روستای پامنار

روستای پامنار دزفول؛ تکه‌ای از بهشت در جنوب ایران

روستایی با طبیعت بکر و خانه‌های باصفا

اگر به دنبال فرار از شلوغی شهر و تجربه آرامش در طبیعت بکر هستید، روستای پامنار مقصدی ایدئال برای شماست. پامنار روستایی کوچک و دلنشین، با خانه‌های کاه‌گلی و طبیعتی بکر در نزدیکی دزفول است که می‌تواند شما را شگفت‌زده کند.

برای آشنایی بیشتر با این روستای زیبا و جاهای دیدنی دزفول، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را در مجله گردشگری علی بابا تا انتها بخوانید.

روستای پامنار کجاست؟
روستای پامنار در استان خوزستان و در فاصله ۴۲ کیلومتری شهر دزفول قرار گرفته است.
بهترین زمان بازدید از روستای پامنار چه موقعی است؟
فصول بهار و پاییز بهترین زمان‌ها برای بازدید از روستای پامنار دزفول است.
کدام جاذبه‌های گردشگری به روستای پامنار نزدیک است؟
از جاذبه‌های گردشگری روستای پامنار می‌توان به قلعه شاداب، گورستان قدیمی، منطقه کنارستان و جزیره‌های شهیون اشاره کرد.
روستای پامنار چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
روستای پامنار امکانات تفریحی متنوع از جمله بازدید از جاهای طبیعی و تاریخی، گشت در دریاچه شهیون، ماهیگیری و کمپینگ را برای گردشگران فراهم کرده است. همچنین امکانات رفاهی این روستا شامل چندین اقامتگاه و سوپرمارکت برای خرید مایحتاج روزانه است.
در بازدید از روستای پامنار کجا اقامت کنیم؟
برای اقامت در روستای پامنار می‌توانید در نزدیکی دریاچه یا در جزایر شهیون کمپ بزنید یا در یکی از اقامتگاه‌های روستا ساکن شوید.

مشخصات روستای پامنار

روستای پامنار با مساحت تقریبا ۶۰ هکتار و جمعیت ۲۲۴ نفر، یکی از جاذبه‌های گردشگری دزفول به شمار می‌رود. نام روستا از موقعیت جغرافیایی‌اش و تکه‌سنگ بزرگی که به‌ صورت عمودی در ورودی روستا قرار دارد و شبیه مناره است، گرفته شده است.

روستای پامنار دزفول

عکس از: سایت Google maps

طبیعت بکر، پوشش گیاهی متنوع (مانند درختان کنار، انجیر و بلوط)، نزدیکی به سد دز و آرامش وصف‌ناپذیر، از دلایل اصلی محبوبیت پامنار میان گردشگران است. این روستا علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، فرصتی برای تجربه آداب‌ورسوم محلی، چشیدن خوراکی‌های محلی و خرید صنایع‌دستی (کپو، معروف‌ترین سوغات این روستا) را فراهم می‌کند.

روستای پامنار خوزستان

عکس از: سایت Google maps

روستای پامنار کجاست؟

روستای پامنار در استان خوزستان، شهر دزفول، بخش سردشت واقع شده است. این روستا به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود در محدوده سد دز و کرخه و در میان‌کوه‌های زاگرس، طبیعتی بکر و چشم‌نواز دارد.

لوکیشن روستای پامنار روی گوگل‌مپ

روستای پامنار کجاست

عکس از: سایت Google maps

بهترین مسیر دسترسی به روستای پامنار

برای سفر به روستای پامنار از هر کجای ایران که باشید، باید ابتدا به خوزستان و شهر دزفول سفر کنید. برای سفر به دزفول می‌توانید از هواپیما یا خودروی شخصی استفاده کنید. اگر با خودروی شخصی سفر می‌کنید، پس از رسیدن به دزفول، باید وارد جاده شهیون شوید تا به روستای اسلام‌آباد برسید.

