دشت لار

دشت لار مازندران؛ جذابیتی به پهنای دامنه دماوند

پارک و دشت لار را از نزدیک بشناسید

دشت لار یکی از جاهای دیدنی مازندران است که فاصله چندانی تا تهران ندارد. می‌توانید در سفری یک روزه از دشت لار دیدن کنید.

دشت لار یکی از پرگل‌ترین دشت‌های ایران است. این دشت سرسبز و پرآب، سال‌هاست که به‌عنوان پارک ملی شناخته می‌شود. ما در علی بابا از دیدنی‌های این‌جا برای‌تان نوشته‌ایم. درباره‌ گونه‌های جانوری و گیاهی تعریف کرده‌ایم. نشانی و دسترسی به پارک ملی را هم توضیح داده‌ایم.

آب و هوای دشت لار در تابستان چطور است؟
آب و هوای دشت لار در تابستان بسیار مطلوب و خنک است و در زمان قدیم، ییلاق تابستانی بوده.
دشت لار در بهار چطور است؟
در این فصل، زیبایی طبیعت لار به اوج خود می‌رسد و بهترین زمان برای عکاسی است. البته برای بارش باران باید آماده باشید.
مسیر دشت هویج به دشت لار چطور است؟
از شمیرانات و روستای افجه در لواسان کوچک، مسیری هست که به دشت هویج افجه می‌رسد. این مسیر بسیار دشوار است و به مهارت کوهنوردی نیاز دارد. چراکه از گردنه افجه فشم، تا دشت لار کوچک، باید کوهنوردی کنید.
اقامتگاه نزدیک دشت لار وجود دارد؟
برای اقامت در دشت لار هم می‌توانید چادر برده و کمپ بزنید و هم می‌توانید از اقامتگاه‌های عشایری نزدیک دشت استفاده کنید.

دشت لار کجاست؟

دشت لار و شقایق‌های زیبایش در مازندران قرار گرفته. این دشت از سال ۱۳۵۴ پارک ملی اعلام شده. از ۱۳۶۱ هم منطقه حفاظت‌شده به‌شمار می‌رود. دشت لار را در حاشیه دماوند پیدا می کنید. جایی که از تهران چندان هم دور نیست.

دشت لار کجاست؟

جنوب این منطقه بخشی از شمیرانات به‌حساب می‌آید. شمال و شمال شرقی آن به لاریجان مازندران تعلق دارد. از شمال به نور و از جنوب شرق به ایرا راه دارد. از شرق هم به پلور و بعد کوه دماوند می‌رسد.

پارک ملی لار بسیار خوش آب‌وهواست. بی‌دلیل نیست که قدیم‌ها ییلاق تابستانی پادشاهان بوده. بافت گیاهی و تنوع جانوری آن خیلی جذاب است.

چه حیوانات و گیاهانی در دشت لار پیدا می‌شود؟

وسعت این دشت حدود ۷۳ هزار هکتار است. ۳۱ هزار هکتار آن در محدوده پارک ملی قرار گرفته. چشمه‌های تماشایی، شقایق سرخ قشنگ، گل‌ زرد و زنبق وحشی به آن جلوه دیدنی داده.


جستجو و رزرو بلیط، هتل و تور در علی بابا


اما از زیبایی‌هایش که بگذریم، گیاهان دارویی و خوراکی فراوانی در پارک ملی لار می‌رویند. در این دشت کاسنی، گلپر، شیرین‌بیان، آویشن، بارهنگ و والک پیدا می‌کنید.

در ناحیه دشت لار حیواناتی مثل گرگ، روباه، خرس قهوه‌ای، آهو، بزمجه، افعی طلایی، قوچ و میش زندگی می‌کنند. از دیدن عقاب طلایی، شهباز، خفاش و کبک نباید تعجب کنید.

گونه های حیوانی دشت لار

ماهی قزل‌آلای خال‌دار قرمز یکی از گونه‌های تحت حفاظت این ناحیه است. از ۱۳۷۰ در بعضی از بخش‌های دشت لار امکان شکار وجود ندارد؛ چراکه باید از حیوانات حفاظت شود. در فصل بهار که زمان بچه‌زایی حیوانات است، اجازه ورود ماشین از محدوده محیط‌بانی داده نمی‌شود.

دیدنی‌های دشت لار کدامند؟

طبیعت‌گردی آن‌قدرها هم ساده و راحت نیست. دیدنی‌های مقصد سفر است که باعث می‌شود دوری راه و پیاده‌روی طولانی را به جان بخرید. ببینید تا با رفتن به دشت لار چقدر خوش می‌گذرد.

لار؛ دشت پرگل و تماشایی ایران

دشت لار به دشت شقایق هم معروف است. پس تعجبی ندارد اگر فکر کنیم جذاب‌ترین منظره‌ آن شقایق‌های بی‌شمار‌ی‌ست که در خرداد ماه همه جای دشت می‌رویند.

