سفر به دامغان

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان در شهر صد دروازه

معرفی جاهای دیدنی دامغان و راهنمای سفر به دامغان

دامغان یعنی نماد تمدن، نماد قدرت، یادگاری از ایران باستان! دامغان در دل خود سرگذشتی طولانی از تاریخ ایران را جای داده است. قدم‌به‌قدم شهر دامغان پر است از آثار تاریخی که یادگارهایی از دوران پر فراز و نشیب ایران است. از مساجد باستانی گرفته تا برج‌ها و قلعه‌ها همگی مهم‌ترین جاهای دیدنی دامغان در سفر به دامغان هستند که از ظهور و افول پادشاهان ایران و قدرت‌های سیاسی سخن می‌گویند.

در ادامه با مجله گردشگری علی‌بابا به طور خلاصه داستان‌های چند هزارساله دامغان را وررق می‌زنیم. در راهنمای سفر به دامغان کلی اطلاعات جالب درباره جاهای دیدنی دامغان و جاهای دیدنی سمنان پیش روی شما است.

بهتر است چه زمانی به دامغان سفر کنیم؟
بهترین زمان سفر به دامغان فصل بهار، آخر تابستان و اول پاییز است.
جاهای دیدنی معروف دامغان کجاست؟
جاهای دیدنی معروف دامغان عبارتند از: چشمه علی و بناهای تاریخی آن، روستای دروار، آبشار نیزوا، انگورستانی، دریاچه نمک دامغان، شیربند، چشمه قل قل، غار چاه دیو، سیاه خانی، تنگه زندان، سد شهید شاهچراغی، امامزاده بکیر بن اعین، مسجد جامع دامغان، بقعه پیر علمدار، بقعه امامزاده جعفر، گنبد زنگوله، برج چهل دختران، محوطه تاریخی تپه حصار، قلعه دولت آباد، کاروانسرای سپهسالار امیریه، قلعه گردکوه دامغان، قلعه مهرنگار، کاروانسرای قوشه، تپه شمس آباد، دیوار بارو، خانه صدیق، خانه لطفی و …
بهترین هتل‌های دامغان کدام است؟
بهترین هتل های دامغان را می‌توانید از سایت علی‌بابا رزرو کنید. هتل جهانگردی دامغان بهترین هتل دامغان است. هتل دانش دامغان و مهمانپذیر امیر دو تا دیگر از هتل های دامغان هستند.
از دامغان به کدام شهر‌ها می‌توان سفر کرد؟
دامغان در مسیر تهران مشهد است. از دامغان می‌توانید به راحتی به مشهد بروید. همچنین، یک جاده هم به سمت ساری دارد که دسترسی به شمال ایران را راحت کرده است. علاوه بر این دامغان یک جاده هم دارد که به سمت اصفهان می‌رود. دامغان از شمال با مهدیشهر و از غرب با سرخه همسایه است . هنگام بازدید از دامغان می‌توانید جاهای دیدنی سمنان، جاهای دیدنی شاهرود و شهرها و روستاهای اطراف را ببینید.
بهترین راه دسترسی به دامغان کدام است؟
بهترین راه دسترسی به دامغان از تهران، جاده‌ای است که به سمت مشهد می‌رود. برای سفر به دامغان می‎توانید از خودرو شخصی استفاده کنید. یا اینکه بلیط قطار دامغان یا بلیط اتوبوس دامغان را از سایت علی‌بابا تهیه کنید.

مشخصات جغرافیایی دامغان

دامغان در استان سمنان، شمال شرق ایران قرار دارد. شهر باستانی دامغان به خاطر موقعیت جغرافیایی دو نوع آب و هوا دارد. این شهر از شمال به جنگل و کوه، و از جنوب به کویر می‌رسد. به همین دلیل قسمت شمالی دامغان آب و هوای معتدل و بارندگی دارد؛ اما قسمت جنوبی آن، دارای آّب و هوای کویری و خشک است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

شهرها و روستاهای مهم و معروف دامغان

سفر به دامغان در مسیر سفر تهران به مشهد که یکی از پرترددترین و اصلی‌ترین مسیرهای ایران است قرار دارد. جاده تهران به مشهد، غرب و شرق ایران را به هم وصل می‌کند. به همین دلیل، هر روز قطارها و اتوبوس‌های زیادی از مسیر دامغان عبور می‌کنند.

همچنین دسترسی به شمال کشور از دامغان بسیار راحت است. چون دامغان جاده‌ای به ساری دارد که مسیر را برای مسافرانی که می‌خواهند به سمت شمال بروند نزدیک کرده است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

برای افرادی که می‌خواهند از دامغان به اصفهان بروند یک جاده از سمت جنوب دامغان وجود دارد. اما چون این جاده از دشت کویر عبور می‌کند در مقایسه با جاده‌های دیگر کم‌ترددتر است.

جمعیت دامغان بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ حدودا ۵۹۱۰۶ نفر و ۲۳۴۱۹ خانوار بوده است.

چندتا از روستاهای مهم و معروف دامغان عبارت هستند از ورکیان، تویه‌دروار، کلا، صلح‌آباد، قوشه، صیدآباد، روستای عبدیان، امامزاده هفتنان، وامرزان، خوارزان، دروار، شامان، امام آباد، و روستای نمکه.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

قبل سفر به دامغان خوب است بدانید این شهر در استان سمنان و در جنوب رشته کوه البرز و شمال دشت کویر قرار دارد. فاصله دامغان از تهران ۲۱۶ کیلومتر و در بین مسیر تهران به خراسان است. جالب است بدانید که شهر سمنان مرکز فضایی ایران است. به خاطر آب و هوای تمیز و موقعیت جغرافیایی، این شهر یکی جاهای مناسب برای تماشای آسمان شب است. به همین دلیل تورهای رصد آسمان دامغان در بین گردشگرها پرطرفداران زیادی دارد.

لوکیشن دامغان روی گوگل مپ

تاریخچه دامغان

دامغان یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران است که قدمت آن به دوره پارت‌ها می‌رسد. نام شهر دامغان در طول تاریخ چند بار تغییر کرده است. این شهر در گذشته به زبان یونانی با نام هکاتم پولیس معروف بوده که معنی آن به زبان پارسی یعنی صددروازه. یونانیان به شهرهایی که بیشتر از ۴ دروازه داشتند «هکاتم» می‌گفتند. «پولیس» هم به زبان یونانی یعنی شهر.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

سپس نام شهر توسط زرتشتیان به ده مغان تغییر کرد و در آخر تبدیل به دامغان شد. دامغان در تاریخ ایران مهم‌ترین بخش ایالت قومس (از ایالت‌های قدیمی ایران) محسوب می‌شود. استان سمنان امروزی همان سرزمین باستانی قومِس است.

این شهر پارتی در دوره اشکانیان (از ۲۰۰مین سال قبل از تقویم میلادی) با نام صددروازه پایتخت شناخته می‌شد. از آنجاییکه دامغان پایتخت اشکانیان بود، از لحاظ تاریخی بسیار مورد توجه است. آثار تاریخی دوره‌های مهم مثل هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، قاجاریان و … منابع مهمی برای پژوهش‌های باستان‌شناسی هستند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در تابستان ۳۳۰ (قبل از میلاد) اسکندر مقدونی در این منطقه حضور داشت و با مرگ او امپراتوری سلوکیان قدرت را در دست گرفتند. سپس، قبیله پارتی در تاریخ ۲۳۸ قبلاز میلاد دامغان را فتح کردند و تبدیل به نخستین پایتخت اشکانیان شد. در دوران پس از اسلام نام شهر دامغان یا همان صددروازه به «شهر قومس» شهرت شهرت پیدا کرد.

آب‌ و هوای دامغان

شهر دامغان در دامنه‌های جنوبی سلسله کوه‌های البرز قرار دارد و ارتفاع آن از شمال به جنوب کم می‌شود و به دشت کویر می‌رسد.آب و هوای دامغان به خاطر تاثیر بارندگی و وزش باد از سمت گرگان و مازندران در فصل تابستان معتدل و در فصل زمستان سرد است. اوایل فصل پاییز آب و هوای دامغان معتدل است؛ ولی کم کم از آبان ماه وزش باد شروع می‌شود و رو به سردی می‌رود.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در کل آب و هوای دامغان بی‌ثبات است. در سفر به دامغان ممکن است صبح گرم و آفتابی باشد، ولی ظهر بارانی و خنک! حتی بعضی وقت‌ها در یک روز ۴ فصل را تجربه می‌کنید! در فصل بهار آب و هوای دامغان معتدل است و کمی رو به خنکی می‌رود. این شهر تحت تاثیر بادهای غربی و بادهای کویری است. به همین دلیل بیشتر وقت‌ها هوایی بادی دارد. بادهای غربی معمولاً مرطوب‌ هستند و در ماه‌های سرد سال می‌وزند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

بادهای کویری بیشتر در ماه‌های گرم سال و از سمت مناطق کویری می‌وزند. وقتی این بادها در فصل تابستان به سمت دامغان می‌وزند، باعث افزایش درجه حرارت و خشکی هوا می‌شوند. در کل دامغان از جمله شهرهایی است که در فصل تابستان هوای خنکی دارد و با سفر به دامغان می‌توانید حال‌وهوای تازه‌ای را تجربه کنید.

بهترین زمان سفر به دامغان

بهترین زمان سفر به دامغان فصل بهار و اوایل پاییز است. البته قسمت شمالی دامغان به خاطر نزدیکی به رشته کوه‌های البرز هوایی خنک و معتدل دارد. به همین دلیل در فصل تابستان دامغان یکی از شهرهای خنک ایران محسوب می‌شود.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

اما قسمت جنوبی دامغان به ناحیه کویری نزدیک است؛ و تابستان‌ها به خاطر بادهای گرم و خشکی که از سمت کویر می‌وزد مناسب گردشگری نیست. به همین دلیل پیشنهاد می‌دهم در فصل بهار یا اوایل پاییز به قسمت جنوبی دامغان سفر کنید.

