جزایر قناری که به مناظر کارتپستالی و خیالانگیز خود مشهور است، یکی از آفتابیترین مقاصد گردشگری در دنیا به حساب میآید. در جزایر قناری میتوانید بهترینهای اسپانیا را با آبوهوای آفریقا و در محیطی بکر و بینظیر تجربه کنید.
اگر به نقشه دقت کنید، شاید از نزدیکی جزایر قناری به قارهی آفریقا متعجب شوید. در واقع، جزایر قناری روی صفحهی تکتونیکی آفریقا قرار گرفتهاند. این مجمعالجزایر به قدری به آفریقا نزدیک هستند که شرقیترین جزایر با آفریقا حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارند.
در مقابل، فاصلهی جزایر قناری با خاک اسپانیا بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر است. این نزدیکی در حقیقت بهقدری است که برخی عقیده دارند، شنهایی که تپههای شنی کورارالهو در جزیره فوئرتهونتورا را تشکیل دادهاند به واسطهی وزش بادهای صحرای آفریقا به اینجا آمدهاند!
چطور ویزای جزایر قناری را دریافت کنید؟
جاهای دیدنی جزایر قناری کدام است؟
چه زمانی برای سفر به جزایر قناری مناسب است؟
جزایر قناری در کدام کشور است؟
جزایر قناری کجاست؟
جزایر قناری (به انگلیسی: Canary Islands، به اسپانیایی: Islas Canarias) متشکل از مجمعالجزایری در اقیانوس اطلس است که نزدیکترین جزیرهی آن ۱۰۸ کیلومتر از شمال غربی قارهی آفریقا فاصله دارد.
با شنیدن نام این جزایر اغلب این سوال پیش میآید که جزایر قناری کجاست یا جزایر قناری در کدام کشور است؟ این جزایر بخشی از اسپانیا هستند. جزایر قناری از دو استان سانتا کروس و لاس پالماس تشکیل شده که شامل هشت جزیره اصلی (به ترتیب از بزرگ به کوچک) تنریف، فوئرتهونتورا، گرانکاناریا، لانزاروته، لاپالما، لا گومرا، ال هیرو و لا گراسیوزا میشود.
جزایر قناری در سال ۱۹۸۲ رسما به یک منطقهی خودمختار تبدیل شد که مرکز آن هم مشترکا لاس پالماس و سانتا کروز دِ تنریف است.
حالا که گفتیم جزایر قناری کجاست این را هم بگوییم که به لحاظ جغرافیایی، سواحل قناری به دو گروه تقسیم میشوند. گروه غربی که مرکب از جزایر تنریف، گرانکاناریا، لاپالما و لا گومرا و فررو است که عمدتا از قلهها و کوههای مرتفع تشکیل شده است.
گروه شرقی هم متشکل از لانزاروته، فوئرتهونتورا و شش جزیره است که بر روی فلاتقارهای که ۱۴۰۰ متر از بستر اقیانوس بلندتر است قرار گرفتهاند.
جزایرقناری میلیونها سال قبل در اثر فورانهای آتشفشانی تشکیل شدند. تمام جزایر غربی از ۱۲۰۰ متر مرتفعتر بوده و قله تیده در تنریف هم با ۳۷۱۸ متر ارتفاع، بلندترین نقطه در تمام کشور اسپانیا است.
چرا جزایر قناری این نام را دارند؟
برخلاف آنچه که بسیاری فکر میکنند، نام جزایر قناری به دلیل وجود پرندگان خاص یا ویژگیهای دیگر این منطقه نیست. در واقع، این نام به سگهایی که در گذشته در جزایر زندگی میکردند، مربوط میشود. واژه “قناری” یا “کاناری” (Canary) از زبان لاتین آمده و به معنای “سگ” است.
نکته جالب اینجاست که نام پرنده قناری نیز از همین جزایر گرفته شده، چرا که این پرنده بهطور بومی در این مناطق یافت میشود.
آب و هوای جزایر قناری
جزایر قناری آبوهوای نیمه گرمسیری دارد. هوا در تمام سال در این مجمعالجزایر گرم بوده و تغییرات فصلی هم کم است. بهعنوان مثال، در شهر لاس پالماس، متوسط دمای هوا در بعد از ظهرهای ماه اوت (تیر-مرداد) حدود ۲۶ سانتیگراد است، در حالی که در ماه ژانویه (دی-بهمن) دمای هوا به ۲۱ درجه سانتیگراد میرسد.
بارندگی در سواحل قناری که بیشتر بین ماههای نوامبر و دسامبر (آبان، آذر و دی) رخ میدهد، به ندرت از ۲۵۰ میلیمتر بیشتر میرود، بهجز در نواحی شمال غربی که ممکن است میزان بارندگی از ۷۵۰ میلیمتر نیز فراتر رود.
پوشش گیاهی در جزایز قناری
خاک غنی از املاح و مواد معدنی که بر اثر فعالیتهای ممتد آتشفشانی به زمین آمدهاند و همین طور هوای معتدل، باعث شده تا شاهد پوشش گیاهی بسیار متنوعی در جزایر قناری باشیم. نوع پوشش گیاهی در این مجمعالجزایر بسته به ارتفاع متفاوت است، از سطح دریا تا ارتفاع ۴۰۰ متری عمدتا گیاهان خاص نواحی گرم و خشک رشد میکنند.
