امکان ندارد به جاهای دیدنی مازندران سری بزنید اما به آمل نروید. در سفر به آمل، جاهای دیدنی زیادی برای دیدن هست و طبیعتی بکر و زیبا دارد. در راهنمای سفر به آمل نشانتان میدهم این شهرستان تکهای گمشده از خود بهشت است.
آمل از شهرهای توریستی مازندران است که نزدیک کوه دماوند قرار دارد. کمتر کسی ممکن است به مازندران سفر کند و سری به جاهای دیدنی آمل نزند؛ پیشنهاد میکنم حتما از این شهرستان پر از زیبایی بازدید کنید و حسابی در سفرتان خوش بگذرانید.
اگر آمل را بشناسید، میدانید شهری معروف و محبوب است؛ ایرانی یا خارجی فرقی نمیکند، هر کس از آمل دیدن کند عاشقش میشود. آمل به شهر علم، فلسفه و تاریخ، شهر بام ایران، شهر هزار سنگر و شهر مادها معروف است. اگر راجع به اسم این شهر کنجکاو هستید، پاراگراف بعدی را با دقت بیشتری بخوانید.
آمل، از دو بخش «آ» و «مل» تشکیل شده است؛ «آ» در زبان ایرانیان قدیم به معنای «ضد» و «مل» معنای مرگ میدهد. ترکیب این دو بخش یا همان کلمه آمل به معنای بی مرگ یا عبارت «مرگ از تو دور باشد» است. البته ممکن است از محلیها بشنوید که شهرشان را آمِل صدا میکنند؛ البته تعجبی ندارد، زیرا در زبان مازندرانی اسم این شهر آمِل است.
بهتر است چه زمانی به آمل سفر کنیم؟
جاهای دیدنی آمل کجاست؟
بهترین هتلهای آمل کدام است؟
بهترین راه دسترسی به آمل کدام است؟
مشخصات جغرافیایی برای سفر به آمل
وقتی برای گردشگری به جایی سفر میکنید، خوب است راجع به موقعیت جغرافیایی آن و شهرهای اطرافش بیشتر بدانید. در این بخش از راهنمای سفر به آمل هر چیزی که لازم باشد راجع به موقعیت جغرافیایی آمل بدانید را میگویم.
شهر آمل با بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت (آمار سال ۱۴۰۱)، در ارتفاع ۷۶ متری از سطح دریا قرار دارد. همچنین آمل در ۵۲ درجه و ۲۱ دقیقه طول شرقی و ۲۶ درجه و ۲۵ دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است. این شهر دوستداشتنی از شمال به محمودآباد مازندران، از جنوب به شرق تهران، از غرب به نور و از شرق به بابل میرسد؛ شهر خوش رودپی، فریدون کنار، سرخرود، ایزدشهرو رویان هم همگی اطراف آمل قرار دارند. اگر در سفر به آمل وقت داشتید، حتما سری به این شهرها هم بزنید تا سفرتان را خاطرهانگیزتر از قبل تمام کنید.
نقشه آمل
همان طور که گفتم آمل شهری پر از زیباییهای تکرارنشدنی است. با این نقشه به آمل بروید و راههای رسیدن به مکانهای موردنظرتان را سه سوته پیدا کنید.
لوکیشن آمل روی گوگل مپ
نقشه گردشگری آمل
با وجود مقاله راهنمای سفر به آمل بعید میدانم نیاز باشد نقشه گردشگری را ببینید تا جاهای دیدنی آمل را پیدا کنید. با این حال میتوانید به تصاویر زیر نگاهی بیاندازید تا دیگر آمل را مثل کف دستتان بشناسید.
مسیرهای دسترسی به آمل
مهمترین چیزی که ما باید در سفر بدانیم، این است که چطور به مقصدمان برویم. در این قسمت از راهنمای سفر به آمل برایتان مسیرهای دسترسی مختلف به آمل و شهرهای اطرافش را توضیح میدهم تا دست پر به سفر بروید.
میدانیم که راههای مختلفی برای سفر به آمل رسیدن به آن وجود دارد؛ مانند سفر با هواپیما، قطار، ماشین شخصی، اتوبوس یا تاکسی. سفر با هواپیما به خود شهر آمل فعلا امکان ندارد؛ چون فرودگاه آمل، فقط برای استفادههای نظامی و امدادی ساخته شده بود.
البته قرار است بخشی برای مسافربری ساخته شود که هنوز کار آن تمام نشده. اگر میخواهید حتما با هواپیما سفر به آمل کنید، از شهرتان یک بلیط برای یکی از فرودگاههای نزدیک آمل، مانند فرودگاه رامسر، ساری یا نوشهر، بگیرید.
از فرودگاه ساری یک ساعت و ۲۵ دقیقه، یا ۹۰ کیلومتر، از فرودگاه نوشهر یک ساعت و نیم یا ۹۵ کیلومتر و از فرودگاه رامسر تقریبا سه ساعت تا آمل راه است؛ بنابر این نزدیکترین فرودگاه به شهر آمل فرودگاه ساری است.
در مورد سفر به آمل با قطار هم تقریبا همچین چیزی وجود دارد. آمل راهآهن ندارد؛ اما نگران نباشید، یک راه برای سفر با قطار سراغ دارم. از شهر مبدا بلیط قطارتان را به مقصد شهر قائمشهر بگیرید. ایستگاه قطار قائمشهر، نزدیکترین ایستگاه به آمل است. برای رسیدن به آمل تاکسی بگیرید و یک ساعت بعد در مقصد باشید؛ بعد از آن تنها چیزی که اهمیت دارد جاهای دیدنی آمل و خوشگذرانی شماست.
سفر به آمل از تهران
برای سفر به آمل از پایتخت کشورمان شروع میکنم. اگر با اتوبوس، ماشین شخصی یا تاکسی سفر میکنید باید بدانید مسافت زمینی تهران تا آمل حدود ۱۸۵ کیلومتر است. یعنی حدود سه ساعت طول میکشد که از تهران به آمل برسید؛ البته باید از سمت جاده هراز بروید. اگر دوست داشته باشید، خوب است به جاهای دیدنی در مسیر جاده هراز هم سری بزنید؛ فقط یادتان باشد راهنمای سفر به آمل را دم دست بگذارید تا حرکت بعدیتان را یادآوری کند.
منطقه پلور، آب اسک، گردن امامزاده هاشم، رینه و لاریجان، میتواند مقصدهای شما برای استراحتی کوتاه در سفر به آمل و دیدن جاذبههای دیدنی متنوع باشد. با جاده هراز، از این مناطق عبور میکنید و در نهایت به شهر آمل میرسید. جاده هراز هم راه را برایتان آسانتر میکند هم خاطراتتان را پر از زیباییهای مناطق اطرافش میکند.
البته از جاده چالوس، فیروزکوه و آزادراه تهران-شمال هم میتوانید به آمل برسید؛ من پیشنهاد میکنم همان جاده هراز معروف را انتخاب کنید که کمی قبلتر گفتم، اینطوری علاوه بر جاهای دیدنی آمل میتوانید دیدنیهای هراز را هم در سفر به آمل ببینید. جاده هراز هم فاصله کمتری نسبت به بقیه جادهها دارد، هم به شهرهای اطراف آمل و در کل مازندران دسترسی خوبی دارد.
