10001

موزه ملی ایران؛ مادر همه موزه‌های تهران

هنگام گشت‌و‌گذار و بازدید از جاهای دیدنی تهران، موزه‌های زیادی را خواهید دید؛ اما می‌دانید مادر موزه‌های تهران کدام است؟ در این مطلب از مجله گردشگری علی بابا می‌خواهیم مادر موزه‌های تهران را به شما معرفی کنیم.

موزه ملی ایران که با نام موزه ایران باستان هم شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین موزه باستان‌شناسی ایران است. این موزه با قدمتی ۸۰ ساله، هم در ایران و هم در جهان شهرت زیادی دارد.

به دلیل وجود بیش از ۳۰۰ هزار اثر باستانی، تنوع آثار موجود در موزه، معماری بنا، تالارهای مختلف، قدمت آثار و نمایشگاه‌هایی که در موزه برگزار می‌شود، بازدیدتان از موزه ملی ایران به‌یاد‌ماندنی خواهد بود.

اگر به آثار باستانی، تاریخ یا ایران باستان علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما تا انتهای این مطلب با مجله گردشگری علی بابا همراه باشید.

موزه ایران باستان کجاست؟
موزه ملی ایران در تهران، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک قرار دارد.
در موزه ایران باستان چه چیزهایی نگهداری می‌شود؟
آثار باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی قدیم در موزه ایران باستان به نمایش گذاشته شده است.
ساعت کاری موزه ملی ایران چه زمانی است؟
ساعت کاری موزه ملی ایران در نیمه اول سال از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ و در نیمه دوم سال از ۹ صبح تا ۱۷ است.
چگونه به موزه ملی ایران برویم؟
می‌توانید با استفاده از خودروی شخصی، تاکسی، مترو، اتوبوس یا بی‌آرتی به موزه ملی ایران بروید. کافی است خودتان را به  تقاطع خیابان امام خمینی و خیابان سی تیر برسانید.
موزه ملی ایران چند بخش دارد؟
موزه ملی ایران شامل دو بخش است؛ موزه ایران باستان و موزه دوران اسلامی که به نام موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی هم شناخته می‌شود.

معرفی موزه ملی ایران

موزه ملی ایران در تهران، مهم‌ترین و مشهورترین موزه کشور در زمینه نگهداری مجموعه‌های باستان‌شناختی است. به همین دلیل این موزه هم برای مسئولین و هم برای گردشگران و مردم، اهمیت زیادی دارد. موزه ملی ایران در آبان ماه سال ۱۳۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Elebase

موزه ملی ایران تهران شامل دو ساختمان مجزا است که یکی از آن‌ها به موزه ایران باستان و دیگری به موزه دوران اسلامی اختصاص دارد. موزه ایران باستان شامل آثاری از دوران پارینه سنگی قدیم است. موزه دوران اسلامی هم آثار باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران را به نمایش می‌گذارد.

در این موزه بیش از ۳۰۰ هزار اثر باستانی از دوره‌های مختلف فرهنگی در ایران وجود دارد. در موزه شما می‌توانید آثاری از پیشرفت فناوری، فرهنگ و هنر ایرانی را ببینید.

شاید برایتان جالب باشد بدانید این موزه به موزه ملی ایران آندره گدار هم معروف است. آندره گدار معماری فرانسوی بود که موزه ایران باستان را طراحی کرد.

موزه ایران باستان

عکس از: سایت Google Maps

موزه ملی ایران کجاست؟

موزه ملی ایران در شهر تهران، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، پلاک یک قرار دارد.

تلفن موزه ملی ایران: ۶-۰۲۱۶۶۷۰۲۰۶۱

لوکیشن موزه ملی ایران روی گوگل مپ

مسیر دسترسی به موزه ملی ایران

دسترسی به موزه ملی ایران بسیار راحت است. برای این‌که بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن مسیرتان را پیدا کنید، این بخش از مطلب را به دقت بخوانید. برای رسیدن به موزه می‌توانید از مترو، اتوبوس، بی‌آرتی، تاکسی و خودروی شخصی استفاده کنید. در ادامه مسیر دسترسی با هر یک از وسایل نقلیه را به شما توضیح خواهیم داد.

