islands main 2

جواهرات پنهان جنوب ایران؛ آشنایی با ۱۰ جزیره کمتر شناخته‌شده

با جزایر دیدنی جنوب آشنا شوید!

وقتی حرف از سفر به جنوب و جزایر آن باشد، بیشتر یاد کدام جزیره‌ها می‌افتید؟ کیش و قشم و هرمز، درست است؟

اما جزایر دیدنی جنوب ایران که فقط به این‌ها خلاصه نمی‌شود! جواهرات پنهانی در میان آب‌های خلیج فارس (و کمی آن‌طرف‌تر!) نهفته شده‌اند؛ جزایری با طبیعت زیبا، حیات‌وحش بکر، مردمی خونگرم و سواحل چشم‌نواز که از گردشگری انبوه دور مانده‌اند.

با ما همراه باشید تا با ۱۰ جزیره کوچک و کمترشناخته‌شده در جنوب ایران آشنا شویم.

۱. جزیره مارو یا شیدور

بهترین جزیره برای تجربه‌ای متفاوت

جزیره مارو (جزیره شیدور) بهشت پرستوهای دریایی، با سواحل ماسه‌ای سفیدرنگ و مرجان‌های بی‌نظیر و سواحل صخره‌ای، لقب «مالدیو ایران» را گرفته است. مارو که این روزها خیلی سروصدا کرده، مثل تکه‌ای از بهشت در آب‌های کریستالی خلیج فارسِ ایرانِ زیبای ما قرار گرفته است.

جزیره شیدور یا جزیره مارو

عکس از: سایت Google Maps

این جزیره خالی از سکنه، تقریبا یک کیلومتر مساحت دارد و از توابع بخش کیش در شهرستان بندر لنگه محسوب می‌شود. امکان اقامت شبانه در اینجا فراهم نیست؛ مگر آنکه با تورهای خاص سفر کنید و کمپ بزنید.

جزیره شیدور یا جزیره مارو

عکس از: سایت Google Maps

سه ساعت زمان گذاشتن برای بازدید از این جزیره کافی است. می‌توانید از بندر لنگه، بندر مقام، بند عباس یا جزیره کیش، به دیدار این جزیره بروید. اگر قصد شب‌مانی ندارید، بهترین زمان سفر به جزیره صبح زود است و باید قبل از غروب خورشید برگردید؛ چون با برگشت آخرین قایق‌های موتوری به بندر مقام، بدون آب و برق و غذا در اینجا گیر می‌افتید!

جزیره شیدور یا جزیره مارو

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن جزیره شیدور روی گوگل‌مپ

۲. جزیره هنگام

اهل سفر در زمان هستید؟ پس به جزیره هنگام بیایید!

مردم این جزیره‌، بدون ماشین یا اینترنت زندگی می‌کنند. انگار که به گذشته سفر کرده باشید. وسعت این جزیره کوچک ۵۰ کیلومتر مربع است.

دیدنی‌های جزیره هنگام

عکس از: سایت Iribnews

جزیره هنگام یکی از بخش‌های جزیره قشم است و در ۵۳ کیلومتری آن قرار دارد. تنها راه رسیدن به هنگام، قایق‌هایی است که از اسکله کندالوی قشم حرکت می‌کنند. کافی است یک صبح تا غروب وقت بگذارید و از این جزیره دیدن کنید.

شاتل و بناناسواری

عکس از: سایت Packtoiran

ساحل‌های جذاب، نخلستان‌های زیبا، پارک کروکدیل‌ها، صخره مادر، بازار سنتی و کشتی پرتغالی‌ها، همه منتظرتان هستند.

لوکیشن جزیره هنگام روی گوگل‌مپ

۳. جزیره ناز

تحت اختیار جزرومد!

جزیره ناز یکی از این جزایر پنهان خلیج فارس و از جاهای دیدنی قشم است. جزایر ناز در اصل دو جزیره هستند که در اثر جزر و مد دریا پدیدار می‌شوند.

فاصله بندر عباس تا جزیره ناز

عکس از:‌سایت Neshan

جزر (پایین آمدن آب) این جزایر را به ساحل متصل می‌کند و با بالا آمدن آب، دو تپه به شکل جزیره در دریا پدیدار می‌شوند. همین پنهان و آشکار شدن جزیره در جزر و مد دریا، آن‌ را به مقصدی محبوب برای گردشگران تبدیل کرده است.

