روستای بوژان

روستای بوژان؛ گنجی پنهان در دل خراسان

روستای بوژان، بهشتی کوچک در دل استان خراسان

نیشابور را به فیروزه‌های نابش می‌شناسیم؛ اما در فاصله‌ای اندک از شمال شرقی نیشابور و در دامنه جنوبی رشته‌کوه بینالود، روستای زیبایی به نام روستای بوژان قرار دارد که بهشت گمشده‌ای است در دل استان خراسان.

روستای بوژان نیشابور از روستاهای پلکانی ایران است و برخی آن را ماسوله نیشابور می‌نامند. آب‌وهوای معتدل کوهستانی، طبیعت بکر و زیبا، آبشارها و چشمه‌های پُرآب و جلوه‌های طبیعی متنوع، روستای بوژان نیشابور را به یکی از مقاصد گردشگری منطقه تبدیل کرده است.

در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا با هم به روستای بوژان نیشابور سر می‌زنیم و با این روستا بیشتر آشنا می‌شویم.

روستای بوژان کجاست؟
روستای بوژان در ۱۳ کیلومتری شمال شرق نیشابور و دامنه جنوبی رشته‌کوه‌ بینالود و ۱۲۰ کیلومتری شهر مشهد قرار دارد.
بهترین زمان بازدید از روستای بوژان چه موقعی است؟
بهترین زمان سفر به بوژان، فصل‌های بهار و تابستان است. در این فصل‌ها، هوا خنک و مطبوع است و طبیعت بسیار زیبا است.
کدام جاذبه‌های گردشگری به روستای بوژان نزدیک است؟
رودخانه و آبشار بوژان، تخت هلاکوخان، آرامگاه امامزاده سلیم، امامزاده خواجه گل‌ علی، مرغزاردره، دره و چشمه شکراب، چشمه کلاغ‌چین، خرمنگاه و خانه شیطان، رشته‌کوه‌ بینالود و منطقه کال عرب برخی جاذبه‌های گردشگری روستای بوژان هستند.
در بازدید از روستای بوژان کجا اقامت کنیم؟
اگر قصد اقامت بلندمدت دارید، در اقامتگاه‌های بوم‌گردی بوژان بمانید. اگر ترجیح می‌دهید در هتل بمانید و اقامتتان کوتاه‌مدت است، در هتل‌های نیشابور اقامت کنید. طبیعت‌گردان هم می‌توانند از امکانات کمپینگ استفاده کنند.

مشخصات روستای بوژان

در میان انبوه روستاهای ییلاقی و خوش‌آب‌وهوای نیشابور، روستای بوژان با جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیرش، خودنمایی می‌کند. روستای بوژان با وسعت ۱۲۲۵ هکتار در نزدیکی نیشابور واقع شده و جزو جاذبه‌های گردشگری استان خراسان رضوی است.

روستای بوژان نیشابور

عکس از: سایت Google maps

این روستا در دهستان فضل قرار دارد و جمعیت آن طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، ۱۳۷۱ نفر بوده است. بخشی از این جمعیت فقط در فصل‌های بهار و تابستان در روستا اقامت دارند و به‌خاطر برودت هوا در فصل زمستان در روستا نمی‌مانند.

روستای بوژان کجاست؟

روستای بوژان در ۱۳ کیلومتری شمال شرق نیشابور، در دامنه‌ جنوبی رشته‌کوه بینالود و در ۱۲۰ کیلومتری شهر مشهد قرار دارد.

روستای بوژان کجاست؟

عکس از: سایت X

این روستای زیبای کوهپایه‌ای با زمین‌‌های سرسبز و آبشارهای پرخروش، از شرق به روستای سوقند، از غرب به روستای دربهشت و اردوگاه باغرود، از جنوب به روستاهای بوژآباد و حصار و از شمال به شهر مشهد منتهی می‌شود.

بهترین مسیر دسترسی به روستای بوژان

با توجه‌ به مبدا حرکتتان، برای سفر به روستای بوژان، باید از مسیرها و جاده‌های مختلفی عبور کنید. در ادامه دو مسیر تهران به بوژان و مشهد به بوژان را بررسی می‌کنیم.

