هرکسی که اولین باری که غذای هندی با نام چیکن تیکا را امتحان کرده، میگوید تندی ادویهها تمام اعصابهای حسیاش را تحریک کردهاند و در چند لحظه عاشق طعم منحصربهفردش شده است. احتمالا شما هم شنیدهاید که تندی، طعم غالب غذاهای هندی است و ادویههایی مانند فلفل قرمز، دارچین، هل و زنجبیل تقریبا در تمامی آنها استفاده میشود.
افرادی بسیاری دوست دارند قبل از سفر به هند، با غذاهای این کشور آشنا شوند تا تجربه سفر بهتری برای خودشان خلق کنند. این شد که در مجله علیبابا تصمیم گرفتیم چند مورد از بهترین غذاهای هندی را اما اگر بخواهیم را به شما معرفی کنیم.
معروفترین غذاهای سنتی هند کدام است؟
معروفترین غذاهای خیابانی هند کدام است؟
معروفترین نوشیدنیهای سنتی هند کدام است؟
معروفترین شیرینیهای سنتی هند کدام است؟
معرفی غذاهای معروف هند
هندوستان، سرزمین تنوع و رنگ، در آشپزی هم تنوع شگفتانگیز خود را به رخ میکشد. سفره هندی پر است از غذاهای رنگارنگ، با عطر و ادویهای که هوش از سرتان میبرد و طعمی که هر کسی با هر سلیقهای را به وجد میآورد.
مواد اصلی غذاهای هندی بر پایه برنج، نان، عدس و انواع سبزیجات است. اما آنچه که این غذاها را منحصربهفرد میکند، استفاده بینظیر از ادویههای هندی است. زنجبیل، زردچوبه،گشنیز، زیره، هل، فلفل قرمز و جوز هندی فقط چند نمونه از این ادویهها هستند که به غذاهای هندی طعمی گرم، تند و گاه ترش و شیرین میبخشند.
در ادامه برخی از این غذاهای خوشمزه هندی را معرفی خواهیم کرد.
مرغ ماکانی کرهای
این غذا که به مرغ کرهای هم معروف است، از معروفترین غذاهای هند است که از تکههای مرغ مرینیتشده در ماست و ادویه و سپس پختهشده در سس کرهای تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کرهای است و رنگی نارنجی دارد.

عکس از: سایت Maangchi
چیکن تندوری
از غذاهای معروف هندی میتوان به مرغ تندوری اشاره کرد که از مرغهای تکهشدهای تشکیل میشود که در ماست و مخلوطی از ادویههای تند مانند فلفل قرمز، زنجبیل و پودر چیلی خوابانده شده و سپس در تنور ذغالی کباب میشود. طعم این غذا تند و دودی است و رنگ آن به قرمزی میزند.

عکس از: سایت Onestophalal
دال گوشت
دال گوشت، خوراکی مغذی و کمچرب است که از عدس، گوشت، گوجهفرنگی، پیاز و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا تند و نمکی است و رنگی قهوهای دارد و در عین حال غذای بسیار مقوی است.

عکس از: سایت Fatimacooks
روگان جوش
یکی دیگر از غذاهای هندی روگان جوش است که از ترکیب گوشت بره یا گوسفند با سس کشمیری تهیه میشود. این سس از ماست، خامه، بادام، زنجبیل و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگ آن نارنجی است.

عکس از: سایت Chewoutloud
چانا ماسالا
اگر از دسته گیاهخواران هستید، چانا ماسالا یکی از بهترین غذاهای هندی است که میتوانید میل کنید. ترکیبات اصلی آن نخود، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه است که در کنار هم طعمی تند و ترش و شیرین با رنگ قهوهای ایجاد میکند.

عکس از: سایت Cookieandkate
پراتا
پراتا نوعی نان هندی است که از آرد گندم کامل تهیه میشود و معمولا به صورت ساده یا با سیبزمینی، پنیر و یا مواد دیگر میل میشود. شما میتوانید آن را به شکل پیشغذا میل کنید و از ترکیب این غذای ساده هندی لذت ببرید.

