هنوز فکر میکنید سفر گردشگری به جزیره ابوموسی غیرممکن است؟ بازدید از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی، آرزویی بود که به این راحتیها برآورده نمیشد و دنگ و فنگ زیادی داشت؛ اما با تغییر قانون سفر به این جزیره، همه میتوانند راحت به آنجا سفر کنند و سری به دیدنی های جزیره ابوموسی بزنند.
جزیره ابوموسی، بوموسی، بوموسو یا بومُسو، جزیرهای خوابیده در خلیج فارس است که جزو جاهای دیدنی هرمزگان به شمار میرود. در گذشته سفر به این جزیره کار مشکلی بود؛ باید تحت شرایطی مجوز ورود دریافت میکردید، بعد وارد ابوموسی میشدید. این پروسه به چشم بسیاری از گردشگران طولانی بود و ارزشش را هم نداشت. خوشبختانه با تغییر قانون، ورود همه ایرانیان به این جزیره آزاد شده و نیازی به گرفتن مجوز و کاغذبازی اداری نیست.
بهتر است چه زمانی به جزیره ابوموسی سفر کنیم؟
جاهای دیدنی معروف جزیره ابوموسی کجاست؟
در جزیره ابوموسی کجا اقامت کنیم؟
سوغات جزیره ابوموسی چیست؟
بهترین راه دسترسی به جزیره ابوموسی کدام است؟
جزیره ابوموسی به همراه تنب بزرگ و تنب کوچک، اهمیت زیادی برای ایران دارند؛ هم از لحاظ استراتژیک و هم از لحاظ گردشگری. ابوموسی به تازگی در حال پیشرفت و توسعه صنعت گردشگری خود است؛ اما باز هم جاهای دیدنی جزیره ابوموسی اهمیت زیادی برای گردشگران دارند.
در ادامه این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی با مجله گردشگری علی بابا همراه باشید تا در نهایت بتوانید سفری بینظیر را به جزیره زیبا برای خود و همسفرانتان برنامهریزی کنید.
جزیره ابوموسی کجاست؟
جزیره ابوموسی در استان هرمزگان، در میان آبهای نیلگون خلیج فارس قرار دارد. این جزیره در ۷۰ کیلومتری سواحل ایران و ۳۰ کیلومتری سواحل امارات متحده عربی قرار گرفته است.
ابوموسی جنوبیترین جزیره ایران و نزدیکترین جزیره به خط استوا محسوب میشود. این منطقه ۱۲ کیلومترمربع مساحت دارد و در فاصله ۷۰ کیلومتری سواحل ایران قرار گرفته است و جزو خاک ایران محسوب میشود.
طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ حدودا ۷۵۰۰ نفر در این جزیره زندگی میکنند که تعدادی از آنها ایرانی و تعدادی دیگر از اتباع کشور امارات متحده عربی هستند.
لوکیشن جزیره ابوموسی روی گوگلمپ
مسیرهای دسترسی به جزیره ابوموسی
برای رسیدن به جزیره شگفتانگیز ابوموسی، دو راه دارید. اولین مسیر پیش روی شما، سفر هوایی است؛ دومین مسیر هم از دل دریا میگذرد و باید سوار قایق یا کشتی شوید.
سفر به جزیره ابوموسی با هواپیما
با اینکه برای ورود به ابوموسی نیازی به مجوز ندارید، اما به هر حال باید بدانید پرواز مستقیم از تمام شهرهای ایران به این جزیره وجود ندارد. هر جا که هستید، خودتان را اول به بندرعباس برسانید. بعد میتوانید از فرودگاه بندرعباس استفاده کنید و با پروازی نیم ساعته به جزیره ابوموسی برسید و با خیال راحت بروید سراغ بازدید از دیدنی های جزیره ابوموسی.
البته قبل از رفتن به بندرعباس، حتما بلیط بندرعباس به ابوموسی را تهیه کنید. فقط هفتهای چند بار پرواز به ابوموسی انجام میشود؛ پس زمانی به بندرعباس بروید که به ابوموسی پرواز دارید.