در نواحی که آبیاری مناسب است میتوان محصولات کشاورزی مانند موز، پرتقال، قهوه، خرما، نیشکر و توتون را دید. از ارتفاع ۴۰۰ تا ۷۳۰ متری آبوهوا بیشتر رو به مدیترانهای میرود و غلات، سیبزمینی و انگور از عمدهترین محصولات کشاورزی آن هستند. در ارتفاعات بالاتر از ۷۳۰ متر هوا رو به خنکی میرود و مناسب رشد و نمو درختانی مانند کولِخاس، مورت، برگ بو و غیره است.
جمعیت و زبان مردم در جزایر قناری
جمعیت تنریف و گرانکاناریا در قرن بیستم نسبت به سایر جزایر به سرعت افزایش پیدا کرد. در جزایر قناری گویش خاصی از زبان اسپانیایی صحبت میشود. در این گویش کلمات مهجور و کهنی مورد استفاده قرار میگیرد که عمدتا نشان از تاثیراتی دارد که از زبان پرتغالی پذیرفته شدهاند.
کشاورزی همواره تکیهگاه اقتصادی مجمعالجزایر قناری بوده است. شراب حاصل از انگورهای کاشت دیم تا سال ۱۸۳۵ عمده محصول جزایرقناری بود. ولی در آن سال با هجوم شته مو (از آفات مهم درخت انگور) به تاکستانهای منطقه، کشاورزان تصمیم گرفتند تا تولید قرمزدانه (رنگی که از حشرهای به همین نام استخراج میشود) را جایگزین تولید انگور کنند.
پس از آن، تولید قرمزدانه نیز در اواخر قرن نوزدهم به دلیل رقابت با رنگهای مصنوعی رو به افول گذاشت و تولید موز، گوجهفرنگی، سیبزمینی و سایر سبزیجات و میوهها جایگزین آن شد.
صنعت گردشگری در جزایر قناری پس از سالهای ۱۹۵۰ با افزایش تعداد هتلها و مسافرخانههای دولتی، به سرعت رو به رشد و ترقی گذاشت. در اوج فصل گردشگری که بین ماههای دسامبر و مارس (آذر تا فروردین) است، لاس پالماس و سانتا کروز شلوغترین نقاط در جزایرقناری هستند.
صنایع تولیدی جزایر قناری در خارج از سانتا کروز د تنریف که دارای پالایشگاه نفتی با تولید نفتخام بالاست، عمدتا کوچک هستند. دولت اسپانیا طی سالهای اخیر بیشتر سرمایهگذاری در کارخانههای فرآوری مواد غذایی را تشویق کرده است.
قدمت و تاریخچه جزایر قناری
ساکنان اصلی جزایر قناری مردمان «گوانچه» بودند که امروزه با سایر ساکنان جزایر قناری تلفیق شدهاند. گوانچهها از اقوام بربری بودند که در قرن پانزدهم تحت سلطهی اسپانیاییها درآمدند. رومیان از طریق جوبا دوم، پادشاه موریتانی از جزایر قناری باخبر شدند که گزارشهای خود از لشکرکشی (در حدود سال ۴۰ ق.م) به این جزایر را نزد پلینی بزرگ، مورخ مشهور روم باستان بازگو کرده است.
پلوتارک دیگر مورخ نامدار رومی هم از جزایر قناری نام برده است. اعراب در سال ۹۹۹ م. وارد جزایرقناری شدند و شروع به دادوستد و تجارت کردند. در طی قرن سیزدهم و چهاردهم دریانوردان و سیاحانی از جنوا (ایتالیا)، مایورکا (اسپانیا)، پرتغال و فرانسه به جزایر قناری آمدند.
ژان دو بتنکورت که به دستور هنری سوم کستیل، پادشاه کاستیا در سال ۱۴۰۴ به حاکم مجمعالجزایر تبدیل شد، فتح لانزاروته، فوئرتهونتورا و فررو را به اتمام رساند و در دسامبر ۱۴۰۶ به اروپا بازگشت و برادرزادهاش، ماسیو را به عنوان جانشین خود برگزید. نیروهای پرتغالی بین سالهای ۱۴۲۰ تا ۱۴۷۹ جزیره لا گومرا را تحت سلطهی خود در آوردند.
طبق معاهدهی آلکاسواس حق مالکیت جزایر قناری به پادشاهی اسپانیا سپرده شد و فتح باقی جزایر نیز در سال ۱۴۹۶ به پایان رسید. کریستف کلمب تجدید ذخایر هر چهار ناوگان خود برای سفر به قارهی آمریکا را در جزایر قناری انجام داده است. ژنرال فرانسیسکو فرانکو هم در سال ۱۹۳۶ از این جزایر به عنوان اولین پایگاه شورش ملیگرایان استفاده کرد و از آنجا رهسپار مراکش شد.
در مورد نامگذاری جزایر قناری هم بحث بسیار است. ولی چنانچه گفتیم، رومیان از طریق گزارشات جوبا دوم، پادشاه موریتانی از این جزایر اطلاع یافتند. نام جزایر قناری در اسپانیا نیز از کلمهی لاتین «Canariae Insulae » آمده که به معنای «جزایر سگها» است.