عکس از: سایت Danielfooddiary
چیکن تیکا ماسالا
از دیگر غذاهای معروف هندی، چیکن تیکا ماسالاست که از ترکیب مرغ تکهشدهای که در ماست و ادویه خوابانده شده، تهیه میشود و پس از آن در سس گوجهفرنگی و خامه پخته میشود. طعم این غذا تند و کمی شیرین است و به رنگ نارنجی است.

عکس از: سایت Seriouseats
سمبوسه سیبزمینی
سمبوسه سیبزمینی، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از سیبزمینی، نخود، پیاز و ادویه تهیه میشود و در خمیر یوفکا پیچیده و سرخ میشود. این غذا تند و نمکی را حتی میتوانید به عنوان یک وعده غذایی کامل در کنار گوشت پختهشده (برای اضافه کردن ترکیب پروتئینی حیوانی) میل کنید.

عکس از: سایت Afeliaskitchen
دوپیازه مرغ
از دیگر غذاهای معروف هند باید به دوپیازه مرغ اشاره کنیم که خوراکی خوشمزه و پرطرفدار است که با موادی مانند مرغ، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. این غذا تند و ترش و شیرین است و رنگی نارنجی دارد.

عکس از: سایت Bonappetit
شاهی کورما
شاهی کورما از گوشت بره یا گوسفند با سس بادام تهیه میشود. این سس از بادام، ماست، خامه، زنجبیل و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگی کرمی دارد و یکی از بهترین غذاهای هند است که میتوانید میل کنید.

عکس از: سایت Onestophalal
وادا پاو
وادا پاو یکی از غذاهای خیابانی هند است که به صورت ساندویچ تهیه میشود و از سیبزمینی سرخشده، نخود و سسهای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا تند و ترش و شیرین است.

عکس از: سایت Cookwithrenu
پالک پنیر
پالک پنیر، یکی دیگر از غذاهای محبوب هندی و پرطرفدار میان گیاهخواران است که از اسفناج، پنیر، پیاز، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگی سبز دارد.

عکس از: سایت Littlespicejar
چوله یا کاری نخود
چوله، خوراکی ساده و مغذی است که از نخود، پیاز، گوجهفرنگی و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا تند و ترش و شیرین است و رنگی قهوهای دارد. این غذا اگرچه جزو معروفترین غذاهای هند نیست، اما خودتان هم میتوانید در خانه آن را درست کنید و از این ترکیب لذت کافی را ببرید.

عکس از: سایت Glebekitchen
داهی وادا
داهی وادا، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از دوناتهای عدسی سرخشده و سس ماست تهیه میشود. طعم این غذا ترش و خنک است و سریع و راحت تهیه میشود.

عکس از: سایت Petuzindia
آلو گوبی
آلو گوبی، از بهترین غذاهای هند برای گیاهخواران است که از سیبزمینی، گلکلم، پیاز، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم آن ترکیبی از طعمهای گرم، تند، معطر و کمی خاکی است.

عکس از: سایت Myfoodstory
کوفته مالایی
کوفته مالایی، یکی دیگر از معروفترین غذاهای هندی است که ترکیب اصلی آن پنیر و سبزیجات است. پس اگر طرفدار این نوع غذا هستید، پیشنهاد میکنیم آن را از دست ندهید. این کوفتهها با ترکیبهای اصلی پنیر، سیبزمینی و نخود فرنگی در سس خامهای پخته میشوند. طعم این غذا پیچیده و دلنشین است و ترکیب متنوعی از انواع طعمهاست.

عکس از: سایت Wikimedia
نان هندی (نان روتی)
پیش از این نان پراتا را معرفی کردیم، اما نان هندی یا نان روتی هم یکی دیگر از نانهایی است که میتوانید آن را امتحان کنید. ترکیب آن از آرد کامل گندم است که روی تابه یا ساج داغ تهیه میشود. آن را میتوانید به شکل گرم و یا سرد همراه با کاری و یا خورش سرو کنید.

