جاهای دیدنی تالش

راهنمای سفر به تالش؛ زیبایی بی‌انتهای گیلان

در میان پهنه‌ سرسبز گیلان، تالش یکی از زیباترین مناطق است. این شهر که به‌ واسطه‌ طبیعت بکر و موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فردش شهرت یافته  است، از سه طرف به رشته‌کوه‌های تالش می‌رسد که ادامه رشته‌کوه‌های البرز است و از یک سو نیز با دریای خزر هم‌مرز است. ترکیب کوه و دریا، جنگل‌های انبوه و مراتع وسیع، تالش را به مقصدی بی‌نظیر برای طبیعت‌گردان و مسافران ماجراجو تبدیل کرده است.

تالش یکی از جاهای دیدنی گیلان و یکی از شهرهای پرجمعیت آن شناخته می‌شود و میان مردم به هشتپر یا هشتپر طوالش معروف است.

مردم تالش به گویش‌های متنوعی از جمله تالشی، ترکی آذری، گیلکی و فارسی صحبت می‌کنند و در برخی مناطق نیز زبان ترکی آذربایجانی زبان رایج مردم است. زبان تالشی، به دلیل شباهت‌هایش با زبان پهلوی قدیم، از جاذبه‌های فرهنگی این منطقه محسوب می‌شود. معیشت مردم تالش عمدتا بر پایه کشاورزی و دامداری است و محصولات مهمی مانند توتون، حبوبات، جو، گندم و برنج در این منطقه کشت می‌شود.

تالش کجاست؟
تالش یکی از شهرهای پرجمعیت در غرب گیلان است.
جاهای دیدنی معروف تالش کجاست؟
از دیدنی های تالش می‌توان به ساحل گیسوم، ییلاق تالش، ییلاق سوباتان، آبشار ورزان و پارک جنگلی سیاه‌داران اشاره کرد.
در تالش کجا اقامت کنیم؟
اگر اقامتی راحت و بی‌دردسر می‌خواهید، در یکی از هتل‌های هدهد، قصر نگین و… در تالش اقامت کنید. اما اگر گزینه‌ای اقتصادی برای اقامت می‌خواهید که با فرهنگ مردم تالش هم بیشتر آشنا شوید، یکی از اقامتگاه‌های خوش‌قدم یا تختعلی و… را انتخاب کنید.
سوغات تالش چیست؟
گلیم‌بافی، شال‌بافی، مرواربافی، چای، برنج و… از سوغات محبوب تالش هستند.

در تالش، مردم به سنت‌ها و آداب و رسوم خود احترام زیادی می‌گذارند. جمعیت منطقه ترکیبی از مسلمانان شیعه و سنی است که این تنوع فرهنگی و مذهبی، جلوه‌ای دیگر از تکامل اجتماعی این منطقه را نمایان می‌سازد. جاهای دیدنی تالش مانند اسالم، حویق و کرگان‌رود شمالی، به دلیل چشم‌اندازهای زیبا و معماری محلی جذاب، از جمله مقاصد گردشگری معروف در این منطقه هستند.

تالش

عکس از: سایت Irna

دیدنی های تالش در هر فصل سال زیبایی‌های خاص خود را دارد. اگر دنبال ماجراجویی در دل جنگل‌های سبز و انبوه آن هستید یا می‌خواهید در کنار دریای خزر آرامش پیدا کنید، تالش بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در ادامه مجله گردشگری علی بابا، این مطلب راهنمای سفر به تالش برای شما خواهد بود تا این زیبایی بی‌انتها در گیلان را بهتر بشناسید.

تالش کجاست؟

تالش، یکی از زیباترین و سرسبزترین شهرهای استان گیلان، در نوار شمالی ایران و در غرب این استان قرار دارد. این شهر از شمال به آستارا، از جنوب به رضوان‌شهر، از شرق به دریای خزر و از غرب به استان اردبیل محدود می‌شود.  این شهر با جمعیتی بیش از ۵۴ هزار نفر، پنجمین شهر بزرگ گیلان بعد از رشت، بندر انزلی، لاهیجان و لنگرود است.

لوکیشن تالش روی گوگل مپ

تالش کجاست؟

عکس از: سایت Bashgahfarhangian

مسیرهای دسترسی به تالش

اگر دنبال سریع‌ترین روش برای رسیدن به تالش هستید، هواپیما گزینه‌ای ایده‌آل به نظر می‌رسد. اما توجه داشته باشید که در خود تالش فرودگاهی وجود ندارد. بنابراین باید ابتدا به فرودگاه رشت بروید و سپس مسیر باقی‌مانده تا تالش را با تاکسی یا اتوبوس طی کنید. پرواز تهران به رشت حدود ۱ تا ۲ ساعت طول می‌کشد. این گزینه برای کسانی که زمان برایشان اهمیت دارد و مسافرتی راحت را ترجیح می‌دهند، مناسب است.

تالش

عکس از: سایت Wikipedia

اگر به تماشای مناظر زیبای بین راه علاقه دارید و سفر برای شما مسیر است، نه مقصد، قطار بهترین گزینه برای شما خواهد بود. سفر به تالش با قطار حدود ۵ ساعت طول می‌کشد. پس از رسیدن به رشت، باید مسیر باقی‌مانده تا تالش را با تاکسی یا اتوبوس ادامه دهید. سفر با قطار به دلیل امنیت بالا و مقرون‌به‌صرفه بودن، گزینه‌ای محبوب برای مسافران محسوب می‌شود.