کایت‌بورد

عکس از:‌سایت Neshan

بهترین زمان برای بازدید از جزیره ناز، کمی قبل از غروب آفتاب است. با توجه به دوره شش ساعته جزر و مد، شما می‌توانید سه ساعت بعد از جزر، از جزیره بازدید کنید و یک ساعت بعد از مد از آنجا برگردید، بنابراین چهار ساعت برای لذت‌ از زیبایی‌های جزیره و ساحل در اختیار خواهید داشت.

جزیره ناز

عکس از: سایت Tripadvisor

می‌توانید در این جزیره پیاده‌روی کنید و از عکاسی، ماهیگیری، شترسواری، پاراگلایدر، جت اسکی و قایق‌سواری لذت ببرید.

لوکیشن جزیره ناز روی گوگل مپ

۴. جزیره هندورابی

جزیره‌ای کاملا مسطح!

هندورابی نگین پنهان خلیج‌فارس، جزیره‌ای کوچک بین دو جزیره کیش و لاوان است که مساحتی حدود ۲۲.۸ کیلومترمربع دارد و از توابع بخش کیش در شهرستان بندرلنگه است. جزیره‌ای هموار و بدون پستی و بلندی و عوارض طبیعی‌ که بلندترین نقطه آن تنها ۴۵ متر ارتفاع دارد.

جزیره هندورابی

عکس از: سایت Google Maps

سواحل ماسه‌ای، آب‌های نیلگون خلیج‌فارس، تنوع زیستی دریایی، سکوت و آرامش حاکم بر جزیره تنها گوشه‌ای از تجربیات و دیدنی‌های جزیره هندورابی است که می‌توانید تجربه کنید.

جزیره هندورابی

عکس از: سایت Google Maps

هندورابی‌ها به‌دلیل زندگی در منطقه‌ای بکر و دور از دسترس، فرهنگ و آداب‌ورسوم خاص خود را مخصوصا در جشن‌ها و مراسم مذهبی مانند عید فطر و قربان حفظ کرده‌اند. اگر به این جزیره سفر کردید، حتما با مردم محلی معاشرت کنید.

لوکیشن جزیره هندورابی روی گوگل‌مپ

۵. جزیره لاوان

تجربه زیبایی بکر و زندگی محلی!

جزیره لاوان سومین جزیره بزرگ استان هرمزگان، پس از جزایر قشم و کیش، است. می‌توانید از بندر عسلویه، بندر مقام و لنگه به جزیره لاوان بروید.

جزیره لاوان

عکس از: سایت Google Maps

اصلی‌ترین تفریح در جزیره لاوان، قدم زدن و عکاسی در سواحل بکر و زیباست. اگر به این جزیره سفر کردید، حتما سوغاتی بخرید و صرف ناهار در رستوران‌های محلی را فراموش نکنید.

لوکیشن جزیره لاوان روی گوگل‌مپ

۶. جزیره لارک

تجربه زندگی دور از هیاهو!

می‌خواهید از هیاهوی زندگی روزمره دور شوید، جزیره لارک بهترین مقصد است!

جاهای دیدنی جزیره لارک راهنمای سفر به جزیره لارک

عکس از: سایت Google Maps

لارک در جنوب شرقی جزیره قشم قرار دارد و اسکله شهید ذاکری قشم، بهترین مسیر دسترسی به جزیره لارک است. این سفر دریایی تقریبا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. برای بازدید از جزیره لارک، یک روز کافی است؛ اما می‌توانید شب را هم در اقامتگاه‌های بومگردی جزیره بمانید و فردا برگردید.

جاهای دیدنی جزیره لارک راهنمای سفر به جزیره لارک

عکس از: سایت Google Maps

حدود ۳۰۰ نفر در این جزیره زندگی می‌کنند که بیشتر به ماهیگیری و پرورش بز مشغول هستند. تمام جزیره کوچک لارک فقط با یک جاده خاکی به هم متصل می‌شود؛ پس خبری از ماشین‌های پیشرفته نیست و حمل‌ونقل بیشتر با موتور انجام می‌شود. البته می‌توانید پای پیاده هم به جاهای دیدنی جزیره سر بزنید.