دیدنی های موزه ایران باستان

عکس از: سایت Google Maps

رفتن به موزه ملی ایران با مترو

برای این‌که با مترو به موزه ایران باستان در تهران برسید، باید از خط ۱ یا ۲ متروی تهران استفاده کنید. خط ۱ مترو، مسیر تجریش – کهریزک، و خط ۲ مترو، مسیر فرهنگسرا – صادقیه است.

از این مسیرها استفاده کنید، خودتان را به یکی از دو ایستگاه امام خمینی یا حسن‌آباد برسانید و بقیه مسیر را پیاده یا با تاکسی طی کنید. فاصله هر دو ایستگاه تا موزه ملی ایران تقریبا یکسان است. با یک پیاده‌روی کوتاه، می‌توانید راحت به موزه ملی برسید.

نزدیک‌ترین مترو به موزه ملی ایران

نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو به موزه ملی، ایستگاه‌ امام خمینی و ایستگاه حسن آباد است. ایستگاه امام خمینی دقیقا در تقاطع خط ۱ و ۲ قرار گرفته است، به همین دلیل فرقی نمی‌کند از کدام خط استفاده کنید.

مجسمه های موزه ملی ایران در تهران

عکس از: سایت Google Maps

رفتن به موزه ملی ایران با بی‌آرتی

برای رفتن به موزه ایران باستان با بی‌آرتی، کمی کارتان سخت می‌شود. نزدیک‌ترین ایستگاه‌های بی‌آرتی به موزه ملی، ایستگاه‌های محمدیه و وحدت اسلامی است. وقتی در یکی از این ایستگاه‌ها از بی‌آرتی پیاده شدید، باید با تاکسی خودتان را به موزه برسانید.

رفتن به موزه ملی ایران با اتوبوس

نزدیک موزه ملی ایران، پایانه مسافربری پارک شهر قرار دارد. می‌توانید به جای استفاده از بی‌آرتی، خودتان را با اتوبوس‌های عمومی به پارک شهر برسانید. از ایستگاه پارک شهر تا موزه ملی، کمتر از پنج دقیقه پیاده‌روی راه است.

بهترین زمان بازدید از موزه ملی ایران

می‌توانید در تمام سال به این موزه سر بزنید. البته اگر قصدتان سفر به تهران و تهران‌گردی است، پیشنهاد می‌کنیم بهار را انتخاب کنید. در این فصل هوای تهران خنک است و تهران‌گردی بیشتر به شما می‌چسبد.

موزه ایران باستان تهران

عکس از: سایت Google Maps

ساعت کاری موزه ملی ایران

موزه ملی ایران در نیمه اول سال، یعنی بهار و تابستان، از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ باز است. در نیمه دوم سال هم، ساعت کاری موزه از ساعت ۹ صبح شروع می‌شود و تا ۱۷ ادامه دارد.

موزه ملی ایران هر روز هفته باز است. فقط در مناسبت‌های خاص زیر، تعطیل است:

  • نهم و دهم محرم (تاسوعا و عاشورای حسینی)
  • ۲۸ صفر (رحلت رسول اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع))
  • ۱۴ خرداد (رحلت امام خمینی)
  • ۲۱ رمضان (شهادت امام علی (ع))
  • ۲۵ شوال (شهادت امام جعفر صادق (ع))
ساعات کاری موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

خرید بلیط موزه ایران باستان

برای خرید بلیط موزه ملی ایران، می‌توانید به باجه‌های فروش بلیط در موزه بروید و بلیط خود را تهیه کنید. توجه داشته باشید که بلیط بازدید از موزه ایران باستان و موزه دوران اسلامی جدا است.

پس قبل از مراجعه به باجه فروش بلیط تصمیم بگیرید از کدام موزه‌ها (موزه ایران باستان، موزه دوران اسلامی و یا هر دو موزه) می‌خواهید بازدید کنید.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

یادتان باشد در طول بازدید، حتما بلیط‌هایتان را همراه خود نگه دارید تا در صورت نیاز، دوباره به مسئولین موزه نشان دهید.

