استانبول شهری است سرشار از فرهنگ و تاریخ که از آن بهعنوان قلب و روح ترکیه یاد میکنند و همیشه یکی از بزرگترین و توریستیترین شهرهای جهان بوده است. به همین خاطر است که جاهای دیدنی استانبول فراوانند و معرفی همه آنها در این متن تقریبا نشدنی است. اما تا جایی که میتوانیم به محبوبترین و معروفترین آنها اشاره میکنیم.
اگر میخواهید با معروفترین و معرکهترین مکانهای دیدنی استانبول آشنا شوید و در سفر تفریحی خود هیچ یک از آنها را از قلم نیندازید، بهتر است همه جای آن را بشناسید. پس با ما همسفر شوید تا علاوه بر معرفی کامل جاذبه های گردشگری استانبول، تصاویر زیبا و با کیفیتی را بههمراه آدرس دقیق آن ها در اختیارتان قرار دهیم.
همچنین میتوانید این مقالات را هم بخوانید:
حالا وقت آن رسیده با جاهای دیدنی استانبول آشنا شویم.
جاهای دیدنی استانبول برای گشتی در تاریخ
تفاوتی ندارد یک قلعه تاریخی باشد یا یک کاخ چندصدساله! برای هرکسی که عاشق تاریخ باشد، جاهای تاریخی استانبول جذابیت دیگری دارند. در این بخش از جاذبههای تاریخی این شهر هفتادرنگ میگویم.
۱- کاخ توپکاپی استانبول (Topkapi) سفری در دل تاریخ
اگر عاشق تاریخ و تمدن هستید، بازدید از کاخ توپکایی شما را حسابی به وجد می آورد. همان طور که گفتیم مراکز دیدنی استانبول بسیار زیاد است. کاخ یا قصر توپکاپی هم یکی از محبوبترین و بزرگترین آنها در بین سایر جاهای دیدنی استانبول به شمار میرود.
این کاخ توسط سلطان محمد دوم در سال ۱۴۷۸ بنا شده و از قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی، امپراتوری عثمانی از آن بهعنوان مرکز سیاسی خود استفاده میکرده است. در واقع کاخ توپکاپی در سال ۱۹۲۴ بهدستور آتاتورک بهعنوان موزهای برای بازدید همه آزاد شد. این کاخ بخشهای فراوان و دیدنی دارد که هریک از این بخشها در زمان خود کاربریهای مختلفی داشته است و تاریخ گویای داستانهای فراوانی برای آنهاست.
بخشهای جذاب و دیدنی این کاخ از جاهای دیدنی استانبول آنقدر زیاد و متنوع است که نمیتوانید همه آن را در یک بازدید یک یا دوساعته ببینید و حداقل نصف روز وقت لازم دارید. اگر به کاخهای استانبول علاقه دارید، مقاله همه چیز درباره کاخ های استانبول را بخوانید.
آدرس کاخ توپکاپی استانبول
تصاویری از بخشهای مختلف کاخ توپکاپی از جاهای دیدنی استانبول در زیر آورده شده است، اما دیدن تصاویر این کاخ در برابر بازدید آن از نزدیک، مانند قطرهای در برابر دریاست. این کاخ در محله سلطان محمد، در ۵ دقیقهای مسجد ایاصوفیه و در نزدیکی امینونو (Eminonu) واقع شده است. این کاخ همهروزه به جز صبحهای تعطیلات مذهبی برای بازدید همه باز است.
لوکیشن کاخ توپکاپی استانبول در گوگل مپ
۲- برج گالاتا استانبول (Galata Tower) لذت تماشای غروب آفتاب
برج گالاتا که یکی از جاهای دیدنی استانبول است؛ حدود هفتصد سال پیش (۱۳۸۴ میلادی) و با هدف نظارت بر کشتیها و شناسایی کشتیهای متجاوزان و دشمنان بنا شد. اما بعدها تغییر کاربری داد و بهعنوان زندان از آن استفاده شد. بعدها کاربری دیدهبانی پیدا کرد و در تمام این زمانها تعمیر و بازسازی شد.
برج گالاتا از مکان های دیدنی استانبول یک نماد برای شهر استانبول محسوب میشود و در ارتفاع ۶۷متری شهر را زیر پا دارد. بالا رفتن از برج گالاتا و تماشای شهر زیبای استانبول و جزیره فوقالعاده دیدنی پاریمآدا، لذتی بینظیر و وصفنشدنی را برای هر توریست و گردشگری در این شهر فراهم خواهد کرد.
شاید برایتان جالب باشد اگر دلیل مخروطیبودن سقف این برج را بدانید. گالاتای ۹ طبقه در طول تاریخ حوادث و اتفاقات بسیاری به خود دیده است. در قرنهای ۱۸ و ۱۹ میلادی دو بار با آتشسوزی مهیبی مواجه شده و بارها طوفان و بادهای شدید به سقف آن آسیب رسانده است.
مخروطیبودن سقف آن دقیقا به همین دلیل است. تماشای غروب آفتاب بر بالای این برج نیز آن را به رمانتیکترین مکان در میان سایر جاهای دیدنی استانبول تبدیل کرده است. بر بالای این برج رستورانی احداث شده که بهترین غذاهای ترکی در آن سرو میشود و لذت بازدید از آن را برای علاقهمندان دوچندان میکند. این بنا تا سال ۱۷۴۹ بلندترین ساختمان استانبول بوده است.
درباره فضای داخلی و چگونگی رفتن به طبقات بالای این برج باید گفت، در طبقه همکف آن پلههایی مارپیچ و هیجانانگیز وجود دارند و هیجان بازدید از این مکان را برای گردشگران چندبرابر میکند. همچنین برای راحتی کسانی که توانایی بالارفتن از پلهها را ندارند، دو آسانسور در برج تعبیه شده است که البته این آسانسورها بازدیدکنندگان را تا طبقه هفتم یاری خواهد کرد و دو طبقه نهایی برج را باید با پله طی کرد.
شنیدن صدای مرغاندریایی بر فراز برج گالاتا تجربهای است که تا زمانی که به این منطقه از جاهای دیدنی استانبول ترکیه سفر نکنید و لذت آن را از نزدیک نچشید، نمیتوانید آن را درک کنید. بهترین زمان نیز در طول روز ساعات نزدیک غروب آفتاب برای رفتن به برج گالاتای استانبول است. البته چون بیشتر افراد از این موضوع آگاهی دارند، در این زمان تعداد افراد بازدیدکننده زیاد و معمولاً پرازدحام است.
آدرس برج گالاتای استانبول
این برج جذاب و دیدنی که یکی از خاصترین جاذبه های گردشگری استانبول است، در محله بیاوغلوی استانبول واقع شده است. این محله هم بهخودیخود یک جاذبه توریستی در کنار سایر جاهای دیدنی استانبول محسوب میشود. برای رفتن به برج، امکانات حمل و نقل آسانی چون مترو نیز در نظر گرفته شده که با هدف تسهیل و آسایش هرچه بیشتر بازدیدکنندگان از این بنای تاریخی فراهم شده است.
لوکیشن برج گالاتای روی گوگل مپ
۳- آبانبار باسیلیکا (Basilica Cistern) از شگفتانگیزترین جاهای دیدنی استانبول
این اثر تاریخی و دیدنی از دیدنی های استانبول یکی از عجایب تکنولوژی در زمان خود بوده است و یکی از شگفتیهای استانبول است. وجه تسمیه آب انبار باسیلیکا به این اسم، به این دلیل است که در محل آن قبلاً باسیلیکا یا کلیسایی کهن وجود داشته است. البته این آب انبار در بین مردم ترکیه به اسم «یره باتان سیسترن» معروف است که بهسبب وجود ستونهای مرمری فراوان در زیرزمین و معماری این چنینی آن نام گرفته است.
آب انبار باسیلیکا از جاهای دیدنی استانبول ترکیه در قرن ششم و به دستور امپراتور روم ساخته شده و از همان زمان تأمینکننده آب ساکنان استانبول بوده است. توانایی این آب انبار در ذخیره آب ۸/۲ میلیون فوت مکعب است. از عجیب و هیجانیبودن این بنا همین بس که از آن در فیلمبرداری صحنهای از فیلم جیمز باند استفاده شده است. برای رفتن به این آب انبار بایستی ۵۲ پله به زیرزمین بروید و آب انباری با طول ۱۴۰متر و عرض ۷۰متر با ۳۳۶ ستون بزرگ به ارتفاع ۹متر را مشاهده کنید.
آدرس آبانبار باسیلیکای استانبول
آب انبار باسیلیکا در ۱/۱کیلومتری مسجد ایاصوفیه واقع شده و آدرس دقیق آن به این شرح است: استانبول، منطقه فاتح، محله علمدار، خیابان یرباتان، پلاک ۳/۱، باسیلیکا سیسترن. وسایل حملونقل عمومی برای رفتن به این آبانبار تماشایی همواره فراهم است و همه روزه این مکان دیدنی برای استقبال از علاقهمندان آماده پذیرش گردشگران است.
لوکیشن آب انبار باسیلیکای روی گوگل مپ
۴- کلیسای چورا (Chora Church) از جاهای دیدنی استانبول
یکی از مهمترین مراکز و جاهای دیدنی استانبول که از نظر توریستی نسبت به سایر جاذبههای گردشگری به این شهر زیاد توجه نشده است، کلیسای چورای استانبول است. این کلیسا در ابتدا بهعنوان کلیسای بیزانسی احداث شده، سپس به مسجد تبدیل شده و هم اکنون هم بهعنوان موزه استفاده میشود.
این کلیسا از جاهای دیدنی استانبول ترکیه بهلحاظ معماری، کاشی و موزاییکهای بهکاررفته با نقاشیهای زندگی حضرت عیسی و مریم مقدس بسیار زیبا در ساخت آن، ارزش رفتن و بازدید را دارد. چون بازدید از طراحی و سبک هنری بیزانس هم لذت خاص خودش را دارد.
آدرس کلیسای چورای استانبول
کلیسای چورا در حدود ۳ مایلی منطقه شمال غربی سلطان احمد واقع شده است. این کلیسا در تمام روزهای هفته به استثنای چهارشنبهها از ساعت ۹ صبح الی ۷ عصر پذیرای بازدیدکنندگان علاقه مند به تاریخ و تمدن ترکیه است.
