شیراز را میتوان بهعنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی ایران معرفی کرد که در زمینه فرهنگ و ادبیات، سرآمد شهرهای کشور ما به حساب میآید، اما این شهر در کنار تاریخ و ادبیات غنی، غذاهای سنتی بسیار خوشمزهای هم دارد که نمیتوان از آنها بهراحتی گذشت.
تنوع غذاهای محلی شیراز بسیار زیاد است، پس قبل از سفر به شیراز با آنها آشنا شوید تا در اولین سفر خود به این شهر تاریخی، بتوانید غذای دلخواهتان را میل کنید، با ما در علی بابا همراه باشید تا شما را با غذاهای محلی شیراز آشنا کنیم.
معرفی غذاهای محلی شیراز
شیراز مانند سایر نقاط ایران بهدلیل تاریخچه کهن خود، غذاهای سنتی زیادی دارد، اما چیزی که باعث تمایز آن با غذاهای سنتی سایر شهرهای ایران میشود، میتوان خوش آب و رنگ بودن غذاها دانست. گردشگرانی که غذاهای محلی شیراز را میل کردهاند، امکان ندارد طعم و رنگ آن را فراموش کنند. در ادامه با معرفی غذاهای بسیار خوشمزه سنتی شهر شیراز که بیشتر آنها شیرین ، همراه شما خواهیم بود.
۱. شیرازی پلو در غذاهای محلی شیراز
اگر اقوام یا دوستان شما شیرازی هستند و در تعطیلات قصد دارید به خانه آنها بروید، قطعا یکی از غذاهایی که سر سفره خواهید دید، شیرازیپلو است. این غذای خوشرنگوبو میتواند اشتهای شما را باز کند و خستگی سفر را از تن بیرون کند.
در حقیقت شیرازیپلو از مهمترین و اصیلترین غذاهای محلی شیراز به حساب میآید که با یک بار میلکردن آن، به هیچ عنوان نمیتوانید طعم فوقالعاده و بینظیر غذا را فراموش کنید.
شیرازی پلو ترکیبی از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویهجات مختلف بوده که هرکدام بهتنهایی میتوانند طعم غذا را دگرگون کنند. توجه داشته باشید که خوردن شیرازی پلو در کنار سالاد شیرازی، لذتبخشتر است و میتواند باعث افزایش اشتهای شما شود.
۲. شکرپلو در غذاهای محلی شیراز
یکی دیگر از غذاهای شیرین و همیشگی شیرازیها را میتوان شکرپلو معرفی کرد. از نام این غذای سنتی شیراز میتوان شیرینبودن و وجود شکر در آن را متوجه شد. درصورتیکه علاقهمند به خوردن غذاهای شیرین هستید و با این مسئله مشکلی ندارید، قطعا شکرپلو میتواند بهترین غذای شیرینی باشد که تاکنون میل کردهاید.
شکرپلو با ترکیبی از شکر، برنج، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و خلال پسته همراه زعفران تهیه میشود. وجود زعفران در غذا باعث میشود که رنگوبوی بسیار خوبی بگیرد. هنگامی که یک غذا خوشرنگوبو باشد، خوردن آن هم لذتبخش خواهد بود و تمام غذاهای محلی شیراز با این ویژگی مهم طبخ میشود.
بد نیست بدانید شکرپلو در مجالس و ایام مبارک ماه رمضان بهعنوان اصلیترین غذای نذری به حساب میآید که معمولا با خورشت قیمه هم میل میشود. درصورتیکه به شیراز سفر کردید، خوردن یکی از اصیلترین غذاهای محلی شیراز یا بهتر بگوییم، شکرپلو را فراموش نکنید.
۳. هویج پلو
هویج پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی و شیرین شیراز است که طرفداران زیادی دارد و شاهد طبخ آن در سایر استانها هم هستیم. اگر برای یک بار هویج پلو را میل کنید، قطعا شیفته طعم لذتبخش آن خواهید شد.
تهیه این غذای سنتی شیراز کار سختی نیست، اما باید برای آن وقت بگذارید و از خود علاقه نشان دهید. هویج، برنج، شکر، زعفران، دارچین، نمک، فلفل و گوشت چرخکرده از مهمترین مواد اولیه تهیه هویج پلو به حساب میآید وجود زعفران در این غذا باعث خوشرنگوبو شدن آن خواهد شد. شما میتوانید از خلال بادام و پسته بهمنظور تزیین و خوشمزهتر کردن هویج پلو استفاده کنید، اما خوردن سالاد شیرازی در کنار آن را فراموش نکنید.