مسیر رفتن به روستای بوژان

عکس از: سایت Iranbomgardi

سفر از مشهد به روستای بوژان

فاصله مشهد تا بوژان، ۱۲۰ کیلومتر است و حدود یک ساعت و نیم طول خواهد کشید.

از مشهد که راه بیفتید، باید مسیر را تا مُلک‌آباد ادامه دهید. بعد از ملک‌آباد، در بزرگراه مشهد به نیشابور پیش می‌روید و از قدمگاه، بوژآباد و حمیدآباد عبور می‌کنید تا به روستای بوژان برسید.

در مسیر هم جاذبه‌های گردشگری زیبایی مانند رباط فخر داود یا کاروانسرای فخر داود وجود دارد.

فاصله تهران تا روستای بوژان

برای سفر از تهران به روستای بوژان، ابتدا باید خودتان را به نیشابور برسانید. از نیشابور دو مسیر به سمت بوژان وجود دارد: یکی جاده باغرود و دیگری جاده بوژان.

جاده بوژان در بزرگراه مشهد نیشابور قرار دارد و در مسیر از کنار روستاهای حمیدآباد، فوشنجان و حصار بوژان عبور می‌کنید. حدود ۷۹۸ کیلومتر را باید بپیمایید و تقریبا ۹ ساعت زمان خواهد برد تا به روستای زیبای بوژان برسید.

فاصله تهران تا روستای بوژان

عکس از: سایت Cdninstagram

وضعیت جاده‌های منتهی به روستای بوژان

دو جاده برای رسیدن به بوژان وجود دارد که این جاده‌ها عبارت‌اند از:

جاده بوژان

جاده بوژان در استان خراسان رضوی و نزدیک شهر نیشابور واقع شده است. این جاده یکی از دو مسیر اصلی برای رسیدن به روستای بوژان است. طول جاده بوژان حدود ۲۸ کیلومتر و تمام آسفالت است و در برخی از قسمت‌ها، شیب ملایمی دارد.

روستای بوژان نیشابور

عکس از: سایت Wkicdn

جاده باغرود

جاده باغرود در شمال شرقی ایران، در استان خراسان رضوی و نزدیکی شهر نیشابور واقع شده است. این جاده از میدان امام ‌رضا (میدان باغرود) در نیشابور آغاز می‌شود و پس از عبور از میان کوه‌ها و دره‌ها، به روستای بوژان در دامنه رشته‌کوه بینالود می‌رسد.

طول جاده باغرود حدود ۲۰ کیلومتر است. این جاده در ابتدا آسفالته است، اما حدود ۱۰ کیلومتر از انتهای آن، خاکی است.

تاریخچه روستای بوژان

مانند دیگر مناطق استان خراسان، روستای بوژان نیز دارای پیشینه تاریخی است. آن‌طور که می‌گویند حدود ۷۰۰ سال پیش در این روستا سیل ویرانگری به راه افتاد و قسمت‌های زیادی از روستای بوژان را ویران کرد. بیشتر مردم روستا به روستاهای دیگر کوچ کردند و عده کمی در بوژان باقی ماندند. پس از مدتی، اهالی دوباره به روستا برگشتند و آن را آباد کردند.

روستای بوژان

عکس از: سایت Google maps

کم‌کم همه چیز به حالت عادی برگشت و مردم، زندگی خود را از سر گرفتند. اما متاسفانه در سال‌های ۱۳۴۱ و ۱۳۵۶ دوباره سیل رخ داد و خسارات جانی و مالی بسیار زیادی به اهالی روستای بوژان وارد کرد. این بار هم ساکنان روستا آن را از نو ساختند و رونق دادند، طوری که روستای بوژان اکنون یکی از مناطق اصلی گردشگری منطقه است.