مسیر رفتن به پامنار

عکس از: سایت Google maps

با رسیدن به این روستا یک دوراهی پیش روی شما است. مسیر سمت چپ را انتخاب کنید تا با طی ‌کردن این مسیر به روستای پامنار برسید.

اگر با هواپیما به دزفول سفر کرده باشید، می‌توانید با خیال راحت سوار تاکسی‌ها و اتوبوس‌هایی شوید که هر روزه از دزفول به سمت این روستا حرکت می‌کنند.

فاصله تهران تا روستای پامنار

فاصله تهران تا روستای پامنار در استان خوزستان تقریبا ۷۰۰ کیلومتر است. این مسیر با خودروی شخصی تقریبا ۸ ساعت زمان می‌برد.

فاصله تهران تا روستای پامنار

عکس از: سایت Rooziato

علاوه بر خودروی شخصی برای بازدید از روستای پامنار، می‌توانید ابتدا با پرواز تهران – دزفول، خودتان را به دزفول برسانید و از آنجا با تاکسی یا اتوبوس به پامنار بروید.

مسیر پامنار

عکس از: سایت Google maps

راه دیگر برای سفر به روستای پامنار خوزستان از مبدا تهران، قطار تهران به اندیمشک است. فاصله اندیمشک تا دزفول تقریبا ۱۱ کیلومتر است. می‌توانید با ماشین در کمتر از ۲۰ دقیقه خودتان را به دزفول برسانید و از آنجا به روستای پامنار بروید.

فاصله دزفول تا روستای پامنار

فاصله دزفول تا روستای پامنار تقریبا ۴۲ کیلومتر است. این مسیر با خودروی شخصی تقریبا یک ساعت زمان می‌برد.

فاصله دزفول تا پامنار

عکس از: سایت YJC

فاصله اهواز تا روستای پامنار

فاصله اهواز تا روستای پامنار دزفول تقریبا ۲۰۵ کیلومتر است. این مسیر با خودروی شخصی تقریبا ۳ ساعت زمان می‌برد.

بهترین زمان بازدید از روستای پامنار

بهترین زمان برای سفر به روستای پامنار خوزستان فصول بهار و پاییز است. آب‌وهوای معتدل بهار، بهترین زمان برای لذت ‌بردن از طبیعت بکر و سبز منطقه و گشت‌وگذار در جاهای دیدنی روستا است.

بهترین زمان بازدید از روستا

عکس از: سایت Google maps

در پاییز هوا رو به خنکی می‌رود، اما از سرسبزی روستا دیگر خبری نیست؛ در پاییز می‌توان چهره دیگری از پامنار را دید. این فصل برای لذت ‌بردن از آرامش روستا بسیار مناسب است.

علاوه بر بهار و پاییز، اواخر زمستان هم فرصت مناسبی برای سفر به دزفول و دیدن روستای پامنار است.

دیدنی‌های روستای پامنار

– دریاچه سد دز (شهیون)

یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی روستای پامنار دزفول، دریاچه سد دز است که با نام محلی شهیون نیز شناخته می‌شود. این دریاچه مصنوعی با مساحت ۶ هزار هکتار پشت سد دز شکل گرفته و منظره‌ای بی‌نظیر را خلق کرده است.

دریاچه سد دز

عکس از: سایت Neshanmap

بازدید از دریاچه شهیون فقط به دیدن دریاچه و طبیعت اطراف آن خلاصه نمی‌شود. بیشتر تفریحات روستای پامنار به این دریاچه گره خورده است. شنا، قایق‌سواری و عکاسی بخشی از فعالیت‌هایی است که می‌توان در این دریاچه تجربه کرد.

– قبرستان قلعه

قبرستان قلعه از جاهای تاریخی روستای پامنار است که در نزدیکی قلعه شاداب واقع شده است. در این گورستان هزاران ساله، سنگ قبرهایی عمودی با حکاکی و نقش‌ونگار متفاوت مانند جنگجوی سوار بر اسب، کشاورز و… به چشم می‌خورد که هر کدام روایتگر داستان شخص مدفون‌شده است.

