روستای امامه! امکان ندارد اهل تهران باشید و اسم این مکان را نشنیده باشید. روستایی بسیار زیبا با انواع جاذبههای گردشگری طبیعی که البته با چاشنی داستانهای تاریخی و باورنکردنی همراه است. اگر دوست دارید داستانهای این روستا را بشنوید، تصویری از جاذبههای گردشگری آن در ذهنتان بسازید و سپس مسافرت کنید تا آخر این مطلب با مجله گردشگری علی بابا همراه باشید.
مسیر تهران به روستای امامه چیست؟
فاصله تهران تا روستای امامه چقدر است؟
آیا اجاره خانه در روستای امامه ممکن است؟
روستای امامه کجاست؟
روستای امامه شاید برای آنهایی که اهل این شهر باشند، جالب نباشد، اما مطمئنا اگر اهل سفر و طبیعتگردی باشید، فرقی نمیکند کدام شهر، مقصد جذابی برای سفر است. امامه قسمتی از بهشت مرکزی ایران است که در ضلع شمال تهران قرار دارد. شمیرانات که دست کمی از گلستان و گیلان ندارد، روستایی را در قلب جای سوزن انداختن در آن نیست.
پیشنهاد میکنم تا آخر این مطلب را واو به واو مطالعه کنید تا روستای امامه را بیشتر بشناسید و با جاذبههای گردشگری آن آشنا شوید. آشنایی با امامه یعنی آشنایی با مقصد ده سفر پشتسرهم که هیچکدام مثل یکدیگر نیست.
آبوهوای بهشت در فصل های مختلف
بین تمام عواملی که میتواند سفر به یک مقصد را قطعی یا منتفی کند، آبوهوا اولین گزینه و مهمترین آن است. بهتر است همین اول کار از این بابت خیالتان را راحت کنم، چراکه روستای امامه یکی از خوش آبوهواترین مناطق شمیرانات تهران است. قدمزدن در کوچه باغهای این روستا، مثل قدمزدن بین درختان جنگلهای شمال است. آبوهوایی بسیار ناب که مطمئنم چند روزی فیلترهای ریهتان را استراحت میدهد، زیرا نیازی به فیلتر اکسیژن در این منطقه نیست.
فصلبهفصل این روستا شرایط متفاوتی دارد. پاییز، خزان بزرگ روستای امامه اتفاق میافتد. درختان سنگفرش خیابان را با نارنجی و زرد تزیین و فرش قرمزی برای خوشامدگویی پهن میکنند. پاییز فصل حضور عاشقان در این روستا است، پس اگر عاشقاید، سفری دو نفره را ترتیب دهید.
اگر از پدربزرگ و مادربزرگهایتان بپرسید، حتما میدانند نبود زمستان یعنی رشد بیش از حد باکتریها و بیماریهای خاک. زمستان در امامه درست مثل پزشکی است که لباس سفید میپوشد و بهسمت امراض زمین میرود تا همه را درمان کند. سر تا پا سفیدپوش است این روستا، زمین از برف و آسمان از مه.
زمین عاری از هر بیماری و قارچ، شکوفه روی درختهای میوه را به ارمغان میآورد. بوی شکوفههای صورتی، نسیم خنک کوهستانی که روی رودخانههای منطقه سُر میخورند، عملا هوشوحواسی برایتان نمیگذارد که کاری انجام دهید. پیشنهاد میکنم با بودن در این منطقه طبیعتی را تجربه کنید که در رویاها آرزویش را دارید.
کدام جاذبه گردشگری جای ریلکسینگ در امامه را میگیرد؟
انگار امامه برای این ساخته شده که شما را سرگرم کند. یکی از بزرگترین روستاهای اطراف تهران که هرچه در آن به گشتوگذار بروید، خستگیتان هم کمتر میشود. با اینکه روستا حس و حال خوبی دارد، اما در صورتی که اهل تفریح و ماجراجویی باشید، درازکشیدن در یک گوشه به بهانه استراحت در هوای خوب آن، شاید حالتان را به هم بزند. پس با بازدید از جاذبههای گردشگری آن حتما حالوهوایی عوض کنید.