سفر زمینی به تالش

برای کسانی که دنبال سفری کم‌هزینه هستند، اتوبوس یکی از بهترین انتخاب‌هاست. مدت زمان این سفر حدود ۷ ساعت است. اما اگر دوست دارید در طول مسیر از مناظر زیبای شمال لذت ببرید و در هر نقطه‌ای که خواستید توقف کنید، سفر با خودروی شخصی بهترین گزینه است. مسیر تهران به شهر تالش حدود ۴۲۱ کیلومتر است و طی آن تقریبا ۵ ساعت و نیم زمان می‌برد.

تالش

عکس از: سایت Wikipedia

فاصله تهران تا تالش

فاصله تهران تا تالش ۴۲۱ کیلومتر است که این مسیر ۵ ساعت و نیم طول می‌کشد.

فاصله تالش تا رشت

فاصله تالش تا رشت ۱۰۲ کیلومتر است و این مسیر ۲ ساعت زمان می‌برد.

راهنمای سفر به تالش

عکس از: سایت Google maps

فاصله تالش تا آستارا

تالش تا آستارا ۷۴ کیلومتر فاصله دارد و این مسیر حدود ۱ ساعت و ربع طول می‌کشد.

فاصله تالش تا اردبیل

تالش تا اردبیل حدود ۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد و این مسیر ۳ ساعت و نیم زمان می‌برد.

راهنمای سفر به تالش

عکس از: سایت Divar

آب‌‌و‌هوای تالش

اوایل بهار در شهر تالش، همراه با بارندگی‌های فراوان و نسیم خنک است، اما با نزدیک شدن به اردیبهشت، هوا متعادل‌تر می‌شود. دمای هوا در این فصل بین ۱ تا ۳۳ درجه سانتی‌گراد متغیر است. طبیعت بکر و هوای تازه، بهار را به یکی از بهترین زمان‌ها برای سفر به تالش تبدیل می‌کند. البته شب‌های خنک بهاری به لباس‌های گرم نیاز خواهید داشت.

آب‌‌و‌هوای تالش

عکس از: سایت Divar

تابستان، فصل ایده‌آل برای دوستداران طبیعت‌گردی و کمپینگ در تالش است. اگرچه در این فصل بارندگی کاهش می‌یابد، اما هوا همچنان رطوبت بالایی دارد. دمای هوا معمولا بین ۱۴ تا ۳۶ درجه سانتی‌گراد متغیر است.

آب‌‌و‌هوای تالش

عکس از: سایت Divar

پاییز یکی از زیباترین فصول برای سفر به تالش است. جنگل‌های رنگارنگ، هوای دلپذیر و چشم‌اندازهای تماشایی، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را رقم می‌زنند. با این‌ حال، بارندگی در این فصل افزایش می‌یابد و ممکن است سفر را کمی چالش‌برانگیز کند. دمای هوا بین ۲ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد در نوسان است. پس اگر قصد سفر پاییزی به تالش را دارید، لباس گرم و بارانی همراه داشته باشید.

آب‌‌و‌هوای تالش

عکس از: سایت Mehrnews

زمستان‌های تالش، سرد و برفی است. اگرچه طبیعت در این فصل زیبایی خاص خود را دارد، اما سفر به برخی نقاط سخت و حتی غیرممکن می‌شود. دمای هوا در این فصل از منفی ۵ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد متغیر است. اگر به برف و سکوت زمستانی علاقه‌مند هستید، لباس‌های گرم، تجهیزات مناسب و آمادگی برای مسیرهای سخت را فراموش نکنید.

بهترین زمان سفر به تالش

اگر دوست دارید جاهای دیدنی تالش را سرسبز و پرطراوت ببینید، از اواسط بهار تا اواخر تابستان بهترین زمان سفر است. در این ماه‌ها، هوای منطقه معتدل و مطبوع است، بارندگی‌ها کمتر شده و می‌توانید بدون دغدغه از جنگل، ساحل و ییلاق‌های زیبای آن لذت ببرید.

بهترین زمان سفر به تالش

عکس از: سایت Divar

اما اگر حال‌وهوای مه‌آلود پاییزی یا زمستانی را دوست دارید و از سرما و بارش‌های مداوم فراری نیستید، پاییز و زمستان هم حال‌و‌هوای خاص خودشان را دارند. البته باید بدانید که در این فصول، بخش‌های کوهستانی تالش سرد و بارانی می‌شود و ممکن است مسیرها کمی چالش‌برانگیز باشند.

جاهای دیدنی تالش زیبا

اگر قبل از سفر به هر شهری از دیدنی‌هایش باخبر باشید، قطعا سفرتان پربارتر می‌شود و نقاط دیدنی‌تری را با برنامه‌ریزی بهتری می‌بینید. پس تالش‌گردی و جاهای دیدنی تالش را بشناسید. اگر قصد سفر داشته باشید، برنامه‌ریزی‌ بهتری خواهید داشت و اگر فعلا قصد سفر ندارید با شناخت دیدنی‌های تالش حتما دلتان می‌خواهد برای سفر به آن زمانی را کنار بگذارید. طبیعت تالش بی‌نظیر یا دست‌کم کم‌نظیر است. اگر بخواهیم آن را به چند دسته تقسیم کنیم باید بگوییم که تالش است و:

  • دریا و جنگلش؛
  • کوه‌هایش؛
  • دریاچه و رودخانه‌هایش؛
  • مناطق ییلاقی‌اش؛
  • پارک جنگلی‌اش.