آب‌وهوای روستای بوژان

ارتفاع روستای بوژان از سطح دریا حدود ۱۶۰۰ متر است و بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از آمارهای ایستگاه هواشناسی، میانگین دما و بارندگی آن به ترتیب حدود ۱۴.۳ درجه سانتی‌گراد و ۲۳۹.۹ میلی‌متر است.

به دلیل موقعیت جغرافیایی آن، بوژان دارایی آب‌وهوای معتدل کوهستانی است. بهار‌ها و تابستان‌های فرح‌بخش و پاییزها و زمستان‌های سرد، ویژگی خاص آب‌وهوای روستای بوژان است.

آب و هوای بوژان

عکس از: سایت Wkicdn

دلیل نام‌گذاری روستای بوژان

درباره وجه تسمیه روستای بوژان یا در گویش نیشابوری بِژو یا بِیجو، داستان‌های زیادی وجود دارد. بعضی می‌گویند بوژان به معنای «رشدکرده» است. بعضی دیگر بر این باورند که کلمه بوژان به معنای «طراوت و شادابی» یا «زمان شکفتن شکوفه‌های بهاری» است.

روستای بوژان

عکس از: سایت Google maps

در این روستا، گیاهی با برگ‌های ریز و ساقه‌های دراز رشد می‌کند که به آن بوژان یا بوژانه می‌گویند. ممکن است یکی از دلایل نام‌گذاری روستای بوژان، نام این گیاه باشد.

معماری روستای بوژان

سال‌هاست که خانه‌های روستای بوژان روی شیب ملایم کوه جا خوش کرده‌اند و به آن تکیه دارند. زمین مسطح در این منطقه کم است و به همین دلیل، خانه‌ها با ساختاری پلکانی، بدون نظم خاص، روی هم قرار گرفته‌اند. مانند ماسوله، پشت‌بام خانه پایینی، حیاط خانه بالایی است.

بافت روستا متمرکز است و خانه‌ها و خانواده‌ها ارتباط زیادی با هم دارند. خانه‌ها اغلب دوطبقه‌اند و طبقه‌ پایین در واقع محل نگهداری دام و طیور است.

معماری روستای بوژان

عکس از: سایت Wkicdn

از خانه‌‌ها که پا به بیرون بگذارید، کوچه‌های باریک و پرپیچ‌وخمی پیش روی شما قرار دارد. در برخی قسمت‌ها این کوچه‌ها به دالان تبدیل می‌شوند. امروزه این دالان‌ها به روستا زیبایی خاصی بخشیده‌اند، اما در گذشته کارکرد امنیتی داشته‌اند. جلوی این دالان‌ها درهایی قرار داشته که در مواقع لزوم، این درها را می‌بستند و خانه‌ها را ایمن نگه می‌داشتند.

خانه‌های قدیمی عمدتا از گل و خشت ساخته می‌شدند، ولی در بناهای جدیدتر مصالح متفاوتی استفاده می‌شود.

بهترین زمان بازدید از روستای بوژان

بهترین زمان برای سفر به روستای بوژان فصل‌های بهار و تابستان است. در این دو فصل، روستای بوژان آب‌وهوای خنک و مطبوعی دارد. در فصل بهار، درختان لباس شکوفه به تن می‌کنند و در تابستان، باغ‌های میوه پذیرای مسافران‌ زیادی هستند.

روستای بوژان

عکس از: سایت Visitkhorasanrazavi

پاییز روستای بوژان بسیار زیباست. سرسبزی بهار و تابستان جای خود را به رنگ‌های زیبای نارنجی و زرد و سرخ می‌دهد و منظره‌ای تماشایی می‌آفریند که برای عکاسی بسیار مناسب است. در فصل پاییز، مسافران کمتری به این منطقه می‌روند.

زمستان‌های روستای بوژان سرد و برفی است و فقط برخی اهالی روستا در این فصل در روستا باقی می‌مانند.

پوشش گیاهی و جانوری روستای بوژان

مانند اغلب روستاهای ایران، در روستای بوژان نیز مردم از دام و طیور از جمله گوسفند، بز، مرغ و خروس نگهداری می‌کنند که بخشی از نیازهای آن‌ها را رفع می‌کند. قوچ و میش نیز جزو حیوانات روستای بوژان نیشابور است. در رشته‌کوه بینالود هم حیواناتی نظیر گرگ، شغال، روباه و عقاب زندگی می‌کنند.