البته باید در راه سفر به آمل مراقب باشید و با احتیاط رانندگی کنید؛ جاده هراز خطر ریزش کوه دارد. اگر نگران ریزش کوه هستید و نمیخواهید از جاده هراز بروید، جاده چالوس پیشنهاد من به شما است. این جاده هم پیچهای خطرناک زیادی دارد؛ اما چهارمین جاده زیبای جهان است، خودتان فکرش را بکنید چقدر دیدنی در مسیر وجود دارد.
مسیرهای اصلی تردد در آمل
رسیدیم به مسیرهای اصلی تردد در آمل. میدانهای ۱۷ شهریور، شهدای ششم بهمن، هزار سنگر و میر حیدر آملی، از میدانهای اصلی شهر آمل است. همچنین چند پل در آمل وجود دارد که تقریبا همه گردشگران آنها را میشناسند؛ پل آزادی، ۱۲ چشمه، پل فلزی، پل معلق، پیروز، میر بزرگ و پل چهارم.
بلوارهای اصلی آمل زیاد نیستند؛ بلوار امام رضا، ابوطالب آملی، بسیج، امام خمینی، ولایت و منفرد نیاکی، از بلوارهای اصلی شهر آمل هستند. همین که نقشه را روی تلفن همراهتان باز کنید این بلوارها را خواهید دید. همین موارد یادتان باشد، بقیه سفر در آمل راحتتر میشود. آمل شهر کوچکی است؛ میتوانید با استفاده از اسم بلوارها و میدانها، جاهای دیدنی آمل را به راحتی پیدا کنید.
سفر از آمل به شهرها و روستاهای نزدیک
حالا که به آمل رسیدیم و جاهای دیدنی آمل را هم دیدیم، چطور به شهرها و روستاهای اطراف برسیم؟ اگر مقصدتان فقط آمل نباشد، این سوال احتمال زیاد سوال شما هم هست. خب، من در راهنمای سفر به آمل این دغدغه را هم ساده حل میکنم.
اگر مقصدتان فقط آمل است، پیشنهاد میکنم دوباره به سفرتان فکر کنید. دلتان میآید زیباییها و دیدنی های مازندران را از دست بدهید و تنها از جاذبه های گردشگری آمل بازدید کنید و به خانه برگردید؟ سرچی در گوگل بزنید تا جاهای دیدنی مازندران هوش از سرتان بپراند.
– سفر به محمودآباد
از آمل به محمودآباد راه زیادی نیست؛ با ماشین حدود ۲۵ دقیقه طول میکشد که به محمودآباد برسید. این فاصله حدود ۲۰ کیلومتر و تقریبا سرراست است. باید از بلوار ابوطالب آملی به سمت جاده محمودآباد-آمل بروید. این جاده را که مستقیم بروید، به بلوار امام در محمودآباد میرسید؛ بعد دیگر راحت به تمام نقاط محمودآباد دسترسی دارید.
– سفر به نور و رویان
نور و رویان با فاصله کمی از هم قرار دارند. دو مسیر برای رسیدن به نور و رویان وجود دارد که از هر کدام بروید، به هر دو مقصد میتوانید برسید. همچنین فرقی نمیکند اول به کدام شهر بروید، نور یا رویان، هر دو مسیر مستقیمی به یکدیگر دارند که شما را از هر جاده دیگری بینیاز میکند.
مسیر اول از طریق جاده محمودآباد-آمل است. وقتی وارد این جاده شدید تا گذرگاه غربی محمودآباد پیش بروید، مقداری از مسیر را که جلو بروید به یک میدان میرسید، از میدان به خیابان ۲۵ دریا یا خیابان شالیزار بپیچید و کمی جلو بروید. در آخر خیابان شالیزار بلوار آزادی قرار دارد.
در این مرحله از سفر به آمل به سمت چپ در بلوار آزادی بپیچید و مستقیم بروید. میدان آزادی را هم رد کنید و وارد بزرگراه نور-محمودآباد یا همان بلوار نفت شوید. بعد از این بزرگراه بلوار ساحلی قرار دارد، تسلیم نشوید و مستقیم بروید. بعد از آن به بلوار امام رضا میرسید؛ کمی جلوتر که بروید باید به بلوار پژوهش بپیچید و وارد نور شوید، به همین آسانی و سرراستی.
راه دوم، مسیر چمستان-آمل است؛ همه چیز از بلوار امام علی-آمل چسمتان شروع میشود. این بلوار را به قدری جلو بروید که به جاده آمل-چمستان برسید؛ اینجا هم راهی جز مستقیم رفتن نیست. آنقدر جلو بروید تا به جاده چمستان-نور برسید؛ در انتهای این جاده به بلوار پژوهش برسید و به خانواده یا دوستانتان، ورودتان به نور را تبریک بگویید.
از نور هم به آسانی میتوانید به رویان برسید. از بلوار سردار سلیمانی یا بلوار امام رضا استفاده کنید. اگر نمیخواهید به نور بروید، همان بلوار امام رضا که در مسیر اول گفتم را آنقدر ادامه دهید تا به رویان برسید. فاصله آمل تا رویان و نور هر دو حدود ۴۰ کیلومتر است و ۴۵ دقیقه طول میکشد به مقصد برسید. فکر میکنم با وجود راهنمای سفر به آمل نیازی نباشد خیلی به نقشه نگاه کنید.
– سفر به بابل
از آمل به بابل هم سفر ساده و سرراستی دارید. کافی است از میدان هزارسنگر در آمل به جاده آمل-بابل بروید و انقدر مسیر را ادامه دهید تا به بلوار امام خمینی و در نهایت مرکز شهر بابل برسید. از آمل به بابل حدود ۳۰ کیلومتر معادل ۲۵ دقیقه راه است.
– سفر به ساری
برای رسیدن به ساری باید حدود یک ساعت زمان بگذارید؛ زیرا فاصله این شهر تا آمل حدود ۷۰ کیلومتر است. برای رسید به ساری، باید از بابل عبور کنید، پس از همان مسیری که بالاتر گفتم استفاده کنید و به بابل برسید. در بابل، از بلوار رحیمی شروع کنید و پیش بروید، بعد از رد کردن پل تلار به بلوار شهیدان طبری میرسید. کمی که جلو بروید میدان امام خمینی را میبینید؛ اما لازم نیست آن را دور بزنید.
از زیرگذر میدان امام خمینی استفاده کنید تا به بلوار سادات نیا برسید. آخر بلوار سادات نیا، میدان جانبازان قرار دارد که شما را به بلوار جهان پهلوان بهداد سلیمی میرساند. در آخر بلوار بهداد سلیمی، بلوار پاسداران خودش را نشان میدهد. کمی که جلوتر بروید به مرکز شهر ساری میرسید. پیشنهاد میکنم برای اینکه مسیر کاملا در مشتتان باشد، همراه با خواندن توضیحات من نقشه را هم باز کنید و نگاهی بیاندازید.
– سفر به فریدون کنار
آمل تا فریدون کنار فقط ۳۴ کیلومتر فاصله دارد؛ یعنی کافی است شما حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه زمان بذارید تا از آمل به فریدون کنار برسید. در آمل از بلوار ابوطالب آملی شروع کنید، وارد بزرگراه محمودآباد-آمل شوید, اما حواستان باشد نباید خیلی جلو بروید. همان اولهای بزرگراه، به بلوار سردار شهید شکری بپیچید. این بلوار را باید تا آخر طی کنید، بعد از بلوار شهید شکری، به بلوار ولایت میرسید. بلوار ولایت را هم تا آخرش پیش بروید تا به خیابان بهار برسید.