دریا و جنگل‌ در جاهای دیدنی تالش

دریا و جنگل از جاهای دیدنی تالش

نگویید نام جنگل گیسوم را نشنیده‌اید که باورمان نمی‌شود. اگر نام گیسوم به گوشتان نخورده است یا هنوز از آن دیدن نکرده‌اید باید بدانید که گیسوم، شبیه رویاست. با عبور از جاده جنگلی، در دو سمت جاده، درختانی سبز و بلند را خواهید دید که در آسمان از سمت چپ و راست جاده به هم می‌رسند و شاخه‌های‌شان دالانی سبز از برگ را به وجود می‌آورد. گیسوم به دریا نزدیک است. این جنگل، ۸۰ کیلومتر مساحت دارد و با وجود آلاچیق، پارکینگ و رستوران‌هایی که در حوالی آن ساخته‌اند به یک پارک جنگلی تبدیل شده است.

روستایی به همین نام هم در نزدیکی گیسوم وجود دارد. البته نام این جنگل از روی همان روستا برداشته شده است. در فصل‌هایی مانند تابستان و بهار نباید انتظار داشته باشید که با جنگلی خلوت رو به رو شوید. گردشگران زیادی در فصل‌های خوب سال به جاده جنگلی گیسوم می‌زنند و برای دیدن جنگل و دریا راهی این منطقه می‌شوند.  گفته می‌شود که حدود ۷۶ گونه گیاهی مختلف در گیسوم وجود دارد.

با این اوصاف، عجیب نیست که در این جنگل انواع درختان زردآلو، ازگیل، انار، انجیر و… را ببینید. با عبور از تونل سبز درختان در جاده جنگلی به دریا می‌رسید. ساحل خزر در پشت جنگل‌ها انتظارتان را می‌کشد.  در ساحل دریا مثل نقاط دیگر شمال، بازی‌ها و سرگرمی‌هایی چون  سوار شدن بر موتورهای چهارچرخ، قایق‌سواری، پاراگلایدر و… وجود دارد.  اسب‌سواری در جنگل با اسب‌های کرایه‌ای و قدم زدن با پای برهنه روی سواحل شنی گیسوم هم لذت خاصی دارد که اگر اهلش هستید حتما آن را تجربه کنید.

راهِ رفتن به گیسوم و ساحل در جاهای دیدنی تالش

گیسوم از جاهای دیدنی تالش

ساکن کدام شهر هستید؟ اجازه بدهید که راه رفتن به گیسوم را از چند مسیر کلی بررسی کنیم. اگر از پایتخت، راهی گیسوم می‌شوید باید بدانید که فاصله آن با تهران، حدود پنج ساعت و نیم است. یعنی تقریبا ۴۰۰ کیلومتر را باید پشت سر بگذارید. فاصله رشت تا گیسوم هم حدود ۹۰ کیلومتر است. اگر بخواهیم از جاده خلخال-اسالم، نشانی بدهیم هم باید بگوییم که گیسوم در ۳۰ کیلومتری این جاده قرار دارد.

فصل‌ بهار، شهریور در تابستان و اوایل پاییز، بهترین زمان‌ها برای دیدن گیسوم است اما تصور درختان برفی جنگل هم دل را می‌لرزاند. پس اگر اهل سفرهای متفاوت هستید با رعایت نکات ایمنی برای سفر در زمستان، برای دیدن جنگل در برف هم می‌توانید برنامه‌ریزی کنید. بعضی از افراد دوست ندارند که جنگل‌ها را در روز و روزگار بی‌برگی ببینند. خب، این چندان عجیب نیست. اما اگر رانندگی در جاده زیر شاخه‌های درهم‌رفته و برفی گیسوم را دوست دارید، باز هم با صحنه‌هایی رویایی و زیبا رو به رو خواهید شد.

کوه‌های تالش

کوه های تالش از دیدنی های تالش

کوه‌های تالش، مرتفع هستند. چند قله در آن، ارتفاعی در حدود سه هزار متر دارند. این کوه‌ها، بخش شمال غربی رشته‌کوه البرز هستند. کوه‌های تالش درسمتی که به دریای خزر منتهی می‌شوند، شیب تندی دارند اما شیب دامنه‌های غربی آن ملایم است. اگر فکر می‌کنید که پوشش درختی روی دامنه‌های تالش، زیاد است باید بدانید که این‌طور نیست. در واقع، چهره کوه‌ها در دامنه‌های تالش، عریان است و درختان کمی در آنجا دیده می‌شود. آب تعدادی از رودخانه‌های مهم شمال در گیلان هم از کوه‌های تالش سرچشمه می‌گیرد.

دریاچه و رودخانه‌های تالش

تالش زیبا، رودخانه‌های فراوانی هم دارد. کرگانرود از پرآب‌ترین رودخانه‌های غرب گیلان است که کوه‌های تالشی، سرچشمه آن هستند. کرگانرود در روستای قروق قرار گرفته و به دریای خزر می‌ریزد. رودخانه‌های مختلف دیگری هم در تالش وجود دارند. مثل:

  • دیناچال؛
  • آستاراچای؛
  • کورا؛
  • شفارود؛
  • و… .

دریاچه و رودخانه از دیدنی های تالش

کرگانرود از وسط شهر تالش می‌گذرد. این یعنی در سفر به تالش، امکان دیدن رودخانه‌ای پرآب و جذاب را هم دارید. رودخانه، جنگل و دریا برای دیدن یک شهر کافی نیست؟ هنوز در سفر به تالش شک دارید؟ ما که این‌طور فکر نمی‌کنیم. جاهای دیدنی تالش بسیار زیاد است. اگر قصد سفر به آنجا را دارید باید حداقل پنج روز را برای گشت و گذار حسابی کنار بگذارید.