روستای بوژان

عکس از: سایت NeshanMap

سرسبزی روستا در بهار و تابستان، چشم شما را خیره می‌کند. طبق بررسی‌های انجام‌شده درباره پوشش گیاهی روستای بوژان، ۷۶ گونه گیاهی متعلق به ۲۸ تیره یافت شده است. بزرگ‌ترین تیره گیاهی از نظر تعداد گونه‌ها تیره پروانه‌آسایان (Papilionaceae) است و سپس تیره‌های کاسنی (Asteraceae)، نعناعیان (Lamiaceae) و گل‌گاوزبان (Boraginaceae) در رده‌های بعدی قرار دارند.

بخشی از پوشش گیاهی این منطقه را محصولات زراعی تشکیل می‌دهد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به گندم و جو اشاره کرد. درختان میوه نیز در این منطقه به ‌وفور یافت می‌شوند.

جاهای دیدنی روستای بوژان

جاهای دیدنی روستای بوژان از جاذبه‌های گردشگری نیشابور است که در اینجا با چند نمونه از آن‌ها آشنا می‌شویم.

روستای بوژان

عکس از: سایت Google maps

جاذبه‌های طبیعی

رودخانه و آبشار بوژان

اگر از داخل روستا به ‌سمت شمال بروید، به رودخانه بوژان می‌رسید که از کوه‌های گودزرد، بوژان و سیاه‌خانی سرچشمه می‌گیرد. این رودخانه که حدود ۱۰ کیلومتر طول دارد، در فصل بهار پرآب‌تر می‌شود.

در مسیر رودخانه بوژان، آبشارهای کوچک و بزرگی قرار دارد. یکی از آن‌ها آبشار بوژان است که از ارتفاعات شمالی روستا سرازیر می‌شود، ۱۵ متر ارتفاع دارد و منظره‌ای بدیع و روح‌نواز را پیش چشم تماشاگران به تصویر می‌کشد.

رودخانه بوژان

عکس از: سایت Iranbomgardi

پس از حدود دو ساعت پیاده‌روی در مسیری دل‌انگیز، به آبشار بوژان می‌رسید. خنکای آب زلال آبشار و صدای دلنشین آن، خستگی را از تنتان بیرون می‌کند. اما رسیدن به آبشار بوژان نیازمند کمی آمادگی و احتیاط است.

پس اگر قصد دارید از آبشار بوژان دیدن کنید، حتما از افراد محلی راهنمایی بخواهید و با آمادگی کامل به آنجا بروید.

بازه صدر

دره‌ای در ابتدای ورودی بوژان وجود دارد که درخت کاج خشک‌شده‌ای با قدمت چندین ساله در انتهای آن خودنمایی می‌کند.

بازه صدر

عکس از: سایت X

مرغزاردره

مرغزاردره نام دره‌ای در شمال غرب بوژان است که وجود انبوه درختان گردو، آب فراوان و کوه‌های پرشیب، منظره‌ای چشم‌نواز را به وجود آورده است. در این دره، خانه‌ای معروف به «خانه سم» وجود دارد که در گذشته چوپانان در آن پناه می‌گرفتند تا از سرما در امان باشند.

دره و چشمه شکراب

چشمه شکراب یکی از چشمه‌های روستای بوژان است که در دره‌ای در مسیر صعود به قله شیرباد قرار دارد. نام این دره را نیز به همین دلیل شکراب گذاشته‌اند. چشمه شکراب هم مشهورترین چشمه بوژان است و در فاصله ۵ کیلومتری روستا قرار دارد.

دره و چشمه شکراب

عکس از: سایت X

چشمه کلاغ‌چین

در قلب روستای ییلاقی بوژان، در آغوش کوه‌های سرسبز بینالود، چشمه‌ای وجود دارد به نام «چهارچشمه». این چشمه که در گذشته با نام «کلاغ‌چین» شناخته می‌شد، امروزه نقطه‌ای ایدئال برای آغاز کوهنوردی و طبیعت‌گردی در این منطقه بکر و بی‌نظیر است.

