آبشار کبودوال

آبشار کبودوال؛ ناب‌ترین جاذبه گردشگری گلستان

آبشار کبودوال علی آباد کتول؛ طراوتی تکرارنشدنی

برای طبیعت‌گردان و اهل سفر، هیچ لذتی بیش از پیدا کردن مکان‌های ناب و بکر نیست. برای همین است که جاهای دیدنی گلستان و مناظرش این روزها، مقصد جذاب این گردشگران شده‌اند.

این استان گرچه در شمال شرق کشور قرار گرفته و از نظر زیست بوم طبیعی از استان‌های شمالی کم ندارد؛ اما کمتر مقصد گردشگران بوده است.

پهنای جنگل‌های دیدنی هیرکانی با درختان سرخس و بلوط خود، بخشی از جاهای دیدنی گلستان را می‌سازد. دشت‌ها، آبشارها، چشمه‌سارها، تالاب‌ها و هزاران جاذبه دیگر، هر طبیعت‌گردی را به گلستان می‌خواند.

آبشار کبودوال علی آباد کتول، یکی از همین جاذبه‌هاست. این آبشار که به بلندترین آبشار خزه‌ای ایران معروف است، در دل جنگل کبودوال استان گلستان قرار دارد و برای رسیدن به آن، باید از مسیر جذاب جنگلی و کوهستانی عبور کرد.

کبودوال از دو واژه محلی «کبود» به معنای «آبی» و «وال» به معنای «جوی» ساخته شده است و به‌دلیل پاک و آبی بودن رودخانه جاری در دل جنگل‌های این منطقه اینگونه نامیده شده است.

آبشار کبودوال کجاست؟
آبشار کبودوال، بلندترین آبشار خزه‌ای ایران است و در فاصله ۷.۵ کیلومتری علی آباد کتول و ۵۰ کیلومتری گرگان گرفته است.  
بهترین زمان سفر به آبشار کبودوال کدام فصل است؟
با توجه به خزه‌ای بودن این آبشار و همچنین آب‌وهوای معتدلش توصیه می‌شود که در فصل بهار و تابستان به آن سفر کنید. 
در سفر به آبشار کبودوال، کجا اقامت کنیم؟
شما می‌توانید هم به گزینه کمپینگ در طبیعت فکر کنید، هم به هتل‌ها و بومگردی‌های این منطقه سر بزنید. همچنین به خاطر نزدیکی به شهر گرگان می‌توانید در هتل‌های گرگان هم اقامت کنید.
کدام جاذبه‌های گردشگری به آبشار کبودوال نزدیک است؟
در شعاع کوچکی از آبشار کبودوال، می‌توانید به دریاچه و سد خاکی زرین گل، دهستان و  آبشار چلم زرین گل، آبشار آلامان و سایت پروازی ریگ چشمه سر بزنید.
آبشار کبودوال چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
پارکینگ، مسیر پیاده‌روی مناسب، سرویس بهداشتی و دکه اغذیه فروشی جز امکانات منطقه هستند. کمپینگ، عکاسی، پیک‌نیک، پیاده‌روی، شنا هم از محبوب‌ترین فعالیت‌های تفریحی حساب می‌شوند.

آبشار کبودوال کجاست؟

آبشار کبودوال در روستای شیرآباد، دهستان زرین گل، شهرستان علی‌آباد کتول قرار گرفته است. این منطقه به فاصله ۵ کیلومتری از مرکز شهر علی‌آباد کتول و در جهت جنوب شرقی شهر علی‌آباد کتول از استان گلستان قرار دارد.

برای رفتن به آبشار کبودوال باید خود را به شهر گرگان برسانید و بعد به سمت به علی آباد کتول برانید. شما باید حدود ۴۰ کیلومتر، در جاده گرگان به بجنورد (جاده ۲۲) پیش بروید.

 لوکیشن آبشار کبودوال روی گوگل مپ

آبشار کبودوال کجاست؟

عکس از: سایت Google Maps

بعد از آن به‌سمت جنوب شرق شهر و جاده کمربندی پیش می‌روید تا به خود جاده کبودوال برسید.

در این مسیر شما از سد خاکی زرین گل عبور می‌کنید و بعد از حدود ۵ کیلومتر مسیر به عوارضی کبودوال می‌رسید. بعد از پرداخت هزینه عوارضی جاده، ۵۰۰ متر دیگر به پارکینگ کبودوال می‌رسید.