البته بهتر است بدانید که در تعطیلات نوروز، دامغان هم مثل شهرهای دیگر ایران خیلی شلوغ می‌شود. اگر به دنبال استراحت در جایی دنج و دور از شلوغی هستید، باید بعد از تمام شدن تعطیلات نوروز به دامغان سفر کنید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

مهر ماه بهترین زمان سفر به دامغان برای افراد فراری از شلوغی است. اوایل پاییز دامغان آب و هوای دلچسبی دارد. به خاطر شروع مدرسه‌ها بهترین زمان برای استراحت و لذت بردن از دیدنی‌های دامغان فصل پاییز. اگرچه آخر تابستان، یعنی شهریور دامغان هوای خوبی دارد، اما به خاطر اینکه تعطیلات تابستانی در حال تمام شدن است، شهر پر از گردشگر می‌شود.

به همین دلیل ماه شهریور برای افرادی که از شلوغی فراری هستند اصلا مناسب نیست.

حمل ‌و نقل در دامغان چطور است؟

برای تردد در شهر دامغان باید از تاکسی و اتوبوس و یا خودرو شخصی استفاده کنید. دامغان شهر خلوتی است و ترافیک زیادی ندارد. این شهر مترو ندارد.

راهنمای سفر به گرمسار جاهای دیدنی گرمسار

عکس از: سایت Nedabai

مسیرهای دسترسی به دامغان

برای سفر به دامغان راه‌های متعددی پیش رو دارید. انتخاب راحت‌ترین روش سفر به دامغان بستگی به مبدا سفر و مسافت آن دارد. سفر به دامغان از تهران با قطار، اتوبوس و خودرو شخصی بهترین گزینه‌ها هستند. دامغان فرودگاه ندارد، به همین دلیل، اگر مسافت شهر شما به دامغان نزدیک است بهتر است سفر زمینی را انتخاب کنید.

– سفر به دامغان با هواپیما

از هر شهری می‌خواهید به دامغان سفر کنید بهتر است بدانید هیچ ایرلاینی پرواز مستقیم به دامغان ندارد چون دامغان فرودگاه ندارد. نزدیک‌ترین فرودگاه‌ها به دامغان، فرودگاه سمنان و فرودگاه شاهرود هستند که پروازهای بسیار کمی دارند و در بیشتر اوقات سال غیرفعال هستند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Tasnimnews

از شاهرود یا سمنان هم باید بلیط اتوبوس دامغان تهیه کنید. مسیر سمنان تا دامغان با اتوبوس ۱۱۳ کیلومتر است. حدود ۱ ساعت و نیم طول می‌کشد تا از سمنان به دامغان برسید. البته اگر مسیر سفر ترافیک نباشد. از فرودگاه شاهرود تا دامغان با اتوبوس حدود ۸۰ کیلومتر است و ۱ ساعت طول می‌کشد.

هزینه سفر به دامغان با هواپیما با توجه به مسافت از مبدا تا مقصد سفر، ایرلاینی که برای سفر به دامغان انتخاب می‌کنید و تاریخ سفر متغیر است. به همین دلیل بهتر است قیمت بلیط هواپیما و قیمت بلیط اتوبوس به دامغان را در سایت علی‌بابا ببینید.

– سفر به دامغان با قطار

سفر به دامغان با قطار از تهران ۵ ساعت طول می‌کشد. البته ممکن است با توجه به شرایط قطار، مدت توقف، وضعیت آب و هوا و مواردی مثل این‌ها سفر با قطار از تهران به دامغان کمتر یا بیشتر طول بکشد. قطارهایی که در مسیر ریلی تهران، اصفهان، مشهد و سمنان هستند از دامغان رد می‌شوند. برای سفر با قطار از اصفهان به دامغان باید بلیط قطار اصفهان مشهد را بگیرید و در ایستگاه سمنان یا شاهرود پیاده شوید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Tasnimnews

راه آهن در سفر به دامغان

ایستگاه راه آهن دامغان یا همان ایستگاه قطار در سفر به دامغان در بلور بسیج و میدان راه آهن دامغان قرار دارد. این ایستگاه امکاناتی از قبیل بوفه، سرویس بهداشتی، نمازخانه و پارکینگ دارد. بازارچه دوشنبه بازار دامغان هم نزدیک ایستگاه قطار دامغان است. فاصله ایستگاه قطار تا مرکز شهر دامغان با خودرو حدود ۱۰ دقیقه است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Qudsonline

– سفر به دامغان با اتوبوس

سفر با اتوبوس به دامغان خوبی‌های زیادی دارد. اول از همه اینکه اتوبوس‌های مخصوص مسافربری سریع، راحت و امن هستند. وجود سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مناسب، صندلی راحت و تلویزیون برای تماشای فیلم مسیر سفر را برایتان راحت‌تر می‌کند. از دیگر خوبی‌های سفر به دامغان با اتوبوس این است که در مسیر می‌توانید از تماشای مناظر بین راه لذت ببرید و حتی عکاسی کنید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Yjc

از لحاظ اقتصادی هم که دیگر لازم نیست بگویم سفر با اتوبوس ارزان‌ترین روش است. همچنین، چون دامغان در جاده‌ای پرتردد قرار دارد هر روز در ساعت‌های مختلف بلیط اتوبوس به دامغان پیدا می‌شود. برای سفر به دامغان از هر کجای ایران می‌توانید بلیط اتوبوس به دامغان را از علی‌بابا بخرید.

– سفر به دامغان با خودرو شخصی

سفر زمینی به دامغان هم فال است و هم تماشا! در مسیر می‌توانید از تماشای مناظر طبیعی لذت ببرید و عکاسی کنید. حتی اگر عجله ندارید، پیشنهاد می‌کنم در شهرهای سر راهتان بمانید و سری هم به جاهای دیدنی دامغان بزنید. بالاخره جاده هم بخشی از سفر است!

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Khodrobank

سفر از تهران به دامغان با خودرو شخصی حدود ۴ تا ۵ ساعت طول می‌کشد. البته باید بگویم که مدت زمان سفر به دامغان با ماشین با توجه به سرعت حرکت، زمان توقف در مسیر و حجم ترافیک فرق دارد. در کل از تهران تا دامغان با ماشین ۳۵۰ کیلومتر راه دارید.

سفر از اصفهان به دامغان با خودرو شخصی حدود ۶۵۰ کیلومتر است. مدت زمان سفر با ماشین از اصفهان به دامغان بدون توقف و ترافیک بین ۷ تا ۸ ساعت طول می‌کشد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

برای سفر به دامغان با خودرو شخصی از شیراز راهی طولانی در پیش دارید. از شیراز به دامغان با ماشین حدود ۱۰۰۰ کیلومتر راه است که تقریبا ۱۲ ساعت طول می‌کشد. این مسیر از سمت میبد و اردکان یزد رد می‌شود. با این اوصاف بهتر است بیخیال سفر با خودرو شخصی از شیراز به دامغان شوید. اما اگر باز هم دوست دارید با ماشین خودتان سفر کنید، می‌توانید در یکی از شهرهای بین راه شب را بمانید. از آنجاییکه یزد تقریبا وسط راه است، بهتر است که در هتل‌های ارکان یزد و یا میبد یزد اقامت داشته باشید. برای رزرو هتل های یزد با قیمت مناسب می‌توانید به سایت علی‌بابا مراجعه کنید.

سفر از مشهد به دامغان با خودرو شخصی حدود ۵۶۵ کیلومتر است و بدون توقف ۷ ساعت طول می‌کشد.

از بندر عباس برای سفر به دامغان با خودرو شخصی از نزدیکترین مسیر ۱۲۱۶ کیلومتر است. اگر بخواهیم بدون توقف و در نظر گرفتن ترافیک حساب کنیم، تقریبا ۱۴ ساعت راه دارید! پس بهتر است بدانید که مسیری طولانی و زمان‌بر در پیش دارید. برای افرادی که عجله دارند و یا حوصله سفر زمینی را ندارند، سفر با خودرو شخصی را پیشنهاد نمی‌کنم.

به هر حال می‌دانید که رانندگی خسته‌کننده است و ممکن است که حتی در مسیر خوابتان هم بگیرد. به همین دلیل بهتر است روش‌های دیگر را برای سفر انتخاب کنید. یا می‌توانید در یکی از شهرها در مسیر شب را بمانید و استراحت کنید. ولی خب در این صورت تعداد روزهای سفرتان بیشتر می‌شود.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

مسیر سفر با ماشین شخصی از بندرعباس به دامغان به ترتیب از شهرهای زیر هستند:

سیرجان کرمان، شهربابک کرمان، انار کرمان، مهریز یزد، میبد یزد، اردکان یزد، چوپانان اصفهان، جندق اصفهان، و سمنان.

اگر وقت کافی برای گشت‌وگذار دارید می‌توانید در برنامه سفرتان بازدید از شهرهای کرمان، یزد، اصفهان و سمنان را هم قرار دهید. ولی خب برای بازدید از جاهای دیدنی و گردشگری این شهرها وقت زیادی باید داشته باشید.

– سفر به دامغان از تهران

روش‌های مختلفی برای سفر به دامغان از تهران دارید. برای سفر به دامغان از تهران با توجه به شرایطی که دارید، می‌توانید با خودرو شخصی، اتوبوس، قطار و هواپیما سفر کنید.

