رامیان گلستان

رامیان گلستان؛ راهنمای سفر به یاقوت سبز استان

با شهرستان رامیان و جاهای دیدنی‌اش آشنا شوید

امروز می‌خواهیم به یکی از شهرستان‌‌های سرسبز و یکی از جاهای دیدنی گلستان سفر کنیم؛ منطقه‌ای رویایی که آرامش و زیبایی در نقطه‌نقطه آن موج می‌زند.

رامیان مقصد امروز ما در مجله گردشگری علی بابا است. وجود جاذبه‌های طبیعی بکر مانند جنگل‌های مه‌گرفته، آبشارهای باشکوه، چشمه‌های زلال و روستاهای زیبا در این شهر باعث شده تا هر ساله گردشگران زیادی به این منطقه سفر کنند.

در ادامه همراه ما باشید تا در سفری مجازی شما را با اسرار پنهان در طبیعت سبز رامیان آشنا کنیم.

رامیان کجاست؟
رامیان شهری در استان گلستان است که در فاصله ۷۶ کیلومتری گرگان قرار دارد.
بهترین زمان بازدید از رامیان چه موقعی است؟
بهترین زمان بازدید از رامیان فصل بهار و به‌خصوص ماه اردیبهشت است.
جاهای دیدنی رامیان کدام است؟
رامیان از جاهای دیدنی متنوع و طبیعتی بکر برخوردار است؛ از جمله آبشار جوزک، آبشار سرخه کمر، آبشار پشمکی، چشمه نیلبرگ، چشمه گل رامیان، امامزاده بی‌بی حلیمه خاتون، حمام تاریخی رامیان و روستای پاقلعه.
رامیان چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
اسب‌سواری، کمپینگ، عکاسی و طبیعت‌گردی از جمله امکانات تفریحی رامیان است. وجود درمانگاه، فروشگاه‌های متعدد، کافه و رستوران نیز امکانات رفاهی شهر است.
در بازدید از رامیان کجا اقامت کنیم؟
برای اقامت در رامیان می‌توانید از گزینه‌هایی همچون هتل، اجاره ویلا یا سوئیت و اقامتگاه بومگردی استفاده کنید.

مشخصات رامیان

رامیان در شرق استان گلستان واقع شده است و ۷۸۳ کیلومترمربع وسعت دارد. فاصله این شهر از مرکز استان ۷۶ کیلومتر است. در رامیان زیبا قومیت‌های بلوچ، سیستانی، ترکمن، ترکان قزلباش، تات‌ها و فارس‌ها در کنار هم زندگی می‌کنند.

رامیان گلستان

عکس از: سایت Borna

تاریخچه این شهرستان مانند کتابی است که هر صفحه‌اش پر از داستان‌های اساطیری است. رامیان آن‌قدر بکر و باصفا است که شاه‌های اشکانی از آن به‌عنوان تفرجگاه استفاده می‌کرده‌اند.

حتما داستان بیژن و منیژه در شاهنامه به گوشتان خورده است. شهری به‌ نام «آرمان» در آن داستان وجود دارد که بیژن در دشت‌هایش به شکار می‌رفت. جالب است بدانید که احتمال می‌دهند آرمان همین رامیان خودمان باشد. وجود دره بیژن و دشت توران در رامیان این احتمال را قوت می‌بخشد.

شهرستان رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

سکونت مردم در این شهر به دوره صفویه برمی‌گردد؛ وقتی که ترکمن‌ها واردش شدند. رامیان همچنین در مناسبت‌های سیاسی مانند انقلاب مشروطه نیز نقش پررنگی داشته است.

رامیان کجاست؟

شهرستان رامیان در استان گلستان قرار دارد. فاصله رامیان از گرگان ۷۶ کیلومتر است. این شهر که در شمال شهرستان گنبدکاووس قرار دارد، از شرق به آزادشهر، از غرب به علی‌آباد کتول و از جنوب به رشته‌کوه‌های البرز می‌رسد.

لوکیشن رامیان روی گوگل‌مپ

رامیان کجاست؟

عکس از: سایت Tasnimnews

بهترین مسیر دسترسی

برای سفر به رامیان از تهران مسیرهای متفاوتی وجود دارد. شما می‌توانید با خودروی شخصی یا اتوبوس، به رامیان برسید. اگر اهل سفر با قطار یا هواپیما هستید، باید بدانید این شهرستان ایستگاه قطار و فرودگاه ندارد. پس باید در ابتدا به گرگان بروید و از آنجا با سواری یا اتوبوس راهی رامیان شوید.