از این نقطه مسیر پیاده‌روی شروع می‌شود. نسبت به توان شما و وسایل همراهتان، بین ۵ تا ۱۰ دقیقه باید پیاده‌روی کنید. حالا وارد مسیری ناب، دیدنی و سرسبز خواهید شد. این مسیر سنگ‌فرش و پلکانی است. یک کیلومتر مسیر سر بالایی پیش روی شماست.

آبشار کبودوال علی آباد کتول

عکس از: سایت Google Maps

از این جاده پلکانی، ۳۲۰ پله سنگی، شما ۱۷۰ متر ارتفاع خواهید داشت و به آبشار تماشایی کبودوال می‌رسید.

این مسیر دشوار نیست و از ورودی آبشار تا خود آبشار کبودوال، حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. گرچه برای افراد سالمند و دارای ناتوانی‌های جسمی، ممکن است به خاطر سطح لیز و پلکانی مسیر، کمی با مشکل روبه‌رو شوید.

آبشار کبودوال گلستان

عکس از: سایت Google Maps

بهترین مسیر دسترسی به آبشار کبودوال

برای پیدا کردن بهترین مسیر رسیدن به این آبشار خزه‌ای زیبا اول باید مبدا را مشخص کنید.

اگر مبدا حرکتتان، گرگان، تهران ساری و شهری است که در غرب این منطقه قرار دارد،  باید خودتان به گرگان برسانید تا به راحتی از سمت جاده گرگان به بجنورد، به سمت علی آباد کتول بپیچید و بعد از حدود ۵۰ کیلومتر رانندگی، که حدودا یک ساعت طول می‌کشد، به آبشار کبودوال علی آباد کتول برسید.

رفتن به آبشار کبودوال

عکس از: سایت ایکس

اما اگر مبدا شما مشهد، بجنورد و هر شهری باشد که در شرق این منطقه قرار گرفته، باید در جاده بجنورد به گرگان حدود ۲۲ کیلومتر پیش بروید تا به کبودوال برسید.

اما چطور از تهران به جاده علی آباد کتول برسیم؟

فاصله تهران تا آبشار کبودوال، در کوتاه‌ترین مسیر ۴۶۰ کیلومتر است و برای رسیدن به آن، باید حدود هفت ساعت رانندگی کنید. برای شما دو مسیر دیدنی و جذاب وجود دارد:

مسیر اول شما از جاده فیروز‌کوه است. باید به قائم‌شهر برسید، سپس به سمت بابل و بعد گرگان پیش بروید و خودتان را به جاده گرگان-بجنورد برسانید و مسیری که در بالا گفتیم را طی کنید.

مسیر تهران تا آبشار کبودوال

عکس از: سایت Google Maps

مسیر دوم ۵۶۴ کیلومتر است که بسته به ترافیک جاده‌های شمال، زمان متفاوتی خواهد داشت. شما باید از بزرگراه امام رضا  پیش بروید، سمنان را رد کنید و در شاهرود به سمت گرگان برانید.

از اینجا باید وارد جاده شاهرود به گرگان شوید، در مسیر باید به جاده توسکستان وارد شده و بعد از ۳۵ کیلومتر وارد جاده گرگان بجنورد شوید و مسیر بالا را طی کنید.

این مسیر تقریبا ۸ ساعت طول خواهد کشید، اما به خلوتی و زیبایی‌های جاده می‌ارزد.

فاصله علی آباد کتول تا آبشار کبودوال

از شهر علی آباد تا کبودوال حدود ۷.۵ کیلومتر فاصله است که حدود یک ربع طول می‌کشد.

فاصله آبشار کبودوال تا علی آباد کتول

عکس از: سایت Google Maps

فاصله گرگان تا آبشار کبودوال

از گرگان تا آبشار کبودوال کمتر از ۵۰ کیلومتر فاصله است، که نسبت به وضعیت مسیر، حدود یک ساعت طول می‌کشد.

فاصله گرگان تا آبشار کبودوال

عکس از: سایت ایکس

فاصله تهران تا آبشار کبودوال

فاصله تهران تا آبشار کبودوال از بهترین مسیر، ۴۶۰ کیلومتر است و هفت ساعت رانندگی مداوم دارد.

فاصله ساری تا آبشار کبودوال

از شهر ساری تا این آبشار دیدنی ۱۷۹ کیلومتر فاصله است که با سه ساعت رانندگی می‌توانید طی کنید.

فاصله ساری تا آبشار کبودوال

عکس از: سایت Google Maps

فاصله مشهد تا آبشار کبودوال

برای سفر به آبشار کبودوال از شهر مشهد شما باید حدود ۵۴۳ کیلومتر (۸ ساعت) رانندگی کنید.