علاوه بر رودخانه‌های مختلف تالش، دریاچه‌های زیبایی هم در آن وجود دارد. مثلا دریاچه سراگاه در نزدیکی روستایی به همین نام در تالش هم نقطه‌ای دیدنی است. دریاچه سراگاه در دل درختان جنگلی تالش قرار گرفته و در کنار شالیزارهای برنج و مزارع کیوی جای خوش کرده است. نگارنده این مقاله با خود فکر می‌کند که قطعا در سفر بعدی‌اش به تالش با یک چادر مسافرتی به قصد ماندن در کنار این دریاچه زیبا، برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشد. نظر شما چیست؟ چنین برنامه‌ای برای خودتان در نظر دارید؟

برنامه گردش در ییلاق تالش

ییلاق از جاهای دیدنی تالش

دیگر با اطلاعاتی که خواندید، حتما می‌دانید که تالش کجاست و با چه مقصدی در سفر رو به رو خواهید شد. حالا بهتر است به یک برنامه  پیشنهادی گردش در تالش هم دقت کنید. این پیشنهادات از جذاب‌ترین نقاط این شهر پرده برمی‌دارند. نقاطی که گردشگران ایرانی و خارجی از آنها تعریف و تمجید کرده‌اند و دیدن‌شان قطعا خالی از لطف نیست.

ییلاق سوباتان و آبشار ورزان در جاهای دیدنی تالش

ییلاق سوباتان و آبشار ورزان از مکان های دیدنی تالش

سوباتان، منطقه‌ای ییلاقی در نزدیکی تالش است. در شمال سوباتان، رودخانه لیسار را می‌بینید و از طرف غرب هم به دریاچه نئور می‌رسد. شرق این ناحیه ییلاقی هم به جنگل‌های تالش منتهی می‌شود. آب و هوای سوباتان جان می‌دهد برای ییلاق در تابستان‌ها. سوباتان در ارتفاع ۱۹۰۰ متری دریاست و به همین خاطر، همیشه آب و هوایی خنک و مطبوع دارد.

البته ناگفته نماند که همین موضوع باعث می‌شود تا زمستان‌ها، سرمای استخوان‌سوزی در سوباتان به راه بیفتد و تقریبا خالی از سکونت شود. سوباتان، ییلاقی است؛ ییلاقی که در آن دشتی وسیع و سبز، آبشاری به نام ورزان و پارک جنگلی آلاچیق وجود دارد. حالا که از آبشار ورزان نام بردیم، اجازه دهید بگوییم که ارتفاع آن به ۱۰۰ متر می‌رسد. این آبشار در کنار دشتی از گل‌های همیشه عاشق (منظورمان همان گل شقایق است دیگر!) از دیدنی‌ترین نقاط گردشگری است.

در شرق روستا هم غاری قرار دارد که مردم روستا معتقدند، طلسم شده است. اگر خرافاتی باشید احتمالا دور دیدن این غار را خط می‌کشید اما در صورتی‌که یک طبیعت‌گرد واقعی باشید که برای خرافات بی‌پایه و اساس ارزشی قائل نیست حتما به آن هم سری خواهید زد. غذاهای سوباتان هم با حضور گوشت به عنوان نقش اول ماجرا، بسیار خوشمزه هستند.

مثلا «سوجا دیله» از غذاهای محلی است که از گوشت گوسفند و ماست محلی درست می‌شود. لبنیات محلی و لباس‌های پشمی سوباتان هم گزینه‌های مناسبی برای خرید سوغاتی یا یادگاری برای خودتان از این منطقه هستند. البته برای رسیدن به ییلاق سوباتان باید رانندگی‌تان خوب باشد و اوضاع ماشین‌تان حسابی ردیف و مناسب. پس به نکات ایمنی قبل از حرکت به سوی سوباتان دقت داشته باشید.

پارک جنگلی سیاه‌داران

پارک جنگلی سیاه‌داران از جاهای دیدنی تالش

پارک جنگلی سیاه‌داران یا به قول تالشی‌ها «سیاداران» از نقاط معروف گردشگری تالش است. درختان جنگلی انبوه این منطقه مانند درختان بلوط، از دور، نمایی سیاه به وجود می‌آورند و به همین خاطر است که قدیمی‌های این منطقه به آن سیاداران می‌گویند. در سیاداران، امکانات تفریحی مانند رستوران، آلاچیق و سورتمه ریلی، شما را دعوت به یک گردش کامل می‌کند.

سورتمه ریلی این پارک از جنگل عبور می‌کند و امتحان کردنش جذاب است. در جنگل‌های پارک سیاه‌داران، آهوها هم حضور دارند. سفرتان با حضور آهوهایی که از کنار حصارها به سمت‌تان می‌آیند و از دستتان غذا می‌گیرند، جالب‌تر هم می‌شود. پارک جنگلی سیاه‌داران، بام تالش است و از آن می‌توان منظره شهر را زیر نظر گرفت.

سوغات تالش

از صنایع دستی اصیل گرفته تا خوراکی‌های خوشمزه، هر سوغاتی تالش، قصه‌ای از تاریخ، طبیعت و هنر مردم این منطقه را روایت می‌کند. در ادامه، نگاهی داریم به بهترین سوغاتی‌های تالش که نباید از خرید آن‌ها غافل شوید.