۱- قلعه ۱۰۰۰ساله مازیار
متاسفانه شبکههای اجتماعی ما را طوری تربیت کرده است که فقط به کیفیت و شمایل خوب نظر مثبتی داشته باشیم. بهنظرم همیشه نباید با این نگاه به مسائل نگاه کنیم. در دنیای تاریخ این قدمت است که حرف اول را میزند. یکی از تاریخیترین نقاط اطراف امامه قلعه مازیار یا همان قلعه امامه است. ساختمانی نه خیلی سالم که چیزی حدود ۱۰۰۰ سال قدمت دارد. بله. هزار سال، به احترام قدمتش هم که شده مثل موسی (فَاخْلَعْ نَعْلَیْکَ إِنَّکَ بِالْوَادِ الْمُقَدَّسِ طُوًى) نباید با کفش در حریمش راه برویم.
قلعه مازیار باقیماندهای از سنگ و ملاتکشی است و در حال حاضر فقط اتاقها، برجوبارو، دیوارهای سنگی دفاعی، غنات، قسمت شاهنشین و چند غار از آن باقیمانده است، بااینحال فکر نکنم برای ثبات قدرت زیادش نیازی به بیش از این هم باشد.
۲- چشمه بزرگ پیرحمزه
حیاتیترین نقطه برای کل منطقه امامه چشمه پیرحمزه است. گاهی میشود که حیاتیترین نقاط گُنگترین آنها باشد. درباره چشمه پیرحمزه این گزاره درست است. این چشمه در قلههای مهرچال قرار دارد. یکی از قلههای سخت، ناشناخته و البته بلند ارتفاعات البرز مرکزی که دل شیر میخواهد بودن و رفتن به آن.
چشمه پیرحمزه اما شرایطش کمی بهتر است و میتوانید با یک پیادهروی نسبتا زیاد به آن برسید. این چشمه که کل آب روستا و رودخانههای آن را تامین میکند، اهمیت و البته قداست زیادی برای مردم امامه دارد.
۳- امامزاده زیبای شاه حسین
اگر دوست دارید در محلی آماده و خوب بنیشینید، زیارتی بخوانید یا به فکر تدارک غذا هستید، محیط امامزاده شاه حسین حرف ندارد. این امامزاده که از نوادگان امام موسی کاظم است، بقعهای کوچک، اما کامل دارد که محیط اطرافش جان میدهد برای چند ساعت خواب زیر سایه درخت.
بقعه اصلی آن مربوطبه دوران قاجار است و داستانش به زنان دربار ناصرالدین شاه برمیگردد. مثل اینکه انیسالدوله چندمین همسر ناصرخان قاجار از آن معجزه خاصی میبیند و همین مسئله باعث میشود بعد از به قدرت رسیدن دستور ساخت بقعهای تروتمیز روی قبر این مرحوم داده شود.
۴- امامزاده و درخت قدیمی نور
بین امامه بالا و پایین دو امامزه معروف وجود دارد. اسم امامزاده امامه بالا، شاه حسین و امامزاده امامه پایین، نور است. هر دو گزینههای خوبی برای نشستن و سایهگرفتن کنار کمی آبادیاند، اما محیط امامزاده نور ویژگی دیگری هم دارد.
در این محل یک درخت ۴۰۰ ساله با نام cypress sempervirens زنده است که به اعتقاد خیلیها تا سالهای سال دیگر هم میتواند زنده بماند.
۵- منطقه میوهخیز باغ تنگه
کمی قدمهایتان را که بهسمت بالا منحرف کنید، چشمانتان هم با معجزات الهی بین کوههای البرز مرکزی عادت میکند. منطقه باغ تنگه واقعا باغهایی دارد که وسط کوه و در سراشیبی بهسمت روستای امامه بالا بهسمت راحتآباد سبز شده است. اگر میخواهید بهسمت این قلعه بروید باید حال و حوصله پیادهروی داشته باشید. هرچند فضا آنقدر سبز هست که هیچوقت از سبزی روحیه شما کم نشود.
۶- امامه کمپ کوهنوردهای حرفهای
یکی از بارزترین ویژگیهای منطقه امامه بخشهای مختلف آن برای کوهنوردی است که بهصورت رسمی ثبت شده است. شاید برای خیلی از ایرانیها رشته کوههای البرز مرکزی نامی گنگ باشد، اما اگر اسمی از دماوند به میان بیاید، شرایط فرق میکند.