البته برای سفر با هواپیما باید بگویم که دامغان فرودگاه ندارد و شما نمی‌توانید پرواز مستقیم به دامغان بگیرید. به همین دلیل باید برای فرودگاه شاهرود یا سمنان بلیط هواپیما بگیرید. چون از تهران تا دامغان مسافت کوتاه است و معمولا همه سفر زمینی به دامغان را انتخاب می‌کنند.

راهنمای سفر به ایذه جاهای دیدنی ایذه

عکس از: سایت Irna

سفر به دامغان از تهران با خودرو شخصی حدود ۴ تا ۵ ساعت طول می‌کشد. بهترین مسیر زمینی از تهران به دامغان جاده تهران به مشهد است. البته باید بگویم که مدت زمان سفر به دامغان با ماشین با توجه به سرعت حرکت، زمان توقف در مسیر و حجم ترافیک فرق دارد. در کل از تهران تا دامغان با ماشین ۳۵۰ کیلومتر راه دارید.

سفر از دامغان به شهرها و روستاهای نزدیک

سمنان کلی جاهای دیدنی طبیعی و تاریخی بی‌نظیر دارد که بازدید از آن‌ها تجربه سفری فراموش نشدنی را برایتان رقم می‌زند. به همین دلیل توصیه می‌کنم ابتدا راهنمای سفر به سمنان را کامل بخوانید و با جاهای دیدنی این شهر آشنا شوید. بعد لیستی از جاهایی که می‌خواهید ببینید تهیه کنید تا بتوانید به خوبی برای سفر برنامه ریزی کنید.

– سفر به گرمسار

برای سفر از دامغان به گرمسار بهترین روش سفر زمینی است. شما می‌توانید بلیط اتوبوس دامغان به گرمسار را بگیرید و یا اینکه با خودرو شخصی به گرمسار بروید. از مزیت سفر با خودرو شخصی این است که در مسیر هر جایی دوست داشتید می‌توانید توقف کنید. همچنین، وقتی به گرمسار رسیدید می‌توانید به راحتی از جاهای دیدنی گرمسار بازدید کنید. مسافت جاده‌ای و فاصله بین دامغان تا گرمسار ۲۳۰ کیلومتر و حدود ۳ ساعت است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

سفر به گرمسار از دامغان با قطار حدود ۳ ساعت و نیم طول می‌کشد. برای اطلاع از قیمت بلیط قطار دامغان گرمسار می‌توانید به سایت علی‌بابا مراجعه کنید.

سفر با هواپیما از دامغان به گرمسار امکان‌پذیر نیست چون این شهرها فرودگاه ندارند.

– سفر به سمنان

اگر می‌خواهید با خودرو از دامغان به سمنان سفر کنید ۱۱۵ کیلومتر و معادل ۱ ساعت و نیم راه دارید. در مسیر دامغان سمنان کلی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی وجود دارند که مسیر را برایتان لذت‌بخش‌تر می‌کنند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

سفر به دامغان و از آنجا به سمنان با قطار حدود ۲ ساعت طول می‌کشد. برای اطلاع از قیمت بلیط قطار دامغان سمنان می‌توانید به سایت علی‌بابا مراجعه کنید. اگر خودر شخصی ندارید، اتوبوس‌های دامغان سمنان هم انتخاب خوبی برای سفر هستند.

سفر با هواپیما از دامغان به سمنان امکان‌پذیر نیست چون دامغان فرودگاه ندارد.

– سفر به شاهرود

سفر از دامغان به شاهرود ۱ ساعت طول می‌کشد. با توجه به مسافت نزدیک دامغان به شاهرود، سفر زمینی سریع‌تر است. چون معطلی‌های ایستگاه قطار را ندارد. همچین، در سفر زمینی از دامغان به شاهرود می‌توانید هر جا که جاذبه زیبایی دیدید توقف کنید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در سفر به دامغان وقتی به شاهرود می‌رسید، داشتن وسیله نقلیه خیلی کمک می‌کند تا به راحتی و با خیال آسوده به بازدید از جاذبه‌های گردشگری شاهرود بروید. سفر با خودرو شخصی یا اتوبوس تقریبا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. مسافت زمینی دامغان تا شاهرود ۷۱ کیلومتر است.

– سفر به آرادان

سفر از دامغان به آرادان با خودرو شخصی ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه و معادل با ۲۱۳ کیلومتر است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی دامغان: جاذبه‌های تاریخی

اگر سفر به دامغان را برای بناهای تاریخی آن دوست دارید، این جاهای دیدنی را از دست ندهید. جاذبه‌هایی از جنس قلعه و برگ‌های تاریخ که مات و مبهوتتان می‌کند.

– بنای تاریخی چشمه علی؛ میراث ارزشمند قارجارها

چشمه علی از جاهای دیدنی دامغان و یکی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری طبیعی دامغان محسوب می‌شود. دو بنای باشکوه از دوران قاجار در کنار این چشمه ساخته شده‌اند. بازدید از چشمه علی مثل این است که با یک تیر دو نشان بزنید. چون هم می‌توانید از منظره دلنشین چشمه و درختان بید بلند قامت لذت ببرید، هم از دو بنای تاریخی مهم دیدن کنید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

چشمه‌علی در سفر به دامغان از دوره قاجار به خاطر آب و هوای خوب و سرسبز بودنش خیلی مورد توجه پادشاهان بوده. به همین خاطر «آغامحمدخان» قاجار در دوران حکومتش دستور ساخت این بنا را می‌دهد.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

بعد از «آغامحمدخان»، وقتی که «فتحعلی شاه» قاجار به حکومت می‌رسد دستور ساخت «بنای فتحعلی شاهی» را می‌دهد.

– مسجد تاریخانه یا مسجد چهل ستون

یکی از جاهای دیدنی دامغان مسجد تاریخانه است. تاریخانه که نام دیگر آن مسجد چهل ستون است، از قدیمی‌ترین مساجد ایران است. قدمت تاریخانه به دوره ساسانیان می‌رسد. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

تاریخانه قبل از تسلط اعراب بر ایران، آتشکده بود و جایی مقدس و مهم برای مردم دامغان محسوب می‌شد. اما بعد از ورود اسلام به ایران، تاریخانه تغییر کاربری داد و به مسجد تبدیل شد. معماری بنا به سبک دوره ساسانیان است. این بنا چون ابتدا کاربری آتشکده داشته و محل نیایش بوده، «تاریخانه» نامیده می‌شد. تاریخانه به معنای «خانه خدا» است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

دلیل اینکه به «تاریخانه»، «چهل ستون» هم می‌گویند، وجود ستون‌های متعدد در این بناست. تاریخانه ۲۶ ستون دایره‌ای با حدود ۶ متر ارتفاع از زمین تا پشت بام دارد. در سفر به دامغان بازدید از این بنای تاریخی از جاهای دیدنی دامغان را از دست ندهید.

– برج طغرل دامغان

برج طغرل دامغان بین روستای مهماندوست و روستای امام آباد قرار دارد. این بنا بیشتر با نام برج مهماندوست شناخته می‌شود. البته برخی از مردم محلی دامغان به آن برج معصوم‌‌زاده هم می‌گویند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

برج مهماندوست در سفر به دامغان یکی از آثار ملی ایران است که در دوره سلجوقیان ساخته شده است. هنگام بازدید از برج طغرل دامغان می‌توانید سری هم به تپه باستانی مهماندوست در قسمت جنوبی و قبرستان روستاهای مهماندوست در سمت شرقی برج بزنید. این برج شباهت زیادی به برج طغرل شهرری دارد و اهمیت آن بیشتر به خاطر داشتن طاق‌نما و مقرنس آجرکاری است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن برج طغرل دامغان (برج مهماندوست) روی گوگل مپ

– گنبد زنگوله از جاهای دیدنی دامغان

داستان قبرهای باستانی گنبد زنگوله و معماری خاص آن علت اصلی جذب گردشگران کنجکاو به این جاذبه در سفر به دامغان است. گنبد زنگوله یکی از آثار ملی ایران است که کلا از خشت خام ساخته شده است. قدمت بنای گنبد زنگوله مربوط به سده هفتم هجری است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در سفر به دامغان بدانید سبک معماری گنبد زنگوله و روشی که برای توزیع فشار گنبد به پایه‌های آن استفاده کرده‌اند مورد توجه باستان‌شناسان و معماران قرار دارد. معماران هنوز هم نمی‌دانند چگونه بدون امکانات مردم آن دوره توانسته‌اند این بنا را بسازند!

چند قبر هم در داخل این اثر تاریخ وجود دارد که سوالات زیادی را در ذهن باستان‌شناسان ایجاد کرده‌اند. هنوز کسی هویت واقعی این قبرها را نمی‌داند! فقط بر اساس حدس و گمان بعضی‌ها می‌گویند یکی از افرادی که در این بنا دفن شده «زنگارود» است. «زنگارود» یکی از سرداران یعقوب لیث صفاری بوده؛ به همین دلیل در طول زمان نام گنبد از زنگارود به نام زنگوله تغییر کرده است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

برای رفاه حال بیشتر گردشگران، در سال ۱۳۹۹ شهرداری دامغان اطراف گنبد زنگوله را محوطه سازی کرد. بازدید از گنبد زنگوله رایگان است.