لوکیشن کلیسای چورای استانبول روی گوگل مپ
۵- میدان هیپودروم یا میدان اسبدوانی (Hippodrome) استانبول
میدان هیپودروم یا میدان اسبدوانی استانبول از دیگر مراکز و جاهای دیدنی استانبول است که در زمان امپراطوری روم به وجود آمده و بزرگترین میدان اسب سواری جهان شده است. این میدان در منطقه سلطان احمد که از قدیمیترین مناطق استانبول است قرار دارد و به همین سبب به میدان سلطان احمد مشهور شده است.
در زمانهای قدیم مسابقات هیجانانگیزی مانند اسب سواری و ارابهرانی برگزار میشده که از پرطرفدارترین مسابقات ورزشی در زمان یونان قدیم بوده است. این میدان همچنین میزبان و محل برگزاری مراسمهایی مانند مراسمات رسمی دربار، رژه و تاجگذاری هم بوده است و به همین خاطر است که آن را مرکز ورزشی و همچنین اجتماعی امپراطوری بیزانس و یکی از جذابترین جاهای دیدنی استانبول ترکیه به حساب میآوردند.
در مرکز میدان اسب دوانی از جاهای دیدنی استانبول سنگ یادبودی قرار گرفته که به سنگ یادبود تئودوسیوس معروف است. جنس این سنگ از گرانیت صورتی و کندهکاری شده در مصر است که بعدها به دستور تئودوسیوس کبیر از مصر به استانبول (قسطنطنیه قدیم) منتقل شده است. روی سکوی زیرین سنگ یادبود کندهکاریهایی از تصاویر تئودوسیوس، همسر، پسران و سایر مقامات دولتی و سلطنتی وجود دارد که در حال تماشای یکی از مسابقات ارابهرانی هستند.
در نزدیکی این مکان از مکانهای دیدنی استانبول آلاچیق زیبایی نیز قرار دارد که به آبنمای قیصر ویلهلم معروف است. وجه تسمیه این آبنما به این خاطر است که آن را قیصر ویلهلم که امپراطور آلمانی بود، بهنشانه دوستی به سلطان عبدالحمید دوم و مردمانش تقدیم کرده است.
آدرس میدان اسبدوانی استانبول
ازآنجاییکه مسجد سلطان احمد (مسجد آبی)، مسجد ایاصوفیه و باستانشناسی استانبول، آبانبار باسیلیکا، بازار بزرگ و پارکهای گلخانه و سلطان احمد همگی در جوار هم و نزدیک به میدان اسبدوانی استانبول در منطقه فاتح است، اگر قصد رفتن به یکی از این جاهای دیدنی استانبول را داشته باشید، میتوانید از سایر جاذبه های دیدنی استانبول واقع در حوالی آن نیز بهرهمند شوید.
به دلیل همجواری این اماکن که توریستهای زیادی دارد، سرویس حملونقل عمومی در همه حال برای رفتن به این منطقه وجود دارد که برای گردشگران و مسافرین زیادی در دسترس و قابل استفاده است.
لوکیشن میدان اسب دوانی استانبول روی گوگل مپ
۶- کاخ دولما باغچه (Dolmabahce Palace) میراث دوره عثمانی
کاخ دلما باغچه با نمای بسیار باشکوه و خیرهکنندهای که دارد بهجرئت میتوان گفت در میان تمام جاهای دیدنی استانبول ترکیه منحصربهفرد است. این جاذبه از جاذبه های استانبول کاخی نمایشی ۶۰۰ساله به جامانده از دوران حکمرانی سلسله عثمانی است؛ چرا که محل زندگی شش پادشاه آخر این سلسله بوده است.
کاخ باشکوه دلما باغچه از جاهای دیدنی استانبول ۴۴ تالار، ۲۸۵ اتاق، ۶۸ سرویس بهداشتی دارد. برای تزیین سقف آن ورقههایی از جنس طلا بالغ بر ۱۴تن طلا بهکاررفته و ۱۳۱ فرش دستباف ابریشمی کف کاخ را پوشانده است. بزرگترین لوستر جهان که آن را ملکه ویکتوریای انگلیس به این کاخ اهدا کرده است، در این کاخ زیبا خودنمایی میکند.
این لوستر بلورین ۷۵۰ حباب و ۴تن وزن دارد. علاوهبر این کادوی بی نظیر ملکه ویکتوریا به کاخ دلما باغچه، پادشاه تزار روسیه نیز فرشهایی از جنس پوست خرس به آن اهدا کرده و سایر افراد بنام و رهبران دنیا نیز کادوهای گران قیمتی را به این کاخ هدیه کردهاند. تمام این وسیلهها و تزیینات لوکس و با ارزش برای تکمیل زیباییهای کاخ دلما باغچه با هم یکپارچه شده و یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول را به وجود آورده است.
نکته جالب دیگر درباره این بنای تاریخی از مکان های دیدنی استانبول این است که اتاق و تختی که آتاتورک (مؤسس دولت جدید و جمهوری ترکیه) در آن درگذشت، در این کاخ قرار دارد. آتاتورک با وجود اتاقهای مجلل و متنوع این کاخ یکی از سادهترینهای آن را برای خود انتخاب کرده بود و این انتخاب او توجه افراد بسیاری را در بازدید از این کاخ باشکوه به خود جلب میکند.
آدرس کاخ دولما باغچه
آدرس کاخ دلما باغچه: استانبول، بشیکتاش، خیابان دلما باغچه است و این کاخ بجز روزهای دوشنبه و پنجشنبه پذیرای علاقهمندان و بازدیدکنندگان خواهد بود.
لوکیشن کاخ دولما باغچه روی گوگل مپ
۷- قلعه یدیکوله استانبول، قلعه هفت برج (Yedikule Fortress)
«اگر فقط برای بازدید قلعه هفت برج یا همان یدیکوله که جاذبه های استانبول است هم بار سفر به استانبول را ببندید، ماجراجویی ارزشمندی را پشتسر خواهید گذاشت.» این جمله را نه یک مورخ و نه یک جهانگرد، بلکه شخص «من» با صراحت و شجاعت نوشتم. اصلا از نظر سحرآمیزی و داستانهای تاریخی، قلعه یدیکوله یکطرف و بقیه جاهای دیدنی استانبول در طرف دیگر قرار میگیرند.
قلعه یدیکوله درواقع یک شروع خیلی خیلی قدیمی مربوط به سال ۳۹۰ میلادی دارد. زمانی که یکی از امپراتوران رومی، دستور ساخت یک قوس بدون دیوار را داد و اسمش را قوس پیروزی گذاشت تا بعد از هر جنگ، با افتخار از این دروازه به سرزمینش یعنی قسطنطنیه برگردد. بعد از آن کمکم دیوارهای مرزی اطراف شهر کشیده شدند و این قوس یا همان دروازه طلایی بخشی از ورودی قسطنطنیه شد.
بماند که بعد از آخرین پیروزی در جنگ صلیبی چهارم، آنقدر شکست نصیب حکومت شد که بهنوعی در دروازه پیروزی را گل گرفتند و آن را جزیی از استحکامات دفاعی درآوردند.
بعد از مدتی دیگر این بنا نه یک دروازه بلکه یک قلعه با چند برج بود که کارهای رصد را در آن انجام میدادند و از همه مهمتر، محل نگهداری زندانیها و اعدام آنها بود. بعد از این که سلطان محمد فاتح، شهر را به تصرف خودش درآورد، این قلعه از جاهای دیدنی استانبول ترکیه را با ساخت چند برج دیگر کامل و به قلعه هفت برج تبدیل کرد. از آن زمان به بعد قلعه هفت برج با حفظ سمت زندان و محل اعدام، انبار غلات و مهمات و تا مدتی خزانه نگهداری از اسناد هم بود.
فقط خدا میداند در برجهایی مثل برج کتیبهها چه بر سر زندانیان آمدهاست. روی درودیوار زندان دستخط افراد زندانی هنوز به چشم میخورد. بعضیها میگویند این سیاهچالها نفرین شده است.
شاید اگر توجهتان را از صدای دریای مرمره دور و به سکوت دیوارهای برجهای دو طرف دروازه طلایی، برج کتیبهها و برج مرمر دقت کنید، صدای نالههای زندانیان سیاسی و مذهبی را بشنوید که در اعماق سیاهی گم میشوند. صدای مسلمانان، اروپاییها و پادشاهانی که هر کدام بهنحوی سر از این قلعه ترسناک درآوردند و هیچوقت از این فضای وحشتناک بیرون نیامدند.
راههای زیادی برای رسیدن به یدیکوله از جاهای دیدنی استانبول وجود دارد. مثلا میتوانید با اوبوس از میدان تکسیم به یدیکوله بروید. یا با متروی خط مرمره به ایستگاه کازلیمچه و از آن جا با کمی پیادهروی به یدیکوله برسید. راه دیگر این است که قطار بهسمت ایستگاه سیرکچی را سوار شوید و در این ایستگاه بهسمت ایستگاه هالکالی خط عوض کنید.
قلعه یدیکوله بهغیراز دوشنبهها، بقیه ایام هفته از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر برای بازدید، باز است.
آدرس قلعه یدیکوله استانبول
همان طور که گفتیم قلعه یدیکوله از مکان های گردشگری استانبول همهروزه از ساعت ۹ صبح الی ۶ بعدازظهر برای بازدید گردشگران و علاقهمندان باز است.
علیرغم اینکه قیمت ورودی این قلعه بر خلاف اکثر جاهای دیدنی استانبول مبلغ زیادی نیست، اما این نکته را به یاد داشته باشید که متصدی قلعه از توریستها و گردشگرانی که دوربین عکاسی همراه خود داشته باشند، مبلغی اضافی میگیرد.
۸- حمام خرم سلطان از جاهای تاریخی استانبول
شاید ترکیه به مساجد زیبای تاریخی و مالهای بزرگش معروف باشد اما بهنظرم تجربه حمام ترکی از جاذبه های استانبول از همه اینها جالبتر است. اصلا این که یک کشور حمامهای مخصوص و معروف داشته باشد خیلی جلب توجه میکند. حمام خرم سلطان هم یکی از همین حمامهای معروف است که نزدیک جاهای دیدنی مشهور استانبول یعنی دقیقا کنار ایاصوفیه و حوالی مسجد سلطان احمد قرار دارد.
تاریخ تولد این حمام به قرن ۱۶ و دوران سلطان سلیمان عثمانی برمیگردد. یکی از همسران سلیمان به نام خرم سلطان دستور داد تا کنار مساجد و در اماکن عمومی برای مردم حمام بسازند. این حمام باشکوه و بسیار زیبا که حتی از معماری امپراتوری روم هم الگو گرفته، یادگار همان دستور است.
