دریاچه لفور

دریاچه لفور سوادکوه؛ ماجراجویی در جنگل‌های بکر مازندران

دریاچه‌ای در دل جنگل‌های هیرکانی

در دل جنگل‌های سوادکوه مازندران، در گوشه‌ای از دهستان لفور، سدی زیبا و حیرت‌انگیز قرار دارد که گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند. سد لفور یکی از جاهای دیدنی مازندران است که در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از طبیعت‌دوستان قرار گرفته و با مناظر خیره‌کننده خود از آن‌ها استقبال می‌کند.

اطراف سد البرز را هم جنگل‌های هیرکانی احاطه کرده که ترکیب آن‌ها با آبی دریاچه منظره‌ای تماشایی خلق می‌کند؛ به‌ویژه در اوایل بهار و پاییز این منطقه دیدنی‌تر هم  می‌شود؛ انگار که در حال تماشای یک تابلوی نقاشی بی‌نقص هستید.

شما هم اگر دلتان برای یک نفس عمیق و پر کردن شش‌هایتان از هوای تمیز لک زده است، اگر می‌خواهید در طبیعت با خود خلوت کنید یا حتی دنبال لوکیشنی برای کمپ هستید، دریاچه سد لفور همه را برآورده می‌کند.

دریاچه لفور کجاست؟
آدرس دریاچه لفور: ایران، مازندران، سوادکوه، دهستان لفور، منطقه دیوتک
بهترین زمان بازدید از دریاچه لفور چه موقعی است؟
فصل بهار و اوایل فصل پاییز بهترین زمان بازدید از دریاچه لفور است.
کدام جاذبه‌های گردشگری به دریاچه لفور نزدیک است؟
جزیره سد لفور، پل ورسک، آبشار گروه و امامزاده گروه از جاذبه‌های گردشگری نزدیک به دریاچه لفور هستند.
دریاچه لفور چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
تفریحاتی مثل طبیعت‌گردی، کمپینگ، عکاسی و ماهیگیری را می‌توانید در اطراف دریاچه تجربه کنید.
در بازدید از دریاچه لفور کجا اقامت کنیم؟
اجاره ویلاهای شخصی اطراف، اقامتگاه‌های بومگردی مثل کیوتی کاتیج و ویشه از گزینه‌های اقامتی در اطراف دریاچه لفور هستند.

مشخصات دریاچه لفور

دریاچه لفور یکی از مهم‌ترین سدهای خاکی ایران در سوادکوه شمالی در استان مازندران است. این سد که با نام‌های دیگری مثل سد البرز و دریاچه سد البرز نیز شناخته می‌شود، نقشی حیاتی در تامین آب کشاورزی و شرب منطقه دارد. آب آشامیدنی بسیاری از شهرهای اطراف مثل بابل، بابلسر، قائمشهر، جویبار، امیرکلا، خزرشهر و فریدون‌کنار، به‌واسطه این سد تامین می‌شود.

مشخصات دریاچه لفور

عکس از: سایت donya-e-eqtesad

قرار گرفتن دریاچه لفور در دل جنگل‌های باستانی هیرکانی و طبیعت بکر و دیدنی، در سال‌های اخیر آن را به یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری ایران تبدیل کرده است. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد دریاچه لفور، وجود یک جزیره سبز کوچک در میان آب‌های زلال آن است که جلوه‌ای رویایی به این دریاچه داده و آن را به سوژه‌ای جذاب برای عکاسی تبدیل کرده است.

دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

ماهیگیری و کمپینگ از جمله محبوب‌ترین فعالیت‌هایی است که می‌توانید در کنار دریاچه تجربه کنید. این تفریحات، همراه با آرامش طبیعت و صدای دل‌نشین جنگل، لحظاتی فراموش‌نشدنی را برای شما رقم می‌زنند. خلاصه که سفر به دریاچه لفور می‌تواند فرصتی باشد تا خود را به آغوش طبیعت بسپارید، تجدید قوا کنید و خاطره‌ای سبز از جنگل‌های مازندران بسازید. پس با مجله گردشگری علی بابا همراه شوید تا این سفر را با هم آغاز کنیم.