سفر دریایی به جزیره ابوموسی
راه دومی هم وجود دارد. اگر دوست دارید سفری به دل خلیج فارس داشته باشید، با سفرهای دریایی هم میتوانید به ابوموسی بروید. برای این کار باید به بندرعباس یا بندر لنگه بروید، از آنجا سوار کشتی شوید و به جزیره سفر کنید.
این سفر تقریبا سه الی چهار ساعت وقت میبرد. گزینههای پیش روی شما برای سفر دریایی، قایق مسافربری یا کشتی کروز است.
فاصله جزیره ابوموسی تا تهران
برای سفر از تهران به ابوموسی، دو مرحله در پیش دارید. اول باید از تهران به بندرعباس بروید که تقریبا ۱۲۰۰ کیلومتر از هم فاصله دارند. بعد از رسیدن به بندرعباس، از آنجا به ابوموسی میروید که این مسافت هم حدود ۲۲ کیلومتر است.
بستگی به نوع وسیله نقلیه انتخابی شما، زمان سفر متفاوت خواهد بود. اگر میخواهید سفری سریع و راحت داشته باشید، هواپیما سریعترین روش برای رسیدن به جزیره است.
فاصله بندر لنگه تا جزیره ابوموسی
فاصله بندر لنگه تا جزیره ابوموسی، کمتر از ۷۰ کیلومتر است. این فاصله در سفری دریایی، تقریبا دو و نیم الی سه ساعت وقت میبرد.
فاصله جزیره کیش تا جزیره ابوموسی
بین جزیره کیش و جزیره ابوموسی تقریبا ۱۸۰ کیلومتر فاصله وجود دارد. پرواز مستقیم از ابوموسی به کیش وجود ندارد؛ اما میتوانید با کشتی بین این دو جزیره سفر کنید. سفر دریایی بین کیش و ابوموسی تقریبا سه الی چهار ساعت طول میکشد.
فاصله بندرعباس تا جزیره ابوموسی
فاصله بندرعباس تا جزیره ابوموسی ۲۱۵ کیلومتر است. این مسیر در سفری هوایی نیم ساعته و در سفر دریایی، سه الی چهار ساعته طی میشود.
فاصله جزیره قشم تا جزیره ابوموسی
از ابوموسی تا قشم تقریبا ۲۰۰ کیلومتر مسافت و چهار ساعت فاصله زمانی وجود دارد.
فاصله دبی تا جزیره ابوموسی
برای رسیدن به جزیره ابوموسی از دبی، تقریبا ۸۰ کیلومتر راه در پیش دارید.
فاصله شارجه تا جزیره ابوموسی
از شارجه در امارات متحده عربی تا جزیره ابوموسی ۸۰ کیلومتر فاصله است.
جاهای دیدنی جزیره ابوموسی
جاهای دیدنی جزیره ابوموسی کم، اما دیدنی و جذاب هستند. این جزیره در تلاش است تفریحات و جاذبههای بیشتری برای خود بسازد تا گردشگران از سفرشان نهایت لذت را ببرند. در ادامه راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، جاذبههای این جزیره را به شما معرفی میکنیم.
با برنامهریزی مختصر و مفیدی میتوانید سر فرصت و با حوصله از تمام دیدنی های جزیره ابوموسی بازدید کنید. فقط لازم است این بخش را خوب بخوانید و بعد برنامه سفرتان را بچینید.
– جزیره سیری
جزیره سیری، اولین مورد از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی است. این جزیره کوچک در ۲۷ کیلومتری غرب ابوموسی قرار دارد. جزیره سیری زیاد حالت گردشگری ندارد و ساکنان آن، کارکنان صنعت نفت و یگانهای نظامی هستند.
جزیره سیری، ذوزنقهشکل است و تقریبا ۱۷ کیلومترمربع مساحت دارد. این جزیره چشمانداز جذابی به خلیج فارس دارد. همچنین از آنجا که جنس جزیره سیری از مرجان است، زیباییهای متنوعی در این جزیره وجود دارد.