عکس از: سایت Glutenfreealchemist
دسرها و شیرینیهای معروف هند
در کنار انواع غذاهای هندی دسرها و شیرینیهای مختلفی وجود دارد که در فروشگاهها، دکههای خیابانی و رستورانهای هند قابل تهیه هستند. در زیر به برخی از معروفترین آنها اشاره میکنیم:
گلاب جونون
گلاب جونون یک دسر کلاسیک هندی است که از توپهای شیرینی سرخشده ساخته شده و در شربت گلاب و زعفران غوطهور میشود. این دسر دارای بافتی نرم و طعمی شیرین و معطر به گلاب است. رنگ آن معمولا طلایی است و عطر دلپذیری از زعفران دارد.

عکس از: سایت Bakewithshivesh
زولبیا
بله، هندیها هم زولبیا دارند و باید بگوییم این دسر پرقند یکی از شیرینیهای معروف هندی است که شبیه به بامیه ایرانی است. این شیرینی از خمیر نازک تهیه میشود که به صورت حلقهای در شربت شکر غوطهور میشود. زولبیا معمولا طلایی و ترد است و طعمی بسیار شیرین دارد.

عکس از: سایت Proportionalplate
خیر
خیر یک نوع پودینگ برنج هندی است که از برنج، شیر، شکر و هل تهیه میشود که گاهی اوقات با غذای هندی اشتباه گرفته میشود. این دسر معمولا با مغزهایی مانند پسته و بادام تزئین میشود و دارای طعمی شیرین و عطری دلپذیر از هل با رنگ سفید یا کرمی است.
میسور پاک
میسور پاک یک شیرینی سنتی هندی است که از آرد نخودچی، کره تصفیهشده و شکر تهیه میشود. این شیرینی دارای بافتی نرم و شکننده است و طعمی بسیار شیرین و کرهای دارد. رنگ آن معمولا زرد است.

عکس از: سایت Shreemsweetsandbakery
رزمالایی
رزمالایی یک دسر معروف هندی است که از توپهای پنیر نرم در شیر غلیظ و شیرین تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و طعمی شیرین و شیری است و معمولا با پسته و زعفران تزئین میشود. رنگ آن سفید یا کرمی است.

عکس از: سایت Chaiandchurros
کالاکاند
یک دسر هندی است که از شیر تغلیظشده و شکر تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و دانهدار و طعمی شیرین و شیری است. رنگ آن سفید یا قهوهای روشن است و معمولا با پسته و بادام تزئین میشود.

عکس از: سایت Indianhealthyrecipes
گاجار حلوا
گاجار حلوا یک دسر هندی است که از هویج رندهشده، شیر، شکر و کره تصفیهشده تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و مرطوب و طعمی شیرین و معطر از هویج و هل است. رنگ آن نارنجی روشن است و معمولا با مغزها تزئین میشود.

عکس از: سایت Honeywhatscooking
موهانتال
موهانتال یک نوع شیرینی هندی است که از آرد نخودچی، کره تصفیهشده و شکر تهیه میشود. این شیرینی دارای بافتی خردشدنی و طعمی شیرین و کرهای است و معمولا با بادام و پسته تزئین میشود. رنگ آن زرد طلایی است.

عکس از: سایت Rakskitchen
رسگلا
رسگلا نوعی دسر هندی است که از توپهای پنیر در شربت شکر تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و اسفنجی و طعمی بسیار شیرین است. رنگ آن سفید یا کرمی است و عطر ملایمی از گلاب یا زعفران دارد.

عکس از: سایت Thespruceeats
باسوندی
باسوندی یک دسر هندی است که از شیر غلیظشده، شکر و هل تهیه میشود. این دسر دارای بافتی غلیظ و کرمی و طعمی شیرین و معطر از هل است. رنگ آن سفید یا کرمی است و معمولا با پسته و بادام تزئین میشود.

عکس از: سایت Vegrecipesofindia
شاهی توکدا
شاهی توکدا یک دسر هندی است که از تکههای نان سرخشده در شیر غلیظ و شیرین تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و طعمی شیرین و کرهای است و معمولا با زعفران و پسته تزئین میشود. رنگ آن کرمی یا قهوهای روشن است.