قله کلاغ چین

عکس از: سایت Wkicdn

کوه‌های بینالود

در شمال شرقی روستای بوژان، جایی که دامن دشت به پای کوه‌های بینالود می‌رسد، قلل مرتفع و سربه‌فلک‌کشیده این رشته‌کوه، منظره‌ای بدیع را به وجود آورده‌اند که هرساله کوهنوردان و طبیعت‌گردان بسیاری را جلب می‌کنند. بعضی از این قله‌ها عبارت‌اند از:

  • قله شیرباد با ارتفاع حدود ۳۳۰۰ متر
  • قله گودزرد با ارتفاع حدود ۳۳۰۰ متر
  • قله کان مس با ارتفاع ۳۰۰ متر
کوه‌های بینالود

عکس از: سایت Wikimedia

کوه‌های بلقشو

در فاصله چهار کیلومتری شمال شرقی روستای بوژان، کوه‌هایی با پوشش سنگلاخی قرار دارد. اگر می‌خواهید به این منطقه بروید، باید مراقب باشید؛ چون همیشه خطر ریزش کوه وجود دارد. حتی نام آن نیز نشان‌دهنده این موضوع است. بلقشو از کلمه «بلا» و «قشو» ترکی ساخته شده؛ یعنی بلا نزدیک است.

کوه‌های بلقشو

عکس از: سایت Wkicdn

جاذبه‌ تاریخی

 تخت هلاکوخان

روستای زیبای بوژان، داستان تلخ حمله مغول را هم در سینه خود دارد. در نقطه‌ای از روستای بوژان، به منطقه‌ای می‌رسیم که خاک آن از جنس کنگلومرا یا ماسه‌سنگ است که به آن تخت هلاکوخان می‌گویند. قدیمی‌ها روایت می‌کنند که هلاکوخان، سردار مغول، به بوژان آمد تا از آب زلال رودخانه برای آبیاری مزارع گندم و جو در ویرانه‌های نیشابور استفاده کند.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

بازدید از تخت هلاکوخان ما را دعوت می‌کند قدر صلح و آرامش فعلی را بدانیم.

جاذبه‌های مذهبی

آرامگاه مطهر امامزاده سلیم

در شرق روستا، آرامگاه امامزاده سلیم از نسل امام‌ سجاد (ع) قرار دارد. زائران به این مکان می‌آیند تا از برکات معنوی این مکان مقدس بهره‌مند شوند.

آرامگاه مطهر امامزاده سلیم

عکس از: سایت NeshanMap

امامزاده خواجه گل علی

در جنوب روستا و با کمی فاصله از خانه‌ها، آرامگاه امامزاده خواجه گل ‌علی واقع شده که مقبره ندارد. مردم روستای بوژان اعتقاد زیادی به کرامات این امامزاده دارند.

سایر جاذبه‌های گردشگری

خرمنگاه و خانه شیطان

در گذشته‌های دور، زمانی که کشاورزی شغل اصلی مردم بوژان بود، در غرب روستای بوژان، میدانی بزرگ وجود داشت که برای جمع‌آوری گندم و جو استفاده می‌شد. این میدان به «خرمنگاه» مشهور بود. امروزه، خرمنگاه دیگر کاربری سابق را ندارد. خانه شیطان نیز نام تپه‌ای است که گردشگران از آن بازدید می‌کنند.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

منطقه کال عرب

منطقه کال عرب در واقع، کوچه‌ای شیب‌دار و پلکانی در شمال شرق روستاست. این منطقه سکونتگاه اصلی اهالی است. شاید تعجب کنید که چرا نام این محله کال عرب است. در واقع، پس از حمله‌ اعراب به ایران و پذیرفتن اسلام، مردم این منطقه زبان عربی را یاد گرفته‌اند و این نام را برگزیده‌اند.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

محله میان

منطقه‌ای است در شمال شرق روستای بوژان که در گذشته قبرستان بوده و اکنون باغ است.

