چشم بر هم بزنید، عید شده و تعطیلات نوروز از راه رسیده. بعد از یک سال کار و تلاش و دوندگی، حق شماست که خستگی در کنید و در تعطیلات نوروز خوش بگذرانید. اما واقعا بهترین جای ایران برای مسافرت نوروزی کجاست؟
شهرهای زیادی هستند که تعطیلات عید حسابی شلوغ میشوند و طرفدار زیادی دارند. اما علیبابا ۱۱ پیشنهاد هیجانانگیز برای شما دارد. نگاهی داریم به جاهای دیدنی ۱۱ مقصد سفر هیجانانگیز برای سفر نوروز.
۱. راهنمای سفر نوروزی به یزد
چشمهای شما بهاندازه کافی اتوبان و مرکزخریدهای لوکس دیده. تعطیلات عید وقت مناسبیست که به چشمها و ذهنتان مرخصی بدهید و خودتان را به یکی از متفاوتترین شهرهای ایران یعنی یزد مهمان کنید.
چطور به یزد برویم؟
با ماشین، اتوبوس، قطار یا هواپیما میتوانید به یزد بروید. برای سفر به یزد همه این وسایل نقلیه موجود است که انتخاب را خیلی خوب میکند.
در یزد کجا اقامت کنیم؟
در یزداین امکان را دارید که در هتلهای سنتی یزد یا خانههای قدیمی بازسازیشده اقامت کنید که خودش تجربه متفاوت و جذابی است. هتلهای لوکسی مثل پارسیان صفائیه، هتل داد، هتل متوسط مثل فیروزه و پارسیان آزادی یا هتل اقتصادی مثل هتل سنتی کوروش. دامنه قیمت رزرو هتل در یزد را افزایش دادهاند.
از کدام جاهای دیدنی یزد دیدن کنیم؟
پایتان را از هتل بیرون بگذارید، در قلب جاهای دیدنی یزد هستید، چراکه کوچه و خیابانهای این شهر تاریخی با معماری تماشایی و دستنخوردهای که دارند، ساعتها سرتان را گرم میکنند. کافیست کفش راحت بهپا کنید و در خیابانها قدم بزنید. ساباطها یا دالانهای قدیمی یزد با حالوهوای تاریخیشان، خستگی را از تن مسافر میگیرند.
با ادامه پیادهروی در خیابان امام خمینی میرسید به مجموعه امیر چخماق که در آن همه چیز پیدا میشود، از بازار و آب انبار تا مسجد. ما که میگوییم از بستنیفروشیهای این حوالی غافل نشوید و سوغات یزد مثل قطاب و باقلوای تروتازه را همینجا بخرید. ترمهفروشیها را هم در خیابان امام خمینی میبینید.
در میدان امیرچخماق، موزه آب یزد را پیدا میکنید که در خانه کلاهدوز قرار دارد. در همین خیابان مسجد جامع کبیر یزد قرار گرفته که از دوره تیموری بهجا مانده. فراموش نکنید سری به خانه لاریها بزنید که خیلی چشمنواز است و معماری دوره قاجار را نشانتان میدهد.
حالا وقتش است یکی از معروفترین جاهای دیدنی یزد را ببینید، آتشکده بهرام در خیابان کاشانی. آتشکده یزد مهمترین یادگار زرتشتیان در یزد بهحساب میآید که آتش مقدس آن برای ۱۵۰۰ سال روشن مانده. میتوانید این آتش را از نزدیک تماشا کنید. بعد از تماشای ساختمان چشمنواز آتشکده یزد، میتوانید سری به نمایشگاه مردمشناسی زرتشتیان و آب انبار ساختمان بزنید.
باغ دولتآباد و بادگیر معروفش، موزه آینه، بازار خان و آب انبار گیو حسابی سرتان را گرم میکنند. زندان اسکندریه، برج ساعت در میدان و موزه مارکار، مدرسه رضاییه، کوچه مازاریها و آسیاب آبی کوشک نو را از دست ندهید. بیرون شهر هم دیدنیهای جذابی وجود دارد، مثل زیارتگاه چک چک زرتشتیان، آسیاب اشکذر، قنات زارچ، قلعه سریزد، پارک کوهستان و روستای خرانق.
۲. راهنمای سفر نوروزی به کیش
حتی اگر قبلا به کیش سفر کرده باشید، مطمئن باشید برای بار دوم یا چندم باز هم حسابی به شما خوش میگذرد. علتش این است که هم میتوانید کنار ساحل بنشینید و از سکوتی که با صدای موجها میشکند لذت ببرید، و هم این امکان را دارید که با ورزشهای آبی هیجانانگیز خودتان را مشغول کنید، بهویژه در مسافرت نوروزی که هوا برای پیادهروی و ورزش عالیست.
چطور به کیش برویم؟
قیمت بلیط هواپیما به مقصد کیش در تعطیلات عید گرانتر است. بعضیها هم ترجیح میدهند تا بندر آفتاب زمینی سفر کنند و از آنجا ماشینشان را با کشتی به کیش برسانند. از هر راهی که بروید، ساحل و آسمان پاک جزیره حالتان را جا میآورد.