عکس از: سایت Archanaskitchen
نوشیدنیهای معروف هند
پس از معرفی غذاهای هند و شیرینیهای خوشمزه آن نوبت به نوشیدنیهای خنک و گوارا میرسد که نقش مهمی در زندگی روزمره مردم این کشور دارند. در کنار چای که نوشیدنی ملی این کشور است، نوشیدنیهای سنتی و محلی متنوعی هم در هند وجود دارد که هر کدام طعم و عطر خاص خود را دارد. در ادامه به معرفی برخی از محبوبترین نوشیدنیهای هند میپردازیم:
نکته: این فقط تعداد محدودی از نوشیدنیهای محبوب هند است. تنوع نوشیدنی در هند بسیار زیاد است و هر منطقه و شهر، نوشیدنیهای خاص خود را دارد.
آب نارگیل
آب نارگیل، نوشیدنی طبیعی و بسیار مفیدی است که از میوه نارگیل جوان به دست میآید. این نوشیدنی طعمی شیرین و خنک دارد و منبع خوبی از الکترولیتها است.

عکس از: سایت Gracefoods
کالا کاتا
کالا کاتا، نوشیدنی سنتی هندی است که از شیر، شکر، زعفران و هل تهیه میشود. این نوشیدنی طعمی شیرین و خنک و رنگی سیاه دارد.
لاسی
لاسی، نوعی نوشیدنی خنک و گوارا است که از ماست، آب، شکر، میوه و ادویه تهیه میشود. طعم لاسی بسته به نوع میوه و ادویههای استفادهشده در آن، میتواند ترش، شیرین یا تند باشد.

عکس از: سایت Allrecipes
نوشیدنی سودای لیمویی شیرین
این نوشیدنی خنک و گوارا از آب گازدار، آبلیمو، شکر و نعناع تهیه میشود. طعمی ترش و شیرین دارد و برای رفع عطش در هوای گرم بسیار مناسب است.

عکس از: سایت Kitchenmai
لیموناد هندی یا نیمبو پانی
لیموناد هندی، نوشیدنی سنتی هندی است که از آبلیمو، شکر، آب، زنجبیل، فلفل سبز و نمک تهیه میشود. طعمی ترش و تند دارد و برای هضم غذا بسیار مفید است.

عکس از: سایت Acouplecooks
جالجیرا
جالجیرا، یک نوشیدنی خنک و گوارا است که از ماست، آب، زیره، زنجبیل، فلفل سبز، نمک و نعناع تهیه میشود. طعمی ترش و تند دارد و برای رفع عطش در هوای گرم بسیار مناسب است.
آب نیشکر
آب نیشکر، نوشیدنی طبیعی و بسیار مفیدی است که از عصاره نیشکر به دست میآید. این نوشیدنی طعمی شیرین و خنک دارد و منبع خوبی از انرژی است.

عکس از: سایت Vnecdn
فالوده
فالوده، نوعی دسر خنک و گوارا است که از رشتههای نازک یخ، شیر، شکر، گلاب و زعفران تهیه میشود. طعمی شیرین و خنک دارد و در فصل تابستان بسیار پرطرفدار است.

عکس از: سایت ۱۹۶flavors
آم پانا یا آب انبه
آم پانا، نوشیدنی خنک و گوارا است که از آب انبه، شکر، نمک و فلفل سیاه تهیه میشود. طعمی ترش و شیرین دارد و برای رفع عطش در هوای گرم بسیار مناسب است.

عکس از: سایت Mirchitales
چاچ
چاچ، نوعی ماست رقیق و مزهدار است که از ماست، آب، زیره، زنجبیل، فلفل سبز و نمک تهیه میشود. طعمی ترش و تند دارد و برای هضم غذا بسیار مفید است.

عکس از: سایت Exportersindia
تاندای
تاندای، نوشیدنی سنتی هندی است که از شیر، بادام، هل، زعفران، بذر خربزه و شکر تهیه میشود. طعمی شیرین و خنک دارد و در فصل تابستان بسیار پرطرفدار است.