رفتن به رامیان از تهران

عکس از: سایت Borna

از تهران تا رامیان دو مسیر پیش روی شما است:

  • مسیر اول عبور از جاده فیروزکوه است. بعد از این که به ساری رسیدید، باید از شهرستان‌های بهشهر و گرگان عبور کنید تا در نهایت به رامیان برسید. این مسیر حدود ۴۸۰ کیلومتر است.
  • مسیر دوم، عبور از شهرهای گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود است. این مسیر حدود ۵۱۰ کیلومتر است.

لازم به ذکر است که مسیر اول به ‌دلیل کوهستانی بودن، مناظر سرسبز و زیبایی‌های بیشتری دارد.

فاصله تهران تا رامیان

فاصله تهران تا رامیان حدود ۵۰۰ کیلومتر است؛ یعنی چیزی در حدود ۷ ساعت و ۱۳ دقیقه.

فاصله تهران تا رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

فاصله گرگان تا رامیان

فاصله گرگان تا رامیان ۷۹ کیلومتر است؛ یعنی چیزی در حدود ۱ ساعت و ۲۲ دقیقه.

فاصله مشهد تا رامیان

فاصله مشهد تا رامیان ۵۱۱ کیلومتر است؛ یعنی چیزی در حدود ۶ ساعت و ۴۳ دقیقه.

رامیان در استان گلستان

عکس از: سایت Neshanmap

رامیان یعنی چه؟

در مورد علت نامگذاری این شهرستان، دو نظریه مطرح است:

نظریه اول به مردمانی سامی‌نژاد از اهالی بابل بین‌النهرین اشاره می‌کند که در هزاره اول و دوم قبل از میلاد در نزدیکی رامیان زندگی می‌کردند و «آرامیان» نام داشتند. به مرور حرف «آ» حذف شد و به رامیان تبدیل شد. اسم شهر را هم از همین اقوام گرفته‌اند.

شهرستان رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

نظریه دوم نیز به موقعیت رامیان برمی‌گردد. از آنجایی که این منطقه در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است، به جاده‌ای که کاروان‌های مختلف از آن عبور می‌کردند، «راهمیان» می‌گفتند. کم‌کم راهمیان به رامیان امروزی تبدیل شد.

بهترین زمان بازدید از رامیان

از آنجایی که رامیان شهری کوهپایه‌ای است، آب‌وهوای خنکی دارد و زمستان‌های نسبتا سردی را تجربه می‌کند.

بهار که می‌شود، همزمان با باز شدن شکوفه‌ها و جوانه زدن درختان، آب‌وهوا مطبوع می‌شود؛ به‌خصوص در اردیبهشت ماه.

بهار

عکس از: سایت Tasnimnews

رامیان در فصل بهار سراسر سرسبزی و عطر خوش می‌شود و جاذبه‌های طبیعی در آنجا جلوه‌ای افسونگرانه پیدا می‌کند. خیلی از مسافرها این فصل را برای سفر انتخاب می‌کنند.

آب‌وهوای رامیان در فصل تابستان گرم است. پس اگر حوصله گرما را ندارید، در این فصل به رامیان سفر نکنید. با این حال هستند مسافرانی که انتخابشان برای سفر، تابستان باشد.

بهتریم فصل بازدید از رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

با وجود آب‌وهوای تقریبا سرد منطقه در پاییز، برگ‌های رنگارنگ درختان، جلوه‌ای مسحورکننده به طبیعت این شهر می‌بخشد.

جاهای دیدنی رامیان

جاهای دیدنی رامیان گلستان آن‌قدر بکر و تماشایی است که هر گردشگری را به درون طبیعت شگفت‌انگیز خود می‌کشاند. عبور از مسیرهای جنگلی، تماشای آبشارهای زیبا که مانند تابلوی نقاشی در دل طبیعت خودنمایی می‌کند، چشمه‌های گوارا و روستاهای چشم‌نواز، همه و همه شما را مسحور می‌کند.

جاهای دیدنی شهرستان رامیان

عکس از: سایت Wikimedia

در ادامه همراه ما باشید تا این دیدنی‌های بی‌نظیر را به شما معرفی کنیم.