بلندترین قله البرز مرکزی، دماوند است که کمی با امامه فاصله دارد، اما خواهر و برادرهای آن مثل مهرچال، پیرزن، کلوم و همهن کنار روستای امامه است. یعنی اگر اهل کوهنوردی باشید، میتوانید خیلی راحت امامه را محل استراحت یا نقطه شروع خود قرار دهید و بهسمت قلههای مرتفع منطقه حرکت کنید.
۷- داستان فاطمه و ناصر در شکرگاه امامه چیست؟
همیشه هستند افرادی که یکتنه بار موفقیت و شهرت یک منطقه را به دوش میکشند. منطقه امامه با اینکه بهعنوان یکی از شکارگاههای سلطنتی شهرت داشت، آنقدر معروف نبود که دربار ناصری خدمات و امکانات زیادی به سمتش روانه کند.
یکی از روزهای خوب بهاری که ناصرالدین شاه برای شکار به امامه میآید، با تیر غیب، شکار دخترکی به نام فاطمه میشود. دختری شیرینبیان و خوشبرخورد که روحیه شاه را بهکلی تغییر میدهد. فاطمه کمکم رگ خواب شاه را در دست میگیرد و به عقد او درمیآید. همینجا نقطه عطف داستان امامه و فاطمه است.
هرچه او در دربار پادشاه رشد میکند، امکانات، خدمات و ساختوسازهای امامه هم افزایش مییابد. هرچه فاطمه به انیسالدوله شدن نزدیک میشود، امامه نیز به مرکزیت منطقه نزدیکتر میشود. این رابطه تا زمان مرگ ناصرالدین شاه ادامه دارد و همین دلیل رشد روستای امامه و شهرتش بهعنوان سوگلی دربار قاجار است.
از امامه به کدام جاذبه گردشگری برویم؟
اگر سری به گوگل مپ بزنید مسیری متفاوت اطراف روستای امامه به چشمتان میآید. مسیری کوهستانی که با درنظرگرفتن قلههای بلند آن منطقه نباید بهعنوان یک راه شناخته شود، اما منطقه روستای امامه کم در آستینش معجزه ندارد.
یا کمی جستوجو کنید یا با من همراه باشید تا متوجه شوید این مسیر چیست؟ بین دو روستا امامه و گلوکان یک دیوار بلند از قلههای البرز مرکزی کشیده شده است. از قضا این دیوار بسیار هموار و بیشتر شبیه تپه شده تا کوهی صعبالعبور. همین امر مسیری برای پیادهروی و بازدید از جاذبههای گردشگری اطراف آن را به وجود آورده است.
روستای گلوکان جاذبههای گردشگری بسیار زیادی دارد که مثل امامه باید با پای پیاده برای تماشایشان اقدام کنید. این مسیر تمام جاذبههای روستای گلوکان را به شما نمایش میدهد. آبشار، دشت، رودخانه و… در کل مسیر رودخانه گلوکان که از امامه بهسمت این روستا میرود راهنمای شماست پس با دنبالکردن مسیر آب که همیشه کوتاهترین مسیر هم هست به روستای گلوکان میرسید.
با اینکه مسیر کمی هموار و مسطح است، اما بازهم باید جانب احتیاط را رعایت کرد و نباید دست خالی به جاده زد. برای عبور از این مسیر همان طور که فدراسیون کوهنوردی همیشه توصیه میکند، اول باید کفشهای مناسب داشت. بعد از کفش، کوله و وسایل ضروری در درجه دوم اهمیت قرار دارند. اگر میخواهید دلتان قرصقرص باشد باید دستبهعصا با صبروحوصله همراه با راهنما به کوه بزنید.
۱- آبشار بلند و پاک گلوکان
با سفر در منطقه امامه بهسمت گلوکان تقریبا با یک تیر هزاران نشانه زدهاید. هم مسیر را میبینید، هم پیادهروی میکنید، هم کوهنوردی میکنید. در طول مسیر جاذبههای طبیعی بسیار زیادی میبینید و بعد از همه آنها به آبشار گلوکان میرسید.
این آبشار از همان رودی درست میشود که کل مسیر دنبال شما آمده است. آبشاری بسیار زیبا و دیدنی با حوضچههای کوچک و بزرگ که آب چشمه را برای شما ذخیره میکنند. هرچند مردم گلوکان مهماننواز نیستند و کلا دلِخوشی از مسافران ندارند، آبشار خودش از شما پذیرایی میکند پس مردم روستا را به زیباییهای آبشار ببخشید.