همچنین باید بدانید فقط تا نیم ساعت قبل از تعطیلی موزه، بلیط فروخته می‌شود. به همین خاطر بهتر است حداقل ۴۵ دقیقه قبل از زمان تعطیلی موزه، خودتان را به موزه ملی برسانید تا بتوانید هم بلیط بخرید و هم زمان برای بازدید از موزه داشته باشید.

موزه ایران باستان کجاست؟

عکس از: سایت Google Maps

سایت رسمی موزه ملی ایران

در سایت موزه ملی ایران تهران شما می‌توانید عکس‌های بیشتری از موزه و آثار آن را ببینید. همچنین اگر در مورد موزه سوالی داشتید، می‌توانید از طریق این سایت به پاسخ سوالتان برسید.

تاریخچه موزه ملی ایران

موزه ملی ایران از آثاری نگهداری می‌کند که بعضی از آن‌ها مربوط به ۸۰۰ هزار سال پیش است، اما خودش تاریخچه‌ای طولانی ندارد. در این بخش، تاریخچه موزه ایران باستان تهران را به صورت خلاصه برای شما توضیح می‌دهیم.

ایده تاسیس موزه ملی برای اولین بار در زمان آغاز مشروطیت، به ذهن فردی به اسم صنیع‌الدوله رسید. اما ایده او اجرا نشد. بعدها که احمد شاه قاجار حکمران ایران بود، با تلاش‌های وزیر معارف، مرتضی خان ممتازالممالک، ایران دارای موزه ملی شد.

تاریخچه موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

این موزه در یکی از اتاق‌های دارالفنون بود و اشیا و مجموعه‌های کمی در آن نگهداری می‌شد. بعدها در دوره پهلوی اول، در سال ۱۳۰۴، این اشیا به کاخ مسعودیه منتقل شدند.

جریان اصلی از سال ۱۳۰۶ شروع شد، آن‌جا که دولت ایران جدی‌تر به ساخت موزه و کتابخانه ملی فکر کرد. سال ۱۳۰۶ بود که امتیاز حفاری و کاوش‌های باستان‌شناسی، از فرانسوی‌ها گرفته شد. در همان‌ زمان دولت ایران تصمیم گرفت موزه و کتابخانه ملی ایران را تاسیس کند. برای این کار، از آندره گدار که یک مهندس فرانسوی بود کمک گرفت.

اشیای قدیمی موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

آندره گدار سال ۱۳۰۸ به ایران آمد. این معمار با کمک دو معمار ایرانی به نام‌های حاج عباسعلی معمارباشی و مراد تبریزی، کار خود را در سال ۱۳۱۲ شروع کردند. جالب است بدانید آندره گدار، موزه ملی را با الهام از طاق کسری طراحی کرد.

بعد از چند سال، این موزه به نام نخستین موزه در ایران، تاسیس شد و بعدها اسم آن به موزه ایران باستان تغییر پیدا کرد.

در سال ۱۳۷۰ با در نظر گرفتن هنر و فلسفه اسلامی، طراحی و اجرای معماری داخلی موزه دوران اسلامی آغاز شد. مسئولین تصمیم گرفتند پلان آن را مشابه طرح چلیپای دوران ساسانی طراحی کنند. در نهایت این موزه در چهار طبقه در سال ۱۳۷۵ افتتاح شد. بعد هم اسم آن رسما به موزه ملی ایران تغییر پیدا کرد.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران، یا همان موزه دوران اسلامی، با الهام از کاخ ساسانی بیشاپور طراحی شد. بنای این موزه به صورت چلیپایی هشت‌ضلعی، در سه طبقه ساخته شده است. در تیر ماه سال ۱۳۸۵ این موزه با هدف بازسازی و تکمیل تاسیسات تعطیل شد و بعد از ۹ سال، در سال ۱۳۹۴ بازگشایی شد.

معماری موزه ملی ایران در تهران

در مورد معماری موزه ملی ایران، حرف‌های زیادی برای گفتن وجود دارد. معماران برای طراحی این موزه، از ایوان طاق کسری و معماری ایرانی و ساسانی الهام گرفتند.

