جزیره کیش در کنار دیگر جزایر خلیج فارس طی دو سالی که همهگیری کرونا باعث قرنطینههای پیدرپی شد، فراز و فرودهای بسیار زیادی را تجربه کرد، از محدودیت تردد تا تعطیلی کسبوکارها و مکانهای توریستی. با این وجود طی دو ماه گذشته وضعیت کرونا در این منطقه کاملا کنترل شده و تعداد بیماران و فوتیهای ناشی از کرونا در جزیره کیش به شکل قابلتوجهی کاهش یافته است.
شکست سوش دلتای کرونا که قدرت سرایت آن ۱۴۰ درصد بیشتر از گونههای قبلی گزارش شده است، نیازمند همکاری و همراهی چندین برابر مسئولان و مردم بود که پس از برگزاری جلسه ستاد مبارزه با کرونا در کیش در اوایل مرداد ماه با تشکیل یک پویش مردمی به نام «خودمان تعطیل میکنیم» قوت بخشیده شد.
در راستای همین پویش به مدت دو هفته نهادهای دولتی و شرکتها موظف به رعایت دورکاری ۷۰ درصد نیروهای خود شدند. همچنین محمدرضا رضانیا از محدودیتهای موقت پلاژهای آقایان و بانوان با ظرفیت ۳۰ درصدی و کاهش ۴۰ درصدی پذیرش مسافر در طول این کمپین خبر داد که در کنترل شیوع بیشتر بیماری تاثیر بسزایی داشت.
نتیجه این پویش مردمی کاهشی چشمگیر در آمار مبتلایان بود، به طوری که پیش از شروع این کمپین مردمی تعداد بیماران به بیش از ۸۰۰ نفر میرسید، اما پس از اتمام پویش این آمار به ۵۱ نفر کاهش پیدا کرد.
در ادامه همین موضوع جعفر آهنگران، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، چندی پیش در مصاحبه با خبرآنلاین بیان کرد که در پی موافقت وزارت بهداشت و درمان کشور مبنی بر واکسیناسیون ساکنان جزیره کیش موجی از امید و شادی را به منطقه بازگرداند، چرا که با اجرای این طرح علاوه بر قطع زنجیره کرونا، گردشگری در جزیره دوباره رونق میگیرد و کسبوکارها پس از قرنطینههای پیدرپی این دوسال جانی تازه میگیرند و خسارتهای ادامهدار کسبوکارهای فعال در این حوزه به پایان میرسد.
به گفته آهنگران سازمان منطقه آزاد کیش طی مذاکراتی که با وزارت بهداشت و درمان داشته، باعث سرعتبخشیدن در تامین واکسن موردنیاز ساکنان کیش شده و در دستور کار اجرایی وزارت قرار گرفته است. این مذاکرات در مرحله نهایی است و تامین و خرید واکسن اهالی جزیره در اولویت قرار گرفته است.
وی با ذکر این مساله که واکسن برای تمام ردههای سنی در کیش صورت میگیرد، از کیشوندان خواست تا کماکان با رعایت پروتکلهای بهداشتی و توجه به شیوهنامههای بهداشتی ستاد ملی کرونا برای تردد مهمانان و گردشگران بستر اجرایی واکسیناسیون را مهیا کنند.
او در ادامه تاکید کرد که با تخصیص واکسن، جزیره کیش به نخستین شهر بدون کرونا تبدیل میشود.
روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش به نقل از امیر ترکاشوند، مدیر جزایر اقماری منطقه آزاد کیش نیز با بیان این که جزیره هندورابی از معدود جزایری بود که از شر ویروس کووید ۱۹ در امان مانده است، به این مساله اشاره کرد که علت پاکی این جزیره اقدامات پیشگیرانه و توزیع بستههای ضدعفونی دست و سطوح، ماسک، دستکش، بروشورهای اطلاعرسانی و همچنین غربالگریهای پیدرپی ساکنین جزیره ذکر کرد.