سوغات تالش

عکس از: سایت virgool

  • گلیم‌بافی: گلیم‌های تالشی از زیباترین و مرغوب‌ترین گلیم‌های ایران هستند که با پشم و پنبه بافته‌ شده و رنگ‌های طبیعی آن‌ها جلوه‌ای خاص به هر خانه می‌بخشند.
  • تولیدات پشمی: جوراب، شال، بلوز و دستکش‌های پشمی تالش، هدیه‌ای گرم و دوست‌داشتنی برای روزهای سرد هستند.
  • شال‌بافی: شال‌های پشمی تالش که از قدیم‌الایام برای مقابله با سرمای کوهستان بافته می‌شدند، امضای فرهنگ این منطقه هستند.
  • سفالگری: تالش یکی از مراکز اصیل سفالگری در ایران است. ظروف سفالی ساخته‌شده از خاک رس قرمز این منطقه، با طرح‌های مشبک و نقوش سنتی تزیین می‌شوند.
  • مرواربافی: سبدهای مروار، ظروف تزیینی و حتی میز و صندلی‌های ساخته‌شده از چوب ترکه‌ای، از دیگر صنایع دستی زیبای تالش هستند که به ‌سرعت شهرت جهانی پیدا کرده‌اند.
  • پنیر سیاهمزگی: این پنیر محلی که در روستای سیاهمزگی تولید می‌شود، از شیر گوسفند تهیه شده و طعمی چرب، شور و بی‌نظیر دارد.
سوغات تالش

عکس از: سایت Aradbranding

  • عسل طبیعی تالش: تالش یکی از قطب‌های تولید عسل ایران است و عسل این منطقه، به دلیل تغذیه زنبورها از گیاهان جنگلی، کیفیتی فوق‌العاده دارد.
  • مرکبات تالش: پرتقال، نارنگی و نارنج تالش، به دلیل خاک حاصلخیز و آب‌وهوای مرطوب این منطقه، طعمی متفاوت دارند.
  • چای و برنج تالشی: چای دست‌چین‌شده و برنج خوش‌عطر تالش، از دیگر سوغاتی‌های محبوب این منطقه هستند.

غذاهای محلی و سنتی تالش

اگر عاشق غذاهای خوش‌طعم و متفاوت هستید، تالش یکی از بهترین مقاصد برای چشیدن طعم غذاهای محلی و سنتی است. این منطقه با داشتن فرهنگی غنی و ریشه‌دار در آشپزی، غذاهایی خوشمزه را در دل خود جای داده که ترکیبی از مواد اولیه تازه، ادویه‌های خاص و روش‌های پخت سنتی است.

عطر و طعم این غذاها تا مدت‌ها در ذهن شما خواهد ماند و تجربه‌ای خاطره‌انگیز از سفر به شهر تالش را برایتان رقم خواهد زد. در ادامه، شما را با برخی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای تالشی آشنا می‌کنیم.

غذاهای محلی و سنتی تالش

عکس از: سایت Digikala

  • گوزلی بریان: در این غذا، یک بره کوچک را به‌ طور کامل می‌پزند و داخل آن را با ترکیبی از سبزیجات محلی، ادویه‌های معطر و گردو پر می‌کنند.
  • دو آش (آش دوغ): دو آش، یکی از آش‌های سنتی و معروف این منطقه است که با دوغ محلی، برنج، نخود، لوبیا و عدس تهیه می‌شود. پس از ترکیب مواد و جوشیدن کامل، سیر، گشنیز و برگ سیر تازه به آن اضافه می‌شود.
  • نان سنتی کته نون (نان سنگی): کته نون روی سنگ داغ پخته می‌شود و طعمی بسیار خاص و خوشمزه دارد. این نان که در گذشته به دلیل نبود امکانات پخت تنوری استفاده می‌شد، هنوز هم در بسیاری از خانه‌های روستایی پخته شده و همراه غذاهای مختلف سرو می‌شود.
  • ووزه دلهَ (بادمجان توپر): ووزه دله یکی از غذاهای محبوب تالشی است که در آن بادمجان‌های پخته‌شده را با ترکیبی از گردوی کوبیده، پیاز و گوجه‌فرنگی پر کرده و روی آن را با نعنا و ماست تزیین می‌کنند.
  • آش تالشی: آش تالشی یکی از غذاهای سنتی این منطقه است که با ترکیب گندم کوبیده‌شده، دوغ محلی، لوبیا و سیب‌زمینی تهیه می‌شود. سبزیجات محلی مانند گشنیز، سیر، چغندر، نعنا و پونه به این آش عطر و طعمی بی‌نظیر می‌بخشند.
  • سیرجینه: این صبحانه ترکیبی از آرد ذرت یا آرد برنج، شیر، تخم‌مرغ، شکر و زردچوبه است که در روغن سرخ شده و با پودر قند تزیین می‌شود.
غذاهای محلی و سنتی تالش

