موزه آینده دبی که به عنوان «زیباترین ساختمان جهان» شناخته میشود، روز سهشنبه ۲۲ فوریه سال ۲۰۲۲ با نورپردازیهای خیرهکننده، افتتاحیه تاریخی خود را به جهان نشان داد. در این گزارش از علی بابا درباره این موزه بیشتر بدانید.
شیخ محمدبنراشدآلمکتوم، معاون رییس جمهور و نخست وزیر امارات و حاکم دبی، به همراه شیخ حمدانبنمحمدبنراشدآلمکتوم، ولیعهد دبی، و شیخ مکتومبنمحمدبنراشدآلمکتوم، معاون حاکم دبی، معاون نخست وزیر و وزیر دارایی، این بنا را به عنوان نمادی از آینده، با برگزاری مراسمی باشکوه افتتاح کردند. این افتتاحیه نمای بیرونی موزه را به یک اثر هنری تبدیل کرد.
سخنان زیبای معاون رییس جمهور دبی
شیخ محمدبنراشد در مراسم افتتاحیه گفت: «موزه آینده دبی پیام امید، یک پلتفرم علمی جهانی و چارچوبی یکپارچه برای شکل دادن به آیندهای بهتر برای همه ماست.»
او همچنین گفت: «این موزه تجسم تخیل فعال انسانی و اراده اماراتی است که همچنان در جهان برتری خود را نمایان میکند. این موزه انجمنی برای ذهنهای بزرگ، دانشمندان، متفکران و کارشناسان از سراسر جهان خواهد بود.»
شیخ حمدان نیز بیان کرد که «موزه آینده یک آزمایشگاه فکری برای شهرهای آینده و دولتهای آینده خواهد بود. این موزه نقشی کلیدی در تقویت موقعیت آینده دبی ایفا میکند و نقشه راه روشنی برای بخشهای حیاتی دبی ارائه میدهد.»
محمد عبدالله الگرگاوی، رئیس موزه آینده، در افتتاح این بنای ارزشمند، از شباهت فلسفه شیخ محمد و موزه آینده صحبت کرد.
او گفت: «موزه آینده در مفهومی که بهطور مداوم در حال تکامل و تجدید است، دیدگاه منعطف شیخ محمدبنراشد را در پاسخ به تغییرات آینده منعکس میکند.»
در طول نمایش افتتاحیه تماشایی، مهمانان در جریان تلاشهای حاکم دبی قرار گرفتند که سیر تحول امارت را از آغازهای ساده به نقاط عطف کلیدی، از جمله ورود کاوشگر Hope به مدار مریخ در فوریه سال گذشته، هدایت کرد.
نگاهی به معماری موزه آینده دبی
این بنای شگفتانگیز با ارتفاع ۷۷ متری و در فضایی به وسعت ۳۰۰۰۰ مترمربع، بر فراز تپهای در جاده شریانی اتوبان شیخ زاید قرار دارد. موزه آینده، منظرهای خیرهکننده را به تماشاگران ارائه میدهد که نشاندهنده نقطه عطفی است که ساخت آن ۹ سال به طول انجامید.
فضای توخالی در وسط ساختار این بنا و نوشتههایی با خط نستعلیق که روی آن حکاکی شده، تماشاگران را مجذوب خود میکند و نمادی از آینده نانوشته بشریت است. موزه آینده تازهترین بنای اضافهشده به تلاشهای جسورانه معماری دبی است و در عین حال سفر امارات متحده عربی را به سوی آیندهای روشن نشان میدهد.
این بنا چیزی فراتر از یک معجزه مهندسی پیچیده را به جهان ارائه میکند. فضای داخلی موزه وعده میدهد که آینده را از طریق یک سفر فوقالعاده با کمک قدرت تکنولوژی، در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.
بازدید از موزه
بازدیدکنندگان میتوانند هر بلیط را با پرداخت ۱۴۵ درهم تهیه کنند و داخل موزه آینده دبی یک سفر دو ساعته به آینده داشته باشند. در طول این سفر، موزه بازدیدکنندگان را به نمایی از سال ۲۰۷۱ میبرد تا تجربهای از بخشهای مختلف در آینده به دست آورند.
بازدیدکنندگان تجربهای از فضا و کهکشان را تجربه خواهند کرد، این تجربه چندحسی با ذهن، بدن و روح آنها ارتباط برقرار میکند که با آخرین فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ، تعاملات انسان و ماشین، و هوش مصنوعی فراهم شده است.
موزه آینده دبی، مردم را به تجربه فناوریها و روندهایی دعوت میکند که آینده بشریت را با رویکردی پیشگیرانه شکل میدهند. همچنین بازدیدکنندگان را از سراسر جهان تشویق میکند تا در خلق آینده خود مشارکت داشته باشند.
