امامزاده ابراهیم شفت

روستای امامزاده ابراهیم شفت؛ بهشتی پنهان در دل کوه‌

هم زیارت و هم طبیعت‌گردی!

زندگی کردن در کلبه‌های چوبی، رویای کودکی بسیاری از ماست که در روستای امامزاده ابراهیم شفت رنگ واقعیت به خود گرفته است.

دیدنی‌های خطه سرسبز شمال کم نیست، از جنگل‌ها و درخت‌های سر به فلک کشیده‌شان گرفته تا ساحل‌های بکر و تالاب‌های دیدنی. اما در میان همه جاهای دیدنی شمال، شاید گذار کمتر کسی به مورد عجیب امامزاده ابراهیم شفت خورده باشد.

شاید برایتان سوال باشد که این روستا و امامزاده آن به چه دلیلی محبوب دل گردشگران شده‌اند؟

امامزاده ابراهیم یکی از نوادگان امام موسی کاظم است که بقعه‌اش در روستای شفت قرار گرفته است. علاوه بر امامزاده، معماری خانه‌ها و حال‌وهوای زنده و رنگارنگ روستا باعث پرآوازه شدن آن شده است.

امامزاده ابراهیم شفت کجاست؟
این روستا در استان گیلان و بخش جنوب شرقی شهرستان شفت قرار دارد.
امامزاده ابراهیم شفت کیست؟
امامزاده ابراهیم یا شازده ابراهیم از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است که مقبره ایشان در دل کوه‌های گیلان قرار گرفته است.
روستای امامزاده ابراهیم چه جاذبه‌هایی دارد؟
علاوه بر مقبره امامزاده ابراهیم، جاذبه‌های طبیعی مانند رودخانه، جنگل‌های زیبا و… هم در این روستا وجود دارد. همچنین معماری زیبا و متفاوت خانه‌ها و بازار محلی همیشه زنده این روستا هم هر ساله گردشگران زیادی را به امامزاده ابراهیم می‌کشاند.
فاصله تهران تا روستای امامزاده ابراهیم چقدر است؟
تقریبا با ۶ ساعت رانندگی و از مسیر تهران- رشت- شفت، می‌توانید خودتان را به روستای امامزاده ابراهیم برسانید. البته در روزهای شلوغ و پرترافیک این زمان بیشتر خواهد شد.

معرفی روستای امامزاده ابراهیم شفت

روستای امامزاده ابراهیم شفت گیلان، تقریبا تنها نقطه‌ای است که تمام زیبایی‌های این استان را در دل خود جا داده است؛ از جنگل‌های سرسبز گرفته تا رودخانه‌های پر آب و کوه‌های پوشیده از برف.

امامزاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Google maps

البته این روستای ییلاقی به غیر از آب‌وهوایی بسیار مطبوع، معماری خاص و جذابی هم دارد که باعث شده حتی گردشگران خارجی هم خودشان را به روستای امامزاده ابراهیم برسانند.

به‌دلیل دسترسی نسبتا سخت به این روستا، در ساختمان‌های روستای امامزاده ابراهیم، کمتر از مصالح رایج مانند سیمان و آجر استفاده شده و این ساختمان‌ها که ارتفاع آنها گاهی تا ۵ یا ۶ طبقه هم می‌رسد، معمولا از چوب ساخته شده‌اند.

روستای امامزاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Google maps

در کنار هر آنچه که از زیبایی‌های طبیعی و معماری منحصربه‌فرد این روستا نقل کردیم، نباید از خود امامزاده ابراهیم شفت غافل شویم. مردی از نوادگان امام کاظم (ع) که به نام ابوالفضل گیلان شناخته می‌شود و محلی‌ها گاهی هم شاهزاده ابراهیم یا شازده ابراهیم صدایش می‌زنند.

بسیاری از توریست‌ها، به قصد زیارت بقعه باصفای امامزاده ابراهیم راهی این روستا می‌شوند و از جاذبه‌های طبیعی آن هم بهره‌مند می‌شوند.