آبشار جوزک

خودتان را در مسیری جنگلی تصویر کنید که اطرافش پوشیده از درختان سرسبز است. صدای آب از دوردست به گوش می‌رسد و هرچه بیشتر پیش می‌روید، صدا بلندتر می‌شود. این تصور که بی‌شباهت به رویا نیست، در یکی از جاهای دیدنی رامیان به نام آبشار جوزک به واقعیت می‌پیوندد.

آبشار جوزک

عکس از: سایت Javanonlin

مسیر رسیدن به این آبشار پلکانی طولانی است، اما برای طبیعت‌گردانی که به‌ دنبال کشف زیبایی‌ها هستند، می‌تواند بسیار شیرین باشد. برای آن که گم نشوید، حتما با یک راهنما به آنجا بروید.

آبشار جوزک در ۳ کیلومتری جنوب شرقی رامیان گلستان قرار دارد.

آبشار سرخه کمر

مجموعه آبشار سرخه کمر در دل جنگل‌های رامیان قرار دارد. اولین آبشاری که از این مجموعه می‌بینید، همین سرخ کمر است. کم‌کم که در مسیر جنگل پیش بروید، با هشت آبشار دیگر روبه‌رو می‌شوید که هرکدام زیبایی‌های خاص خود را دارند.

آبشار سرخه کمر

عکس از: سایت Neshanmap

فاصله هر آبشار از دیگری حدود ۳۰ دقیقه است که ارتفاع بلندترین آن‌ها یعنی آبشار نعیم‌آباد، ۲۸ متر است. مجموعه آبشار سرخه کمر نیز در ۳ کیلومتری جنوب شرقی رامیان قرار دارد.

آبشار پشمکی

آبشار پشمکی یکی دیگر از آبشارهای رامیان است که جلوه‌ای تماشایی دارد. این آبشار از میان سنگ‌های سخت به پایین می‌ریزد. وجود خزه‌هایی که روی هر سنگ را پوشانده‌اند، به زیبایی فضای آبشار افزوده است.

آبشار پشمکی رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

ارتفاع آبشار پشمکی ۸ متر است و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این آبشار در فاصله ۱۰ کیلومتری جنوب رامیان قرار گرفته است.

چشمه نیلبرگ

چشمه نیلبرگ یکی از جاذبه‌های طبیعی رامیان است که در دل جنگل‌های نیلبرگ قرار دارد. این چشمه چندین چشمه کوچک و بزرگ دیگر را شامل می‌شود که همه‌شان آب‌های زلال و گوارا دارند؛ به‌طوری که بسیاری از روستایی‌ها از آن به‌ عنوان آب شرب استفاده می‌کنند.

جاهای دیدنی رامیان

عکس از: سایت Balad

مسیر سرسبز، نهرهای جاری و آب زلال از ویژگی‌های برجسته این جاذبه زیبا در رامیان است. چشمه نیلبرگ در ۴ کیلومتری جنوب شرقی رامیان قرار گرفته است.

چشمه گل رامیان

چشمه گل یکی از اسرارآمیزترین جاهای دیدنی رامیان است. این چشمه با ۸۰ متر عمق در فهرست عمیق‌ترین چشمه‌های آب سرد جهان قرار گرفته است.

جاهای دیدنی رامیان

عکس از: سایت Melkgorgan

چشمه گل رامیان لقب نگین فیروزه‌ای گلستان را از آن خود کرده است. انعکاس درخت‌های بلوط دورتادور چشمه روی آب، منظره‌ای تماشایی ایجاد می‌کند.

آب این چشمه از سنگ‌های آهکی کف آن می‌جوشد، از طریق یک مجرا به رودخانه قره‌چای می‌رسد و بسیاری از مزارع و زمین‌های کشاورزی را آبیاری می‌کند. چشمه گل در ۵ کیلومتری جنوب شهر قرار دارد.

چشمه گل رامیان

عکس از: سایت Mehrnews

امامزاده بی‌بی حلیمه خاتون

در روستای الهادی رامیان، امامزاده‌ای به نام بی‌بی حلیمه خاتون وجود دارد که قدمتش به دوران صفوی برمی‌گردد. فکرش را بکنید قدم در امامزاده‌ای بگذارید که در منطقه‌ای جنگلی و مه‌گرفته قرار داشته باشد و حال‌وهوایتان را عرفانی‌تر کند.