در کیش کجا اقامت کنیم؟
خوبی کیش این است که هتل زیاد دارد و میتوانید هتل مناسب بودجهتان پیدا کنید. در مجموع قیمت اقامت در هتل های کیش متغیر است. به طور کلی بهترین هتل های کیش به این شکل است:
در سفر لوکس به کیش نگاهتان به هتل مارینا پارک و ترنج باشد. هتلهای داریوش و بینالمللی هم طرفداران خودشان را دارند. هتلهای صدف، لوتوس و لیلیوم قیمت متوسطی دارند. در سفر اقتصادی هتل ستاره و شباویز را در نظر داشته باشید.
از کدام جاهای دیدنی کیش دیدن کنیم؟
حالا که به کیش آمدهاید و به هتل رسیدهاید، کجا را ببینید؟ کشتی یونانی، باغ پرندگان، شهر زیرزمینی، آب انبار و شهر حریره، قلعه جنی و درخت سبز کیش از بهترین جاهای دیدنی کیش بهحساب میآیند. در اسکله تفریحی کیش و ساحل معروفش پیادهروی، عکاسی و استراحت کنید. همینطور میتوانید به بولینگ مریم سر بزنید و چند ساعتی با بیلیارد و بولینگ مشغول شوید.
اگر با بچه سفر میکنید، در دلفیناریوم کیش به او خیلی خوش میگذرد. دیدن ماهی در آکواریوم کیش یا بازی در شهربازی هایلند هم برای بچهها و بزرگترها هیجانانگیز است.
در جزیره کیش بازار تفریحات آبی داغ داغ است. اینجا انواع قایق از قایق کفشیشهای تا بنانا و شاتل پیدا میکنید. اما همهاش این نیست. پاراسل، اسکی روی آب، غواصی، جتاسکی و خیلی کارهای دیگر را هم میتوانید در برنامهتان بگذارید. از تفریحات آبی کیش مثل سافاری با لندکروز، موتورسواری، سوار شدن کشتی تفریحی و دوچرخهسواری کنار سواحل کیش غافل نشوید. البته که باید سر کیسه را شل کنید و برای هر کدام از این سرگرمیها حسابی هزینه کنید.
برای بعضیها سفر با خرید برابر است و دست خالی از مسافرت نوروزی برنمیگردند. کیش مرکزخریدهای زیادی دارد که اگرچه لباس، لوازم جانبی و لوازم آرایشی آنها مثل گذشته قیمت ارزانتری ندارند، اما طرفداران خودشان را حفظ کردهاند، مثل پاساژهای دامون، کوروش، پردیس دو، ونوس و مروارید.
۳. راهنمای سفر نوروزی به دزفول
دزفول هم برای علاقهمندان به آثار تاریخی جذاب است و هم طبیعتگردان را راضی میکند، پس یکی از بهترین انتخابها برای مسافرت نوروز است.
چطور به دزفول برویم؟
گذشته از ماشین، با اتوبوس و هواپیما میتوانید به دزفول برسید. این شهر ایستگاه راهآهن ندارد، اما از تهران میتوانید قطار اندیمشک را سوار شوید. از راهآهن اندیمشک تا دزفول ۱۲ کیلومتر راه است که با تاکسی میروید.
در دزفول کجا اقامت کنیم؟
دزفول هتل لوکس ندارد، اما هتلهای متوسط و اقتصادی آن قیمت مناسب و امکانات کافی دارند، مثل هتل جهانگردی و هتل آوان از بهترین هتل های دزفول هستند که قیمتهای متنوعی دارند.
از کدام جاهای دیدنی دزفول دیدن کنیم؟
بازار قدیم دزفول یا آنطور که محلیها میگویند، بازار کهنه، توقع شما را از گشتوگذار در بازاری تاریخی برآورده میکند. سوغات دزفول را از همین بازار سرپوشیده میتوانید بخرید، مثل کپو و محصولات حصیری، گلیم، نمد، طلای ۲۴ عیار، ورشو، قلم نی خوشنویسی و البته خوراکیهای هیجانانگیزی مثل کلوچه دزفول و خرما. خراطی در دزفول هنر معروفیست و بهترین محصولات خراطیشده را در بازار کهنه میبینید.
در تعطیلات نوروز هوای دزفول ملایم و مهربان است، پس فرصت قدم زدن در بافت قدیم شهر را از دست ندهید، کوچههای باریکی که خانههای آجری با درهای قدیمی و شوادون یا همان زیرزمین را در دل خود جا دادهاند و شما را به سفری در زمان میبرند.
در این شهر آجری، ساباطهای معروف کتابی، زرشناس، سیلانی و کاروان را ببینید. معروفترین ساباط دزفول یا بهگفته محلیها سعباط، ساباط صفار است که از دوره قاجار بهجا مانده.
بقعه شاه رکنالدین، خانه تاریخی تیزنو، خانه تاریخی سوزنگر، حمام کرناسیون و مسجد جامع جاهای دیدنی دزفول بهشمار میروند؛ اما در شهری که رودخانه جریان دارد، ساحل و پلها را نباید از دست داد. پل قدیم دزفول در زمان شاپور اول ساسانی ساخته شده، در ساحل دز بنشینید و غروب را پشت پل تماشا کنید. درست است که آسیابهای آبی شوشتر خیلی معروفند، اما در دزفول هم آسیاب آبی وجود دارد که در دوره ساسانی ساخته شدهاند.
نمیشود تا دزفول بروید و پارک ساحلی علی کله وکَتهای همیشه خنک آن را نبینید. اینجا یکی از معروفترین جاهای دیدنی دزفول است که هم محلیها دوستش دارند و هم مسافران به آن سر میزنند. آرامگاه یعقوب لیث صفاری را بیرون شهر پیدا میکنید. بقایای شهر گندی شاپور، آرامگاه سبز قبا، پارک جنگلی میلاد، پارک جنگلی لادن، پارک جنگلی لاله، قلعه شاداب و چال کندی از دیگر دیدنیهای دزفول هستند.
