حنگل دالخانی رامسر

جنگل دالخانی رامسر؛ شیرجه در یک تابلوی قشنگ نقاشی

رامسرِ همیشگی، ولی مقصدی متفاوت

امیدوارم شنا بلد باشید و بتوانید یک شیرجه درست و حسابی بزنید. چی؟ در دریا نمی‌شود شیرجه زد؟نه نه…قرار نیست در دریا شیرجه بزنید. منظورم شیرجه در دل یک تابلوی نقاشی قشنگ مثل جنگل دالخانی رامسر است. جنگل سرسبز و پردارودرخت دالخانی یکی از جاهای دیدنی رامسر است که شما را به آرامش، سکوت و یک طبیعت‌گردی همه‌چیزتمام دعوت می‌کند.

یک جاده آسفالت از میان جنگل دالخانی گذشته که به آن دالان بهشت گفته می‌شود. جاده دالان بهشت از دل جنگل گذشته و از دو طرف، درختان سرسبز سربه‌فلک کشیده، دستان خود را برای در آغوش کشیدنتان باز کرده‌اند. به دل جاده بزنید و تا جاده ادامه دارد به رانندگی در این تابلوی نقاشی بی‌عیب‌ونقص ادامه دهید. وسط راه چای هیزمی به بدن بزنید و در جنگل مه‌آلود جنگل‌نوردی کنید…

جنگل دالخانی کجاست؟
استان مازندران، شهرستان رامسر، جاده ییلاق جنت رودبار، جنگل دالخانی
فاصله تهران تا جنگل دالخانی چقدر است؟
فاصله تهران تا جنگل دالخانی حدودا ۳۰۰ کیلومتر است و طی کردن این مسیر تقریبا ۵ ساعت و نیم طول می‌کشد.
آب‌وهوای جنگل دالخانی چگونه است؟
جنگل دالخانی به خاطر موقعیت کوهستانی که دارد آب‌هوای نسبتا خنکی دارد.

در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا هرآنچه لازم است درباره جنگل دالخانی رامسر بدانید به شما خواهم گفت. اگر نمی‌دانید جنگل دالخانی کجاست، فاصله تهران تا جنگل دالخانی چقدر است یا به فکر برنامه‌ریزی برای سفر به جنگل دالخانی هستید و نمی‌دانید چه‌طور باید شیرجه بزنید! این مطلب راهنمای کاملی برای شما خواهد بود. پس از خواندن این مطلب متوجه خواهید شد که چرا جنگل دالخانی به اسم دالان بهشت معروف شده است و من چرا برای وصف زیبایی این جنگل اینقدر هیجان‌زده هستم.

جنگل دالخانی رامسر

عکس از: سایت Fars

آشنایی با جنگل دالخانی

جنگل دالخانی، جنگلی در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی رامسر است که در مسیر جاده رامسر-تنکابن در استان مازندران قرار گرفته. این جنگل در منطقه‌ نیمه‌کوهستانی و نسبتا بکر قرار گرفته است و به خاطر جاده‌ زیبایی که دارد با اسم دالان بهشت شناخته می‌شود. جنگل دالخانی رامسر مساحتی نزدیک به ۶۰۰ هزار مترمربع دارد و در ارتفاع ۸۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است، آب‌وهوای بی‌نظر جنگل آن را تبدیل به یکی از جاهای دیدنی رامسر در سال‌های اخیر کرده است.

آشنایی با جنگل دالخانی

عکس از: سایت Fars

پوشش گیاهی متراکم جنگل و مه غلیظی که گاهی سراسر فضا را می‌پوشاند، جنگل را به یک بهشت دیدنی تبدیل کرده که شما را به سفر به جنگل دالخانی ترغیب می‌کند. جاده جنگلی دالان بهشت از جاده میرزا کوچک خان یا جاده کتالم- هریس شروع می‌شود و در روستاهای ییلاقی رودبار و گرسماسر به پایان می‌رسد. از ویژگی‌های این جنگل می‌توان به فاصله ۱۰ کیلومتری آن به دریا اشاره کرد، یعنی اگر به ارتفاعات جنگل صعود کنید، تماشای چشم‌انداز زیبای دریا جایزه صعود شما خواهد شد.