فاصله مشهد تا آبشار کبودوال

عکس از: سایت ایکس

بهترین زمان بازدید از آبشار کبودوال

دهستان علی آباد کتول آب و هوایی معتدل خود، یکی از دیدنی‌ترین شهرهای ایران است که در تمامی فصل‌های سال چشم شما را خیره می‌کند.

با این حال همانطور که پیش از این اشاره شد به دلیل خشک شدن خزه‌های آبشار کبودوال در فصل سرما، بهتر است برای دیدن یک صحنه جذاب و آبشاری با هاله‌ای سبز با شروع سال جدید و آغاز فصل بهار، به این منطقه سفر کنید.

بهترین زمان رفتن به آبشار کبودوال علی آباد کتول

عکس از: سایت Google Maps

البته که با آمدن فصل پاییز، جادوی این چشم‌اندازهای رنگارنگ جذابی پیش چشم شما خلق می‌کند. رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد پاییزی از یک سو، خنکی و سرمای هوا از سوی دیگر باعث شده برای برخی بازدیدکنندگان شروع فصل پاییز هم زمانی مطلوب برای سفر به آبشار کبودوال علی آباد کتول به شمار آید.

با این حال اگر قصد کردید در فصل پاییز به این منطقه سفر کنید، به خاطر داشته باشید باید حتما لباس مناسب همراه بیاورید.

به‌علاوه برف و یخبندان در فصل زمستان هم اغلب تصاویری دیدنی را اطراف آبشار کبودوال خلق می‌کند که طبیعت‌گردان زیادی را به‌ خود فرا می‌خواند. پس اگر قصد کردید در فصل زمستان به این منطقه سفر کنید، فراموش نکنید که باید کفش، لباس و خوراکی مناسب همراه خود داشته باشید.

آبشار کبودوال در زمستان

عکس از: سایت ایکس

چرا آبشار کبودوال جاذبه گردشگری مهمی است؟

علاوه بر تمام زیبایی آبشار کبودوال و هاله سبز دور آن، دو عامل اصلی باعث شده این آبشار اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.

اولین عامل قدمت تشکیل آبشار کبودوال است. بر اساس فسیلی که مربوط به دوران پالئوژن در کنار این آبشار یافت شده، پژوهشگران قدمت تشکیل آن را چیزی بین  ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال پیش ارزیابی کرده‌اند.

آبشار کبودوال گلستان

عکس از: سایت Google Maps

دومین عامل، آبشخور این آبشار است. آبشار کبودوال از چشمه اصلی و پرآبی سرریز شده که در بستر زمین بالادست آبشار هفتم این مجموعه قرار دارد.

تنها منبع تأمین آب این آبشار همین چشمه است که از دل زمین و در ارتفاع به بیرون می‌جوشد. در مسیر این آبشار هیچ‌گونه منبع آبی دیگری مانند رودخانه چه دائمی و چه فصلی وجود ندارد.

به همین دلیل است که از آبشار کبودوال به‌عنوان پاک‌ترین آبشار ایران هم یاد می‌شود و گواراترین آب آشامیدنی را می‌توان در پای آن نوشید.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار کبودوال

آبشار کبودوال در دل جنگل‌های انبوه با درختان سر به فلک کشیده راش، ممرس، توسکا و… قرار دارد. از همین رو این منطقه میزبان گونه‌های جانوری بسیاری مانند پلنگ، خرس، گرگ، روباه، گراز وحشی، خرگوش، قرقاول و… است که این زیست بوم جذاب را برای زندگی انتخاب کردند.

جاذبه‌های دیدنی اطراف آبشار کبودوال

دریاچه و سد خاکی زرین گل

در فاصله ۲ کیلومتری از کبودوال، به دریاچه و سد خاکی زرین گل با چشم‌اندازی وسیع و متفاوت از جنگل‌های انبوه کبودوال می‌رسید. چشم‌انداز و بازتاب آن‌ در آب دریاچه، یک لوکیشن فوق‌العاده برای عکاسی خلق کرده است.

دریاچه و سد خاکی زرین گل

عکس از: سایت Google Maps

همچنین این منطقه مورد توجه پرنده‌نگران هم هست.

دریاچه مصنوعی زرین گل با ظرفیت ۱۷ میلیون متر مکعب همواره پر آب است و مکانی مناسب برای قایقرانی  پیک‌نیک است.