حمام خرم سلطان بخشهای مختلفی ازجمله اتاقهای آب گرم و سرد و فواره و آبنما دارد. ساختمان حمام در زمینی به مساحت حدودا ۳ هکتار و بهصورت قرینه بنا شده است. اگر بعد از گشتوگذار در فروشگاهها و جاهای دیدنی استانبول دنبال یک حمام درجه یک از سنگهای مرمر بودید، حتما به حمام خرم سلطان سر بزنید.
این حمام هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب به روی همه مردم باز است. البته برای استفاده از خدمات مختلف مثل ماساژ باید علاوه بر ورودی، هزینه جداگانه بپردازید. برای رفتن به حمام هم با وسیله نقلیه عمومی یا تاکسی، خودتان را به مرکز شهر و محله سلطان احمد برسانید.
۹- کاخ بیلربیی از جاهای دیدنی استانبول
کاخ بیلبریی از جاهای دیدنی ترکیه استانبول را بهعنوان مژده برای عاشقان مراسم جهازبرون، معرفی میکنم. چون تزیینات و لوازم داخلی کاخ بیربیی به حدی چشمگیر و زیباست که خیلی از مردم برای تماشای آن، به کاخ میروند.
گلهای مگنولیا، گلدانها و چینیهای عتیقه گرانقیمت، لوسترها و ساعتهای فرانسوی، کنسول و میزهای خیرهکننده، همگی واقعا حیرتآور و حسادتبرانگیز است. بیرون کاخ هم میتوانید از تماشای کیسوکهای دریایی، پلکان پشت باغ و تونل قدیمی آن، آلاچیقها، مجسمهها، اصطبل سلطنتی و گلهای مگنولیای این کاخ که از مکان های گردشگری استانبول است هم لذت ببرید.
مهمانان مشهور زیادی هم در طول تاریخ پا در این قصر گذاشتهاند. شاهزاده اسکار سوئد، ناصرالدین شاه قاجار خودمان و امپراتوری اوژنی فرانسه ازجمله افراد دعوتشده به کاخ بودهاند.
این کاخ را مجموعهای از خانههای ییلاقی با یک کاخ اصلی تشکیل میدهند. قصری از سنگ مرمر که اشراف و بزرگان عثمانی در قسمتی از آن آرام گرفتهاند. اگر از دید خریدار نه بلکه از نگاه یک هنرمند داخل کاخ را ببینید، هم طراحیهای شرقی و هم آرایش و تزیین غربی را در اتاقها پیدا میکنید.
شما میتوانید با استفاده از اتوبوسهای گردشگری هاپ آن هاپ آف در اسکله کاباتاش به کاخ بیلربیی بروید یا با کشتی از بشیکتاش بهسمت کاخ حرکت کنید و سفر روی تنگه بسفر را هم ازدست ندهید.
۱۰- برج دختر استانبول
برج دختر استانبول از جاذبه های استانبول تاریخچه پرفراز و نشیبی دارد. هزار سال پیش اولین آجرهای این بنا را گذاشتند و شروع به ساخت آن کردند. این بنا یکی از دهها بنای امپراتوری بیزانسی است که باقی مانده و مثل یک نگین روی جزیره کوچک استانبول میدرخشد.
این برج سال ۴۱۰ میلادی بعد از پیروزی ژنرال معروف نیروی دریایی آتن، آلکیبیادس ساخته شده و در واقع یک برج بازرسی به حساب میآمده است. برج دختر پیشتر به اسم برج لئون معروف بوده و اولین فانوس دریایی ترکیه هم محسوب میشود.
برج دختر استانبول روی یک جزیره کوچک در تنگه بسفر و محله اسکودار در بخش آسیایی شهر استانبول قرار گرفته است. برای رفتن به این برج میتوانید به اسکله کاباتاش یا سالاجاک بروید.
این بنا در ۲۳ متر ارتفاع ساخته شد و چندین طبقه دارد. مهمترین بخش آن ایوان است. ایوان آن به صورت ۳۶۰ درجه نمای بزرگی از استانبول را به شما میدهد. بعد از آن اتاقهایی است که پر از نقاشیهای جذاب است.
برای ورود به این برج باید هزینهای ۲۵ لیری پرداخت کنید و راستی روزهای تعطیل این محل باز نیست، پس روی بازدید آن حساب نکنید.
۱۱- پل بسفر استانبول
پل بغاز یا همان پل بسفر یکی از سه پل معلق ساخته شده در تنگه بسفر است. این پل منطقه اورکوتای در قسمت اروپایی ترکیه را به منطقه بیلیربی در بخش آسیایی وصل میکند. پل بسفر در هر فصل زیباییهای خودش را دارد؛ پس هر موقع که به استانبول سفر کردید حتما سری به این پل بزنید.
دسترسی به پل بغاز استانبول بسیار ساده و راحت است، شما میتوانید از وسایل حملونقل عمومی یا وسیلهنقلیه شخصی خودتان استفاده کنید. در اطراف این پل ایستگاههای متعددی وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها به پل بغاز بروید.
پل بسفوروس یا همان بغاز، هشت خط ترافیک و دو خط راهآهن دارد. از آن هشت خط ترافیک، دو خط ویژه حملونقل عمومی است. اگر از حملونقل عمومی برای بازدید از پل بغاز استفاده میکنید، اصلا لازم نیست نگران ترافیک این منطقه باشید.
عبور بهصورت پیاده یا توقف روی پل ممنوع است؛ حتما به فکر وسیلهای نقلیه باشید. برای بازدید از پل بغاز میتوانید از قایقهای عمومی هم استفاده کنید. به نظر خیلی از گردشگران، بهترین روش برای دیدن پل بسفر دقیقا همین است. این قایقها هر روز از ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح در اسکله پل بسفر استانبول مستقر میشوند و گردشگران را به گردش کوتاهی روی آب میبرند.
مساجد تاریخی از بهترین جاهای دیدنی استانبول
مسجدهای رنگارنگ استانبول در تاریخ این شهر دیدنی نقش پررنگی دارند. مسجدهای مجلل و باشکوه استانبول آنقدر زیباست که همه گردشگران با هر اعتقاد و دینی از آنها بازدید میکنند.
۱- مسجد ایاصوفیه استانبول (Hagia Sophia) شاهکاری جذاب از امپراطوری عثمانیها
وقتی حرف از جاهای دیدنی استانبول میشود، اولین جاذبه از دیدنی های استانبول که به ذهن خیلیها میرسد، مسجد ایاصوفیه است. موزه ایاصوفیه استانبول را بیشتر به نام مسجد ایاصوفیه استانبول میشناسند.
این بنا ابتدا کلیسا بوده، سپس تبدیل به مسجد شده و امروز به حالت موزه در آمده است. مسجد ایاصوفیه این روزها دفتر خاطراتی از شگفتی و عظمت تاریخ ترکیه است و به همین خاطر است که هنوز در صدر جدول مکانهای دیدنی استانبول جا خوش کرده است.
موزه ایاصوفیه از جاهای دیدنی استانبول شاهکار دوران بیزانس و امپراطوری عثمانیهاست و از آن بهعنوان مهمترین نماد عرفانی ترکیه یاد میکنند که بین ادیان اسلام و مسیحیت پیوند ایجاد میکند.
آدرس مسجد ایاصوفیه
مسجد ایاصوفیه در قسمت اروپایی استانبول و در منطقه مرکز شهر استانبول (سلطان احمد) واقع شده است. برای رفتن به مسجد ایاصوفیه تمام وسایل نقلیه عمومی بهسهولت در دسترس قرار دارند و بازدید از آن در تمام روزهای هفته امکانپذیر است.
آدرس دقیق مسجد ایاصوفیه: ترکیه، استانبول، محله سلطان احمد، میدان ایاصوفیه و سپس موزه یا مسجد ایاصوفیه است.
لوکیشن موزه ایاصوفیه روی گوگل مپ
۲- مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی (Blue Mosque)
دیدن یک مسجد باشکوه با کاشیکاریهای آبیرنگ و معماری هنرمندانه میتواند روح آدم را جلا دهد. مسجد سلطان احمد یکی از باشکوهترین دیدنی های استانبول است که آبیبودن کاشیهای آن باعث شده، این بنا بهعنوان مسجد آبی شناخته شود. گنبدهای این مسجد از مکان های گردشگری استانبول، آبشاری و شش مناره با معماری بسیار شکیل و هنرمندانه دارد.
مسجد آبی از جاهای دیدنی استانبول به دستور سلطان احمد در قرن هفدهم بنا شده و به همین خاطر بهعنوان مسجد سلطان احمد نیز نام گرفته است. در حقیقت هدف سلطان احمد از بنای این مسجد، ساخت مسجدی بوده است که با مسجد معروف ایاصوفیه استانبول رقابت کند و در این امر نیز تا حدودی موفق شده است.
سالانه توریستهای بسیاری از سراسر نقاط جهان برای تماشای انعکاس رنگ آبی آسمانی بر روی گنبدهای این بنای بینظیر به استانبول مسافرت میکنند و از دیدن عظمت و شکوه آن در کنار دیدار از سایر جاهای دیدنی استانبول لذت میبرند.
این شاهکار کمنظیر، ساخته دست یک معمار عثمانی به نام «محمد صدفکار» بوده و نزدیک مسجد ایاصوفیه قرار دارد. شاید از این مجاورت بتوان به راحتی به هدف سلطان احمد در بنای مسجد آبی پی برد که همان رقابت با مسجد ایاصوفیه و فخرفروشی به سازندگان آن بوده است.
پس از از تکمیل بنای مسجد آبی از جاهای دیدنی استانبول دیری نپایید که سلطان احمد در سن ۲۷ سالگی و درست یک سال بعد از تکمیل مسجد آبی از دنیا رفت و پیکر او بههمراه همسر و سه فرزندش در بیرون همین مسجد به خاک سپرده شد.