اما بعضی از جاهای دیدنی دزفول خارج شهر قرار گرفتهاند که برای بازدید از آنها باید وقت بیشتری بگذارید و اهل گردش در طبیعت باشید. برای دیدن دریاچه شهیون باید حدود یک ساعت پیادهروی کنید، اگرچه منظره دلانگیز آن خستگی را از تن شما بیرون میکند.
آبشار شِوی ۱۰۰ متر بلندی و ۴۰ متر عرض دارد و هوس دیدنش به جان خیلی از طبیعتگردها افتاده است. اما برای دیدنش باید شرایط جسمی خوبی داشته باشید و برای کمی کوهنوردی سبک آماده باشید. مقصد محبوب دیگر طبیعتگردها، دره کول خرسون است. برای دیدن کول خرسون یا دره ارواح بدون راهنما نروید.
روستای پامنار دزفول هم بین طبیعتگردها خیلی معروف است. میتوانید با قایق خودتان را به پامنار برسانید و آنجا چادر بزنید.
۴. راهنمای سفر نوروزی به رشت
رشت مقصد سفریست که در همه فصلها خواهان دارد. وقتی بررسی میکنید تعطیلات عید را کجا بروید، رشت را هم درنظر بگیرید.
چطور به رشت برویم؟
رسیدن به رشت راحت است، با اتوبوس، قطار، هواپیما و ماشین به اینجا میرسید. قطار تهران رشت از منظرههای باصفایی میگذرد و قیمت بلیط آن هم مقرونبهصرفه است. بلیط اتوبوس را میتوانید با قیمتهای متفاوتی تهیه کنید. علاوهبراین از تهران، مشهد، اهواز و کیش پرواز به رشت انجام میشود.
در رشت کجا اقامت کنیم؟
هتلهای رشت امکانات و قیمت متنوعی دارند. هتل کادوس ۵ ستاره است که هزینه بالایی دارد ولی قیمت رزرو هتل ۴ ستاره شبستان کمتر خواهد بود.
هتلهای پامچال و شبستان برای سفر متوسط و هتل اردیبهشت و غدیر برای سفر اقتصادی مناسب هستند.
از کدام جاهای دیدنی رشت دیدن کنیم؟
اسم رشت که بیاید، یاد بازار معروفش میافتیم. بازار رشت پر از رنگ و بو و مزه است. از ماهیهای تازه و دودی تا پرنده زنده، از انواع زیتونهای خوشرنگورو تا رب انار ترش و هیجانانگیز، همه چیز اینجا پیدا میشود. سوغات رشت را همینجا بخرید، زیتون، روغن زیتون، رب انار، رب آلوچه، سبزیهای خوشعطر محلی، حصیر و ماهی. خسته که شدید، یادتان باشد رشته خشکار داغ و تازه سفارش بدهید که همه خستگیها را با خودش میبرد.
بعد سری به مسجد صفی بزنید که بنای تاریخی آن چشمتان را میگیرد. میتوانید وارد مسجد شوید و شمع روشن کنید. بعد راستههای بازار را ادامه دهید و در کوچههای قدیمی این حوالی قدم بزنید. تماشای خانهها و مغازههای قدیمی خالی از لطف نیست و شما را به گذشته میبرد. باغ محتشم یا پارک شهر از جاهای دیدنی رشت که از دوره قاجار برای رشت مانده که قدم زدن در آن خیلی میچسبد.
در پارک شهر، عمارت کلاه فرنگی رشت را پیدا میکنید. آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی در خیابان میرزا کوچک خان و موزه مردمشناسی رشت در نزدیکی سبزه میدان، املش، پارک جنگلی سراوان و… از دیگر جاهای دیدنی رشت به حساب میآیند.
از سبزه میدان تا میدان شهرداری، پیادهراه قشنگی است که از راه رفتن در آن خسته نمیشوید. این پیادهراه سنگفرششده شما را به میدان معروف شهرداری رشت میرساند. اینجا گذشته از عمارت شهرداری، ساختمان پست و هتل ایران را میبینید؛ جایی که میتوانید به کبوترها دانه بدهید، عکاسی کنید، کباب و جگر بخورید، یا به تماشای زیباییاش بنشینید.
۵. راهنمای سفر نوروزی به بوشهر
وقتی به بهترین جای ایران برای سفر نوروزی فکر میکنید، بوشهر انتخاب هوشمندانهایست. از طرفی هزینه اقامت و خورد و خوراک خیلی بالا نیست و امکان سفر متوسط در آن وجود دارد. از طرف دیگر آفتابش ملایم است و ساحلش دلچسب.
چطور به بوشهر برویم؟
برای سفر به بوشهر میتوانید ماشین را امتحان کنید. همچنین میتوانید هزینه کمی بپردازید و بلیط اتوبوس بخرید یا سفر هوایی را انتخاب کنید که هزینه بلیط آن طبیعتا بیشتر است.
در بوشهر کجا اقامت کنیم؟
در بوشهر که باشید، هتل جهانگردی دلوار، هتل پاسارگاد و هتل پلاس ۲ گزینههای خوبی برای اقامت هستند. هتل آپارتمان یاس اقتصادیتر است و قیمت کمتری دارد.
