شهرستان اندیمشک یکی از شهرهای مهم جنوبی ایران است. این شهر در استان خوزستان واقع شده است. اگر قصد دارید با جاهای دیدنی اندیمشک آشنا شوید، با ما در راهنمای سفر به این شهرستان در علیبابا همراه باشید .
اندیمشک کجاست؟
اندیمشک یکی از شهرهای استان خوزستان است. این شهر در کوهپایه زاگرس مرکزی واقع شده است. اکثر ساکنین شهرستان اندیمشک لر هستند و به یکی از شاخههای زبان لری صحبت میکنند. شهرستان اندیمشک به دو چیز شهرت دارد. یکی سدهای عظیم و نیروگاههای تولید انرژی برقآبی و دیگری راهآهن.
شهرستان اندیمشک بهخاطر قرارگرفتن در کوهپایه، در فصلهای سرد پرباران است و بستر جاری شدن چند رود مهم در جنوب کشور بهحساب میآید. سه رودخانه مهم و پرآب دز، کرخه و بالارود در شهرستان اندیمشک قرار گرفتهاند. سدهای دز و کرخه که از مهمترین منابع تامین آب شرب خوزستان هستند روی همین رودخانهها ساخته شدهاند.
اندیمشک به عنوان یکی از مهمترین بخشهای حمل و نقل ریلی ایران، در مسیر راهآهن تهران جنوب قرار گرفته است. راهآهن این شهرستان جزو قدیمیترین بخشهای خطوط ریلی ایران است.
چطور به اندیمشک برسیم؟
برای رسیدن به اندیمشک علاوه بر استفاده از ماشین شخصی و یا اتوبوس، میتوانید از قطار و هواپیما هم استفاده کنید.
برای اینکه با قطار به اندیمشک برسید، میتوانید بلیط مسیر تهران، اهواز را بخرید و در ایستگاه اندیمشک پیاده شوید. از طرفی فرودگاه دزفول هم در پنج کیلومتری شهرستان اندیمشک قرار گرفته است و به سادگی میتوانید از این فرودگاه برای رسیدن به شهرستان اندیمشک استفاده کنید.
لوکیشم اندیمشک در گوگل مپ
چه فصلی برای سفر به اندیمشک مناسبتر است؟
اندیمشک مانند سایر شهرستانهای جنوبی ایران، تابستانهای داغی دارد. اما اگر پاییز و اوایل بهار را برای سفر به این شهرستان انتخاب کنید، از تماشای مناظر زیبای این شهر در هوایی مطبوع لذت خواهید برد.
جاهای دیدنی شهرستان اندیمشک
شهرستان اندیمشک از آن شهرهایی است که هم دیدنیهای طبیعی دارد و جاذبههای تاریخیاش میتواند شما را راضی کند. در ادامه بعضی از معروفترین دیدنی های شهرستان اندیمشک را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:
سد دز در سفر به اندیمشک
سد دز یکی از عظیمترین سازههای آبی ایران است که در سال ۱۳۴۱ توسط مهندسین ایتالیایی به بهرهبرداری رسید. این سد با نیروگاه عظیم برقآبی خود یکی از منابع مهم تامین برق و مآب شرب شهرستان اندیمشک است.
علاوه براین، دریاچه مصنوعی پشت سد دز بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران است. این منطقه یکی از مناطق مهم و استراتژیک شهرستان اندیمشک به حساب میآید و علاوه برآن، از جاهای دیدنی بسیار معروف و پرطرفدار شهرستان اندیمشک است.
پلاژ دریاچه دز در جاهای دیدنی اندیمشک
پلاژ دریاچه دز در شمال شرق شهرستان اندیمشک قرار گرفته است. این منطقه که در جوار سد بزرگ دز است، به خاطر منظره دیدنی که به دریاچه و سد دز دارد به شهرت رسیده است. به مرور، پلاژها و ویلاهای مختلفی در منطقه ساخته شد و امکانات تفریحی مختلفی به آن اضافه شد تا پلاژ دریاچه دز به یکی از محبوبترین مناطق گردشگری شهرستان اندیمشک تبدیل شود.
در این منطقه میتوانید تفریحات آبی متنوعی مانند قایق سواری، اسکی و… داشته باشید. پوشش گیاهی مجاور منطقه هم به زیبایی پلاژ دریاچه دز افزوده است.
چم سوز
چم سوز، درهای زیبا و عمیق با دیوارههای مرتفع و بلندبالا، یکی دیگر از جاذبههای طبیعی زیبای شهرستان اندیمشک است. این دره، با آب خروشان جاری در رودخانه و پوشش گیاهی همیشه سبز، میتواند گزینهای عالی برای استراحت یک روزه در اطراف شهر اندیمشک باشد.
این دره زیبا و سرسبز به خاطر آب جاری در رودخانه و دیوارههای بلندش که بر منطقه سایه میاندازند، معمولا هوایی خنک و مطبوع دارد. چم سوز در شرق شهرستان اندیمشک قرار گرفته است.
منطقه گردشگری منگره در سفر به اندیمشک
منگره، روستایی خنک و سرسبز در ۴۰ کیلومتری شهرستان اندیمشک است. این روستای زیبا با درختان میوه مانند انار، انجیر و… یکی از جاذبههای مورد علاقه مردم اندیمشک است.