چرا دالخانی؟

حالا به نظرتان اسم دالخانی از کجا آمده؟ وجه تسمیه جنگل دالخانی چیست؟ البته اگر با زبان گیلکی آشنا باشید راحت‌تر معنی آن را حدس می‌زنید. کلمه دالخانی یک کلمه بومی گیلکی است که از دو بخش (دال) و (خانی) تشکیل شده است. در زبان مردم بومی، دال به معنی عقاب بزرگ است، عقابی که در مناطق کوهستانی شمال آشیانه دارد.

طبیعت رامسر

عکس از: سایت Fars

در زبان گلیلکی اصطلاحی وجود دارد که می‌گوید: «دال پر نمی‌زنه.» دال پر نزدن، کنایه از کم رفت‌وآمد بودن یک منطقه و دور از دسترس انسان بودن است. وجه تسمیه جنگل دالخانی هم از همین موضوع نشات گرفته است، زیرا مرتفع‌ترین بخش‌های جنگل بکر دالخانی، آشیانه عقاب است. این جنگل قدمت زیادی دارد و هنوز بخش‌های زیادی از آن بکر و دست‌نخورده باقی مانده است.

قدمت جنگل دالخانی

عکس از: سایت Fars

لازم می‌دانم که در همین‌جا درباره اشتباه رایجی که در اسم این جنگل رخ داده صحبت کنم. بعضی‌ها به اشتباه از عنوان جنگل دالیخانی برای این منطقه استفاده می‌کنند که کاملا غلط است. با توجه به اینکه اسم جنگل از زبان بومی منطقه برگرفته شده، دالیخانی هیچ مفهومی در این زبان ندارد. به شما پیشنهاد می‌کنم اگر قرار است از این دالان بهشتی در صبحت کنید یا جایی مطلبی بنویسید، اسم آن را درست، یعنی جنگل دالخانی درج کنید تا گردشگران راحت‌تر اطلاعات مفید شما را پیدا کنند.

شرایط آب‌وهوایی جنگل

جنگل دالخانی به خاطر آب‌وهوای بی‌نظیرش معروف است، این جنگل با اینکه در مناطق گرم و مرطوب شمالی واقع شده، به‌خاطر کوهستانی بودن منطقه، هوایی خنک و دلنشین دارد. نشان به این نشان که، حتی اگر در تابستان به این جنگل سر بزنید، هوای فضای داخلی جنگل خنک است. در فصل‌ها بهار، پاییز و زمستان شاهد باران و گاهی برف خواهید بود، به همین خاطر بهتر است لباس گرم و تجهیزات مناسب همراه داشته باشید. به‌طورکلی آب‌وهوای جنگل دالخانی مرطوب و خنک است.

کلبه در جنگل دالخانی

عکس از: سایت Fars

پوشش گیاهی و جانوری جنگل دالخانی چطور است؟

منطقه جنگل دالخانی رامسر به خاطر حفاظت خوبی که داشته هم حال و هوای بکرش را حفظ کرده و هم حسابی تمیز است، یعنی اینجا قرار نیست وقتی در دل جنگل قدم می‌زنید چشمتان به زباله بیفتد و دلتان بگیرد. حضور مسئولین نظافت در جنگل دالخانی، این جنگل را از هرگونه آلودگی در امان نگه داشته است.

پوشش گیاهی و جانوری جنگل دالخانی

عکس از: سایت Fars

همین فضای بکر باعث شده که جنگل، پوشش گیاهی خاص خود را حفظ کند و محل زندگی حیوانات مختلفی مثل شغال، خرس، حشرات عجیب و… باشد. سراسر جنگل دالخانی پوشیده از منظره چشم‌نواز درختان و گیاهان متنوعی مثل شاه بلوط، اقاقیا، ازگیل، راش، ملچ، ارس، گوجه جنگلی، زرشک، مَندی، زالزالک وحشی و… است.

جنگل دالخانی در هر فصل چه شکلی است؟

اگر بخواهم از شکل و شمایل فصل‌ها و طبیعت جنگل دالخانی در بهار و تابستان یا جنگل دالخانی در پاییز و زمستان صحبت کنم باید بگویم که هنوز مغزم به این نتیجه نرسیده که کدام فصل این جنگل چهارفصل زیباتر است، در بهار چشمتان با دیدن سرسبزی و باران بهاری روشن می‌شود و البته تابستان هم دست‌کمی از بهارش ندارد، برخلاف بقیه مناطق شمالی که تابستان‌های گرم و مرطوب دارند، آب‌وهوای جنگل دالخانی نسبتا خنک‌تر است؛ فکر می‌کنم فضای داخلی جنگل دالخانی در تابستان مثل مامنی امن برای آدم‌های گرمایی است.