برای ادامه این مسیر سفر به آمل از طریق خیابان بهار، به میدان معلم بروید و در بزرگراه فریدون کنار-سرخرود بپیچید. این بزرگراه را مستقیم ادامه دهید تا به بلوار شهید نامجو برسید. همین خیابان را که مستقیم برانید، به مرکز شهر فریدون کنار میرسید.
بهترین زمان سفر به آمل
راهنمای سفر به آمل بدون این بخش کامل نمیشود، احتمالا بهترین زمان سفر به آمل برای شما هم مهم است. اگر هنوز زمان سفرتان را انتخاب نکردهاید، این بخش را با دقت بیشتری بخوانید تا بهترین زمان سفر به آمل را بدانید.آب و هوای آمل متعادل و مرطوب است؛ به همین دلیل معمولا تابستانهایی گرم و شرجی دارد.
فصل بهار و اوایل پاییز بهترین زمان سفر به آمل است؛ میپرسید چرا؟ چون در این دو فصل نه گرمای زیاد یقهتان را میچسبد، نه سرمای زیاد. همچنین زیباترین تصویر طبیعت را در این دو فصل میتوانید ببینید. این دو فصل ممکن است کمی آمل شلوغ باشد؛ بالاخره فصل گردش و سفر شروع شده است و گردشگران میآیند تا به جاهای دیدنی آمل سری بزنند.
البته با وجود شلوغی کمی که دارد، مشکلی در کار شما ایجاد نمیکند؛ جز اینکه ممکن است دیرتر یا سختتر هتل پیدا کنید. برای سفر به آمل هتلی از قبل رزرو کنید و با خیال راحت به سفرتان برسید و از جاذبه های دیدنی آمل بازدید کنید.
نگاهی به تاریخچه آمل
بیایید در خیالمان به گذشته برگردیم و نگاهی به تاریخچه آمل بیاندازیم. آمل یکی از محبوبترین شهرهای توریستی مازندران است که حسابی در دل گردشگران داخلی و خارجی جا دارد. این شهر پر آوازه، به عنوان پایتخت پرتقال کشور شناخته میشود و همانطور که اول مقاله راهنمای سفر به آمل گفتم، آمل به شهر تاریخ و فلسفه مشهور است.
در واقع اینکه آمل از شهرهای مهم مرتبط با علم و فلسفه بوده، یکی از مهمترین ویژگیهای این شهر است. البته آمل به عنوان یکی از قطبهای والیبال ایران هم شناخته میشود. یکی دیگر از لقبهای این شهر، دروازه ورود شمال ایران است.
در مورد پیدا شدن شهر آمل سه نظریه وجود دارد. یکی از نظریهها راجع به دختری به نام آمله است، دیگری مربوط به دوران مرد آمارد و سومین نظریه به دوران طهمورث و کیومرث و جمشید برمیگردد که از پادشاهان پیشدادی بودند. بر اساس تحقیقات باستان شناسی که در این منطقه انجام شده است، احتمال دادهاند که از حدود ۷۵ هزار سال قبل استانهایی که در نزدیکی ساحل دریای خزر قرار داشتند، محل مناسبی برای انسانها بودند.
شخصی به نام نصرالله هومند در یکی از نوشتههای آورده است که، «قومی به نام مادها و آماردها از میان اقوام مهاجر آریایی، به قصد فتح سرزمینی وسیع و آباد سرزمین خود را ترک کردند. آنها به حاشیه رود هراز مهاجرت کردند و همانجا ساکن شدند.» این نوشته، احتمال درستی نظریه دوم که مربوط به دوران آمارد است را بالا میبرد. در واقع نظریه دوم میگوید اسم آمل از قوم آمارها گرفته شده است. آماردها در کنار ضلع غربی رود هراز ساکن شدند و شهر آمل را پایتخت خود کردند.
در اساطیر ایران، بعضی از اتفاقات در دامنه کوه دماوند اتفاق میافتد که اشاره به شهر آمل و شهرهای اطراف آن دارد؛ با این حساب، آمل را شهری اساطیری هم میدانند. داستانهای نبرد فریدون، کیخسرو، ضحاک و آرش کمانگیر همگی اشاره به کوه دماوند و کوهپایهاش دارد.
آمل از زمان ساسانی تا زمان مغول، به عنوان پایتخت مازندران بوده است. زمانی هم که اشکانیان حکومت میکردند، آمل یکی از شهرهای مهم کشور بود. سرتاسر تاریخ را که نگاه کنید، اهمیت آمل و توجه مردم به این شهر همیشه پررنگ بوده است. در زمان حکومت زیاریان و علویان هم آمل پایتخت کشور بود. جالب است بدانید بیشترین رونق شهر آمل، مربوط به دوره صفویان است. پادشاهان صفوی، مخصوصا شاه عباس صفوی، علاقه خاصی به این منطقه داشتند و به آن توجه زیادی میکردند.
اواخر دوره قاجار بود که آمل سریعتر از قبل پیشرفت کرد. شما این آبادی را حتی در حال حاضر هم در سفر به آمل میبینید. خندقهایی که اطراف شهر بود را خشک کردند، عمارتها و ارگانهای دولتی کم کم در این شهر ساخته شد و جاهای دیدنی آمل هم اهمیت بیشتری پیدا کرد.
زمان پهلوی، بعد از جنگ جهانی اول، تغییرات زیادی در مازندران به وجود آمده بود که رضا شاه با فروش نفت ایران و پیادهسازی طرحهای مختلف مثل طرحهای عمرانی و معماری، به مازندران جان تازهای داد.
ادارات جدید، مدارس جدید، پل و مراکز درمانی جدید به دستور رضا شاه ساخته شدند. همچنین انجمن طبرستان برای مقابله با روسها و انگلیسیها در همین دوره ساخته شد. در راهنمای سفر به آمل خوب است راجع به تاریخچه آمل هم کمی بدانیم.
آبوهوای آمل
همانطور که قبلترهم گفتم، آمل آب و هوای معتدل و مرطوب دارد. بیشترین دمای هوا در تابستان ۳۶ درجه سانتی گراد و کمترین دمای هوا در زمستانها به ۱- درجه سانتی گراد میرسد. میانگین بارندگی سالانه هم حدود ۷۵۰ میلیمتر است.
موقعیت جغرافیایی این شهر در سفر به آمل نظرتان را جلب میکند. آمل در دشت جلگهای قرار دارد؛ به همین دلیل کمترین اختلاف دما در طول شبانه روز و در طول سال را دارد. بهترین آب و هوا در آمل، مربوط به فصل بهار و اوایل پاییز است؛ در این فصلها هوا زیاد سرد یا زیاد گرم نیست.
حملونقل در آمل چطور است؟
برای دیدن جاهای دیدنی آمل اول باید وسیله نقلیهتان حاضر باشد؛ برای همین من در راهنمای سفر به آمل سراغ این بخش آمدم. اگر ماشین شخصی دارید که چه عالی، اگر نه هم به نظرم نیازی نیست نگران حملونقل در آمل باشید. این شهر یکی از معدود شهرهای کشور است که تعداد تاکسی مناسب و سرویسدهی و خطوط تاکسیرانی منظم دارد.
در سال ۱۳۹۶ با پیشنهاد شورای اسلامی شهر آمل، سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی این شهر با هم ادغام شد و سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری آمل شروع به کار کرد. جدا از تاکسی که راحت میتوانید پیدا کنید، خطوط سازمان اتوبوسرانی شهرداری آمل را به شما میگویم تا در شناخت آنها به مشکل نخورید.