اما شش منارهشدن این مسجد از جاهای دیدنی استانبول هم حکایت جالبی دارد. شاید باورتان نشود ولی این اتفاق فقط بهخاطر یک اشتباه معماری رخ داده و بههیچوجه کاری از پیش طراحی شده نبوده است. داستان از این قرار است که سلطان احمد از معمار خود برای بنای مسجد منارههایی طلایی میخواهد که در زبان ترکی «آلتین» تلفظ میشود. اما معمار این عبارت را بهصورت «آلتی» به معنی عدد شش و یک مسجد با شش مناره میسازد
همین اشتباه ساده خالق یک شاهکار متفاوت و جالب در جهان شد؛ اما داستان به همین جا ختم نمی شود؛ چون تا آن زمان بهجز مسجدالحرام که شش مناره داشت، باقی مساجد یک یا دو، نهایتا چهار مناره دارد. به همین دلیل ساخت مسجد آبی با شش مناره غوغایی بر پا کرد که سلطان احمد را برای برطرفکردن مشکل، مجبور شد معمارش را برای ساختن مناره هفتم مسجدالحرام به مکه بفرستد تا غائله ختم به خیر شود.
داستان این مسجد آبی از جاهای دیدنی استانبول مفصلتر از این حرفهاست. سری به مقاله زیر و بم مسجد سلطان احمد بزنید و بیشتر بخوانید.
آدرس مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد استانبول
مسجد سلطان احمد از مکان های گردشگری استانبول در منطقه فاتح استانبول واقع شده و آدرس دقیق آن، استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک ۷۰، مسجد سلطان احمد است.
بازدید از این مسجد برخلاف بسیاری از مکانهای دیدنی استانبول رایگان است. همچنین بازدید از آن از اذان صبح تا اذان مغرب برای همه آزاد بوده و همواره پذیرای گردشگران فراوانی از سرتاسر جهان است.
لوکیشن مسجد آبی روی گوگل مپ
۳- مسجد سلیمانیه استانبول، مزار خرمسلطان و همسرش (Suleymaniye Mosque)
بله درست است این مسجد باشکوه در سال ۱۵۵۶ میلادی به دستور سلطان سلیمان معروف بنا شده است. در حال حاضر دو مزار زیبا نیز در باغ پشتی مسجد قرار دارد که متعلق به سلطان سلیمان و خرم سلطان همسر ایشان است و هر ساله افراد زیادی از آن دیدن می کنند. در حیاط اندرونی مسجد سلیمانیه از جاهای دیدنی استانبول چهار مناره وجود دارد که تعداد این منارهها بیدلیل نبوده و پادشاه آن زمان قصد داشته به این طریق در تاریخ، انتصاب خود را بهعنوان چهارمین پادشاه عثمانی ثبت کند.
داخل مسجد اعظم سلیمانیه از نظر وسعت بسیار شگفتانگیز بوده و طول و عرض مربعی آن ۵۸ در ۵۹ متر است. معمار این مسجد که میمار سینان نام داشته است، تلاش بسیاری در ساخت آن کرده تا وسعت آن بهاندازه مسجد معروف ایاصوفیه استانبول باشد. هرچند که در نهایت وسعت و عظمت مسجد ایاصوفیه بیشتر از مسجد سلیمانیه است؛ اما این مسجد تاریخی نیز در روشنایی و آرامشی که بر فضای آن حاکم است، توانسته از مسجد ایاصوفیه پیشی بگیرد.
مسجد سلیمانیه هم از معروفترین جاهای دیدنی استانبول است که برای پذیرایی از گردشگران و مهمانان مسجد، رستوران شیکی دارد و در آن غذاهای عثمانی با کیفیت عالی سرو میشود. علاوه بر رستوران وجود حمام، مدارس فقه اسلامی و یک بیمارستان و مهمانخانه، همچنین مدرسه طب و دبستان از دیگر جذابیتهای این مسجد عظیم است.
آدرس مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه نیز از جمله مراکز دیدنی استانبول است که در منطقه فاتح و در کنار سایر جاذبه های گردشگری استانبول مانند گرند بازار، کاخ توپکاپی و مسجد آبی قرار گرفته است. اگر به یکی از این جاهای دیدنی استانبول بروید، بازدید از بقیه بهدلیل همجواری آنها کاری بسیار راحت و در دسترس خواهد بود.
لوکیشن مسجد سلیمانیه استانبول روی گوگل مپ
۴- مسجد رستم پاشا استانبول (Rustem Pasa Mosque)
بیشتر مراکز و جاهای دیدنی استانبول همانطور که تا به اینجای متن به آنها اشاره شد، شامل مساجد خاص و زیبایی است که چشمانداز شهر استانبول را تشکیل داده و زیباییهای این شهر را چند برابر کرده است. یکی دیگر از این مساجد که در زیبایی به گوهر پنهان استانبول معروف است، مسجد رستم پاشای استانبول نام دارد.
در سال ۱۵۶۱، رستم پاشا معمار سینان معروف را مأمور به بنای مسجدی زیبا در یکی از پرازدحامترین نقاط شهر کرد. به همین دلیل فضای مسجد رستم پاشا در مقایسه با سایر مساجد تاریخی استانبول کوچکتر بوده و بهخاطر قرارگیری در نقطه شلوغ شهر، در زیر آن نیز مغازههایی ساخته شده تا از نظر مالی تأمین کننده خرج و مخارج مسجد باشند.
از نمای بیرون، این مسجد از جاهای دیدنی استانبول چشمانداز جذابی ندارد.؛ اما زیبایی این مسجد در دکوراسیون و طراحی داخلی بی نظیر آن است. بر روی کاشیها و سرامیکهای دیوارها و ستونهای این مسجد طرحهایی از گلهای میخک، زنبق، مینا، رز و لاله وجود دارد که زینتبخش فضای داخلی مسجد رستم پاشا شده است.
آدرس مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا در ناحیه اروپایی فاتح و در محله رستم پاشا خیابان هسیرجیلار قرار دارد و بازدید از آن برخلاف اکثر جاهای دیدنی استانبول رایگان است.
لوکیشن مسجد رستم پاشا روی گوگل مپ
۵- مسجد عزیز محمد استانبول
مسجد عزیز محمد یا کاملترش عزیز محمد هدائی بیشتر از این که به سال ساخت و معماری و این چیزهایش معروف شود به امام جماعت نازنین و دلنازکش معروف شده که چهره واقعا دوستداشتنی از اسلام را به مردم دنیا نشان دادهاست. آوازه این خبر از چیزی که فکر کنید بیشتر بود و حتی سرتیتر بعضی از خبرگزاریهای اروپایی شد.
مصطفی افه امام جماعت مسجد عزیز محمد در روزهای سرد زمستان در مسجد را به روی گربهها باز گذاشت و حالا گربهها بین نمازگزارها میپلکند و از سرودوش مصطفی بالا میروند. این گربههای بیخانمان دیگر جزئی از دیدنیهای مسجد محسوبمیشوند که پشت صفهای نماز، روی فرش لم میدهند و به مردم مهربان اهل مسجد نگاه میکنند.
مسجد محمد عزیز در محله اسکودار قرار دارد. شما میتوانید با اتوبوس یا دلموش به این محله بروید. یا اگر در بخش اروپایی استانبول بودید با قایقهای ۲۴ساعته یا کشتی خودتان را به اسکودار برسانید.
۶- مسجد اورتاکوی از جاهای دیدنی استانبول
هر چیزی که درباره شکوه مساجد دوران عثمانی شنیدهاید را احتمالا در مسجد اورتاکوی میبینید. اصلا اگر یک مسجد ساده هم بود، با قرارگیری کنار اسکله و پنجرههایی رو به بسفر زیباییش چند برابر میشد. حالا که دیگر خودش هم عروس مرمرین اسکله اورتاکوی است.
نمایی که از بیرون اورتاکوی میبینید، یک ساختمان ساده نیست. این مسجد تاریخی، با سنگهای مرمر و آذرین، صبحها سفید و غروبها صورتی دیده میشود. نقشهای برجسته روی سنگها حتی از داخل عکسها هم معلوم است. حالا به این جلال و جبروت، گنبد و گلدستهها را هم اضافه کنید تا حیرتتان کامل شود.
برای بازدید از مسجد اورتاکوی محدودیت چندانی وجود ندارد. بهجز زمان نماز، از ۹ صبح تا ۶ عصر میتوانید برای بازدید به مسجد اورتاکوی بروید. برای ورود به مسجد هم باید پوشش مناسب حالوهوای این مکان را داشته باشید یا از ورودی مسجد پوشش مخصوص بگیرید. تماشای این مسجد هم هزینه ورودی نمیخواهد.
شما میتوانید با وسیله نقلیه عمومی خودتان را به محله بشیکتاش و از آنجا بهسمت غربی تنگه بسفر برسانید. مسجد اورتاکوی با طراحی چشمنوازش خودش را از کنار اسکله به شما نشان میدهد.
پارکهای ساحلی و موضوعی و تفریحات استانبول
برای یک ماجراجویی جانانه در استانبول آمادهاید؟ پارکهای موضوعی و پارکهای ساجلی این شهر از جذابترین دیدنیهای استانبول با امکانات و تفریحات مختلف است.
۱- پارک فنر باغچه از مکان های دیدنی استانبل
این همه از جاذبههای تاریخی استانبول گفتیم اما همه سفر را که نمیشود به گشتوگذار وسط تاریخ گذراند. گاهی لذت یک پیکنیک ساده یا یک نوشیدنی کنار ساحل، به مسافران حس بهتری میدهد. شما هم اگر مثل من، با طبیعت، بدمینتون زیر درختهای بلند و کافه و رستوران حالتان خوب میشود، حتما هنگام بازدید از جاهای دیدنی استانبول آسیایی، سری به پارک فنر باغچه، از بزرگترین پارکهای آناتولی، بزنید.
بعد از سفر بعید است جایی مثل پارک فنرباغچه با چشمانداز فوقالعادهاش از دریای مدیترانه و جزایری مثل سارای بورنو، نصیبتان شود. پارک فنر باغچه شاید در بهار زیباترین حالت ممکن را دارد. بوی طراوت، چمنهای مرطوب و گلها احتمالا هوش از سر آدم میبرد. اما بهنظرم تماشای غروب روی دریا در فصل پاییز هم جذابیت خودش را دارد.
پارک فنر باغچه را بعد از همه جاهای دیدنی استانبول آسیایی، بگذارید. مثل یک تیتراژ پایانی با ملودی بینظیر که شما را به صفحه نمایش خیره میکند، کافه و رستورانهای ساحلی فنر باغچه هم خاطره خوبی برای آخرین صفحه دفتر سیروسیاحت در استانبول آسیایی میشود.