موزه ایران باستان تهران، طرحی مکعب مستطیلی شکل دارد. این مکعب مستطیل از سه قسمت تشکیل شده است. نمای موزه از طاق کسری الهام گرفته شده و ورودی آن مشابه ایوان طاق کسری است.

معماری موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

طاق بزرگی که در نمای موزه می‌بینید، ورودی موزه ایران باستان را مشخص می‌کند. این طاق با آجرچینی خیره‌کننده‌ای تزیین شده است و می‌تواند نگاه هر رهگذری را به خود خیره کند.

کمی جلوتر، در طبقه همکف موزه می‌توانید نحوه جذاب اتمام سقف سیلندر به دیوار روبه‌رویش را ببینید. به گفته بعضی گردشگران و هنرمندان، این قسمت یکی از جذاب‌ترین بخش‌های معماری موزه ایران باستان است.

آجرچینی فوق‌العاده، نورگیرهای داخلی، پنجره‌های باریک و بلند موزه، جزئیات ریز معماری، نمای هر دو بنا و سیرکولاسیون موزه ملی، همه از مواردی است که موردتوجه علاقه‌مندان به معماری قرار می‌گیرد. به شما اطمینان می‌دهم با دیدن این جزئیات معماری، مخصوصا آجرچینی‌های بنا، حسابی لذت خواهید برد.

موزه ملی ایران آندره گدار

عکس از: سایت Google Maps

موزه ملی ایران چندبار بازسازی شده است تا از نظر کیفی و کمی ارتقا پیدا کند. در سال‌های بین ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۰، موزه مدام زیر نظر مسئولین بوده است. تعویض ویترین‌های موزه، نوسازی سیستم الکتریکی، نوسازی سیستم گرمایشی و اضافه‌شدن واحد‌های مختلف به موزه، از تغییرات موزه ملی ایران در طی این سال‌ها بوده است.

حالا دیگر موزه ملی ایران در تهران با بیشتر از ۳۰۰ هزار اثر باستانی، به‌عنوان مهم‌ترین موزه کشور شناخته می‌شود.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

سیرکولاسیون موزه ملی ایران تهران

خوب است کمی هم از سیرکولاسیون موزه ملی ایران تهران بدانید تا راحت‌تر از موزه بازدید کنید. اول از همه باید یادآوری کنیم که اصطلاح سیرکولاسیون به معنای گردش در فضا و دسترسی به بخش‌های مختلف یک ساختمان است.

موزه از سه قسمت تشکیل شده است: فضای ورودی، فضای نمایش آثار باستانی و فضای اداری.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

وقتی به ورودی موزه می‌رسید، علاوه بر ورودی اصلی موزه، چند ورودی فرعی هم خواهید دید. این ورودی‌ها همگی در نهایت به سالن‌های موزه می‌رسند. بعد از ورودی، پلکانی وجود دارد که شما را به سالن همکف موزه می‌رساند.

بقیه راه در موزه کاملا مشخص است. ولی اگر در حین بازدید به مشکلی برخوردید، می‌توانید از نگهبانان و مسئولین موزه بخواهید شما را راهنمایی کنند.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

بخش‌های مختلف موزه ملی ایران

همان‌طور که اشاره کردیم، موزه ملی ایران دو بخش دارد. این دو بخش شامل موزه ایران باستان و موزه دوران اسلامی است. در ادامه بخش‌های هر دو موزه را مختصر و مفید برایتان توضیح می‌دهیم.

– موزه ایران باستان

ساختمان موزه ایران باستان، همانی است که راجع به آجرچینی‌هایش صحبت کردیم؛ همانی که برای طراحی ساختمانش، از طاق کسری الهام گرفته بودند.

ورودی ساختمان را طاق بزرگی تشکیل می‌دهد. دو طرف این طاق دو ساختمان دو طبقه قرار دارد که به طاق چسبیده‌اند. ساختمان‌های کناری مخصوص کتابخانه، سالن‌های نمایشگاهی و کنفرانس است.

موزه ایران باستان

عکس از: سایت Google Maps

طاق بزرگ، ما را به ورودی اصلی موزه می‌رساند. اطراف درب ورودی، کتیبه‌ای مرمری وجود دارد که روی آن شعری از ملک‌‌الشعرای بهار نوشته شده است. وجود کتیبه، باعث شده زیبایی فضا چند برابر شود.