۴. رب پلو در غذاهای محلی شیراز
رب پلو را میتوان یکی از لذیذترین و درعینحال، سادهترین غذای سنتی شیراز معرفی کرد که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی را میتوان بیشتر وقتها روی سفره مردم خونگرم شیراز دید. برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز از مهمترین مواد اولیه رب پلو است.
طبخ این غذا کار سختی نیست و میتوانید بهراحتی آن را تهیه کنید، اما نکاتی دارد که باید مدنظر قرار دهید. درصورتیکه به شیراز سفر کردید و رابطه خوبی با مصرف گوشت ندارید، میتوانید رب پلو را امتحان کنید و از طعم لذیذ این غذای خوشرنگ، لذت ببرید.
۵. قورمه به
قورمه به از دیگر غذاهای سنتی شهر شیراز بوده که طعم شیرین و دلپذیری دارد. همانطور که از نام این غذا پیداست، میوه به از مهمترین مواد اولیه آن به حساب میآید. شاید فکرکردن به اینکه یک به در خورشت قرار دارد، تعجببرانگیز باشد، اما تاثیر چشمگیری در خوشمزهشدن این غذا خواهد داشت.
گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دمکرده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهمترین مواد اولیه برای طبخ قورمه به است که در کنار هم، یک غذای خوشرنگوبو را تشکیل میدهد.
درصورتیکه به شیراز مسافرت کردید یا غذاهای شیرین را میپسندید، حتما قورمه به را میل کنید و با یادگیری روش تهیه این غذای سنتی شیرازی، آن را در خانه و برای خودتان طبخ کنید.
۶. اشکنه شیرازی
یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای سنتی که در سراسر ایران با روشهای مختلف، طبخ میشود، اشکنه نام دارد. این غذا در شیراز هم دستور پخت خاص خود را داشته و به اشکنه شیرازی شناخته میشود.
این غذا از مواد اولیهای مانند شنبلیله، نعناع خشک، تخممرغ، نمک و زردچوبه تهیه میشود؛ تخممرغ را میتوان تنها ماده اولیه برای تهیه تمام اشکنهها در سراسر ایران دانست. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که رژیم غذایی دارند، گزینه مناسبی به حساب میآید و معمولا در وعده شام همراه یک نان داغ و تازه، صرف خواهد شد. بد نیست بدانید اشکنه شیرازی با نام آب پیازک هم شناخته میشود.
۷. کوفته هلو
با اینکه نام کوفته با نام شهر تبریز گره خورده است، اما باید بدانید کوفته هلو هم یکی از غذاهای سنتی خوشمزه شیراز است که طرفداران بسیار زیادی هم دارد. طعم فوقالعاده و دلنشین کوفته شیرازی میتواند نظر هر گردشگری را به خود جلب کند.
هویج، پیاز، تخممرغ، آرد نخودچی و گوشت چرخکرده را میتوان بهعنوان مهمترین مواد اولیه این کوفته معرفی کرد. بهدلیل پیوند خوردن نام هلو با نام کوفته، ممکن است اینگونه برداشت شود که میوه هلو در این غذا وجود دارد، اما اثری از میوه هلو در این کوفته نیست. در حقیقت وجود نام هلو بهدلیل شکل ظاهری کوفته و رنگ غذا است.
ظاهر بسیار دلنشین و عطر فوقالعاده کوفته هلو میتواند دو عامل ترغیب شما برای میلکردن این غذای شیرازی باشد. میلکردن این غذای خوشمزه در کنار سالاد شیرازی، لذتبخش است. پیشنهاد میکنیم در سفر خود به شیراز، کوفته هلو را بهعنوان یکی از غذاهای سنتی این شهر زیبا، تهیه کرده و میل کنید.
۸. لوبیاپلو شیرازی
لوبیاپلو را میتوان بهعنوان یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز معرفی کرد که طعم و عطر فوقالعادهای دارد. البته این غذا در بیشتر شهرهای ایران تهیه میشود، اما تفاوت لوبیاپلو شیرازی را میتوان استفاده از لوبیا چشمبلبلی بهجای لوبیا سبز عنوان کرد.
این غذای سنتی شیراز در کنار لوبیا به گوشت و سبزیجات هم برای طبخ، وابسته است. بهکارگیری این مواد اولیه بهخوبی نشان میدهد که لوبیاپلو شیرازی، یکی از سالمترین غذاهای محلی شیراز است. بد نیست بدانید استفاده از مرغ بهجای گوشت هم در تهیه این غذا، مرسوم است و طعم لذیذی دارد.