فرهنگ و رسوم مردم روستای بوژان

مردم روستای بوژان بسیار مهمان‌نوازند. هر خانه اتاقی مخصوص مهمانان دارد. تقریبا همه ساکنان روستای بوژان مسلمان و شیعی‌مذهب هستند و به زبان فارسی صحبت می‌کنند.

شغل مردم روستای بوژان

شغل ساکنان روستای بوژان کشاورزی، دامداری، باغداری و ارائه خدمات اقامتی و سیاحتی به گردشگران است. اگر تابستان به روستا سری بزنید، میوه‌هایی نظیر آلبالو، گیلاس، گردو، انگور، آلو و زردآلو از بالای درخت‌ها به شما چشمک می‌زنند.

روستای بوژان

عکس از: سایت Google maps

زنان این روستا نیز برای امرارمعاش خانواده تلاش می‌کنند. آن‌ها در حوزه‌‌ تولید صنایع‌دستی مشغول به کارند. قالی‌بافی و فرت‌بافی نمونه‌هایی از مشاغلی است که زنان روستای بوژان به آن مشغول‌اند. اگر به بوژان سفر کردید، می‌توانید از این محصولات بخرید و به‌عنوان سوغات با خود به شهرتان ببرید.

لباس‌های مردم روستای بوژان

روستای بوژان لباس‌های محلی زیبا و رنگارنگی دارد. بزرگ‌ترهای روستا معمولا لباس محلی می‌پوشند، ولی جوان‌ترها فقط در مراسم و جشن‌ها لباس محلی به تن می‌کنند. لباس‌های زنان با طرح‌ها و رنگ‌های گوناگون، رنگارنگ‌تر است.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

موسیقی در روستای بوژان

موسیقی استان خراسان در موسیقی مقامی و محلی ایران، جایگاه ویژه‌ای دارد. دوتار، تار، سرنا، دهل، قوشمه، کمانچه و دایره از سازهای موسیقی نواحی خراسان‌اند. مردم روستای بوژان نیز، مانند سایر هم‌استانی‌های خود، در جشن‌ها، مراسم و مهمانی‌ها سازهای محلی می‌نوازند.

بازی‌های روستای بوژان

رقص چوب یا چوب‌بازی از جمله بازی‌ها و سنت‌های ایرانی است که پیشینه‌ای کهن دارد. حتی به این آیین سنتی در شاهنامه فردوسی نیز اشاره شده است. امروزه رقص چوب در مراسم شادی و جشن‌هایی نظیر عروسی اجرا می‌شود.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

هم‌زمان با نواختن سازهایی نظیر دهل و سرنا، مردان چوب‌های مخصوصی را در دست می‌گیرند و حرکاتی را اجرا می‌کنند که شامل به هم کوبیدن چوب‌ها و حرکات پاست.

مراسم مذهبی روستای بوژان

در عزاداری ماه محرم، روستای بوژان میزبان آیین سنتی «شمایل‌خوانی» است. در این مراسم، فردی به‌عنوان پرده‌خوان که در واقع راوی است، با کمک پرده‌ای بزرگ و منقوش، حماسه‌ کربلا و مصائب اهل ‌بیت (ع) را به ‌صورت حماسی روایت می‌کند و تماشاگران را با خود به سفری در تاریخ پرفرازونشیب اسلام می‌برد.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

غذاهای محلی و معروف روستای بوژان

اگر به روستای بوژان رفتید، حتما غذاهای خوشمزه روستا را امتحان کنید. مانند همه روستاهای ایران، روستای بوژان نیشابور نیز خوراک‌های محلی متنوعی دارد. برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: کله‌جوش، نان فطیر مسکه، نان تافتون، تفتون یا فطیر، هلیم، اشکنه کشک، انواع آش، کباب، آبگوشت و خورشت‌های مختلف.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

مردم این روستا تولیدات لبنی نظیر کشک، ماست و دوغ محلی هم دارند.