این دریاچه میزبان انواع ماهی‌ها هم هست، پس می‌توانید به ماهی‌گیری هم فکر کنید. اصلا به دلیل حضور همین ماهی‌هاست که پرندگان آبزی و کنارآبزی مانند انواع اردک‌ها، غازها و قوهای وحشی را اینجا می‌توانید مشاهده کنید.

دریاچه زرین گل

عکس از: سایت Google Maps

  • فاصله دریاچه و سد زرین از آبشار کبودوال تنها دو کیلومتر است.
  • مسیر دسترسی: استان گلستان، دهستان علی آباد کتول، جاده کبودوال، قبل از عوارضی

دهستان و  آبشار چلم زرین گل

اگر در جاده علی آباد کتول به سمت خرقان پیش بروید، در فاصله ۱۱ کیلومتری به منطقه‌ای ییلاقی به نام دهستان زرین گل و آبشار دیدنی چلم می‌رسید. این آبشار هم به‌صورت پلکانی است و در پنج نقطه از صخره‌های عمودی به پایین می‌ریزد که باعث شده حوضچه کوچکی زیبا در پای آن شکل گیرد.

آبشار چلم زرین گل

عکس از: سایت Google Maps

روستای زرین گل به خاطر جنگل‌های بکر و کوه‌های سرسبز هم مورد توجه است. در شرق روستا هم قلعه میران قرار دارد که یکی از زیباترین مناطق دیدنی شهرستان علی آباد کتول است.

  • فاصله از آبشار کبودوال: ۱۱ کیلومتر
  • مسیر دسترسی: استان گلستان، ۱۱ کیلومتری علی آباد کتول، دهستان زرین‌گل

روستای چلی سفلی و آبشار چلی

جاذبه گردشگری دیگر در نزدیک این آبشار، با فاصله ۱۵ کیلومتری آن، روستای چلی سفلی است. این روستا با بافتی تاریخی و معماری سنتی، یکی از جذاب‌ترین مناطق گردشگری گلستان است. همچنین وجود آبشار چلی در نزدیکی این روستا، هم بازدیدتان را جذاب‌تر می‌کند.

روستای چلی سفلی

عکس از: سایت Google Maps

آبشار آلامان

آبشار آلامان از مرتفع‌ترین آبشارهای گلستان است و در فاصله ۲۴ کیلومتری آبشار کبودوال قرار دارد. این مکان که به آبشار اوترنه هم معروف است، واقع در  روستایی با همین نام است.

ارتفاع این آبشار حدود هفت متر است و از یک دیواره صخره‌ای پایین می‌ریزد و در پای آن حوضچه‌ای به عمق یک متر تشکیل شده است.

آبشار آلامان

عکس از: سایت Google Maps

روستای آلامن با وجود جنگل ازداری، دره آبدوان، دره چلم، دره چوبکش و اردوگافه پاماضی، دره بیزاران و جنگل ادان و…  یکی از بهترین مناطق دیدنی اطراف آبشار کبودوال است.

  • فاصله از آبشار کبودوال: ۲۴ کیلومتر
  • مسیر دسترسی: استان گلستان، علی آباد کتول، بخش کمالان، روستای آلامان

سایت پروازی ریگ چشمه

گردشگران علاقه‌مند به پاراگلایدر و یا دوچرخه‌سواری کوهستانی هم می‌تواند در ۳۳ کیلومتری آبشار کبودوال به سایت پروازی ریگ چشمه برسند. این سایت در نزدیکی روستایی با همین اسم قرار دارد. با وجود دیواره‌ای تقریبا دو کیلومتری، می‌توانید پروازهای طولانی پاراگلایدر و تاپ‌لند (فرود در محل پرواز) را در اینجا تجربه کنید.

سایت پروازی ریگ چشمه

عکس از: سایت Google Maps

این سایت با دیواره‌ای حدود ۲ کیلومتری، فرصت پروازی رویایی با ارتفاع حدودا ۸۰۰ متر که بر فراز پارک جنگلی تنگه چهل چای را فراهم می‌کند.

  •  فاصله از آبشار کبودوال: ۳۳ کیلومتر
  • مسیر دسترسی: استان گلستان، علی آباد کتول، بخش کمالان، دهستان استرآباد، روستای ریگ چشمه

امکانات تفریحی آبشار کبودوال

کمپینگ

در اطراف آبشار کبودوال می‌توان چادر زد و از شب‌مانی در دل طبیعت لذت برد. برای کمپینگ در این منطقه، به چادر، کیسه خواب، زیرانداز، چراغ قوه، غذای کافی و آب آشامیدنی نیاز است.

