موسسهی اروپایی JACDEC معتبرترین موسسهای است که میزان امنیت شرکتهای هواپیمایی در سراسر دنیا را بررسی و منتشر میکند. این موسسه با استفاده از اطلاعات و آمار سوانح و حوادث هوایی و سایر منابع موثق و اسناد رسمیِ موسسههای بینالمللی، هر ساله فهرستی شامل ۶۰ تا از امنترین شرکتهای هواپیمایی جهان را منتشر میکند. در نوشتههای قبلی این را توضیح دادیم که JACDEC چطور و با چه معیارهایی امنیت خطوط هوایی را در دنیا میسنجد. در این یادداشت و در پست بعدی این وبلاگ، ۲۰ تا از امنترین شرکتهای هواپیمایی جهان را در سال ۲۰۱۶ معرفی میکنیم که درواقع ۲۰ ایرلاین اول از فهرست ۶۰تایی JACDEC در سال ۲۰۱۶ است.
بیشتر بخوانید: امنیت شرکتهای هواپیمایی را چگونه میسنجند
رتبهی اول: هواپیمایی Cathay Pacific
دفتر مرکزی این شرکت هواپیمایی در فرودگاه بینالمللی هنگکنگ قرار دارد. عملیات هواپیمایی این ایرلاین شامل خدمات مسافری و باری میشود و به ۲۰۰ مقصد در ۵۲ کشور در سراسر جهان پروازهای روزانه و هفتگی دارد. ناوگان Cathay Pacific از هواپیماهای پهنپیکر A330، A340 ایرباس، ایرباس A350، بوئینگ ۷۴۷ و بوئینگ ۷۷۷ تشکیل شده است. این ایرلاین در سال ۲۰۱۰، نزدیک به ۲۷ میلیون مسافر و بیش از ۱٫۸ میلیون تن کالای پستی را جابهجا کرده است. آخرین سانحهی منجر به مرگ این هواپیمایی مربوط به ۱۵ ژوئن ۱۹۷۲ میلادی است که حاصل بمبگذاری در پرواز شمارهی ۷۰۰Z بانکوک ـ هنگکنگ در هواپیمای Convair880 در ارتفاع ۲۹۰۰۰ پایی بوده است و منجر به فوت تمام ۸۱ سرنشین آن شد.
رتبهی دوم: هواپیمایی Emirates
هواپیمایی امارات بزرگترین شرکت هواپیمایی در خاورمیانه است و فرودگاه بینالمللی دبی قطب این شرکت هواپیمایی بهشمار میآید. امارات پروازهای منظم روزانهای را از دبی به مقاصدی در خاورمیانه، خاور دور، اروپا، آفریقا، شبهقارهی هند، جنوب شرق آسیا و آمریکای شمالی انجام میدهد. این شرکت نزدیک به ۲۰۰ هواپیمای نو و ۱۸هزار خدمهی پرواز دارد و در هفته بیش از ۳٫۴۰۰ پرواز به ۱۳۳ شهر در ۷۴ کشور جهان انجام میدهد. هواپیمایی امارات تا امروز هیچ سانحهی جرحی و فوتی نداشته است و تنها در دو حادثهی جزئی بدنهی هواپیمای آن صدمه دیده است.
رتبهی سوم: هواپیمایی EVA Air
دفتر مرکزی این شرکت هواپیمایی در فرودگاه بینالمللی تائویوانِ تایاون قرار دارد. ناوگان این شرکت با ۶۹ هواپیما به بیش از ۴۰ مقصد بینالمللی در ۷۳ فرودگاه در آسیا، استرالیا، اروپا و شمال امریکا پرواز دارد. این شرکت که در سال ۱۹۸۹ میلادی تاسیس شده است، تا امروز هیچ سانحهای در تاریخ پروازی خود نداشته است.
رتبهی چهارم: هواپیمایی Qatar Airways
قطر ایرویز همانطور که از نامش پیداست متعلق به کشور قطر است و در سال ۱۹۹۳ راهاندازی شده است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر دوحه قرار داردو فرودگاه بینالمللی دوحه، قطب این شرکت هواپیمایی محسوب میشود. ناوگان این شرکت ۱۳۰فروند هواپیمای جت مسافربری دارد و بیش از ۳۰هزار نفر برای آن کار میکنند. قطر ایرویز روزانه به ۱۳۳ مقصد در آفریقا، آسیای میانه، اروپا، خاور دور، آسیای جنوبی، خاورمیانه، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و اقیانوسیه پرواز مستقیم دارد. در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ دو هواپیمای این شرکت دچار حوادثی شدند ولی هیچ آسیب جانی به مسافران آن نرسید.