البته این همه از دیدنیهایش گفتیم ولی امکانات خوبش را از قلم انداختیم. فنر باغچه پیست دوچرخهسواری، زمین فوتبال، زمین بازی کودکان و تفرجگاه ساحلی هم دارد. بهجز اینها، در فاصله کمی نسبت به موزه اسباببازی و موزه هنرمند معروف ترک، باریش مونچو قرار گرفتهاست.
برای دسترسی به فنرباغچه باید به کادیکوی بروید. اتوبوسهای دریایی یا اتوبوسهای خط را سوار و در کادیکوی پیاده شوید و بهسمت اسکله کادیکوی در همان حوالی حرکت کنید. از آنجا با چند دقیقه پیادهروی به پارک فنر باغچه میرسید. این پارک شبانهروزی باز است و هزینه ورودی ندارد.
۲- پارک ساحلی مودا از جاهای دیدنی استانبول
شاید محله مودا بهاندازه محلههایی مانند بالات و نیشانتاشی معروف نباشد اما پارک ساحلی مودا جای خودش را بین جاهای دیدنی استانبول آسیایی باز کردهاست. اگر با شلوغی و سروصدا میانه خوبی ندارید در پاییز و زمستان و اگر عاشق رفتوآمد هستید چله تابستان حتما در پارک ساحلی مودا چرخی بزنید.
هرچند که ترکیب ساحل و جنگل را در پارک جنگلی سیسنگان نوشهر هم دیدهایم و کلی دربارهاش حرف زدیم اما مودا تجربه متفاوتی است. ساحل دریای مرمره با منظره فانوس دریایی و اسکله، مزه خاص خودش را دارد. علاوهبراین که موسیقی زنده ترکی واقعا روح آدم را جلا میدهد.
حالا همه این لذتها را کنار دسترسی به اینترنت و یک باغ خوب به نام «باغچهسی» برای صرف نوشیدنی بگذارید تا عیش دوام داشته و کیف مدام باشد. اگر هوا خوب بود، به همینها راضی نشوید، بند کتونی را سفت، مسیر پیادهروی را شناسایی و اگر مناسب بود، جای من را هم خالی کنید.
اگر در هرکدام از اسکلههای بشیکتاش، کاباتاش و امینونو هستید، با کشتی به کادیکوی و به اسکله مودا بروید، با یک قدمزنی کوتاه خیابان مودا و پارک ساحلی کنارش را پیدا میکنید.
۳- پارک تکسیم گزی از جاهای دیدنی استانبول
پارک چهار هکتاری تکسیم گزی یکی از کوچکترین پارکهای ترکیه است. اولین نه ولی شاید دومین مکان از جاهای دیدنی نزدیک میدان تکسیم که بهچشم میاید همین پارک معمولی و بیسروصدای تکسیم گزی باشد. البته بیسروصدا تا قبل از هر اعتراض و جنبشی، وگرنه خدا میداند میدان تکسیم و این پارک، چه تظاهرات و کشمکشهایی را ازسر گذرانده است.
همین پارک ساده از جاهای دیدنی استانبول که شاید فقط بهدلیل نزدیکی به محل اقامتتان به آن سربزنید، درعینحال فضای خوبی برای گذراندن ساعات بیکاری و برگزاری یک پیکنیک کوچک شبانگاهی است.
۴- پارک مینیاتوری استانبول
به اولین پارک مینیاتوری دنیا از جاهای دیدنی استانبول با بیشتر از ۱۳۰ ماکت از جاهای دیدنی یادآور تاریخ ترکیه خوشآمدید! اینجا تنها مکانی است که در آن برج گالاتا را از بالا میبینید. پل بسفر، کاخ بیلربیی، قلعه آناتولی، ایستگاه قطار حیدرپاشا و خیلی جاهای دیدنی دیگر نهفقط در استانبول بلکه در ترکیه و حتی دیدنیهای عثمانی خارج از ترکیه، همه در پارک مینیاتورک استانبول جاگرفته است.
البته پارک مینیاتورک امکانات دیگری مثل شهربازی، قایقسواری، موزه، کافهرستوران، مغازه، تئاتر و… هم دارد ولی در برابر اصل قضیه، ناخودآگاه اهمیت این موارد کمتر میشود. اگر بچهها توان پیادهروی و حوصله تماشای همه جاذبههای استانبول را ندارند، پارک مینیاتورک همه را برایشان در یکجا جمع کردهاست. برای همین شاید بهتر باشد این پارک را جزو جاهای دیدنی استانبول برای کودکان قرار بدهیم.
زمان استفاده از پارک مینیاتورک از جاهای دیدنی استانبول از ۹ صبح تا ۶ عصر و ورودی پارک ۱۰ لیر برای شهروندان و ۲۰ لیر برای گردشگران درنظر گرفته شدهاست. البته برای سواری با قطار داخل پارک هم باید ۲ لیر بپردازید. پارک در شمال شرقی شاخ طلایی ساخته شده و بهراحتی با اتوبوسهای میدان تکسیم در دسترس است.
اگر بلیطتان را نگهدارید، با استفاده از دستگاههای موجود در پارک، درباره ماکتها، اطلاعات خوبی بهدستمیآورید. البته نرمافزار راهنمای صوتی پارک هم به شما کمک میکند.
۵- پارک برفی یا اسنو پارک از جاهای دیدنی استانبول
فرقی نمیکند در کدام فصل به استانبول رفتهاید، همیشه و در هر آبوهوایی امکان برفبازی، تیوبسواری روی برف، اسکی و کلا غلتزدن در سفیدی مطلق زمستان برایتان وجود دارد. اسنوپارک استانبول با برف طبیعی، راهی همیشگی برای حس سرمای زمستان را برایتان باز کردهاست.
البته شاید پارک برفی بیشتر جزو جاهای دیدنی استانبول برای بچهها محسوبشود ولی خیالتان راحت چون هیچ بزرگسالی از تفریح در این پارک عقبنشینی نمیکند. برای تفریح در اسنوپارک استانبول به هیچ تجهیزاتی نیاز ندارید. درواقع دستکش و چکمه را میتوانید از ورودی پارک بدون هزینه، بردارید.
ازآنجایی که پارک درون مرکز خرید توریوم قرار دارد. باید اول خودتان را با متروبوس به ایستگاه برسانید. از این ایستگاه هم پیاده یا با تاکسی به مرکز خرید توریوم بروید.
۶- شهربازی و پارک آبی ویالند استانبول
در اولین نگاه به برجوباروی ویالند و رنگولعابش، تصویر دیزنیلندهای معروف دنیا در ذهن آدم تداعی میشود. ویالند یکی از بهترین پارکهای موضوعی جهان با کسب رتبه ۵ بین ۸۰۰ پارک موضوعی اروپا در ۲۰۱۵، ثابت کرد که کارش را گرچه کمی دیر، ولی خوب شروع کرده است.
شهربازی ویالند یا اسفانبول از جاهای دیدنی ترکیه استانبول با ۲۹ بازی جذاب و سرگرمکننده، فروشگاه سوغاتی و ۱۲ کافهرستوران، یک روز بهیادماندنی را برایتان میسازد. بعد از همه بازیهای هیجانانگیز ویالند پیشنهاد میکنم اتاق جادو و روزی روزگاری استانبول را حتما از نزدیک ببینید.
درضمن برای بازی با هر وسیلهای نیاز به پرداخت جداگانه ندارید و همان بلیط ورودی، برای همه بازیها کافی است.
برای دسترسی به پارک راههای مختلفی وجود دارد. اگر بلیط را از شرکت خریده باشید، سرویسهای رایگان رفتوبرگشت از محلههای مختلف مثل سلطان احمد، شیشلی، بشیکتاش، باغجیلار، باکیرکوی و… برای شماست. درغیراینصورت میتوانید با اتوبوس به ایستگاه جمهوریت اورتاکولو بروید. از این ایستگاه، کمتر از ۹۰۰ متر تا شهربازی ویالند فاصله دارید.
۷- دلفیناریوم از جاهای دیدنی استانبول
اگر از تماشای بازی و نمایش دلفینها و عکسگرفت با پستانداران دریایی لذت میبرید، به بزرگترین دلفیناریوم اروپا خوشآمدید! تفریح در پارک دلفینها با نمایش این موجودات بانمک شروع میشود و درصورت تمایل شما، با شنا همراه دلفینها ادامه پیدا میکند.
شما میتوانید هر روز از ۹ صبح تا ۶ عصر از سرگرمیهای پارک دلفینها لذت ببرید اما نمایش دلفینها ساعت ۱۴ شروع میشود. البته موضوعی به نام دلفیندرمانی هم در این پارک دنبال میشود که واقعا از تخصص من دور است. اگر تجربهای در این زمینه داشتید با ما هم درمیان بگذارید.
هزینه ورودی پارک برای افراد ۱۱ سال و بزرگتر ۵۰۰ و برای بچههای ۳ تا ۱۱ سال، ۴۵۰ لیر است. علاوهبراین، برای شنا همراه دلفینها باید مبلغی جداگانه و وابسته به تعدادتان بین ۲۲۰۰ تا ۵۵۰۰ لیر بپردازید. حداقل تا اینجا فهمیدیم که دلفیناریوم یکی از گرانترین جاهای دیدنی استانبول برای کودکان بهشمارمیرود.
شما میتوانید با هر کدام از اتوبوسهایی که در ایستگاههای محله ساکاریا و چلتیک توقف دارند، خودتان را به دلفیناریوم استانبول برسانید.
۸- آکواریوم استانبول
آکواریوم استانبول، انواع مختلف ماهیها و آبزیان دریاها و اقیانوسهای نقاط مختلف جهان را در خود جای داده است. علاوه بر این فضاسازیهای این آکواریوم هم عالی است. بنابراین در صورتی که کمی به زندگی حیوانات و حیات زیر آب علاقه دارید، حتما به این آکورایوم سری بزنید.
آکواریوم استانبول در در مرکز و در محله شلینکوی استانبول واقع شده است. این آکواریوم که که در دو طبقه و در مساحتی حدود ۲۲هزارمترمربع ساخته شده و بیش از ۱۷هزار گونه جانوری در این آکواریوم نگهداری میشود.
آکواریوم استانبول بخشهای مختلفی دارد که شما با گذر از هر بخش پوشش گیاهی، جانداران دریایی و شرایط جغرافیایی آن منطقه را مشاهده میکنید. طول مسیری که از بخش های هفتگانه آکواریوم استانبول میگذرد، حدود ۱.۲ کیلومتر است.
شما در این مجموعه میتوانید به ماهیها غذا بدهید یا سری به هزارتوی آیینه بزنید. در این مجموعه سه کافه و یک رستوران وجود دارد که با انواع خوراکیها و غذاهای خوشمزه میزبان شما خواهد بود.