علاوهبر میزبانی گفتگوها، سمینارها و بحثهای مرتبط با آینده، این بنا یک بستر آزمایشی برای فناوریهای نوظهور و بستری برای دانشمندان، متفکران، مبتکران و مخترعان برجسته جهان فراهم کرده تا دور هم جمع شوند و راهحلهایی را برای بزرگترین چالشهای آینده توسعه دهند.
به نوعی میتوان گفت که افتتاح موزه آینده، عصر جدیدی از اکتشافات علمی در منطقه و فراتر از آن را آغاز میکند.
چه چیزی این سازه را به یک معجزه مهندسی تبدیل میکند؟
این سازه بیشتر به دلیل نمایش طرحی از آینده، ساختهشده از فولاد ضدزنگ و شیشه و حکاکیشده با ۱۴۰۰۰ متر خط عربی که توسط هنرمند و مجسمهساز مشهور اماراتی متاربنلاهج طراحی شده، شناخته میشود.
این معماری، موزه را به تنها ساختمانی در جهان تبدیل کرده که سطح آن بهطور کامل با هنر خوشنویسی پوشانده شده است. این حکاکی روح عربی را در یک سازه مدرن تحسینشده جهانی میدمد و میراث اماراتی و اشتیاق به هنر را منعکس میکند.
نمای بیرونی بنا، با استفاده از ۱۰۲۴ صفحه و به طور کامل توسط رباتها ساخته شد. هر صفحه از چهار لایه تشکیل شده که هر لایه طی یک فرآیند ۱۶ مرحلهای ایجاد میشود.
جالب است بدانید با توجه به معماری پیچیده ساختمان و خوشنویسی آن، هر پنل باید به صورت جداگانه از پیش ساخته و تولید میشد، درنتیجه نمونههای اولیه متعددی طراحی و ساخته شد تا فرمول مناسب به دست آمد. بنابراین، دوره نصب بیش از ۱۸ ماه طول کشید و هر پنل بهطور جداگانه نصب شد.
حروف عربی روی هر پنل طوری طراحی شده که تعادل بهینه بین نور طبیعی، گرمای خورشیدی و تهویه مطبوع را بدون لطمه به زیبایی معماری آن تضمین کند.
این چند لایه از ۱۰۲۴ صفحه، به نوشتهها اجازه میدهد تا نور طبیعی را در روز به موزه بتاباند. در شب، نوشتهها با نور LED کممصرف و با سخنان پرطنین شیخ محمدبنراشد مانند جمله معروف او روشن میشود: «آینده متعلق به کسانی است که میتوانند آن را تصور، طراحی و اجرا کنند. چیزی نیست که منتظرش هستید، بلکه چیزی است که باید آن را ایجاد کنید.»
طراحی غیرمتعارف موزه حتی قبل از اتمام ساخت آن، جوایز متعدد جهانی و عنوان یکی از ۱۴ موزه زیبای جهان را توسط نشنال جئوگرافیک از آن خود کرد. این سازه نمادین موفق به کسب جایزه بینالمللی ساختمان Tikla به عنوان یک مدل معماری منحصربهفرد شد. همچنین نرم افزار طراحی Autodesk اظهار داشت که موزه آینده دبی، یکی از مبتکرانهترین ساختمانها در جهان است.
طراحی ماندگار و بهیادماندنی موزه آینده دبی
این ساختمان طوری طراحی شده که در ذهنها ماندگار بماند.
انرژی این موزه با ۴۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تولیدشده توسط یک ایستگاه متصل به ساختمان و با همکاری اداره برق و آب دبی تامین میشود.
با استفاده از دو پل میتوان به موزه دسترسی داشت. پل اول تا ساختمانهای برجهای جمیرا امارات به طول ۶۹ متر امتداد دارد و پل دوم آن را به ایستگاه مترو تاورز امارات به طول ۲۱۲ متر متصل میکند.
اکنون که سازه بهطور رسمی افتتاح شده، به اولین موزه در خاورمیانه تبدیل شده که گواهی پلاتینیوم را برای مدیریت انرژی و طراحی محیطی که بالاترین رتبه برای ساختمانهای سبز در جهان است، دریافت میکند.
اطراف موزه یک پارک با بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی ساخته شده و مجهز به سیستم آبیاری هوشمند و خودکار پیشرفته است.
از دیگر ویژگیهای پروژه موزه آینده، میتوان به مصرف کم کربن، انرژی و آب، و همچنین استفاده از انرژی خورشیدی با کمک نمای خارقالعاده این سازه اشاره کرد.
سلام.من ترکیه هستم.میشه برای برگشت به ایران از علی بابا بلیط تهیه کرد…ممنون