دریاچه لفور کجاست؟

آدرس دریاچه لفور: ایران، مازندران، سوادکوه، دهستان لفور، منطقه دیوتک

 دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

سد لفور یکی از جاهای دیدنی مازندران است و در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی بابل قرار گرفته است. در نزدیکی این سد روستا و شهرهای معروف جوارم و شیرگاه و روستاهای عالم‌کلا، بورخانی و کالیکلا قرار دارد.

لوکیشن دریاچه لفور روی گوگل‌مپ

 دریاچه لفور

عکس از: پژمان فولادی

بهترین مسیر دریاچه لفور

بهترین وسیله نقلیه برای بازدید از دریاچه لفور ماشین شخصی، به‌ویژه ماشین‌های آفرودی است. برای رسیدن به این سد زیبا باید جاده فیروزکوه را در پیش بگیرید و از شهرهای زیرآب و شیرگان بگذرید و مسیر خود را در جاده شیرگاه-بابلکنار ادامه دهید تا به شهر بابل برسید.

بهترین مسیر دریاچه لفور

عکس از: پژمان فولادی

از شهر بابل وارد جاده گنج افروز شوید، بعد از پشت سر گذاشتن بابلکنار به سه راهی شیردار کلا می‌رسید که با کمی پرس‌وجو مسیر رسیدن به دریاچه سد البرز را پیدا می‌کنید. چند مسیر مختلف برای رسیدن به دریاچه سد لفور وجود دارد که هر کدام به یکی از بخش‌های دریاچه منتهی می‌شوند. اگر از مسیر روستای گالش‌کلا به سمت سد لفور بروید، مناظر خیره‌کننده‌ای را در طول مسیر خواهید دید.

بهترین مسیر دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

فاصله بابل تا دریاچه لفور

یکی از نزدیک‌ترین شهرها به سد لفور، شهر زیبای بابل است. فاصله بابل تا دریاچه لفور حدود ۴۲ کیلومتر، یعنی کمتر از یک ساعت است.

فاصله تهران تا سد لفور

بسیاری از تهرانی‌ها برای فرار از هیاهوی شهر دنبال مقصدی نزدیک برای گذراندن چند روز در سکوت و آرامش هستند. فاصله تهران تا سد لفور حدود ۲۶۰ کیلومتر، یعنی چهار ساعت است.

 دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

فاصله نوشهر تا دریاچه لفور

نوشهر یکی دیگر از شهرهای به نسبت نزدیک به دریاچه سد البرز است. فاصله نوشهر تا دریاچه لفور حدود ۱۶۰ کیلومتر، یعنی دو ساعت و چهل دقیقه است.

بهترین زمان بازدید از دریاچه لفور

بهترین زمان بازدید از دریاچه لفور به لحاظ زیبایی طبیعت و آب‌وهوا، فصل بهار و اوایل فصل پاییز است. اگر قصد دارید در این فصول سفر کنید، بهتر است از آخر هفته و تعطیلات رسمی بگذرید و برای روزهای وسط هفته سفر خود را برنامه‌ریزی کنید؛ چرا که تعطیلات و آخر هفته‌ها تعداد زیادی گردشگر به این منطقه سفر می‌کنند.

بهترین زمان بازدید از دریاچه لفور

عکس از: پژمان فولادی

– دریاچه لفور در بهار و تابستان

دریاچه سد لفور در بهار و تابستان طبیعتی یک دست سبز با مناظر خیره‌کننده دارد. ترکیب آبی دریاچه با کوه‌های سبز و پوشیده از درختان مثل تصاویر کارت‌پستال‌ها می‌ماند. در فصل بهار، هوای خنک و شکوفه‌های رنگارنگ احوالتان را دگرگون می‌کند. همچنین به دلیل بارش‌های بهاری سطح آب سد بالا می‌آید و از همیشه زیباتر می‌شود. اگر هم اول صبح به اطراف دریاچه لفور بروید، مه صبحگاهی را می‌بینید که فضا را راز‌آلود کرده است.

دریاچه لفور در بهار و تابستان

عکس از: سایت Google maps

در فصل تابستان هم هوا گرم‌تر می‌شود اما به دلیل فضای جنگلی و نزدیکی به دریاچه سد لفور کمی هوا خنک‌تر می‌شود. طبیعت همچنان تماشایی و خیره‌کننده است و کم از زیبایی بهار ندارد. البته به دلیل گرمای هوا تعداد حشرات هم زیاد می‌شود که باید وسایل لازم مثل پماد گزش حشرات و یا داروهای دفع حشرات را در کوله‌ بار سفرتان قرار دهید.