دالخانی در بهار و پاییز

عکس از: سایت Fars

از پاییز جنگل دالخانی نمی‌شود گذشت، انگار این جنگل مقر اصلی پادشاهی فصل‌ها در پاییز است، منظره‌ای دیدنی با بازی پرسروصدایرنگ‌های زرد و نارنجی. در زمستان هوای جنگل حسابی سرد است اما تماشای زیبایی چهره برف‌آلود جنگل آرزوی هر مسافری است. البته این فصل پاییز و زمستان به خاطر بارش و لغزندگی خطراتی هم برای طبیعت‌گردان دارد، به همین خاطر بهتر است تجهیزات کافی مثل لباس گرم، کفش مناسب، زنجیرچرخ و… همراه داشته باشید.

جاهای دیدنی جنگل دالخانی چیست؟

نقطه قوت جنگل‌ دالخانی آب‌وهوا و طبیعت زیبایش است، ترکیب این دو ویژگی، سفری شیرین برای گردشگران رقم می‌زند. اما جنگل فقط محدود به فضای جنگل و دالان بهشت این جاذبه طبیعی نمی‌شود، در طول این مسیر جاهای دیدنی و روستاهای زیادی وجود دارد که نباید از دستشان بدهید.

جاهای دیدنی جنگل دالخان

عکس از: سایت Tasnim

در این بخش تعدادی از جاهای دیدنی جنگل دالخانی را به شما معرفی خواهم کرد تا راهنمای گردشگری شما در این سفر خوش آب‌ورنگ باشم. البته اگر شما هم در سفرتان به جای بکری برخوردید، حتما در کامنت‌ها با من در میان بگذارید تا آن را هم به لیست اضافه کنم.

قلعه مارکوه

قلعه مارکوه یکی از جاهای دیدنی رامسر است که در حوالی جنگل ایلخانی قرار دارد. این جاذبه تاریخی، یک قلعه سنگی بزرگ با کاربرد نظامی بوده که ساخت آن به دوران پس از اسلام می‌رسد. متاسفانه جز حصارها و برج‌وباروهای نگهبانی، چیزی زیادی از این اثر ملی باقی نمانده است و فقط یکی از اتاق‌های برای سکونت نگهبان قلعه بازسازی شده است.

قلعه مارکوه

عکس از: سایت Balad

قلعه مارکوه که محلی‌ها به آن (مَرکو) می‌گویند، حدود ۳۱۱ پله سنگی دارد که برای رسیدن به چشم‌انداز دیدنی بالای قلعه باید از آن‌ها بگذرید. زمانی‌کهپله‌ها حسابی نفستان را بند آورد یعنی به بالای قلعه رسیده‌اید، پس خودتان را برای تماشای منظره دیدنی اطراف آماده کنید. از بالای قلعه مارکو نمایی فراموش‌نکردنی از دریا و جنگل، دست‌دردست هم خواهید دید. باید بدانید که قلعه مارکوه امکاناتی برای گردشگران ندارد، کم‌توجهی و عدم مرمت این بنا، حیات آن را روزبه‌روزبیشتر به خطر انداخته و ممکن است در چند سال آینده اثر زیادی از آن باقی نماند.

پیچ هفت شهیدان

در سال ۱۳۶۱ هجری شمسی، خاطره تلخی در جنگل دالخانی اتفاق افتاده که شاید از آن بی‌خبر باشید. روز ۱۵ خرداد ۶۱، در پیچ جاده جنگل‌هایدالخانی، گروهک تروریستی منافقین به ماشین لندرور بسیجیان پایگاه مقاومت گالش‌محله تیراندازی کردند، طی این حمله از بین هشت سرنشین ماشین، هفت بسیجی به شهادت رسیدند. برای گرامیداشت شهدا، بنایی برای یادبودشان ساخته شد و این بخش به اسم پیچ هفت شهیدان یا پیچ هفت شهدا شناخته شد. شما می‌توانیددر دل پیچ‌وواپیچ‌های جنگل، سری به این بنای یادبود بزنید.

پیچ هفت شهدا

عکس از: سایت Isna

دریاچه سد میجران

سد خاکی مریجان رامسر در واقع حدفاصل بین اربه‌کلان و دالخانی است، این سد در سال ۱۳۸۲ هجری شمسی، با هدف تامین آب منطقه روی رودخانه نسارود ساخته شد و دریاچه‌ای دیدنی در دل کوه ایجاد کرد. نمای بالایی دریاچه سد میجران، نفس را بند می‌آورد: دریاچه‌ای با انعکاس آسمان، دشت و جنگل‌های سبز در اطراف و سکوت محض.