- خط ۱۰۱ میدان ۱۷ شهریور به خیابان امام رضا (ع) و میدان هزار سنگر
- خط ۱۰۲ پل معلق به خیابان شیخ فضل اله نوری و میدان فرهنگ شهر
- خط ۱۰۳ پل معلق به خیابان طالب آملی و کلا کسر
- خط۱۰۴ میدان صدف به جاده قدیم بابل (دانشگاه آیت اله آملی)
- خط ۱۰۵ میدان ۱۷ شهریور به خیابان هراز (تا دانشگاه شمال)
- خط ۱۰۶ میدان ۱۷ شهریور به خیابان هراز تا شهرک صنعتی
شاید بدانید که قیمت بلیط اتوبوسها ارزانتر است؛ اما تاکسی راحتی و سرعت بیشتری دارد. با توجه به مورد مناسبتان یکی را انتخاب کنید و با بازدید از دیدنی های آمل حسابی حالش را ببرید.
فرودگاههای آمل
آمل فرودگاه مسافربری ندارد. یک فرودگاه در شهر آمل ساخته شده است؛ اما فقط کاربری امدادی و نظامی دارد. بخش امدادی آن از چند فروند هلیکوپتر و تیمهای درمانی تشکیل شده است و در مواقع اضطراری، آنها به سرعت خودشان را به محل وقوع حادثه میرسانند.
البته با توجه به تصمیمی که گرفته شد، قرار است بخش مسافربری فرودگاه آمل راهاندازی شود. شاید وقتی شما این مقاله را میخوانید این بخش راهاندازی شده باشد و بتوانید با هواپیما به آمل سفر کنید. البته سعی میکنم به محض شنیدن خبر احداث بخش مسافربری فرودگاه آمل، راهنمای سفر به آمل را آپدیت کنم.
لوکیشن اورژانس هوایی آمل روی گوگل مپ
ترمینالهای مسافربری آمل
در سفر به آمل دو ترمینال مسافربری میبینید؛ ترمینال فیروزی آمل و ترمینال آمل-بلده. البته باید بگویم ترمینال فیروزی احتمال زیاد همان ترمینالی است که شما قرار است از آنجا بلیط تهیه کنید.
ترمینال فیروزی آمل بزرگترین ترمینال مسافربری در شمال کشور است. این ترمینال با نام ترمینال آمل هم شناخته میشود و کنار میدان هزار سنگر قرار دارد. شرکتهای مسافربری مختلفی از جمله لوان نور آمل در ترمینال فیروزی دفتر نمایندگی خود را دارند. بدون هیچ نگرانیای بلیط اتوبوس خود را تهیه کنید و تمرکزتان را روی دیدنی های آمل بگذارید.
آدرس ترمینال فیروزی: آمل، جنب میدان هزار سنگر، پایانه مسافربری فیروزی آمل
شماره تلفن: ۱۳۲۹۰۱۴۴-۰۱۲
ترمینال مسافربری آمل روی گوگل مپ
ایستگاه راه آهن آمل
راهآهن برقی رودهن-آبعلی-لاریجان-آمل در دست ساخت است. متاسفانه هنوز ایستگاه راهآهن آمل راهاندازی نشده و امکان استفاده از آن وجود ندارد. همانطور که بالاتر هم گفتم، اگر میخواهید با قطار به آمل سفر کنید باید به مقصد ایستگاه قطار قائمشهر بلیط تهیه کنید. این مورد هم به فهرست آپدیتهای راهنمای سفر به آمل اضافه میشود.
محدودیتهای سفر به آمل
محدودیت خاصی برای سفر به آمل وجود ندارد؛ میتوانید با خیال راحت هر موقع که خواستید سفر کنید و از جاهای دیدنی آمل بازدید کنید. در این بخش خطراتی که ممکن است شما را تهدید کند را میگویم تا حسابی مراقب باشید.
حتما قبل از سفر به آمل وضعیت بهداشتی مقصد را چک کنید؛ چه آمل باشد چه شهر دیگری. مطمئن باشید اثری از بیماریهای خاص، آلودگی شدید هوا یا خرابی و یخزدگی جادهها نباشد. همانطور که میدانید، جاده هراز خطر ریزش کوه دارد؛ پس اگر از این مسیر به آمل سفر میکنید، چک کنید که تازگیها کوه ریزش نکرده باشد.
توصیه میکنم در فصل زمستان سفر به آمل را تجربه نکنید. جدا از اینکه سردی هوا طاقت فرسا است، یخزدن جادهها باعث لغزندگی زمین میشود و برای رانندگی باید چند برابر بیشتر احتیاط کرد، مخصوصا در جادههایی مانند جاده هراز و جاده چالوس که پر از پیچ و خم هستند.
در بقیه فصلها که هوا سرد نیست وضعیت بهتر است؛ جاهای دیدنی آمل هم در فصلهای دیگر زیبایی خاصی پیدا میکنند و راحت میتوانید به آنجا بروید. در این راهنمای سفر به آمل گفتم که بهتر است در چه فصلی به آمل سفر کنید تا هم خوش بگذرانید هم امن سفر کنید.
– سفر به آمل با هواپیما
همانطور که اشاره کردم، امکان سفر به آمل با هواپیما امکانپذیر نیست. اگر میخواهید حتما با هواپیما سفر کنید، باید بلیطتان را به مقصد یکی از فرودگاههای نزدیک آمل، یعنی ساری نوشهر یا رامسر، بگیرید و بقیه راه را با تاکسی یا اتوبوس طی کنید. از نظر امنیت سفر پروازی هم اصلا لازم نیست نگران باشید. طبق تحقیقات، هواپیما امنترین وسیله نقلیه است.
فقط با خیال راحت از شهرتان به مقصد یکی از این سه فرودگاه بلیط تهیه کنید و با فکر جاهای دیدنی آمل وسایلتان را جمع کنید تا سفری پرخاطره را شروع کنید.
– سفر به آمل با قطار
سفر به آمل با قطار هم امکان پذیر نیست؛ زیرا خود شهر آمل ایستگاه قطار ندارد. برای سفر با قطار میتوانید بلیطتان را به مقصد ایستگاه قائمشهر یا ایستگاه ساری بگیرید و بقیه مسیر را با اتوبوس یا تاکسی طی کنید. از تهران تا قائمشهر تقریبا ۷ ساعت و از تهران تا ساری باز هم ۷ ساعت طول میکشد تا به مقصد برسید. اگر از شهرتان به مقصد ساری یا قائمشهر بلیط پیدا نکردید، میتوانید به تهران بروید، استراحت کوتاهی کنید و برای رفتن به آمل بلیط بگیرید.
– سفر به آمل با اتوبوس
کمی بالاتر ترمینال آمل را به شما معرفی کردم؛ ترمینال فیروزی آمل. برای سفر به آمل، مشکلی درمورد اتوبوس وجود ندارد، این شهر ترمینال دارد و از همهجای کشور میتوانید با اتوبوس سفر کنید. سفر با اتوبوس زمان بیشتری از شما میگیرد؛ اما ارزانتر است. اگر دوست داشته باشید در سفر با خیال راحت به سمت مقصدتان حرکت کنید و با خیال راحت دیدنیهای اطراف جاده را نگاه کنید، اتوبوس پیشنهاد من به شماست.