به گفته پلینی بزرگ، جزیره قناری مملو از سگهای بزرگ جثهای بوده است. از طرف دیگر، گفته میشود که ساکنان اصلی جزیره که گوانچهها بودند، پایبند آئینی بودند که سگ در آن مقدس شمرده شده و حتی سگها مومیایی میشدند.
برخی محققان درباره جزیره قناری گمان میکنند که ارتباط تنگاتنگی بین تقدس سگ در جزایر قناری و آنوبیس، خدای مرگ در مصر باستان وجود داشته که همواره با سَر سگ تصویر میشود.
نظریههایی دیگری هم در این مورد وجود دارد، یکی از این نظریهها از نامگذاری جزایر قناری از روی قبیلهی نوکاری بربر ساکن مراکش خبر دادهاند که در منابع رومی با عنوان «کانارای» ذکر آن رفته است. هر چند پلینی بزرگ این موضوع را هم با سگها بیارتباط نمیداند.
در هر حال، امروز میتوان سگ را در نشان رسمی جزیره قناری دید و آنچه مسلم است اینکه نام جزایر قناری از نام پرندهای به همین نام گرفته نشده، بلکه کاملا برعکس، نام پرندگان از مجمعالجزایر گرفته شده است.
بهترین زمان سفر به جزایر قناری
سفر به جزایر قناری در اسپانیا با توجه به آبوهوای معتدل آن، میتواند در هر زمانی از سال مناسب باشد. این مجمعالجزایر مملو از تفریحگاههای ساحلی پر آفتاب و گرم، جنگلهای سرسبز و انبوه کاج و پارکهای ملی تماشایی است. حال اینکه بخواهید سفری آرام را داشته باشید یا اینکه آن را با فعالیتها و تفریحات شاد سپری کنید، به سلیقه خودتان بستگی دارد.
اگر از ماه مه تا ژوئیه (اردیبهشت تا مرداد) به این جزایر سفر کنید، میتوانید از نسیم خنک دریایی با متوسط دمایی حدود ۲۶ درجه سانتیگراد لذت ببرید. ماه اوت (مرداد-شهریور) بهترین زمان ممکن برای استراحت در سواحل قناری است. در این زمان دمای متوسط چیزی حدود ۲۳ درجه سانتیگراد است که برای شنا، ماهیگیری و غواصی ایدهآل است.
گردشگران اروپایی خصوصا از کشورهای سردسیری مانند انگلستان و کشورهای اسکاندیناوی برای سپری کردن تعطیلات زمستانی خود به سواحل قناری هجوم میآورند. علیرغم هوای خنکتر جزایر در زمستان، متوسط دمای هوا بین ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است و در سردترین روزها دمای هوا به ندرت به زیر ۱۵ درجه سانتیگراد میرسد.
ولی اگر به دنبال لذت بردن از تعطیلاتی آرام هستید، توصیه میکنیم در ماههای بهار و پاییز به آنجا سفر کنید. در این دوره، سواحل آفتابی و سایر جاذبههای گردشگری جزایر قناری نسبت به ماههای شلوغ تابستانی خلوتتر است.
جاهای دیدنی جزایر قناری که نباید از دست بدهید
در زمان برنامهریزی برای سفر به جزایر قناری در اسپانیا سوالی که برای بسیاری از کسانی که عازم این مجمعالجزایر خیالانگیز و تماشایی هستند، این است که بهترین جزیره کجاست؟ نیازی به گفتن نیست که تمام جزیرههای جزایر قناری زیباییها و جاذبههای خاص خود را دارند.
علاوه بر این، با توجه به اینکه میتوانید به راحتی با کشتیها تندرو از یک جزیره به جزیره دیگر دسترسی پیدا کنید، دست شما برای انتخاب بهترین مکانهای دیدنی و جاذبههای مختلف در جزایر قناری باز است. حال در اینجا برخی از دیدنیهای این جزایر زیبا را معرفی میکنیم.
شهر تِرور، گرانکاناریا
ترور شهری کوچک و بسیار دیدنی در شمال جزیره گرانکاناریا است. ترور که در حومهی شهر لاسپالماس قرار دارد، برخی از بهترین نمونههای معماری شیوه استعماری را در خود جای داده است.
در مرکز شهر میتوانید باسیلیکای قرن هجدهمی «باسیلیکا دِ نوِسترا سینیورا دِل پینو» که به معنای «باسیلیکای بانوی ما کاج» است و در نزدیکی آن موزهی شهر را ببینید که در آن تابلوهای نقاشی، انواع اسلحهها و عکسهای قدیمی و وسایل عتیقهی قرن هفدهمی نگهداری میشود. این شهر کوچکِ بسیار دیدنی، برای استراحت و گذراندن اوقاتی خوش و آرام و تماشای مناظر طبیعی و تاریخی ایدهآل است.