آکواریوم استانبول برای بزرگسالان، کودکان بالای دو سال، دانشجویان و معلمان قیمتهای مختلفی دارد. بنابراین بهتر است هنگام خرید بلیط به درستی مشخص کنید که چه شرایطی دارید. همچنین قیمت بلیط آکواریوم استانبول برای خریدهای اینترنتی، تخفیف خوبی دارد.
موزهها و دنیای فرهنگی جاهای دیدنی استانبول
البته که استانبول تنها به بخش تاریخی خود شناخته نمیشود. اگر میخواهید از فرهنگ و هنر این شهر دور نمانید، در جاهای دیدنی استانبول سری هم به موزه های استانبول بزنید.
۱- موزه باستانشناسی استانبول (Archaeological Museum) به سبک نئو کلاسیک
اگر علاقه دارید اطلاعات جامع و کاملی از آثار تاریخی و هنری دوران باستان و دوره اسلامی از زمان امپراطوریهای عثمانی و شرق باستان به دست آورید، بازدید از موزه باستانشناسی استانبول را از دست ندهید. در واقع بازدید از این موزه برای گردشگرانی که فرصت کافی برای دیدار از تمام مکان های گردشگری و جاهای دیدنی استانبول را ندارند، میتواند بهترین گزینه باشد.
موزه باستان شناسی استانبول خود به سه بخش یعنی سه موزه تقسیم میشود:
- ساختمان اصلی موزه باستان شناسی
- موزه هنرهای اسلامی و ترکی
- موزه شرق باستان
این موزه از جاهای دیدنی استانبول در سال ۱۸۱۱ میلادی و توسط عثمان حمدیبی بنا شده و در سال ۱۹۰۸ بازسازی شد. معمار موزه باستان شناسی استانبول الکساندر والری است که معماری قصر پرا نیز از آثار این معمار بنام او بوده است. این موزه یکی از سازههای برجسته جهانی و در سبک نئوکلاسیک است که در آن بیش از یک میلیون قطعه عتیقه و باارزش نگهداری میشود و هریک تداعیکننده تاریخ و تمدن دوره خاصی از دورانهای مختلف جهان است.
معماری این موزه تاریخی بسیار شگفتانگیز است و از عجایب آن میتوان به تابوت زنان عزادار و همچنین تابوت اسکندر اشاره کرد. در طبقه دوم این موزه آثار ارزشمندی چون آثار آناتولی، عربی، مصر و بینالنهرین نگهداری میشود. از آثار بسیار نفیس و بینظیر موزه باستان شناسی استانبول میتوان به مجسمه زنجیرلی، تفاهمنامه قادس و ستون پادشاه نارامسین نیز اشاره کرد. در این موزه همچنین هفتاد و پنج هزار نسخه نوشته میخی با ارزش با قدمتی چندین هزار ساله نگهداری میشود.
برای علاقهمندان تاریخ و عاشقان یادگار تاریخ یک مقاله کامل درباره موزه های استانبول داریم که میتوانید بخوانید.
آدرس موزه باستان شناسی استانبول
موزه باستان شناسی استانبول در قسمت اروپایی استانبول و در جوار کاخ توپکاپی واقع شده است. موقعیت این موزه در محله سلطان احمد و خیابان فاتح به گونهای است که توسط سایر موزهها، دیگر جاهای دیدنی استانبول و هتلها احاطه شده است. انواع وسیلههای نقلیه برای رفتن به موزه باستان شناسی از جمله مترو، اتوبوس و تراموا به گردشگران و علاقهمندان خدمات ارائه میکنند. ساعات کار این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۷ عصر است.
لوکیشن موزه باستان شناسی روی گوگل مپ
۲- موزه پرا استانبول (Pera Museum)
در این شهر زیبا، علاوه بر موزههای تاریخی که در بالا اشاره کردیم، موزههای هنری متعددی نیز وجود دارد که موزه پرا یکی از آنهاست. موزه پرا که یکی از جاهای دیدنی استانبول است، در حقیقت کلکسیون کامل و ارزشمندی از هنرهای مختلف از جمله نقاشی، ابزارآلات اندازهگیری، عکسهایی از استانبول قدیم، سرامیک و موزاییکهاست و گاها در آن نمایشگاههای هنری نیز برگزار میشود. سالانه دیدن نقاشیها و آثار هنری هنرمندان معروف جهان بسیاری از گردشگران را بهسمت بازدید از موزه پرای استانبول میکشاند.
آدرس موزه پرای استانبول
آدرس دقیق موزه پرای استانبول به این شرح است: استانبول، منطقه اروپایی بیوگلو، خیابان مشروطیت، پلاک ۶۵، موزه پرا؛ که همه روزه بهجز روزهای دوشنبه باز است. نکته جالب توجه برای علاقهمندان به بازدید از جاهای دیدنی استانبول این است که بازدید از موزه پرا در روزهای جمعه از ساعت ۱۸ الی ۲۲ رایگان است.
لوکیشن موزه پرای استانبول روی گوگل مپ
۳- موزه هنر مدرن استانبول (Museum of Modern Art)
موزه هنرهای مدرن از جاهای دیدنی استانبول که یکی دیگر از دیدنی های استانبول است، با هدف جمعآوری، طبقهبندی، نگهداری و در معرض نمایش گذاشتن آثار هنری معاصر و مدرن ایجاد شده است. موزه تماشایی هنرهای مدرن استانبول علاوه بر داشتن گالریهای موقت و دائمی نمایشگاهی، فضایی اختصاصی برای برگزاری برنامههای اجتماعی و آموزشی، گالری عکاسی، سینما، رستوران و کتابخانهای بزرگ دارد.
موزه هنر مدرن استانبول روزبهروز در حال تغییر بوده و مجموعهای گستردهتر و زیباتر از آثار هنری مدرن ترکی را در معرض نمایش قرار میدهد. این موزه مانند آکواریوم استانبول یکی از محبوبترین جاهای دیدنی این شهر پرهیاهو است.
آدرس موزه هنر مدرن استانبول
موزه هنر مدرن استانبول از جاهای دیدنی استانبول که از جمله مکان های دیدنی استانبول است در منطقهی اروپایی بیاوغلوی استانبول، محله اسماعیل مسجد، خیابان مشروطیت و پلاک ۹۹ واقع شده و همه روزه به جز روزهای دوشنبه پذیرای گردشگران و علاقه مندان به آثار هنری مدرن و امروزی است.
لوکیشن موزه هنر مدرن استانبول
۴- موزه گازهانه از جاهای دیدنی استانبول
موتورخانه حسن پاشا از جاهای دیدنی ترکیه استانبول تقریبا یک قرن، وظیفه تامین سوخت استانبول را برعهده داشت. روشنایی استانبول در همه آن سالها مدیون این کارخانه گاز استانبول بود. تا زمانی که بهدلیل آسیب به انسان و محیط زیست، کار و بار آخرین کارخانه گاز استانبول هم کساد شد. ولی حالا موتورخانه حسن پاشا با نام موزه گازهانه، یکی از فرهنگیترین، علمیترین و برای آدمهای اهل معرفت، جذابترین جاهای دیدنی استانبول آسیایی محسوبمیشود.
این ساختمان با ۱۳۰ سال قدمت، یک بازسازی اساسی را از سر گذراند تا حالا با موزههایی مثل موزه آبوهوا، گالریها، صحنه تئاتر، مرکز علوم کودکان و یک کتابخانه و یک مرکز صوتی از گردشگران اهل علم پذیرایی کند.
اما از بین همه بخشهای فرهنگی موزه، من میدان گازهانه را بیشتر از بقیه دوست دارم. جایی زنده و پویا که بحثهای داغ جوانان در روزهای سرد زمستان، یخ آدم را باز میکند. حتی رویدادهای فرهنگی، آدمهای کوچه و بازار را آن جا جمع میکند و خلاصه به نظرم نبض موزه گازهانه همین میدان است.
در گوشهوکنار موزه اتفاقات خوب دیگری هم پیدا میشود. مثلا کافه رستوران بلتور با فضای داخلی و بیرونی، همراه منویی ویژه گیاهخواران البته با قیمتهای خوب، یکی از همین اتفاقات خوشمزه بهشمارمیرود. همچنین پیشنهاد میکنم در فصل تابستان حتما کنسرتهای شبانه حیاط گازهانه را ازدست ندهید.
ساعت کاری و هزینه ورودی بخشهای مختلف موزه گازهانه با هم فرق دارد. کتابخانه و فضای کاری صوتی شبانهروزی فعالیت میکنند. بقیه قسمتها از ساعت ۱۰ صبح باز میشود و قسمت گالری تا ساعت ۱۸ پذیرای هنردوستانی مثل شما است. بقیه جاها مثل رستوران تا ساعت ۱۰ شب کار میکنند.
برای دسترسی به این خانه آرام و فرهنگی میتوانید خط متروی مارمارای را سوار و در ایستگاه پیاده شوید. از این ایستگاه با چند دقیقه پیادهروی به فرهنگسرای فعال گازهانه میرسید.
۵- موزه اسباب بازی استانبول
شاعر باشید، نویسنده باشید، آنقدر هم خوشذوق باشید که یک شهر پر از اسباببازی بسازید، یکجوری که آدم یاد فیلم اسباببازیفروشی اسرارآمیز آقای مگوریوم بیافتد؛ رسما یک انسان رویایی برای همه طرفداران ادبیات، همه بچهها و همه خیالاتیهای فانتزیپرداز هستید.
همه اینها را در شاعر ترک، سونای آکین، خالق این موزه، میبینید. بیشتر از ۴۰۰۰ اسباببازی قدیمی از جاهای مختلف دنیا، در موزه اسباببازی استانبول گردهم آمده است تا حیرت شما را بیشتر کنند. با ورود به موزه اسباببازی درحقیقت وارد ساختمانی ۶ طبقه بهسبک و سیاق معماری باروک میشوید که در آن اسباببازیها براساس موضوع طبقهبندی شده است.
برای سفر به یکی از افسانهایترین جاهای دیدنی استانبول برای کودکان باید با لنچ یا کشتی از اسکله امینونو یا بشیکتاش به منطقه کادیکوی بروید یا با استفاده از اتوبوسها خط ، یا خودتان را به این محله برسانید.
بهجز روزهای دوشنبه از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۶ عصر موزه اسباببازی از مهمانان پذیرایی میکند.
