بهترین کباب‌های ایران را کجا بخوریم؟

بهترین کباب‌ های ایران را کجا بخوریم؟

در سال‌های اخیر گردشگری غذا تبدیل به پدیده‌ای نو در صنعت گردشگری شده است. ابتدا در شبکه‌های اجتماعی سروکله‌ی عاشقان غذا پدیدار شد و به‌تدریج مشتاقان غذا راهی مقاصد مختلف گردشگری شدند؛ از خوردن یک وعده غذای دریاییِ شیک و باکلاس در کنار کانال‌های ونیز تا ماجراجویانی که برای تجربه‌ غذاهای عجیب‌و‌غریب راهی نقاط دورافتاده‌ی جهان شدند. ما هم در این مطلب می‌خواهیم به محبوب‌ترین غذای ایرانی‌ها و گردشگران خارجی در ایران بپردازیم: کباب.

همراه ما باشید تا با هم بگردیم ببینیم کباب، این سلطان سفره‌ی ایرانی که در پیک‌نیک و عروسی و عزا ستاره‌ی سفره‌های ماست، در کجاهای ایران بهتر، خوشمزه‌تر و مرغوب‌تر طبخ می‌شود. در ادامه با شهرهایی که بهترین کباب ایران را می‌توانید در آن‌ها نوش جان کنید، آشنا می‌شوید.


جستجو و خرید تور در علی‌بابا


۱- شیشلیک شاندیز، بهشتی‌ترین نوع کباب

شهر شاندیز ییلاقی پرآب است که با درختان سر به ‌فلک‌ کشیده در خراسان رضوی قرار گرفته. شاندیز جای باصفایی است اما مسافران و اهالی خراسان و عاشقان کباب آن را با یک نماد دیگر می‌شناسند؛ شیشلیک!

رستوران‌های شاندیز برای شیشلیک، گوشت دنده گوسفند را در مواد مزه‌دار می‌خوابانند و به روش خاصی به سیخ می‌کشند و کباب می‌کنند. یکی دیگر از عوامل شهرت شیشلیک شاندیز، پیش‌غذا و مخلفاتی است که همراه آن سرو می‌شود. پدیده شاندیز، رستوران ارم شاندیز، ماهان، شایان، اکبرجوجه و شبدیز از معروف‌ترین رستوران‌های شاندیز برای امتحان کردن لذیذترین کباب شیشلیک شاندیز هستند.

کباب های شیشلیک شاندیز مشهد


جستجو و خرید بلیط قطار مشهد در علی بابا


۲- رشت، سرزمین مادری کباب دوش و ترش

رشت میان گردشگران جوان ایرانی محبوبیت خاصی دارد. علاوه بر این‌که سرسبزی، بافت شهری زیبا، میدان سنگفرش شهرداری و مردم خونگرمش مسافران را جذب می‌کند، اگر در شبکه‌های اجتماعی بچرخید، کباب رشت معروف است و اسم رشت را همراه کباب زیاد می‌بینید. کباب دوش و کباب ترش دو کباب معروف گیلان و به‌خصوص شهر رشت هستند که حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

کبابی‌های رشت برای مزه‌دارکردن گوشت تکنیک‌های مخصوص خود را دارند و برای تهیه کباب ترش به جای رب انار از آب انار ترش استفاده می‌کنند که باعث می شود گوشت روی آتش نسوزد و طعم خوبی بگیرد. شهر رشت رستوران‌های معروفی برای کباب خوردن دارد که رستوران‌های محرم، اردشیر، جهانگیر از رستوران‌های معروف قدیمی رشت هستند. رستوران‌های شورکولی، رازقی و پلاکباب نیز به نسبت این‌ها قدیمی‌ترند اما هرکدام روش طبخ و سرو مخصوص خودشان را دارند.

برای تجربه‌ی کباب‌های خوشمزه‌ی خیابانی به شما راسته‌ی کبابی‌های پیاده‌روی شهرداری رشت را پیشنهاد می‌کنیم که کباب‌خوردن در کنار بساطشان از لذتبخش‌ترین تجربه‌های کباب رشت است.

کباب رشت

۳- سراغ کباب ناب را فقط از بناب بگیرید

حتما شما هم در تهران یا شهرهای دیگر کباب کوبیده‌ی معمولی را به اسم کباب بناب بهتان خورانده‌اند، اما اگر کباب اصیل بناب می‌خواهید باید به شهر بناب بروید؛ جایی که به جای فست فود، قدم به قدم کبابی‌ می‌بینید. روش بنابی‌ها برای تهیه‌ی ملات کباب این‌طوری است که به جای چرخ‌کردن، گوشت را روی کنده‌ی درخت (که معمولش کنده‌ی گردو است) با ساتور آن‌قدر می‌کوبند تا شبیه گوشت چرخ‌کرده شود.

