که بازدید از آن برای عموم آزاد نیست، اما گفته می‌شود در روزهای غیرتعطیل و در طول سال آموزشی از ساعت ۱۰ صبح تا ۳ بعدازظهر توریست ها می‌توانند از آن بازدید کنند. بنابراین اگر هنگام رفتن به گرند بازار استانبول قصد بازدید از این بنای تاریخی زیبا را داشتید، حتما به این نکته توجه داشته باشید.

دانشگاه استانبولستون کنستانتین

ستون کنستانتین در میدان چمبرلی تاش استانبول قرار گرفته است. کنستانتین از قطعه سنگ‌های قرمز، ارغوانی و سنگ سماق ساخته شده و ارتفاعی حدود ۳۵ متر دارد. اگر اهل بازدید از بناهای تاریخی باشید این ستون نیز به‌نوبه خود می‌تواند برایتان جذاب باشد.

 

قنات والنس

والنس در زمان امپراطوری روم شرقی و به‌منظور تامین آب استانبول تاسیس شده است. این قنات در سال ۳۷۵ میلادی به‌دستور امپراطور والنس ساخته شد و بعدها به دست معمار سنان بازسازی شد. قنات والنس نه‌تنها در دوران امپراتوری والنس بلکه در امپراتوری عثمانی نیز کاربرد داشته و آب مردمان استانبول را تامین می‌کرده است، اما این روزها به مکانی دیدنی در نزدیکی بازار بزرگ استانبول مبدل شده است.

جالب‌ترین بخشی که از این قنات باقی مانده در نزدیکی مسجد شاهزاده قرار گرفته و بلوار آتاتورک از میان طاق های آن می‌گذرد.

و در آخر…

در این مطلب از مجله علی بابا سعی کردیم همه آنچه درباره بازار بزرگ استانبول به آن نیاز دارید را یکجا در اختیارتان قرار دهیم. مابقی کار برعهده شماست که به این بازار تماشایی رفته و از نزدیک همه آنچه گفتیم را نظاره کنید. اگر از بازار کاپالی چارشی بازدید کرده و تجربه‌ای از رفتن و خرید از این بازار دارید، آن را با ما و سایر کابران مجله علی بابا نیز درمیان بگذارید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.