امامزاده ابراهیم شفت کجاست؟

حدود ۲۰ کیلومتر که از رشت همیشه سرزنده و زیبا فاصله بگیرید و به سمت شهرستان فومن بروید تا به روستای شفت برسید. بعد از رسیدن به شفت، از روستاهای دیگری مانند چوبر، مبارک‌آباد، لاسک، کلوان، دورودخان، بابارکاب و طالقان می‌گذرید و سپس به روستای امامزاده ابراهیم خواهید رسید.

روستای امامزاده ابراهیم شفت کجاست؟

عکس از: سایت Google maps

اگر قصد دارید از تهران به این روستا بیایید، می‌توانید مسیر آزادراه قزوین-رشت را پیش بگیرید و بعد از رشت، به سمت فومن رانندگی کنید.

توجه داشته باشید که بخشی از مسیر، جاده خاکی است. پس حتما از ماشینی استفاده کنید که توان عبور از مسیرهای خاکی را هم داشته باشد.

لوکیشن امامزاده ابراهیم شفت روی گوگل مپ

فاصله رشت تا روستای امامزاده ابراهیم

روستای امامزاده ابراهیم شفت تا شهر رشت، حدود ۵۰ کیلومتر فاصله دارد. با توجه به اینکه تمام مسیر آسفالت نیست و در برخی از نقاط جاده کیفیت بالایی ندارد، برای طی کردن این مسیر حدود ۱.۵ ساعت زمان نیاز خواهید داشت.

فاصله تهران تا امامزاده ابراهیم شفت

اگر از آزادراه برای رفتن به رشت استفاده کنید، حدود ۴ ساعت زمان نیاز دارید تا به رشت برسید. بعد از آن هم با یک ماشین‌سواری نیم‌ساعته به خود شفت می‌رسید. بعد از آن هم یک مسیر حدودا ۴۵ دقیقه‌ای با ماشین در پیش دارید تا به خود روستای امامزاده ابراهیم برسید.

فاصله تهران تا روستای امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Google maps

البته این‌ها در صورتی است که گرفتار ترافیک گردشگران شمال کشور نشوید.

در صورتی که با ماشین شخصی به این سفر نمی‌روید هم کافی‌ست با قطار یا هواپیما خودتان را به رشت برسانید. سپس می‌توانید با تاکسی‌ها یا ماشین‌های کرایه‌ای خودتان را به شفت و سپس روستای امامزاده ابراهیم برسانید.

بهترین زمان سفر به امامزاده ابراهیم

همان‌طور که گفتیم، این روستا در دل کوه‌های سرسبز گیلان قرار دارد و به همین دلیل آب‌وهوای آن تفاوت محسوسی با شهر رشت دارد. دمای هوا در روستای امامزاده ابراهیم گاهی تا ۲۰ درجه سانتی‌‌گراد کمتر از رشت است و همین موضوع باعث شده که بهار و تابستان بهترین فصل برای سفر به این روستای زیبا و توریستی باشد.

امام زاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Google maps

در فصل پاییز و مخصوصا زمستان، کم‌کم هوا رو به سردی می‌رود و همین موضوع صنعت گردشگری روستای امامزاده ابراهیم را از رونق می‌اندازد. علاوه بر هوای بسیار سرد و بارش‌های سنگین، جاده‌ها و کمبود امکانات گرمایشی روستا هم سفرتان را سخت می‌کند.

بسیاری از مردم خود روستا هم در فصل‌های سرد، روستای امامزاده ابراهیم را ترک کرده و به شهرهای گرم‌تر می‌روند.

امامزاده ابراهیم شفت گیلان

عکس از: سایت Google maps

امامزاده ابراهیم شفت کیست؟

امامزاده ابراهیم، از نسل امام موسی کاظم است و به اسم ابوالفضل گیلان شناخته می‌شود. بقعه امامزاده ابراهیم یا شازده ابراهیم، معماری زیبا و منحصربه‌فردی دارد و یکی از جاذبه‌های دیدنی این روستا است. همچنین بسیاری از نقاط دیدنی روستا مانند قتلگاه مربوط به دوران حضور امامزاده ابراهیم در این روستا است.