۶- موزه باریش مانچو از جاهای دیدنی استانبول
قبل از معرفی موزه، بد نیست درباره خود باریش مانچو بیشتر بدانید. باریش مانچو یک ستاره راک در دهه هفتاد ترکیه بود که آثار معروفی از خودش به جا گذاشت. بعضی آهنگهای باریش به زبانهای مختلف ترجمه و در جاهای دیگر دنیا اجرا شد.
اما محبوبیت باریش فقط به هنرش محدود نبود و مشارکت در کارهای بشردوستانه و برگزاری کنسرتهای مخصوص مناطق محروم آسیا و آفریقا، علاقه مردم به او را دوچندان کرد. باریش با افتخارات زیادی مثل نشان عالی شرف از ترکیه، نشان شوالیه ادبیات و هنر از فرانسه و بیشتر از ۱۰ مدال طلا و دیگر افتخارات، در سال ۱۹۹۹ فوت کرد و ۱۹ سال بعد خانهاش به موزهای برای علاقهمندان تبدیل شد.
در موزه باریش مانچو، دیسکوگرافی آلبومهای باریش، لباسها، انگشترها و وسایل شخصی او، جوایز مختلف، همچنین نقاشیهایش را درحالی میبینید که آهنگهای بینظیر خودش برایتان پخش میشود. موزه باریش مانچو یکی از پرطرفداترین جاهای دیدنی استانبول آسیایی میان طرفداران راک به شمار میرود.
بهجز دوشنبه و روزهای تعطیل رسمی از ۹ صبح تا ۵ عصر درهای این موزه روی شما باز است. برای دسترسی به موزه هم پیشنهاد میکنم با استفاده از خط تراموا به ایستگاه موداکادیسی بروید. چون این مسیر نسبت به بقیه راهها، سادهتر است.
۷- مرکز فرهنگی آتاتورک استانبول
کاخ فرهنگ استانبول در سال ۱۹۶۹ بهعنوان مرکزی برای برگزاری کنسرت، اپرا، تئاتر، باله و سایر هنرهای نمایشی تاسیس شد. این مرکز تقریبا ۱۰ سال تا ۲۰۱۸ بسته بود و بعد از آن تخریب و بنای مرکز فرهنگی آتاتورک ساخته شد.
امروزه مرکز فرهنگی آتاتورک با سالن اپرا با گنجایش بیشتر از ۲۰۰۰ نفر و سالن تئاتر حدود ۸۰۰ نفری یکی از جاهای دیدنی نزدیک میدان تکسیم است که بسیاری از رویدادهای فرهنگی استانبول را پوشش میدهد.
بازارهای سنتی استانبول برای خرید از محلیها
هرچند مراکز خرید استانبول و پاساژهای استانبول شهرت زیادی دارند، اما هیچچیز به اندازه بازارگردی در دل بازارهای سنتی شما را با واقعیت این شهر آشنا نخواهد کرد.
۱- بازار ادویه استانبول (Spice Bazaar) بازار ذرت
خوش عطر و بوترین مکان در میان تمام جاهای دیدنی استانبول بازار ادویه استانبول است که به بازار ذرت هم معروف است و هوش از سر هر گردشگری می برد. این بازار شهرت جهانی دارد و بهانه خیلی از توریست ها برای رفتن به ترکیه در کنار دیدار از سایر جاذبه های گردشگری استانبول، بازدید و خرید از بازار ادویه است.
بهترین و باکیفیتترین ادویههای جهان بدون شک متعلق به بازار ادویه از جاهای دیدنی ترکیه استانبول است و حرفهایترین و بهترین آشپزهای جهان برای خرید ادویه از این بازار به شهر استانبول ترکیه مسافرت میکنند. در این بازار علاوه بر ادویه محصولات دیگری نیز عرضه میشوند که داروهای گیاهی از جمله مهمترین آنهاست.
انواع مواد غذایی مانند میوههای خشک، آجیل و خشکبار، عسل، انواع چایی و دمنوشها، زیتون، روغنها، عودها و سایر خوراکیهای عرضه شده در این بازار نیز بسیار خوشمزه و در عالیترین کیفیت خود قرار دارند.
آدرس بازار ادویه استانبول
هر چند که نیازی به ارائه آدرس برای این مکان از دیدنی های استانبول نیست، چون بوی ادویههای خوش عطر آن از فرسنگها دور، تمامی گردشگران و مسافران داخلی و خارجی را از سایر جاهای دیدنی استانبول به این بازار میکشاند؛ اما این بازار خوش بو در منطقه اروپایی فاتح استانبول، رستم پاشا، بازار ادویه استانبول واقع شده است.
اکثر مواقع به دلیل هجوم گروههای عظیم توریستی به این بازار، این مکان در شرایط پرازدحام قرار داشته و با خیال آسوده و آرامش نمیتوان از آن خرید کرد یا از تماشای اجناس آن لذت برد. به همین دلیل پیشنهاد من به علاقهمندان این است که بازدید و خرید از این بازار را به هنگام صبح قبل از ساعت ۱۱ یا هنگام بعدازظهر بعد از ساعت ۱۶ موکول کنند.
لوکیشن بازار ادویه استانبول روی گوگل مپ
۲- بازار بزرگ (Grand Bazaar) از جاهای دیدنی استانبول
گرند بازار یا بازار بزرگ استانبول، همه دیدنیهای پرطرفدار استانبول را در خودش دارد. یعنی هم یک بنای خیلی تاریخی است و هم از قدیمیترین مراکز خرید دنیا محسوب میشود. هم کافه و رستوران دارد و هم امکان همصحبتی با محلیها را برایتان به وجود میآورد. واقعا همه توقعات آدم از جاهای دیدنی رایگان ترکیه را یکجا برآورده میکند.
گرند بازار در قرن ۱۵ میلادی بعد از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد عثمانی، بنا شد. اول یک بازار پارچه و جواهرفروشی بود. بعد از آن یک بازار کوچکتر هم ساختند. کم کم فاصله بین این دو بازار پر از مغازههای مختلف شد و حالا با بازاری روبهرو هستید که در راستههای مختلفش طلافروشی، پارچهفروشی، ظروف و زیورآلات نقره، پوشاک چرم، کفش و کیف، عتیقهفروشی، ادویه و گیاهان دارویی، قالی و قالیچه و ظروف مسی، پیدا میشود.
بازار بزرگ استانبول در این سالها علاوهبر محل خرید وسایل و مایحتاج مردم، یکی از جاهای دیدنی رایگان و بسیار مهم استانبول هم محسوبمیشود. طاقها و بقیه عناصر معماری دوره عثمانی، بسیاری از علاقهمندان به تاریخ و هنری را مجذوب خودش میکند.
برای خرید از گرند بازار و گفتوگو با مردم محلی استانبول میتوانید هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر بهغیر از شنبهها و روزهای تعطیل رسمی، به محله بایزید در منطقه فاتح استانبول بروید.
آدرس گرند بازار استانبول
کافی است به طرف ایستگاه سلطان احمد حرکت کنید. این بازار همهروزه بهجز روزهای یکشنبه باز و آماده ارائه خدمت به مشتریان و خیل توریستهای شهر استانبول است.
لوکیشن گرند بازار استانبول روی گوگل مپ
۳- استانبول مال در قلب استانبول
پاساژ استانبول مال، مال اف استانبول یا همانطور که شهرت دارد، پاساژ موی، یکی از بهترین گزینهها بین جاهای گردشگری استانبول در روز است. این مرکز خرید با مساحتی حدود ۳۵۰ هزار مترمربع، شعبههای برندهای معروف را در خودش جا دادهاست. مثلا بزرگترین شعبه ویکتوریا سیکرت ترکیه در پاساژ استانبول مال قرار دارد. همچنین شعبههای برندهایی مثل دکالتون، دینهامز، کازموهوم و… را در این پاساژ پیدا میکنید.
از کنار مدرنترین مرکز خرید ترکیه به همین راحتی نگذرید. شاید قیمتها خیلی مناسب نباشد که البته ما هم باوجود این همه برند مطرح جهانی چنین توقعی نداریم؛ اما در حراجیهای بهاره و تابستانه دست مسافران تا حدودی برای خرید باز میشود.
تعداد زیادی از مغازههای استانبول مال، نمایندگی پوشاکاند، اما مارکهای لوکس کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی و اکسسوری هم در این مرکز خرید فعالیت میکنند.
اگر مثل خیلیهای دیگر اهل خرید نیستید، من باز هم پاساژ استانبول مال را درصورت بودجه کافی به شما پیشنهاد میکنم. چون موی فقط در خرید لوازم خلاصه نمیشود. مثلا بزرگترین شهربازی سرپوشیده اروپا در مال استانبول قرار دارد. فودکورت و رستورانهای رنگارنگ، برگزاری کنسرت، تماشای فیلم در بزرگترین مجموعه سینمایی ترکیه، همه این سرگرمیها در استانبول مال به واقعیت تبدیل میشود.
استانبول مال جمعه و شنبه از ۱۰ صبح تا ۱۰:۳۰ شب و روزهای دیگر تا ۱۰ شب باز است. مسیر دسترسی به موی با اتوبوس و مترو احتمالا خیلی سرراست نیست ولی من اینجا راه رسیدن با مترو را برایتان مینویسم. بههرحال از رفتوآمد با تاکسی بهصرفهتر است.
در ایستگاه مترو تکسیم، قطارهای خط را سوار و در ایستگاه ینی کاپی پیاده شوید. از مترو بیرون بیایید و به ایستگاه اتوبوس ینی کاپی بروید. با اتوبوسهای باگازکوی یا همان به ایستگاه دمیرجیلرسیتسی بروید. حالا با چند دقیقه پیادهروی خودتان را مقابل در استانبول مال میبینید.
۴- پاساژ چیچک از جاهای دیدنی استانبول
برای حرفزدن از پاساژ چیچک از جاهای گردشگری استانبول ذوق زیادی گوشه لبهای نویسنده این خطها پیدا شدهاست. پاساژی که شاید چندتا مغازه محدود مثل شیرینیفروشی، گلفروشی و خیاطی در آن پیدا کنید اما اصل کار، کافهها و رستورانهایی است که در این بازار سرپوشیده قرن نوزدهمی جمع شده است. شاید بهتر بود اسم این جا را بازار کافه و رستوران تاریخ بگذارند.