دریاچه سد میجران

عکس از: سایت Isna

البته باید حواستان باشد که دسترسی و بازدید از سد برای عموم آزاد نیست، ولی جنگل‌های اطراف، دریاچه زیبا و چشم‌انداز سد همچنان پابرجاست و در سفرتان به جنگل دالخانی رامسر بهتر است این دریاچه را در برنامه خود قرار دهید.

آبشار سیاسرت

آبشار سیاسرت یا سیاسورت، آبشاری در دل جنگل‌ دالخانی است که اگر می‌خواهید چشمتان به جمالش روشن شود، باید از جاده جنت رودبار به دل جنگل بزنید و کمی پذیرای طبیعت‌گردی و شیب‌ جنگل باشید. آبشار سیاسرت از کوه سماموس رامسر سرچشمه می‌گیرد و زیبایی ارتفاعات را در سطح زمین جاری می‌کند. دسترسی به این جاذبه طبیعی از پایان جاده ماشین‌رو، حدود یک ساعت و نیم زمان می‌برد اما باور کنید که این حجم از زیبایی ارزشش را دارد.

جاهای دیدنی رامسر

عکس از: سایت Luxvilla

روستای اَربِکَله

روستای اربکله، روستایی در ۱۰ کیلومتری رامسر و شمال غرب دریاچه سد میجران است که در سفرتان به جنگل دالخانی می‌توانید آن را در برنامه خود بگذارید. این روستا در دامنه کوه اربکله قرار گرفته، به همین خاطر منظره زیبایی از دریا و جنگل به نمایش می‌گذارد و طبیعت دلنشینی دارد. اسم اربکله در گذشته ارباکله بوده که اربا معنی خرمالو و کله به معنی بلندی یا کوه داشته است اما با گذر زمان کم‌کم اسمش به چیزی که می‌شنوید تبدیل شده است.

روستای اَربِکَله

عکس از: سایت Wikipedia

روستای جنت رودبار

روستای جنت رودبار، ییلاق محبوب مردم رامسر است. جنت رودبار آب‌وهوای کوهستانی دارد و با جنگل‌های انبوهش زیباتر از هر روستایی در منطقه است، اصلا اسمش را هم که نگاه کنید متوجه می‌شوید که عنوان جنت را از کجا برداشته. این روستای دوست‌داشتنی که در منطقه جنگل دالخانی قرار گرفته، به خاطر دشت‌های گل گاو زبان بی‌نظیرش به عنوان پایتخت گل گاو زبان شناخته شده است. اگر شانس بیاورید و حوالی خرداد به جنت رودبار سفر کنید، ممکن است بتوانید در جشنواره ملی گل گاو زبان که سالانه با اجرای موسیقی و پذیرایی مردم محلی برگزار می‌شود شرکت کنید.

روستای جنت رودبار

عکس از: سایت Aminmanacom

روستای گرسماسر

روستای گَرِسماسَر یا گرسمه سر روستایی بر فراز ابرها است که در انتهای جاده جنگلی دالخانی به آن خواهید رسید. این روستای ییلاقی در بلندترین نقطه جنگل دالخانی رامسر قرار گرفته، هوای خنکی دارد و تماشای منظره دیدنی دریا و جنگل از این ارتفاع حسابی حالتان را جا می‌آورد، البته اگر دریای ابرهای سرگردان در ییلاق این اجازه را به شما بدهند!

روستای گرسماسر

عکس از: سایت Ramsarland

به جز منظره طبیعی، شما می‌توانید از چشمه‌های آب معدنی مختلفی از جمله پولاد، رستم و سرچهارپیچ دیدن کنید. علاوه‌براین، گرسماسر یک قلعه تاریخی به نام قلعه گرزمان دارد که بقایای این اثر تاریخی هنوز وجود دارد و دیدنش خالی از لطف نیست. آثار تاریخی موجود در این روستا، مربوط به دوران حسن صباح هستند که این موضوع نشان‌دهنده قدمت هزارساله گرسماسر است.

یکی دیگر از نکات مهم در مورد این روستا، نزدیکی آن به کوه سماموس، بلندترین کوه رامسر است. کوهنوردان زیادی قله سماموس را از مسیری که در روستای گرسماسر است فتح می‌کنند.