– دریاچه لفور در پاییز و زمستان

پاییز یکی از بهترین فصل‌هایی است که می‌توانید به دیدار دریاچه سد لفور بروید. ترکیب چشم‌نواز رنگ‌های پاییزی که در دل جنگل به یکدیگر گره خورده‌اند، با هوای خنک و نم‌نم باران همه چیز را رویایی می‌کند. مخصوصا اگر اوایل پاییز سفر کنید، هوا مطبوع و دلپذیرتر است.

دریاچه لفور در پاییز و زمستان

عکس از: سایت Google maps

مه اول صبح روی آب دریاچه لفور فضا را جذاب‌تر هم می‌کند. یکی از خوبی‌های سفر به سد لفور در فصل پاییز این است که تعداد گردشگران کمتری به منطقه سفر می‌کنند و می‌توانید با خیالی آسوده به گشت‌وگذار بپردازید.

دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

زمستان‌های سد لفور بسیار سرد و پربارش است. سرمای زیاد و بارش‌های فراوان احتمالا کمی سفر را برایتان سخت کند. اما اگر طبیعت‌گرد حرفه‌ای هستید و تجهیزات لازم را دارید، زمستان‌های لفور هم می‌تواند برایتان جذاب باشد.

تاریخچه و معرفی سد لفور

کلنگ احداث دریاچه سد البرز در بهمن ۱۳۷۴ به زمین خورد و حدود سه سال بعد به بهره‌برداری رسید. البته داستان احداث این سد به سال‌های خیلی قبل‌تر بازمی‌گردد، به سال‌های آخر حکومت پهلوی.

تاریخچه و معرفی سد لفور

عکس از: سایت Google maps

در آن زمان مطالعات متعددی در منطقه بابل‌کنار روی بابل‌ رود انجام شد تا سدی برای تامین آب کشاورزی و آشامیدنی روستاهای اطراف فراهم شود. بعد از انقلاب، موقعیت جغرافیایی این سد تغییر کرد و به منطقه سوادکوه شمالی و لفور منتقل شد.

سد لفور

عکس از: سایت Google maps

دریاچه سد البرز بر روی نقطه تلاقی سه رودخانه کارسنگ‌رود، آذررود و اسکلیم‌رود احداث شده است و آب موردنیاز ۵۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان‌های بابلسر، بابل، قائم‌شهر و جویبار را تامین می‌کند. سد لفور در ارتفاع ۷۸ متر، طول تاج ۸۳۸ متر، عرض تاج ۱۲ متر و عرض پی ۴۵۰ ساخته شده است. میزان آبی که این سد می‌تواند ذخیره کند، ۱۴۲ میلیون مترمکعب است.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه لفور

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه لفور و جنگل‌های اطراف آن بسیار متنوع است. در این منطقه حدود ۸۰ نوع گیاه روییده است؛  برای مثال شما می‌توانید جنگل‌های گیاهی با برگ‌های پهن، جنگل‌های هیرکانی و درختان انجیلی، درختان ممرز، لیکی، راش و انواع درختچه‌های سیب، پسته وحشی، گلابی و انار را در این منطقه ببینید. البته باید در مواجهه با درختان میوه‌دار احتیاط کنید، چرا که برخی از آن‌ها سمی هستند.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

گونه‌های جانوری منطقه هم شامل حیواناتی مثل گراز، شغال، خرس قهوه‌ای، روباه، پرندگان مختلف، حشرات و جانوران دیگر می‌شود. همچنین داخل سد البرز ماهی‌هایی مثل ماهی‌های زردپر، سرخ باله و سفید رودخانه‌ای زندگی می‌کنند.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه لفور

عکس از: پژمان فولادی

دلیل نامگذاری دریاچه لفور

دلیل نام‌گذاری این سد به دریاچه لفور دلیل خیلی پیچیده‌ای ندارد؛ این سد در دهستان لفور قرار گرفته و به مرور هم به این نام معروف شده است. البته باید بدانید در ابتدا نام این سد، پاشاکلا بود که حتی تابلوهای راهنمایی هم در اطراف آن با همین نام نصب شده بودند. اما به دلیل معروف بودن دهستان و جنگل‌های لفور این سد هم در گذر زمان به دریاچه لفور معروف شد.

