دریاچه قو رامسر

دریاچه قو رامسر؛ محل زندگی پرندگان مهاجر

تجربه فراموش نشدنی در دریاچه قو رامسر

اگر به مازندران بروید و سری به رامسر بزنید، در دل جنگل‌های سرسبز و دلپذیر شمالی، دریاچه قو رامسر را پیدا می‌کنید. دریاچه قوی رامسر یا دریاچه قو جواهرده، جاذبه‌ای دیدنی، آرامش‌بخش و پر از زیبایی بین جاهای دیدنی رامسر است.

محیط ‌زیست خیره‌کننده و بااهمیت این منطقه، باعث شده دریاچه قو بین جاهای دیدنی مازندران هم معروف شود. اگر دوست دارید به مازندران سفر کنید یا می‌خواهید بیشتر با این دریاچه آشنا شوید، حتما تا آخر این مطلب همراه مجله گردشگری علی بابا باشید.

شما هم می‌توانید مانند هزاران گردشگری باشید که سالانه از دریاچه قو رامسر بازدید می‌کنند و خاطراتی فراموش‌نشدنی و جذاب برای خود می‌سازند.

دریاچه قو رامسر کجاست؟
دریاچه قو رامسر در استان مازندران، شهرستان رامسر، ۳ کیلومتری روستای جواهرده، در جاده رامسر – جواهرده قرار گرفته است.
بهترین زمان بازدید از دریاچه قو رامسر چه موقعی است؟
بهترین زمان بازدید از دریاچه قو، فصل بهار و اوایل فصل پاییز است.
کدام جاذبه‌های گردشگری به دریاچه قو رامسر نزدیک است؟
روستای جواهرده، آبشار سیاسرت، آبشار صفارود، سد میجران و قلعه مارکوه، از جاذبه‌های گردشگری نزدیک به دریاجه قو رامسر به شمار می‌روند.
دریاچه قو رامسر چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
سرویس بهداشتی، غرفه، کافه و رستوران از جمله امکانات رفاهی، اسکی روی یخ، قایق‌سواری و دوچرخه‌سواری هم از امکانات تفریحی دریاچه قو هستند.
مسیر دریاچه قو چگونه است؟
برای رسیدن به دریاچه قو باید وارد جاده جواهرده – رامسر شوید؛ بعد از ۲۰ کیلومتر تابلوی دریاچه را خواهید دید که شما را به یک فرعی خاکی هدایت می‌کند. آن جاده خاکی ۲ کیلومتری را که رد کنید، به دریاچه قو می‌رسید.

مشخصات دریاچه قو رامسر

دریاچه قو رامسر، به نام دریاچه قو جواهرده هم شناخته می‌شود. این جاذبه در نزدیکی روستای جواهرده و رامسر قرار دارد. دریاچه قو، ابتدا یک برکه معمولی بود؛ بعدها با تلاش بخش خصوصی، به دریاچه تبدیل شد. به این ترتیب دریاچه زیبایی که صحبتش را می‌کنیم، دریاچه‌ای مصنوعی است.

مشخصات دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

مالکیت دریاچه قو، در حال حاضر، در دست بخش خصوصی است؛ به همین دلیل باید برای ورود به این محوطه، هزینه‌ای به ‌عنوان ورودی پرداخت کنید. طبق گفته مالکین، هزینه‌ها صرف حفاظت از محیط زیست می‌شود.

مشخصات دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

آب دریاچه زلال، بسیار تمیز و ساکن است. تمیزی آب، تصویر نسبتا واضحی از جنگل‌های اطراف دریاچه را منعکس می‌کند. این انعکاس تصویر، آرامشی که دریاچه منتقل می‌کند، زیبایی محیط و لذتی که بودن کنار دریاچه دارد، همگی باعث می‌شوند شما سفری خوش داشته باشید.

دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

دریاچه قو رامسر، ۱۹۰۰ متر از سطح دریا فاصله دارد. همچنین این دریاچه تقریبا ۱۰ هکتار مساحت و ۱۰ متر عمق دارد.

دریاچه قو رامسر کجاست؟

دریاچه قو در مازندران، ۱۷ کیلومتری رامسر، ۳ کیلومتری روستای جواهرده و در مسیر جاده رامسر – جواهرده قرار گرفته است. روستای جواهرده، نزدیک‌ترین روستا به دریاچه است؛ به همین دلیل به این جاذبه، دریاچه قو جواهرده هم می‌گویند.

دریاچه قو رامسر کجاست؟

عکس از: سایت Instagram

روستای سخت‌سر در شمال غربی دریاچه و روستای گرسماسر هم نزدیک این جاذبه قرار دارد.

لوکیشن دریاچه قو رامسر روی گوگل‌مپ

دریاچه قو جواهرده

عکس از: سایت Google maps

بهترین مسیر دسترسی به دریاچه قو رامسر

بهترین مسیر دسترسی به دریاچه قو رامسر، استفاده از جاده جواهرده به رامسر است. در این جاده یک خیابان فرعی خاکی وجود دارد که شما را به مقصدتان می‌رساند. این مسیر خاکی تقریبا ۲ الی ۳ کیلومتر است و شما را سریعا به دریاچه می‌رساند.

بهترین مسیر دسترسی به دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

با ورود به جاده جواهرده – رامسر و ۲۰ کیلومتر رانندگی، شما تابلوهای دریاچه را خواهید دید؛ پس لازم نیست نگران چیزی باشید. البته ممکن است روی تابلوها عبارت «دریاچه غو» نوشته شده باشد؛ یادتان باشد این غلط املایی را نادیده بگیرید.

دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

برای این‌که به جاده رامسر – جواهرده برسید، باید از رامسر بگذرید، از سمت سه‌ راهی فلسطین در جهت جنوب رامسر حرکت کنید تا جاده را پیدا کنید. برای اینکه راحت باشید، خوب است با خودروی شخصی به دیدن دریاچه قو بروید که لازم نباشد نگران حمل‌کردن وسایل خود باشید.

فاصله دریاچه قو تا رامسر

فاصله دریاچه قو از مرکز شهر رامسر، تقریبا ۲۷ کیلومتر است. این مسیر را در کمتر از نیم ساعت با خودرو می‌توانید طی کنید.

دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

فاصله تهران تا دریاچه قو رامسر

از تهران تا دریاچه قو رامسر، حدود ۴۱۳ کیلومتر، معادل ۵ الی ۶ ساعت رانندگی، فاصله دارید.

فاصله چالوس تا دریاچه قو رامسر

اگر از چالوس ۱۲۰ کیلومتر فاصله بگیرید، دریاچه قو را پیدا می‌کنید؛ می‌توانید این مسیر را با سفری ۲ تا ۲.۵ ساعته پشت سر بگذارید.

دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت hoteldebitcard

بهترین زمان بازدید از دریاچه قو رامسر

مطمئن هستیم شما هم می‌دانید گردشگران سفر به شمال در هر فصلی را دوست دارند؛ اما بهترین زمان بازدید از دریاچه قو رامسر، فصل بهار و اوایل پاییز است. در این دو فصل هم هوا خوب و دلپذیر می‌شود، هم زیبایی طبیعت بیشتر از همیشه خودش را نشان می‌دهد.

بهترین زمان بازدید از دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

در پاییز هوا کمی خنک‌تر می‌شود و ممکن است شاهد باران‌های پاییزی باشید؛ اما این باران‌ها شما را اذیت نخواهند کرد. برعکس، وجود باران و فضای پاییزی مازندران، می‌تواند خاطره‌ای فراموش‌نشدنی برایتان بسازد. فصل بهار هم مانند پاییز، بسیار زیبا و دیدنی است. اگر اوایل بهار سفر کنید، ممکن است شاهد سرمای باقی‌مانده زمستانی شوید؛ اما حتی این سرما هم برای بعضی گردشگران دلپذیر است.

دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت hoteldebitcard

پیشنهاد نمی‌کنیم در زمستان به مازندران یا شهرهای شمالی دیگر سفر کنید. در این فصل با توجه به وضعیت آب‌وهوایی هم ممکن است پروازتان مدام لغو شود، هم جاده‌ها لغزنده است و هم فرصت کمی برای بازدید از جاهای دیدنی موردنظرتان دارید.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه قو رامسر

برای این‌که با محیط دریاچه قو رامسر بیشتر آشنا شویم، باید پوشش گیاهی و جانوری منطقه را بررسی کنیم.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

همان‌طور که اشاره کردیم، دریاچه قو در دل جنگل‌های سرسبز مازندران قرار دارد. اطراف دریاچه قو جواهرده شما می‌توانید درختان بلوط، راش و سایر گونه‌های گیاهی بومی منطقه را پیدا کنید. علاوه بر درختان و گیاهان جنگل، گیاهان آبزی مختلفی در داخل و اطراف دریاچه زندگی می‌کنند؛ اگر دقت کنید، می‌توانید گیاهانی مثل نی‌ها و علف‌های آبی دریاچه را پیدا کنید.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

در مورد پوشش جانوری، حرف‌های زیادی برای گفتن وجود دارد. دریاچه قو رامسر محل زندگی انواع پرندگان آبزی، از جمله قو، غاز، اردک و فلامینگو است. اگر در فصل مهاجرت پرندگان سری به دریاچه بزنید، شاهد پرواز دسته‌جمعی این پرندگان خواهید بود.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

علاوه بر پرندگان، انواع ماهی‌ها، خزندگان و پستانداران کوچک هم در دریاچه قو زندگی می‌کنند. وقتی برای بازدید از این دریاچه رفتید، حواستان باشد آسیبی به این موجودات کوچک و بی‌پناه نزنید.

دلیل نامگذاری دریاچه قو رامسر

دلیل نام‌گذاری دریاچه قو رامسر، دو روایت مختلف دارد. بگذارید اول از نام قدیمی دریاچه شروع کنیم. دریاچه قوی رامسر در اصل به نام «دریاچه سرخبن» شناخته می‌شد؛ که این اسم به دلیل وجود درختان در اطراف آن بوده است. البته آن زمان این دریاچه برکه‌ای نسبتا کوچک بود.

دلیل نامگذاری دریاچه قو

عکس از: سایت Instagram

نامگذاری می‌تواند مربوط به پرندگان مهاجری باشد که قبلا صحبتش را کردیم. بنا به روایت مردم محلی، در گذشته تعداد زیادی قوی سفید در اطراف این دریاچه زندگی ‌می‌کردند؛ به همین دلیل مردم نام «دریاچه قو» را روی آن گذاشتند.

جاهای دیدنی اطراف دریاچه قو رامسر

اگر می‌خواهید به مازندران بروید، علاوه بر دریاچه قو رامسر، بهتر است سری هم به جاهای دیدنی اطراف این جاذبه بزنید. در ادامه پنج مورد از جاذبه‌های نزدیک دریاچه قو جواهرده را به شما معرفی می‌کنیم.

جاهای دیدنی اطراف دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به این جاذبه‌ها هم بزنید تا زیبایی استان مازندران را بیشتر ببینید و خاطرات بیشتری برای خودتان بسازید.

– روستای جواهرده

از روستای جواهرده شروع می‌کنیم که تا اینجای مطلب اسم آن را زیاد برده‌ایم. روستای جواهرده یکی از معروف‌ترین و زیباترین روستاهای شهرستان رامسر است. جواهرده تقریبا ۲۷ کیلومتر از رامسر فاصله دارد و نزدیک دریاچه قو رامسر قرار گرفته است.