پیاز را هم همین‌طور له می‌کنند و ملات را با سیخ‌هایی که طول و عرضشان با کباب کوبیده متفاوت است کباب می‌کنند. کبابی کاج، کبابی تک بناب و فرزانه بناب از معروفترین کبابی‌های بناب هستند.

Bonab kebab iran

۴- کباب تبریزی را متری بخرید نه سیخی

تبریز اصولا برای لذت بردن از کباب انتخاب خوبی است. حالا چرا؟ اگر وقت ندارید تا بناب بروید، در تبریز هم می‌توانید کباب بناب مرغوب و خوشمزه پیدا کنید. اینجا برای تجربه‌ی کباب بناب رستوران‌های معروف زیادی وجود دارد، اما کباب بناب با قیمتی نه‌چندان گران را در رستوران حاج‌علی پیدا می‌کنید؛ رستورانی که نزدیک ۱۰۰سال سابقه دارد. البته چون حاج‌علی در بازار است، فقط برای ناهار باز است.

خانه کباب مظفریه در تبریز نیز خودش به تنهایی یکی از جاذبه‌های توریستی این شهر است! انواع و اقسام کباب در این رستوران به بهترین شکل ممکن سرو می‌شود و میزبان بسیاری از ستارگان و چهره‌های محبوب هنری و ورزشی از سراسر کشور نیز بوده است. یک کباب دیگر هم تازگی‌ها در تبریز خیلی محبوب شده به اسم اوزون کباب یا کباب متری. کباب متری در واقع همان کباب خانواده‌ی خودمان است. یک سیخ کباب یک و نیم متری را در رستوران جلویتان می‌گذارند.

حالا این شمایید که می‌توانید همه‌اش را یک‌نفری بخورید یا همراه با دوستان و خانواده! کبابی‌های زیادی هم در خیابان شهناز هستند که آنجا می‌توانید کباب‌ تبریز لذیذ نوش جان کنید.

کباب تبریزی

۵- کرمانشاه؛ یک سیخ کباب بخر، ۳ سیخ ببر

دنده‌ کباب اصیل کرمانشاهی از غذاهای معروف و پرطرفدار کرمانشاه است و همان‌طور که از اسمش پیداست، از دنده‌‌ی گوسفند تهیه می‌شود. گوشت همراه با استخوان دنده را مزه‌دار می‌کنند و یک شب به آن استراحت می‌دهند. سپس سیخ را طوری از گوشت عبور می‌دهند که استخوان‌ها به سیخ عمود باشند و آن را روی آتش کباب می‌کنند. بعد از تماشای حجاری‌های طاق بستان یک دنده‌ کباب  کرمانشاهی عالی در محوطه‌ی طاق بستان می‌چسبد و رستوران‌های حیدری، تخت جمشید و رضایی در محدوده‌ی طاق بستان دنده‌ کباب  مرغوب سرو می‌کنند.

کباب سه سیخ سنقر نیز در کرمانشاه محبوب است که در اصل متعلق به شهر سنقر بوده ولی بعدها به کرمانشاه نیز رسیده است. این کباب در واقع شبیه کباب برگ است، اما از سه سیخ برای کباب کردنش استفاده می‌شود. در سطح شهر کرمانشاه رستوران‌های چلچله، ارگ و شایلی نیز دنده‌کباب خوبی دارند.

دنده کباب کرمانشاه

۶- در گلپایگان کباب کوبیده از نو تعریف می‌شود

گلپایگان با دو خوراکی‌اش مشهور است: کباب و ماست. به همین دلیل هم پیشنهاد می‌کنیم کباب را با دوغ گلپایگان میل کنید. یک نکته‌ دیگر هم این است که آن‌ کباب‌هایی که به اسم گلپایگان خورده‌اید، با آنچه در این شهر می‌بینید فرق دارد. کباب کوبیده‌ اصیل گلپایگان از گوشت گوسفند تازه‌ذبح‌شده درست می‌شود و موقع خوردن به اصطلاح «مثل کره توی دهان آب می‌شود». کبابی تک هاشمی و کبابی حقیقت از معروف‌ترین کبابی‌های گلپایگان هستند.

کباب گلپایگان

مزه تنورچه زاهدان از دهانتان نخواهد رفت

سیستان و بلوچستان مقصد نوی گردشگری در ایران است و اسم آن را زیاد می‌شنویم. علاوه بر هنرهای دستی، آداب و رسوم، مناظر طبیعی و غیره،جامپ یا دنده‌کباب نیز از جاذبه‌های کمترشناخته شده‌ی این استان است. این کباب که از گوشت راسته گوسفند که به ادویه‌های بلوچی آغشته شده تهیه می‌شود، خوراکی متفاوت و به غایت خوشمزه است.

بریانی دومین کباب محبوب این منطقه است که از گوشت آغشته به ادویه تهیه می‌شود. اگر خوش‌شانس باشید و بتوانید راهی به میان عشایر سیستان و بلوچستان باز کنید، از شما با تنورچه پذیرایی می‌کنند؛ برای تهیه‌ی این کباب گوشت به سیخ‌هایی می‌کشند که از برگ نخل تهیه شده و آن را در تنور گداخته می‌گذارند و درش را می‌پوشانند تا تنوری شود.