لوکیشن گنبد زنگوله دامغان روی گوگل مپ

– برج چهل دختران

برج چهل‌دختر در سفر به دامغان یکی از جاهای دیدنی دامغان و از آثار ملی ایران است. نام‌های دیگر برج چهل دختر دامغان مقبره چهل دختران و آرامگاه چهل دختران است. این بنا در سده ۵ ه‍.ق به دستور ابوشجاع اصفهانی ساخته شده‌است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

برج چهل دختران در سفر به دامغان با نمای آجری و ارتفاع ۱۵ متری در مرکز شهر دامغان توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند. سبک معماری برج چهار دختران مثل برج طغرل است. کتیبه‌ بیرون برج چهل دختران نشان می‌دهد که قدمت بنا به قرن چهارم هجری می‌رسد. وقتی وارد بنا می‌شوید، در وسط برج، قبر گچی شکلی دیده می‌شود. کسی نمی‌داند صاحب این قبر چه کسی است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن برج چهل دختر دامغان روی گوگل مپ

– محوطه تاریخی تپه حصار

برای بازدید از اثر تاریخی تپه حصار در سفر به دامغان باید به روستای حیدرآباد در جنوب شهر دامغان بروید. قدمت تمدن تپه حصار به پیش از تاریخ می‌رسد.

به‌خاطر عبور ریل راه آهن تهران به مشهد از محوطه تاریخی تپه حصار، این اثر ثبت جهانی نشده است. همچنین، باستان‌شناسان می‌گویند دلیل اصلی فرسایش سریع تپه حصار همین ریل راه آهن است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

قدمت تمدن در تپه حصار مربوط به دوران قبل از تاریخ می‌شود. متاسفانه از این اثر تاریخی ارزشمند هیچ محافظتی انجام نشده است. تکه‌های ظروف و وسایل سفالی دست‌ساز تاریخی را می‌توانید در گوشه و کنار این تپه ببینید. این وسایل تاریخی به خاطر قرار گرفتن زیر پای عابران و بودن در معرض فرسایش آب و باد در حال نابودی هستند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

بدتر از همه اینکه سازمان میراث فرهنگی هیچ برنامه‌ای برای جمع آوری این ظروف تاریخی و محافظت از محوطه تاریخی تپه حصار ندارد.

لوکیشن محوطه تاریخی تپه حصار روی گوگل مپ

– قلعه دولت آباد

قلعه دولت آباد در سفر به دامغان از جاذبه های گردشگری دامغان است که قدمت آن مربوط به اواخر دوره صفوی و اوایل دوره قاجار می‌شود. برای رفتن به قلعه دولت آباد دامغان باید به روستای دولت‌آباد در کنار جاده تهران بروید. این قلعه در بخش امیریه و دهستان قهاب صرصر قرار دارد. قلعه دولت آباد یکی دیگر از آثار ملی ایران است.

لوکیشن قلعه دولت آباد روی گوگل مپ

– کاروان‌سرای سپهسالار امیریه

کاروان‌سرای سپهسالار امیریه در قلعه گردکوه  یکی از دیدنی های دامغان و از آثار ملی ایران است که در دوره قاجار ساخته شده است. برای بازدید از این کاروانسرای تاریخی باید به ۳ کیلومتری جاده دامغان به سمنان (امیریه) بروید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن کاروانسرای سپهسالار روی گوگل مپ

– قلعه گردکوه دامغان

در سفر به دامغان به قلعه گردکوه  هم بروید. جایی که نام دیگر آن دژ گنبدان است، از قلعه‌های تاریخی مهم اسماعیلیان الموت است. دژ گنبدان یکی از دیدنی های سمنان و از آثار ملی ایران است. قلعه گردکوه دامغان نزدیک روستای حاجی‌آباد رضوه و در ۱۵ کیلومتری دامغان قرار دارد. قلعه روی کوهی گنبدی شکل ساخته شده؛ به همین دلیل اسم آن را گردکوه گذاشته‌اند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

این کوه در سفر به دامغان یکی از قدیمی‌ترین پناهگاه‌های طبیعی است که در دوره‌های مختلف استفاده می‌شد. در دوره اسماعیلیه روی این کوه به خاطر موقعیت مکانی خوبی که داشت قلعه گردکوه را به عنوان پناهگاه‌ ساختند.

در بخش شرقی قلعه باقی مانده‌هایی از بنای تاریخی که مستحکم هم به نظر می‌رسد دیده می‌شود. در کنار این بنا، سه آب‌انبار هم بوده که به مرور زمان داخل آن‌ها پر شده است. در بخش جنوبی دژ ۳ آب انبار دیگر وجود دارد که آب آن‌ها از چشمه پیخار تامین می‌شد. این آب انبارها به یکدیگر راه دارند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

گرد کوه در سال ۶۶۹ قمری (۱۲۷۰ میلادی)، بعد از حمله مغولان تسخیر شد و اسماعیلیه سقوط کرد. دژ گنبدان آخرین قلعه و پایگاه دیدبانی اسماعیلیان است. امروزه چیزی به جز خرابه از این قلعه باقی نمانده! اگرچه هنوز هم می‌توان رد پای تاریخ را بر روی این کوه دید، اما بازدید از آن فقط برای افرادی که به تاریخ علاقه دارند جذاب است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن قلعه گردکوه دامغان روی گوگل مپ

– قلعه مهرنگار

قلعه مهرنگار در سفر به دامغان یکی از جاذبه های گردشگری دامغان است که در گذشته مِهرین نام داشت. این قلعه تاریخی در فاصله ۲۵ کیلومتری دامغان و در جاده چشمه علی قرار دارد. اگر برای دیدن چشمه علی رفتید، در مسیر می‌توانید سری هم به قلعه مهرنگار بزنید. تاریخ ساخت این قلعه مشخص نیست.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

چون این قلعه بالای کوه ساخته شده، احتمال می‌دهند که مربوط به اسماعیلیان باشد. معمولا قلعه‌های اسماعیلیه بالای کوه‌ها ساخته می‌شدند.

لوکیشن قلعه مهرنگار دامغان روی گوگل مپ

– کاروانسرای قوشه

کاروانسرای قوشه یکی از جاهای دیدنی سمنان است که در روستای قوشه و ۳۸ کیلومتری جنوب‌ غربی دامغان قرار دارد. سبک معماری کاروانسرای قوشه چهارایوانی است. این بنای تاریخی مهم در زمان صفویه و در جاده قدیم ری به خراسان ساخته شده است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

کاروانسرای قوشه با گچ و آجر ساخته شده است. نمای بنااز بیرون مربع و از داخل هشت ضلعی است. رو به روی کاروانسرا قوشه دامغان یک آب‌انبار دیده می‌شود که در آن دوره برای تأمین آب مورد نیاز مسافران ساخته بودند.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

کاروانسرای قوشه در سفر به دامغان بدون مراقبت در کنار جاده شوسه سمنان به دامغان به صورت متروکه باقی مانده است. اطراف این اثر دیدنی دامغان امکانات رفاهی وجود ندارد. بازدید از کاروانسرای قوشه رایگان است. از صبح تا قبل از تاریک شدن هوا می‌توانید برای دیدن این کاروانسرا بروید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن کاروانسراس قوشه دامغان روی گوگل مپ

– قلعه زرد شمس آباد

یکی دیگر از آثار ملی ایران در سفر به دامغان قلعه زرد شمس‌آباد است. قلعه زرد شمس آباد از دیدنی های سمنان بشمار می‌رود. برای دیدن قلعه باید به روستای شمس‌آباد بروید. این قلعه در اواسط دوره تاریخی پس از اسلام ساخته شده است. بازدید از قلعه زرد شمس آباد از صبح تا قبل از تاریک شدن هوا امکان پذیر است. در اطراف قلعه امکانات رفاهی وجود ندارد. بازدید از این قلعه رایگان است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Wkimedia

لوکیشن قلعه زرد شمس آباد دامغان روی گوگل مپ

– دیوار بارو

تاریخ و قدمت دیوار بارو دامغان به طور دقیق مشخص نیست، اما طبق تخمین باستان‌شناسان این دیوار تاریخی در اوایل شروع دوره اسلامی یا قبل از آن ساخته شده است. هدف از ساخت دیوار بارو محافظت از دامغان و جلوگیری از ورود دشمن به شهر بود.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

بخش‌هایی از این دیوار بزرگ هنوز هم در اطراف شهر دامغان دیده می‌شود. دیوار بارو دامغان بعد از ارگ بم، یکی از بزرگ‌ترین بناهای خشتی ایران محسوب می‌شود. دیوار بارو از دیدنی های دامغان به شمار می‌آید که در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن دیوار بارو روی گوگل مپ

– خانه صدیق

خانه صدیق در سفر به دامغان یکی از دیدنی های دامغان است که قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد. مساحت این خانه تاریخی بیشتر از ۷۸۹ متر مربع است. داستان از این قرار است که در دوره مظفرالدین شاه قاجار، شجاع لشگر حاکم دامغان بود و ساخت خانه صدیق به درخواست او انجام شد. معماری و فضای داخلی خانه تاریخی صدیق حال و هوایی قاجاری دارد.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

خانه صدیق در سفر به دامغان چند بنا را با یک حیاط مرکزی در دل خود جا داده است. اندرونی شجاع لشگر که در بخش شمالی خانه صدیق است، محل زندگی او بود. این خانه همچنین، یک اسطبل، حمام، دیوانخانه، بادگیر و مهمانسرا دارد..

خانه صدیق از خانه‌های تاریخی ارزشمند دامغان و ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است. این خانه تاریخی بعد از بازسازی خیلی مورد استقبال گردشگران قرار گرفت. خانه صدیق در میدان امام خمینی، نبش خیابان ۱۲ فروردین و در نزدیک خانه لطفی قرار دارد.