ترکاشوند همچنین خاطرنشان کرد: برای حفظ ثبات و امنیت اجتماعی با جدیت تمام از ورود افرادی که به هردلیلی از هندورابی خارج شده بوند و احتمال داشت که ناقل coronavirus بوده باشند، در تمام این مدت جلوگیری شده است و غربالگریهای لازم برای قطع زنجیره انتقال بیماری انجام شده است.
او همچنین از ضدعفونی معابر و اماکن عمومی و همچنین محدودیت در پذیرش گردشگر در طول همهگیری ویروس خبر داد. این جزیره که بین دو جزیره کیش و لاوان قرار گرفته است، ۳۲۵ کیلومتر از بندرعباس فاصله دارد و در اسناد قدیمی با عنوان ابرون از آن یاد شده است.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ این جزیره جمعیتی حدود ۱۹۱ نفر دارد که اکثرشان به حرفه ماهیگیری مشغول بوده و در مساحتی حدود ۲۳ کیلومترمربع ساکن هستند. برخلاف جزیره قشم این جزیره کاملا مسطح است و صخرهای در آن مشاهده نمیشود.
آینده روشن منطقه آزاد کیش
منطقه آزاد کیش در حال حاضر به عنوان یکی از کانونهای گردشگری حوزه خلیج فارس به شمار میآید که باتوجه به برخورداری از ظرفیتها و زیرساختهای مناسب میتواند با به کارگیری سیاستهای متناسب با حوزه خلیج فارس از پیشرانهای توسعه گردشگری به ویژه گردشگری دریایی در منطقه باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش و مسئول امور گردشگری نیز مرداد پارسال ضمن سفر به جزایر اقماری و بندر تاریخی کنگ ظرفیتهای گردشگری این مناطق برای پیوستن به زنجیره گردشگری حوزه خلیج فارس بررسی کردند.
همچنین با توجه به شروع دوباره اکسپوی ۲۰۲۰ دبی که سال گذشته به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد، میتوان به رونق گرفتن گردشگری در حوزه خلیج فارس امیدوار بود. این نمایشگاه که از تاریخ ۲۸ مهرماه با حضور ۱۹۲ کشور از جمله ایران برگزار خواهد شد، میتواند نقطه عطفی برای از سرگیری کسبوکارهای حوزه گردشگری به خصوص جزیره کیش باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، طبق گفته ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز در ادامه مذاکراتی که با کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا صورت گرفت قرار شد تا صدور ویزای گردشگری ایران برای گردشگران خارجی به دنبال توافقهای اولیه مجددا از سر گرفته شود.
در همین راستا در وبیناری که ولی تیموری با مدیران گردشگری استان هرمزگان و مناطق آزاد کیش و قشم داشت، با هدف بهرهمندی بیشتر از فرصت شش ماهه برگزاری Expo 2021 دبی و در راستای حمایت از فعالان صنعت گردشگری خبر از صدور ویزای ایران برای سفر و ورود بازدید کنندگان این رویداد جهانی به کشورمان داد.
او در ادامه گفت که باتوجه به فاصله زمانی اندک محل نمایشگاه با ایران و در راستای انتفاع بخش خصوصی و فعالان گردشگری، گردشگران خارجی میتوانند در بازه زمانی شش ماهه برگزاری این رویداد امکان سفر و ورود به مناطق آزاد کشور را میتوانند داشته باشند.
در این نشست مقرر شد که به موازات فعالیت کمیته گردشگری ستاد ملی اکسپو دبی در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، دبیرخانه مشترکی در جزایر کیش و قشم برای تسهیل فعالیتهای گردشگری و کمک به استقرار فعالان گردشگری در غرفه جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود تا ضمن برپایی نمایشگاهی از جاذبههای گردشگری، به صورت پایلوت زیرساختهای میزبانی از بازدیدکنندگان و گردشگران را فراهم کرده و هماهنگی لازم برای بازدید از مناطق آزاد و از آن جا به سایر مناطق کشور محقق شود.