– طبیعت زیبا
اگر نگاهی به جزیره ابوموسی بیاندازیم، طبیعتی چشمنواز و فراموشنشدنی را میبینیم. این مورد شاید قانونا جزو جاهای دیدنی جزیره ابوموسی نباشید، اما باز هم قابلتوجه و دوستداشتنی است.
گیاهان مختلف دارویی و درختان نخل، در کنار گونههای گیاهی محلی، پوشش گیاهی ابوموسی را تشکیل دادهاند. این پوشش گیاهی چشمگیر در کنار سواحل آرامشبخش ابوموسی و مناظر کوهستانیاش، این جزیره را به منطقهای زیبا تبدیل کرده است.
بلندترین نقطه جزیره، کوه حلوا با ارتفاع ۱۱۰ متر است. اگر پیادهروی و کوهنوردی دوست دارید یا میخواهید منظرهای ابدی در سفرتان ببینید، به بالای این کوه بروید و از چشمانداز آن لذت ببرید. از آن بالا هم به خلیج فارس دید دارید و هم به زیباییهای طبیعی جزیره ابوموسی.
– بازارچه محلی ابوموسی
بازارچههای محلی ابوموسی، مکانهایی هستند که میتوانید در آنها خوش بگذرانید، نیازهای خود را تامین کنید و برای عزیزانتان هم سوغاتی بخرید.
در بازارچههای محلی، انواع کالاهای محلی مانند خواربار، پوشاک و سوغاتی را بیشتر از بقیه محصولات پیدا خواهید کرد. با این حال این بازارچهها تنوع زیادی دارند و محصولات متنوعی در غرفهها دیده میشود.
همچنین میتوانید بازارچههایی را که متعلق به هنرهای سنتی و صنایع دستی هستند هم از نزدیک خواهید دید. این بازارچهها اخیرا شروع به کار کردند و تنوع خوبی از محصولات دارند. هنرمندان جنوبی در بازارچهها همیشه محصولات منحصربهفرد و جذابی دارند. اگر بازارگردی را دوست دارید یا دنبال سوغاتی هستید، حتما سری به بازارچههای جزیره ابوموسی بزنید.
– منطقه حفاظتشده فارور
منطقه حفاظتشده فارور یکی از مهمترین جاهای دیدنی جزیره ابوموسی به شمار میرود. این منطقه به دلیل تنوع زیستی و اکوسیستمهای خاص و مهم خود، حفاظتشده است. فارور در شمال غربی جزیره قرار گرفته و مساحت آن تقریبا ۳۰۰۰ هکتار است. این منطقه اهمیت زیادی برای مسئولین و مردم دارد؛ مسئولین اهمیت زیادی به فارور میدهند و قصدشان حفظ تنوع زیستی در خلیج فارس است.
تنوع زیستی حیوانات مختلف در این منطقه اهمیت زیادی دارد. در فارور میتوانید گونه نادری از آهو به نام «جبیر» را پیدا کنید؛ البته جز این گونه زیستی، انواع پرندگان مثل بلبل خرما، چاخلق، دلیجه و پری شاهرخ هم در این منطقه حفاظتشده زندگی میکنند.
برای بازدید از این منطقه باید با اداره محیط زیست منطقه هماهنگ کنید تا بتوانید از زیباییهای فارور لذت ببرید. پوشش گیاهی و جانوری این منطقه باعث شده هر گردشگری که به آن سری میزند، خوشحال و پر از آرامش باشد. اگر شما هم سری به فارور زدید، حواستان باشد ناخودآگاه به پوشش گیاهی و جانوری منطقه آسیب نزنید.
– مسجد جامع ابوموسی
آخرین مورد در لیست دیدنی های جزیره ابوموسی، مسجد جامع این جزیره است. این جاذبه مهم، از لحاظ فرهنگی برای مردم اهمیت زیادی دارد. اگر از مردم بومی بپرسید محل تجمع مردمی کجاست؟ همه آنها مسجد جامع ابوموسی را نام میبرند.