موزه ایران باستان دو طبقه دارد: طبقه همکف و طبقه اول. در این موزه می‌توانید آثاری مربوط به دوران پارینه سنگی قدیم را پیدا کنید. مجسمه داریوش اول، پیکره گاو با کتیبه، مرد نمکی معدن زنجان، اشیای مفرغی، ظروف تزیینی از قیر طبیعی، نقوش برجسته، لوله‌های شیشه‌ای و آجرنوشته‌ها، فقط قسمتی از این آثار است.

در ادامه، هر طبقه را با هم بررسی می‌کنیم.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

طبقه همکف

در این طبقه شما آثاری از اواخر هزاره چهارم قبل از میلاد تا پایان دوره ساسانی را خواهید دید.

شاید باورش برایتان سخت باشد؛ اما قدیمی‌ترین انیمیشن جهان در طبقه همکف موزه ایران باستان تهران قرار دارد. این انیمیشن روی سفالی از شهر سوخته نقاشی شده و حالا در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

طبقه اول

بعضی از گردشگران توصیه می‌کنند بازدید از موزه ملی ایران را، از طبقه اول موزه ایران باستان شروع کنید؛ چرا که در این بخش قدیمی‌ترین آثار باستانی را خواهید دید. ابزارهای سنگی مربوط به دوران پارینه سنگی، انواع سفال‌ها و پیکرک‌های گلی در این طبقه به نمایش گذاشته شده‌اند.

– موزه دوران اسلامی

موزه دوران اسلامی که به آن موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی نیز می‌گویند، قسمتی است که بعدها به موزه ملی ایران تهران اضافه شد. این موزه شامل آثاری است که مربوط به هنر و تمدن دوره اسلامی ایران است.

این ساختمان هم با الهام گرفتن از معماری ساسانی ساخته شده است. معماران برای طراحی این بنا، بیشتر از کاخ ساسانی بیشاپور الهام گرفته‌اند.

موزه دوران اسلامی

عکس از: سایت Google Maps

تالارهای اصلی این موزه در طبقات اول و دوم قرار دارند. طبقه اول شامل تالارهای قرآن، تیموری، صفویه، افشار، زند و قاجار می‌شود. در طبقه دوم هم تالارهای صدر اسلام، سلجوقی و ایلخانی را خواهید دید.

آثار تاریخی این موزه بر اساس زمان‌بندی تاریخی چیده شده است. قدیمی‌ترین آثار در طبقه دوم قرار دارند. پس بهتر است بازدیدتان را از طبقه دوم شروع کنید و بعد کم‌کم به سمت طبقه اول و همکف بروید.

بیشتر آثاری که در این موزه خواهید دید، حاصل تلاش‌ها و کاوش‌های علمی است. خیلی از آثار هم از مجموعه‌های معتبری مثل آستان شیخ صفی‌الدین اردبیلی جمع‌آوری شده است.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

طبقه همکف

طبقه همکف موزه دوران اسلامی، مخصوص سالن اجتماعات و سالن نمایشگاه‌های موقت است. اگر شانس با شما یار باشد و هنگام بازدیدتان از موزه ملی ایران، در این بخش نمایشگاهی در حال برگزاری باشد، می‌توانید با بلیطتان از این بخش هم بازدید کنید.

طبقه اول

همان‌طور که اشاره کردیم، در طبقه اول موزه دوران اسلامی، تالارهای قرآن، تیموری، افشار، قاجار، صفوی و زند را خواهید دید. آثار مختلفی از این دوره‌ها در طبقه اول به نمایش‌ گذاشته شده‌اند که با کمی وقت گذاشتن می‌توانید همه آن‌ها را ببینید.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

طبقه دوم

بهتر است بازدید از موزه دوره اسلامی را از طبقه دوم شروع کنید. در این طبقه می‌توانید آثاری از دوره سلجوقی، ایلخانی و صدر اسلام را پیدا کنید. ظروف زرین‌فام، پنج‌گنج نظامی و آجرکاری‌ها، از جمله آثاری است که در این طبقه خواهید دید.