لوکیشن خانه صدیق روی گوگل مپ

– خانه لطفی (موزه تاریخ شهر دامغان)

خانه لطفی در سفر به دامغان که امروزه کاربری موزه تاریخ شهر دامغان را دارد، یکی دیگر از بناهای قاجاری و از دیدنی های دامغان است. این بنا، که در دوران مظفر الدین شاه قاجار ساخته شده، مثل خانه لطفی از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در موزه تاریخ شهر دامغان می‌توانید با آداب و رسوم و سبک زندگی مردم دامغان بیشتر آشنا شوید. در این موزه آثار مردم‌شناسی مثل لباس‌های محلی، لوازم خانه، ابزار کار آهنگری و اسناد و چیزهایی از این قبیل را می‌توانید ببینید. مساحت زیر بنای خانه لطفی ۱۰ هزار متر مربع است.

لوکیشن خانه لطفی یا موزه تاریخ شهر دامغان روی گوگل مپ

جاذبه‌های طبیعی دامغان

– روستای دروار

روستای دروار در سفر به دامغان مرکز دهستان تویه دروار است و ۱۵۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. زبان مردم دروار آمیخته‌ای از واژه‌های محلی، مازندرانی و دامغانی است که به آن گویش درواری می‌گویند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Yjc

سوالی که اینجا پیش می‌آید، این است که چرا روستای دروار در سفر به دامغان اینقدر مورد توجه گردشگران و طبیعت‌گردان است؟ در جواب باید بگویم از آب و هوای خوب گرفته تا قدمت تاریخی و طبیعت بکر، همگی دلایل جذب گردشگران به این منطقه هستند. همچنین، تنگه دروار و منطقه گردشگری رومه از مجموعه تویه دروار دو تا از مهم‌ترین جاهای دیدنی استان سمنان محسوب می‌شوند.

چگونه به تنگه دروار بروم؟

بهترین مسیر برای رفتن به تنگه دروار در سفر به دامغان از سمت منطقه تویه دروار و روستای دروار است. بعد از عبور از دره گیوتنگه دروار، باید مسافتی حدود ۴-۵ کیلومتر را در رودخانه طی کنید تا به دامنه‌های سرسبز رومه برسید. مسیر دیگر برای رفتن به تنگه دروار دامغان از سمت شمال غرب و معدن گونو واقع در سیاه کوه و گردنه بشم است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

منطقه گردشگری رومه

رومه به خاطر قرار گرفتن در ارتفاع ۲۰۰۰ متری از سطح دریا و نزدیکی به دامنه‌های مازندران، آب و هوای معتدل و خیلی خوبی دارد. منطقه گردشگری رومه از جهت شمال به مناطق اگره و سرخه‌ده، از جنوب به دره گیوتنگه، از غرب به معدن گونو و از شرق به کوه‌های شمال دامغان می‌رسد.

در سفر به دامغان باید بدانید رومه قدمت تاریخی زیادی دارد. وجود بقایای قلعه قدیمی، حمام‌هایی از جنس ساروج و قبرستانی معروف به قبرستان گبریان در منطقه کردنان از مناطق مرکزی رومه نشان از تمدن مردم این منطقه دارد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

جاذبه‌های گردشگری تویه دروار دامغان

آب‌‌وهوای دروار سرد و کوهستانی است و در فصل‌های مختلف بارندگی زیادی را تجربه می‌کند. تویه دروار در سفر به دامغان در هر فصل قشنگی‌های خودش را دارد. اما بهترین زمان بازدید از روستای دروار فصل تابستان است. چون هوا معتدل و دلپذیر است و بهترین جا برای فرار از گرما محسوب می‌شود.

جاذبه‌های مهم دیگر روستای دروار عبارتند از:

  • قلعه غلامحسین پاشایی معروف به قلعه رجبعلی
  • امامزاده میر جبرییل
  • مسجد جامع دروار
  • قلعه باغستان
  • کلاته زکریا
  • چشمه قلقل
راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

آدرس روستای دروار در دهستان تویه دروار، بخش امیرآباد، در ۵۲ کیلومتری شمال غربی دامغان است. روستای دروار از جاده اصلی تهران مشهد، ۱۲ کیلومتر فاصله دارد و از سمت گردنه بشم و جاده سمنان – کیاسر به استان مازندران راه دارد.

لوکیشن روستای دروار روی گوگل مپ

– آبشار نیزوا

آبشار نیزوا در سفر به دامغان از کوه نیزوا که یکی از قله‌های معروف کوه‌های البرز است سرچشمه می‌گیرد. قله نیزوا با ارتفاع ۳۸۱۰ متر دومین قله مرتفع استان سمنان پس از قله شاه‌وار شاهرود و سومین قله مرتفع البرز شرقی است. نام قدیمی این کوه “امیدوارکوه مازندران” بود که بعدا به نام نیزوا تغییر کرد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Picofile

در سفر به دامغان تنگه نیزوا ۲ آبشار وجود دارد که آبشار دوم حدود ۲۲ متر ارتفاع دارد و مرتفع‌‌تر است. یکی از مهم‌ترین جاذبه های گردشگری سمنان آبشار نیزوا است. آبشار در نزدیکی شهرستان مهدیشهر و روستای چاشم قرار دارد. پوشش گیاهی آبشار نیزوا شامل گون، ارس و گرامینه است. در این منطقه جانورانی مثل گرگ، شغال، مار، موش صحرایی، خرس ، پلنگ ، گراز وجود دارند.

لوکیشن آبشار نیزوا روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Picofile

– چشمه انگورستانی

چشمه انگورستانی در روستای دهخدا و ۴۹ کیلومتری شهرستان دامغان در دره تویه دروار قرار دارد. این روستا پر از درخت انگور است و به خاطر همین، اسم چشمه را انگورستانی گذاشته‌اند. آب این چشمه از کوه سرچشمه می‌گیرد و قابلیت نوشیدن دارد.

دمای آب چشمه انگورستانی در سفر به دامغان ۱۸ درجه سانتی‌گراد است و آب و هوای معتدل کوهستانی دارد. برای رفتن به چشمه انگورستانی، پله‌هایی درست کرده‌اند تا راحت‌تر بتوانید به چشمه برسید. تلفن همراه هم در این روستا آنتن می‌دهد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

بیشتر پوشش گیاهی اطراف چشمه در سفر به دامغان درخت‌های تاک هستند. منظره سرسبز چشم‌نواز دره به همراه آسمان صاف و آّبی، هوای خنک و آب زلال چشمه باعث محبوبیت این منطقه بین گردشگران شده است.

لوکیشن چشمه انگورستانی روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

– دریاچه نمک دامغان یا آینه طبیعی زمین؟

بدون شک بازدید از دریاچه نمک در سفر به دامغان خاطره‌ای فراموش‌نشدنی را برایتان ثبت خواهد کرد. تمام افرادی که از دریاچه نمک دامغان بازدید کرده‌اند می‌گویند این جاذبه یکی از جاهای عجیبی است که هرگز فراموش نخواهید کرد. همین موضوع می‌تواند دلیلی باشد برای سفر به این منطقه کویری بکر. دریاچه نمک در کویر حاج علی قلی نزدیک روستای خورزان قرار دارد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

وسعت کویر حاج علی قلی در سفر به دامغان ۶۵۴۱ کیلومتر مربع و در فاصله ۴۳ کیلومتری از مرکز استان سمنان است. شش ضلعی‌های طبیعی ایجاد شده روی زمین کویر، سطح سفید و بلوری دریاچه باعث منحصر به فرد شدن این جاذبه طبیعی شده است. در روزهای بارانی وقتی این شش ضلعی‌ها پر از آب می‌شوند،یکی از ناب‌ترین و زیباترین منظره‌های زمین را بوجود می‌آورند.

زمانی‌که به دریاچه نمک می‌رسید انگار یک آینه درخشان سطح زمین را پوشانده است. منظره کویر و دریاچه نمک محلی عالی برای عکاسی است. یکی از لذت‌های فراموش نشدنی در دریاچه نمک تماشای غروب خورشید، درخشش نور ستارگان در آسمان صاف شب و دیدن طلوغ خورشید در آسمان کویر است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

برای بازدید از دریاچه نمک حتما از راهنمای تور متخصص در این منطقه کمک بگیرید. در مسیر رسیدن به دریاچه نمک دامغان منظره‌های زیبایی خواهید دید که ارزش تماشا و عکاسی را دارند.

نکات مهم بازدید از دریاچه نمک

  • لباس خنک و لباس گرم همراه داشته باشید چون تفاوت دمای هوای روز و شب در کویر زیاد است.
  • روزهای کویر گرم و آفتاب شدید است. پس کلاه آفتابی، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب ببرید.
  • بهترین زمان سفر به کویر حاج علی قلی اواسط پاییز تا اوایل بهار است.
  • اگر برای کمپینگ می‌روید وسایل و تجهیزات لازم را فراموش نکنید.
  • حتما آب و غذا به مقدار کافی همراه داشته باشید.
  • با راهنمای سفر و تور سفر کنید.
  • کفش مناسب بپوشید.
  • با تور سفر کنید.

لوکیشن دریاچه نمک دامغان روی گوگل مپ

– غار شیربند شاهکاری از طبیعت

غار شیربند در سفر به دامغان ۵۰ متر بالای رودخانه در کوهی صخره‌ای قرار گرفته است. این غار ۸۰۰ متر طول دارد و قدمت آن به ۱۹۰ میلیون سال میرسد. داخل غار به قدری زیبا و خاص است که هر ببینده‌ای را مسحور خود می‌کند. از سقف غار قندیل‌های آهکی درخشان به رنگ و اندازه‌های مختلف آویزان هستند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

ستون‌ها و دیواره‌های غار در اثر رسوب کربنات کلسیم محلول در آب گچ بری‌های سفید و رنگی به شکل گل کلم ایجاد شده‌اند. بلورهای سوزنی هم بر جذابیت غار افزده‌اند. وقتی داخل غار می‌روید هوای خنک و مرطوب صورتتان را نوازش می‌کند. داخل غار سکوت مطلق است که هر از چندگاهی با صدای قطرات آب شکسته می‌شود. هرچه به سمت انتهای غار می‌روید مقدار اکسیژن کمتر می‌شود.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

نکات مهم بازدید از غار شیربند:

  • برای افرادی که مشکل پیاده‌روی دارند بازدید از غار دشوار است.
  • برای وارد شدن به داخل غار باید تجهیزات لازم داشته باشید.
  •  مدت زمان بازدید از غار حدود ۴ ساعت است.
  •  آب و خوراکی همراه داشته باشید.
  • بدون راهنمای سفر داخل غار نروید.
  • مسیر دسترسی به غار سخت است.
  • چراغ قوه همراه خود ببرید.
  • کفش راحت بپوشید.