گونه های گیاهی دشت لار

شقایق تنها گل این دشت نیست. گل‌های زرد و بنفش زمین را رنگ می‌کنند. از میان‌شان رود جاری می‌شود. بالای سرتان آسمان آبی‌ست. سکوتی دلپذیر همه جا را پر می‌کند. هر قدر می‌خواهید تماشا کنید، عکس بگیرید و نفس عمیق بکشید.

آبشار سفید‌آب؛ زلال و قشنگ

آبشار سفیدآب یکی دیگر از جاهای دیدنی‌ دشت لار است. این آبشار نزدیک دریاچه سد لار قرار گرفته. صدای دل‌انگیز شرشر آب زیر آسمان آبی، یکی از صحنه‌هایی‌ست که در خاطرتان می‌ماند. این‌جا به آبشار قو هم معروف است.

آبشار سفید‌آب؛ زلال و قشنگ

سد لار؛ باشکوه و تماشایی

در حدود ۷۵ کیلومتری پایتخت، سد لار با رودخانه جذابش قرار گرفته. می‌توانید یک روز را با منظره دلچسب سد لار بگذارید و از طبیعت اطرافش لذت ببرید.

رودخانه سفیدآب؛ زیبا و پر آب

از نام رودخانه سفیدآب معلوم است که چه آب زلالی دارد. می‌توانید ساعتی کنار این رودخانه قدم بزنید. بعد کنارش بنشینید و به صدای گوش‌نواز آب جاری گوش دهید. اگر خرداد باشد، اطراف‌تان پر از گل‌های رنگی‌ست.

رودخانه سفیدآب؛ زیبا و پر آب

چطور می‌توانیم در پارک ملی لار تفریح کنیم؟

طبیعت‌گردی

تور دشت لار یکی از تورهای طبیعت‌گردی‌ست که به‌ویژه خرداد و فصل شقایق بازارش داغ است. خیلی‌ها با ماشین به این‌جا می‌آیند و از ساعت‌ها قدم زدن زیر آسمان لذت می‌برند. اگر اهل گردش در طبیعت هستید، سفر به دشت لار را در برنامه‌های آینده‌تان جا دهید.

طبیعت‌گردی

کوهنوردی

این‌جا بهشت کوهنوردهاست. چندین کوه در این منطقه وجود دارد، مثل کوه دیوآسیاب، کوه گل زرد، کوه اسب کلک، کوه زرکشی و از همه جذاب‌تر، کوه دماوند.

عکاسی

اگر عکاس حرفه‌ای باشید، آن قدر کادر جذاب در این ناحیه پیدا می‌کنید که تمام روز سرتان گرم می‌شود. البته هر کسی با تلفن هوشمند یا دوربین معمولی می‌تواند صحنه‌های زیبای این دشت دیدنی را ثبت کند.

عکاسی دشت لار

از آسمان پاک و قشنگش، گل‌های رنگارنگش و از رود و کوه‌هایش عکس بگیرید و به یادگار ببرید. تا مدت‌ها برای شبکه‌های اجتماعی‌تان عکس برای پست کردن خواهید داشت.

ماهی‌گیری

در پارک ملی لار چندین رود جاری‌ست. همه پرآب و زلال. ماهی هم در آنها فراوان است. اگر اهل ماهیگیری باشید، می‌توانید از حدود خرداد تا شهریور به دشت لار بروید. البته باید از محیط‌بانی قوشخانه، دلیچای یا پلور مجوز دریافت کنید. بعد دیگر شما می‌مانید و قلاب ماهیگیری و رود پر از ماهی.

دوچرخه‌سواری

بعضی‌ از طبیعت‌گردها بدون دوچرخه به این دشت سخاوتمند نمی‌آیند. می‌توانید هم از منظره‌های زیبایش لذت ببرید و هم ورزش کنید. هوای پاک و سالم این‌جا برای دوچرخه‌سواری عالی‌ست. البته باید بسیار مراقب بافت گیاهی اطراف‌تان باشید.

دوچرخه‌سواری

چگونه به دشت لار برویم؟

بعضی‌ها ترجیح می‌دهند با تور طبیعت‌گردی به دشت لار بروند. تورهای یک روزه برای تماشای دشت شقایق از تهران به این پارک ملی می‌روند.

با ماشین شخصی هم می‌توانید راهی این دشت پر از شقایق شوید. راحت‌ترین مسیر آسفالت از جاده تهران – آمل شروع می‌شود. این مسیر را ادامه می‌دهید تا به سه‌راهی پلور برسید. تابلوی محیط‌بانی دلیچای را دنبال کنید. سرراست‌ترین مسیر همین است.