از کدام جاهای دیدنی بوشهر دیدن کنیم؟
عمارت تاریخی گلشن، آبانبار قوام و عمارت دهدشتی در نزدیکی ساحل از جاهای دیدنی بوشهر هستند. عمارت تاریخی ملک خیلی قشنگ و ارزشمند است، اما تنها از بیرون میتوانید آنرا ببینید. در قبرستان انگلیسیها تعدادی از سربازان جنگ اول جهانی خوابیدهاند.
موزه دریا و دریانوردی خلیجفارس و گورستان سیراف هم توجهتان را جلب میکند. در این موزه تجهیزات دریانوردی قدیمی به نمایش درآمده است، مثل کشتی پرسپولیس که آلمانیها به ناصرالدین شاه هدیه داده بودند. در عمارت کلاهفرنگی از اشیای مربوط به دریانوردی بازدید میکنید، مثل ظرف غذای سربازان یا بیسیم.
از بازار قدیم بوشهر که زمانی بسیار پررونق بوده، چیز زیادی باقی نمانده است، اما اگر به آثار تاریخی علاقهمند هستید، به محله دهدشتی و بازار بوشهر بروید و با چشم خودتان ببینید. نخلستانهای بوشهر حالوهوای دلچسبی دارند. قدم زدن زیر درختان نخل، وقتی آفتاب بهاری با ملایمت روی صورتتان میافتد، فراموششدنی نیست. نیازی نیست بگوییم بدون خریدن چند جعبه خرما از بوشهر برنگردید.
از آنجا سری به بازار ماهیفروشان بزنید، جایی که بهشت طرفداران غذای دریاییست. بعد راهی ساحل بوشهر شوید که هر قدر آنجا بنشینید، خسته نخواهید شد. ساحل بوشهر امکانات مدرن و ویژهای ندارد، اما بکر و تماشایی است. شاید ویژگی خاص ساحل بوشهر را شنیده باشید، تجربه دیداری خاصی که بینظیر است. پایین بودن بوشهر از سطح دریا باعث میشود کشتیها را نه روی خط افق که شناور در وسط دریا ببینید.
غروب در ساحل بنشینید و به هیچکدام از مشکلات و گرفتاریها فکر نکنید. بعد راهی رستوران شوید تا طعم قلیه یا ماهی کبابی روزتان را کامل کند. شاید هم بخواهید قبل شام سری به گنبد نمکی جاشک بزنید.
۶. راهنمای سفر نوروزی به چابهار
بعضیها بهدنبال سفر متفاوتند. جایی که تا حالا شبیهش را ندیده باشند و پر از تجربههای تازه باشد. با چنین حسی به چابهار فکر کنید؛ بندری در استان سیستان و بلوچستان که در ساحل اقیانوس هند و دریای عمان قرار گرفته.
چطور به چابهار برویم؟
سفر زمینی به چابهار میتواند خستهکننده باشد، اما اگر اهل سفرید، این شما و این جاده. از تهران تا بندر چابهار هزار و ۸۱۰ کیلومتر فاصله است. شما میتوانید بلیط اتوبوس تهران به چابهار را هم با قیمت متفاوتی تهیه کنید.
اما راهی که تورهای مسافرتی و خیلی از مسافران انتخاب میکنند، راه هواییست. قیمت بلیط هواپیما تهران چابهار هم به تناسب نوع پرواز متغیر است. راه دیگری هم وجود دارد که کمی پردردسر است. با قطار به بندرعباس میروید و از آنجا اتوبوسهای چابهار را سوار میشوید.
در چابهار کجا اقامت کنیم؟
هزینه هر شب اقامت در چابهار برای یک نفر به محل اقامت و کیفیت آن بستگی دارد. چابهار چندین هتل ۳ و ۴ ستاره دارد و برای انتخاب هتل مناسب دستتان باز است. از ارزانترها هتل فردوس و از گرانترها هتل بینالمللی فردوس گزینههای خوبی برای ماندن در چابهار هستند.
از کدام جاهای دیدنی چابهار دیدن کنیم؟
حالا که این راه دور را آمدهاید و به بندر چابهار رسیدهاید، گشتوگذارتان را با رفتن به ساحل چابهار شروع کنید. در این بندر یکی از زیباترین ساحلهای کشور را پیدا میکنید. به ساحل دریابزرگ سر بزنید و ببین موجها با این ساحل صخرهای چه بازی قشنگی بهراه انداختهاند.
موجهای بلند با صخرهها برخورد میکنند، چند متر به هوا میروند و موجفشان درست میکنند. ذرات آب در هوا پخش میشود و در روشنای روز میدرخشند. غروب در این ساحل رویاییست، درست شبیه چیزی که در فیلمهای سینمایی میبینید.
اما این همه راه نیامدهاید که یک جا بنشینید. باید کمی از مرکز شهر دور شوید و در فاصله ۱۵ کیلومتری گواتر، خودتان را به دریاچه لیپار برسانید. اینجا به ساحل صورتی معروف است و نمونهاش در چند جای دیگر دنیا مثل استرالیا، کانادا و بولیوی پیدا میشود.
رنگ آب این دریاچه از صورتی خیلی ملایم تا پررنگ تغییر میکند. علتش هم فعالیت پلانکتونهای گیاهیست و تاژکدارانی که خیلی ریزند و موقع جزر و مد در خلیچ گواتر پیدا میشوند. اگرچه این ساحل و تالاب مصنوعی است، پرندگان مهاجر راهش را پیدا کردهاند.