بازدید از این قبرستان فرصتی است تا با فرهنگ، آداب‌ورسوم و وضعیت اجتماعی این منطقه آشنا شوید.

قبرستان قلعه

عکس از: سایت Google maps

جاهای دیدنی اطراف روستای پامنار

هرچند طبیعت بکر روستای پامنار حسابی شما را سر ذوق می‌آورد، اما دیدن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی اطراف این روستا لذت سفرتان را دوچندان می‌کند.

روستای پامنار در استان خوزستان

عکس از: سایت Visitiran

– قلعه شاداب

قلعه شاداب یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی و طبیعی روستای پامنار دزفول است. مساحت این قلعه حدود ۱۲ هزار مترمربع است و قدمت آن به دوره ساسانیان برمی‌گردد. در زمان ساسانیان این قلعه به نام «دژ انوشبرد» یا «دژ فراموشی» شهرت داشت. نام این قلعه بعد‌ها به اسم «قلعه شاه حسین»، زمین‌دار بزرگ منطقه و بعد از آن به نام امروزی «قلعه شاداب» که از نام کدخدای طایفه شاداب عبدل گرفته شده است، تغییر پیدا کرد.

قلعه شاداب

عکس از: سایت Neshanmap

برخلاف بسیاری از قلعه‌های دیگر، قلعه شاداب به طور کامل در دل کوه کنده شده است و دیواره‌های آن به ‌صورت طبیعی و در اثر فرسایش ایجاد شده‌اند. این قلعه دو راه ورودی و دالان و اتاقک‌های به‌هم‌پیوسته دارد و موقعیت استراتژیک آن، این قلعه را به یک دژ محکم و امن در برابر دزدان و غارتگران تبدیل کرده بود. همچنین این قلعه تا حدود ۲۵ سال پیش مسکونی بوده است.

دیدنی های پامنار

عکس از: سایت Google maps

برای بازدید از قلعه شاداب باید از پامنار خارج شوید و به سمت روستای اسلام‌آباد حرکت کنید. با رسیدن به این مکان و  پیاده‌روی به سمت بالای قلعه شاداب می‌توانید نمای بی‌نظیری از مناظر اطراف و دریا را ببینید.

– منطقه کنارستان

کمی پایین‌تر از روستا، منطقه‌ای مملو از درختان کنار یا همان سدر وجود دارد که به کنارستان معروف است. مردم محلی از میوه و برگ این درخت برای مصارف خوراکی و دارویی استفاده می‌کنند. این منطقه سرسبز و خوش‌آب‌وهوا مکانی ایدئال برای قدم‌ زدن، پیک‌نیک و عکاسی است.

روستای پامنار

عکس از: سایت Visitiran

– غار زرده

یکی از جاذبه‌های منطقه کنارستان غار زرده است. این غار در فصل تابستان، هوایی مطبوع دارد و پناهگاهی خنک در برابر گرمای سوزان منطقه است. اهالی محلی اغلب در فصول گرم سال، از این غار به‌عنوان مکانی برای استراحت و خنک ‌شدن در طول مسیرهای خود استفاده می‌کنند.

غار زرده

عکس از: سایت Hamshahrionline

اگر در فصل تابستان به روستای پامنار خوزستان سفر کردید، دیدن این غار را از دست ندهید.

– جزیره‌های دریاچه شهیون

جزیره‌های شیهون یکی از جاهای دیدنی و تفریحی روستای پامنار است که در دل دریاچه سد دز قرار گرفته‌اند. برای بازدید از این جزایر به سمت دریاچه سد دز حرکت کنید. از آنجا گشت جزیره را انتخاب و با قایق موتوری‌ها خودتان را به این جزیره‌های زیبا برسانید.

دریاچه شهیون

عکس از: سایت Hamshahrionline

جزایر شهیون طبیعت بکر و خاص خودشان دارند و برای فرار از شلوغی شهر مکان مناسبی هستند. ماهیگیری و کمپینگ از محبوب‌ترین فعالیت‌هایی است که می‌توانید در این جزایر تجربه کنید. دیدن طلوع و غروب خورشید در این جزیره‌ها هم تجربه‌ای فراموش‌نشدنی خواهد بود.