رتبهی پنجم: هواپیمایی Hainan Airlines
هاینان ایرلاینز که از نظر اندازهی ناوگان، چهارمین شرکت هواپیمایی چین است در سال ۱۹۸۹ تاسیس شده است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر هاینان در جمهوری خلق چین قرار دارد و قطبهای این شرکت هواپیمایی دو فرودگاه بینالمللی پکن و فرودگاه بینالمللی هایکو میلان هستند. هواپیمایی هاینانز در ناوگان خود ۱۲۹ فروند جت مسافربری دارد و روزانه به ۹۰ مقصد در قاره آمریکا، اروپا، آسیا و آفریقا پروازهای مستقیم دارد. هواپیماهای این شرکت به طور میانگین ۵٫۷ سال عمر دارند.
رتبهی ششم: هواپیمایی KLM
ششمین هواپیماییِ امنِ جهان، کی ال ام (KLM) است که نام آن کوتاهشدهی Koniklijke Luchtvaart Maatschapij است. این شرکت بخشی از شرکت هواپیمایی ایرفرانسـکی ال ام است. KLM در گذشته هواپیمایی ملی هلند به شمار میرفت و بعدها در ایرفرانس ادغام و به ایرفرانس ـ کیالام معروف شد. این شرکت فرانسوی ـ هلندی تحت قوانین کشور فرانسه فعالیت میکند و پایگاه اصلی آن در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل پاریس قرار دارد. KLM از نظر حجم مسافر، میزان درآمد سالیانه و مسافت طی شده، بزرگترین هواپیمایی اروپاست. این شرکت با ناوگانی شامل ۱۱۵ هواپیما به ۱۳۸ مقصد جهان پرواز دارد و سالانه بیش از ۶ میلیون مسافر را در سراسر جهان جابهجا میکند.
رتبهی هفتم: هواپیمایی Air New Zealand
هواپیمایی نیوزلند در سال ۱۹۴۰ تاسیس شد ولی فعالیت خود را از سال ۱۹۶۵ میلادی آغاز کرد. دفتر مرکزی این هواپیمایی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی اوکلند قرار دارد و فرودگاههای اوکلند، فرودگاه بینالمللی ولینگتون و فرودگاه بینالمللی کرایستچرچ فطبهای این شرکت هواپیمایی هستند. این شرکت ۱۱هزار نفر نیرو دارد و ناوگان آن با ۱۰۸ هواپیما شامل ایرباس A320 و A321، بوئینگ ۷۳۷، ۷۴۷، ۷۶۷، ۷۷۷ و ۷۸۷، به ۵۵ مقصد در سراسر جهان پرواز میکنند.
رتبهی هشتم: هواپیمایی Etihad Airways
شرکت هواپیمایی اتحاد که متعلق به کشور امارات است، چهارمین هواپیمایی خاورمیانه است. اتحاد در سال ۲۰۰۳ راهاندازی شد و فرودگاه بینالمللی ابوظبی قطب این شرکت هواپیمایی است. ناوگان این شرکت شامب ۹۲ فروند هواپیماست و به ۹۶ مقصد در سراسر جهان پرواز دارد. هواپیمایی اتحاد سالانه بیش از ۱۰ میلیون مسافر را در جهان جابهجا میکند.
رتبهی نهم: هواپیمایی Japan Airlines
دفتر مرکزی ژاپن ایرلاین که به اختصار JAL نامیده میشود، در شهر توکیو ژاپن قرار دارد. فرودگاه بینالمللی ناریتا و فرودگاه هانهدا در شهر توکیو و فرودگاه بینالمللی اوزاکا و فرودگاه بینالمللی کانزا در شهر اوزاکا، قطبهای این شرکت هواپیمایی هستند. هواپیمایی ژاپن در مجوع ۲۷۹ فروند هواپیما دارد و در سال بیش از ۵۲ میلیون مسافر و بیشتر از ۱میلیون تن کالا را جابهجا میکند.
رتبهی دهم: هواپیمایی TAP Portugal
شرکت هواپیمایی تاپ که بزرگترین هواپیمایی پرتغال است، در سال ۱۹۴۵ تاسیس شد. هواپیمایی تاپ پرتغال بیش از ۷۷ هواپیمای مسافربری و باربری دارد و فرودگاه لیسبون قطب این شرکت هواپیمایی است.
این شرکت با ناوگانی شامل ۷۷ فروند هواپیما به بیش از ۸۸ مقصد مختلف در آفریقا و اروپا و آمریکا پروازهای مسافری و باری دارد. مهمانداران این شرکت از آموزشدیدهترین مهمانداران شرکتهای هواپیمایی هستند و چون از ملیتهای مختلف انتخاب شدهاند، میتوانند به زبانهای مختلف صحبت کنند.
بیشتر بخوانید:
۵ ابتکار جالب شرکتهای هواپیمایی در تعطیلات کریسمس