۲- دره وسیع کلوگان
هر منظره و نمایی که به ذهنتان برسد، اشتباه نیست. در مسیر رسیدن به آبشار گلوکان آنقدر جلوههای طبیعی هست که گاهی چشمانتان عادت میکند و خیلی از آنها از قلم میافتد. بعد از اینکه از دشتهای مسیر بهسمت آبشار گلوکان رفتید، وارد درهای با همین نام میشوید. کف دره آب رودخانه عبور میکند و این شما هستید که خلاف جهت آب بالا میروید.
زیباییهای این منطقه تمامی ندارند. اگر چشمانتان را ببندید همین الآن مسیر را برایتان شرح میدهم. مراقب پای چپتان باشید که روی سنگ سر نخورد، زیرا آب خاک زیرش را بُرده است. از اینجا بهبعد باید پاچههای شلوار را بالا بزنید، زیرا گاهی آب تا زانو هم بالا میآید. اگر سرتان را که بهسمت راست بچرخانید، بوتههای کوهی بادام تلخ و زرشک را میبینید، کمی جلوتر بابونههای وحشی با گلهای زرد و کمی قبل شقایقهای وحشی هستند که حتما دیدهاید.
پیشنهاد میکنم با سفر به منطقه گلوکان از امامه تجربه منحصربهفردی را برای خودتان رقم بزنید.
اجاره خانه در روستای امامه به چه شکل است؟
همان طور که اشاره شد امامه مرکز تمام روستاهای اطراف خودش است. امکانات و خدماتی دارد که در بیشتر آنها نیست و البته این مسئله نیز دلایل مختلفی دارد که به آنها نمیپردازیم. خوشبختانه در این روستا خانه ویلایی یا سوییتهای اجارهای هست که بهصورت موقت به مسافران اجاره داده میشود.
اگر در پیک سفر مثل آخر هفته یا برای تعطیلی به این منطقه بروید، طبیعتا با قیمتهای زیادی مواجه میشوید در غیر این صورت قیمتها به واقعیت نزدیکتر است.
چه زمان راهی امامه شویم؟
همان طور که توضیح دادم سفر به امامه وقت و زمان نمیشناسد. هرکس باتوجهبه علاقه خودش زمانی را انتخاب میکند، اما بهنظرم بهتر از تابستان یا اوخر بهار در لیست زمانهای سفرمان نداریم. امامه در منطقهای کوهستانی قرار دارد. خواهناخواه فصل بارش جادههای منتهی به آن خطرناک است پس در صورت سفر زمستانه نقشههای هواشناسی را ببینید.
هرچند پیشنهادم همان سفر بهارانه است، اما پاییزهای امامه نیز بسیار زیبا و دوستداشتنی است. پاییزی با رنگهای گرم، اما هوای سرد؛ با زمینی پرشده از برگهای خشک و آسمانی تَر از نمونای بارشهای شبانه.
برای امامه از کجا؟ در کجا؟ تا کجا برویم؟
سرجمع کل مسیرهای منتهی به امامه دو مسیر بسیار ساده و در دسترس است. مسیر اول جاده تهران به امامه برای خودرو شخصی است. مسیر بسیار ساده از اتوبان بابایی بهسمت جاده لشگرک و روستای امامه. پیشنهاد میکنم با خودرو شخصی و از همین مسیر به امامه بروید، چون زمان و هزینه کمتری برایتان همراه خواهد داشت.
مسیر دوم سفر با تاکسی است. برای این سبک سفر از تهران به امامه باید بهسمت ایستگاه تاکسیرانیهای شرق تهران بروید. از این ایستگاهها هر تاکسی که به فشم برود شما را به امامه هم میرساند فقط پول بیشتری باید بپردازید.
تهران تا امامه دربست؟
تهران تا امامه تقریبا ۵۰ کیلومتر فاصله دارد. فاصله بسیار کوتاه که این مقصد را برای سفرهای یکروزه هم مهیا میکند.