روستای منگره در کوهپایههای اطراف اندیمشک قرار دارد و معمولا دمای پایینتری نسبت به شهر دارد. به همین دلیل یکی از جاذبههای مورد علاقه مردم شهر برای خنک شدن در تابستان است.
منطقه شکار ممنوع چهل پا در سفر به اندیمشک
اگر در اندیمشک به دنبال منطقهای برای گشتوگذار و تفریح میگردید، منطقه شکارممنوع چهلپا یکی از گزینههای جذاب شماست. منطقه شکارممنوع چهلپا در ۱۵ کیلومتری اندیمشک قرار گرفته است. این منطقه در جوار رودخانه دز قرار دارد. منطقه شکار ممنوع چهل پا، زیستگاه حیواناتی مانند بزکوهی است.
منظره دیدنی دریاچه سد دز، امکانات تفریحی که برای منطقه احداث شده است و امکان اسکیف کایتسواری و بسیاری از تفریحات لذتبخش را برای مسافران فراهم کرده است، میتواند از منطقه شکار ممنوع چهلپا یک گزینه عالی برای تفریح یک روزه بسازد.
دره تنگوان در سفر به اندیمشک
دره تنگوان یا دره آهوان، از قدیمیترین مناطق شناخته شده در اندیمشک است. دره تنگوان دروازهای برای ورود به شهر آوان به حساب میامده است. شهر آوان یکی از شهرهای باستانی مجاور اندیمشک بوده است که در دوره عیلامیها پابرجا بوده است.
دره تنگوان به کوه سنگ سیلان هم شهرت دارد. کوهی در مجاورت این تنگه که به خاطر آهوها و بزهای کوهی و البته صخرههای مرتفع مشهور است. این کوه نمای بسیار زیبایی هم به رود پرآب دز دارد.
پل صیحه
پل صیحه یکی دیگر از آثار تاریخی شهرستان اندیمشک است. این پل در فاصله هشت کیلومتری اندیمشک به شوش قرار دارد. این پل در طول سالیان دراز سالم و پابرجا باقی مانده است. قدمت پل صیحه به دوران صفوی باز میگردد. دورهای که بسیاری از آثار باستانی شهرستان اندیمشک، متعلق به آن است.
پل صیحه بیشتر برای هدایت آب رودخانهها به زمینهای کشاورزی مورد بهرهبرداری قرار میگرفت و نقش مهمی در رونق کشاورزی مردم این شهرستان داشت.
قلعه رزه
در ۴۶ کیلومتری جاده اندیمشک به پل دختر، قلعهای تاریخی به نام قلعه رزه قرار گرفته است. قدمت این قلعه به دوره صفوی برمیگردد و یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی شهرستان اندیمشک محسوب میشود. این قلعه به قلعه حسینی هم مشهور است. در سالهای دور، کاربری قلعه استراحتگاه کاروانهایی بوده است که از خرمآباد به سمت خوزستان در حرکت بودند.
دژ سرقلا در سفر به اندیمشک
یکی از جاذبه متفاوت شهرستان اندیمشک، دژ سرقلا است. این دژ محل تدفین یکی از اتابکان لر منطقه به نام امیر سیف است. این دژ با معماری متفاوت خود و قدمت تاریخیاش به شهرت رسیده است. دژه سرقلا با قوله سنگ و ملاط ساخته شده است و بقعه امیرسیف در میان دژ قرار گرفته است.
قدمت دژسرقلا به قرن ششم هجری میرسد. این دژ در روستای جا اردو، درمسیر جاده آخرجاده و منکره قرار گرفته است. دژ در دامنه کوه و در منطقهای خوش آبوهوا بنا شده است.
امامزاده احمد
امامزاده احمد یکی از جاذبههای معروف گردشگری شهرستان اندیمشک است. این امامزاده میان مردم خوزستان محبوبیت زیادی دارد و سالیانه گردشگران زیادی را به خود میبیند. امامزاده احمد از فرزندان امام موسی کاظم است. بقعه این امامزاده در منطقه الوار اندیمشک است.
مسیر رسیدن به امامزاده احمد یک جاذبه دیدنی جداگانه به حساب میآید. از آنجایی که این امامزاده در منطقهای خوش آبوهوا از شهرستان اندیمشک قرار گرفته است، مسیر رسیدن به آن هم زیبایی خاصی دارد. مردم منطقه به این مسیر، جاده چالوس خوزستان میگویند.
و درآخر
همیشه که قرار نیست مقصد سفرمان را به شهرهای شمالی تنظیم کنیم. زیباییهای ناشناخته و کمنظیری در مناطق کمتر معروف کشور عزیزمان پنهان شده است که میتوانیم با ایجاد کمی تغییر در برنامههایمان شانس دیدنشان را داشته باشیم. حالا نوبت شماست که تجربه خودتان را از سفر به مناطق جنوبی با ما درمیان بگذارید. تابحال به اندیمشک رفتهاید؟ چه مناطق جذابی در این شهر بوده است که جای آن در مقاله ما خالی است؟ ما در علیبابا منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.