پارک ملی تیمانفایا، لانزاروته
اگر بخواهید قدرت و وسعت واقعی جریانهای زیرزمینی آتشفشانی را تجربه کنید، پیشنهاد میکنیم حتما از پارک ملی تیمانفایا دیدن کنید. در این پارک ملی میتوانید از نزدیک شاهد صخرههای گرم و فوران آبفشانها باشید که منظرهای خارقالعاده است. این پارک ملی که ۵۱ کیلومتر مربع وسعت دارد، در جنوب غربی لانزاروته قرار گرفته و به دلیل همین مناظر منحصر به فرد و مریخیاش شهرت دارد.
برای تماشای میدان گدازهای باید با اتوبوس رسمی خود پارک ملی به آنجا بروید. اگر میخواهید درک جامعتری از جغرافیا و تاریخچهی منطقه به لحاظ زمینشناختی داشته باشید، توصیه میکنیم حتما با یک تور کامل که راهنماهای بسیار با تجربهای دارند همراه شوید.
ساحل الکوفِته، فوئرتهونتورا
این ساحل شنی ۱،۵ کیلومتری از زیباترین مناظر ساحلی در فوئرتهونتورا به حساب میآید. این ساحل نسبتا دستنخورده در سایهی بنای مرموزی به نام «ویلای وینتر» قرار دارد که میتوانید در فصل اوج گردشگری همراه تورهایی به آنجا بروید. بهتر است قبل از بازدید از این ویلای تماشایی داستان واقعی آن را بدانید.
این ویلا در سال ۱۹۳۷ توسط معمار آلمانی، گوستاو وینتر ساخته شده و متشکل از دو طبقه، برجی در ضلع شمال غربی و یک بالکن است. گمانهزنیهای زیادی در مورد کارکرد واقعی این ویلا وجود دارد. اصلیترین گمانهزنی این است که فانوس دریایی این ویلا برای علامت دادن به زیردریاییهای مشهور یوبوت نازیها در خلال جنگ جهانی دوم به کار میرفته است.
علاوه بر تماشای این بنای تاریخی میتوانید با اجاره کردن تخت آفتابگیر از تماشای امواج متلاطم و دریای مواج لذت ببرید.
لُسهرویدروس، لانزاروته
لُسهرویدروس قطعا شایستهی قرار گرفتن در بین زیباترین مکانهای جزایر قناری است. لُسهرویدروس که در زبان اسپانیایی به معنای «دیگهای جوشان» است، یک سری سنگاب یا غارهای دریایی بسیار تماشایی و جذاب است. قطعا تماشای این مناظر در زمان قرص ماه کامل یا زمانی که جزر و مدها طولانی هستند، میتواند خاطرهای فراموشنشدنی و ماندگار برای شما رقم بزند.
الهیرو
این جزیره که در وسط اقیانوس اطلس واقع شده، به معنای واقعی ساحل صخرهای دستنیافتنی است که روزگاری آخرِ دنیا محسوب میشده است. پس از اینکه کریستوف کلمب در سال ۱۴۹۲ با عبور از اینجا به آنسوی اقیانوسها سفر کرد، نادرستی این فرض هم به اثبات رسید.
چه به صورت هوایی یا با کشتی به این جزیرهی دیدنی سفر کنید، بلافاصله میتوانید روستاهای ساحلی و کلبههای نزدیک صخرهها و سنگنگارههایی را ملاحظه کنید که روزگاری توسط بومیان جزیره حکاکی شدهاند. با این حال، به جز این مناظر دلفریب و تماشایی یکی از محبوبترین جاذبههای جزیرهی آرام الهیرو قطعا استخرهای ساحلی آن با آبهای فیروزهای رنگ و زلال است.
لالاگونا، تنریف
لالاگونا شهری در ضلع شمالی جزیره تنریف است و پایتخت باستانی جزایر قناری نیز محسوب میشود. این شهر امروزه بدل جواهری کمتر شناختهشدهای شده که مملو از کاخها و عمارتها، کلیساها و بناهای تاریخی و سنتی از دورههای گوتیک، رنسانس و عصر طلایی است. تمام اینها به همراه چشماندازهای دیدنی و مبهوتکنندهی دریا و دشتهای وسیع و زیبا میتواند باعث شود حتما در سفر خود به تنریف سری به اینجا بزنید.
رشتهکوه آناگا، تنریف
رشتهکوه آناگا که در گوشهی شمال شرقی تنریف قرار دارد، یکی از زیباترین مکانهایی است که در سفر خود به تنریف میتوانید از آن دیدن کنید. هر آنچه از سفر به جزایر قناری در سر دارید را میتوانید تنها در همین یک مکان یکجا ببینید. این مکان زیبا و بکر مملو از درههای تنگ و ژرف، قلههایی سر به فلک کشیده و جنگلهای سبز و انبوه و مهآلود است.
رشتهکوه آناگا بهشت واقعی کوهنوردان و ماجراجویان و کسانی است که بهاندازهای شهامت دارند که وارد این مناظر باستانی صعبالعبور و دستنیافتنی شوند. یادتان نرود پیش از رفتن به این مکان دیدنی کفشهای پیادهروی و کاپشن و سویشرت همراه خود بردارید.
لا اوروتاوا، تنریف
این شهر تاریخی در کرانهی شمالی تنریف در درهای ژرف قرار گرفته که اطرافش را مزارع زیبای موز دربرگرفتهاند.