مقبره امامزاده ابراهیم در شفق

عکس از:‌ سایت Itto

در بعضی از منابع تاریخی آمده است که بعد از شهادت امام رضا، شاهزاده ابراهیم همراه با آقا سید هاشم و آقا سیدجلال‌الدین اشرف به ایران سفر کردند. مزار آقا سید هاشم در جاده تهران-رشت قرار دارد و آن را به نام امامزاده هاشم (ع) می‌شناسند. همچنین آرامگاه سید جلال‌الدین هم در آستانه اشرفیه واقع شده است.

این سه بزرگوار در مسیر خود برای رسیدن به خراسان و گرفتن انتقام شهادت امام رضا (ع)، مورد تعقیب حاکم قزوین به نام سرخاب قرار می‌گیرند.

شجره امام زاده ابراهیم شفق

عکس از: سایت Piniran

امامزاده ابراهیم به سمت فومنات و روستای طالقان حرکت می‌کند، اما ایشان و پیرمردی که خدمتکارشان بود، توسط پیرزنی مسموم شده و به شهادت می‌رسند. این دو نفر در این محل دفن شده و به این ترتیب این روستا با نام روستای امامزاده ابراهیم شفت شناخته می‌شود.

سوغات و صنایع دستی امامزاده ابراهیم

مانند بسیاری دیگر از مردمان این منطقه، مردم روستای امامزاده ابراهیم هم به فعالیت‌هایی مانند بافت شال یا جوراب مشغول هستند. انواع زیلو، سبد و حصیربافی هم از جمله سوغات و صنایع دستی امامزاده ابراهیم شفت هستند.

سوغات روستای امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Studiolum

آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت

در تاریخ ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳، خبر آتش سوزی در روستای امامزاده ابراهیم شفت، گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت زیبای شمال کشور را در بهت و ناباوری فرو برد. خبر، کوتاه و جان‌سوز بود: «بیش از ۳۰۰ خانه و مغازه در اثر آتش‌سوزی در روستای امامزاده ابراهیم شفت از بین رفتند.»

آتش سوزی روستای امامزاده ابراهیم در گیلان

عکس از: سایت fararu

ماجرا از شعله کوچکی در یک نانوایی آغاز شد. از آنجا که خانه‌ها و مغازه‌های این روستا معمولا از تخته‌های چوبی ساخته شده‌اند، آتش خیلی زود به خانه‌های اطراف کشیده شد و در نتیجه در زمانی کوتاه، آتش به جان این روستای زیبا و خانه‌های چوبی‌اش افتاد.

در ۳۰ سال اخیر، این پنجمین آتش‌سوزی در روستای امامزاده ابراهیم شفت بود، اما این بار میزان خسارت فاجعه بسیار بیشتر از دفعات قبلی بود.

آتش سوزی در روستای امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Rokna

بر اساس اعلام سازمان آتش‌نشانی، در این آتش‌سوزی ۲۹۰ واحد مسکونی و ۹۰ واحد تجاری به طور کامل از بین رفته‌اند. همچنین در حدود ۳۰ واحد هم نیاز به تعمیرات جدی پیدا کرده‌اند. اما خوشبختانه واحدهای ایمن شده بسیاری در این روستا، آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران هستند.

جاذبه‌های روستای امامزاده ابراهیم

– قتلگاه

تقریبا ۳۰۰ متر پایین‌تر از بقعه امامزاده ابراهیم و در دامنه کوه، محلی قرار دارد که به گفته ساکنان روستا، محل به شهادت رسیدن شاهزاده ابراهیم است و به همین دلیل مکانی مقدس برای مردم و گردشگران به شمار می‌رود.

امام زاده ابراهیم در شفت

عکس از: سایت Tasnimnews

– چل چشمه

در قسمت شرقی بقعه امامزاده ابراهیم، چند چشمه جوشان قرار دارد که نوشیدن از آب گوارا و خنک آنها روحتان را جلا می‌دهد! علاوه بر این، مردم روستا معتقدند حضرت شازده ابراهیم پس از مسمومیت با سم، از آب این چشمه‌ها نوشیده‌اند و به همین دلیل قداست خاصی برای «چل چشمه» قائل هستند.