لوبیا چشمبلبلی، گوشت یا مرغ، برنج، شوید، زعفران، نمک، فلفل و دارچین را میتوان بهعنوان مواد اولیه این غذای سنتی شیرازی معرفی کرد که هرکدام میتوانند تاثیر زیادی در خوشمزهشدن غذا داشته باشد.
۹. آش سبزی
یکی از غذاهای محلی شیراز را میتوان آش سبزی دانست. آش سبزی شیراز بهدلیل طعم فوقالعادهای که دارد، محبوبیت زیادی میان گردشگران پیدا کرده است.
خوردن آش سبزی در وعده صبحانه بیشتر مرسوم است و در تعطیلات، میتوان گفت یک پای ثابت سفره شیرازیها خواهد بود. این آش سبزی بهاندازهای خوشمزه و خوشطعم است که مردم و حتی مسافران برای خرید آن در پشت مغازهها، صفهای طولانی تشکیل میدهد.
با اینکه آش سبزی در سراسر ایران تهیه میشود، اما آش سبزی شیراز محبوبیت و ویژگیهای خاص خود را دارد که پیشنهاد میکنیم در سفر به شیراز، حتما آن را میل کنید. برنج، عدس، نخود، دارچین، گوشت، لوبیا سفید، تره، ترخون و شوید از مهمترین مواد اولیه تهیه این آش است.
۱۰. کوفته سبزی شیرازی
کوفته سبزی شیرازی را میتوان بهعنوان یکی دیگر از غذاهای سنتی این شهر به حساب آورد که طعم و عطر دلنشین آن، فوقالعاده است. این کوفته در مقایسه با سایر کوفتهها، اندازه بزرگتری دارد. خوردن این غذای سنتی شیراز در کنار سبزیجات و نان داغ، واقعا لذتبخش است.
گوشت چرخکرده، پیاز، نخود، ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره از مهمترین مواد اولیه بهمنظور تهیه این کوفته خوشمزه به حساب میآید. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت میدهند، گزینه بسیار خوبی است.
۱۱. دمپختک
دمپختک بهعنوان یکی از غذاهای نامآشنا و پرآوازه شیراز شناخته میشود که در سراسر ایران، طرفداران خاص خود را دارد. عدس، هویج، برنج، کلمپیچ، تره، جعفری، شوید، ریحان و ادویهجات از مهمترین مواد اولیه برای طبخ این غذای سنتی شیراز است.
این غذای سنتی شیراز را میتوان در تمام فصلهای سال و بهویژه زمستان، طبخ کرد و از خوردن آن، لذت برد. بد نیست بدانید گردشگران زیادی هستند که شیراز را به دمپختک آن میشناسند. درصورتیکه به این شهر سفر کردید، تهیه دمپختک و خوردن آن را فراموش نکنید.
۱۲. یخنی نخود
یخنی نخود یا نخود پختهشده همان آبگوشت بوده که یکی از غذاهای محلی شیراز به شمار میرود. یخنی نخود از نخود، سیبزمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه میشود و طعم لذیذ آن، همیشه در یاد شما خواهد ماند.
این غذای سنتی شیراز را با نان داغ و سبزیخوردن میل کنید و لذت ببرید. تهیه این غذا کار سختی نیست و میتوانید آن را در خانه خود هم بهراحتی طبخ کنید، اما پیشنهاد میکنیم در سفر خود به شیراز، حتما این غذا را صرف کنید.
کلام آخر
شهر شیراز غذاهای سنتی بیشتری دارد و ما سعی کردیم در حد توان، تعدادی از آنها را به شما معرفی کنیم. درصورتیکه به این شهر سفر کردهاید یا غذاهای سنتی بیشتری از شیراز میشناسید، آنها را با ما در مجله علی بابا اشتراکگذاری کنید.
سلام.هنوزم هست
مرصع پلو.قنبر پلو .آلبالو پلو.شکر پلو.کلم پلو .دوپیازه آلو.
شیرینی هم بادام سوخته .کاک یا نان یوخه.مسقطی.
داداش اون اشکنه شیرازی منظورت آب پیازک هست بعد دوپیازه و کلم پلو رو ننوشتی
کلم پلو شیرازی
سلام من یه شیرازی هستم و عاشق این ۱۲نوع غذا هایی که شما ها گفتین هستم به گردشگران واقعا پیشنهاد میکنم وقتی به شیراز سفر میکنن حتما این ۱۲نوع غذا را امتحان کنند من به آن ها قول میدهم که دوباره به شیراز می آیند ولی نه برای گردش برای خودم این غذا ها روز خوش