همین مسیر را که به سمت گواتر ادامه بدهید، یکی از جذابترین جاهای دیدنی چابهار را میبینید. کوههای مینیاتوری که بهدرستی به کوههای مریخی معروف شدهاند. تماشای این کوهها که در کنار جاده قرار دارند، این حس را به شما میدهد که با سفینه در مریخ فرود آمدهاید. فرسایش و جنس خاک دست به دست هم دادهاند تا تصویر عجیبی بسازند.
در ۱۱ کیلومتری چابهار به تیس میرسید؛ جایی که پلاژ ساحلی معروفی دارد و مسجد تک مناره آن تصویر تازهای از مسجد در ذهنتان میسازد؛ تصویری که بیشباهت به مسجد رنگونیها در آبادان نیست. در تیس درخت انجیر معابد هم پیدا میکنید. کوه گِلافشان، موزه محلی چابهار، ساحل تماشایی درک در روستای درک، دماغه پزم و ساحل مکران در بریس جاذبههای دیگر چابهار هستند.
در این سفر از بازار چابهار و خرید غافل نشوید. مرکز تجاری تیس، پردیس، فردوس و ابریشم را ببینید و در آخر راهی بازار سنتی شوید. جایی که سوغات چابهار را پیدا میکنید و حالوهوای خاصش در یادتان میماند. ادویه، لباس محلی، پارچههای بلوچی، سوزندوزی، زیورآلات سنتی، صدف و صنایع دستی را همینجا بخرید.
۷. راهنمای سفر نوروزی به گرگان
اگر دلتان برای سرسبزی و جنگلهای انبوه تنگ شده، گرگان همان جاییست که دنبالش هستید. در این سفر آنقدر درخت و دریاچه میبینید که حسابی خستگی از تنتان میرود. هم در دل شهر جاهای دیدنی خواهید یافت و هم در حوالی گرگان و روستاهای اطرافش.
چطور به گرگان برویم؟
راههای رسیدن به گرگان زیاد و ساده هستند. اگر ماشین ندارید، راهی فرودگاه شوید و با پرداخت هزینه بلیط پرواز تهران گرگان در فرودگاه گرگان پیاده شوید. هزینه قطار تهران به گرگان از پرواز آن کمتر است. اتوبوسهای تهران گرگان هم قیمت خیلی پایینتری دارند.
در گرگان کجا اقامت کنیم؟
گرگان چند هتل با ستارههای مختلف دارد که برای بودجههای گوناگون مناسب هستند، مثل هتل آذین و هتل جهانگردی ناهارخوران.
از کدام جاهای دیدنی گرگان دیدن کنیم؟
نمیشود از گرگان بگویید و یاد جنگل ناهارخوران نیفتید. اینجا چسبیده به شهر است و امکانات رفاهی مثل آلاچیق و پارکینگ دارد. میتوانید ساعتها زیر درختان این جنگل هیرکانی که میلیونها سال عمر کردهاند، خستگی درکنید و هوای تمیز را نفس بکشید.
گذشته از رودخانه زیارت و چند چشمه که در محوطه پارک جنگلی ناهارخوران پیدا میکنید، به شهربازی هم دسترسی دارید. جاده ناهارخوران پر از رستوران است و دغدغه غذا نخواهید داشت. از این پارک جنگلی تا روستای زیارت فقط ۷ کیلومتر فاصله دارید. این روستا طبیعت چشمنوازی دارد و مقصدی ییلاقی بهشمار میرود.
پارک جنگلی النگدره نزدیک ناهارخوران است، جنگلی انبوه و پردرخت که دوستداران پیکنیک، پیادهروی و هواخوری آن را خیلی میپسندند. رودخانه قلاشی از دل جنگل النگدره میگذرد. گزینه بعدی شما جنگل شصت کلاست که فاصلهای تا شهر ندارد و دو آبشار و یک رودخانه هم در دلش قرار گرفته است. رفتن به تالال گمیشان یا روستای جهان نما هم خالی از لطف نیست.
کاخ موزه گرگان که ساختمانش از دوره پهلوی اول بهجا مانده و موزه باستان شناسی را ببینید. مسجد جامع گرگان، بازار قدیمی نعلبندان و خانه امیر لطیفی یا موزه صنایع دستی نزدیک هم قرار گرفتهاند که دیدن هیچکدام را نباید از دست بدهید. در همان نزدیکی میتوانید به جاهای دیدنی گرگان مثل خانه تقوی سر بزنید و سوغات گرگان را تهیه کنید، مثل نان پادرازی و شرینی سرغربیلی. بعد در کافه سرای باقریها که از قاجارها بهجا مانده، برای رفع خستگی نوشیدنی بخورید.
۸. راهنمای سفر نوروزی به شوشتر
بهار بهترین زمانیست که میتوان به خوزستان سفر کرد. درختان کُنار میوه میدهند، گل کاغذیها شکوفه میکنند و آفتاب ملایم است. شوشتر شهری تاریخیست که جاذبههای آن گردشگران را جذب خود میکند و آبشارهای معروفی دارد.
چطور به شوشتر برویم؟
اگر سفر با ماشین شخصی موردنظر شما نباشد، برای سفر به شوشتر چند گزینه دارید. درصورتی که هزینه کمی بپردازید و بلیط اتوبوس بخرید، مستقیم به شوشتر میروید. بعضیها در سفر با قطار راحتند. به مقصد اهواز بلیط بخرید و از آنجا با تاکسی خطی یا اتوبوس به شوشتر بروید.