برای لذت بردن از کباب‌های خوشمزه‌ی سیستان و بلوچستان را می‌توانید به رستوران خان‌جهان و هامون در زاهدان بروید.

دنده کباب - سیستان و بلوچستان

تهران، شعبه بزرگی از کبابی‌های کل ایران

و اما ببینیم بعد از این همه شهر ایران که کباب سردمدار لیست غذاهای اصیلشان است، بهترین چلوکبابی تهران برای پیدا کردن کباب ناب کجاست. رستوران شمشیری در بازار تجریش یکی از بهترین کبابی‌های تهران است که اتفاقا فرصت خوبی است به بهانه این کبابی و کباب‌های کم‌نظیر آن سری هم به بازار تجریش بزنید و حال و هوایتان را عوض کنید.

کباب شمشیری در بازار تجریش

اگر دنبال بهترین کباب کوبیده تهران هستید البته از نوع کم چرب آن به رستوران کبابی حاج عبدالله سر بزنید. اینجا یک کبابی واقعی است و طبیعتا نباید از یک کبابی انتظار فضای لوکس داشته باشید.کبابی حاج عبدالله در تهران دو شعبه مختلف در خیابان ایران و خیابان ولی‌عصر دارد، آدرس کامل کبابی حاج عبدالله را پایین برایتان می‌نویسیم:

آدرس کبابی حاج عبدالله شعبه‌ ایران: خیابان ایران، بین بانک ملت و دبیرستان علوی، مقابل کوچه‌ی گل‌محمدی.
آدرس کبابی حاج عبدالله شعبه‌ ملت: خیابان ولیعصر، روبه‌روی پارک ملت.

اگر در مرکز شهر تهران و سمت خیابان انقلاب دنبال چلوکبابی معروف و بهترین کبابی تهران هستید اسم کبابی حاج فضل الله گلپایگانی و پسران را به خاطر داشته باشید. اینجا به رسم کبابی‌های گلپایگان گوشت تازه را جلوی چشم خودتان چرخ می‌کنند و به سیخ می‌کشند تا خیال شما از محتوای کبابی که نوش جان می‌کنید راحت باشد. ناگفته نماند که چلوکبابی گلپایگانی و پسران خیلی فضای خوبی برای نشستن ندارد و بهتر است بیشتر به عنوان بیرون‌بر روی آن حساب کنید. برای نوش جان کردن کباب در کبابی گلپایگانی لازم است تا خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، تقاطع خابان لبافی نژاد، پلاک ۱۹۸ بروید.

احتمالا شما هم اسم معروف‌ترین چلوکبابی‌های تهران در بار را شنیده‌اید؛ کبابی مسلم و شرف‌الاسلامی منظورمان است. این دو که علاوه بر کباب در آنها انواع غذاهای ایرانی هم سرو می‌شود بهترین گزینه برای مسل کردن بهترین کباب کوبیده، کباب ترکی و انواع دیگر کباب در بازار تهران هستند.

بهترین کباب ایران برای شما کجاست؟

بهترین کباب ایران برای هر کس یک جا است. ما مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات شما هستیم. ما را از تجربه‌ها و نظرات خودتان بی‌نصیب نگذارید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 دیدگاه

  1. مصطفی بختیاری می‌گوید

    کباب تویسرکان

  2. کیان می‌گوید

    سلام.ممنون ازمقاله پربارتان ،این نظر شخصی بنده است.به علت شغلم مسافرت زید میرفتم.
    تا سه سال قبل ،بله موافقم بهترین کباب کوبیده را اول بروجرد دوم تبریز وسوم کرمان خوردم تمام مراحل جلوی چشم وپشت ویترین‌های شیشه ای انجام می‌شد.

  3. علی صفا می‌گوید

    کباب کوبیده‌ی اصیل و دوغ از غذاهای معروف و پرطرفدار بروجرد است که به هر گردشگری پیشنهاد می کنم. بستنی بروجرد هم یادتون نره و مخلوط حلوا اره و شیره انگور یک صبحانه پرطرفدار و سالم و مقوی این شهر است.

    1. فرامرز می‌گوید

      نویسنده این مقاله ایکاش قبلش کمی مطالعه می کرد و راجع به کباب بروجرد اطلاعاتی پیدا می کرد. با وجود کباب بروجرد دیگر معرفی سایر کباب ها در هاله ای از ابهام است….البته پیشنهاد ما اینه که به برند حبیب کبابی هم سری بزنند. به امید دیدار

      1. avatar-image
        تحریریه علی‌بابا می‌گوید

        سلام و وقت بخیر
        ممنون از کامنتتون.
        چه مشکلی توی معرفی کبابی‌ها وجود داره جناب؟