روستای جواهرده

عکس از: سایت Google maps

طبیعت بکر جواهرده، چشمه‌های آب زلال، آب‌وهوایی دل‌انگیز و آبشارهای این روستا، باعث می‌شود برای چند ساعت از زندگی شلوغ و پر از دغدغه شهری فاصله بگیرید. جواهرده روستایی است که آرامش را به رگ‌هایتان تزریق می‌کند؛ فقط کافیست سری به این روستا بزنید و چند روز طبیعت‌گردی کنید.

روستای جواهرده

عکس از: سایت Google maps

– سد میجران

سد میجران را می‌توانید روی رودخانه نسارود پیدا کنید. این سد در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی رامسر و نزدیک دریاچه قو رامسر ساخته شده است.

سد میجران

عکس از: سایت Google maps

سد میجران ۵۵.۸ متر ارتفاع و ۱۸۶ متر طول دارد؛ همچنین حدود ۸ میلیون مترمکعب، حجم مخزن آن است. سد میجران سال ۱۳۸۲ احداث شد و هدف از ساخت آن، تامین آب زراعی برای کشاورزان، توسعه گردشگری و تامین آب آشامیدنی برای رامسر، کتالم و سادات‌شهر بوده است.

سد میجران

عکس از: سایت sadafzar

دریاچه ایجاد‌شده توسط سد میجران، مقصدی محبوب برای گردشگران به شمار می‌رود. طبیعت خیره‌کننده منطقه، پوشش گیاهی و جانوری، فرصت مناسب برای کمپینگ و زیبایی دریاچه، از دلایل شهرت و محبوبیت سد میجران است.

سد میجران

عکس از: سایت borna

اگر سری به دریاچه قو جواهرده زدید، حتما از سد میجران هم بازدید کنید تا زیبایی‌های بیشتری از دریاچه‌های مازندران ببینید. پیشنهاد می‌کنیم یک شب کنار دریاچه قو رامسر یا دریاچه سد میجران کمپ بزنید تا حسابی از طبیعت لذت ببرید.

– آبشار سیاسرت

اگر به جنوب رامسر، نزدیک جاده جنت رودبار بروید، در بین درختان بلند و جنگل‌های متراکم البرز شمالی، آبشار سیاسرت را پیدا خواهید کرد. این آبشار ۷۰ متری، تقریبا ۱۵ متر عرض و حجم آب خوبی دارد.

آبشار سیاسرت

عکس از: سایت Google maps

نام «سیاسرت» به احتمال زیاد از دو کلمه «سیا» به معنای سیاه و «سرت» به معنای سر گرفته شده است. این کلمه به پرنده توکای سیاه اشاره دارد که در همین منطقه زندگی می‌کند. توکای سیاه به‌ خاطر آوازش بسیار معروف است.

آبشار سیاسرت

عکس از: سایت wikiloc

با بازدید از آبشار سیاسرت می‌توانید از خنکی فضا لذت ببرید، تعداد زیادی عکس بگیرید، آرامش را از طبیعت دریافت کنید و به آواز معروف توکای سیاه گوش کنید. ترکیب این تجربیات، خاطره‌ای به‌یادماندنی در ذهنتان به جای می‌گذارد.

– قلعه مارکوه

گردشگرانی که به آثار تاریخی علاقه دارند، قلعه مارکوه را از قلم نمی‌اندازند. این قلعه در شهرستان تنکابن و نزدیک دریاچه قو رامسر قرار دارد.

قلعه مارکوه

عکس از: سایت Wikipedia

مارکوه، از قدیم به دلیل موقعیت حیاتی و استراتژیک خود روی کوه مارکوه، مورد توجه بوده است. قدمت قلعه مارکوه به قرن سوم هجری قمری برمی‌گردد و حدود ۶۰۰ مترمربع مساحت دارد. اگر به معماری قلعه بابک علاقه دارید، به احتمال زیاد از معماری این قلعه هم خوشتان می‌آید؛ معماری قلعه مارکوه، شباهت‌هایی به قلعه بابک دارد و شامل چهار حصار جانبی و برج‌های پشتیبانی می‌شود.

