در این مطلب میخواهیم شما را به زیر سایه درختی در یک رستوران زیبای یونانی ببریم، جایی با چشماندازی از آبی دریای بیکران. سپس بشقاب خوشرنگ و لعابی در مقابلتان بگذاریم و شما را به سفری رویایی دعوت کنیم. سفر به دنیای شگفتانگیز طعمها و مزههای اصیل دریای مدیترانه!
جغرافیا، عامل مهمی در فرهنگ غذایی یونان
اگر به نقشه یونان نگاهی بیندازید، خواهید دید که چرا ماهیها و آبزیان، بخش مهمی از رژیم غذایی این کشور هستند. یونان خط ساحلی گستردهای دارد، به همین دلیل مردمش پیشینه قدرتمندی در دریانوردی دارند. چنین خصیصهای، به سفرههای این سرزمین رنگ و بوی دریا داده است.
البته این روزها به دلیل تعداد زیاد گردشگران، دریای اژه در بعضی از مناطق خالی از صید شده و نمیتواند پاسخگوی جمعیتی باشد که میخواهند غذای دریایی این ناحیه را تجربه کنند. همین عدم تعادل در عرضه و تقاضا، به ویژه در فصلهای پرگردشگر، ماهی را به غذای گرانقیمتی تبدیل کرده است.
البته گوناگونی ماهیها و آبزیانی که در سواحل یونان صید و در بازار ها خرید فروش میشوند این شانس را به شما میدهد که ماهیهایی با قیمت کمتر هم پیدا کنید. مطمئن باشید این ماهیها هم که به اندازه همان ماهیهای گران قیمت، خوشمزه هستند.
در مورد سایر غذاها در مقاله غذاهای سنتی یونان بیشتر بخوانید.
غذاهای دریایی یونان، طعمهایی به وسعت تاریخ
درک فرهنگ غذایی یونان، فقط و فقط در خاک این سرزمین کهن ممکن است. بنابراین اگر به یونان سفر میکنید، این بخش از ماجرا را دست کم نگیرید و با اطلاعاتی از فرهنگ غذاهای دریاییاش، به سوی این ذائقه منحصر به فرد بروید.
ما در ادامه ۱۰ خوراک دریایی سنتی و معروف یونان را به شما معرفی میکنیم که نزد مردم محلی و گردشگران از محبوبیت بالایی برخوردارند. اگر بیشتر از یونان میخواهید بدانید، مقاله زیباترین شهرهای یونان را در مجله علی بابا بخوانید.
صدفهای یونانی
صدفها که همیشه در مناطق خاصی از یونان خورده میشدند، اکنون بخشی از جریان اصلی فرهنگ غذایی این کشور هستند و تقریبا در همه رستورانهای دریایی به صورت بخارپز یا شیوههای دیگر سرو میشوند. اگر میخواهید طعم واقعی دریای غنی یونان را بچشید، حتما یک بشقاب صدف سفارش دهید و آبی که به گوشت این صدفها آغشته است را بنوشید.
جالب است بدانید از طریق رنگ صدفها میتوانید به نر یا ماده بودن آنها پی ببرید. صدفهای ماده به رنگ نارنجی و صدف های نر زرد رنگ هستند. در آشپرخانههای یونان، پوستههای آبی صدفها را، به طور دقیق تمیز میکنند و سپس در سس گوجه و پنیر میپزند.
ساگاناکی یا میگوی یونانی
میگوی یونانی یا همان (saganaki) معمولاً به عنوان پیشغذا سرو میشود، ولی خودش به اندازه یک وعده غذایی غنی است. این غذا را در یک ماهیتابه کوچک دو دسته ، به نام ساگانی درست میکنند. طبق دستورالعمل سنتی و محبوب یونانیها، میگوها ابتدا به روغن زیتون مرغوب و نوشیدنی معروف یونان، “اوزو” آغشته و بعد با سس تند گوجه فرنگی و ادویه و گیاهان تازه و پنیر فتای شور ترکیب میشوند. این غذا را در کاسههای سرامیکی و به صورت داغ سرو میکنند.