در این شهر دیدنی میتوانید برخی از بهترین و تماشاییترین مناظر در کل جزایر قناری را ملاحظه کنید. همچنین در لا اوروتاوا امکان بازدید از برخی از بهترین بناهای ساخته شده به شیوه معماری باروک در مجمعالجزایر قناری را هم خواهید داشت. علاوه بر این، باغهای گرمسیری زیبایی و کوههای اطراف لا اوروتاوا میتواند بهترین مکان برای پیادهروی باشد.
پارک ملی تیده، جزیره تنریف
یکی از معروفترین دیدنیهای طبیعی جزایر قناری، کوه تیده است که از میراث طبیعی سازمان یونسکو نیز به حساب میآید. این کوه بلند که در پارک ملی تیده واقع است، با ارتفاع ۳۷۱۸ متر بلندترین قله در خاک اسپانیا و سومین کوه آتشفشانی بلند در جهان است. کوه تیده با مناظر خیرهکننده و چشمگیری شبیه به کره ماه احاطه شده است.
با پیادهروی و کوهنوردی در ارتفاعات مهآلود تیده میتوانید حس قدمگذاشتن روی دریای ابرها را تجربه کنید. دقت کنید به دلیل محبوبیت بالای این مکان دیدنی، باید برای بازدید از آن از قبل رزرو داشته باشید.
ایکود لوس وینوس، تنریف
این شهر کوچک ارزشی نمادین و هنری دارد. از جمله دیدنیهای ایکود لوس وینوس درخت اژدهای مشهور آن است که تصور میشود بیش از هزار سال قدمت داشته باشد (البته این موضوع به لحاظ علمی ثابت نشده) و مسئولین و مقامات شهر مدتهاست که به دنبال ثبت جهانی آن به عنوان میراث طبیعی یونسکو هستند.
در سایهی این درخت اژدهای هزار ساله، کلیسای سن مارکوس قرار گرفته که در آن برخی از زیباترین تمثالها و نقاشیها و آثار دیگر از مارکوس قدیس نگهداری میشود که عمدتا به شیوه گوتیک هستند.
ساحل گوِیگوِی، گرانکاناریا
ساحل گوِیگوِی جایی به دور از تفرجگاهها و اقامتگاههای مملو از جمعیت است، این ساحل بکر و زیبا تقریبا همیشه خالی از جمعیت است. این ساحل جادویی و دستنخورده در درهای بزرگ در غرب جزیره گرانکاناریا قرار گرفته و برای رسیدن به آن باید یک پیادهوری طولانی حدود دو ساعتی را انجام دهید.
به این جهت، تنها ساحلگردان بسیار مصمم و کسانی که به دنبال ماجراجویی هستند به خودشان زحمت میدهند تا پای به این ساحل زیبا با شنهای طلایی درخشان و آبی به زلالی آسمان را بدهند! توجه داشتید باشید که به دلیل بکری خاص این ساحل، هیچگونه امکانات رفاهی در این ساحل در دسترس مسافران و گردشگران قرار نگرفته است.
لا کاتدرال، گرانکاناریا
به عقیده مردم محلی، «لا کاتدرال» که به معنای «کلیسای جامع» است، بهترین و مهمترین بنای مذهبی جزیره است. کار ساخت این کلیسای باشکوه در اوایل قرن پانزدهم شروع شد، ولی تکمیل آن به ۳۵۰ سال زمان نیاز داشت. نمای اصلی کلیسا که به شیوهی معماری نئوکلاسیک ساخته شده با نمای داخلی آن تضاد چشمگیری دارد که نمونهی بسیار برجستهای از شیوهای است که مورخان هنری به آن شیوهی «گوتیک آتلانتیک» میگویند.
ساحل فامارا، لانزاروته
این ساحل بسیار تماشایی با امواج پرخروش طی سالیان اخیر به عنوان «هاوایی اروپا» شهرت زیادی بههم زده است. در ساحل فامارا میتوانید برخی از بهترین امکانات برای موجسواری را در اختیار داشته باشید. در این منطقه هماکنون افرادی با ملیتهای مختلف زندگی میکنند که به سبب همین گوناگونی فرهنگی و زبانی گاهی آدمی حسوحال سفر با کولهپشتی را در این ساحل دیدنی پیدا میکند.
برای افراد ماجراجو، صخرههای مجاور ساحل و بادهای شدید اقیانوس شرایط ایدهآلی را برای کایتسواری فراهم میکند.
شهر قدیمی تِگیس، لانزاروته
پایتخت سابق لانزاروته در چشمانداز آتشفشانی مبهوتکنندهای در احاطهی دهانههای آتشفشانی و میدانهای گدازهای کهن قرار گرفته است. هر قسمت از این شهر تاریخی با ساختمانهایی سنگی و سفید تا بناهایی با معماری اصیل انعکاسی از تاریخچهی آن است. گردشگران در میدان شهر به دو مجسمه شیر سنگی میرسند که هر یکشنبه به بازار شلوغی تبدیل میشود که از هر چیزی از کدو تا انواع صنایع دستی در آن فروخته میشود.