دلیل نامگذاری دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

امکانات تفریحی دریاچه لفور

در حوالی دریاچه لفور می‌توانید تفریحات جذابی را تجربه کنید که برخی از آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

– عکاسی

واقعا حیف است که قابی منحصربه‌فرد در آلبوم خودتان از ترکیب دریاچه آبی در کنار جنگل‌های پس‌زمینه با آسمان آبی نداشته باشید. طبیعت دریاچه سد البرز و جنگل‌های اطراف آن‌قدر زیباست که هر بار که سرتان را برگردانید، قابی جدید برای ثبت و ضبط پیدا می‌کنید.

عکاسی

عکس از: سایت Google maps

اگر فصل بهار سفر کنید، می‌توانید لحظاتی زیبا از تولد دوباره زمین و رویش طبیعت را شکار کنید. اگر هم پاییز به دیدار سد لفور بروید، فرصت تماشا و ثبت هارمونی بی‌نظیر رنگ‌های پاییزی زرد و نارنجی را با ترکیب دریاچه خواهید داشت.

– طبیعت‌گردی

اصلی‌ترین دلیلی که گردشگران به این منطقه سفر می‌کنند، استفاده از طبیعت بکر و مناظر حیرت‌انگیز سد لفور است. حتی بسیاری از گردشگران به قصد شب‌مانی و کمپ به دریاچه لفور می‌روند تا شبی را در دامن طبیعت صبح کنند. البته که کمپینگ و شب‌مانی را در زمستان به دلیل وجود حیوانات گرسنه و درنده و هوای بسیار سرد پیشنهاد نمی‌کنیم.

 طبیعت‌گردی

عکس از: سایت Google maps

خلاصه که اگر زندگی شهری و شلوغی هرروزه حوصله‌تان را سر برده است، نفس کشیدن در هوای پاک، تماشای شگفتی‌های طبیعی و قدم زدن کنار دریاچه لفور می‌تواند کیفتان را کوک کند.

– ماهیگیری

یکی دیگر از تفریحاتی که می‌توانید در دریاچه لفور تجربه‌ کنید، ماهیگیری از این دریاچه مصنوعی است. ماهی‌های معروف سد البرز شامل ماهی‌های زردپر، سرخ باله و سفید رودخانه‌ای می‌شوند. البته که باید تجهیزات لازم و اطلاعات کافی از ماهیگیری داشته باشید. سکوت و آرامش هنگام نشستن و منتظر بودن کنار دریاچه وجودتان را سرشار از حس خوب و آرامش می‌کند و علاوه بر تجربه تفریحی متفاوت، می‌توانید لحظاتی را با خود خلوت کنید.

دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

امکانات رفاهی دریاچه لفور

متاسفانه امکانات زیادی برای گردشگران در اطراف سد لفور وجود ندارد. ظاهرا تنها امکان رفاهی سرویس بهداشتی است که شاید خیلی هم بهداشتی نباشد. البته اگر کمی از دریاچه سد البرز دور شوید و به مناطق جنگلی آذررود یا دهستان لفور بروید، امکانات بیشتری پیدا می‌کنید. سرویس بهداشتی، آلاچیق، سوپرمارکت و رستوران برخی از این امکانات هستند.

امکانات رفاهی دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

به طور کلی پیشنهاد می‌کنیم تمام لوازم ضروری سفر خود را از قبل تهیه کنید تا در سفر به مشکلی برنخورید.

جاهای دیدنی اطراف دریاچه لفور

سفر به دریاچه لفور مصداق بارز یک تیر و چند نشان است؛ چرا که اطراف آن جاهای دیدنی زیادی وجود دارد که هر کدام می‌توانند شما را شگفت‌زده کنند. ما هم برخی از آن‌ها را به همراه حال‌وهوا و امکاناتشان بررسی کرده‌ایم.

 دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

– جزیره سد لفور

جزیره سد لفور یکی از جاهای دیدنی جذاب این منطقه است که کمتر کسی به آن سر می‌زند. البته دلیل آن دسترسی سخت به این جزیره است. برای رسیدن به جزیره یا باید شنا کنید، که خیلی این کار را توصیه نمی‌کنیم، یا اینکه با کمک قایق‌های کوچک به جزیره بروید. طبیعت جزیره بکر و دست‌نخورده است و سکوت و آرامش آن کمتر جایی پیدا می‌کنید.

جزیره سد لفور

عکس از: سایت Google maps

– پل ورسک

یکی از شگفت‌انگیزترین ‌پل‌های ایران را می‌توانید در نزدیکی سد لفور ببینید. پل ورسک که از پل‌های تاریخی و شاهکارهای مهندسی محسوب می‌شود، در مسیر راه‌آهن تهران – شمال قرار دارد. این پل در جاده فیروزکوه، در روستایی به نام ورسک در بالای دره ساخته شده است.

پل ورسک

عکس از: سایت Google maps

جالب است بدانید پل ورسک نقش تاثیرگذاری در تاریخ و در جنگ جهانی دوم داشته است، به همین دلیل به لحاظ استراتژیک هم پل مهمی محسوب می‌شود. یعنی شما در بازدید از پل ورسک همزمان هم یک شاهکار مهندسی را می‌بینید، هم یک اثر ملی و تاریخی را. جلوه پل ورسک خیره‌کننده است و عکاسان زیادی برای ثبت قابی منحصربه‌فرد به این منطقه می‌روند.

پل ورسک

عکس از: سایت Google maps

فاصله دریاچه لفور تا پل ورسک حدود ۸۲ کیلومتر (۱ ساعت و ۳۰ دقیقه) است.

– آبشار گزو

در دل جنگل‌های لفور آبشاری خروشان وجود دارد که منتظر است شما کشفش کنید. مسیر پرپیچ‌وخم آبشار که از دل درختان سر‌به‌فلک‌کشیده عبور می‌کند، از جذابیت‌های آبشار گزو است. البته که مسیر دسترسی به آبشار کمی سخت است و باید با تجهیزات کامل مثل کفش کوهنوردی و عصا مخصوص به این ماجراجویی بروید.

آبشار گزو

عکس از: سایت Google maps

این آبشار ۴۸ متر ارتفاع دارد و در واقع از دو آبشار تشکیل شده است. جریان دائمی آب این آبشار باعث شده پایین آن حوضچه‌ کوچک و پرآبی تشکیل شود که جان می‌دهد برای آب‌تنی و شنا. زیبایی مناظر اطراف آبشار هم که گفتن ندارد؛ بکر، دست نخورده و حیرت‌انگیز.

آبشار گزو

عکس از: سایت Google Maps

فاصله دریاچه لفور تا آبشار گزو حدود ۸۳ کیلومتر (۲ ساعت) است.

– امامزاده گزو

امامزاده گزو قبل از آبشار گزو قرار دارد و از بناهای تاریخی این منطقه محسوب می‌شود. این امامزاده مکانی مقدس برای مردم محلی است.

باید بدانید که بعد از عبور از امامزاده تا آبشار گزو دیگر امکاناتی مثل سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی پیدا نخواهید کرد. پس کوله‌بار سفرتان را در امامزاده پر کنید. همچنین اگر بخواهید تا دیروقت در اطراف آبشار گزو بمانید، می‌توانید یکی از اتاق‌های امامزاده را برای شب رزرو کنید.

امامزاده گزو

عکس از: سایت Neshanmap

فاصله دریاچه لفور تا امامزاده گزو حدود ۸۳ کیلومتر (۲ ساعت) است.

– دهستان لفور

دهستان لفور همان جایی است که می‌توانید فرصت تجربه یک زندگی ساده و روستایی همراه با سکوت طبیعت و هوای پاک را داشته باشید. در واقع دریاچه لفور فقط یکی از جاهای دیدنی دهستان لفور است و در کنار آن آبشارهای مختلف مثل آبشار اسکلیم، آبشار آذر‌رود، آبشار اسپی آر و جلسنگ و آبشار ترز هم قرار دارد.