پاستای خرچنگ یونانی
دریای اژه دارای چندین خرچنگ خوشطعم است که میتوان آنها را با هر نوع پاستای تازهای ترکیب کرد. این غذای ترکیبی که به اسم پاستای خرچنگ یونانی سرو میشود، نماینده دستپخت اصیل این سرزمین است و تمام عطرها و رایحههای مدیترانهای را یک جا دارد. سس پاستای خرچنگ بخش مهمی از این غذاست که معمولاً از سیر، پیاز، رازیانه و گوجهفرنگی تازه تهیه میشود.
ماهی مرکب سرخشده
این یکی از محبوبترین خوراکیهای یونانی است که در طول تابستان در همه رستورانهای دریایی یونان، موجود است. برای تهیه این حلقههای تُرد ماهی مرکب، آرد و مخلوط چاشنیهای گوناگون را با هم ترکیب میکنند و ماهیها را در آن میغلطانند و سرخ میکنند. این غذا معمولاً با برشی از لیمو و یک سالاد سنتی یونانی سرو میشود. حتما این غذا را امتحان کنید تا بدانید چرا از نظر بسیاری از مردم، ماهی مرکب سرخ شده بهترین غذای تابستانی یونان به حساب میآید.
لاوراکی
ماهی خاردار یونانی (لاوراکی) یک غذای بسیار محبوب در جزیره سفالونیا است. لاوراکی گریلشده را همراه سیر، ادویه و گیاهان تازه در پوشش های روغنی میپیچند و حرارت میدهند.
کولی سرخشده یونانی
ماهی کولیهای یونانی (آنچووی) بسیار خوشمزه و سالم هستند و یکی از ارزانترین ماهیهای یونان به حساب میآیند. این وعده غذایی، مناسب کسانی است که از مشکلات قلبی رنج میبرند، زیرا این آبزیان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و در کنار روغن زیتون با اسیدهای چرب امگا ۹ فوایدشان چند برابر میشود.
ماهی کاد یونانی با سس سیر
پیشینه این غذای دریایی به زمانهایی برمیگردد که از نمک به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده میشد، زیرا یخچالی در کار نبود. امروزه خاگینه ماهی کاد، در تمام فصول سال در یونان یک غذای بسیار محبوب به حساب میآید. برای تهیه این خوراک باید ماهی کاد نمک سود شده را به مدت ۴۸ ساعت پیش از سرو، در آب خیساند.
ماهی مرکب یونانی با اسفناج
غذای دریایی ماهی مرکب با اسفناج از خوراکهای محبوب یونانی است که راحت و سریع طبخ میشود. در این غذا اسفناج مقدار زیادی آهن به شما میدهد و خود ماهی هم پروتئین بدنتان را فراهم می کند. این ترکیب در کنار شوید تازه، برگهای گیاهان خلیج، روغن زیتون ناب یونان، گوجه فرنگی تازه و آب لیمو طعم بی نظیری را به شما هدیه میکنند.
اختاپوس یونانی با پاستا
اختاپوس با پاستا از غذاهای کلاسیک یونانی است. ترکیب اختاپوس آبدار با سس خوشرنگ گوجهفرنگی تازه و پاستا شگفتانگیز است. این خوراک را با نان تازه، یک سالاد یونانی خوشمزه و یک لیوان اوزو سرو میکنند.
سالاد یونانی خرچنگ
طعم دلپذیر و اصیل دریای مدیترانه در این خوراک سنتی جان میگیرد و تجربهای به یادماندنی برایتان خلق میکند. مواد اصلی این سالاد افسانهای ترکیبی است از گوشت خرچنگ همراه با مقدار زیادی مایونز، آب لیمو، گوجه فرنگی، پیاز و گیاهان معطر.
در پایان به یاد داشته باشید رستورانهای دریایی یونان، میتوانند بخش فراموش نشدنی سفرتان باشند و با طعمها و رایحههای افسانهای آبهای مدیترانه، جادوی کهن این بخش از جهان را برایتان زنده کنند! پیشنهاد ما این است که در سفرتان یونان، قبل از هر چیز از افراد محلی، سراغ بهترین رستورانهای دریایی را بگیرید. در مقالههای زیر از یونان زیبا میتوانید بیشتر بخوانید:
ممنون از توضیحاتتون