همه چیز درباره ویزای کانادا

همه چیز درباره ویزای کانادا

این روزها که مهاجرت دغدغه بسیاری از افراد شده است، زیاد از ویزای کانادا می‌شنویم. کسانی که می‌خواهند تحصیلات خود را در دانشگاه‌های کانادا ادامه بدهند، در این کشور کار کنند یا سفر تفریحی به این کشور داشته باشند دنبال گرفتن ویزای تحصیلی، ویزای کار و ویزای گردشگری کانادا هستند. اگر در مورد انواع ویزای کانادا سر در گم شده‌اید، با ما همراه شوید و این مقاله را تا پایان بخوانید. در پایان این مقاله با انواع ویزای کانادا و شرایط اخذ آن‌ها آشنا می‌شوید.

و البته اگر در مورد ویزا به طور کلی دوست دارید بیشتر بدانید، به مقاله همه چیز درباره ویزا مراجعه کنید و بیشتر بخوانید.

انواع ویزای کانادا

ویزای کانادا در حالت کلی به دو نوع تقسیم می‌شود.

  • ویزای موقت کانادا: ویزای موقت همانطور که از نام آن هم مشخص است به دارنده ویزا امکان حضور در این کشور را برای مدت موقتی می‌دهد که در اغلب موارد برای کانادا حداکثر این زمان حدود ۶ ماه است
  • ویزای دائم کانادا: ویزای دائم کانادا محدودیت زمانی ندارد و یک اقامت دائم در کاناداست. از طرف دیگر کسانی که موفق به اخذ ویزای دائم کانادا می‌شوند می‌توانند در این کشور اقامت کنند و شهروند آن شوند.

در ادامه بررسی می‌کنیم که کدام یک از انواع ویزای کانادا جزو ویزای موقت و کدام یک جزو ویزای دائم هستند.

انواع ویزای موقت کانادا

انواع ویزای کانادا

ویزای موقت کانادا به ۴ نوع ویزا تقسیم می‌شود که از میان آن‌ها ویزای کار، ویزای تحصیل و ویزای گردشگری در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است. تک به تک با ویژگی‌های این ویزاها آشنا می‌شویم.

۱- ویزای توریستی کانادا

ویزای توریستی، ویزای گردشگری یا ویزای وزیتور کانادا به افرادی که قصد سفر تفریحی به این کشور را دارند اجازه ورود به این کشور را می‌دهد. ویزای توریستی کانادا ویزای موقت است و سه نوع مختلف دارد که شامل ویزای سینگل کانادا، ویزای مولتی کانادا و سوپر ویزای کانادا می‌شود. کسانی که با ویزای گردشگری وارد کانادا می‌شوند حداکثر تا ۶ ماه می‌توانند در این کشور حضور داشته باشند.

    • ویزای سینگل توریستی: دارندگان ویزای سینگل با داشتن ویزای کانادا فقط یکبار اجازه ورود به این کشور را دارند حتی اگر ویزای آنها هنوز اعتبار داشته باشد.
    • ویزای مولتیپل توریستی: ویزای مولتیپل کانادا یا ویزای چند بار ورود به افراد امکان سفر به کانادا به تعداد دفعاتی که خودشان بخواهند را در مدت زمان اعتبار ویزا (تاریخ شروع تا پایان ویزا که روی پاسپورت درج می‌شود) را می‌دهد. دارندگان این ویزا در هر بار ورود فقط ۶ ماه می‌توانند در خاک کانادا باشند و فقط در صورتی که دلیل قانع کننده داشته باشند می‌توانند مدت زمان آن را تمدید کنند. اگر هم ویزا برای بیشتر از ۶ ماه تمدید نشد، فرد می‌تواند خاک کانادا را ترک کند و دوباره حتی با فاصله چند ساعت وارد این کشور شود و ۶ ماه دیگر در کانادا اقامت داشته باشد.

ویزای مولتیپل ۵ ساله چیست؟
از آنجایی که اعتبار ویزاهای موقت با پایان اعتبار پاسپورت تمام می‌شود و اعتبار پاسپورت ایرانی هم ۵ سال است، ویزای مولتیپل کانادا به ویزای مولتیپل ۵ ساله هم شناخته شده است.

  • سوپر ویزای کانادا: سوپر ویزای کانادا ویژه والدین و پدر بزرگ و مادربزرگ افرادی است که اقامت دائم کانادا را دارند و سن آن‌ها هم بالای ۱۸ سال است. برای اخذ سوپر ویزای کانادا باید فرد متقاضی دعوت نامه خود از داخل کانادا را به سفارت تحویل دهد.