– سفر به آمل با ماشین شخصی
حالا که امکان سفر هوایی مستقیم به آمل وجود ندارد، به نظر من بهترین راه برای سفر به آمل استفاده از ماشین شخصی است. فاصله مشخصی برای این قسمت وجود ندارد؛ چون مسیرهای مختلفی وجود دارد و هر کسی میتواند از هر مسیری که دلش خواست برود.
اگر با ماشین شخصی سفر کردید، پیشنهاد میکنم به تمام جاهای دیدنی آمل سری بزنید. به این خاطر که ماشین خودتان است و به راحتی مسیر را از روی نقشه یا همین راهنمای سفر به آمل پیدا کنید و در حالی که با دوستانتان بلند بلند آهنگ میخوانید و خوش میگذرانید، به مقصد برسید.
جاذبههای گردشگری آمل
تا حالا کم به دیدنی های آمل اشاره نکردم؛ حالا وقت آن است که در دل این بخش از راهنمای سفر به آمل برویم تا با تمام جاذبه های گردشگری آمل آشنا شوید. میدانیم که در هر شهر دیدنیهای مختلفی وجود دارد؛ مثل جاذبههای تاریخی، مذهبی، طبیعی، بازارها و مکانهای تفریحی. در این قسمت از مقاله با نام بیشتر دیدنی های آمل آشنا میشوید.
دشت لار، پارک جنگلی هلومسر، رسوستای بلیران، دریاچه دوخواهران، آتشکده آمل، کتیبه شکل شاه، غارهای دستکند، امامزاده هاشم، چشمه آب گرم رینه و پل دوازده چشمه گوشه چشمی به جاهای دیدنی آمل است.
جاذبههای تاریخی در سفر به آمل
بخش جذاب برای علاقه مندان به تاریخ، دقیقا همینجاست. آمل شهری تاریخی و مهم است، همانطور که بالاتر راجع به تاریخچه آمل خواندیم، این شهر قدمتی حدود ۷۵ هزار سال دارد؛ پس بعید نیست پر از جاذبههای تاریخی باشد.
– آتشکده آمل
آتشکده آمل یکی از معروفترین جاهای دیدنی آمل است. این آتشکده با نام آرامگاه آل رسول آمل هم شناخته میشود و در دوره ساسانیان ساخته شده است. سال ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۶۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و اهمیت خاصی در بین دیدنی های آمل دارد.
ویژگیهای خاص معماری و تزیینات خاص این بنا نه تنها مورد توجه گردشگران در سفر به آمل قرار دارد، بلکه مورد تحسین معماران هم است. آتشکده آمل یک بنای چهار گوشه است که یک گنبد مخروطی هم دارد؛ اما متاسفانه به علت زلزله و عوامل جوی، این گنبد تا حد زیادی خراب شده است.
شاید برایتان سوال باشد چرا نام دیگر این آتشکده، آرامگاه آلرسول آمل است؛ خب من در راهنمای سفر به آمل اینجا هستم تا به سوالات شما پاسخ دهم. پیکر شمسآلرسولمحمدبنمحمودآملی با نام کامل شمسالدینمحمدبنمحمودآملی، در این آتشکده دفن شده است. این شخص یکی از دانشمندان و پزشکان ایرانی بود که در آمل زندگی میکرد.
لوکیشن آتشکده آمل روی گوگل مپ
– پل دوازده چشمه
پل دوازده چشمه آمل هم به اندازه آتشکده آمل در بین دیدنی های آمل معروف است. با اینکه این جاذبه تاریخی در زمان صفوی ساخته شد؛ اما در دوران قاجار کاملا مرمت و بازسازی شده است که دو بخش غربی و شرقی شهر را به هم متصل میکند. همانطور که از اسم این پل پیداست، پل دارای دوازده دهنه با طاقهای جناقی است. ۱۰۷ متر طول، عرض ۸.۷ متر و ارتفاع ۷.۵ متر واقعا ابعاد کمی برای یک پل فوقالعاده نیست.
برایتان سوال نشد چرا این پل دوازده دهنه دارد؟ گفتهاند که این پل به نیت دوازده معصوم، ۱۲ دهنده با طاقهای جناقی دارد که روی پایههای مستطیل شکل استوار شدهاند.
از این ۱۲ دهنده، این روزها فقط زیر سه دهنده پل آب جریان دارد و باقی فضا به پارک و فضای سبز تبدیل شده است؛ حتی زیر دو تا از دهنههای غربی پل جادهای آسفالتشده برای عبور و مرور ساختهاند.
آدرس: آمل، روی رود هراز در مرکز شهر، ابتدای خیابان سبزه میدان
لوکیشن پل دوازده چشمه روی گوگل مپ
– برج هشتل
به قطع میتوانم بگویم برج هشتل یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری آمل است که در راهنمای سفر به آمل معرفی میکنم. هشتل، تنها یک برج نیست؛ بلکه مجموعهای برجهاست که به شکل مثلث کنار هم چیده شدهاند. این برجها یکی از خاصترین و مهمترین مکانهای تاریخی طبرستان است.
بزرگترین برج این مجموعه، مربوط به یکی از سرداران سلسله مرعشیان است که شجاعت و مقاومت شگفتانگیزی در برابر تیمور سپاهش از خودش نشان داد. ساختمان اصلی چهار ضلعی است که یک مسجد هم به آن متصل شده و ایوانی در جلوی مسجد قرار دارد. نمای خارجی این برجها چهارضلعی است که بین هریک از اضلاع، طاقنمای بزرگی ساخته شده و در نهایت، هر برج گنبدی مخروطی دارد.
آدرس: آمل، دابو دشت
– قلعه ملک بهمن
قلعه ملک بهمن یا کاخ لارجان یکی از قلعههای بزرگ ایران است که در فهرست دیدنی های آمل قرار دارد. این قلعه متعلق به جاکمان پادوسبانیان بود که بر رویان، نور، کجور و رستمدار حکومت میکردند. ساختمان قلعه روی صخرهای با ارتفاع تقریبا ۲۲۰ متر بالاتر از سطح اراضی شاهان دشت، و با لاشههای سنگهای بزرگ و کوچک و ملات گچ و ساروج ساخته شده است.این قلعه به دستور شاه عباس صفوی در سال ۱۰۰۵ فتح شد.
با اینکه قلعه ملک بهمن یکی از جاهای دیدنی آمل است که به نظر بسیار جذاب میآید؛ اما رسیدن به قلعه کمی کار سختی است. اگر جانش را دارید تا ۲۲۰ متر بالای صخره بروید که آفرین به شما، من یکی که فقط از دور به این قلعه نگاه میکنم.
آدرس: آمل، بخش لاریجان، روستای شاهاندشت
لوکیشن قلعه ملک بهمن روی گوگل مپ
– جاذبههای تاریخی دیگر آمل
اینجا تعدادی از جاذبه های تاریخی آمل را نام میبرم تا اگر خواستید سری هم به این بخش از دیدنی های آمل بزنید؛ اما سفر به آمل یعنی فرصت بازدید از دهها جاذبه تاریخی دیگر که اگر همه را در راهنمای سفر به آمل نام ببرم، در آخر حوصلهتان سر میرود.