عکس از: سایت cookpad

  • تُرشِ گویمِش اَت: این خوراک سنتی شامل گوشت پخته‌شده همراه با پیاز و رب آلوچه است که پس از یک شب استراحت به همراه پیازچه تازه سرو می‌شود.
  • به‌لاما و روان (کره محلی): یکی از خوراکی‌های سنتی تالش، به‌لاما است که نوعی دسر خوشمزه محسوب می‌شود. همچنین، روان که همان کره محلی است.
  • ماست چکیده و پِندیرَه ویسوج (پنیر سرخ‌شده): ماست چکیده یکی از محصولات لبنی پرطرفدار تالش است که طعمی فوق‌العاده دارد. پندیره ویسوج نیز نوعی پنیر سرخ‌شده محلی است که همراه با نان و سبزیجات محلی سرو می‌شود.
  • دوشاب: دوشاب، شیره‌ای است که از انگور یا توت تهیه شده و به‌ عنوان یک ماده مغذی و مقوی در بسیاری از غذاها و دسرهای محلی تالش مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • انار دون: یکی از غذاهای محلی تالش که طعم خاص و دلچسبی دارد، انار دون است. این غذا ترکیبی از گوشت، انار، گردو و ادویه‌های محلی است که طعمی ترش و شیرین ایجاد می‌کند.
  • خوراک عدس (مَجو): مَجو، خوراکی مقوی است که با عدس، برنج، سیب‌زمینی و ادویه‌های محلی تهیه شده و به ‌عنوان یک غذای محبوب برای روزهای سرد سال محسوب می‌شود.
  • کوکوی گردو (ویز کوکو): ویز کوکو نوعی کوکو با گردو و سبزیجات محلی است که طعم منحصربه‌فردی دارد و یکی از غذاهای مقوی منطقه به ‌شمار می‌رود.
  • شش انداز: این خوراک ترکیبی از گردو، پیاز و رب انار است که در بسیاری از مناطق گیلان و تالش پخته می‌شود و معمولا همراه با نان سرو می‌شود.
  • کره محلی (روغن زرد): روغن زرد یکی از فرآورده‌های لبنی تالش است که به روش سنتی از کره حیوانی تهیه شده و برای پخت غذاهای مختلف به کار می‌رود.
  • سوزمه: سوزمه نوعی ماست چکیده است که از شیر گوسفندی تهیه شده و طعم بسیار دلپذیری دارد.
غذاهای محلی و سنتی تالش

عکس از: سایت cookpad

  • نان زری: نان زری یکی از نان‌های محلی تالش است که با آرد محلی و روش سنتی پخته می‌شود و در وعده‌های مختلف غذایی مصرف می‌شود.
  • شَکَرنون: نان شیرینی که با شکر و آرد تهیه می‌شود و در کنار چای به‌ عنوان میان‌وعده محبوب مردم تالش است.
  • حلوای سفید: این حلوا از ترکیب آرد برنج، شکر و روغن زرد تهیه شده و یکی از دسرهای معروف تالشی به شمار می‌رود.
  • قطاب (زِرَنه نون): زرنه نون نوعی شیرینی محلی است که طعمی لطیف و لذیذ دارد و در جشن‌ها و مناسبت‌های خاص سرو می‌شود.
  • ترشی هفت بیجار: این ترشی ترکیبی از هفت نوع سبزی و صیفی‌جات محلی است که با سرکه و ادویه‌های خاص تخمیر می‌شود.
  • ترشی بادمجان شکم‌پر (بادمجان دِلَ): بادمجان دِلَ یکی از ترشی‌های محبوب مردم تالش است که از بادمجان شکم‌پر با ترکیبی از سیر، سبزیجات و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود.
  • رب آلوچه: یکی از چاشنی‌های پرطرفدار در غذاهای تالشی، رب آلوچه است که طعمی ترش و خوشمزه به غذاها می‌بخشد.

رستوران‌های معروف تالش

تالش به غذاهای سنتی و خوش طعمش معروف است. اما کجا می‌توانید طعم واقعی غذاهای تالشی را بچشید؟ اگر دنبال چشیدن طعم واقعی غذاهای محلی تالش هستید، پیشنهاد می‌کنیم سری به رستوران شاطر عباس و رستوران آق اولر بزنید که از معروف‌ترین رستوران‌های تالش هستند.

رستوران‌های معروف تالش

عکس از: سایت Google maps

همچنین رستوران کباب خانه باکرم که قدیمی‌ترین رستوران در این منطقه است، غذاهای لذیذی سرو می‌کند که باعث شهرت آن شده‌اند. رستوران سنتی ترنج طلایی و رستوران سنتی گیلار در اسالم، با فضایی دلنشین و منویی متنوع، انتخاب‌های خوبی برای یک وعده غذای دلچسب هستند.

راهنمای سفر به تالش

عکس از: سایت Google maps

رستوران کته کبابی ریحون هم یک رستوران اقتصادی با غذاهای بسیار خوشمزه است. همچنین رستوران پاپاتیا، باغ رستوران برکه گیسوم و رستوران خوشپزان هم از بهترین رستوران‌های تالش محسوب می‌شوند. اگر هم اهل فست‌فود هستید، فست‌فود رایمون، بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

در سفر به تالش کجا اقامت کنیم؟

در سفر به شهر تالش، گزینه‌های متنوعی برای اقامت وجود دارد که بسته به بودجه و سلیقه‌تان، می‌توانید انتخاب متفاوتی داشته باشید.

راهنمای سفر به تالش

عکس از: سایت Google maps

بهترین هتل‌های تالش

  • هتل قصر نگین: در گیلان، تالش، بلوار پاییزان واقع شده است.
  • هتل هدهد: در گیلان، تالش، اسالم، خلیف‌آباد، میدان امام واقع شده است.
  • هتل لیوادر: در گیلان، تالش، بلوار امام رضا (ع)، کوچه رزاقی ۳ قرار دارد.
  • هتل آپارتمان راستین: در گیلان، تالش، بلوار ولیعصر (عج)، خیابان جعفر طیار ۳ قرار دارد.
  • هتل آپارتمان سپیدار: آدرس آن گیلان، تالش، اسالم، خلیف‌آباد، میدان امام، خیابان جلال آل احمد، انتهای کوچه زرین است.
  • هتل حوریان گیسوم: آدرس آن گیلان، رضوانشهر، پره سر، نرسیده به جنگل گیسوم است.
  • مجتمع اقامتی قروق: در گیلان، تالش، میدان استاد شهریار، روستای قروق، طرح ساحلی قروق قرار دارد.
بهترین هتل‌های تالش