امامزاده بی بی حلیمه خاتون

عکس از: سایت Melkgorgan

مردم محلی به امامزاده بی‌بی حلیمه خاتون اعتقاد زیادی دارند و آن را مقدس می‌دانند. اگر خواستید برای زیارت به آنجا بروید، خیالتان راحت باشد؛ چراکه در اطراف امامزاده برای استراحت مسافران امکاناتی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

فاصله امامزاده تا رامیان گلستان حدود ۲۵ کیلومتر است.

حمام تاریخی رامیان

این حمام تاریخی به دستور حاکم استرآباد، امیر سعدالله خان میرفندرسکی در دوران مظفرالدین شاه ساخته شد. به این حمام تاریخی، عروج یا اروج نیز می‌گویند.

این حمام ۱۲ طاق جناقی و سقف گنبدی دارد و در دل محله قدیمی کهنه بازار رامیان قرار گرفته است.

جاهای دیدنی رامیان: حمام تاریخی

عکس از: سایت Hamshahrionline

روستای پاقلعه

روستای پاقلعه یکی از روستاهای زیبا و تاریخی رامیان است. قلعه‌ای به نام ماران در ۳ کیلومتری روستا قرار دارد که در زمان تیرداد اشکانی ساخته شد و پایتخت دوم اشکانیان بود. قلعه ماران و آثار تاریخی به‌جامانده از شهر تمیشه این روستا را از نظر تاریخی غنی می‌کند.

روستای پاقلعه

عکس از: سایت Melkgorgan

وجود مراتع سرسبز، جنگل‌های زیبا، آبشارها و چشمه‌ها، طبیعتی رویایی به این روستا بخشیده است. روستای پاقلعه در فاصله ۱۰ کیلومتری رامیان گلستان واقع شده است.

امکانات تفریحی رامیان

شهرستان رامیان با زیبایی‌هایی که در خود جای داده است، امکانات تفریحی جذابی را نیز برای مسافران و مردمان محلی فراهم می‌کند.

جای‌جای این شهر و مناطق اطرافش پر است از منظره‌هایی که پس‌زمینه‌ای رویایی برای عکس‌هایتان ایجاد می‌کند. عکاسی در کنار درختان تو در تو و بلندقامت، زمین‌های مه‌گرفته، آبشار و چشمه‌ها می‌تواند خاطره خوش سفر را برای همیشه در یادتان زنده نگه دارد.

امکانات

عکس از: سایت Wikimedia

علاوه بر این، رامیان به اسب‌های خود نیز معروف است. یکی دیگر از تفریحات این منطقه لذت اسب‌سواری در دل طبیعت است.

برای آن دسته از طبیعت‌گردانی که شیفته کمپینگ و شب‌مانی در طبیعت هستند، رامیان فضاهای بکری دارد. می‌توانید با اطلاع از مناطق کمپینگ در آنجا چادر بزنید و لذت زندگی در طبیعت را برای چند ساعت تجربه کنید.

رامیان گلستان

عکس از: سایت Balad

رامیان هر آنچه را که برای آرامش و فرار از روزمرگی‌ها و دغدغه‌های زندگی نیاز دارید، به شما هدیه می‌دهد.

امکانات رفاهی رامیان

رامیان مانند هر شهر دیگری از امکانات رفاهی برخوردار است؛ امکاناتی همچون درمانگاه، فروشگاه‌های متعدد، اقامتگاه‌، رستوران و کافه که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و کم و کسری‌های سفر را تهیه کنید.

قلعه میران

عکس از: سایت Wikimedia

فرهنگ مردم و سوغاتی رامیان

مردمان رامیان فرهنگ‌ها‌، زبان‌ها و ادیان گوناگونی دارند. کنار هم قرار گرفتن این عزیزان باعث شکل‌گیری سنت‌های متنوعی شده که به جذابیت این منطقه افزوده است.

از جمله مراسم‌های سنتی این مردم، عاروس نشا، عزاداری محرم، عید قربان و بستن چادرشب برای کودک تازه متولدشده‌ است که بسیار جالب و دلنشین است.

فرهنگ مردم

عکس از: سایت Wikimedia

رامیان گلستان بزرگ‌ترین تولیدکننده عسل در گلستان است. اگر به خوردن عسل علاقه دارید، می‌توانید به‌عنوان یکی از سوغاتی‌های رامیان با خود به شهرتان ببرید.

میوه‌های جنگلی خوشمزه مانند بلوبری جنگلی، ازگیل وحشی، انار ترش جنگلی، آلو جنگلی، سبزی‌های محلی، گیاهان کوهی، انواع روغن مثل کلزا و زیتون، ترشیجات، مرباجات و انواع رب از دیگر سوغاتی‌های این شهر زیبا است.