شرایط دریافت سوپر ویزای کانادا

دریافت سوپر ویزای کانادا شرایط ویژه‌ای دارد از جمله اینکه فرد دعوت کننده باید حداقل حقوقی معادل ۲۴۰۰۰ دلار در سال داشته باشد و بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال در کانادا پرداخت کند. همچنین افرادی که برای دریافت این ویزا اقدام می‌کنند باید توسط پزشکان معتمد سفارت معاینه شوند تا از سلامتی آن‌ها پیش از ورود به کانادا اطمینان حاصل شود. هدف از این معاینات و سختگیری این است که هدف متقاضی از دریافت سوپر ویزای کانادا درمان و تحصیل نباشد.

سوپر ویزای کانادا ۱۰ ساله است؟
سوپر ویزای کانادا ۱۰ سال اعتبار دارد اما از آنجایی که اعتبار ویزا با اعتبار پاسپورت هماهنگ است و اعتبار پاسپورت ایرانی فقط ۵ سال است، سوپر ویزای کانادا برای ایرانیان فقط ۵ سال اعتبار دارد.

۲- ویزای تحصیلی کانادا

در سال‌های اخیر، کانادا در کنار آمریکا و انگلیس یکی از مقاصد اصلی برای ادامه تحصیل شده است و هر روز هم تعداد ایرانی‌هایی که متقاضی تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های این کشور هستند زیاد می‌شود. ویزای تحصیلی کانادا به دو ویزای دانش‌آموزی و ویزای دانشجویی تقسیم می‌شود.

یکی از شروط اصلی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا این است که متقاضی از مدرسه، کالج، دانشگاه یا موسسه آموزش عالی پذیرش گرفته باشد.

۳- ویزای کاری کانادا

ویزای کار کانادا

ویزای کار در واقع مجوزی برای کار در این کشور است و هر کسی که شهروند کانادا نباشد، لازم است که این مجوز را برای کار کردن در کانادا دریافت کند. ویزای کار در کانادا در ۶ دسته مختلف قرار دارد که شامل موارد زیر است:

  •  ویزای کار در کانادا بر اساس تایید وزارت کار

مجوز کار موقت در کانادا برای نیروهای کار خارجی است که برای انجام کار موقت به کانادا سفر می‌کنند. برای دریافت ویزای موقت کانادا از سازمان اشتغال و توسعه اجتماعی کانادا یا همان ESDC لازم است که فرد متقاضی از قبل از کارفرمایان کانادا یک پیشنهاد کار دریافت کرده باشد.

  •  ویزای کار در کانادا بدون نیاز به تایید وزارت کار

در بعضی از مواقع، کارفرما برای آوردن نیروی کار موقت به کانادا نیازی به دریافت مجوز LIMA ندارد. رایج‌ترین شرایط معافیت از دریافت این مجوز فواید قابل توجه برای کانادا، اشتغال متقابل و همچنین کارکنان خیریه یا کارهای مذهبی است.

  • برنامه انتقال درون شرکتی

شرکت‌های بین‌المللی که شعبه اصلی یا یکی از شعب آنان در کانادا است برای انتقال نیروهای خود از دیگر کشورها به شعبه کانادا از این مجوز می‌توانند استفاده کنند. در این نوع از ویزای کار، کارفرما نیازی به گرفتن مجوز کار LIMA از وزارت کار کانادا را ندارد اما لازم است تمام مقررات کار موقت در کانادا را رعایت کند.

  • ویزای بازدید تجاری کانادا

منظور از بازدید تجاری این است که متقاضی قصد ورود به بازار کار را ندارد و فقط برای شرکت در فعالیت‌های تجاری بین‌المللی به کانادا سفر می‌کند. بازدید تجاری از کانادا ممکن است شامل مواردی مثل حضور در کنفرانس‌ها و همایش‌های تجاری، خرید کالا یا خدمات کانادایی برای یک هویت خارجی، آموزش دیدن در شعبه اصلی یک شرکت در کانادا برای کار کردن در شعبه‌های خارج از این کشور یا اهدافی مشابه این باشد.

  • ویزای کار پس از تحصیل

این ویزا می‌تواند مقدمه‌ای برای گرفتن اقامت دائم در کانادا باشد. کسانی که با ویزای تحصیلی به کانادا سفر کرده‌اند بعد از اتمام تحصیل، به شرطی که در مقطع تحصیلی بالای دیپلم فارغ‌التحصیل شده باشند، می‌توانند برای گرفتن ویزای کار در کانادا بعد از تحصیل اقدام کنند. بدین ترتیب می‌توانند سابقه کار کانادایی داشته باشند که به آنها این فرصت را می‌دهد برای اقامت دائم کانادا از طریق تجربه کانادایی که به CEC هم معروف است، اقدام کنند.