- شکل شاه
- کاروانسرای کمبوج
- موزه تاریخ آمل
- قلعه کهرود
- قلعه فرنگیس
- پل فیروزکلا
- دخمه سنگی کافر کلی
- قلعه دختر پلور
- برج دیده بانی امیری
- پل معلق
- حمام شاه عباسی
- قلعه ماهانه سر
- قلعه آرودشت لار
- برج بیامه سی شاهان دشت
- پل سنگی پلور به لار
جاذبههای طبیعی آمل
رسیدیم به جاذبه های طبیعی آمل، در این بخش از راهنمای سفر به آمل سری میزنیم به جاذبههای طبیعی این شهر زیبا تا سفرتان با دیدن زیباییهای طبیعت کامل شود.
پارک جنگلی میرزا کوچک خان
پارک جنگلی میرزا کوچک خان با ۴۴۰ هکتار وسعت، در کیلومتر ۱۶ جاده آمل به تهران قرار دارد. از امکانات این پارک میتوانم به آلاچیق، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، اجاق، رستوران، سکوی چادر، قهوهخانه، میز و نیمکت، وسایل بازی کودکان و جایگاه سوارکاری اشاره کنم. پارک میرزا کوچک خان از آن دسته دیدنی های آمل است که جان میدهد برای کمپینگ.
لوکیشن پارک جنگلی میرزا کوچک خان روی گوگل مپ
منطقه جنگلی واز
شاید اسم منطقه جنگلی واز یا همان جنگل واز را برای سفر به آمل شنیده باشید، واز یکی از معروفترین جاهای دیدنی آمل است که بیشتر از ۹ هزار هکتار وسعت دارد. منطقه جنگلی وار در جنوب چمستان قرار دارد و در سال ۱۳۸۰ منطقهای حفاظتشده اعلام شد. واز کوهستانی است و اقلیم مرطوب و سردی دارد؛ اما هر جور حساب کنیم بازدید از جنگل واز ارزشش را دارد.
حیوانات متنوع، رودهایی که از وسط جنگل عبور میکنند و تنوع گیاهی این منطقه دل هر بینندهی را میبرد. به عنوان نویسنده راهنمای سفر به آمل این جنگل را به شدت پیشنهاد میکنم. البته توصیه میکنم حسابی مراقب اطرافتان باشید؛ این منطقه حیوانات وحشی هم دارد.
لوکیشن منطقه جنگلی واز روی گوگل مپ
چشمه آب گرم بلیران
چشمه آب گرم بلیران یکی از معروفترین جاهای دیدنی آمل است که در روستای بلیران در بخش سردشت آمل قرار دارد؛ در جاده قدیم آمل-بابل این چشمه را پیدا میکنید. جنگل بلیران هم همین نزدیکی قرار دارد که جنگلی بسیار زیبا و دلانگیز است.
چشمه آب گرم بلیران، بهخاطر داشتن املاح معدنی متنوع، برای درمان بیماریهای پوستی و دردهای مفصلی بسیار مناسب است؛ اصلا چشمههای آب گرم بیشتر به دلیل خواص درمانی معروف میشوند که بلیران هم از این قاعده جدا نیست.
لوکیشن چشمه آب گرم بلیران روی گوگل مپ
جاذبه های طبیعی دیگر آمل
- دریاچه دوخواهران
- چشمه آب گرم رینه
- دهکده الیمستان
- دهکده پرن
- سروکده هزار پله
- پارک زیارو
جاذبههای تفریحی
نمیشود سفر به آمل را شروع کنید اما تفریحی درکار نباشد. درست است که جاذبه های گردشگری آمل مانند جاذبههای تاریخی و طبیعی آن اهمیت زیادی دارند؛ اما در بین جاذبه های تفریحی آمل هم میشود زیبایی و قدمت این شهر را دید. در این بخش از راهنمای سفر به آمل جاهایی را معرفی میکنم که میتوانید حسابی در آنها خوش بگذرانید.
– پارک دهکده طلایی
پارکها همیشه جزو بهترین مکانها برای تفریح هستند؛ پارک دهکده طلایی هم یکی از بهترین جاهای دیدنی سفر به آمل برای تفریح است. این پارک بزرگترین پارک مازندران است و به عنوان یکی از زیباترین بوستانهای ایران هم شناخته میشود.
از پل میر بزرگ بگیر تا پارک نارنجستان، همه متعلق به پارک دهکده طلایی است که در سال ۱۳۷۲ احداث شده است. از زیباییهای این پارک میتوانم به رودخانه هراز که از کنار این بوستان رد میشود، پل معلق و پل دوازده چشمه اشاره کنم. پیشنهاد میکنم در طبیعت خیرهکننده این پارک قدمی بزنید و نفسی تازه کنید.
لوکیشن پارک دهکده طلایی روی گوگل مپ
– شهربازی طلایی
خوب است که وقتی به جایی سفر میکنیم، دقایقی دست از دیدن جاذبههای گردشگری آن منطقه برداریم و هر جور که دوست داریم خوش بگذرانیم؛ شاید شهربازیها برای همین ساخته میشوند. شهربازی طلایی، تنها شهربازی در آمل است و در حاشیه رود هراز قرار دارد.
لوکیشن شهربازی طلایی آمل روی گوگل مپ
– دیگر جاذبههای تفریحی آمل
- پارک سرای مهر
- پارک نارنجستان
- پارک بانوان
- بوستان دانشجو
- پارک میلاد
- بوستان عمران
- پارک آزالیا
- پارک ارغوان
- پارک سروستان
بازارها و مراکز خرید آمل
آمل علاوه بر اینکه جاذبههای گردشگری زیاد و متنوعی دارد، امکانات رفاهی و مراکز خرید متعددی را در خودش جای داده است تا گردشگران و محلیها بدون اینکه نگران باشند هر چیزی را که میخواهند سریع پیدا کنند. در راهنمای سفر به آمل جای بازارها و مراکز خرید خالی نمیماند.
– مرکز تجاری اکسین
از بازارگردی در مرکز تجاری اکسین حین سفر به آمل شروع میکنم. اکسین، یکی از لوکسترین مراکز خرید آمل است که با اسم سینی سنترهای اکسین هم شناخته میشود. این مرکز خرید درواقع عضوی از مجموعه اکسین است که در تمام شهرهای شمال کشور شعبه دارد.
یکی از شگفتیهای این مرکز خرید این است که حدود هزار واحد تجاری را در خود جای داده و تقریبا هرچیزی که لازم داشته باشید، در این مرکز خرید پیدا میشود. در طبقه پنجم این ساختمان هم رستورانها و فودکوذتهای مجموعه قرار دارند که بهخاطر طعم غذاهایشان معروف شدهاند.
آدرس مرکز تجاری اکسین: آمل، ۵ کیلومتری جاده هراز
لوکیشن مرکز تجاری اکسین روی گوگل مپ
– بازار روز آمل
بازار روز آمل، از بازارهای محلی این شهر به شمار میرود که خودش یکی از جاهای دیدنی آمل است. اینجا میتوانید هم با فرهنگ و آدابورسوم آمل آشنا شوید، هم بازارگردی کنید و هرچه دوست دارید را بخرید. محصولات کشاورزی و صنایع دستی این بازار از خاصترین محصولات آن است که کلی هم طرفدار دارد.
یک نمازخانه، سرویس بهداشتی و پارکینگ، از جمله امکانات این بازار است. فقط یادتان باشد شب به این بازار نروید؛ ساعت کاری بازار روز آمل از ساعت ۷ تا ۱۹ است.