در جنگل چه کارهایی انجام دهید؟

کارهای زیادی هست که برای خوش‌گذرانی در جنگل دالخانی می‌توانید انجام دهید، بعضی کارها مثل کوهنوردی کمی سخت است و به آمادگی بدنی نیاز دارد، بعضی‌ها هم مثل عکاسی و قدم زدن در دل طبیعت عین آب خوردن است و برای هرکسی با هر سن‌ و سالی مناسب است. در این بخش کارهایی که می‌توانید در جنگل انجام دهید به شما معرفی می‌کنم، البته بهتر است از قبل بگویم که خیلی کارهای عجیب و غریبی نیستند اما لذت بردن از طبیعت نیاز به انجام دادن کارهای عجیب ندارد.

در جنگل چه کارهایی انجام دهید؟

عکس از: سایت Isna

جنگل‌نوردی و طبیعت‌گردی

جنگل‌نوردی اولین پیشنهاد من به شماست چون خودم از اینکه با یک کوله، ساعت‌ها در دل جنگل قدم بزنم و زیروبمش را ببینم حسابی لذت می‌برم. واقعا حیف است که در جنگل دالخانی با این همه زیبایی، یک جنگل‌نوردی درست و حسابی را تجربه نکنید. برای گشت‌وگذار در این جنگل، تورهای مختلفی وجود دارد که هرکدام مسیرهای متنوعی را برای گشتن انتخاب می‌کنند. فقط این حواستان باشد که برای جنگل‌نوردی حتما باید راهنمای کاربلد داشته باشید و تجهیزات موردنیاز و مواد غذایی همراهتان ببرید.

جنگل نوردی

عکس از: سایت Isna

کوهنوردی

همان‌طور که گفتم جنگل دالخانی در مسیر قله سماموس، بلندترین کوه شمال کشور است که حدود ۳۸۰۰ متر ارتفاع دارد. خیلی از کوهنوردان برای صعود به سماموس از مسیرهای جنگل دالخانی استفاده می‌کنند. شما هم اگر کوهنورد حرفه‌ای هستید، پیشنهاد می‌کنم که این تجربه را از دست ندهید و کوله خود را برای یک کوهنوردی جانانه حاضر کنید.

عکاسی

دیگر همه خوب می‌دانید که دوربین عکاسی خوب یکی از بایدهای سفر است. در هر فصلی که به جنگل دالخانی سفر کنید، زیبایی‌های چشم‌نوازی خواهید دید. آدم دوست دارد بعضی از این تصاویر را برای همیشه در ذهنش حک کند. عکاسی تنها راه ثابت نگه داشتن زمان است، پس حسابی از خودتان و طبیعت عکس بگیرید تا سال‌های بعد، از تماشای عکس‌ها و حال و هوای خودتان لذت ببرید.

پیاده‌روی

پیاده‌روی در دل جنگل‌های بکر ساده‌ترین و آرام‌بخش‌ترین تفریحی است که می‌توانم به شما پیشنهاد کنم. چیز زیادی هم لازم ندارید، فقط کافی است یک جفت کتابی راحت پا کنید؛ تنها یا با یک هم‌پا در میان درختان سربه‌فلک‌کشیده قدم بزنید و از گرمای ملایم پرتوهای خورشید که یواشکی از بین برگ‌ها راهشان را به سمت شما باز می‌کنند لذت ببرید. اگر کمی بی‌سروصدا حرکت کنید شاید صدای تق‌تق دارکوب‌ها را هم بشنوید.

پیاده روی در جنگل دالخانی

عکس از: سایت Isna

پیک‌نیک

اگر اهل پیک‌نیک‌های شلوغ دوستانه و خانوادگی هستید، وسایل پیک‌نیک را همراه با یک عالم خوراکی بزنید زیربغلتان و به سمت جنگل دالخانی حرکت کنید. در مسیر دالان بهشت آلاچیق و کلبه‌های چوبی وجود دارد که می‌توانید چند ساعتی در آن‌ها بنشینید و گل بگویید و گل بشنوید.

isna 3

عکس از: سایت Isna

کمپینگ و چادرزنی

کمپینگ و چادر زدن در جنگل دالخانی هم یکی از گزینه‌های روی میز است. البته با توجه به خنکای جنگل و شرایط آن حتما باید تجهیزات کافی برای این کار همراه داشته باشید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.