کوچیلوس دِ ویگان، فوئرتهونتورا
این کوههای خنجر مانند، یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی فوئرتهونتورا به حساب میآیند. این مکان مسحورکننده و دلفریب میزبان تعداد قابلملاحظهای از انواع گونههای گیاهی و جانوری بومی خودِ جزیره است. پیادهروی در درههای فراخ و دشتهای نیمههمواری که حاصل میلیونها سال فعالیتهای آتشفشانی و فرسایش هستند، میتواند علاج خوبی برای چندین روز تنبلی و حمام آفتاب گرفتن در ساحل باشد!
ذخیرهگاه طبیعی لوبوس، فوئرتهونتورا
یکی از زیباترین و چشمنوازترین مناظری که میتوانید در سفر خود به جزایر قناری به آن سربزنید، ذخیرهگاه طبیعی لوبوس است. در این منطقهی محافظتشده که تنها حدود ۲ کیلومتر با ساحل اصلی جزیره فاصله دارد، برخی از ارزشمندترین گونههای جانوری و گیاهی در زندگی میکنند. لوبوس مقصدی بسیار محبوب برای سفر در طول روز است و در تمام ساعت روز از اسکله کورارالهو کشتیهایی به مقصد آن حرکت میکند.
برای محافظت از طبیعت مسیرهای کاملا مشخصی برای گردشگران در نظر گرفته شده است که جدا توصیه میکنیم تنها از این مسیرها تردد کنید. با این حال، امکان شبنشینی و اردو زدن در این منطقه حفاظتشده را هم دارید که در این صورت توصیه میکنیم، تجربهی رؤیایی خود را به بهترین نحو ممکن با هر آنچه دارید ثبت و ضبط کنید!
بتانکوریا، فوئرتهونتورا
کلیسای جامع «سنتاماریا دِ بتانکوریا» مرکز توجهات و اوج زیبایی و شکوه پایتخت قدیمی فوئرتهونتورا است. اگر میخواهید بهتر با فرهنگ عامیانه و سنن مردم محلی بتانکوریا آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) که جشنوارهی زیارت پِنا به افتخار حامی مقدس شهر برگزار میشود از این شهر تاریخی دیدن کنید.
تا زمانی که در بتانکوریا به سر میبرید بهتر است سری به صومعهی کهن ارمیتاژ سَن دیِگو و موزه هنرهای مذهبی بزنید. برای اینکه تجربهای فراموشنشدنی داشته باشید حتما توصیه میکنیم زیرِ سقف قهوهای کلیسا بنشینید و با فراغ خاطر به سرودههای مذهبی به زبان اسپانیایی گروه کُر کلیسا گوش دهید.
لا پالما
مانولو بلانیک طراح کفش یکی از مشهورترین افراد اهل لاپالما است که طراحیهای شگفتانگیز و زیبای او به نوعی انعکاسی از جذابیتهای خود جزیره است. زندگی در لاپالما دقیقا به مانند کفشهایی که او طراحی میکند، پررنگ و لعاب، سرزنده و شاد است.
علاوه بر تجربهی زندگی پرشور و سرحال جزیره میتوانید به آسمان پرستارهی شب خیره شوید که گفته میشود، یکی از بهترین مکانهای دنیا برای تماشای کهکشان راهشیری است. در حقیقت، لا پالما اخیرا به عنوان اولین «ذخیرهگاه نورِ ستارگان» در جهان انتخاب شده است. به همین منظور و برای رفاه حال علاقهمندان به رصد آسمان نقاط خاصی در نظر گرفته شده است.
لا گومرا
لا گومرا به لحاظ وسعت دومین جزیره کوچکِ از مجمعالجزایر قناری است. این جزیره زیبا بهنوعی از چشم گردشگران زیادی پنهان مانده است. میتوانید با قایق یا کشتیهای تندرو به این جزیره و شهر سانتیاگو سفر کنید که مملو از فروشگاه ها و سوغاتیفروشیها، رستورانهای اسپانیایی و هتلهای خانوادگی است.
این جزیره شگفتانگیز با وجود کوچکی به اندازهی یک قاره مملو از شگفتی و اقلیمی متنوع دارد. در مرکز لا گومرا به جنگلهای انبوه و سرسبز برمیخورید، در امتداد ساحل میتوانید در کنار درههای تنگ و ژرف و در دشت و صحرای شنی و بسیار زیبا پیادهروی کنید. این جزیرهی زیبا دنیایی مملو از سواحل آرام و بکر با آبهای زلال فیروزهای، جنگلهای مهآلود و همچنین غذاهای محلی بسیار لذیذ و متنوعی است که بهترین فرصت را برای تجربه و آشنایی با فرهنگ و سنن محلی برای شما فراهم میکند.
ویزای جزایر قناری را چطور دریافت کنیم؟
جزایر قناری بخشی از خاک کشور اسپانیا محسوب میشود و از آنجایی که اسپانیا در محدودهی اتحادیه اروپا است، برای سفر به این مجمعالجزایر باید از ویزای شینگن اسپانیا استفاده کنید. برای سفر تفریحی به اسپانیا، بهترین گزینه دریافت ویزای توریستی اسپانیا است. با بهره بردن از این ویزا میتوانید وارد جزایر قناری شده و از جاذبههای گردشگری بسیار متنوع آن دیدن کنید.
برای دریافت ویزای جزایر قناری ابتدا باید به سفارت اسپانیا در تهران مراجعه کرده و فرم درخواست ویزا را دریافت نمایید. پس از آن با تکمیل فرم و تهیهی مدارک مورد نیاز برای ویزا، آماده مصاحبه حضوری شوید.
