ساحل چمخاله

راهنمای سفر به چمخاله؛ از ساحل تا اقامت

سفری دلپذیر به ساحل چمخاله

سالانه گردشگران زیادی برای تفریح به شمال ایران سفر می‌کنند تا بتوانند در کنار ساحل دریای خزر و جنگل های هیرکانی، آرامش خاطر را به دست آورند و خستگی مدتی کار و تلاش را از تن بیرون کنند. ساحل چمخاله را می‌توان یکی از بهترین و مجهزترین ساحل‌های کشور معرفی کرد که سالانه میزبان تعداد زیادی مسافر و گردشگر از سراسر کشور است.

ساحل چمخاله در کنار زیبایی منحصر به فرد، امکانات تفریحی زیادی هم دارد که همین موضوع در جلب نظر گردشگران و مسافرین، می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد. با ما در مجله گردشگری علی بابا همراه باشید تا نگاهی به ویژگی‌های ساحل چمخاله و ویژگی‌های آن داشته باشیم.

همه چیز درباره چمخاله

شهر ساحلی چاف و چمخاله تاریخچه جالبی دارد و یکی از بندرهای مهم ایران در گذشته است. این منطقه تاریخی به دلیل موقعیت مکانی خاصی که دارد، همواره مورد توجه حاکمان دوره‌های مختلف ایران بوده است.

نادرشاه افشار یکی از پادشاهان ایران بوده که ۲۷۷ سال قبل برای سرکوب تاتارهای شرق مازندران و توسعه تجارت دریایی، بندر چمخاله را به منظور ایجاد پایگاه دریایی و کارخانه کشتی‌سازی انتخاب کرد.

همچنین در زمان این پادشاه ایران، مردمانی از کرمانشاه برای دور شدن از جنگ به این منطقه خوش آب‌و‌هوا مهاجرت کردند و زندگی خود را ادامه دادند؛ به همین علت بسیاری از مردمی که در این محل زندگی می‌کنند، کرد هستند.

ساحل چمخاله

شهر چمخاله فاصله نزدیکی به لنگرود دارد و در حال حاضر هم به عنوان یکی از شهرهای شهرستان لنگرود شناخته می‌شود.

فاصله چمخاله تا مرکز لنگرود، ۱۰ کیلومتر است. چمخاله دارای زمین‌های بسیار زیادی بوده که باعث شده کشاورزی رونق خاصی داشته باشد. همچنین فاصله نزدیک به دریا و وجود یک رود بسیار بزرگ با عمق ۶ متر توانسته جذابیت این شهر تاریخی را برای گردشگران و مسافران، دوچندان کند.

شهر چمخاله را به عنوان دومین قطب توریستی و گردشگری استان گیلان، آن هم پس از بندر انزلی می‌شناسند و حتی توسط وزارت کشور در سال ۱۳۹۰ به عنوان بهترین ساحل استان گیلان هم شناخته شد.

زیبایی‌های چمخاله باعث جلب نظر بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران زیادی از سراسر کشور شد. هم‌اکنون این شهر پذیرای غیربومیان زیادی است که در این شهر، اقدام به خرید یا ساخت ویلا کرده‌اند و در ایام مختلف سال برای تفریح به چمخاله سفر می‌کنند. همانطور که گفته شد، چمخاله وسعت زیادی دارد و هنوز هم به دلیل زیبایی و نزدیک بودن به دریا، می‌تواند آینده درخشانی داشته باشد.

ساحل چمخاله

شهر چاف و چمخاله در سال ۱۳۸۸ توانست از لنگرود مستقل شود و شهرداری مرکزی خود را داشته باشد؛ این مسئله توانست باعث توسعه سریع‌تر این شهر ساحلی شود. لنگرود، لاهیجان و رودسر را می‌توان نزدیک‌ترین شهرستان‌ها به شهر چاف و چمخاله معرفی کرد که هر کدام دارای جاذبه‌های خاص و شگفت‌انگیز خود هستند.

بومیان چاف و چمخاله در کنار کسب درآمد از گردشگری به صیادی و کشاورزی هم مشغول هستند که در زمینه کشاورزی به کاشت برنج، کدو و هندوانه خلاصه می‌شود.