قیمت بلیط قطار چندان گران نیست و مثل همیشه گزینه راحت و گران هواپیماست. دامنه قیمت بلیط هواپیما تهران اهواز از قیمت بلیط آن گرانتر است.
در شوشتر کجا اقامت کنیم؟
شوشتر هتلی مدرن به اسم هتل گرگر و چند هتل سنتی دارد، اقامتگاه سنتی طبیب، عمارت افضل، هتل سنتی شوشتر و هتل سرابی.
از کدام جاهای دیدنی شوشتر دیدن کنیم؟
بین جاهای دیدنی شوشتر سازههای آبی یا بهگفته محلیها آبشارها، از همه معروفتر هستند. هر جای شهر که باشید و سراغ آبشارها را بگیرید، شما را راهنمایی میکنند.
آنچه شما امروز از آبشارهای شوشتر میبینید، در دوره شاپور اول ساسانی شکل گرفته که خیلی هم باشکوه و تماشاییست؛ شکوهی که در روشنای روز قشنگ است و در تاریکی شب، وقتی که چراغها را در گوشه و کنار این سازه روشن میکنند، جذابتر هم میشود. از میان دالانهای دستسازش که میگذرید و صدای ریزش شدید آب را میشنوید، عظمت این شاهکار مهندسی را بیشتر احساس میکنید.
آسیابهای آبی یا آبشارهای شوشتر کیلومترها ادامه دارند و همگی ثبت یونسکو شدهاند. قلعه سلاسل، بند میزان و برج کلاه فرنگی هم بخشی از آن بهحساب میآیند، همینطور نهر داریون، پل بند لشکر و پل شادُروان که هر کدام را میتوانید جداگانه ببینید.
باغ خان در کنار رود گرگر، مسجد جامع شوشتر و بازار سنتی شوشتر دیدنیهای دیگر این شهر هستند. سوغات شوشتر یعنی کلوچه، خرما و کپو را از بازار بخرید.
بعد میتوانید سری به خانههای تاریخی شوشتر مثل خانه موستوفی و خانه مقدم بزنید که هر دو کافه رستوران دارند و در آنها قلیه ماهی و نان چربی پیدا میشود. خانه مرعشی، خانه کجباف و محله قدیمی سادات هم دیدنی هستند.
۹. راهنمای سفر نوروزی به نیشابور
نیشابور شهر قشنگیست، بهویژه که فصل بهار به هر شهری جلوه زیباتری میدهد. شهر فیروزهها در امتداد کوههای بینالود قرار گرفته و بناهای تاریخی زیادی دارد.
چطور به نیشابور برویم؟
گذشته از سفر زمینی با ماشین یا اتوبوس، با قطار هم میتوانید به نیشابور سفر کنید. قیمت بلیط اتوبوس تهران به نیشابور ارزان است و بسته به مدل اتوبوس فرق میکند.
راه دیگری هم پیش رو دارید. با هواپیما به مشهد بروید و بعد از یک ساعت و نیم سفر زمینی به نیشابور برسید.
در نیشابور کجا اقامت کنیم؟
با پرداخت یک هزینه معقول میتوانید یکی از هتلهای نیشابور را رزرو کنید. هتل ۴ ستاره امیران و هتل ۲ ستاره جهانگردی از گزینههای اقامت در این شهر هستند.
از کدام جاهای دیدنی نیشابور دیدن کنیم؟
در شهر فیروزهتراشی جاذبههای گردشگری زیادی هست که چند روزی شما را مشغول میکنند. آرامگاه دو شاعر بزرگ، عمر خیام نیشابوری و عطار نیشابوری از دیدنیهای برجسته این شهر بهحساب میآیند.
آرامگاه خیام از جاهای دیدنی نیشابور که مهندس هوشنگ سیحون در ۱۳۴۱ آن را طراحی کرده، میان درختان تنومند باغ خیام قرار گرفته است. در این بنا که ظاهری شبیه ستاره دارد، ۱۰ کتیبه ساخته شده تا ادای دینی باشد به تخصص خیام در ریاضی، ادبیات و ستارهشناسی؛ چرا که تعداد کتبهها بهاندازه اولین عدد دورقمیست و کتبهها با رباعیهای خیام تزیین شدهاند. در این باغ تندیس خیام و موزه تخصصی خیام را هم پیدا میکنید.
حالا سری به آرامگاه عطار نیشابوری بزنید که بنای هشت ضلعی آن در باغی قرار دارد. در وسط بقعه آرامگاه این شاعر بزرگ قرار گرفته. کاشیکاریهای بقعه چشمگیر است، اما بالاخره باید به راهتان ادامه دهید. کمی آنسوتر، آرامگاه کمالالملک، نقاش پرآوازه دوره قاجار را پیدا میکنید. آرامگاه کمالالملک هم اثر هنری مهندس هوشنگ سیحون است.
مسجد جامع نیشابور، باغ و عمارت امینالسلامی، بازار سرپوش نیشابور، کاخ شادیاخ، افلاکنمای خیام و کاروانسرای شاه عباسی از دیگر جاهای دیدنی نیشابور هستند. اگر از شهر بیرون بروید و حدود ۱۵ کیلومتر رانندگی کنید، سر از دهکده چوبی درمیآورید که در آن همه چیز از چوب ساخته شده و دیدنش تجربه جالبیست.