آبشار پشمکی neshanmap

عکس از: سایت Neshanmap

صنایع دستی رامیان نیز معروف است؛ به‌خصوص منسوجات ابریشمی. پیراهن، عرقچین، جلیقه، سفره، رومیزی، دستمال و… از جمله سوغاتی‌هایی است که هنر دست هنرمندان رامیانی است.

غذاهای محلی رامیان

یکی از جذابیت‌های هر سفری خوردن غذاهای محلی آن منطقه است. پس اگر اهل شکم‌گردی هستید، در سفرتان به رامیان حتما غذاهای بومی آنجا را امتحان کنید.

رشته پلو، چوز کبابی، ماهی تلاجی کبابی، کوبیده ویژویژی، خورشت انار با بادمجان شکم‌پر، آش خمیری، کوکوی گنده جارو، کاهو ترشی و پرنده شکم‌پر از جمله غذاهای خوشمزه رامیان گلستان است.

wikimediaگل رامیان

عکس از: سایت Wikimedia

اقامت در رامیان

اگر قصد داشتید برای بازدید از جاذبه‌های زیبای رامیان چند شب در این شهر بمانید، می‌توانید به اقامتگاه‌های آن مراجعه کنید. هتل، سوئیت، ویلا و اقامتگاه بومگردی از جمله گزینه‌های اقامتی پیش روی شما است.

اقامتگاه های بومگردی رامیان

اگر به اقامتگاه‌های بومگردی علاقه دارید، رامیان گزینه‌های متعددی پیش روی شما می‌گذارد؛ مانند خانه ابریشم، بهشت پاقلعه، کلبه اقامتی نیسا، شکوفه‌های انار و… . شما می‌توانید بنا بر بودجه و امکانات مدنظرتان یکی از این اقامتگاه‌ها را انتخاب کنید.

اقامتگاه بومگردی رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

هتل‌های رامیان

اگر دوست دارید که شب را در هتل بمانید، می‌توانید به هتل لابوس مراجعه کنید. این هتل ۲ ستاره در کیلومتر ۲ جاده زینب‌آباد به رامیان واقع شده است.

توصیه‌هایی برای سفر به‌یادماندنی به رامیان

همان‌طور که گفتیم، رامیان شهری زیبا با مناظر سرسبز و دیدنی‌های طبیعی فراوان است. از آنجایی که بسیاری از این جاذبه‌ها خارج از شهر و در دل طبیعت قرار دارند، از قبل وسایل ضروری موردنیاز، آب و خوراکی در کوله‌تان بگذارید.

برای عبور از مسیرهای جنگلی طولانی، سنگ‌ها و نهرها حتما کفش مناسب بپوشید و لباس اضافی با خود به همراه داشته باشید.

رامیان گلستان

عکس از: سایت Mehrnews

برای آنکه به تاریکی نخورید و به راحتی بتوانید از طبیعت بکر مناطق لذت ببرید، قبل از غروب به دیدن جاهای دیدنی بروید.

اگر قصد دارید شب را در هر کدام از اقامتگاه‌های رامیان گلستان بمانید، حتما از قبل در مورد ظرفیت آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

رامیان شهری با تنوع فرهنگی و نژادی است. پس هنگام سفر به آنجا به آداب‌ و رسوم و اعتقادات مردمان آن احترام بگذارید و با بومیان مهربان منطقه آشنا شوید.

جاهای دیدنی رامیان

عکس از: سایت Neshanmap

رامیان منطقه‌ای کوهستانی است و زمستان‌های نسبتا سردی دارد. برای آن که لذت سفر به جانتان بنشیند، در فصل‌های مطبوع‌تر مثل بهار به آنجا سفر کنید.

علی بابا سفری خوشی را برایتان آرزو می‌کند.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. اریابای می‌گوید

    عالی بود برای اقامت علاوه بر هتل میتوان در اقامتگاه های بوم‌گردی ساکن شد از جمله اقامتگاه سنتی جیرا به فاصله ۱ کیلومتری از شهر یا اقامتگاه کوهنوردی امید و اقامتگاه جنگلی پشمکی در دل جنگل های پشمکی یا اقامتگاه های روستای پاقله هم با مناظر بسیار زیبا
    در ضمن شهر رامیان بهشتی زیبا برای کوهنوردان و سنگ نوردان و عاشقان پرواز با پاراگلایدر نیز هست