چطور به چمخاله برویم؟

شهر چاف و چمخاله در شهرستان لنگرود، واقع در استان گیلان قرار دارد. شما می‌توانید برای سفر کردن به این ساحل وارد شهر رشت شوید و ۵۰ کیلومتر به سمت استان مازندران حرکت کنید تا به لنگرود برسید.

chamkhaleh 3 1

فاصله شهر چمخاله تا شهر لنگرود، ۱۰ کیلومتر بوده و شما با یک جاده مستقیم تا رسیدن به این ساحل روبه‌رو خواهید بود.

در صورتی که قصد دارید از سمت استان مازندران به چمخاله سفر کنید، کافی‌ست از شهر چابکسر که نخستین شهر گیلان از سمت شرق استان شناخته می‌شود، مسافت ۵۰ کیلومتر را طی کنید و به لنگرود برسید. در ادامه مسیر ۱۰ کیلومتری لنگرود به چمخاله را طی کرده و با ساحل زیبای چمخاله مواجه شوید.

چمخاله در گوگل مپ

ساحل چمخاله

دریای ساحل چمخاله

ساحل چمخاله بسیار جذاب و دلپذیر است و طول آن به قدری زیاد بوده که می‌تواند پذیرای جمعیت بسیار زیادی از گردشگران باشد.

در صورتی که آخرین سفر شما به این ساحل به چند سال قبل، باز می‌گردد، باید بدانید که به دلیل فعالیت چشمگیر شهرداری و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، پیشرفت‌های زیادی در زمینه امکانات رفاهی و تفریحی اتفاق افتاده است. سرمایه‌گذاران زیادی با احداث هتل و مراکز تفریحی مختلف سعی کرده‌اند کسب درآمد خوبی داشته باشند و همین مسئله باعث شده است، جذابیت و امکانات بسیار زیادی را در ساحل چمخاله شاهد باشیم.

بازی کودکان در ساحل چمخاله

یکی از سرگرمی‌هایی که می‌توانید در ساحل چمخاله داشته باشید عکاسی است، پس فراموش نکنید دوربین عکاسی و یک همراه باحوصله با خود به همراه داشته باشید.

تونل‌هایی از قلب به رنگ قرمز در ساحل چمخاله به صورت متوالی نصب شده است که زوج‌های جوان می‌توانند از آن برای ثبت تصاویر رویایی در کنار دریا، استفاده کنند. همین جاذبه جالب این ساحل باعث شده به مکانی برای ثبت تصاویر لحظات فوق‌العاده عروس و دامادهایی تبدیل شود که قصد دارند شروع زندگی مشترک خود را جشن بگیرند. البته اگر سال‌ها هم از ازدواج‌تان گذشته است، باز هم می‌توانید پایداری عشق‌تان را در این مکان رمانتیک جشن بگیرید.

قدم زدن در ساحل چمخاله و شنیدن صدای خرد شدن صدف‌های سفید رنگ در زیر پاها، تجربه یک حس دست نیافتنی را به شما هدیه خواهد داد که شاید در هیچ مکانی نتوانید این حس آرامش را تجربه کنید.

آب‌وهوای چمخاله

زمان سفر به چمخاله را می‌توانیم از دو جهت آب‌و‌هوا و خلوت بودن مورد بررسی قرار دهیم. اگر از آن دسته افرادی هستید که آب‌وهوا را به شلوغ یا خلوت بودن مقصدتان در سفر، ترجیح می‌دهید، باید بگوییم فصل بهار و تابستان به عنوان بهترین زمان سفر به چمخاله و گشت و گذار در طبیعت و ساحل زیبای آن است.

اما از آن جایی که شهرهای شمالی در این دو فصل مملو از گردشگران و مسافران از سراسر کشور هستند، بنابراین اوایل فصل پاییز را می‌توان به‌عنوان بهترین زمان سفر به چمخاله از نظر خلوت بودن، دانست.