روستای امامه روی گوگل مپ
امامه روستایی در حدواندازه جهانیشدن
نمیدانم چرا تاکنون به امامه نرفتید یا رفته و باز دوست داشتید در این مطلب هم خاطراتتان تازه شود، اما میدانم که همین الآن دل در دلتان نیست که راهی روستای امامه شوید، هوایی بخورید، میوه فصل بچینید (البته با اجازه) و جوجه سیخ کنید. درهرصورت خوشحال میشویم با تجربههای شما هم از این سفر آشنا شویم. زیروزبر امامه را با پیادهروی و دقت زیاد مشخص کردهاید پس آن را با دیگر کاربران مجله گردشگری علی بابا نیز در میان بگذارید تا همه با هم مطلع باشیم.
محمد بیسادی عزیز حرف شما کاملا درست و متین هستش
اولا مردمان واهالی امامه تا به حال نشده از مسافرا و طبیعت گرد ها و … استقبال نکنه اگرم بعضیا نکردند حداقل راهشون دادند و جلوشون رو نگرفتند
و دوما این آقا درست میگن تمام راه ها و کوچه پس کوچه های امامه صاحب داره و بی صاحب و برای عموم نیست که طبیعت گرد گرامی مارو ساعت ۸ صبح برای جا به جایی ماشین از خواب بلند می کنند و ظاهرا ما مال پدرش رو هم خوردیم 😶
اتفاقا امامه ای ها بشدت غریب نواز هستن که البته این اخلاق باعث شده خساراتی هم متحمل بشن
سلام
اول خدمت اون دوستانی که رفتن امامه و راهشون ندادن عرض کنم اونجا امامه نبوده و کلوگان رفتن و امامه تا به حال حتی کانکس کلانتری نداشته و نداره
دوم اینکه ازتون خواهش میکنم نیایید امامه نودو نه درصد شماها فقط اسمتون طبیعت گرد هست و فقط دنبال جایی برای گذراندن چندساعت با دوست دخترتون هستین و تمام مشکلات و تخریب باغ و مسیر برای ما باقی میمونه و در آخر اینکه هیچ کجای امامه راه عموم نیست و همه راه ها شخصی و بین باغی هست که سند داره و تعامل بین چند یاغدار هست که شما دوستان طبیعت گرد چندین ساله دارید ضربه به باغ و باغدارو طبیعت امامه میزنید
هیچ درخت خودرویی در امامه وجود نداره هیچ درختی مال خدا نیست و وجب به وجب امامه باغ هست و صاحب داره که به دست طبیعت گرد و کوهنورد داره از بین میره
برادر من ملت دوست دارن با هر چی بیان به منو تو چه چرا این قدر فزول ملت شدن ؟؟؟
امامه یبار با گروه رفتیم رامون ندادن همون اول روستا گفتن ما غریبه راه نمیدیم شما بدحجابی میارین و این چیزا 😅 کانکس کلانتری گذاشته بودن. خیلی معروفا به بد اخلاقی. خاطره اصلا جالبی نداریم از اونجا.
سلام نیما جان، بنده هم دقیقا همین تجربه را ۶ یا ۷ سال پیش،در کلوگان داشتم و اصلا و ابدا توصیه نمیکنم، کوه و طبیعت مکانی برای لذت بردن تمام انسانهاست که متاسفانه این مهم در منطقه فشم تقریبا بی اعتبار شده است. به هر حال نظر بنده بود و برای سایر دوستان ارزوی شادکامی و سفرهای زیبا دارم . در پناه خدا باشید.
چه کار خوبی کردند
کاش با دماوند هم همین کار رو میکردیم تا یک عده نو کیسه طبیعت و محیط مذهلی این شهر رو از بین نبرند
احسنت به مردمان غیور امامه
اتفاقا تنها جایی هست که با وجود همه نوع امکانات و دهداری اصلا کانکس نیروی انتظامی نداره شما رفتین گلو کان
امامه با همه جا فرق داره ….بهشت واقعی هست با مردمان مهمان نواز
شاعر میگه :
امامه عیان و آب امامه عیان امامه بهشت و مردمش بهشتیان
شما هرجای تفریحی هم که بری آداب و رسوم و قانون خودش رو داره
قرار نیست که چون تفریح گاه هست هر کاری که دلمون میخواد انجام بدیم و کسی کاری نداشته باشه
شما تو خونه خودتون که اختیارشون دارید بدون اجازه پدرومادر نمیتونید از حد مجاز بگذرید