لوکیشن جزیره لارک روی گوگل مپ

۷. جزیره ابوموسی

استراتژیک و نفت‌خیز

جزیره ابوموسی، جنوبی‌ترین و نزدیک‌ترین جزیره ایران به امارات است. به دلیل فعالیت‌های صنعتی در اطراف جزیره، گردشگری در ابوموسی آنقدرها هم پیشرفت نکرده است. گشت در جزیره، کایاک‌سواری، ماهیگیری و غواصی، اصلی‌ترین تفریحات جزیره هستند.

ابوموسی sahebkhabar

عکس از:‌ سایت Sahebkhabar

تورهای بسیار محدودی به این جزیره برگزار می‌شود. اگر قصد سفر به ابوموسی را دارید، باید خودتان را به فرودگاه بندرعباس برسانید. پروازهای محدودی به صورت هفتگی از بندرعباس به ابوموسی انجام می‌شود.

لوکیشن جزیره ابوموسی روی گوگل‌مپ

۸. جزیره مینو

جزیره، اما نه در خلیج فارس!

تا این بخش از مطلب، در خصوص جزیره‌های خلیج فارس صحبت کردیم، بیایید به سراغ جزیره‌ای متفاوت برویم!

جزیره مینو (جزیره صلبوخ)، جزیره‌ای است که مابین دو شهر آبادان و خرمشهر، در میان اروند رود قرار گرفته است. مساحت جزیره ۹ کیلومتر است و دسترسی به آن از طریق پلی فلزی صورت می‌گیرد که در جنوب جزیره قرار دارد.

جزیره مینو eghtesaad24

عکس از: سایت Eghtesaad24

اگر به دنبال تجربه‌ای متفاوت هستید، می‌توانید به سراغ جزیره‌ای بروید که میان نخلستان‌ها و نیزارهای انبوه و آب‌های اروند رود محاصره شده است! تجربه غذاهای عربی، فرهنگ ناب مردم محلی و اقامت در مضیف (اتاق‌های ساخته شده با نی) را هیچ‌جای دیگری نمی‌توانید تجربه کنید.

1839776 424

عکس از: سایت Fararu

لوکیشن جزیره مینو روی گوگل‌مپ

۹. جزیره سیری

ورود بانوان ممنوع؛ به‌جز عید نوروز!

سیری نام جزیره‌ای کاملا مسطح و ذوزنقه‌ای شکل در خلیج همیشه فارس است. این جزیره محل سکونت اهالی بومی و کارمندان دکل‌ها و تجهیزات نفتی است. به دلیل ارزش بسیار زیاد این جزیره در صنعت نفت ایران، منطقه کاملا نظامی است.

siri 5

اگر سری به جزیره ابوموسی زدید، می‌توانید سفر نیم‌روزه‌ای با قایق به این جزیره ۱۷ کیلومتری داشته باشید و غروب آفتاب را در ساحل زیبای جزیره تماشا کنید. اگر جزیره ابوموسی مقصدتان نیست، باید از بندر لنگه به جزیره سیری بروید.

لوکیشن جزیره سیری روی گوگل‌مپ

۱۰. جزیره کوشک

زیبای محدودشده!

برویم سراغ جزیره عجیب دیگری که در دل سد ایجاد شده است! جزیره کوشک یا جزیره سد شهید عباسپور، نزدیک مسجد سلیمان و شهرستان اندیکا است. این جزیره در دریاچه سد شهید عباسپور قرار دارد.

جزیره کوشک

عکس از: سایت X

رفت‌وآمد به این جزیره توسط قایق انجام می‌شود و پیکنیک، عکاسی، قایق و دوچرخه‌سواری از محبوب‌ترین تفریحات آن هستند. البته گفته می‌شود در حال حاضر این جزیره برای بازدید عموم باز نیست و فقط افراد خاصی امکان دسترسی به آن را دارند.

لوکیشن جزیره کوشک روی گوگل‌مپ

توصیه‌های علی‌بابا برای سفری به‌یادماندنی به جزایر جنوب ایران

خب، اسم این جزایر را شنیده بودید؟ تجربه سفر به آن‌ها را دارید؟ درست است که این جزایر کوچک هستند و امکانات رفاهی و تفریحی کیش و قشم را ندارند، اما به شما اطمینان می‌دهیم که از دیدنشان پشیمان نخواهید شد.

دسترسی به بیشتر این جزیره‌ها از کیش و قشم و بندرعباس ممکن است. پس اگر سفر چند روزه‌ای به این مقاصد برنامه‌ریزی کردید، نصف روزتان را به بازدید از این جزیره‌ها اختصاص دهید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.