عکس از: سایت Aromaticessence
سولکادهییک
سولکادهییک، نوشیدنی سنتی هندی است که از شیر نارگیل، آب، زنجبیل، فلفل سبز، برگ کاری و نمک تهیه میشود. طعمی ترش و تند دارد و برای هضم غذا بسیار مفید است.
معروف ترین غذاهای خیابانی هند
غذاهای خیابانی هند، دنیایی رنگارنگ و پر از طعم و عطر هستند. این غذاها که به طور معمول ارزان و به راحتی در دسترس هستند، بخش جداییناپذیری از فرهنگ و زندگی روزمره مردم هند به شمار میروند. در ادامه به معرفی برخی از محبوبترین غذاهای خیابانی هند میپردازیم:
چات
چات، یک اصطلاح کلی برای انواع پیشغذاها و میانوعدههای هندی است که در خیابانها و مغازههای کوچک فروخته میشوند. چاتها از مواد اولیه مختلفی مانند سیبزمینی، نخود، پیاز، فلفل سبز، ادویه و سسهای مختلف تهیه میشوند. طعم چاتها میتواند ترش، تند، شیرین و یا ترکیبی از این طعمها باشد.
سمبوسه
سمبوسه، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از خمیر یوفکا یا نان لواش پرشده با سیبزمینی، نخود، پیاز، ادویه و سسهای مختلف تهیه میشود. سمبوسهها را میتوان به صورت سرخشده یا پختهشده میل کرد.
چانا ماسالا
چانا ماسالا، از غذاهای معروف هند است که از نخود، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم چانا ماسالا تند و ترش و شیرین است و رنگی قهوهای دارد.

عکس از: سایت Cookieandkate
وادا پاو
وادا پاو نوعی ساندویچ هندی است که از سیبزمینی سرخشده، نخود و سسهای مختلف تهیه میشود. وادا پاو را در نان لواش سرو میکنند و طعمی تند و ترش و شیرین دارد.

عکس از: سایت Cookwithrenu
کاتی رول
کاتی رول، نوعی ساندویچ هندی است که از نان پاراتا یا نان تندوری پرشده با گوشت، مرغ، سبزیجات و سسهای مختلف تهیه میشود. کاتی رول را به صورت رولشده سرو میکنند و طعمی تند و ترش و شیرین دارد.
توصیههای علی بابا درباره غذاهای معروف هند
هند کشوری با جمعیت میلیاردی، تنوع بیپایانی از انواع غذاها و نوشیدنیها را ارائه میدهد که در بسیاری از موارد طعم تند آن غالب است؛ با این حال، غذاهای هندی در ردیف خوشمزهترین غذاهای جهان قرار میگیرند.
اگر در سفر به این کشور مایلید غذاهای خیابانی هند یا رستورانها را امتحان کنید، پیشنهاد میکنیم توصیههای زیر را جدی بگیرید:
- هنگام خرید غذاهای خیابانی، به نکات بهداشتی توجه کنید و از غرفههایی که تمیزی و نظافت را رعایت میکنند، غذا تهیه کنید.
- در خرید غذاهای خیابانی، از چانهزنی نترسید. این کار هم به نفع شماست و هم بخشی از فرهنگ هند به شمار میرود.
- برای صرف غذا در رستوران، رستورانهای محلی را انتخاب کنید که توسط افراد محلی توصیه میشوند. این رستورانها معمولا غذاهای باکیفیت و با قیمتی مناسب ارائه میکنند.
- قبل از سفارش غذا، منوی رستوران را به دقت مطالعه کنید و از مواد اولیه و نحوه پخت غذاها مطلع شوید.
- از امتحان کردن طعمهای جدید نترسید. غذاهای هندی تنوع بسیار زیادی دارند و هر کدام طعمی منحصربهفرد دارند.
اگر شما یک یا چند غذای هندی را امتحان کردهاید، خوشحال میشویم نظر و تجربیات خود را درباره معروفترین غذاهای هند با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
خیلی خوب و مفید بود . ممنون از زحماتتان