این مسجد در ناحیه مرکزی جزیره، در خیابان خلیج فارس یا شاخاب پارس قرار گرفته است و بیشتر از ۱۱ هزار مترمربع مساحت دارد. معماری مسجد، باعث شده توجه گردشگران و علاقمندان معماری به این جاذبه جلب شود. گنبد فیروزهای و گلدستههای بلند مسجد جامع ابوموسی، از نظر بعضی مردم نماد جزیره است.
با بازدید از مسجد جامع، شاید فکر کنید حتما قدمت بالایی دارد؛ اما نه. این مسجد در اوایل دهه هشتاد شمسی ساخته و تاسیس شده است.
تاریخچه جزیره ابوموسی
تاریخچه جزیره ابوموسی شامل فراز و فرودهای زیادی میشود. این جزیره در گذشته اهمیت تجاری بالایی داشت؛ در خلیج فارس از جزیره ابوموسی برای تجارت دریایی استفاده میشد.
از آنجایی که جزیره ابوموسی به امارات هم بسیار نزدیک است، در قرن ۱۹ میلادی که دوران استعمار بریتانیا در منطقه بود، امارات متحده عربی قصد گرفتن مالکین جزیره ابوموسی را داشت. جزیره ابوموسی همیشه جزو خاک ایران بوده است؛ اما بعد از استقلال امارات متحده عربی، این کشور قصد داشت جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ را تحت مالکیت خود درآورد.
امارات متحده عربی برای چندین سال سعی کرد جزایر را بگیرد و ادعای مالکیت داشت؛ اما در نهایت ایران برنده این بحث شد و جزایر را تحت مالکیت خود نگه داشت. طبق اسناد تاریخی، این سه جزیره همیشه تحت مالکیت ایران بودهاند، پس دلیلی نداشت ایران جزایر را واگذار کند.
تا آذر سال ۱۴۰۳، ایران شرایط خاصی برای سفر به جزیره ابوموسی داشت. برای ورود باید از بندرعباس مجوز رسمی ورود میگرفتید و بعد به ابوموسی میرفتید. در این شرایط بسیاری از گردشگران قید بازدید از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی را میزدند و بیخیال کاغذ بازی اداری میشدند.
خوشبختانه حالا دیگر برای ورود به مجوز خاصی نیاز نیست. برای تمام ایرانیها، ورود به جزیره ابوموسی مانعی ندارد و نیازی به مجوز نیست.
آبوهوای جزیره ابوموسی
اگر بخواهید به جزیره سفر کنید و با خیال راحت از دیدنی های جزیره ابوموسی بازدید کنید، باید بدانید آبوهوای این منطقه چطور است. در این بخش از راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، به همین مساله میپردازیم.
در کل جزیره ابوموسی آبوهوای گرم و مرطوبی دارد. دمای هوا در تابستان گاهی تا ۴۰ درجه هم بالا میرود. معمولا بهار هم در این جزیره گرم است؛ اما زمستان و پاییز، هوایی خنک و مناسب سفر را خواهید دید. زمستانها معمولا دمای هوا بین ۱۵ تا ۲۵ درجه است.
بهترین زمان سفر به جزیره ابوموسی
اگر بخش قبلی این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی را خوب خوانده باشید، حالا بهتر از هر کسی میدانید بهترین زمان سفر به این جزیره چه زمانی است. درست حدس زدید. بهترین زمان سفر به جزیره ابوموسی اواخر پاییز تا اوایل بهار است؛ درست در وسط سرمای پایتخت، ابوموسی مناسب سفر و خوشگذرانی است.
شرایط آبوهوایی گرم و خشک ابوموسی، باعث میشود بسیاری از گردشگران در زمستان به این جزیره سفر کنند؛ زیرا از اواسط بهار تا اوایل پاییز، هوا در این جزیره خیلی گرم میشود. توصیه میکنیم شما هم در تابستان به جنوب سفر نکنید و سفرتان را برای زمستان نگه دارید.