۱۰. راهنمای سفر نوروزی به کاشان
یکی از مقصد سفرهای جذابی که در همه فصلهای سال خواهان دارد، جایی نیست مگر کاشان. دیدنیهای کاشان زیادند و بهویژه اگر به معماری و آثار تاریخی علاقهمند باشید، حسابی خوش میگذرد.
چطور به کاشان برویم؟
خرید بلیط اتوبوس کاشان مقرونبهصرفه است. شاید هم سوییچ ماشین و چمدان کوچکی برمیدارید و پا در راه ۲۴۰ کیلومتری میگذارید.
در کاشان کجا اقامت کنیم؟
قیمت رزرو هتل در کاشان تنوع خیلی زیادی دارد. خوبی کاشان این است که با هر بودجهای هتل پیدا میکنید و برای انتخاب بین هتل سنتی و کلاسیک دستتان باز است، از هتلهای معروفی مثل خانه عامریها و مرشدی تا هتل نگارستان و هتل رز.
خانههای قدیمی زیادی در این شهر به هتل و اقامتگاه سنتی تبدیل شدهاند که ماندن در آنها تجربه دلپذیر و متفاوتیست. قبل از رزرو هتلهای سنتی حتما بررسی کنید که اتاق موردنظرتان سرویس بهداشتی و حمام داشته باشد.
از کدام جاهای دیدنی کاشان دیدن کنیم؟
احتمالا اولین جایی که به ذهنتان میرسد، باغ فین است. تعجبی هم ندارد، باغی بزرگ و وسیع با درختان تنومند و سکوتی سنگین که بناهای تاریخی چشمگیری در دلش جا داده. این باغ ایرانی در دوره صفوی شکل گرفته و در دورههای بعدی مثل قاجار بناهایی به آن اضافه کردهاند.
شاهنشین، کوشک صفوی، کوشک قاجاری و بالاخره حمام فین معروف از جاهای دیدنی کاشان را ببینید. معماری جذابی دارند و بدون این که احساس خستگی کنید، ساعتها مشغول تماشا میشوید.
در همان نزدیکیها به تپه سیلک سر بزنید که محوطه باستانی بهحساب میآید. حالا از راه رفته برگردید تا خانههای تاریخی کاشان را ببینید، یکی از دیگری چشمگیرتر. خانه بروجردیها، خانه طباطباییها یا خانه عباسیان هم گزینههای خوبی برای بازدید از خانههای تاریخی هستند. بعد میتوانید در کافه و رستوران خانه عامریها یا خانه منوچهریها با غذاهای سنتی کاشان خستگی درکنید.
بازار کاشان یادتان نرود که هم محل هیجانانگیزی برای خرید سوغات کاشان است و هم معماری فراموشنشدنی دارد. انواع عرقیجات، کلوچه، باقلوا، فرش و گلیم را در بازار پیدا میکنید. معمولا نزدیک خانههای تاریخی هم سوغاتفروشی پیدا میشود.
بعضیها دوست دارند به دیدنیهای اطرف کاشان هم سر بزنند، مثل مزار سهراب سپهری در روستای مشهد اردهال که بین مسیر تهران به کاشان قرار دارد؛ همینطور کویر مرنجاب و شهر زیرزمینی اویی در نوشآباد که به ترتیب ۵۸ کیلومتر و ۱۴ کیلومتر از کاشان فاصله دارند.
۱۱. راهنمای سفر نوروزی به سیراف
اگر دنبال سفر لوکس و مقصدی مدرن هستید، دور سیراف را خط بکشید. بندر سیراف برای کسانی مناسب است که عاشق سکوت، ساحل خلوت خلیجفارس و البته جاهای تاریخی هستند. سیراف که بعد از حمله مسلمانان مدتی به نام بندر طاهری معروف شد، در استان بوشهر و بین عسلویه و کنگان قرار گرفته. اینجا با تصوری که از شهر ساحلی دارید، خیلی متفاوت است و حسابی توجهتان را جلب میکند.
چطور به سیراف برویم؟
اگر بخواهید از راه عسلویه به سیراف برسید، میتوانید در ترمینال جنوب اتوبوس سوار شوید و سفری طولانی را به جنوب شروع کنید. گزینه گرانتر و راحتتر، خرید بلیط هواپیماست در صورت سفر با هواپیما از عسلویه تا سیراف حدود ۵۰ دقیقه فاصله دارید.
راه بعدی این است که به بوشهر سفر کنید، جاذبههایش را ببینید و بعد راهی سیراف شوید. از بوشهر تا سیراف حدود ۲۱۵ کیلومتر یا سه ساعت رانندگی پیش رو دارید.
میتوانید برای بندر کنگان بلیط اتوبوس بخرید و از آنجا فاصله ۳۷ کیلومتری را تا سیراف طی کنید. از شیراز تا بند سیراف ۳۱۲ کیلومتر راه است و این راه هم گزینه خوبی بهنظر میرسد.
در سیراف کجا اقامت کنیم؟
در سیراف خبری از هتل لوکس یا چیزی شبیه آن نیست، بلکه باید سراغ اقامتگاه بومگردی نصوری را در خیابان ساحلی بگیرید. راه دیگر این است که روز را در سیراف گردش کنید و با ۵۰ دقیقه رانندگی، شب را در عسلویه بمانید. هزینه اقامت در هتلهای کنگان کمی متنوعتر است که دستتان را برای انتخاب باز میگذارد.
