به گفته سازمان بهداشت جهانی، سویه جدید کشف شده از ویروس کرونا با مشاهده مواردی در کشورهای اروپایی و آسیایی درحال شدت گرفتن است. این جهش کووید-۱۹ که میزان شیوع بالاتری نسبت به سویههایی مثل دلتا دارد، میتواند افراد واکسینه شده یا بهبود یافته از کرونا را دوباره هدف بگیرد.
به گزارش ایمنا از ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، شروع سفرهای جشن پایان سال میلادی میتواند در افزایش شمار مبتلایان به این گونه موثر باشد. او ضمن ابراز نگرانی از این شرایط، بر اهمیت سیاستهای ورود و خروج مسافران در کشورها تاکید کرد.
در همین راستا، کشورهای متفاوت برای سفرهایی که با ویزای گردشگری صورت میگیرد، سیاستهای مختلفی را در پیش گرفته و شرایط را کمی محتاطانه جلو بردهاند.
تصمیمات جدید درباره ورود مسافر به ایران
طبق گزارشی که صبح امروز خبرگزاری مهر منتشر کرد، وحیدی وزیر داخلی کشور در پی مشاهده موارد ابتلا به امیکرون در ایران از سیاستهای جدیدی برای کنترل این سویه جدید خبر داد.
او در ادامه گفت محدودیتهایی برای تردد مسافران کشورهای آفریقایی و اروپایی در نظر گرفته شده، چرا که اکثر موارد دیده شده از این سویه از این کشورها بودهاند.
سایر کشورها نیز مشمول محدودیت تردد به داخل کشور خواهند شد. این مسافران پس از طی مدت ۲ هفته یا ۱۴ روز قرنطینه، با رعایت پروتکلهای بهداشتی مجاز به تردد داخل کشور خواهند بود.
- کنار این موارد، تاجران، دیپلماتها و سرمایهگذارانی که از قبل برای سفرکاری یا اهداف درمانی برنامهریزی کردهاند، میتوانند باتوجه به سرفصلهای مشخص شده داخل کشور تردد کنند.
- اتباع ایرانی که خارج از کشور هستند و قصد سفر به داخل کشور را دارند، میتوانند با ارائه کارت واکسنی که دو دوز از واکسن را دریافت کرده و ارائه پاسخ منفی تست پیسیآر در مبادی ورودی کشور، وارد ایران شوند. درصورت مشاهده علائم در ورودیهای مرزی دوباره آزمایش از آنها گرفته میشود که در صورت مثبت بودن آن، قرنطینه میشوند.
ارائه دستورالعمل خاص برای ارگانهای مختلف کشور
وزارت کشور در این خصوص دستورالعملهای چندگانهای را به دستگاههای مختلف دولت از جمله وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ابلاغ کرده که در جلسه ۸۷ ام کمیته امنیتی-اجتماعی مدیریت کرونا روی آن بحث و برنامهریزی شد.
طبق این دستورالعمل ورود اتباع خارجی از مبدا کشورهای آفریقایی زیر به ایران از تاریخ ابلاغ این اطلاعیه به مدت ۱۵ روز، ممنوع است:
- زیمباوه
- موزامبیک
- نامیبیا
- مالاوی
- آفریاقی جنوبی
- اسواتینی
- لسوتو
- بوتسوانا
این موضوع درباره هرنوع ورود هوایی، زمینی، مستقیم و یا غیرمستقیم است.
اتباع ایرانی که از هشت کشور فهرست بالا قصد ورود به ایران را دارند، با ارائه تست منفی (اعتبار ۴۸ الی ۷۲ ساعته) و تکمیل دو دوز واکسن میتوانند وارد کشور شوند.
نکته: درصورت مثبت بودن تست PCR با هزینه شخصی، فرد در اماکن اعلام شده قرنطینه میشود.
در ادامه این ابلاغیه گفته شده وزارت کشور موظف است به همه کشورها اعلام کند که ورود به خاک ایران تا اطلاع ثانوی مشروط به تکمیل دو دوز واکسن و تست منفی آزمایش پیسیآر است.
علاوهبر محدودیت اعلام شده برای کشورهای آفریقایی، اتباع خارجی و مسافرانی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از مبدا کشورهای انگلیس، نروژ، فرانسه یا دانمارک قصد ورود به ایران را دارند تا ۱۵ روز آینده با ارائه موارد گفته شده در بند بالا میتوانند وارد ایران شوند. در صورت مشاهده علائم نیز با هزینه شخصی به مدت ۱۴ روز قرنطینه خواهند شد.
افرادی که ویزای درمانی یا گردشگری سلامت، ویزای سرمایهگذاری و دارندگان مهر خروج از سوی پلیس مهاجرت دارند، افراد با ویزای حق کار، ویزای تحصیلی و افراد با پروانه اقامت از تاریخ امروز، شنبه ۴ دی ماه تا ۱۵ روز آینده میتوانند از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی وارد ایران شوند.
ورود اتباع ایرانی ساکن کشورهای همسایه و خروج اتباع خارجی ساکن ایران با رعایت پروتکلهای بهداشتی از طریق مرزهای زمینی بلامانع است.
رفیعی، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی کشور نیز در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفت: در حال حاضر سفر اتباع ایرانی به خارج از شکرو با رعایت و ارائه مدارک خواسته شده مانعی ندارد و به راحتی امکانپذیر است. با این حال مردم این مسئله را در نظر داشته باشند علاوهبر ارائه تست، امکان گرفتن تست PCR در مرزهای خارج از کشور وجود دارد. بنابراین با رعایت موازین بهداشتی، امکان ابتلا به بیماری در طی سفر را به حداقل برسانند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
او در ادامه گفت ورود اتباع خارجی به کشور هم با مشکل خاصی مواجه نیست و تنها اتباع کشورهای گفته شده در لیست دستورالعمل به طور موقت محدود هستند تا تکلیف سویه اومیکرون مشخص شود.
با سلام
من با وجود زدن هرسه نوبت واکسن کرونا باز هم به کرونا مبتلا شدم وبسیار درگیر ان گردیدم
میشه ایا گفت زدن واکسن بی فایده بوده یا اینکه فرق بین واکسن زده و واکسن نزده کجای این بازی است؟
سلام 🙂 معمولا واکنش هر کسی به واکسن طور خاصیه
ممنون.