حملونقل در جزیره ابوموسی چطور است؟
حملونقل در جزیره ابوموسی با تاکسی انجام میشود. متاسفانه این جزیره وسایل نقلیه دیگری جز تاکسی ندارد. اگر میخواهید در جزیره جابهجا شوید، میتوانید از تاکسی استفاده کنید. رانندهها خودشان مسیر را میشناسند، فقط لازم است مقصدتان را به آنها بگویید.
جز تاکسی، وانتها و خودروهای شخصی هم برای جابهجایی بار یا مسافر در دسترس هستند؛ اما بسیاری از گردشگران همان تاکسی را ترجیح میدهند.
به دلیل مساحت کم این جزیره، برای رسیدن به مقصدتان زیاد در مسیر نخواهید بود.
محدودیتهای سفر به جزیره ابوموسی
خوشبختانه امروزه محدودیتی برای سفر به جزیره ابوموسی وجود ندارد. لزوم اخذ مجوز برداشته شده و مسئولین در حال توسعه هتلها و مهمانسراها هستند. تنها مشکلی که ممکن است سر راهتان باشد، این است که در جزیره هتل لوکس و بزرگی وجود ندارد. کمی جلوتر در این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، هتلها و اقامتگاههای جزیره را هم کامل بررسی میکنیم.
از طرفی دیگر هر روز و هر ساعت که دلتان بخواهد نمیتوانید بلیط هواپیما یا کشتی به جزیره پیدا کنید. باید با برنامه فرودگاه یا کشتیها هماهنگ باشید و هر موقع از هفته و هر ساعتی در روز که آنها راه میافتند، سفرتان را آغاز کنید.
تفریحات جزیره ابوموسی
تفریحات مختلفی در جزیره ابوموسی وجود دارد. علاوه بر بازدید از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی، شما میتوانید در بازارچهها بازارگردی کنید، در کوه حلوا از کوهنوردی و پیادهروی لذت ببرید، طبیعتگردی را امتحان کنید و زمانی را در طبیعت صرف کنید، تفریحات آبی را امتحان کنید و یا در سواحل جزیره خوشگذرانی کنید.
عکاسی هم یکی از تفریحات محبوب گردشگران هنگام سفر به جزیره ابوموسی است. اگر شما هم سری به دیدنی های ابوموسی زدید و به این جزیره سفر کردید، حتما عکس بگیرید تا خاطراتتان پررنگتر در ذهنتان بمانند.
سوغات جزیره ابوموسی
وقتی به سفر میروید، حیف است سوغات منطقه را خریداری نکنید. با خریدن سوغاتی هم خاطره بیشتری از سفر دارید، هم میتوانید بازارگردی کنید و هم دوستان و آشنایانتان را با سوغاتیها خوشحال خواهند شد. در این قسمت از راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، سوغاتیهای معروف جزیره را به شما معرفی خواهیم کرد.
خرما، انواع صنایع دستی مانند سبد، حصیر و جواهرات دستساز محلی، سکههای قدیمی، خشکبار، ادویهجات و انواع محصولات دریایی مانند ماهی، از جمله سوغات ابوموسی هستند. با خرید صنایع دستی و ادویهجات محلی، میتوانید از فروشگاههای کوچک خانوادگی هم حمایت کنید و رونق بیشتری به کسب و کار مردم بومی ببخشید.
فرهنگ مردم جزیره ابوموسی
جزیره ابوموسی در واقع دو بخش فرهنگی دارد. یک بخش آن مربوط به ایران است که در آن منطقه ایرانیان زندگی میکنند؛ بخش دوم هم مربوط به قسمتی است که مردم اماراتی آنجا زندگی میکنند. در این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، فرهنگ بخش ایرانی جزیره را بررسی میکنیم.
مختصر و مفید بخواهیم بگوییم، مردم جزیره ابوموسی بسیار سختکوش و مهماننواز هستند. بیشتر جمعیت جزیره را ایرانیان تشکیل میدهند که مهماننوازی، مهربانی و دستپختشان زبانزد است.
شغل مردمان جزیره ابوموسی ماهیگیری یا صید مروارید است. بعضی خانوادهها هم کسب و کار خودشان را دارند و محصولات مختلفی تولید میکنند.