در صورتی که مدارک کامل باشد و در مصاحبه هم مشکل خاصی پیش نیاید، میتوانید ویزای خود را از سفارت اسپانیا دریافت کنید. مدت زمان صدو ویزای جزایر قناری حدود دو هفته است. این زمان ممکن است به ۶ هفته نیز برسد.
مدارک لازم برای صدور ویزای جزایر قناری هم عبارتند از:
- شناسنامه
- پاسپورت یا گذرنامه
- ۲ قطعه عکس
- سندی که نشاندهنده شاغل بودن شما باشد (حکم کارگزینی یا گواهی اشتغال)
- گردش حساب بانکی
- سند مالکیت
- بلیط هواپیمای رفت و برگشت
- رزرو هتل در جزایر قناری
- بیمه مسافرتی
از اعتبار پاسپورت هم باید حداقل ۶ ماه باقی مانده باشد. تمامی این مدارک باید انگلیسی بوده و حتما توسط مترجمان رسمی و معتبر ترجمه شده باشند. علاوه بر این، داشتن بیمه مسافرتی نیز کاملا الزامی است. این بیمه تمامی هزینههای احتمالی پزشکی و موارد اورژانسی را در کشور مقصد متقبل میشود. همچنین این بیمه برای تمام مدت سفر و در تمام کشورهای عضو سینگن دارای اعتبار خواهد بود.
هزینه سفر یه جزایر قناری
سفر به جزایر قناری باتوجهبه جغرافیا و مسافت آن فقط بهشکل هوایی انجام میشود. ایرلاینهای بینالمللی سفرهای متعددی را به این مجمعالجزایر گرمسیری و زیبا انجام میدهند. یکی از بهترین راههای سفر به این منطقه سفر با تور جزایر قناری است که در زمان و هزینه مسافر صرفهجویی میشود. البته بسیاری از شرکتهای گردشگری میتوانند برای شما برنامه یک تور اختصاصی ویژه مناسب با انتظاراتتان بچینند.
در این سفر شما باید مخارجتان را به یورو حساب کنید و به همین دلیل هزینه سفر به جزایر قناری برای ایرانیها بالاست. هزینه سفر به جزایر قناری به چند بخش تقسیم میشود:
- هزینه حملونقل
- هزینه هتل و اقامت
- هزینه غذا و نوشیدنی
- هزینه تفریحات جزایر قناری و گشتهای جزیره
- هزینه خرید و سوغاتی
یکی از گرانترین راههای حملونقل در جزایر قناری، تاکسی است. اگر دوست دارید سفری مقرون به صرفه داشته باشید و هزینه سفر به جزایر قناری را کم کنید، میتوانید از اتوبوس و وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید.
همچنین برای کاهش هزینه سفر به جزایر قناری میتوانید صرف غذاهای محلی در رستورانهای کوچک را جایگزین رستورانهای بینالمللی کنید و از چشیدن طعم غذاهای دریایی و گرمسیری لذت ببرید. طبیعتگردی و پیادهروی و شنا هم که از تفریحات جزایر قناری است برای شما هزینهای ندارد.
البته به طور کلی هزینههای جزیره گران کاناریا در مقایسه با سایر جزیرهها بسیار پایینتر و مناسبتر است و شاید به همین دلیل این جزیره محبوبیت زیادی بین گردشگران دارد.
نکاتی کلیدی برای سفر به جزایر قناری
جزایر قناری از زیباترین و دیدنیترین جزایر آفتابی دنیا هستند که به لطف آبوهوای بسیار خوب و مناسب در تمام طول سال، مناظر بکر و دستنخورده، دهکدهها و تفریحگاههای زیبا و تفریحات جزایر قناری به یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری دنیا بدل شدهاند. جزایر گردشگری مانند تنریف، فوئرتهونتورا، لانزاروته و گرانکاناریا نه تنها بهدلیل آفتاب درخشان و گرمای مطبوع خود در سرتاسر سال و هتلها و گردشگاههای بسیار خوب خود مشهور هستند، بلکه در زمینهی امنیت نیز حرف اول را میزنند.
- جزایر قناری که بهطور کلی از کمخطرترین مقاصد گردشگری در سرتاسر دنیا به حساب میآیند. در این مجمعالجزایر جرم و جنایت بسیار کم است و پلیس حضور مستمر و قوی دارد. در این جزایر قانون منع حمل اسلحه وجود دارد، همچنین تدابیر امنیتی شدید و سختگیرانهای در فرودگاهها اعمال میشود و تقریبا تردد قایقهای قاچاقی و ناشناس در اسکلهها غیرممکن است.
- رانندگی در جزایر قناری بسیار ساده است و مردم محلی هم به حضور همیشگی گردشگران و مسافران خارجی در جادهها عادت دارند. در حین تردد در جادهها مراقب اسکوترها و موتورسیکلتها باشید. اگر خودتان خواستید برای تردد یکی از این وسایل نقلیه را اجاره کنید، ضمن استفاده از کلاه ایمنی تمام نکات ایمنی را در جاده رعایت کنید.