لوکیشن بازار روز آمل روی گوگل مپ
سوغات در سفر به آمل
یکی از به یادماندنیترین و لذتبخشترین بخش سفر به آمل همین سوغاتی است که محال بود در راهنمای سفر به آمل سراغش نرویم. عسل طبیعی، انواع شیرینیهای محلی مانند شیرینی ساقه عروس و آب دندان، ماهیهای تازه دریای خزر، برنج، زیتون و زیتون پرورده از سوغات خوراکی آمل است که هر کدام در جایگاه خود دوستداشتنی است و دهان آدم را آب میاندازد.
صنایع دستی هم شامل سوغاتیها میشوند. گلیم، سفال، منبت و معوق از جمله صنایع دستی آمل است. اگر در بازار روز آمل بگردید کلی از این صنایع دستی خاص و رنگارنگ پیدا میکنید که همگی شما را وسوسه میکنند تا آنها را بخرید.
فرهنگ مردم آمل
مردم آمل فرهنگ خیلی متفاوتی از بقیه مردم ایران ندارند؛ اما بالاخره هر قسمت از وطن عزیزمان فرهنگ و آداب رسوم خاصی دارد و مردم جشنها و مراسمات مختلفی میگیرند. جشنهای تیرگان، ورف چال، کشتی لوچو، ماه در مه، چلیک مارکا، نوروز خوانی، علم گردانی و نخل گردانی، مراسم دندان سری و.. از جمله مراسمات و جشنهای مردم آمل است که هر کدام در زمان خاصی و با آداب و رسوم خاصی برگزار میشوند.
– نوروزخوانی
نوروزخوانی رسم قدیمی و جذابی است که هنوز هم گاهی بین مردم دیده میشود. پانزده روز قبل از عید نوروز، نوروزخوانان شروع به کار میکنند. آنها به روستاها میروند و با شعرخواندن آمدن سال نو را به بقیه تبریک میگویند. معمولا تیم نوروزخوانی از خواننده، نوازنده و کولهکش تشکیل میشود. مردم هم گاهی با نوروزخوانان میخوانند، میرقصند و به آنها پول، شیرینی، گردو، تخممرغ یا نخودچی کشمش هدیه میدهند.
– چلیک مارکا
چلیک مارکا یک بازی محلی در آمل است که شاید در سفر به آمل آن را تجربه کنید. گردشگرانی که برای بازدید از جاهای دیدنی آمل میآیند گاهی این بازیها را میبینند یا خودشان هم بازی میکنند. در این بازی، بازیکنان به دو گروه تقسیم میشوند و چند تیکه چوب جمع میکنند؛ دو تکه چوب یا چلیک و یک چوب بزرگ یا مارکا.
اول از همه، گروه اول چوب کوچکی را روی گودال قرار میدهند، بعد با چوب بزرگ به زیر آن ضربه میزنند تا پرتاب شوند. چوب هر گروه که مسافت بیشتری را طی کند برنده است. طبق رسوم قدیمی، افراد بازنده باید به برندگان سواری بدهند.
غذاهای محلی و سنتی آمل
هرکدام از شهرهای ایران ویژگیهای خاص غذایی خودشان را دارند و همگی غذاهای خوشمزه و فوق العادهای درست میکنند که نمیتوانید به سادگی از آنها بگذرید. من به شما دو تا از غذاهای محبوب آمل را معرفی میکنم که اگر به آمل نرفتید و این راهنمای سفر به آمل به کارتان نیامد، حداقل این غذا را در خانه امتحان کنید.
– کی پلا
درست کردن کی پلا راحت است؛ غذایی ساده و خوشمزه در خانه یا رستورانهای آمل که حسابی طرفدار دارد. کی پلا یا کدو پلو، از ترکیب کدو با برنج درست میشود؛ شاید اول به نظرتان عجیب باشد، اما کافیست یک بار این ترکیب لذیذ را امتحان کنید تا عاشقش بشوید. برای درست کردن کی پلا، مقداری کدو، برنج، سیر، پیاز، سینه مرغ و ادویهجات مختلف را دم دست بگذارید و شروع کنید.
– کشمش پلو با مرغ
فکر میکنم همین که به اسم غذا نگاه کردید حدس زدید از چه موادی درست میشه یا حتی چطور پخته میشود. شاید قبلا کشمش پلو را امتحان کرده باشید؛ این بار با مرغ بپزید و طعم تازهای را تجربه کنید. برای چشیدن این غذا کافیست به یکی از رستورانهای آمل سری بزنید تا امتحانش کنید. غذاهای محلی آمل طرفدار زیادی دارند و معمولا در تمام رستورانهای آمل پیدا میشوند.
رستورانهای معروف آمل
از هر چه بگذریم از بحث شکم نمیتوان گذشت. در هر سفری لازم است غذاهای خوب بخوریم تا انرژی داشته باشیم که خوش بگذرانیم. در این قسمت از راهنمای سفر به آمل به سراغ رستورانهای معروف آمل میرویم تا به آنها سری بزنیم و دلی از عزا دربیاوریم.
– رستوران رستمی
رستمی یکی از بهترین رستوران های آمل است. گردشگران و محلیهای زیادی به این رستوران میروند تا یک وعده غذایی خوشمزه و دلنشین داشته باشند. محیط داخلی این رستوران و نمای بیرونی آن، هر دو بسیار لوکس و خیره کننده است. منوی رستوران رستمی شامل انواع غذاهای ایرانی، محلی، سالادها و پیش غذاهای خوش طعمی میشود که برای درست کردن هر کدام از آنها از بهترین کیفیت مواد اولیه استفاده میکنند.
آدرس رستوران رستمی: استان مازندران، شهر آمل، بلوار آیت الله مدرس، بلوار هراز، خیابان آفتاب ۸۴
لوکیشن رستوران رستمی روی گوگل مپ
– رستوران ایتالیایی کوک
این رستوران در سفر به آمل مناسب کسانی است که به غذاهای ایتالیایی مثل پیتزاها، برگرها، ساندویچها و پاستاهای ایتالیایی علاقه دارند. رستوران کوک، جزو رستورانهای معروف آمل است که از نظر طعم غذا زبانزد مردم است. کیفیت مواد اولیه و دقت در پخت غذاها، اولین اولویتهای این رستوران است.
آدرس رستوران کوک: آمل، بلوار آیت الله مدرس، بلوار هراز، خیابان آفتاب ۷۸
لوکیشن رستوران کوک روی گوگل مپ
در سفر به آمل کجا اقامت کنیم؟
دیدنی های آمل یکی دو روزه تمام نمیشوند؛ اگر سفری خوب و خاطرهانگیز میخواهید، باید حداقل دو شب در آمل بمانید. اقامت همیشه مسئله مهمی است. حالا که به قصد بازدید از جاهای دیدنی آمل به مازندران میروید؛ بهتر است این بخش از راهنمای سفر به آمل را با دقت بخوانید تا برای اقامت در آمل دچار مشکل نشوید.
– بهترین هتلهای آمل
اگر بخواهم یکی را به عنوان بهترین هتل در سفر به آمل انتخاب کنم، آن یکی هتل شهر آمل است. اگر از زبان محلیها اسم هتل شهرداری را شنیدید تعجب نکنید؛ تا قبل از سال ۱۳۹۰، این هتل به اسم هتل شهرداری شناخته میشده. هتل شهر در زمان حکومت رضاشاه پهلوی و فقط در یک طبقه ساخته شده است.