سازمان IRCC برای ماندن دانشجوهای کشورها خارجی در این کشور مجوز کار پس از تحصیل صادر می‌کند. با داشتن این مجوز افراد می‌توانند به مدت ۳ سال پس از تحصیل در کانادا اقامت داشته باشند و برای کارفرماهای کانادایی کار کنند.

  • ویزای کار همسر دانشجو یا کارگر در کانادا

همسر و فرزندان شخصی که ویزای تحصیلی کانادا را گرفته است، می‌توانند ویزای کار همراه متقاضی تحصیل در کانادا دریافت کنند. همراهان می‌توانند با دریافت ویزای کار یا Open Work Permit به صورت تمام وقت و بدون نیاز به گرفتن مجوز کار در کانادا کار کنند.

  • ویزای کار در کانادا بر اساس تایید وزارت کار

مجوز کار موقت در کانادا برای نیروهای کار خارجی است که برای انجام کار موقت به کانادا سفر می‌کنند. برای دریافت ویزای موقت کانادا از سازمان اشتغال و توسعه اجتماعی کانادا یا همان ESDC لازم است که فرد متقاضی از قبل از کارفرمایان کانادا یک پیشنهاد کار دریافت کرده باشد.

۴- ویزای اقامت دائم کانادا

با داشتن ویزای دائم کانادا یعنی آن فرد می‌تواند در کانادا اقامت دائم داشته باشد و شهروند این کشور محسوب ‌شود. ویزای تجاری یا ویزای کسب‌و‌کار کانادا ویزایی برای اقامت دائم در این کشور است.

ویزای تجاری یا ویزای کسب و کاربیشتر برای جذب سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب‌و‌کار به کانادا طراحی شده است. افرادی که توانایی مالی برای سرمایه‌گذاری در کانادا را دارند و می‌توانند با ایجاد کسب‌و‌کار در کانادا به ایجاد محیط اقتصادی قوی‌تر و حرفه‌ای‌تر در کانادا کمک کنند، با اخذ ویزای کار به راحتی می‌توانند اقامت این کشور را دریافت کنند.

دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا

دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا

ریجکت شدن یا رد شدن ویزای کانادا به این معنی است که پاسخ‌های شما به اندازه کافی برای مامور سفارت قانع کننده نبوده است و او از بازگشت شما از کانادا اطمینان ندارد. بعد از رد شدن هر پرونده، مامور سفارت موظف است در یک نامه رسمی دلایل رد کردن پرونده را توضیح دهد. این نامه مععمولا یک هفته بعد از انگشت نگاری از طرف سفارت صادر می‌شود.

یکی از دلایل اصلی رد شدن ویزای کانادا این است که مامور از بازگشت متقاضی به کشورش اطمینان حاصل نمی‌کند و دلیل دیگر که اغلب نادیده گرفته می‌شود کمبود مدارک و ناقص بودن پرونده است. انواع ویزاها می‌توانند دلایل متفاوتی برای ریجکت شدن داشته باشند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

دلایل ریجکت شدن ویزای توریستی کانادا

• نداشتن توانایی مالی برای تامین هزینه‌های سفر
• ضعیف بودن شرایط مالی فرد دعوت کننده شما
• قانع کننده نبودن پاسخ‌های متقاضی به مامور سفارت برای بازگشت به کشور
• سوابق سفر
• نداشتن برنامه درست و مشخص برای سفر
• تکمیل نبودن مدارک و فرم ها
• پیوندهای شما با کشور مبدا

دلایل ریجکت ویزای تحصیلی کانادا

      • شرایط مالی نامناسب برای تامین هزینه‌های زندگی و تحصیل
      • وابستگی خانوادگی ضعیف در کشور مبدا
      • نداشتن برنامه و چشم‌انداز شغلی در کشور خود
      • نداشتن سابقه سفر مناسب
      • داشتن اهداف دوگانه

بعد از ریجکت شدن ویزای کانادا چه کنیم؟

بعد از ریجکت شدن ویزا شما دوباره می‌توانید برای اخذ ویزای کانادا اقدام کنید و بازه زمانی مشخصی بین ریجکت شدن و درخواست مجدد وجود ندارد. بهتر است بعد از کامل کردن مدارک و رفع ایراداتی که مامور سفارت برای پرونده رد شده گرفته دوباره برای گرفتن ویزای کانادا اقدام شود.