بازدید از آبشار کبودوال

عکس از: سایت Google Maps

عکاسی

آبشار کبودوال با مناظر چشم‌نوازش، سوژه‌ای ایدئال برای عکاسی است. پل‌های چوبی واقع در مسیر، پلکان سرسبز در مسیر پیاده‌روی، صحنه‌هایی دیدنی برای عکاسی خلق کرده‌اند. همچنین خود آبشار خزه‌ای کبودوال با هاله سبز خود از تفریحات محبوب در این منطقه هستند.

جنگل‌نوردی

بدون شک لذت‌بخش‌ترین بخش سفر به آبشار کبودوال همین زدن به دل جنگل‌های انبوه کبودوال، پیاده‌روی و جنگل‌نوردی تا رسیدن به این آبشار زیباست. خاطره راه رفتن در این مسیر سنگفرشی هرگز از ذهن شما پاک نخواهد شد.

جنگل کبودوال

عکس از: سایت Google Maps

آب‌تنی و شنا

در امتداد رودخانه‌ کبودوال، آبشارهای کوچک و بزرگ زیادی وجود دارد که زیر هر کدام حوضچه‌های آبی وجود دارد که می‌شود برای آبتنی و شنا استفاده کرد.

بهترین قسمت این آب‌تنی‌ها هم رفتن به زیر آبشار کبودوال و تماشای قطرات آبی است که از بالای آبشار به داخل حوضچه می‌ریزد. لطفا فراموش نکنید که شنا در حوضچه‌های عمیق آبشار به دلیل وجود جریان‌های زیرزمینی خیلی خطرناک است.

آبشار کبودوال گلستان

عکس از: سایت Yjc

امکانات رفاهی آبشار کبودوال

آبشار کبودوال از آن جاذبه‌هایی است که سخت سلیقه‌ها هم می‌پسندند. این منطقه توریستی، به همه نیازهای بازدیدکنندگان خود فکر کرده است. شما می‌توانید با خیال راحت ماشین خود را در پارکینگ قرار دهید.

مسیر پیاده‌روی تا کبودوال سنگ‌فرش است. به‌علاوه سرویس‌های بهداشتی همراه با نگهبانی، دکه غذافروشی، بوفه، سوپرمارکت، آلاچیق، نمازخانه و سکوی استراحت هم می‌شود اشاره کرد.

اقامت در آبشار کبودوال

مهم‌ترین مسئله برای هر گردشگری، محل اقامت است. شما می‌توانید به کمپ کردن در این منطقه به‌خصوص در فصل گرم سال فکر کنید. همچنین به دلیل نزدیک به شهر گرگان می‌توانید در هتل‌های گرگان اقامت داشته باشید.

اقامت در آبشار کبودوال

عکس از: سایت Google Maps

محبوب‌ترین اقامتگاه‌های نزدیک به آبشار کبودوال:

  • اقامتگاه بوم گردی سرخدار – علی آباد کتول
  • کلبه اقامتی بالاکایلو – علی آباد کتول
  • اقامتگاه بوم گردی دادا و دده -علی آبادکتول
  • اقامتگاه بوم گردی مرال – علی آباد کتول
  • ویلای چهارفصل – علی آباد کتول
  • اقامتگاه بوم گردی رضوان – علی آباد کتول
  • ویلای چهارفصل دو – علی آباد کتول
  • اقامتگاه بوم گردی کلبه آبشار – رامیان

اقامتگاه بوم گردی کبودوال

نزدیک‌ترین بومگردی به آبشار کبودوال و سد کبودوال، اقامتگاه کبودوال است. این اقامتگاه با چشم‌اندازی از جنگل و در حاشیه روستا قرار گرفته است و از دو طرف با باغ محصور شده است. این اقامتگاه تمیز است، میزبانانی خوش‌اخلاق منتظر شما هستند و فضایی آرام و دلنشین دارد.

عمارت هوشنگ خان علی آباد کتول

یک عمارت رویایی با میزبان‌هایی دوست‌داشتنی. خانه اصیل و خان نشین هوشنگ خان با قدمت شصت ساله در ارتفاعات علی آباد کتول یکی از اقامتگاه‌هایی است که می‌توانید انتخاب کنید. این عمارت در میانه در یک هکتار باغ اختصاصی قرار گرفته است.