راه جنگل دالخانی

عکس از: سایت Isna

نگاهی به امکانات رفاهی و خدماتی جنگل دالخانی

طبیعت جنگل دالخانی تا حدودی بکر باقی مانده است اما در جاده جنگلی پرپیچ‌وخم دالان بهشت کلبه، دکه و رستوران‌های مختلفی وجود دارد که شما می‌توانید از امکانات آن‌ها استفاده کنید. در طول مسیر می‌توانید عسل طبیعی، میوه‌های جنگلی مثل ازگیل، بلال، آش، چای ذغالی تازه‌دم و خوراکی‌های خاص منطقه را امتحان کنید و اگر اهل خوردن ماهی و غذاهای شمالی هستید، سری به رستوران‌های خوش آب‌وهوای جنگل دالخانی بزنید.

نگاهی به امکانات رفاهی و خدماتی جنگل دالخانی

عکس از: سایت Isna

بهترین زمان سفر به دالخانی چه وقت است؟

چیزی که باید برای سفر به جنگل دالخانی رامسر در نظر بگیرید، آب‌وهوا و طبیعت آن است، چون لازم نیست دغدغه شلوغی و هزینه را داشته باشید.این جنگل به عنوان یکی از جاهای دیدنی رامسر، دارای آب‌وهوای معتدل و مرطوب است اما به خاطر کوهستانی بودن منطقه، خبری از هوای گرم و شرجی شمال نیست و کمی چاشنی هوای خنک به ترکیب دلنشین آب‌وهوای شمال اضافه شده است.

امکانات جنگل دالخانی رامسر

عکس از: سایت Isna

خودتان باید بر اساس امکانات و علاقه‌تان تصمیم بگیرید که بهترین فصل برای سفر به دالخانی کدام فصل است اما به‌طورکلی بهار و پاییز فصل مناسبی برای سفری امن و لذت‌بخش است.

جنگل دالخانی کجاست؟

آدرس: استان مازندران، شهرستان رامسر، جاده ییلاق جنت رودبار، جنگل دالخانی

بهترین زمان سفر به جنگل دالخانی رامسر

عکس از: سایت Isna

جنگل دالخانی روی گوگل مپ

مسیر دسترسی به جنگل دالخانی

برای رسیدن به جنگل دالخانی، اول باید خودتان را به رامسر برسانید. سفر به رامسر با استفاده از هواپیما، اتوبوس یا ماشین شخصی امکان‌پذیر است. حالا باید از شرق رامسر وارد جاده رامسر به تنکابن شوید تا به سه راهی جنت رودبار برسید. اگر ماشین شخصی ندارید می‌توانید از رامسر یا سادات شهر تاکسی دربست به جنگل بگیرید.

جنگل دالخانی کجاست

عکس از: سایت Fars

از سه راهی جنت رودبار به سمت راست حرکت کنید تا به جاده ییلاقی و دیدنی جنت رودبار برسید، این جاده شیب‌دار پردارودرخت در نهایت شما را راهی جنگل دالخانی خواهد کرد فقط حواستان باشد که قبل از سفر با ماشین شخصی، از وضعیت سلامت ماشینتان مطمئن شوید چون جاده کمی پرفراز و نشیب است.

بهتر است این نکته را بدانید که ورود به جنگل دالخانی هزینه‌ای ندارد اما گاهی اوقات با توجه به شرایط فصلی و تعداد گردشگران، ممکن است مبلغی به عنوان هزینه ورودی دریافت شود.

اقامت و اجاره ویلا در جنگل دالخانی

برای اقامت در جنگل دالخانی گزینه‌های مختلفی وجود دارد. اگر اهل کمپ زدن و شب‌مانی در طبیعت هستید، می‌توانید لوازم مورد نیاز کمپینگ مثل لباس گرم، کیسه خواب و… همراه داشته باشید و کنار دریاچه سد میجران بمانید اما راستش را بخواهید کمپینگ پیشنهاد من به شما نیست چون کمی نگران فضای جنگل، حیوانات وحشی و سرمای هوا هستم.

اجاره ویلا در جنگل دالخانی

عکس از: سایت Fars

گزینه‌های دیگر برای اقامت در جنگل دالخانی شامل اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ویلا، اتاق و یا حتی کلبه‌های چوبی وسط جنگل هستند. اجاره اقامتگاه راهکار بهتری برای سفر خانوادگی است. شما می‌توانید در روستاهای اطراف جنگل از جمله ییلاق جنت رودبار یا گرسماسر از ویلاها و اقامتگاه‌هایی که توسط مردم محلی اداره می‌شوند استفاده کنید و تجربه یکی دو روزه از زندگی در طبیعت بکر و آرامش داشته باشید.