تالار قرآن

تالار قرآن نسبت به بقیه تالارها در این موزه جایگاه ویژه‌ای دارد. این تالار زیر گنبد مرکزی در طبقه اول قرار دارد و قرآن‌های خاص و تاریخی در آن به نمایش درآمده‌اند. قرآن‌هایی نوشته‌شده بر پوست آهو، رقم الحاقی علی‌بن‌ابی‌طالب و قرآن‌هایی به خط کوفی در این تالار قرار دارند که بازدید را برایتان جذاب‌تر می‌کنند.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

آثار نگهداری‌شده در موزه ملی ایران

همان‌طور که گفتیم بیش از ۳۰۰ هزار اثر در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود. بنابر این نمی‌توان همه آثار موجود در این موزه را لیست کرد. در این بخش لیستی از مهم‌ترین یا مشهورترین آثار موزه را برایتان آماده کرده‌ایم.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Google Maps

به غیر از این لیست، شما می‌توانید تمام آثاری که در بخش‌های قبلی گفتیم، آثار مجسمه‌سازی، ظروف تزیینی، ابزار کاربردی، نقوش برجسته، انواع سفالینه، انواع پیکرک، اشیای مفرغی و هزاران اثر باستانی دیگر را در موزه ملی ایران آندره گدار پیدا کنید.

– قدیمی‌ترین انیمیشن جهان

قدیمی‌ترین انیمیشن جهان، روی سفالی از شهر سوخته نقاشی شده است. شهر سوخته یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران به شمار می‌رود. حالا این انیمیشن و این سفال، در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود.

قدیمی ترین انیمیشن دنیا

با این‌که انیمیشن روی این اثر بسیار کوتاه است، اما باز هم دیدن آن حال‌و‌هوای خاص خودش را دارد.

– تندیس داریوش کبیر

تندیس نیمه‌کاره داریوش کبیر، یکی از مهم‌ترین آثار مربوط به دوره هخامنشیان است. این تندیس برای اثبات فرمانروایی داریوش کبیر بر مصر ساخته شده بود. تزیینات روی تندیس حسابی چشمگیر است و چند دقیقه‌ای توجهتان را به خودش جلب می‌کند.

تندیس داریوش

عکس از: سایت Fararu

– مومیایی مرد نمکی

سال‌ها پیش، در دوران ساسانی، مردی در معدن نمک سقوط کرد. به دلیل اینکه جسد مرد در یک محیط نمک‌اندود قرار گرفته بود، سر و موهای او سالم ماند. بعد از سال‌های طولانی این مومیایی کشف شد و حالا می‌توانید آن را در موزه ملی ایران تهران مشاهده کنید.

موزه ملی ایران

عکس از: سایت Irna

– جام زرین مارلیک

احتمالا تا حالا یا اسم این جام را شنیده‌اید، یا عکس آن را دیده‌اید. جام زرین مارلیک، تماما از طلا ساخته شده است و ۱۸ سانتی‌متر ارتفاع دارد. در وسط آن نقش برجسته‌ای از درخت زندگی قرار گرفته که دو گاو بال‌دار در حال بالا رفتن از درخت هستند. این جام نماد قوم آمارد بوده است.

جام زرین

عکس از: سایت Google Maps

– لوله‌های شیشه‌ای

کشف لوله‌های شیشه‌ای نشان داد ایران قدمت زیادی در صنعت شیشه‌گری دارد. این لوله‌ها از قدیمی‌ترین شیشه‌های ساخته و کشف شده در ایران است.

– کاشی‌ها

اگر می‌خواهید نمونه‌ای از اولین کاشی‌های ساخته شده در ایران را ببینید، به موزه ملی ایران در تهران بروید. این کاشی‌ها بیشتر شبیه آجرهای لعابی با رنگ‌های مختلف هستند. اما وجودشان نشان می‌دهد مردم آن دوران سعی داشتند چیزی را بسازند که ما امروزه به آن کاشی می‌گوییم. ظاهر این آثار بسیار جالب و دیدنی است.