سوغات روستای بوژان

همان‌طور که پیش از این گفتیم، زنان هنرمند و سخت‌کوش روستای بوژان در خانه‌هایشان به هنرهای قالی‌بافی و فرت‌بافی مشغول‌اند که تولیداتشان می‌تواند سوغات و ره‌آوردی زیبا و کاربردی از این روستا باشد. لباس‌های سنتی نیز جزو سوغاتی‌های روستای بوژان نیشابور است.

روستای بوژان

عکس از: سایت Irna

امکانات تفریحی روستای بوژان

دره‌های سرسبز، رودخانه خروشان، چشمه‌های زلال، پوشش گیاهی متنوع و کوه‌های مرتفع، بوژان را به بهشتی برای عاشقان طبیعت تبدیل کرده است. در این منطقه بکر و دست‌نخورده، می‌توانید در طبیعت قدم بزنید، به صدای آب گوش بسپارید، از خنکای نسیم کوهستان لذت ببرید و در آغوش طبیعت، آرامش بگیرید.

روستای بوژان

عکس از: سایت X

برخی فعالیت‌های تفریحی روستای بوژان عبارت‌اند از:

  • کمپینگ
  • کوهنوردی
  • عکاسی
  • طبیعت‌گردی

اقامت در روستای بوژان

روستای ییلاقی بوژان با فراهم‌ کردن امکانات رفاهی مناسب، پذیرای گردشگران و طبیعت‌گردان از سراسر ایران است.

  • اقامتگاه‌های بومگردی روستای بوژان: اقامتگاه‌های بومگردی متعدد این روستا با معماری سنتی و فضایی گرم و صمیمی، تجربه‌ای منحصربه‌فرد از اقامت در دل طبیعت را به شما ارائه می‌دهند. اگر می‌خواهید اقامتی طولانی داشته باشید، بهتر است در یکی از این اقامتگاه‌ها بمانید.
روستای بوژان

عکس از: Yaser Mehrabani

  • هتل‌های نیشابور: در فاصله ۲۲ کیلومتری بوژان، هتل‌های مختلفی در شهر نیشابور وجود دارند که می‌توانید برای اقامت از آن‌ها استفاده کنید.
  • کمپینگ و شب‌مانی در روستای بوژان: بوژان یکی از مکان‌های مناسب برای کمپینگ در اطراف شهر مشهد است که هرساله عده زیادی از طبیعت‌گردان برای کمپینگ و شب‌مانی در دل طبیعت به آنجا می‌روند.

توصیه‌هایی برای تجربه سفری به‌یادماندنی به روستای بوژان

اگر قصد سفر به روستای بوژان نیشابور را دارید، در ادامه چند توصیه برای شما داریم:

  • قبل از سفر به روستای بوژان نیشابور، وضعیت آب‌وهوا را چک کنید و درباره مسیرهای دسترسی به منطقه اطلاعات جمع‌آوری کنید.
  • اگر قصد کوهنوردی دارید، حتما از کفش و لباس مناسب کوهنوردی استفاده کنید و تمام تجهیزات لازم را همراه داشته باشید.
  • از راهنماهای محلی کمک بگیرید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
  • سعی کنید در فصل بهار و تابستان به این روستا سفر کنید.
  • برای حفظ محیط‌زیست و پاکیزگی آن تلاش کنید و از ریختن زباله در طبیعت خودداری کنید.
  • از غذاهای محلی و سنتی بوژان بچشید و از طعم خوش آن‌ها لذت ببرید.
  • روستای بوژان صنایع دستی زیبایی دارد که می‌توانید برای خود و عزیزانتان به‌عنوان سوغات به شهرتان ببرید.

با رعایت این نکات، می‌توانید سفری به‌یادماندنی به روستای بوژان داشته باشید و از زیبایی‌های بی‌نظیر این منطقه لذت ببرید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 دیدگاه

  1. دانیال می‌گوید

    اصلا نرید واقعا بدرد نمیخوره انگشت کوجیکه اخلمد هم نمیشه

  2. دانیال می‌گوید

    اصلا خوب تیست گول عکس هارو نخورید لطفا من دیروز اونجا بودم مشهدیا اخلمد برن خییییییلی بهتره

  3. مرتضی می‌گوید

    اصلا به درد نمیخوره ورودی روستا پول میگیرن بعد داخل روستا جای پارک نیست کثیف و….