لوکیشن غار شیربند روی گوگل مپ

– چشمه قل قل

چشمه قل قل یکی از بهترین دیدنی های دامغان است که در ارتفاعات کوهستانی بین دو صخره بزرگ قرار دارد. چشمه از زیر شکافی با ارتفاع ۷ متر می‌جوشد. چون این چشمه از درون شکاف صخره‌ها ‌‌می‌جوشد و به اصطلاح قُل‌قُل ‌‌می‌کند، نام آن را چشمه قل قل گذاشته‌اند.

با وجود اینکه منطقه به خاطر گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی با کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند، عجیب است که چشمه قل قل هنوز هم پرآب است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Tabnak

در گذشته‌ بومیان منطقه آب آشامیدنی خود را از این چشمه تأمین ‌‌می‌کردند؛ چون آب آن زلال و شیرین و پر از مواد معدنی مفید است. طبیعت زیبای این منطقه محلی عالی برای عکاسی است. در اطراف چشمه قل قل می‌توانید از تماشای درختان زیبای بید، زرشک و نسترن وحشی و چشم‌انداز سرسبز آن لذت ببرید. اگر دوست دارید نیم روزی را از تنفس هوای تمیز و خنک لذت ببرید در سفر به دامغان سری هم به چشمه قل قل بزنید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Merdok

چشمه قل قل در ۶۰ کیلومتری شمال غرب شهر در سفر به دامغان و کنار مرکز مخابرات روستای دهخدا قرار دارد. برای بازدید از چشمه قل قل باید از مناطق کوهستانی تویه، دروار و دهخدا عبور کنید.

لوکیشن چشمه قل قل روی گوگل مپ

– غار چاه دیو

اگر از آن دسته افرادی هستید که در سفر به دنبال هیجان می‌گردید بازدید از غار چاه دیو را از دست ندهید. غار چاه دیو مثل غارهای دیگر در دل کوه نیست و داخل چاهی در دشت ایجاد شده است. مردم محلی می‌گویند این غار به دست یک دیو به نام زینَل یا زینَب ساخته شده و دیو هنوز هم در غار زندگی می‌کند. البته داستان‌های دیگری هم درباره غار وجود دارد که در سفر به دامغان راهنمای سفر حتما برایتان تعریف خواهد کرد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

غار چاه دیو در سفر به دامغان به شکل خمره‌ای با عمق ۷ متر و دهانه‌ای حدود ۴.۳ متر است. در ادامه غار چاه دیگری هم هست که ۲.۲ متر طول دارد و دهانه آن ۱۵ متر است. غار چاه دیو دامغان در فاصله ۱۰ کیلومتری از شهرستان دامغان و در شمال ۱ کیلومتری مزرعه فرح زاد و ۲ کیلومتری روستای طاق واقع شده است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

– جنگل سیاه خانی

جنگل سیاه خانی در خط مرزی استان سمنان و مازندران و دامنه‌های البرز قرار دارد. با اینکه این جنگل یکی از جادبه‌های طبیعی بی‌نظیر ایران است، برای خیلی‌ها آشنا نیست.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

جنگل سیاه خانی در سفر به دامغان پر از پوشش گیاهی و درختان متنوعی مثل بلوط، ممرز، زرشک، گلابی، نسترن وحشی، آلو و گل‌های وحشی است. بکر بودن جنگل به لطف ناشناخته ماندن در میان مردم باعث شده که انواع گونه‌های جانوری زندگی آرامی داشته باشند. این گونه‌ها شامل گراز، خرس، سیاه گوش، بز، گرگ و شغال هستند.

در بازدید از جنگل می‌توانید از رودخانه چهار فصل سیاه خانی هم لذت ببرید. این رودخانه از دل جنگل‌ سیاه خانی عبور می‌کند. در این مسیر چند آبشار در اندازه‌های مختلف وجود دارد که جذابیت منظره جنگل را چند برابر کرده‌اند. قطرات آبی که از آبشار به اطراف پراکنده می‌شوند هوای آن بخش از جنگل را دلچسب‌تر کرده‌اند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

می‌توانید با یک ساعت پیاده‌روی به مراتع سرسبز و دلباز این منطقه در سفر به دامغان بروید. با قدم گذاشتن به این مراتع علاوه بر زیبایی منظره سرسبز، نسیم خنک با عطر آویشن حسی دلنشین را در شما ایجاد می‌کند. از این مراتغ می‌توانید هر چقدر که دوست دارید آویشن کوهی بچینید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

اگر به کوهنوردی علاقه دارید، باید به سمت ارتفاعات بروید. ارتفاعات جنگل سیاه‌خانی با پوشش گیاهی بی‌نظیرش تجربه‌ای فراموش نشدنی از کوهنوردی را برایتان رقم می‌زند.

بهترین زمان گشت‌وگذار در جنگل سیاه خانی فصل بهار از ماه اردیبهشت، تابستان و اوایل مهر ماه است.

لوکیشن جنگل سیاه خانی روی گوگل مپ

– تنگه زندان

برای بازدید از تنگه زندان دیباج در سفر به دامغان باید به ۵۳ کیلومتری شمال شهر دامغان بروید. تنگه زندان به خاطر دیوارهای سنگی خیلی بلند و عرض کمی که دارد با این اسم معروف شده است. آب و هوای منطقه در زمستان سرد و در تابستان معتدل است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Ensehat

فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به دامغان و به تنگه زندان دیباج است. چون در این فصل‌ها می‌توانید از هوای عالی و تماشای طبیعت سرسبز و گل‌های رنگی کوهستانی لذت ببرید. جاذبه‌های دیدنی طبیعی تنگه زندان عبارتند از: دره نسروا، آبشار نسروا، علفزارهای سرسبز، و رودخانه تنگه. تنگه زندان بهشت طرفداران گیاهان دارویی است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در این منطقه می‌توانید انواع گیاهان داروئی معطر مثل آویشن، سریشو، اشتل‌غاز، زرشک کوهی و زیره پیدا کنید. مردم بومی دیباج و روستاهای اطراف گیاهان دارویی مورد نیازشان را از تنگه زندان می‌چینند.

لوکیشن تنگه زندان روی گوگل مپ

– سد شهید شاهچراغی

یکی از جاذبه‌های گردشگری استان سمنان در سفر به دامغان دریاچه سد شهید شاهچراغی است. سد شهید چراغی بین دره‌ای نزدیک کوه چکل شیر و تنگه‌ای به نام بز پل قرار دارد. هدف از ساخت این سد روی رودخانه چشمه علی تامین منابع آبی شهر دامغان، انتقال آب به دشت‎های جنوبی و کنترل وضعیت سیلاب‌‌های شمالی بود.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

کاربری این سد علاوه بر تامین آب، به خاطر چشم‌انداز زیبا و هوای خوب تبدیل به محلی برای تفریح مردم بومی و گردشگران شده است. در سفر به دامغان می‌توانید برای سپری کردن ساعاتی خوش و لذت بردن از طبیعت به سد شهید شاهچراغی بروید.

لوکیشن سد شهید شاهچراغی روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

آرامگاه‌ها و بقعه‌های دامغان

آرامگاه‌ها و بقعه‌ها در سفر به دامغان از دیگر جاذبه های گردشگری دامغان هستند که می‌توانید ببینید. فرهنگ، آداب و رسوم و اعتقادات بخشی جدا نشدنی از مقصد هستند که همیشه نظر گردشگران را به خود جلب می‌کنند. امامزاده، مسجد، کلیسا، نیایشگاه و حتی قبرستان‌ها از جاذبه‌های گردشگری محسوب می‌شوند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

دامغان شهری مذهبی و سنتی است. به همین دلیل جاهای تاریخی مذهبی زیادی دارد. در ادمه راهنمای سفر به دامغان چندتا از جاهای تاریخی مذهبی را به شما معرفی می‌کنم.

– امامزاده بکیر بن اعین

امامزاده بکیر بن اعین یکی از جاهای دیدنی دامغان و از زیارتگاه‌ها است. در این امامزاده «بکیر بن اعین» یکی از عالمان معروف به خاک سپرده شده است. می‌گویند «بکیر بن اعین» از شاگردان و دوست امام محمد باقر (ع) بوده است. بقعه بکیر بن اعین ۸۲۰ سال قدمت دارد.

لوکیشن امامزاده بکیر بن اعین روی گوگل مپ

– مسجد جامع دامغان

مسجد جامع در سفر به دامغان از مهم‌ترین جاهای دیدنی سمنان و از آثار ملی ایران است. این مسجد در سال ۱۳۴۵ چون به صورت کامل خراب شده بود توسط یکی از مجتهدین ایران شیخ محمد کاظم مهدوی دامغانی بازسازی شد. تاریخ ساخت مسجد جامع دامغان دقیقا مشخص نیست. می‌گویند «اعتمادالسلطنه» ساخت مسجد جامع دامغان را به زمان خلافت مأمون عباسی نسبت داده است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

داستان‌های مختلف دیگری هم درباره سازندگان مسجد تاریخی در سفر به دامغان وجود دارد. مثلا، در سفرنامه «استرآباد و مازندران و گیلان» آمده که «هارون الرشید» این مسجد را ساخته است. «اعتمادالسلطنه» همچنین در کتاب «مطلع الشمس» گفته که مسجد جامع دامغان خرابه‌ای بوده که با دستور محمدخان سپهسالار نوسازی شده است.