عکس از: سایت Google maps

اقامتگاه‌های بومگردی تالش

  • اقامتگاه بومگردی سوراپشت در روستای سوراپشت واقع شده است.
  • اقامتگاه خوش‌قدم در شهر لیسار قرار دارد.
  • اقامتگاه تختعلی در روستای داوان، لیسار واقع شده است.
  • اقامتگاه قلعه لیسار در نزدیکی قلعه دوش، لیسار قرار گرفته است.
  • کلبه‌های سنتی محبوب در روستای گودول، مریان واقع شده‌اند.
اقامتگاه‌های بومگردی تالش

عکس از: سایت Google maps

  • اقامتگاه بومگردی حاج حسین پرویزی در روستای خطبه‌سرا قرار دارد.
  • اقامتگاه بومگردی بام‌های سفالی در روستای شیرآباد واقع شده است.
  • اقامتگاه بومگردی خان داداش در روستای طولارود قرار دارد.
  • اقامتگاه بومگردی تالش کمپ سوباتان در روستای سوباتان واقع شده است.

حمل‌ونقل در تالش چطور است؟

در شهر تالش، سیستم حمل‌ونقل عمومی شامل اتوبوس‌های شهری و تاکسی‌ها می‌شود. اتوبوس‌های شهری به‌ عنوان اصلی‌ترین وسیله حمل‌ونقل عمومی در تالش فعالیت می‌کنند و در سراسر شهر ایستگاه‌های مختلفی دارند.

حمل‌ونقل در تالش چطور است؟

عکس از: سایت Divar

علاوه بر این، خدمات تاکسی نیز در تالش در دسترس است. در سال‌های اخیر، استفاده از تاکسی‌های اینترنتی هم در تالش رواج یافته است که امکان درخواست تاکسی از طریق اپلیکیشن‌های موبایل را فراهم می‌کند.

توصیه‌های علی بابا برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به تالش

یکی از نکاتی که در راهنمای سفر به تالش باید به آن توجه کنید، آب‌وهوای معتدل و بارانی این شهر است. پس با توجه به این نکته، همراه داشتن چتر و لباس بارانی در سفر به تالش ضروری است. اگر در فصول پاییز، زمستان یا اوایل بهار به این منطقه سفر می‌کنید، حتما لباس گرم همراه داشته باشید.

راهنمای سفر به تالش

عکس از: سایت Google maps

در سفر به تالش، غذاهای محلی خوشمزه مانند گوزلی بریان، دو آش و آش تالشی را امتحان کنید. این منطقه همچنین سوغاتی‌های منحصربه‌فردی مانند عسل طبیعی و صنایع دستی زیبایی دارد که می‌توانید برای خود یا عزیزانتان تهیه کنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 دیدگاه

  1. عزیز تولش اودمه هونی می‌گوید

    با درود بر شما بانوی گرامی نیلوفر شهدوست و سپاس از مهر پاینده تان بابت نگاه زیبایتان به تالش و نگارش حقیقت هایی قوم بزرگ تالش ساکن در سرمین دریای کاسپی یا کسپین … باید به شما بگم تالش قومی بسیار کهن که ججغرافیایی بسیار پهناوری را داشته که از روسیه تا بادکوبه یا باکو و ترَ کا که شده ترکیه میشود بدان معنی کرد ترکیده یا خانه ترک خورده و تاوریژ و اردا ول یا اردا بیل یا اردبیل و همه دون یا همدان که لازمه نشست های تخصصی و علمی بابت پرداختن به نام واژه های نام گذاری شده بر این سرزمین بوده و هست و متاسفانه تالش بر دلایل مشخص در حمله مغولاها و حکومت نالایق شاه صفوی و ترکان عثمانی و قاجار این سرزمین تجزیه شده در دو قرار داد گلستان و ترکمان چای و خیلی از دلایل هلی دیگه یی در کلام نیک از شما سپاس که به این قوم پرداختین و نمیدونم اهل و ساکن کجا هستین و ایبنکه ما در تالش دریای کاسپی یا کاسپین داریم که نام واژه واقعی این دریاست

  2. محمد فراهانی می‌گوید

    عزیز جان
    سوییس فقط جنگل و کوه نیست
    ترکیبی از یک سیستم و فرهنگ در کنار طبیعت بکر هست که واقعا بی مثاله

  3. احمدرضا می‌گوید

    در مورد جنگل گیسوم متاسفانه کرم ابریشم باف به اون منطقه حمله کرده و اگه زیر درختان حرکت کنی از سر کله ادم بالا میرن و کابوسی برای خانم ها شده.

    1. عزیز تولش اودمه هونی می‌گوید

      با درود متاسفانه بابت عدم رعایت درست در حل مسایل بهداشتی و ریختن زباله ها توسط خود مسافرها و نبود امکانات بهداشتی در شهر تالش که کمپوست نیاز مبرم این منطقه فوق زیبای طبیعت میباشد و بی خیالی مسولان شهر ما شاهد چنین کرم ها یا فضای زشت هستیم وگرنه هیچ جای سرزمین عزیز ما همانند شمال زیبا نیست این یک حقیقت است با سپاس

  4. م.فصیحی می‌گوید

    سلام دوستان عزیز اگر به منطقه زیبای تالش امدید حتما ابشار ویسادار و اق اولر و ابشار زمرد در روستای حویق و جاده اسالم خلخال رو ببینید در ضمن بهترین زمان برای دیدن تالش اردیبهشت ماه ست!