    1. دانیال می‌گوید

      دقیقا درست میگی

  4. علی از نیشابور می‌گوید

    گنبدهای مهرآباد یا شادمهر نیشابور در۲کیلومتری جنوب نیشابور.زیر این گنبد ورودی بزرگترین شهر زیرزمینی ایران ودنیای وجود دارد که بیش از ۵۰سال پیش بعلت نبود امکانات امروز ونبود اکسیژن بعد یک کیلومتری ان جهت داخل شدن آن درب ورودی آن به زیر زمین با بتن مسدود شده چرا میراث فرهنگی تحقیقاتش راشروع نمیکند امروزه پهپاد کار راجهت فیلمبرداری درعمق تونل راحت می‌کند مرحوم گرایلی نویسنده کتاب نیشابور شهر فیروزه سر کلاس درس سال۱۳۶۹ به میگفت من زمان نبش قبر خیام وانتقال آن از امامزاده محروم به محل فعلی آن وزمان بستن ورودی تونل گنبد شادمهر جزو هیئت اجرایی بودم میگفت من به چشمم در این تونل اتاقها وراهروهایی دیدم که تریلی ۱۸چرخ می‌توانست براحتی داخل آن دور بزند حال سوال اینست که کدام انسانها این شهر زیرزمینی را کنده اند وته این شهر زیر زمین به کجا می‌رسد وچند کیلومتر است واینکه الان عمق آن اکسیژن کمه پس هزار سال پیش چه کسانی بدون اکسیژن آنرا بوجود آوردن روایتی را همه نیشابوریها خصوصا مردم بالای ۵۰سال سن همه میگن فردی گاوی داشت که داخل این شهر وتونل وارد شده وصاحب دنبال آن می‌رود نهایتا بعلت اتمام وته کشیدن روغن چراغش برمی‌گردد ودیگه گاو برنمیگرده حالا می‌تواند تحقیقات این تونل مثل اهرام مصر عجیب باشه چرا میراث فرهنگی ‌کاری نمیکنه

  5. سیدمصطفی بتوئی می‌گوید

    بوژان واقعا بهشته ،قراره یک جاده آسفالته از نیشابور به مشهد از کنار بوژان احداث بشه ، که اگه بشه مانند این جاده تو ایران کم داریم ،واقعا یک جاذبه گردشگری بی نظیر واسه خراسان و نیشابور تبدیل میشه. به امید آن روز.

  6. عسکری می‌گوید

    سلام، شرق روستای بوژان ،روستای بوژآباد است، امامزاده سلیم و بعضی از تصاویر متعلق به روستای بوژآباد است،

  7. اولادی۰ می‌گوید

    روستای بوژان ریواس هم داردکه یکی ازسوغاتهای خوب نیشابورشربت آن می باشدوجدیدا هتل مجلل چهارستاره امیران درخودشهرستان نیشابوراحداث شده که پذیرای مسافران ایرانی وخارجی می باشدواکثراهالی روستای بوژان تحصیلات دانشگاهی دارند

  8. امیری می‌گوید

    ممنون از اطلاعات کامل شما

    1. مصطفی می‌گوید

      مفتش گرون هم ورودی میگیرن هم جای پارک وجود نداره فوق العاده پولکی هستن اهالی نمیزارن جایی اتراق کنی خاطره بسیار بدی بجا گذاشتن واسه منو خانوادم

      1. من می‌گوید

        آخی طفلی😱آخی طفلی 😱

      2. محمد می‌گوید

        توی زمین شخصی هر کسی باشه نمیذاره چون مثل خونه خودشه اگر شما میذاری نتو خونت بیان بساط رو پهن کنن اونام میذارن

      3. دانیال می‌گوید

        کاملا درسته