به گزارش مجله گردشگری علی بابا و به نقل از خبرگزاری ایسنا، با کشف سویه جدید ویروس کرونا یعنی «اُمیکرون» بعضی از کشورها از جمله ایران، مرز هوایی خود را به روی شش کشور آفریقایی بستند. در این میان نگرانیهایی به وجود آمد که درباره توقف صدور ویزای توریستی ایران بود، اما صدور ویزای توریستی برای مسافران خارجی همچنان ادامه دارد.
لیلا اژدری، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی، در گفتوگویی با ایسنا، درباره این نگرانیها خاطرنشان کرد که درباره توقف دوباره صدور ویزای توریستی ایران، مذاکره و صحبتی انجام نشده است.
همچنین بیان کرد که این ممنوعیت با موضوع ویزای گردشگری ایران ارتباطی ندارد. در واقع این خبر به رفتوآمد و سفر درآآمد کشورهایی که ابتلا به «اُمیکرون» در آنها دیده شده، مربوط میشود. سازمان جهانی بهداشت هم درباره سفر به کشورهای آفریقایی هشدار داده است.
اژدری بر این مورد تاکید کرد که تصمیمی درباره توقف صدور ویزای توریستی گرفته نشده است.
با گسترش بیشتر سویه جدید کرونا، که «اُمیکرون» نامگذاری شده، بسیاری از کشورها برای مقابله با آن، محدودیتهای مسافرتی را اعمال کردهاند. کشورهایی از جمله ژاپن، به سرعت به این خبر واکنش نشان داده و مرزهای خود را به روی مسافران بستند. بعضی دیگر از کشورها هم مانند آمریکا، در سیاستهای ورود مسافران بازنگریهایی انجام خواهند داد.
سازمان جهانی بهداشت با وجود این ممنوعیتها اعلام کرد که چنین ممنوعیتهای همگانی جلوی گسترش ویروس را نمیگیرد. علاوهبراین سبب تحمیل فشار سنگینی بر زندگی مردم خواهد شد. همچنین ممکن است کشورهای دیگری که این سویه را مشاهده کردهاند، از هراس اعمال محدودیتها و ممنوعیتها، اطلاعات درست و دقیقی را به سازمان جهانی بهداشت گزارش ندهند.
در پی گزارش این سویه جدید، سازمان جهانی بهداشت از قشرهای آسیبپذیر و واکیسنهنشده مانند سالمندان، درخواست کرد که مسافرتهای پایان سال و کریسمس خود را به تعویق بیاندازند.
ستاد ملی مدیریت کرونا در ایران هم، روز شنبه ۶ آذرماه ورود مسافران و گردشگران از شش کشور آفریقایی بوتسوانا، آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو و اسواتینی ممنوع اعلام کرد.
دکتر محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، بیان کرد که ایران به این کشورها یا از آنها پرواز مستقیم ندارد؛ اما برای ورود مسافران غیرایرانی از این کشورها ممنوعیتهایی در نظر گرفته شده است.
همچنین افراد ایرانی که میخواهند از این کشورها به ایران سفر کنند، باید حتما دو نوبت تست منفی PCR داشته باشند، در غیر این صورت در مبادی مرزی قرنطینه خواهند شد. این امکان وجود دارد که بعضی از افراد تا ۱۴ روز در قرنطینه به سر ببرند. این اطلاعرسانیها در سفارتخانههای ایران در کشورهای یادشده، انجام میشود.
دکتر کمال حیدری، معاون وزیر ت بهداشت هم درباره منع صدور ویزا برای افرادی که قصد دارند از کشورهای یادشده به ایران سفر کنند، گفت یکی از شرایط ورود به کشور این است که مسافران کارت واکسن داشته باشند و اگر فرد علائم داشته باشد، باید از او تست گرفته شود. این امری طبیعی است که ورود مسافران از کشورهای آفریقایی آلوده بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.
وزارت راه نیز در این مورد مشارکت دارد و مکانی را برای قرنطینه افراد آلوده آماده کرده است. افراد زمانی میتوانند از قرنطینه خارج شودند که دوبار تست آنها منفی شود.
با اعمال محدودیت های مسافرتی، بازار شایعه توفق دوباره ویزای توریستی ایران داغ شده است. اوایل سال ۱۳۹۹ ستاد ملی مدیریت کرونا تصمیم گرفت صدور ویزای مسافرتی ایران را متوقف کند و تنها به اتباع خارجی که برای انجام امورد درمانی، تحصیلی و یا تجارت، قصد سفر داشتند، ویزا داده میشد.
با پیگیریهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در آبانماه ۱۴۰۰ و بعد گذشت از ۲۰ ماه توقف، به دستور رییسجمهور ویزای توریستی ایران دوباره صادر خواهد شد. با این وجود باز هم مسافران برای انتخاب ایران به عنوان مقصد خود، با احتیاط لازم روبهرو خواهد بود.
وضعیت بهداشت ایران از نگاه دنیا
آمار و اطلاعات دقیقی از وضعیت بهداشت و واکسیناسون ایران در اختیار آژانسها و گردشگران خارجی قرار نگرفته است. از این رو بسیاری از آنها ایران را به عنوان کشوری پرخطر به لحاظ بهداشتی برای سفر میدانند. این امر باعث شده ملاحظه گردشگران برای سفر به این منطقه بیشتر شود.
به منظور کاهش ترس سفر به ایران، تورگردانان ایرانی از وزارت امور خارجه، بهداشت و گردشگری خواستند تا اطلاعات دقیق و درستی را درباره پیشگیری و واکسیناسیون ایرانیان، در اختیار کشورها بگذارند تا سفرهای گردشگران خارجی به کشور دوباره از سر گرفته شود.