- در تمام سواحل جزایر قناری پرسنل نجاتغریق حضور دارند، ولی به یاد داشته باشید که در برخی سواحل ممکن است امواج متلاطم و بسیار شدید باشند، به این جهت، سعی کنید در چنین شرایطی زیاد از ساحل دور نشوید و در هنگام پارو زدن مراقب بچههای کوچک باشید.
- امکانات و تجهیزات زیادی برای ورزش و تفریحات آبی مانند موجسواری و اسکی روی آب در جزایر قناری وجود دارد، اکثر شرکتهای فعال در این زمینه معتبر، دارای پرسنلی مسلط به زبان انگلیسی و بیمه هستند. با این حال، اگر نسبت به انتخاب خود شک دارید، از هتل خود بخواهید مناسبترین شرکت را به شما معرفی کند.
- آفتابسوختگی و گرمازدگی از شایعترین مشکلاتی هستند که ممکن است به دلیل گردش در سواحل جزایر قناری با آن مواجه شوید. بنابراین سعی کنید همواره آب کافی بنوشید و هر موقع که بیرون میروید، حتی در زمانی که هوا گرفته و ابری است، از کِرمهای ضدآفتاب استفاده کنید. در جزایر قناری ﻃﻮﻓﺎنﻫﺎی ﮔﺮد و ﻏﺒﺎری به ویژه در ماههای فوریه و مارس (بهمن تا فروردین) به وقوع میپیوندد، ولی تا زمانی که بیرون نروید، مشکلی نخواهید داشت.
- آبلولهکشی جزایر قناری کاملا سالم است و نوشیدن آن خطری ندارد، با این حال، بسیاری از گردشگران برای اطمینان خاطر بیشتر ترجیح میدهند، از آب معدنی بطری برای شرب مصرف روزانه خود استفاده کنند.
- جزایر قناری به دلیل شن و ماسههای آتشفشانی سیاهِ خود مشهور است، اگرچه این مجمعالجزایر در واقع زنجیرهای از جزایر آتشفشانی هستند، ولی آخرین فوران در این جزایر بیش از ۲ میلیون سال قبل رخ داده، از این جهت جای نگرانی برای این موضوع وجود ندارد.
- بیشتر نواحی جزایر قناری حتی در طول شب هم امن و شلوغ هستند، ولی شرط عقل است خصوصا در طول شب، به تنهایی به نواحی خلوت نروید.
- اگرچه میزان جرم و جنایت در این مجمعالجزایر کم است، ولی باز هم سرقتهای کوچک اتفاق میافتد. به این جهت بهتر است که وسایل و اشیای قیمتی را در صندوق امانات هتل بگذارید و وسایل شخصی و با ارزش خود را به استخر یا ساحل نبرید. همچنین موقع بیرون رفتن، خصوصا هنگام رفتن یا برگشتن از فرودگاه، مراقب پاسپورت و پول خود باشید.
- کارهای ساختمانی در جزایر قناری منظرهای معمول است، بنابراین در صورتی که از نزدیکی از ساختمانهای نیمهکاره عبور میکنید، مراقب کودکان باشید.
- تمامی ماموران پلیس در جزایر قناری لباس فرم و متحدالشکل دارند، از اتومبیلهای مشخصی استفاده میکنند و در صورت درخواست، کارت شناسایی خود را به شما نشان میدهند. بنابراین با اطمینان میتوانید ماموران پلیس را در همهجا تشخیص دهید.
- تاکسیهای مجوزدار در سرتاسر جزایر قناری فراوان هستند. ولی با این حال، اگر باز هم شک داشتید، بهتر است از هتل محل اقامت خود بخواهید برای شما تاکسی خبر کند.
در آخر اینکه
جزایر قناری به این شهرهاند که پرآفتابترین سواحل اروپا هستند و دارای آبوهوای بسیار معتدل و مطلوبی بوده و جاذبههای طبیعی بینظیری دارند. در حقیقت، پنج جزیره از هفت جزیره اصلی مجمعالجزایر قناری از مناطق حفاظتشده طبیعی به حساب میآیند. همچنین در جزایر قناری چهار پارک ملی وجود دارد. سواحل جزایر قناری برجستهترین جاذبههای آن است که برای استراحت و حمام آفتاب یا لذت بردن از ورزشها و تفریحات آبی مانند موجسواری و غواصی بسیار مطلوب است.
مناظر کوهستانی، جنگلها و دشتهای بسیار زیبای جزایر قناری هم این امکان را فراهم میکند که به تفریحات دیگری از جمله طبیعتگردی، پیادهروی، دوچرخهسواری، سنگنوردی و حتی غارنوردی بپردازید.
علاوه بر این، جاذبههای فرهنگی تاریخی بیشماری در جزایر قناری وجود دارد که میتوانید در خلال سفر خود به این جزایر دیدنی به آنها سر بزنید از جمله شهر باستانی سَنکریستبال دِ لالاگونا که به عنوان میراث جهانی یونسکو برگزیده شده و همینطور بناها و ساختمانهایی که توسط معمار مشهور سزار مانریک در لانزاروته طراحی و ساخته شدهاند.
سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟
واقعا این مطلب خیلی مفید بود حتی واسه منی که دوست داشتم همینطوری بخونمش لذت بردم