۸۵ کیلومتر فاصله حدودی تهران تا پلور است. درمجموع حدد ۱۰۰ کیلومتر تا پارک ملی لار پیش رو دارید.

از شمیرانات و روستای افجه در لواسان کوچک، مسیری هست که به دشت هویج افجه می‌رسد. این مسیر بسیار دشوار است و به مهارت کوهنوردی نیاز دارد. چراکه از گردنه افجه فشم، تا دشت لار کوچک، باید کوهنوردی کنید.

اگر بخواهید از لواسانات به پارک ملی برسید، مسیر لواسان بزرگ، روستای ایرا و محیط‌بانی قوشخانه را انتخاب می‌کنید. این مسیر در بعضی از بخش‌ها خاکی‌ست.

چه وسایلی برای رفتن به دشت لار لازم داریم؟

طبیعت‌گردها بدون کوله‌پشتی پروپیمان جایی نمی‌روند. برای سفر به دشت لار از آب، خوراکی سبک، و جعبه‌ کمک‌های اولیه چیزی کم نگذارید. کلاه و عینک بردارید و فکر پوشیدن صندل را به ذهن‌تان راه ندهید. ممکن است با مار سمی روبه‌رو شوید.

اقامت در دشت لار ممکن است؟

بله. به خاطر زیبایی طبیعت و مناسب بودن آب و هوا در فصل‌های بهار و تابستان، هم می‌توانید با خودتان چادر برده و کمپ بزنید. البته مطمئن شوید که ابزار لازم برای برپایی چادر و همچنین آمادگی برای بارش باران را دارید.

اگر هم چادر نزدید، می‌توانید از اقامتگاه‌های عشایری نزدیک دشت استفاده کنید.

بهترین زمان سفر به دشت لار چه فصلی‌ست؟

بهار و به‌ویژه بعد از ۱۵ خرداد بهترین وقت سفر است. در تابستان هوا ملایم است و به شما خوش می‌گذرد. اگر اهل طبیعت‌گردی باشید و بتوانید در فصل سرما از خودتان مراقبت کنید، می‌توانید سفر زمستانی را هم تجربه کنید.

شما تا حالا به این دشت زیبا سفر کرده‌اید؟ شقایق‌هایش را از نزدیک دیده‌اید؟ اگر تجربه دیدن این دشت را دارید، برای خوانندگان ما تعریف کنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 دیدگاه

  1. Hamid .dubai می‌گوید

    دست لار برگرفته از جنوب فارس هست فکر کنم
    قدمت تاریخی لارستان خنج فارس به عمل میاد

    1. رضایی می‌گوید

      بی ربط بود. مازندران قدمتی فراتر از اون جایی که شما عارض شدی داره.

  2. یاشار می‌گوید

    سلام
    آیا در ۵ و ۶ خرداد ماه هم دست پرگل و زیبا هستش؟؟
    یعنی شقایق ها و گل های زرد روئیده اند؟؟

  3. خاوری می‌گوید

    دشت زیبایی است البته من در بهار و بعد از پارک ماشین در روستای ایرا وارد یک مسیر خاکی و البته هموار و مناسب شدم این را باید بگم که من کوهنورد هستم پس با کفش مناسب و لوازم کامل برای یک برنامه یک روزه از این مسیر حرکت کردم که حدود ۲۰ کیلومتر را طی کردیم تا به دشت لار رسیدیم و بعد از چند عکس یادگاری و استراحت کوتاه دوباره به روستای ایرا برگشتیم لازم میدونم این موضوع را عنوان کنم که این مسیر ماشین رو و البته خاکی متاسفانه در بخشهای از ان دچار ریزش شده و احتمالا در زمان کوچ عشایر دشت لار دوباره بازسازی میشود ولی باید این را بدانید که در صورتی که تمایل به پیاده روی از روستای ایرا به دشت لار را دارید حتما کفش مناسب برای مسیرهای طولانی و آب حداقل ۳ لیتر برای هر نفر و امادگی فیزیکی مناسب برای مسیرهای طولانی را داشته باشید و همینطور عینک و کلاه فراموش نشود در ضمن مسیر تا وسط های راه سر بالای و بعد از عبور از گردنه سرازیر میشود و طبیعتا برای برگشت هم همین شیب نسبتا طولانی را باید بالا بیایید و به سمت روستای ایرا سرازیر شوید .

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام جناب خاوری 🙂
      چقدر نکات خوبی رو گفتین؛ ممنونیم

      1. محمد می‌گوید

        سلام ببخشید چند نفر فکر میکنم توی دشت گم شده باشن یا آسیب دیده باشن میشه بگید از کجای میتونم پیگیری کنم اگه میشه یک شماره ای چی زی که من بتونم به بیمارستان ها اون منطقه یا پلیس های اون منطقه تماس بگیرم بگید لطفاً خیلی حیاطی