مدارک لازم برای ویزای کانادا

مدارک لازم بریا ویزای کانادا

• اصل پاسپورت‌های جدید و قدیمی
• شناسنامه ترجمه شده هر یک از متقاضیان
• ترجمه سند ازدواج
• تکمیل فرم درخواست ویزا
• تکمیل فرم اطلاعات خانوادگی
• سند ملکی ترجمه شده (اگر دارید)
• ترجمه مدارک شغلی
• دعوتنامه به همراه کارت شناسایی و مدارک مالی شخصی که شما را دعوت کرده است و همچنین مدارکی که رابطه خویشاوندی شما را اثبات می‌کند.( اگر دارید)
• رزرو بلیط رفت و برگشت به کانادا
• در صورت نداشتن دعوتنامه، باید واچر هتل به سفارت ارائه شود
• اگر فرزند زیر ۱۸ سال به تنهایی یا با یکی از والدین سفر می‌کند، به همراه داشتن رضایت‌نامه کتبی ضروری است.

شیوه‌های درخواست ویزای کانادا

برای دریافت ویزای کانادا متقاضی می‌تواند هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری اقدام کند. با هر یک از این دو راه در ادامه آشنا می‌شوید.

درخواست آنلاین ویزای کانادا

درخواست آنلاین ویزای کانادا

درخواست آنلاین ویزا مانند هر خرید آنلاین دیگر یکی از بهترین و ساده‌ترین راه‌ها برای دریافت ویزاست. از جمله مزایای درخواست آنلاین ویزای کانادا این است که شما به راحتی می‌توانید با کد پیگیری پروسه ویزا را پیگیری کنید و هزینه ویزا و انگشت‌نگاری را هم آنلاین پرداخت کنید. همچنین برای مراجعه به سفارت شما فقط نامه انگشت‌نگاری را لازم دارید و نیازی نیست مدارک دیگر به همراه داشته باشید. برای درخواست آنلاین ویزا لازم است اول به وب‌سایت رسمی سفارت کانادا مراجعه کنید و مراحل زیر را بگذرانید:

• باز کردن حساب کاربری انحصاری و تکمیل فرم
• پرداخت آنلاین هزینه‌های ویزا و انگشت نگاری
• دریافت برگه تایید درخواست به همراه شماره پیگیری
• دریافت نامه انگشت‌نگاری
• مراجعه به یکی از سفارتخانه‌های کانادا برای انگشت‌نگاری
• بررسی نهایی و اعلام قبول درخواست ویزا
• مراجعه مجدد به سفارت برای تحویل پاسپورت و اخذ ویزا

درخواست حضوری ویزای کانادا

برای درخواست حضوری ویزای کانادا باید به یکی از موسسه‌های مهاجرتی یا اخذ ویزا مراجعه کنید. در این صورت این موسسه‌ها شما را در گذراندن مراحل اخذ ویزای کانادا همراهی می‌کنند و به اصطلاح راه و چاه را نشان می‌دهند. شما باید مدارک و هزینه‎‌های اخذ ویزای کانادا را به این موسسه‌ها بپردازید.

وقت سفارت کانادا

در حال حاضر کشور کانادا در ایران سفارت ندارد و برای گرفتن وقت سفارت و انگشت‌نگاری، متقاضیان باید به یکی از کشورهای همسایه از جمله ترکیه، ارمنستان یا گرجستان مراجعه کنند. بسته به اینکه برای دریافت ویزا از طریق کدام آژانس یا موسسه مهاجرتی اقدام کرده باشید، وقت سفارت برای شما ممکن است در یکی از این کشورها هماهنگ شود.

اگر…

علاوه بر موارد بالا من در مقاله دیگری به سوالات متداول ویزای کانادا پرداخته‌ام. اگر شما تجربه گرفتن ویزای کانادا یا هر کشور دیگری را دارید برای خوانندگان مجله علی‌بابا بنویسید. راهکارهای ریز و تجربه‌های شخصی می‌توانند دغدغه خیلی از متقاضیان دیگر را حل کنند. ما در این مقاله سعی کردیم پاسخ سوالات کلی درباره ویزای کانادا را بدهیم؛ اگر فکری می‌کنید چیزی را از قلم انداختیم در کامنت‌ها ما را در جریان بگذارید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. هومن می‌گوید

    سلام من همسر و دو فرزندم اکراینی هستند و ویزای آنها در کشور لهستان بعد از ۲ هفته از انگشت نگاری آمد من هم چون خانواده درجه یک اکراینی دارم رفتم ترکیه انگشت نگاری ولی ۳ هفته گذشته هیچ خبری نشده
    آیا ممکنه ریجکتم کنند؟
    اگر اطلاعاتی دارین منو راهنمایی کنید
    ممنون