– چشمه میدان

درست در میان دهکده چوبی امامزاده ابراهیم، یک چشمه جوشان دیگر وجود دارد که علاوه بر داشتن آبی خنک و گوارا، به این معروف است که بدن حضرت را با آن شستشو و غسل داده‌اند و به همین دلیل تبدیل به یکی از جاذبه‌های اصلی روستای امامزاده ابراهیم شفت شده است.

امامزاده ابراهیم در شفت

عکس از: سایت Google maps

– مقبره بابارکاب

بابا رکاب همان پیرمرد بزرگواری که خدمتکار امامزاده ابراهیم بود و توسط مزدوران خلفای عباسی مسموم شد. مقبره ایشان حدود ۵ کیلومتر با بقعه امامزاده فاصله دارد و بسیاری از زوار معتقدند که نذر کردن برای مقبره بابارکاب، آنها را به حاجتشان می‌رساند.

مقبره بابا رکاب شفت

عکس از: سایت Tasnimnews

– مقبره پیرزن ملعون

پیرزن ملعون را در داستان به شهادت رسیدن امامزاده ابراهیم خاطرتان هست؟ همان کسی که محل اختفای ایشان را به ماموران خلیفه لو داد و باعث شهادت ایشان و خدمتکارشان شد. مزار او هم در ۱.۵ کیلومتری محل امامزاده است و به نام مقبره پیرزن ملعون شناخته می‌شود.

– آبشار و رودخانه امامزاده ابراهیم

پا به هر نقطه از خطه گیلان که بگذارید، طبیعت شما را شگفت‌زده خواهد کرد و روستای امامزاده ابراهیم هم علاوه بر خانه‌های چوبی و جاذبه‌های زیارتی، گنج‌هایی دیدنی از جنس طبیعت را در دل خود پنهان کرده است!

امامزاده ابراهیم شفت گیلان

عکس از: سایت Iranpress

در قسمت شرقی امامزاده، رودخانه‌ای پرآب و خروشان وجود دارد که روستا را به دو قسمت تقسیم کرده است. یک پل، این دو بخش را به هم پیوند می‌دهد و البته این امکان را برای شما فراهم می‌کند که روی آن بایستید و از دیدن جنگل‌ها و کوه‌های سرسبز همراه با شنیدن صدای پرشور آب، لذت ببرید!

اگر حدود ۵۰۰ متر از ارتفاعات بالا بروید هم به آبشار و منظره‌ای می‌رسید که بدون شک هرگز آن را فراموش نخواهید کرد!

آبشار روستای امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Wisgoon

– بازار  امامزاده ابراهیم

یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های دیدنی امامزاده ابراهیم، بازار آن است که برخلاف بسیاری از بازارهای محلی، تا پاسی از شب باز است و شور زندگی در آن جریان دارد!

بازار امام زاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Tasnimnews

در این بازار، از شیر مرغ تا جان آدمیزاد به فروش می‌رسد. شما می‌توانید از بازار امامزاده ابراهیم پنیر خوشمزه سیاهمزگی، سوهان مخصوص، محصولات قلاب‌بافی و انواع زیلو و حصیر را به‌عنوان سوغات تهیه کنید.

خوراکی های بازار امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Tasnimnews

تفریحات امامزاده ابراهیم شفت

– طبیعت‌گردی

امامزاده ابراهیم در دل کوه‌ها و جنگل‌های سرسبز گیلان قرار گرفته،‌ بنابراین می‌توانید تمام وقت خود را در میان این جنگل‌ها یا به نشستن در کنار رودخانه و آبشار آن بگذرانید و باز هم از تماشای این طبیعت بکر و زیبا سیر نشوید!

