آیا تا به حال فکر کردهاید که در سفرهای هوایی در شرایط اضطراری چه طور میتوانید از خود محافظت کنید؟ یا چه طور میتوانید مانع از آسیب دیدن همراهانتان شوید؟ اگرچه طی سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی، امنیت پرواز افزایش یافته اما هنوز شاهد هم حوادث ناگواری هستیم. حوادثی که کمابیش باعث بروز آسیبهای مالی و جانی دردآوری میشود. بنابراین کسب اطلاعات و آماده بودن برای هر شرایطی، عاقلانهترین رویکرد است.
گاهی اوقات با رعایت چند نکته ساده در زمینه امنیت پرواز میتوانید جان خود یا همراهانتان را حفظ کنید. در ادامه با برخی از این نکات، آشنا میشویم.
۱. لباس مناسب
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما لباس مناسب هم در شرایط امنیت پرواز تاثیرگذار است. اگر لباس شما راحت باشد، در شرایط اضطراری میتوانید سریعتر حرکت کنید و مانع آسیبهای گوناگون شوید. لباسهایی از جنس پنبه یا پشم برای این منظور در اولویت قرار دارند.
پارچه پشمی این مزیت را دارد که دفعکننده آتش است از این رو روکش صندلیهای هواپیماها را از پارچه پشمی تهیه میکنند.
شلوارها یا دامنهای تنگ و چندین لایه لباس روی هم مانع از حرکت سریع شما میشوند و میزان چابکیتان را کاهش میدهند. بنابراین برای سفر با هواپیما به دنبال لباسهایی راحت و ساده باشید. به نظر میرسد برای این هدف، لباسهای اسپرت مناسب باشند.
برای خرید بلیط هواپیما و قطار، اینجا کلیک کنید.
۲. کیف نجات
کیف نجات، باید حاوی وسایلی باشد که در صورت بروز حادثه به شما کمک کند تا نجات یابید. برخی از وسایل و لوازم این کیف هم برای زمان پس از نجات از سانحه مفیدند و در رسیدن به محلی امن به درد میخورند. البته این کیف در امنیت پرواز تاثیری نمیگذارد اما اگر نگران شرایط هستید، باید پیش از پرواز آمادهاش کنید.
این کیف باید تا حد امکان کوچک باشد تا در جیب کت یا پالتویتان جا شود. از جمله ضروریات موجود در این کیف میتوان به پاسپورت، کمی پول، کارت اعتباری و اوراق هویتی اشاره کرد.
۳. مراقب گجت های تان باشید
یکی از مسائلی که میتواند باعث اختلال در امنیت پرواز شود، استفاده مسافران از وسایل الکترونیکی است؛ وسایلی که به کار بردن آنها میتواند باعث بروز مشکلاتی در سیستمهای الکترونیکی هواپیما شود. البته در برخی از هواپیماهای پیشرفته، تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده شده است. اما در غیر این صورت شما باید به محض ورود به هواپیما وسایل الکترونیکیتان از جمله لپتاپ و موبایل را خاموش کنید یا در حالت پرواز قرار دهید.
اما اگر از آن دسته افرادی هستید که میخواهید از تمام زمانهایتان استفاده کنید و به کارهایتان برسید، راهحلی برای شما وجود دارد. شما میتوانید اطلاعات مورد نیاز را در حافظههای جانبی ذخیره کنید و در هواپیما از آنها استفاده کنید. یا مثلا در فرودگاه ایمیلهایتان را در صفحههای مجزا باز کنید و در طول پرواز بخوانید. ضمنا پیش از پرواز از پر بودن شارژ گوشی و لپتاپتان مطمئن شوید. به همراه داشتن پاوربانک هم میتواند کمکتان کند.
بیشتر بخوانید: چک لیست سفر، اولین قدم در آماده شدن برای سفر
۴. به ویدئوی ایمنی دقت کنید
ویدئوی ایمنی که پیش از پرواز در هواپیما پخش میشود، مهم است. به هیچ وجه آن را دست کم نگیرید. بسیاری از افراد با عمل به همین ویدئوها توانستهاند جان خود را نجات دهند. بنابراین با توجه کامل این ویدئوها را تماشا کنید و دستورالعملهای امنیت پرواز را به خاطر بسپارید. اگر نکتهای را متوجه نشدید، از خدمه پرواز بخواهید برایتان توضیح بدهند.
البته در برخی از ایرلاینها به جای نمایش ویدئوی ایمنی، خدمه پرواز قبل از بلند شدن هواپیما این توضیحات را ارائه میدهند. مثلا خوب دقت کنید که درهای خروج در کدام قسمت هواپیما واقع شدهاند. حتی اگر پروازهای زیادی داشتهاید، از خودتان مطمئن نباشید. در شرایط اضطرای افراد دست و پایشان را گم میکنند و نمیتوانند موقعیت را به درستی تشخیص دهند.
۵. از نگرانی اطرافیان مضطرب نشوید
برخی از افراد ترس از پرواز دارند و به محض ورود به هواپیما مضطرب میشوند. لازم نیست امنیت پرواز تهدید شود تا این افراد واکنش نشان دهند. کافی است هواپیما در یک چاله هوایی معمولی بیافتد یا تغیر ناگهانی کوچکی داشته باشد. طبیعی است که این افراد اضطراب و نگرانیشان چند برابر میشود. اگر شما فرد حساسی باشید ممکن است اضطراب آنها به شما هم سرایت و حالتان را بد کند.
بنابراین در این شرایط اگر کاری از شما برای مشکل آن فرد برنمیآید، او را نادیده بگیرید. اولویت این است که صندلیتان را عوض کنید. اما اگر امکانش نبود، سعی کنید حواستان به موضوع دیگری پرت کنید. مثلا میتوانید گوشی در گوش بگذارید و موسیقی گوش کنید. یا اگر مانیتور دارید، فیلم ببینید.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی
۶. به توصیههای خدمه پرواز توجه کنید
در هر شرایطی، چه آرامش و چه اضطرار، به توصیههای خدمه پرواز توجه کنید. آنها نسبت به شما تسلط بیشتری به امنیت پرواز دارند و بهتر میتوانند اوضاع را مدیریت کنند. طبیعی است که در وضعیت اضطراری نتوانید بر خود مسلط باشید اما بدانید عصبانیت و پرخاشگری کمکی به شما نمیکند. پس تا حد امکان خونسرد باشید و از خدمه پرواز کمک بگیرید.
۷. ماسک اکسیژن را اول روی صورت خود بگذارید
در صورت بروز مشکل در پرواز و در شرایطی که تنفس دشوار میشود، ماسک اکسیژن از محفظه بالای سرتان آزاد خواهد شد. هر فردی ماسک مخصوص خود را برای این موقعیتها دارد. اما اگر ماسک اطرافیانتان خراب است یا توانایی استفاده از آن را ندارند، اول به سراغ آنها نروید. ابتدا ماسک خود را بگذارید و نفس بکشید بعد به دیگران کمک کنید.
حتی اگر آن افراد فرزندان شما باشند باز هم خودتان در اولویت هستید. زیرا شما باید خودتان سالم و سرحال باشید تا بتوانید به دیگران کمک کنید.
مطالب مرتبط
۷ پیشنهاد برای گذران زمان انتظار در فرودگاه