شش سال بعد از اینکه تئاتر نائم سوخت، یک بانکدار یونانی که حالا صاحب ملک بود، نائم را به بازار سیته د پرا تبدیل کرد. وقایع تاریخی این بین بهاندازه اتفاق سال ۱۹۱۷ پررنگ نیست.
در سال ۱۹۱۷ و با انقلاب کمونیستی روسیه، عدهای زنان اشرافی روس به ترکیه مهاجرت کردند. خانمهایی که روزانه باغبانها، باغهای چند صدمتریشان را هرس میکردند حالا با چرخش روزگار مجبور به گلفروشی در این بازار بودند.
این روند ادامه داشت تا این که در دهه ۴۰، همه پاساژ به گلفروشیهای بانوان روسی تبدیل شد. به همین خاطر اسم بازار به بازار چیچک یا همان بازار گل تغییر پیدا کرد.
اما با بازسازیهای سال ۱۹۸۸، این مکان به پاساژی پر از کافهها و رستورانهای واقعا جذاب، خیرهکننده و زیبا تبدیل شد که درهایش هر روز از ۹ صبح تا ۵ صبح فردا، به روی مردم باز است. با استفاده از تراموهای میدان تکسیم در خیابان استقلال، در ایستگاه گالاتاسرای پیاده شوید. بعد از چند دقیقه پیادهروی، ساختمان باشکوه بازار چیچک به شما لبخند میزند.
محلههای معروف استانبول
احتمالا در استانبولگردی دوست داشته باشید محلههای وعروف شهر را هم ببینید و در کوچه پس کوچههایش قدم بزنید. محلههای مهروف استانبول که بیشترین محیوبیت را بین گردشگران دارند:
جزیره بیوک آدا
از آنجاییکه بیوک آدا بزرگترین جزیره در میان جزایر پرَنس استانبول ترکیه و از جاهای گردشگری استانبول است، جالب است بدانید که در این جزیره خبری از آلودگی هوا و ترافیک و دود خودرو نیست چون در جزیره بیوک آدا ترکیه به جز ماشین پلیس و شهرداری هیچ ماشینی وجود ندارد!
وقتی با کشتی به جزیره پرنس یا جزیره بیوک آدا ترکیه نزدیک میشوید منظره سرسبز جزیره به همراه ویلاهایی که به صورت پلکانی روی دامنه تپهها ساخته شده نظرتان را جلب میکند.
از دیدنی های جزیره پرنس یا بیوک آدا استانبول میتوان به موزه بیوک آدا اشاره کرد که میتوانید در آنجا تمام ابعاد مختلف زندگی در جزیره را ببینید.
برای رفتن به جزیره بیوک آدا ترکیه باید سوار کشتی شوید چون تنها راه از مسیر دریا است. دوچرخهسواری، کالسکهسواری، شکمگردی در کافهها و بشستنیفروشیهای بیوکآدا، طبیعتگردی و پیادهروی در کوچههای سنگفرش شده از تفریحات این جزیره زیبای استانبول است.
محله ببک استانبول
قدمت محله ببک استانبول که از محبوبترین جاهای گردشگری استانبول است، به قرنهای پیش باز میگردد. این محله تاریخی در گذشته یک روستای کوچک برای ماهیگیران یونانی بوده است اما امروزه ببک یکی از جذابترین و لوکسترین محلههای استانبول محسوب میشود و ثروتمندان استانبول علاقه زیادی دارند که وقت خود را در این منطقه سپری کنند. این محله در بخش اروپایی استانبول درست در ساحل تنگه بسفر واقع شده که خود یکی از دیدنیترین محلههای استانبول به شمار میآید.
رستورانهای متنوع و جذابی در این منطقه وجود دارد که همه آنها غذاها را با بهترین کیفیت به شما ارائه میدهند. همچنین شما از مراکز خرید و جواهر فروشیها گرفته تا مراکز تفریحی و شکمگردی را در محله ببک به وفور پیدا خواهید کرد.
محله ببک در منطقه بشیکتاش قرار گرفته است و برای رسیدن به این منطقه میتوانید از تاکسی یا اتوبوسهای استانبول استفاده کنید.
یکی از لذتبخشترین فعالیتهایی که در این منطقه لوکس و گرانقیمت میتوانید انجام دهید، بازارگردی و خرید از مراکز تجاری ببک است. شما میتوانید از مراکز لوکس این محله لباس، لوازم آرایش، کیف و کفش، وسایل دکوری و زینتی و… تهیه کنید.
محله امینونو استانبول
امینونو یکی از پر جنبوجوشترین مناطق استانبول به حساب میآید که در طول تاریخ شاهد رویدادهای مهمی بوده است. این منطقه یکی از مهمترین مراکز گردشگری شهر است که جاذبههای تاریخی و فرهنگی متنوعی در دل خود دارد. این اسکله که در محله فاتح (بی اوغلو سابق) و در بخش اروپایی این شهر زیبا قرار دارد، از شمال به تنگه بسفر، از جنوب به خیابان استقلال، از شرق به میدان تقسیم و از غرب به خیابان ینیکاپی محدود میشود.
قدمت این منطقه به دوران عثمانی برمیگردد. در آن زمان این منطقه یک مرکز تجاری مهم و محل رفتوآمد تجار، بازرگانان و دریانوردان بسیاری بوده است. راحتترین راه برای دسترسی به امینونو استفاده از وسایل حملونقل عمومی است. به طور دقیقتر بهترین مسیر استفاده از خط تراموا T1 است که شما را از میدان تقسیم استانبول به این منطقه میرساند.
فضای کلی منطقه امینونو استانبول ترکیبی از ساختمانهای قدیمی با معماری سنتی دوران عثمانی کنار ساختمانهای مدرن است که تضاد زیبا و خاصی را در خیابانهای این منطقه به نمایش میگذارد. یکی از زیباییهای این منطقه، دیدن منظره خلیج شاخ طلایی از اسکله امینونو است. زمانی که نور خورشید بر آبهای خلیج میتابد، شما شاهد یک منظره تماشایی هستید که میتواند روحتان را نوازش کند.
اگر قصد خرید سوغات استانبول را دارید، بازار بزرگ استانبول را از دست ندهید. این بازار یکی از بزرگترین و قدیمیترین بازارهای مسقف جهان به حساب میآید که نزدیک اسکله امینونو استانبول واقع شده است.
آنادولو کاوایی
آنادولو کاوایی استانبول از جاهای دیدنی ترکیه استانبول یکی از محبوبترین مناطق توریستی است. این منطقه با قدمت تاریخی، فرهنگی و طبیعی خود، گردشگران را به خود جذب میکند. در این منطقه میتوانید معماری زیبای اسلامی، بازارهای قدیمی، رستورانهای محلی و مناظر طبیعی فوقالعاده را ببینید. از جمله دیدنیهای اصلی آنادولو کاوایی استانبول میتوان به قلعه رومی، مسجد آزیز محمود حان و موزه کراولو کوچک اشاره کرد. همچنین، بازارهای محلی و فروشگاههای سنتی در این منطقه بسیار معروفند. این منطقه به دلیل فعالیتهای فرهنگی، خرید و تفرج، همواره پراز بازدیدکنندگان است. برای دسترسی به آنادولو کاوایی استانبول، میتوانید از مترو، اتوبوس یا تاکسی استفاده کنید.
محله بشیکتاش
محله بشیکتاش، یکی از قدیمیترین و زیباترین مناطق استانبول است که در قسمت اروپایی شهر قرار دارد. این منطقه از شمال با سارییر و شیشلی، از غرب با شیشلی، از جنوب با بیاوغلو و از شرق با تنگه بسفر همسایه است.بشیکتاش، در خیابانی به همین نام قرار دارد که از میدان تکسیم آغاز میشود و تا اسکله ببک ادامه دارد.
بشیکتاش استانبول، یکی از مناطق مرکزی استانبول و دسترسی به آن از طریق وسایل نقلیه عمومی و خصوصی آسان است. فاصله میدان تکسیم تا بشیکتاش، حدود ۳ کیلومتر است که میتوان با وسایل نقلیه عمومی و خصوصی یا پیاده رفت.
خیابانهای بشیکتاش، همیشه شلوغ و پررفتوآمد است. یکی از جذابیتهای این محله، مغازههای کوچک و بزرگ آن است. این مغازهها، کالاهای متعدد، از لباس و لوازم آرایشی گرفته تا سوغاتی و صنایعدستی را میفروشند. محله بشیکتاش استانبول، رستورانها و کافههای مختلفی دارد که غذاها و نوشیدنیهای متنوعی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
یکی از زیباییها و شگفتیهای این محله، کاخموزه دولماباغچه است که توانسته توجه تعداد زیادی از گردشگران را به خود جذب کند.
درنهایت…
هرچه از زیباییها و جاهای دیدنی استانبول بگویم باز هم کم است. امیدوارم بهزودی خودتان به این شهر زیبا سفر کرده و از تکتک جاذبههای گردشگری استانبول دیدن کنید و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مرسی خانم دکتر اطلاعات عالی بود
ممنون از اطلاعات زیبا و کاملتون
یکی از محله های زیبا و دیدنی استانبول که فراموش کردید محله بالات ه
بسیار دیدنی و جذابه
ممنونم از اطلاعات با ارزشتون
بسیار عالی
بازار ادویه که به اسم بازار مصریها معرفی کردید اشتباه ترجمه شده ،Mısırیعنی ذرت نه مصر
مسجد ابا صوفیه و سلطان احمد هر دو کلیسای رومی بودند و بعد از حمله عثمانی به مسجد تبدیل شدند و گلدسته به آنها اضافه شد .
داخل مسجد کاشی کاریها عوض شد در جاهایی زیر کاشی کاریهای تخریب شده آثار رومی دیده میشه.
سلام 🙂 ممنون از اطلاعاتی که دادین
مختصر و مفید
عالی بود.
بخصوص پارگراف آخر و انچه یادگرفتی.
سلام زهرا عزیز 🙂
ممنون از همراهی شما.
ایا صوفیهدر اصل کلیسا بوده قدمتش مال خیلی قبلتر از تسلط عثمانی ها بوده دوره امپراتوری روم شرقی !!
درود بر شما عکس ،موقعیت جغرافیایی ،شرحی مختصر از تاریخچه محل و ادرس دقیق ان و ……توانسته است مجموعه بی نظیری به بیننده ارایه میدهد . سپاس.
سلام بهروز عزیز 🙂
خیلی خوشحالیم که از مقاله خوشتون اومده و براتون مفید بوده
حتما بقیه مقالههامونم بخونین