طبیعت روستای امام زاده ابراهیم

عکس از: سایت Google maps

– شب‌نشینی

برخلاف بسیاری از روستاها، در امامزاده ابراهیم شفت، شب‌نشینی و شب‌زنده‌داری به راه است. مردم این روستا مخصوصا در روزهای شلوغ و پرمسافر، شب‌ها تا نزدیکی صبح در دهکده و بازار آن می‌نشینند! فروش سوغات و طبخ انواع خوراکی هم در این روستا تا نزدیکی صبح ادامه دارد.

روستای امامزاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Tasnimnews

– پیک‌نیک

می‌توانید برای چند ساعتی بار و بندیل‌تان را جمع کنید و به اطراف روستا بروید. در آن حوالی مکان‌های متعددی برای پیاده‌گردی وجود دارد و می‌توانید بسته به سلیقه‌تان، رفتن به کنار رودخانه و آبشار یا استراحت در میان درختان جنگل را انتخاب کنید.

– عکاسی

زیباترین قاب‌های عمرتان را می‌توانید در امامزاده ابراهیم شفت ببندید! عکاسی از درختان سربه‌فلک کشیده یا کوه‌هایی بلند و پربرف که روستا را در آغوش کشیده‌اند را بیشتر دوست دارید یا عکسی از حال‌وهوای روستا با خانه‌های چوبی و رنگارنگ؟

عکاسی در روستا

عکس از: سایت Tasnimnews

البته فرقی هم ندارد، چون هر سوژه عکاسی که به دنبالش هستید را در روستای امامزاده ابراهیم شفت پیدا خواهید کرد!

– شکم‌گردی

گیلان پایتخت شگم‌گردی ایران است و پا به هر روستا و شهری که بگذارید، می‌توانید روی لذت بردن از عطر و طعم غذاهایش حساب کنید. روستای امامزاده ابراهیم هم مستثنا نیست و شما می‌توانید در رستوران‌های محلی روستا، انواع غذاهای شمالی را نوش جان کنید.

تفریحات روستای امام زاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Tasnimnews

علاوه بر غذا، می‌توانید از مغازه‌ها و بازار هم انواع خوراکی‌های محلی مثل لواشک، کشک، سوهان و… را تهیه کرده و طعم جدیدی به سفرتان ببخشید!

جاهای دیدنی نزدیک امامزاده شفت

– روستای کلاچ خندان

روستای کلاچ خندان گیلان، از جمله روستاهای شمالی است که حال‌وهوای محلی خود را حفظ کرده و بافتی سنتی و روستایی دارد. کلاچ خندان یکی از قطب‌های پرورش ماهی و آبخیزداری کشور است و در این منطقه می‌توانید ده‌ها برکه و آبخیز طبیعی و بسیار زیبا را مشاهده کنید.

روستای کلاچ خندان

عکس از: سایت Google maps

– روستای خرطوم

خرطوم یکی دیگر از توابع شهرستان شفت است که بیشتر به‌خاطر طبیعت بکر و دریاچه زیبایش شناخته می‌شود. اگر اهل عکاسی هستید، توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان طبیعت زیبای خرطوم را از دست ندهید.

روستای خرطوم

عکس از: سایت Google maps

– دست خط محله

روستای دست خط محله چامچا، در دهستان مژده واقع شده و علاوه بر بافت سنتی و مردمی مهربان و خوش‌اخلاق، جاذبه‎های طبیعی زیبایی هم دارد.

در نزدیکی روستای دست خط محله چماچا، یک دریاچه بسیار زیبا و وهم‌انگیز قرار گرفته که طبیعت بی‌نظیر اطراف آن، سکوت و آرامشی که دارد باعث می‌شود گذر زمان را در این منطقه فراموش کنید! اگر به امامزاده ابراهیم رفتید، حتما سری هم به این روستا و دریاچه زیبایش بزنید.

دستخط محله گیلان

عکس از: سایت Neshanmap

– روستای لپوندان

طبیعت در زیبایی روستای لپوندان کم نگذاشته و شما می‌توانید علاوه بر رودخانه پرآب وسط روستا، از مزارع پهناور کشت چای و آبشار پلکانی لاست پشت هم دیدن کنید. این جاذبه‌ها باعث شده‌اند لپوندان همیشه طبیعتی زیبا و بکر داشته باشد که در هیچ روستای دیگری پیدایش نخواهید کرد!