دریاچه لفور سوادکوه

عکس از: پژمان فولادی

این دهستان از حدود ۲۹ آبادی و روستا تشکیل شده ‌که هر کدام جاذبه‌های طبیعی خود را دارند. برخی از روستاهای این دهستان شامل چاکسر، گشنیان، نفت‌چال، عالم‌کلا، اسبوکلا، گالش‌کلا، مرزی‌دره، میرارکلا، غوزک رودبار، امامکلا و کالیکلا می‌شود. معاشرت با مردم محلی و خرید محصولاتی که خودشان به بار آورده‌اند، یکی درگیر از لذت‌های گردش در دهستان لفور است.

دریاچه لفور سوادکوه

عکس از: سایت Google maps

از جنگل‌های چند میلیون ساله هیرکانی این منطقه هم که نگوییم. حتی تصور یک نفس عمیق بین درختان بلند و شنیدن صدای باد و پرندگان هم می‌تواند حال شما را بهتر کند، چه برسد به تجربه‌اش در واقعیت.

اقامت در دریاچه لفور

از آنجایی که در سال‌های اخیر دریاچه سد لفور موردتوجه بسیاری از گردشگران و طبیعت‌دوستان قرار گرفته، اقامتگاه‌های متعددی در اطراف آن شکل گرفته‌‌ است. همچنین اگر از دلباختگان طبیعت باشید و بخواهید سقف بالای سرتان آسمان باشد، کمپینگ و شب‌مانی را هم می‌توانید در این منطقه تجربه کنید.

اقامت در دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

کمپینگ و شب‌مانی حوالی دریاچه لفور

همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، بسیاری از گردشگران به قصد کمپینگ و اطراق در طبیعت به دریاچه سد البرز سفر می‌کنند. اطراف این سد تا دلتان بخواهد جنگل و مکان‌های مناسب برای برپایی چادر است. البته منظورمان جایگاه‌های ویژه نیست، بلکه این مکان‌ها در دل طبیعت قرار دارند و با کمی جستجو می‌توانید بهترین آن‌ها را با مناظر محسورکننده پیدا کنید.

کمپینگ و شب‌مانی حوالی دریاچه لفور

عکس از: سایت Google maps

اما قبل از همه این‌ها بدانید که برای کمپینگ باید مجهز و حرفه‌ای سفر کنید. چادر، کیسه خواب، پتو، لباس گرم، تنقلات، قمقمه و فلاسک، زیرانداز، لوازم آشپزی، لوازم اشتعال‌زا، آب آشامیدنی، غذا و خوراکی، قرص‌های ضروری، پماد گزیدگی و لوازم بهداشتی از وسایلی است که باید به همراه داشته باشید.

دریاچه لفور

عکس از: سایت wikiloc

اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک به دریاچه لفور

در اطراف دریاچه، اقامتگاه‌های بومگردی و ویلاهای شخصی زیادی ساخته شده تا شما بتوانید شبی امن و راحت را در دل جنگل‌های سوادکوه بگذرانید. برخی از این بومگردی‌ها را برایتان لیست کرده‌ایم.

  • اقامتگاه کیوتی کاتیج
  • بومگردی ویشه
  • بومگردی مین سی
  • بومگردی ماه سره
  • بومگردی دامون

توصیه‌هایی برای سفر به‌یادماندنی به دریاچه لفور

برای داشتن یک سفر به‌یادماندنی در دریاچه لفور، توصیه‌های زیر را بخوانید.

  • مجهز سفر کنید و سعی کنید برنامه پیک‌نیک در طبیعت هم داشته باشید.
  • برخی از جاده‌های مسیر خطرناک، پرپیچ‌وخم و در کنار دره هستند، پس با سرعت مطمئن و با احتیاط رانندگی کنید.
  • آخر هفته‌ها و تعطیلات رسمی ممکن است دریاچه لفور بسیار شلوغ شود و نتوانید از آرامش و سکوت جنگل استفاده کنید.

    دریاچه لفور

    عکس از: سایت Google maps

  • از آن‌جایی که امکانات رفاهی منطقه کم است، سعی کنید تمام لوازم موردنیاز و ضروری را همراه خود داشته باشید.
  • به دلیل وجود حیوانات درنده و گرسنه و سرمای استخوان سوز فصل زمستان، از سفر به این منطقه در فصل سرما صرف نظر کنید.
  • دریاچه سد لفور به همراه طبیعت اطراف سرمایه ملی ماست، در حفظ آن کوشا باشید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.