لوکیشن مسجد جامع دامغان روی گوگل مپ

– بقعه پیر علمدار

قدمت بقعه پیرعلمدار در سفر به دامغان به سده ۵ ه‍.ق می‌رسد. بنای بقعه پیر علمدار در سال ۴۱۷ هجری قمری ساخته شده است. ارتفاع بنا ۱۳ متر و به شکل برج گرد آجری با گنبد مخروطی پیازی شکل است. شهرت بقعه پیر علمدار به خاطر وجود کتیبه‌ای زیبا با خط کوفی مشبک است. سبک معماری بنا تقریبا مثل بنای چهل دختران ‌است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در بنای تاریخی محمدبن‌ابراهیم، پدر ابوحرب بختیار و ممدوح منوچهری دامغانی دفن شده‌اند. بقعه پیر علمدار در سفر به دامغان به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

آدرس بقعه پیر علمدار در شرق شهر دامغان، خیابان ایستگاه راه‌آهن، محله خوریا نزدیک مسجد جامع و مدرسه حاج فتح علی‌بیگ (حوزه علمیه دامغان)است.

لوکیشن آرامگاه پیر علمدار روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

– بقعه امامزاده جعفر

بقعه امامزاده جعفر یکی از آثار ملی ایران و از جاهای دیدنی سمنان محسوب می‌شود. می‌گویند امامزاده جعفر(ع) از نسل امام زین العابدین(ع) است. از لحاظ تاریخی قدمت بنای بقعه به دوران سلجوقیان می‌رسد. در منابع آمده که این امامزاده با چهار واسطه به امام سجاد(ع) منسوب می‌شود.

در سفر به دامغان خوب است بدانید بقعه دیگری هم در کنار امامزاده جعفر است که متعلق به امامزاده محمد (ع) است. در نزدیکی بقعه امامزاده جعفر، دو بنای تاریخی دیگر هم هستند. هنگام بازدید از بقعه می‌توانید سری هم به مقبره شاهرخ میرزا و برج چهل دختران دامغان بزنید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

وقف نامه بقعه در سال ۸۱۵ هجری قمری نوشته شده و توسط ۱۰۹ نفر از بزرگان قرن نهم دامغان به ثبت رسیده است. می‌گویند این وقف نامه زیباترین روش سند نویسی قرن نهم است. وقف نامه بقعه امامزاده جعفر به خط تعلیق هزار بیگ بن عزالدین عوض شاه خواری بر کاغذ سمرقندی نوشته شده است.

آدرس:امامزاده جعفر در مرکز شهر دامغان، چهارراه چهار شیر، مجموعه امامزاده جعفر است.

لوکیشن بقعه امامزاده جعفر روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

– امامزاده نورالله

امامزاده نورالله از جاذبه های گردشگری دامغان است که در نزدیکی بازار سرپوشیده قرار دارد. اگر برای خرید سوغات دامغان به بازار دامغان رفتید می‌توانید برای زیارت به امامزاده نورالله بروید. بنای اولیه امامزاده از گل و خشت خام ساخته شده بود و قدمت آن به ششصد سال قبل می‌رسد. اما چون بنا کاملا خراب شده بود با آجر و سیمان دوباره بازسازی شد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

مساحت بقعه ۵۸ مترمربع است. قبر کوچکی با ضریح چوبی مشبک در مرکز حرم قرار دارد. داخل حرم سفیدکاری شده و تزیینات و کاشی‌کاری ندارد. دارای حرم مستطیل شکل امامزاده به طول ۹۰/۳ و عرض ۱۰ متر است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

بنای امامزاده یک گنبد سیمانی به شکل مخروطی دارد. قبر داخل بقعه بازسازی شده است. کف حرم با موزائیک پوشیده شده و دیوارهای آن از کف زمین به ارتفاع ۹۵ سانتی متر با سنگ مرمر سفید تزیین شده‌اند. برای تزئین قسمت‌های دیگر حرم از آئینه کاری استفاده کرده‌اند.

لوکیشن امامزاده نورالله روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

بازارها و مراکز خرید دامغان

در سفر به دامغان بازارها و مراکز خرید را امتحان کنید.

– مرکز خرید خندق

مرکز خرید خندق بهترین و بزرگ‌ترین مرکز خرید شهر در سفر به دامغان است. در این مرکز خرید پوشاک، کیف و کفش و اجناسی از این قبیل می‌توانید بخرید. مرکز خرید خندق دامغان در دو طبقه است و تنوع محصولات آن نسبت به جاهای دیگر دامغان بیشتر است. برای رفتن به مرکز خرید دامغان باید به بلوار آزادی دامغان بروید.

لوکیشن مرکز خرید خندق روی گوگل مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

– بازار دامغان

بازارگردی همیشه بخشی جدا نشدنی از تفریحات سفر گردشگران در سفر به دامغان است. بهترین محل برای خرید سوغات دامغان و غوطه‌ور شدن در فرهنگ شهر بازار دامغان است. بازارها ریشه در تاریخ و آداب و رسوم دارند. پس اگر به شهری سفر کردید و دوست داشتید با سنت‌ها و آداب و رسوم مردم محلی بیشتر آشنا شوید حتما سری به بازار آن بزنید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

بازار دامغان یکی از بهترین دیدنی های دامغان است که قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد. در بازار دامغان می‌توانید انواع خوراکی‌های محلی دامغان، صنایع دستی و هر محصولی که می‌خواهید را پیدا کنید. این بازار چند ورودی دارد که به ترتیب زیر هستند:

  • دو ورودی از سمت خیابان امام
  • خیابان باغ جنت
  • تکیه درب قلعه
  • بلوار جنوبی
  • میدان امام

لوکیشن بازار دامغان روی گوگل‌ مپ

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

سوغات دامغان

اصلی‌ترین سوغات دامغان پسته‌ است. دامغان به خاطر شرایط آب و هوایی پر از باغ‌های پسته است که با کیفیت خوبی کشت می‌شوند. صنایع‌دستی دامغان مثل گلیم، جاجیم، قالی و ظروف سفالی که از سوغات دامغان هستند، در بین گردشگران پرطرفدارهستند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Ilna

از دیگر سوغاتی‌ها در سفر به دامغان شیرینی‌های محلی دامغانی هستند. باقلوای دامغان، برشتوک، سمنو، تره حلوا، حلوای شیره، حلوای برنج چندتا از دیگر سوغاتی‌های دامغان هستند. برای خرید سوغات دامغان حتما به بازار دامغان سر بزنید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

فرهنگ مردم دامغان

فضای شهر در سفر به دامغان بیشتر سنتی است و مردم آن عقاید و افکار مذهبی دارند. این شهر امامزاده و مساجد متعددی دارد و همین موضوع نشان دهنده پایبند بودن آن‌ها به امور مذهبی است. می‌گویند قدیمی‌ترین مسجد کشور در شهر دامغان قرار دارد. همچنین، حوزه‌های علمیه شهرستان دامغان قدمت طولانی دارند.

مردم دامغان در ماه محرم و روزهای تاسوعا و عاشورا مراسم عزاداری ویژه دارند. به همین دلیل، افراد زیادی از شهرهای مختلف ایران به دامغان سفر می‌کنند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Irna

یکی از رسم‌های معروف مردم در سفر به دامغان چیدن گل محمدی و خواندن دعا بر روی گل‌ها است. این گل‌ها را برای مراسم گل غلتان نوزادان می‌چینند. مردم دامغان رسم دارند در اولین فصل بهار کودک را در گل بغلتانند. مراسم گل غلتان دامغان امروزه به یکی از رویدادهای معروف گردشگری تبدیل شده است. هر سال بهار گردشگرهای زیادی برای تماشای این مراسم سنتی به دامغان سفر می‌کنند.

غذاهای محلی و سنتی دامغان

غذاهای دامغان متنوع و لذیذ و در عین حال مغذی هستند. هدف علی‌بابا از تهیه راهنمای سفر به دامغان این است که قبل از سفر اطلاعات کافی در مورد مقصد داشته باشید. در این صورت، وقتی به دامغان می‌رسید می‌دانید کجاها بروید یا چه چیزهایی باید بخورید که بیشتر مناسب سلیقه شما است.

ماست جوش: یکی از غذاهای محلی و معروف شهر دامغان است. بیشتر گردشگران بعد از خوردن ماست جوش می‌گویند غذایی خوشمزه با طعمی خاص است.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Parsiday

خورش گردو اسفناج: یکی از غذاهای مخصوص دامغان خورشت گردو اسفناج است که طعم متفاوتی دارد. پایه طعم این غذا شیرین است چون مواد تشکیل‌دهنده اصلی آن رب انار شیرین است. برای پخت این غذا باید پیاز داغ را با گوشت خورشتی کمی تفت دهید و بعد زردچوبه و فلفل و گردو آسیاب کرده را اضافه می‌کنید. در آخر اسفناج خرد شده را با کمی روغن تفت می‌دهید و همراه با رب انار به خورشت اضافه می‌کنید.