اگر نگران هزینه‌های مربوط به اجاره ویلا هستید لازم نیست نگران باشید، با توجه به تنوع اقامتگاه‌ها و ویلاها، هرکسی می‌تواند متناسب با بودجه‌ای که برای سفر در نظر گرفته، اقامتگاه اجاره کند، طبیعتا هزینه اقامتگاه بوم‌گردی کم‌تر از اجاره ویلا یا سوئیت خواهد بود.

نکات احتیاطی در سفر به جنگل دالخانی

قبل از سفر به جنگل دالخانی، اول هدفتان را مشخص کنید، مثلا فکر کنید قرار است طبیعت‌گردی کنید یا کوهنوردی؟ قرار است شب را کجا بمانید؟ پیک‌نیکتان قرار است چقدر طول بکشد؟ این سوالات به شما کمک می‌کند تا وسایل مورد نیاز خود را متناسب با سفرتان انتخاب کنید. توجه داشته باشید که برای این سفر، توانایی بدنی خود را هم درنظر بگیرید، اگر قدرت جسمانی بالایی ندارید، هیچ نگران نباشید. جنگل برای شما هم پیشنهادات زیادی دارد، می‌توانید در جاده جنگلی دالان بهشت رانندگی کنید و از طبیعت مه‌آلود و کلبه‌ها و رستوران‌های اطراف لذت ببرید.

نکات احتیاطی در سفر به جنگل دالخانی

عکس از: سایت Tasnim

به‌طورکلی برای طبیعت‌گردی در این منطقه بهتر است وسایلی که در لیست زیر نام می‌برم همراه داشته باشید:

آب معدنیکفش کتانی راحتبارانیلباس گرمکوله‌پشتی سبک
قطب‌نما و نقشهمواد خوراکیچراغ قوهزیراندازدوربین
چادر مسافرتیفندک یا کبریتکرم ضدآفتابکیسه خوابداروهای ضروری
عینک آفتابی  و کلاهکمک‌ های اولیهکیسه زبالهپول نقدکارت شناسایی

 

جاهای دیدنی نزدیک جنگل دالخانی

حالا که تا جنگل دالخانی رفته‌اید و در رامسر هستید، بهتر است کمی از وقت خود را به بازدید از جاهای دیدنی رامسر اختصاص دهید. در این قسمت چند مورد از جاهای تفریحی و دیدنی رامسر را به شما معرفی می‌کنم تا با توجه به حال‌وهوای خودتان یکی از آن‌ها را برای بازدید و خوش‌گذرانی انتخاب کنید.

تله‌کابین رامسر

تله‌کابین رامسر یکی از تفریحات محبوب در رامسر است که روزهای تعطیل حسابی شلوغ می‌شود. این تله‌کابین یک مسیر دو کیلومتری است که سفر با آن ۱۲ دقیقه طول می‌کشد. در این سفر کوتاه، از اتاقک تله‌کابین کل شهر را زیرپایتان خواهید دید و از بین درخت‌ها عبور خواهید کرد، پیشنهاد می‌کنم که تجربه بی‌نظیر تله‌کابین سواری را از دست ندهید.

تله کابین رامسر

عکس از: سایت Mojnews

در انتهای مسیر تله‌کابین هم به یک مجتمع تفریحی در قله کوه می‌رسید که امکانات زیادی برای خوش‌گذرانی گردشگران فراهم کرده است، از جمله این تفریحات می‌توان به زیپ‌لاین، غرفه‌های صنایع دستی و خوراکی، رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌های آن اشاره کنیم.

آدرس تله‌کابین رامسر: استان مازندران، کیلومتر پنج غرب رامسر، مجموعه تفریحی تله‌کابین رامسر

تله‌کابین رامسر روی گوگل مپ

چشمه‌های آبگرم رامسر

در اطراف رامسر چشمه‌های آب‌گرم زیادی وجود دارد که دوای هر دردی هستند. یکی از این چشمه‌ها، چشمه آب‌گرم سادات محله رامسر است. این چشمه آب گرم، دمایی نزدیک به ۴۰ درجه سانتی‌گراد دارد که به درمان و بهبود بیماری‌هایی مثل روماتیسم، دردهای عصبی و… کمک می‌کند. به عنوان سایر چشمه‌های آب گرم می‌توان از چشمه آب‌گرم سنگ‌بنه و اشکرگرما هم نام برد.