قلعه مارکوه

عکس از: سایت Google maps

برای رسیدن به این قلعه باید با استفاده از جاده کتالم، خودتان را به کوه مارکوه برسانید. بعد از آن هم حدود یک ربع طول می‌کشد از تقریبا ۳۰۰ پله بالا بروید تا به قلعه برسید.

قلعه مارکوه

عکس از: سایت Google maps

معماری قلعه، چشم‌انداز آن و حال‌وهوایی که گشت‌زدن در قلعه مارکوه دارد، از مواردی است که گردشگران عاشق آن می‌شوند.

قلعه مارکوه

عکس از: سایت Google maps

– آبشار صفارود

آبشار صفارود، از آن دسته جاهای دیدنی نزدیک به دریاچه قو رامسر است که نباید از دستش بدهید. در همان مسیر رامسر – جواهرده، آبشار صفارود را پیدا خواهید کرد؛ پس حیف است به دریاچه قو جواهرده سری بزنید، اما از آبشار صفارود بازدید نکنید.

آبشار صفارود

عکس از: سایت Google maps

صفارود، آبشاری با ۱۵ متر ارتفاع است. برخورد آب به زمین و صدایی که تولید می‎کند، سرسبزی منطقه، حس‌وحال فضا و غرفه‌های محلی نزدیک آبشار، از جذابیت‌های این منطقه هستند.

اگر دوست دارید عکاسی کنید، آبشار صفارود گزینه خوبی برای شما خواهد بود؛ زیرا هم خودش زیباست و هم دیدنی‌های اطرافش.

 آبشار صفارود

عکس از: سایت akharinkhabar

امکانات تفریحی دریاچه قو رامسر

اگر می‌خواهید امکانات تفریحی دریاچه قو رامسر را بشناسید، این بخش از مطلب را با دقت بخوانید.

امکانات تفریحی دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

قایق‌های پدالی، آلاچیق‌های زیبای اطراف دریاچه، اسکله قایق‌سواری و تفریحات آبی، زمین بازی کودکان و امکان اسکی روی یخ در دریاچه قو برای گردشگران فراهم شده است. اگر دوست دارید روزی پر از شادی و تفریح و خنده داشته باشید، به این دریاچه بروید و روزتان را آن‌جا سپری کنید.

امکانات تفریحی دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

بهار که می‌شود، گاهی در محوطه این دریاچه نمایشگاهی سنتی برگزار می‌شود؛ اگر بهار سفر کنید و خوش‌شانس باشید، این نمایشگاه را هم از نزدیک خواهید دید.

دریاچه قو جواهرده

عکس از: سایت Google maps

علاوه بر این موارد، ماهیگیری، طبیعت‌گردی، عکاسی، دوچرخه‌سواری و کمپینگ هم از تفریحاتی است که می‌توانید کنار دریاچه قو جواهرده امتحان کنید.

امکانات رفاهی دریاچه قو رامسر

رستوران‌های مختلف با منو متنوع، کافه، فروشگاه برای خرید سوغاتی و لباس، سرویس بهداشتی، پارکینگ، آلاچیق و در نهایت مسجد، از جمله امکانات رفاهی دریاچه قو رامسر هستند. وقتی برای بازدید از این جاذبه دیدنی به مازندران بروید، لازم نیست نگران چیزی باشید.

امکانات رفاهی دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Instagram

اقامت در دریاچه قو رامسر

برای اقامت نزدیکی دریاچه قو رامسر گزینه‌های مختلفی پیش رو دارید. در ادامه مطلب، این گزینه‌ها را به شما معرفی می‌کنیم تا با توجه به خواسته خود، هر کدام را که دوست دارید انتخاب کنید.