امکانات تفریحی روستای پامنار

گشت‌وگذار در دل طبیعت روستا، اولین تفریحی است که در پامنار می‌توانید تجربه کنید. این روستا با طبیعت بکر و چشم‌اندازهای بی‌نظیرش، مکانی ایدئال برای فرار از شلوغی شهر و لذت ‌بردن از آرامش طبیعت و عکاسی است.

ده پامنار

عکس از: سایت Google maps

همان‌طور که بالاتر گفتیم در اطراف دریاچه شهیون تفریحات آبی متنوعی در انتظار شما است. ماهیگیری، قایق‌سواری در دریاچه و دیدن مناظر و جزایر اطراف از دیگر تفریحات محبوب این منطقه هستند.

روستای پامنار دزفول

عکس از: سایت Google maps

در کنار این تفریحات، پیاده‌روی، کمپینگ و شب‌مانی در دل طبیعت از دیگر فعالیت‌هایی است که تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای شما رقم خواهد زد.

امکانات رفاهی روستای پامنار

روستای پامنار دزفول با تمام زیبایی‌های طبیعی و تاریخی‌اش و امکانات تفریحی متنوع، امکانات محدودی برای رفاه روستاییان و گردشگران دارد. امکانات رفاهی این روستا برای گردشگران شامل چند اقامتگاه و سوپرمارکت برای خرید مایحتاج روزانه است.

امکانات رفاهی روستای پامنار

عکس از: سایت Google maps

اقامت در روستای پامنار

برای اقامت در روستای پامنار دزفول گزینه‌های اقامتی متنوعی پیش روی شما است. اگر به دنبال تجربه‌ای متفاوت و نزدیک به طبیعت هستید، کمپینگ و چادر زدن در نزدیکی دریاچه یا جزایر شیهون را به شما پیشنهاد می‌کنیم. سکوت و آرامش شب، دیدن ستارگان و شنیدن صدای آب، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برایتان رقم خواهد زد.

اقامت در روستای پامنار

عکس از: سایت Google maps

اسکان در اقامتگاه‌های بومگردی  یا خانه‌های محلی گزینه دیگری است که می‌توانید انتخاب کنید. این اقامتگاه‌ها فضایی ساده و دنج دارد و شما را با فرهنگ و آداب‌ورسوم روستا آشنا می‌کند. در ادامه اسم چند اقامتگاه در نزدیکی روستا را برایتان لیست کرده‌ایم:

  • اقامتگاه بومگردی خانه پامنار
  • اقامتگاه بومگردی دز
  • اقامتگاه بومگردی گشتاسب
  • اقامتگاه بومگردی (همایی)

در نهایت اگر به دنبال یک اقامت راحت و لوکس هستید، بعد از گشت‌وگذار و دیدن جاهای دیدنی پامنار به دزفول برگردید و شب را در یکی از هتل‌های دزفول سپری  کنید.

روستای پامنار

عکس از: سایت Google maps

توصیه‌هایی برای سفر به‌یادماندنی به روستای پامنار

  • بهترین زمان سفر به روستای پامنار در استان خوزستان، فصول بهار و پاییز است.
  • اگر قصد کمپینگ دارید، وسایل لازم مانند چادر، کیسه خواب، چراغ قوه، مواد غذایی، آب آشامیدنی کافی و لباس اضافه به همراه داشته باشید.
  • در بازدید از جاهای دیدنی روستا، استفاده از کرم ضدآفتاب، عینک، کلاه آفتابی و کفش مناسب پیاده‌روی را فراموش نکنید.
  • عکاسی از طبیعت زیبا و لحظات ماندگار سفرتان را فراموش نکنید.
  • در بازدید از قلعه شاداب، اگر در قلعه بسته بود، با کلیددار که از افراد محلی روستا است، هماهنگ کنید.
  • در پایان، هرچند لازم به گفتن نیست، اما به طبیعت احترام بگذارید و زباله‌های خود را در طبیعت رها نکنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.