کاشی ها

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی نزدیک موزه ملی ایران

اگر بخواهید به موزه ملی ایران بروید، واقعا حیف است به جاهای دیدنی نزدیک موزه سری نزنید. بعضی از این جاذبه‌ها در حد چند دقیقه پیاده‌روی با موزه فاصله دارند. با ما در این مطلب همراه باشید تا جاهای دیدنی نزدیک موزه ملی ایران را هم بشناسید.

– پارک شهر

معرفی را از پارک شهر شروع می‌کنیم که کمتر از ۱۰ دقیقه پیاده‌روی، از موزه ملی ایران فاصله دارد.

پارک شهر یکی از قدیمی‌ترین پارک‌های تهران است. این پارک هشت درب ورودی دارد و مساحت آن به ۲۵ هکتار می‌رسد. این پارک در سال ۱۳۳۹ تاسیس شد و تا به امروز یکی از سرسبزترین پارک‌های تهران باقی مانده است.

پارک شهر

عکس از: سایت Google Maps

مناظر طبیعی این پارک، دریاچه مصنوعی، باغ پرندگان و آکواریوم پارک شهر، از جذاب‌ترین دیدنی‌های این پارک هستند.

– خانه امین‌السلطان

اگر به خیابان لاله‌زار رفته باشید، می‌دانید این خیابان پر از دیدنی‌های مختلف و ساختمان‌های قدیمی است. در انتهای کوچه اتحادیه در این خیابان، عمارتی زیبا را خواهید دید که قدمت آن به دوره قاجار برمی‌گردد. خانه امین‌السطان که به خانه و باغ اتحادیه هم معروف است، همان عمارتی است که صحبتش را می‌کنیم.

خانه امین السلطان

عکس از: سایت Google Maps

این عمارت لوکیشن سریال دایی جان ناپلئون بوده است. همچنین تصمیمات مهم سیاسی دوره قاجار در این عمارت گرفته شده و باغ این عمارت، تنها بازمانده از باغ‌های لاله‌زار است. این جاذبه تقریبا دو کیلومتر با موزه ملی ایران تهران فاصله دارد. پیشنهاد می‌کنیم بعد از بازدیدتان از موزه، سری هم به این عمارت بزنید.

– کاخ مسعودیه

حدود دو کیلومتر از موزه ملی ایران فاصله بگیرید تا یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی تهران در خیابان بهارستان را پیدا کنید. کاخ مسعودیه آنقدر دیدنی‌های جذاب دارد که چند ساعتی از وقتتان را می‌گیرد. اما ارزش وقتی را که برایش می‌گذارید، دارد.

کاخ مسعودیه

عکس از: سایت Google Maps

از بخش‌های مختلف این کاخ مثل اندرونی، باغ دیوان‌خانه، عمارت سیدآبادی و… تا تزیینات معماری خیره‌کننده آن، همه‌وهمه باعث می‌شوند بیشتر از فضا لذت ببرید.

– موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران

موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران، فقط یک کیلومتر با موزه ملی ایران در تهران فاصله دارد. این موزه به‌عنوان یکی از ده موزه برتر ایران و اولین موزه شیشه و سفال ایران شناخته می‌شود.

موزه آبگینه

عکس از: سایت Google Maps

ظروف اشکانی، ظرف‌های زرین سلجوقی، سیلندرهای شیشه‌ای و هزاران اثر دیگر در این موزه دیده می‌شود. این آثار می‌تواند شما را با تاریخچه سفالینه‌های ایران آشنا کند و زیباترین آثار سفالی را نشانتان دهد.

– خانه موزه مقدم

خانه موزه مقدم هم بنایی به‌جای‌مانده از دوران قاجار است و فقط یک کیلومتر با موزه ملی ایران فاصله دارد. معماری بنا، شیشه‌های رنگی، حوض، گچ‌بری‌ها و تمام جزئیات این عمارت جذاب و دیدنی هستند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید بسیاری از مردم و گردشگران، این خانه را زیباترین خانه تاریخی ایران می‌دانند. این لقب به دلیل وجود تزیینات چشمگیر و معماری ساختمان است.