– روستای وزن بن

اگر دلتان می‌خواهد ساعاتی در دل جنگلی بکر و دنج و خلوت و در کنار آبشاری زیبا استراحت کنید، سری به روستای وزن بن بزنید که در نزدیکی روستای امامزاده ابراهیم قرار دارد و حال‌وهوایی آرام و دوست‌داشتنی دارد.

روستای وزن بن

عکس از: سایت Neshanmap

اقامت در روستای امامزاده ابراهیم

اگر قصد اقامت در روستای امامزاده ابراهیم شفت را دارید، توصیه می‌کنیم تجربه ماندن در خانه‌های چوبی آن را به خودتان هدیه دهید! کف این خانه‌ها و ستون آنها از جنس چوب است و اتاق‌ها، با پرده یا گونی از هم جدا شده‌اند.

اگر اهل کمپینگ هستید، می‌توانید در جنگل‌های اطراف روستا هم کمپ کنید.

امامزاده ابراهیم شفت

عکس از: سایت Iranpress

تجهیزات مورد نیاز در سفر به امامزاده ابراهیم شفت

با توجه به اینکه روستای امامزاده ابراهیم شفت در دل کوه‌های گیلان بنا شده، بهتر است لباس گرم، بادگیر و کفش مناسب همراه خود داشته باشید. بهتر است وسایل بهداشتی و ملافه‌های تمیز هم در چمدانتان بگذارید.

روستای امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Iranpress

توصیه می‌کنیم انواع داروها و لوازم بهداشتی همراهتان باشد، اما نگران خوراکی و غذا نباشید! در این روستا شما می‌توانید در رستوران‌های محلی با بهترین کیفیت غذا بخورید.

توصیه‌هایی برای سفر به امامزاده ابراهیم شفت

احتمالا شما هم با خواندن شرح زیبایی امامزاده ابراهیم شفت، هوایی شده‌اید که در روزهای گرم به این روستای خنک و کوهستانی سفر کنید. اگر تصمیمتان جدی است، به شما برای انتخاب هوشمندانه‌تان تبریک می‌گوییم.

بهتر است طوری برنامه‌ریزی کنید که قبل از ظهر به روستا برسید تا علاوه بر استفاده بیشتر از زیبایی‌های طبیعی، در صف ماشین‌ها هم نمانید. برداشتن لوازم ضروری بهداشتی و لباس‌های مناسب کوهنوردی هم از دیگر نکاتی است که باید برای ساخت یکی از بهترین تجربیات صفرتان به شمال کشور، به همراه داشته باشید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 دیدگاه

  1. ناشناس می‌گوید

    امامزادگان در اوایل انقلاب درکشور۳۵۰۰ تا بودن وبعد گذشت ۴۶ سال ازآن تاریخ حدود۱۲۰۰۰ تا شدن آیا امامزادگان پس از مرگ زاد و ولد کرده اند.

  2. مریم می‌گوید

    آقا محسن کی این اتفاقی ک میگی افتاد؟
    من اهل همینجام ندیدم کسی بمیره

  3. ایران می‌گوید

    به جای این همه توضیحات بیخود جاده ی رشت به امامزاده از طریق مسیر جیرده کمسار چنار را خوب آسفالت کنند و سرعت گیر های حیوانی در مسیر راه را بردارند .

  4. ناشناس می‌گوید

    بیچاره روستایی ها چطوری بدون امکانات زندگی می کنند اونجا😭😔😞

    1. ساجدهARMY جیمین لاور می‌گوید

      نمیددنم چجوری زندگی میکنن ما یک روز اونجا موندیم که یک روزم نبودا ولی خب به فنا رفتیم
      ولی ابش خیلی خوبه

  5. mohsen می‌گوید

    یکی از آشنا ما تو حرم امام زاده سر گذاشت مرد،،شبش خواب دید باید بره امام زاده

  6. ... می‌گوید

    زیبا مثل بهشت فقط حیف شد که بر اثرآتش سوزی خانه هایش سوخت