مانی پلو دامغانی: گوشت گوسفند نگینی و لپه را می‌پزند. با مخلوط زرشک، کشمش و ادویه در ماهیتابه‌ تفت می‌دهند و با پیاز داغ لابه‌لای برنج آبکش شده می‌گذارند تا با برنج دم بکشد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

خورش هویج و پسته: در سفر به دامغان این خورش را امتحان کنید. هویج‌های پوست کنده را نگینی خرد می‌کنند و در روغن تفت می‌دهند. سینه مرغ را خورشی خرد می‌کنند و با پیاز داغ سرخ می‌کنند. بعد هویج، زعفران، نمک، فلفل، شکر و آب غوره را به آن اضافه می‌کنند و در آخر پسته را برای تزیین روی خورش می‌ریزند. این خورش با برنج دم کرده با روغن حیوانی سرو می‌شود.

سبزی‌ پلو دامغان: موادی که برای پخت این غذا استفاده می‌شود برنج، سبزی‌پلویی، بادمجان، روغن حیوانی، کره، دارچین، سماق، گرد غوره، نمک، فلفل، زعفران و کدوحلوایی است. کف قابلمه روغن حیوانی می‌زنند و کدوها را به عنوان ته دیگ کف قابلمه می‌چینند. یک لایه برنج و سبزی می‌ریزند و بادمجان و گوجه فرنگی را همراه با دارچین و گرد غوره و ادویه‌های دیگر میان برنج قرار می‌دهند و بعد از دم کشیدن روی آن روغن حیوانی یا کره داغ می‌زنند. در آخر با کدوهای ته دیگ برنج را تزئین می‌کنند.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Nobarsabz

خورشت کدو گردو: مغز گردو چرخ کرده و با گوشت و پیاز داغ کمی تفت می‌دهند. و اجازه می‌دهند بپزد تا گردو به روغن بیفتد. کدوها را به برش می‌دهند و در روغن سرخ می‌کنند. سپس رب انار را در کمی آب حل می‌کنند و همراه با شکر، نمک، فلفل و زعفران در خورش می‌ریزند. در آخر کدوهای سرخ شده را اضافه می‌کنند و خورش را همراه برنج و روغن حیوانی سرو می‌کنند. در سفر به دامغان این غذا را امتحان کنید.

بهترین رستوران‌ها در سفر به دامغان

محبوب‌ترین رستوران‌های شهر دامغان در محله‌های بالا محله، انقلاب، گلستان، خوریا، پارک جنگلی دانشجو هستند. در ادامه راهنمای سفر به دامغان چند تا ار رستوران‌ها دامغان را به شما معرفی می‌کنم.

برای صرف غذاهای سنتی و ایرانی در دامغان می‌توانید به رستوران‌های زیر بروید:

  • رستوران هتل جهانگردی دامغان
  • رستوران قاجاریه دامغان
  • دایی جواد
  • رستوران باباحیدر
  • رستوران آرا خان
  • اکبر جوجه دامغان
  • رستوران زیتون
  • پویه
راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

اگر در سفر به دامغان هوس فست فود کردید رستوران‌های زیر انتخاب خوبی هستند:

  • فست فود منسوبی
  • پیتزافروشی کنج
  • فست فود رابو
  • پیتزا پاردیک
  • پارت بوف
  • فست فود سورنا
  • کوک

در سفر به دامغان کجا اقامت کنیم؟

بدون شک اقامتگاه یکی از فاکتورهای مهم در تجربه سفری بی‌دردسر و راحت است. همه ما قبل از سفر دغدغه این را داریم که وقتی خسته از راه به مقصد می‌رسیم کجا باید بمانیم؟ اما اصلا نگران نباشید چون علی‌بابا حلال مشکلات شما در سفر است.

راهنمای سفر به دامغان جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

هر وقت تصمیمی برای سفر به دامغان گرفتید، در سایت علی‌بابا هتل های دامغان یا اقامتگاه های دامغان را جستجو کنید. بعد از اینکه لیست هتل های دامغان برایتان نمایش داده شد، قیمت رزرو هتل های دامغان و امکانات هتل‌ها را مقایسه کنید. در این صورت، می‌توانید بهترین هتل دامغان را با توجه به شرایط خود رزرو کنید.

– هتل‌های دامغان

دامغان شهر کوچکی است، به همین دلیل توقع اقامت در هتل های ۵ ستاره را نداشته باشید. هتل های دامغان عبارتند از هتل جهانگردی، هتل دانش، مهان‌پذیر امیر. هتل های دامغان را می‌توانید از سایت علی‌بابا رزرو کنید.

– اقامتگاه‌های بوم‌گردی دامغان

به جای هتل های لوکس، اقامت در دامغان را می‌توانید در اقامتگاه های بوم گردی دامغان را تجربه کنید. مطئن باشید در این اقامتگاه‌های سنتی به خاطر سبک تاریخی‌ای که دارند اقامتی متفاوت را تجربه خواهید کرد.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Jabama

چند تا از اقامتگاه های بومگردی در سفر به دامغان به ترتیب زیر هستند:

  •  اقامتگاه بومگردی قلعه علی‌بابا
  • مجموعه توریستی تفریحی آستانه
  •  اقامتگاه بومگردی ترمه خاتون
  • اقامتگاه بومگردی پیر خوشدر
  • اقامتگاه بومگردی شیر آشیان
  • اقامتگاه بومگردی ناصر لشگر
  •  اقامتگاه بومگردی خانه پدری
  • اقامتگاه بومگردی خانه کله
  • اقامتگاه بومگردی بابا مرد

– اجاره ویلا

به جز حمل‌ونقل، محل اقامت یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای سفر به دامغان محسوب می‌شود. برای اجاره ویلا در دامغان بهتر است که حتما قبل از سفر و از طریق سایت‌های معتبر اقدام کنید. چون در مسیر سفر خسته می‌شوید؛ وقتی برسید دیگر حوصله گشتن در سطح شهر برای اجاره ویلا در دامغان را نخواهید داست.

– کمپینگ در سفر به دامغان

توجه داشته باشید که در هر جایی از شهر نمی‌توانید کمپینگ کنید. بخصوص اگر با خانواده سفر می‌کنید کمپینگ گزینه مناسبی برای شما نیست. بهتر است که در هتل‌های دامغان و یا اقامتگاه‌های سنتی دامغان بمانید. اگر علاقه به کمپینگ دارید می‌توانید با تور کویر گردی دامغان و یا تور طبیعت‌گردی دامغان سفر کنید.

راهنمای سفر به دامغان و جاهای دیدنی دامغان

عکس از: سایت Google Maps

در سفر به دامغان طبیعتا برای کمپینگ نیاز به تجربه، آشنایی با مسیر و کلی تجهیزات دارید. به طور مثال شما با خودروی سواری نمی‌توانید خودتان را به کویر برسانید. همچنین، داشتن راهنمای سفر طبیعت‌گردی برای اقامت در جنگل بسیار مهم است.

توصیه‌های علی‌بابا برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به دامغان

همانطور در راهنمای سفر به دامغان خواندید، جاذبه های گردشگری دامغان و جاذبه های گردشگری استان سمنان بی‌شمار هستند. به همین دلیل، قبل از سفر فهرستی از جاهایی که دوست دارید در سفر ببینید تهیه کنید؛ در این صورت می‌توانید تعداد روزهای سفرتان را محاسبه کنید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی انجام دهید.

  • لطفا هنگام تفریح در طبیعت به گیاهان و درختان آسیب نرسانید و زباله‌هایتان را در طبیعت رها نکنید.
  • بیشتر جاهای تاریخی و طبیعی نیاز به پیاده‌روی دارد و مناسب افراد مسن و کودکان نیست.
  • برای بازدید از جاهای دیدنی دامغان بهتر است که خودروی شخصی داشته باشید.
  • قبل از ترک جنگل و طبیعت از خاموش بودن آتش و یا زغال‌ها مطمئن شوید.
  • بدون راهنمای سفر به هیچ وجه وارد غارها و کویرها نشوید.
  • قبل از سفر حتما وضعیت آب و هوای دامغان را بررسی کنید.
  • زیر درختان و روی گیاهان آتش روشن نکنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 دیدگاه

  1. منصور می‌گوید

    چرا روستای منصورکوه اسمی ازش برده نشد؟ درصورتی که چندین عکس در بالا از روستای تاریخی منصورکوه بوده

  2. عباس می‌گوید

    شهرستان دامغان همش یکطرف کلاته رودبار طرف دیگر از حسادت اسم کلاته رو نیاوردی اما بهترین جا برا تفریح کلاته رودبار هست در ضمن بهترین مردم اون منطقه فقط کلاته رودبار هست

  3. یونس می‌گوید

    سلام علیکم
    مطالب بسیار عالی بود اما در مورد برج طغرل سلجوقی باید گفت که این برج در مهماندوست بنا شده است و با بنا های تاریخی دیگر همه مطعلق به این روستا زیبا و بزرگ می‌باشد

  4. Anis می‌گوید

    من موندم از بین اون همه روستای بزرگ و زیبای در شمال دامغان چرا به ۴ تا روستای جنوب اشاره کردی؟

    1. حسین می‌گوید

      روستای حسن آباد به عنوان یکی از روستاهای خیلی قدیمی و مهم پرجمعیت رو چطور میشه نادیده گرفت و روستاهای خالی از سکنه ای مثل کلا و ورکیان رو اورد؟!

  5. مهدی اصحابی می‌گوید

    سمنان فرودگاه ندارد و شاهرود هم فکر کنم فرودگاهش دیگه فعالین نداشته باشه و اگر باشه هم در هفته به نحو محدود است جاده اصلی همان جاده دامغان است که پلیس راه در آن استقرار دارد.
    در مجموع از تحقیق مفصلتان سپاسگزارم به خصوص راجع به تایید قدمت و اصالت شهر.