اقامتگاه بومگردی آبشار کبودوال

عکس از: سایت Google Maps

بوم گردی کلاری – واحد افرا علی آباد کتول

این بومگردی به مساحت ۲۵۰ متر در ارتفاعات سیاه مرزکوه قرار دارد و با این همه وضعیت آنتن عالی است. اگر همراه شما سالمندی هست، این اقامتگاه برای این عزیزان امکانات ویژه از جمله سرویس بهداشتی فرنگی دارد. با وجود نگهبان، از نظر امنیتی هم می‌توانید از آن مطمئن باشید.

آبشار کبودوال

عکس از: سایت Jabama

توصیه‌هایی برای سفر به یادماندنی در آبشار کبودوال

آبشار کبودوال در همه فصل‌های سال دیدنی و جذاب است. تنها نکته مهم این است که با توجه به آب‌وهوای منطقه، برنامه‌ریزی خوبی داشته باشید. لباس و تجهیزات مناسب فصل همراه خود داشته باشید، قبل از سفر به اقامت شبانه خود فکر کرده باشید.

برای بازدید از سایر جاهای دیدنی علی آباد کتول هم وقت بگذارید، چون دیدن تک تک آنها بدون شک می‌ارزد. در ادامه توصیه‌هایی برای یک سفر بهتر پیشنهاد کردیم که برای تجربه سفری خوب به این منطقه، مهم است:

  • کفش و لباس مناسب پیاده‌روی بپوشید و یک یا دو دست لباس اضافه به همراه داشته باشید.
  • غذا سبک، آب آشامیدنی پاوربانک و پول نقد همراه خود داشته باشید.
  • پیش از سفر حتما آب‌وهوا را بررسی کنید.
  • به طبیعت احترام بگذارید و از ریختن زباله در طبیعت خودداری کنید.
  • به حقوق و حریم خصوصی اهالی محل احترام بگذارید.
  • از روشن کردن آتش در مکان‌های غیرمجاز خودداری کنید.
  • در روزهای تعطیل و فصل‌های پر گردشگر، ممکن است این منطقه شلوغ باشد.

امیدواریم با مطالعه این مطلب، اطلاعات کافی را برای سفر به آبشار کبودوال و لذت بردن از زیبایی‌های آن به دست آورده باشید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 دیدگاه

  1. مهدی شیخ می‌گوید

    سلام
    ضمن تشکر از توصیف شما از منطقه گردشگری کبود وال،جهت تکمیل گزارش شما که از فرهنگ علی آباد کتول و مناطق ییلاقی اطراف این شهر که به فاصله کمی از آبشار (حداکثر۳۰تا ۴۰ کیلومتر) قرار گرفته اند که زیبایی شان کم از آبشار کبودوال ندارند،اشاره ای نکرده اید،اشاره خواهم کرد.
    ۱.زبان محلی علی آباد،کتولی هست،گردشگران میتوانند،برای سوغات،پارچه های دست باف ابریشمی (که به چادرشب معروف هست)را خریداری کنند.
    ۲.مطلبی که از جا انداخته اید،مسیر رسیدن به کبود وال هست که پس از خروج از شهر علی آباد به سد زیبای زرین گل خواهید رسید،پس از ان با رانندگی در جاده ای که روی تاج و اطراف سد قرار دارد که بسیار زیبا و تماشایی هست به عوارضی ورود به کبود وال میرسید.
    ۳.ییلاقات اطراف کبود وال که همانطور که گفتم به فاصله کمتراز ۴۰ کیلومتری آن قرار دارد،نیز بسیار دیدنی و در فصلهای بهار وتابستان،با آب وهوای خنک و چشم اندازهای زیبا،مکانی برای گذران اوقات استراحت و تفرج برای گردش گران خواهد بود.
    ییلاقاتی مثل،چه جا،سیاه مرزکوه،نرسو،گنو،غریب آباد،خولین دره(خولیندر)،مایان،الستان،چلی سفلی(چلی پایین) ،لوکال و چلی علیا(بالاچلی)،طاویر،ریگ چشمه در دهنه محمدآباد،که از مسیر علی آباد به فاضل آباد میباشد.
    و ییلاقاتی مثل،افراتخته،سیاه رودبار،چینو،شیرنوا(شیرین آباد) و خاک پیرزن در دهنه زرین گل و در راه ارتباطی علی آباد به کوه ابر و شاهرود واقع شده اند.

  2. بی نام می‌گوید

    خیلی زیبا بود اما متاسفانه پولی نیست که بخواهی با اون گردش بروی .. فعلا تو سیر کردن شکم خودمون مانده‌ایم