غذاهای محلی و سنتی جزیره ابوموسی
رسیدیم به بخش خوشمزه راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، یعنی غذاهای محلی.
اول از همه، میدانیم جنوب است و غذاهای دریاییاش؛ پس تعجبی ندارد که در جزیره ابوموسی هم غذاهای دریایی محبوبیت زیادی داشته باشند. انواع غذاهایی که با ماهی یا میگو درست میشوند، از غذاهای محلی ابوموسی هستند.
بین تمام غذاهای دریایی ابوموسی، ماهی کباب از همه معروفتر و محبوبتر است. شاید نام ماهی کباب را در شهرهای جنوبی ایران شنیده باشید یا قبلا آن را امتحان کرده باشید؛ پیشنهاد میکنیم اگر تا به حال این غذا را نخوردهاید، با سفر به جزیره ابوموسی به خودتان فرصت امتحانش را بدهید.
عدسی و پلوماهی هم به عنوان غذاهای محلی ابوموسی شناخته میشوند و شهرت زیادی بین مردم جزیره دارند.
رستورانهای معروف جزیره ابوموسی
رستورانهای زیادی در جزیره ابوموسی وجود ندارد؛ اما با این حال تعداد رستورانها مناسب است و انواع غذاها در آن سرو میشود. در ادامه لیستی از رستورانهای جزیره برای شما آماده کردهایم. تمام این رستورانها غذاهایی با کیفیت مناسبی و منویی متنوع و دوستداشتنی دارند.
- رستوران شبهای جزیره
- رستوران عمو نادر
- رستوران سلطانی
- کبابی عارف
- بیرونبر صدف
در سفر به جزیره ابوموسی کجا اقامت کنیم؟
اقامت در سفر مساله مهمی است که برای هر سفر باید خوب درباره آن فکر کرد. در جزیره ابوموسی، گزینههای اقامتی زیاد و متنوعی وجود ندارد؛ اما همین گزینههای موجود هم نیاز شما را برطرف خواهند کرد و همگی محیط جذاب و راحتی دارند.
بهترین هتلهای جزیره ابوموسی
در حال حاضر جزیره ابوموسی هتلی ندارد؛ اما یک هتل سه ستاره در حال ساخت است. متاسفانه این هتل هنوز آماده استفاده نیست.
همچنین مسئولین قصد دارند در آینده، هتلهای بیشتری برای جزیره بسازند تا گردشگران با خیال راحتتری به جزیره سفر کنند.
اقامتگاههای بومگردی جزیره ابوموسی
اقامتگاه معروف جزیره ابوموسی، «کلبه عمو نادر» است. این اقامتگاه به گردشگران و مسافرانی که شب را آنجا سپری میکنند، خدمات و امکانات خوبی ارائه میدهد. میتوانید اینترنتی اتاقی در این اقامتگاه اجاره کنید.
اجاره ویلا
شما میتوانید در جزیره ابوموسی ویلا یا خانه اجاره کنید. مردم محلی با هماهنگی خانهها یا ویلاهایشان را به گردشگران اجاره میدهند.
توصیههای علی بابا برای تجربه سفری خاطرهانگیز به جزیره ابوموسی
تنها توصیه مهمی که میتوانیم در اینجا به شما بکنیم، این است که در تابستان به جزیره ابوموسی سفر نکنید. بالاتر در این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی گفتیم چرا بهتر است در زمستان و پاییز سفر کنیم.
حتما زمان سفرتان را با زمان بلیط هماهنگی کنید تا وقتتان جایی تلف نشود. همچنین یادتان باشد از قبل فکر محل اقامتتان باشید و جایی را برای شب رزرو کنید.
به جاهای دیدنی جزیره ابوموسی حتما سر بزنید و حسابی در طول سفر خوش بگذرانید. اگر به این جزیره سفر کردید، خوشحال میشویم تجربه ارزشمندتان را در قالب کامنت زیر همین مطلب ببینیم. ما علی باباییها همگی از خواندن تجربه سفرهای شما لذت خواهیم برد. سفرتان به سلامت.