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام به شما دوست عزیز
      سال نوتون مبارک باشه. خیلی ممنون که به عنوان یه محلی از اون منطقه، این جاها رو به همه معرفی کردین. اتفاقا ما یه مطلب جداگونه در مورد جاده اسالم به خلخال داریم؛ اگه دوست داشتین در مورد اونم نظرتون رو بهمون بگین:
      https://www.alibaba.ir/mag/asalem-to-khalkhal/

    2. عزیز تولش اودمه هونی می‌گوید

      با درود باید به شما و همه طبیعت گران عزیز بگم تالش یک زبان باستانی و ایرانی هست که متاسفانه با توجه به زمان الان بیشتر زبانها در ایران تعریف شده هستند یا از دیگر زبان و لهجه ها وام گرفتند و یا دیگر زبان و لهجه به زبان تالش ما ورود کردند که یکی از این لهجه ها متاسفانه ترکی هست باید توجه داشت انتخاب همه زبانها در هر منطقه و لازمن در زبات تالش در زمان باستان با توجه به منطقه و باورها و خود چگونگی جغرافیایی بوده باید دقت کرد چرا این نوع نام واژه ها برای مناطق انتخاب شده و چه معانیی دارند؟ و ایا کسانی که این نام واژه ها را انتخاب کردند بومی های منطقه بودند یا نه ؟ یا ان زبان و لهجه جزوئ زبان محاوره بومی منطقه بوده یا نه ؟ ویسادار را میشه به زبان تالش گفت که میشه ویسه دور یا ویسه دوو که ویسه بمعنای کشیدن روی زمین بوده باید تحقیق کرد ایا تالشن ساکن در ان منطقه همین معنا را داشتند یا اینکه چه بوده که این ویسا دار در کل یک معنای تالشی دارد .. نکته قابل اهمیت این است اق اولر ایا تاریخ باستانی دارد ؟ که بزرگان نویسنده تاریخ و اساتید زبان شناس قطعن بر این حرف هم فکر هستند نه چنین نبوده چون ما در مورد سرزمینی حرف میزنیم که ان مکان تالش بوده و خاک تالش بوده و قوم تالش بوده پس نمیتواند با لهجه غیر تالش نام گذاری شده باشد ؟؟!!!!! نام واژه باستنای این سرزمین نوئ دی بمعنای ده تازه و سپاس در سپر زمان به ایسپیه کا بوده به معانی خانه های سفید چون قوم تالشان باستان و حتی خود بنده شاهد این هستم تا ۴۰ سال قبل ما تمامی اطراف خانه خود را با اهک توسط یک جارو رنگ امیزی میکردیم که قوم تالشان هم همین طور و وقتی در بلندی یا یک پستی کم قرار میگرفتی یک سرزمین بزرگ را فقز فقز سفید میدیذی و بدین صورت نام گذاری شده به ایسپیه کا و وقتی حمله ترکان به این مناطق و تعقیر زبانی در منطقه تالش و این سرزمین کوهستانی نامش شد اق به معنی سفید و اولر به معنای خانه ها که کاملا مشخص هست از قوم تالش سرقت ادبی شده هست با سپاس

  5. علی می‌گوید

    سلام دوست عزیز
    تالش جایی داره بنام ساحل قرق که کنار دریا و کلبه ها و سوییت های زیادی برای اجاره داره با تمامی امکانات رفاهی و منظره رویایی جنگل در کنار دریا

  6. محمدرضا شهریاری می‌گوید

    با تشکر از تهیه کننده و توصیف زیباییهای تالش،، هموطنان شمالی، علی الخصوص گیلانیهای مهربان جزو بهترین و مهمان داران خوب کشورمان هستند، انشاءالله قسمت بشه ما مشهدی ها هم لذت تنفس هوای لطیف تالش را بچشیم،،،، شهریاری از مشهد

  7. حسن می‌گوید

    سلام تالش واقعا شهر سرسبز و زیبایی هست ولی متاسفانه هتل زیاد نیست ما دوسال پیش آمدیم جایی برای ماندن پیدا نکردیم دوسه تا هتل داره که یکی تعطیل بود واون یکی جا نبود و ویلای شخصی هم کم هست وجوابگوی مهمان نیست مخصوصا عید مجبور شدیم برگردیم لاهیجان بنظر من مخصوصا عید رفتن به تالش اشتباه هست چون اصلا جای مناسب برای ماندن پیدا نمیشه

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      ممنون که این اطلاعات مهم رو با همه به اشتراک گذاشتین 🙂

    2. علی می‌گوید

      سلام دوست عزیز
      تالش جایی داره بنام ساحل قرق که کنار دریا و کلبه ها و سوییت های زیادی برای اجاره داره با تمامی امکانات رفاهی و منظره رویایی جنگل در کنار دریا

    3. مهدی درخشان می‌گوید

      با عرض سلام خدمت دوست گرامی
      اتفاقا تو این دو سال انقدر ویلا برای اجاره اضافه شده که برابری میکنه با ویلاهای مدرن شهرهای مازندران. کافیه تو سایت علی بابا و جاباما و جاجیکا اسم تالش رو سرچ کنین.

    4. عزیز تولش اودمه هونی می‌گوید

      با درود بر شما کاملا حق با شماست ما سرمایه گذار در تالش کم داریم و خود تالشان سرمایه دار علاقه یی به هتل ندارند