اینکه این هتل فقط یک طبقه دارد اصلا دلیل نمیشود هتل کوچک باشد. هتل شهر ۱۷ اتاق برای ارائه دارد و بسیار دلباز است. اگر راحتی برایتان اولویت دارد، پیشنهاد میکنم سری هم به هتل شهر بزنید. این هتل علاوه بر اینکه محبوب و باکیفیت است، دسترسی خوبی به مراکز مهم و جاهای دیدنی آمل دارد.
لوکیشن هتل شهر روی گوگل مپ
البته هتلهای خوب دیگری هم در آمل هستند که میتوانید در آنجا اتاق رزرو کنید و شب آرام و دلنشینی داشته باشید؛ مثل هتل المپیک یا هتل نیلوفر.
– اقامتگاههای بومگردی آمل
اقامتگاههای بومگردی همیشه یکی از محبوبترین مکانها برای اقامت بودهاند. شک نکنید برای رزرو اقامتگاه بومگردی در سفر به آمل، شانس زیادی دارید. استانهای شمالی کشورمان مناطق سرسبز و پر از جنگلهای دیدنی هستند؛ به همین دلیل در مناطق جنگلی اقامتگاههای بودمگردی زیادی ساخته میشوند.
در آمل هم همین است، شما میتوانید اطراف آمل اقامتگاه بومگردی پیدا کنید و شب را در آنجا بمانید. اگر در محدوده شهر آمل اقامتگاهی پیدا نکردید نگران نباشید، بالاخره همین نزدیکیها اقامتگاهی پیدا میشود که بتوانید رزرو کنید.
– اجاره ویلا سوئیت در آمل
با یک سرچ ساده میتوانید دهها مورد اجاره ویلا یا سوئیت پیدا کنید که هم در خود آمل هستند هم در اطراف آمل. ویلاهای دو خوابه، سه خوابه، باغ ویلا و..، هر چیزی که طبق سلیقه و نطر شما باشد برای اجاره پیدا میشود. فقط یادتان باشد قبل از سفر به آمل حتما محل اقامتتان را رزرو کنید.
اگر میخواهید هزینه زیادی برای اقامت پرداخت نکنید و در عین حال در طبیعت بمانید و از دیدنیهای طبیعی لذت ببرید، سراغ اجاره سوئیت بروید. این سوئیتها اقامتگاههای اقتصادی هستند که امکانات رفاهی کافی دارند و برای ماندن در شب راحت و امن هستند.
– کمپینگ در سفر به آمل
کمپینگ سادهترین و دم دستترین راه برای اقامت در طول سفر به آمل است که هم حسابی خوش میگذرد، هم هزینه کمتری دارد. کمپینگ در مناطق جنگلی آزاد است، البته بهتر است جایی را پیدا کنید که هم سایه باشد هم زمین صافی داشته باشد. میتوانید هر روز به یکی از جاذبه های طبیعی آمل سر بزنید و شب را همانجا بمانید. اگر ماشین شخصی نداشته باشید، کمپینگ کار مشکلی است؛ چون نیاز دارد وسایل زیادی را با خود ببرید تا با مشکل مواجه نشوید.
توصیههایی برای تجربه سفر خاطرهانگیز به آمل
اولین توصیهام برای سفر به آمل این است که تا جایی که میتوانید از جاهای دیدنی آمل بازدید کنید. من با نوشتن راهنمای سفر به آمل سعی کردم توجه شما را به این کار جلب کنم؛ حالا چرا؟ چون این شهر پر از جاذبههای گردشگری مختلف است که برای بازدید از همه آنها به یک برنامه ریزی پر و پیمون نیاز دارید. زیباییها و طبیعت این شهر چشم و دلتان را اسیر خودش میکند.
مواردی که باید در سفر به آمل رعایت کنید، زیاد نیستند؛ اما خیلی مهم هستند. اولین و مهمترین نکته، رانندگی است. هنگام رانندگی خیلی دقت کنید و بیهوا به جاده نزنید، حتما جعبه کمکهای اولیه و کپسول کوچک آتشنشانی همراه خودتان داشته باشید تا اگر مشکلی پیش آمد سریع آن را حل کنید. جادههایی که در مسیرتان از آنها عبور میکنید پر از پیچ و خم و خطر هستند؛ پس با دقت رانندگی کنید تا سفری سلامت داشته باشید.
نکته بعدی مربوط به طبیعت است؛ البته حتما همه این را میدانید. بعضی از جاذبه های گردشگری آمل در معرض خطر هستند، پس مراقب باشید که آسیبی به بناها یا طبیعت وارد نکنید که میراث ملی کشورمان از بین نرود.
کلاهتونم اونجا افتاد برندارید
ادمای بی اخلاق
ضمنا حواستون به خودتون نباشه لختتون میکنن
کل مدارکمو یه جا زدند
بد چشم و بی اخلاق
خیلی خوب نوشتین . لذت بردم
دووور رد
من خودم آملیم و بنظرم اطلاعاتت کم بود و جاهای مهم و دیدنی زیباتر رو نگفتی و اینکه آمل شهر کوچیکی نیست یه شهرستانه و شهرهای زیادی تو خودش داره به بخش های مهمی اشاره ای نکردی مثل:قله دماوند، بخش لاریجان، کوه های زیادی ک آمل داره مثل:فیلبند، شاهان دشت،نمارستاق، و……. همچنین مرکز خرید های زیادی داره مثل:اکسین، پاساژ قائم،و …… خوده اکسین کلی مجموعه سرگرم کننده مثل:سینما، شهربازی، مزرعه کودکان، هتل، رستوران، بولینگ، کافه، بدنسازی و……. به جنگل های زیاد و دیدنی آمل هم اشاره نشد همچنین خیابان هراز در شهر آمل هم جای عالی برای دور دور کردنه
اینم بگم از نظر غذا و کافه و فست فود و چیزایی ک مربوط به شکمه آمل رستوران و کافه های خیلی خوب و لوکسی داره
واقعا مردم بداخلاق و شهر بدی دارید بدترین خاطره سفرم اومدن به شهر شما بود
سلام متشکرم بابت مطلابت ارزشمندتون ، من خودم آملی هستم ، بهترین رستورانها شامل رستوران بامن، آیدا و حاج محسن هم میشه و بهترین هتل، هتل اکسین هست.
بسیار جامع و کامل لذت بردم
بسیار عالی 🙏🙏🌹🍀🌸
سلام. با درود. معرفی خوب و تقریبا جامعه ای بود ولی در چند بخش ایراد وججود داشت مثل بهترین هتل، بهترین هتل آمل اکسین هست نه هتل شهر. هتل شهر قدیمی ترین هست که سوئیسی ها در زمان پهلوی اول ساختند
ممنون واقعا زیباترین شهر ایران هست
شهرمون انقد جای دیدنی داشت و نمیدونستیم😁یبار پرسیدن آمل جای گردشگری کجا داره بریم؟گفتم پارک😂
و منی ک خودم امل زندگی میکنم😁
درود.درباره پایتخت بودن زمان اشکانیان آمل چیزی ننوشتین؟؟؟ش آمل دا…
سلام وقت بخیر خسته نباشید
ممنون بابت معرفی کردن جاهای دیدنی شهر ما آمل فقط یک نکته شهرستان آمل بیشتر از ۴۰۰هزار نفر جمعیت داره نه ۲۴هزار نفر سپاس
سلام سیامک عزیز 🙂
بله، حق با شماست. مطلب رو اصلاح کردیم. ممنون از دقتنظر شما.