از کدام جاهای دیدنی سیراف دیدن کنیم؟
سیراف در دوره ساسانی بندر پررونقی بوده و قدیمیترین بندر بینالمللی ایران بهحساب میآید. در این بندر هم تنوع دینی و هم قومی وجود داشته. افراد رومی، چینی و یونانی در کنار ایرانیها با دینهای مختلف با صلح زندگی میکردند. شاهد آن هم گورستانیست که مردههای مسلمان، مسیحی، زرتشتی و یهودی در آن در کنار هم دفن شده و به همین دلیل به گور تمدن معروف شده است. این گورستان که احتمالا نظیرش را ندیدهاید، در دره لیر قرار دارد.
در این دره چاههای سنگی را هم پیدا میکنید. این چاهها حدود ۱۰۰ حلقه کنار هم هستند که عمق بعضی از آنها بیشتر از ۱۰۰ متر است. در دره لیر آثار تاریخی دیگری مثل آب انبار و دخمهها را هم میبینید که از دوره ساسانی پابرجا ماندهاند.
مسجد جامع سیراف روی باقیمانده دژ دوره ساسانی ساخته شده و خودش مسجدی منارهدار و دیدنیست. سیراف مسجد معروف دیگری هم دارد، مسجد امام حسن بصری که روی تپهای چسبیده به شهر قرار گرفته و قدمتش به دوره ایلخانی میرسد.
یکی از جاهای دیدنی معروف سیراف قلعه نصوری است. این قلعه محل زندگی حاکم شهر و البته محل کارش بوده. دو طبقه است و در دوره قاجار ساخته شده. شیخ نصوری از خانهاش منظره قشنگ دریا را تماشا میکرده. اینجا که به قلعه شیخ هم معروف است، در حال حاضر در حال بازسازی است و فقط میتوانید از بیرون آن را ببینید.
آرامگاه سیبویه، آتشکده و آبشارهای مصنوعی را هم در برنامهتان جا دهید. اما گذشته از همه دیدنیهای تاریخی، ساحل و خیابان ساحلی سیراف را باید ببینید. خیابانی که یک طرفش خلیجفارس آبیست و طرف دیگرش خانههایی روی دامنه کوه، منظرهای که شاید شما را بهیاد ماسوله بیندازد. میتوانید کنار ساحل بنشینید و ساعتها به صدای موجها گوش دهید. بعد هم راهی بازار سیراف شوید و خرما و وسایل حصیری به یادگار بخرید.
حالا وقت خواندن پیشنهادهای شماست. بهترین جای ایران برای مسافرت نوروزی از نظر شما کجاست؟
عشق فقط یک کلام کردستان وسلام
بهترین جای ایران و در صدر جدول این شهر هایی که گفتید در ایام عید لرستان است و در تعجبم که شما حتی اسمی هم نیاوردید از لرستان.!!
همه شهرها وکوره ابادی ها رونوشتی ولی ازکرمانشاه کوردی وزیباوکورد زبان ما ننوشتی بژی کرماشانگم
برادر جان کردستان و لرستان و تبریز بسیار زیبا هستن ولی برای تعطیلات عید یکم سرد هستن….این شهرها از اواخر اردیبهشت بهشت میشن….
شاید منظور نویسنده این بوده که برای این بازه زمانی عید این شهرها اب و هوای پایدارتری دارن و مناسب ترن
سلام ممنون خیلی خوب توصیف کردید من چون به همه این شهرها از راه زمینی سفر کردم وبارها ان را تجربه کردم میگم اگر عاشق سفرید زمینی بریدچون هوایی فقط نیمی از انچه گفته شده خواهیددید
همه شهرای لرستان زیبا و بکر هستن.
شهرای سبز و پُرآب که جاهای دیدنی طبیعی و تاریخی زیادی دارن.
پیشنهاد میکنم یکم تحقیق کنید و حتما اگه قصد سفر دارید من همه شهرای لرستان رو بهتون پیشنهاد میکنم
همه هموطنان و جای جای ایران عزیزمان جذابیت خود را دارد.وجودتان سلامت و جیبتان پر پول به همراه دوستان و خانواده های بامرام بهتون خوش بگذره
شهر سبلان .شهر آبهای درمانی .گاومیش گولی .سرعین .بش باجلار .قوتور سوئی .ایلاندو.ساری سو .ابدرمانی پهنلو .و…و…و…مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی وهزار جای دیدنی که تو کل عمرتون ندین در ضمن کل تبریزی ها کلا اردبیلن و تبریز رو جای گردشگری اعلام میکنیم البته شمای نویسنده بگین نگین اردبیل مهمانهای خاصی دارن که از کردستان واصفهان و اونور دنیا که کیش باشه میان واسه ابهای طبیعشون واسه اردبیل .
عطر آنست که خود بگوید نه عطار🤫😏😂😂🤚🤚
تبریز و اصفهان هم خوبن
سلام، پیشنهادها جذاب بود، میشه به استان کرمان، شهر کرمان،شهداد، ماهان و بم با آثار ثبت شده ی یونسکو هم اشاره کرد، باغ شاهزاده ماهان، ارگ بم، کلوتهای شهداد، مجموعه گنجعلیخان کرمان و… به امید سالی پر از آرامش و تندرستی و بهبود اوضاع اقتصادی برای همه ی ایرانیان
شیراز