خانه موزه مقدم

عکس از: سایت Google Maps

اقامت در نزدیکی موزه ملی ایران

اقامت در سفر بسیار مهم است؛ باید حتما قبل از شروع سفر، خیالتان از بابت اقامت راحت باشد. خبر خوب برای شما این است که علی بابا اجازه نمی‌دهد نگران محل اقامت خود باشید. لیستی از نزدیک‌ترین هتل‌های تهران به موزه ملی ایران را ببینید:

– هتل فردوسی تهران

هتل فردوسی تهران، هتلی چهار ستاره با امکانات و خدمات متنوع است. این هتل در میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، خیابان کوشک قرار دارد و نزدیک‌ترین هتل به موزه ملی ایران است. موارد زیر، بخشی از امکانات و خدماتی است که هتل فردوسی تهران ارائه می‌دهد:

اینترنت و پارکینگ رایگان، سالن بدنسازی، استخر، تاکسی سرویس، خدمات تور، آژانس مسافرتی، انواع رستوران، سونا و جکوزی و… .

هتل فردوسی

عکس از: سایت Google Maps

– هتل امیرکبیر تهران

هتل امیرکبیر هتلی است در میدان امام خمینی، خیابان ناصرخسرو، بعد از دارالفنون، پلاک ۲۲۰. این هتل ۱.۵ کیلومتر با موزه ملی ایران فاصله دارد و خدمات و امکانات زیر را ارائه می‌دهد:

روم سرویس، تبدیل ارز، پذیرش ۲۴ ساعته، رستوران و کافی شاپ.

هتل فردوسی

عکس از: سایت Google Maps

– هتل گلستان تهران

در خیابان حافظ، نرسیده به میدان حسن آباد، پلاک ۱۴، هتل گلستان را پیدا می‌کنید. این هتل دسترسی خوبی به موزه ملی ایران و بقیه جاهای دیدنی تهران دارد. اگر هتلی ارزان و مناسب می‌خواهید، هتل گلستان را هم بررسی کنید.

کافی شاپ، اتاق سیگار، دستگاه واکس کفش، صندوق امانات و تاکسی سرویس، از جمله امکانات و خدمات این هتل هستند.

هتل گلستان

عکس از: سایت Google Maps

توصیه‌هایی برای بازدید از موزه ملی ایران

برای بازدید از موزه ملی ایران در تهران، علاوه بر رعایت قوانین موزه، باید حتما چند نکته را به خاطر داشته باشید:

  • استفاده از دوربین حرفه‎ای، مونوپاد و استفاده از هر گونه فلش برای عکاسی از آثار ممنوع است.
  • به هیچ وجه در محیط موزه زباله نریزید.
  • ورود حیوان خانگی، خوراکی، سلاح سرد و گرم و اسباب‌بازی به موزه ممنوع است.
  • به ویترین‌ها، مجسمه‌ها و آثار تکیه ندهید. کودکان خود را هم روی ویترین‌ها و مجسمه‌ها ننشانید.
  • به آثار و تجهیزات فنی موزه دست نزنید.
  • دویدن و سر خوردن در موزه ممنوع است.
  • حمل، توزیع و نصب اقلام تبلیغاتی بدون هماهنگی با مسئولین موزه ممنوع است.
  • هر گونه اتفاق یا رفتار غیرمعمول را به نگهبانان موزه گزارش دهید.
  • تردد بازدیدکنندگان بدون مجوز در قسمت‌های اداری ممنوع است.
موزه ملی ایران

عکس از: سایت Wikimedia

در نهایت، یادتان باشد در موزه می‌توانید به راحتی راهنماهای موزه و تابلوهای راهنما را پیدا کنید. هر سوالی داشتید از راهنماها بپرسید و مراقب خودتان و آثار باستانی باشید. کارت شناسایی خود را همراه داشته باشید و یادتان نرود بلیطتان را تا آخر بازدید همراه خود نگه دارید.

اگر به موزه ملی ایران سری زدید، خوشحال می‌شویم تجربه ارزشمندتان را با ما زیر این مطلب به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. جهانی می‌گوید

    سلام خانم هلیا هاشمی . چه حس خوبی و چقدر مشابه من هست .