کمپینگ و شب‌مانی حوالی دریاچه قو رامسر

اولین گزینه برای اقامت، کمپینگ اطراف دریاچه است. آلاچیق‌هایی دور دریاچه قو ساخته شده است که می‌توانید اجاره کنید؛ با اجاره این آلاچیق‌ها می‌توانید به‌راحتی کمپ بزنید و شب را با آرامش سپری کنید.

کمپینگ و شب‌مانی حوالی دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Google maps

خوشبختانه، دریاچه قو رامسر امکانات رفاهی خوبی دارد؛ علاوه بر آن، اگر چیزی لازم داشتید و در دسترس نبود، می‌توانید به روستای جواهرده بروید. فقط یادتان باشد برای کمپینگ، وسایل لازم را همراه خودتان ببرید.

هتل‌ها و اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک به دریاچه قو رامسر

اگر دوست ندارید کمپ بزنید، می‌توانید از هتل محوطه دریاچه، اقامتگاه‌های بومگردی یا هتل‌های شهرهای اطراف استفاده کنید.

هتل‌ها و اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک به دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Instagram

در محوطه دریاچه قو رامسر، هتلی با سه سوییت مجزا وجود دارد. اگر دوست داشته باشید می‌توانید این اتاق‌ها را اجاره کنید و شب را در آنجا سپری کنید.

دریاچه قوی رامسر

عکس از: سایت Google maps

اگر به هر دلیلی نخواستید نزدیک دریاچه بمانید یا اتاقی پیدا نکردید، می‌توانید سری به شهرها و روستاهای اطراف بزنید. اگر به رامسر بروید، می‌توانید اقامتگاه‌ها و هتل‌های مختلفی پیدا کنید.

توصیه‌هایی برای سفر به‌یادماندنی بن دریاچه قو رامسر

کفش مناسب پیاده‌روی، لباس گرم اضافه و وسایل ضروری دیگر را حتما با خودتان ببرید. اگر قصد کمپ‌زدن دارید، باید یادتان بماند وسایل کمپینگ را با خودتان به سفر ببرید.

دریاچه قو رامسر

عکس از: سایت Instagram

اگر سری به دریاچه قو رامسر زدید، خوشحال می‌شویم خاطرات ارزشمندتان را زیر این مطلب ببینیم. ما علی بابایی‌ها همیشه نظر، پیشنهاد یا خاطره شما را می‌خوانیم؛ پس اگر تجربه‌ای دارید، خوشحال می‌شویم با ما به اشتراک بگذارید. سفر به سلامت.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 دیدگاه

  1. محمدصالح جوربنیان می‌گوید

    باسلام..
    ممنونم از اطلاعات مربوط به دریاچه قو رامسر…
    سوالم اینه که آقای موسی ابراهیمیان موسس دریاچه قو هستن،چرا اطلاعات موسس رو به اشتباه ثبت کردین؟
    بنده وکیل خانوادگی شون هستم

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام جناب جوربنیان
      ممنون از توجه شما
      ما منابع مختلف رو بررسی کردیم و چون اطلاعات معتبری پیدا نکردیم، این بخش از مطلب رو حذف و به «مالکیت خصوصی» بسنده کردیم.

  2. میثم می‌گوید

    سلام
    امسال کلی مسیر رو طی کردیم برای بازدید از دریاچه قو.علی رغم جاده ی بدی که داشت. شیب زیاد. بدون آسفالت. وقتی رسیدیم فقط یک نگهبان داشت که گفت چند ساله تعطیله. این همه تعریف شنیده بودیم که عالیه ولی وقتی اینو از نگهبان شنیدیم خیلی توی ذوقمون خورد و برگشتیم.

  3. سیاوش می‌گوید

    با سلام
    قلعه مارکوه در شهرستان رامسر واقع شده و صرفاً در مسیر فرعی رامسر به تنکابن قرار دارد ،نه در تنکابن