چشمه های آبگرم رامسر

عکس از: سایت Hamshahrionline

آدرس چشمه آب‌گرم رامسر: استان مازندران، شهر رامسر، پنج کیلومتری رامسر، روستای سادات محله

چشمه آب‌گرم سادات محله رامسر روی گوگل مپ

پارک جنگلی صفارود

جاده و روستای جواهرده در رامسر، بدون اغراق تکه‌ای از بهشت است. اگر تا جنگل دالخانی رفته‌اید حیف است کمی مسیرتان را سمت جواهرده کج نکنید، در نزدیکی جاده جواهرده، پارک جنگلی صفارود یا بوستان جنگلی صفارود را خواهید دید. این پارک جنگلی با طبیعتی بکر و یک چشمه آب معدنی پذیرای شماست. در مسیر چشمه که حرکت کنید، به آلاچیق‌هایی می‌رسید که می‌توانید با صدای رودخانه، کمی در آن‌ها استراحت کنید.

پارک جنگلی صفارود

عکس از: سایت Mizboon

آدرس پارک جنگلی صفارود: استان مازندران، شهرستان رامسر، ۹ کیلومتری جاده جواهرده

پارک جنگلی صفارود روی گوگل مپ

کاخ موزه رامسر

کاخ موزه رامسر یکی از جاهای دیدنی رامسر است که با نام‌های مختلفی مثل تماشگه خزر و کاخ مرمر نیز شناخته می‌شود. این کاخ مرمرین در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی به دستور رضاشاه برای اقامت خانواده او ساخته شد که حالا مجموعه‌ای از موزه‌های مختلف است. کاخ مرمر، باغی بزرگ با گیاهان ارزشمند و کم‌یاب دارد که زیبایی کاخ را دوچندان کرده است.

کاخ موزه رامسر

عکس از: سایت Wikipedia

موزه‌های کاخ موزه رامسر عبارتند از:

  • موزه بین‌المللی عاج ایران
  • موزه مردم‌شناسی رامسر
  • موزه حمام قدیم

در این کاخ وسایل ارزشمندی مثل فرش‌های دست‌بافت هنرمندان بزرگ، آثار بلوری، یافته‌های باستان‌شناسی، مجسمه‌های مرمری و برنزی و مبلمان و وسایل آنتیک نگهداری می‌شود و بازدید از آن‌ها برای عموم آزاد است. جالب است بدانید که کاخ موزه رامسر در سال ۱۳۹۰ هجری شمسی، ب عنوان پربازدیدترین موزه ایران شناخته شده است.

آدرس کاخ موزه رامسر: استان مازندران، رامسر، میدان انقلاب، خیابان رجایی، کاخ‌ موزه رامسر

کاخ موزه رامسر روی گوگل مپ

دالان سحرانگیز بهشت، خاطره‌ای که هرگز فراموش نخواهد شد

با توجه به چیزهایی که تا الان گفتم، فکر نمی‌کنم سوالی درباره جنگل دالخانی باقی مانده باشد… آدرس، لوکیشن، وسایل مورد نیاز و جاهای دیدنی جنگل دالخانی را دارید، فقط می‌ماند یک جفت کفش راحت و کوله‌پشتی. جنگل دالخانی فاصله چندان زیادی از تهران ندارد، می‌توانید برای یک آخر هفته خاطره‌انگیز این جنگل را در برنامه سفر خود قرار دهید.

جنگل دالخانی سرشار از منظره‌هایی است که دوست دارم برای دیدنشان، زمان را با ساعت برنارد[۱] متوقف کنم، با آرامش در گوشه و کنار جنگل یا کنار رودخانه قدم بزنم و یک دل سیر از بودن در زمان حال لذت ببرم. بعد که دماغم از عطر هوای تازه پر شد، زمان را دوباره به جریان بیندازم و با انرژی به خانه برگردم، چه بهتر اگر در این سفر، همسفری هم داشته باشم، حالا دیگر همسفر من در این خاطره فراموش‌نشدنی شمایید.J

[۱] فیلمی که شخصیت اصلی آن، برنارد، با ساعت جیبی خود زمان را متوقف می‌کرد.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. Zarin KoucheNani می‌گوید

    دروود
    ب شخصه عاشششق رامسر و جنگل‌های جواهرده و دالانی هستم. واقعا شاهکار خالق رو میشه ب وضوح دید و لذت برد. هر لحظه ب یک رنگ و شکل هستش … خدارو هزار مرتبه سپاااس