ساحل چمخاله

البته همچنان می‌توان گفت سفر به چمخاله در تابستان بسیار لذت‌بخش است. شنا کردن و تفریح با خانواده در کنار دریای زیبای خزر، آن هم در دل گرمای تابستان می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد.

دیدنی های اطراف ساحل چمخاله

در سفر به چمخاله و گشت‌وگذار در این ساحل می‌توانید از دیدنی‌های  نزدیک به این ساحل هم بازدید کنید:

  • رودخانه و تالاب چمخاله
  • پل چوبی چمخاله (پارک توسکا)
  • پل خشتی لنگرود
  • سورتمه سواری لنگرود

بهترین زمان سفر به چمخاله

بهترین زمان سفر و بازدید از ساحل زیبای چمخاله، سفر در بهار و اوایل تابستان است. البته شهریور و مهرماه هم هوا برای سفر مناسب است ولی ممکن است نتوانید شنا یا تفریحات آبی را به دلیل خنک بودن آب‌وهوا تجربه کنید.

 

65641 142336 ساحل چمخاله

سفر در نوروز به ساحل چمخاله بسیار دلپذیر است ولی اگر حوصله شلوغ را ندارید، سفر به ساحل چمخاله را با اواخر فروردین یا اردیبهشت‌ماه موکول کنید.

سفر به ساحل چمخاله در زمستان هم زیبایی و حال‌وهوای خاصی دارد. پیاده‌روی و گردش و عکاسی و کمپینگ در آب‌وهوای سرد ساحلی با روشن کردن یک آتش دلپذیر، تکمیل می‌شود ولی باید دور بازی‌ها و تفرریحات آبی را در این فصل خط بکشید.

امکانات رفاهی و تفریحی ساحل چمخاله

ساحل چمخاله امکانات مناسبی برای گردشگران دارد، سرویس بهداشتی، آلاچیق‌های اختصاصی و عمومی، سوییت‌های اقامتی مختلف، باربیکیو و محل کمپینگ، پلاژ شنا، زمین بازی فوتبال و والیبال، پارک بازی کودکان و…

b6e63594 7cb1 4756 ab26 3780157532e7

همچنین در این ساحل می‌توانید علاوه‌بر کمپینگ و تفریحانی مانند پیاده‌روی و شنا و عکاسی، از بازی‌های و تفریحات زیر هم لذت ببرید:

  • قایق‌سواری
  • جت اسکی
  • شاتل
  • بناناسواری
  • دوچرخه‌سواری و موتور چهارچرخ
  • اسب‌ سواری

اقامت در نزدیکی ساحل چمخاله

در سفر به شهرهای شمالی همیشه جایی برای اقامت پیدا می‌کنید. تعداد زیادی هتل، ویلا، اقامتگاه بومگردی و خانه‌های محلی ئر این خطه سرسیبز وجود دارد که ما مردم مهمان‌نواز خود اماده پذیرایی از گردشگران هستند.

گیلان چمخاله لنگرود 700x321 1

بیشتر مسافران تمایل دارند در شهر چمخاله یا چاف اقامت کنند تا دسترسی راحت‌تری به ساحل چمخاله داشته باشند. همچنین می‌توانید در هتل شایان، هتل چمخاله ایزایران، مجتمع نور چمخاله، مجتمع اقامتی بهدشت، هتل ستاره دریا و… اقامت کنید.

حرف آخر

اولویت بسیاری از افراد برای سفر، شمال کشور است و استان گیلان همیشه در جایگاهی ویژه‌ قرار دارد. چمخاله یکی از شهرهای استان گیلان است که در شهرستان لنگرود واقع شده و در حقیقت، یک شهر ساحلی-توریستی به شمار می‌رود.

در این مطلب سعی کردیم در حد توان اطلاعات مورد نیاز درباره شهر چاف و چمخاله را در اختیارتان قرار دهیم تا با شناخت بیشتر و برنامه‌ریزی بهتر، بتوانید به این شهر دیدنی، سفر کنید. در صورتی که به این شهر و ساحل بی‌نظیرش سفر کرده‌اید و تجربه‌ای از آن دارید، حتما آن را با ما و خواننده‌های عزیز مجله گردشگری علی بابا به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 دیدگاه

  1. پیمان می‌گوید

    من چند روز پیش اونجا بودم امکانات زیر صفر ساحل کثیف

  2. محمد دولت دوست می‌گوید

    آرزو میکنم سفری خوش و به یاد ماندنی داشته باشید.
    فقط یک نکته منو خیلی اذیت می کنه و اونم گرفتن پول برای ورود ماشین به بلوار اصلی ساحله.
    واقعا اگر خدماتی باشه عیب نداره ولی برای دیدن ساحل باید پول بدی و این با آزاد سازی ساحل برای مردم منافات داره.
    گاهی به خاطر ممانعت مامور شاهد بودم صف طولانی تشکیل میشه.
    من در چمخاله خانه دارم و این مزاحمت به راهزنی بیشتر شباهت داره و برای مسافرهای خسته از راه خاطره خوبی نداره.
    ای کاش فردی مسئول و دلسوز مردم بود تا از این حرکت جلوگیری کنه و ورود به ساحل آزاد باشه در عوض خدمات در خور به مردم ارائه بده، یعنی با امکان ایجاد ورزش های گروهی کم هزینه مثل والیبال،بسکتبال،فوتبال ساحلی حتی موتور سواری بی مزاحمت برای مردم در محیطی بسته و مخصوص ،فروش بستنی، چای،بلال و… درآمد خوبی هم به صورت فصلی و موقت برای محلی ها تدارک ببینه.
    آیا واقعا این کار سخته؟
    از مردم بومی هر محلی به خاطر درامد خودشون کمک گرفته بشه سخت نیست.
    از کجا به کجا رسیدم
    در هر صورت جدیت میخواد و مدیریت درست.

  3. رویا می‌گوید

    چمخاله بهترین ساحل شمال ایران و با مردمانی بسیار مهربان و دوست داشتنی. چمخاله همیشه برای من یادآور خاطرات خوش و زیباست

  4. esmit می‌گوید

    چمخاله عشق است با اصالت ها میدونن ۵۰ سال پیش اسم در کرده بود

    1. رسول می‌گوید

      چمخاله قبلاً خیلی بهتر بود با مردمان ساده زیست و قانع من همیشه تو سفر شمال چمخاله میرم ولی متاسفانه جدیدا دیگه به حق خود قانع نیستن منتظر هستن تا مسافر بیاد و پوستش رو بکنن ازلحاظ غذا که افتضاح یه چیز ساده بگم که سوپر مارکت قیمت رو اجناس رو دوبرابر حساب می‌کنه توصیه میکنم اگر رفتین از لنگرود هر چیزی که لازم دارین بخرین بعد برین

  5. احسان می‌گوید

    📛📛📛📛📛📛📛📛📛📛📛📛📛⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️سلام ساحل زیبا خوبی داره،اما تورخدا مواظب موتور چهارچرخ های ساحل باشین ما تو دو روز ۲ تا حادثه داشتیم،خیلی خطرناکن،نزدیک ساحل حرکت میکنن،مسئول های اونجا بیخیالن هراتفاقی بیوفته خونتون پای خودتونه،موتور دست بچه ندین حتما یه بزرکتر همراهشون باشه🔞🔞🔞🔞🔞🔞🔞🔞🔞⛔️

  6. پیمان می‌گوید

    چشمتون روز بد نبینه . یه شب رفتیم کنار ساحل چمخالا توی آلاچیق ها ی شهرداری بخوابیم و فرداش بزنیم به دل دریا . بعداز باز کردن چادر و آماده شدن برای خواب دیدیم دور و برمون پر از سوسک و خر خاکی و زالو و هزار تا حشره ی کثیف دیگه بود .خلاصه شبونه رفتیم لاهیجان و نشد اونجا بمونیم . اصلا خاطره خوبی نبود برامون . بسیار کثیف و بی امکانات بود .

    1. میثم می‌گوید

      چشم دیدن چمخاله رو ندارین ههه آخه …! کنار دریا زالو داره!!! اونم ابش شور باشه !!!معلومه که تو دلت گیر کرده