معمولا خوشمزهترین غذاها، پرطرفدارترین غذاها هستند. امروز میخواهیم یک سفر خوشمزه به دل سرزمینی کهن در شرق زمین داشته باشیم و با خاصترین و لذیذترین غذاهای چین آشنا شویم. اگر به زودی قرار است به سفر به چین داشته باشید، از همین الان دلتان را صابون بزنید چون طعمها و مزههای بینظیری در انتظار شما هستند.
اما قبل از هر چیزی بیایید با سبک طبخ غذا در چین آشنا شویم.
سبک پخت و پز در چین
چین یکی از کشورهایی است که در سطح جهانی به کیفیت و سلامت غذا معروف است. چون در تمام چین سعی بر این است که طبخ غذا به گونهای انجام شود که بیشترین میزان ارزش غذایی آن حفظ شود و مشخصههای سلامت بدن تحت تاثیر منفی قرار نگیرد. بخارپز و آب پز کردن غذاها، مهمترین مشخصه آشپزی چینی است و سرخ کردن غذا رواج زیادی ندارد. استفاده از سبزیجات سالم و متنوع و همچنین گوشتهای سفید و دریایی در غذاهای چین بسیار به چشم میخورد.
مواد اولیه غذا در هر کجا از جهان که باشیم، مهمترین رکن پخت یک غذا به شمار میرود و این موضوع از حساسیت ویژهای در میان مسلمانان برخوردار است. در کشورهای جنوب شرق آسیا، غذاهایی طبخ میشود که بسیار با ذائقه ایرانیان متفاوت است؛ به طور که نمیتوانید حتی یک ایرانی را پیدا کنید که حاضر به امتحان کردن بعضی از آنها باشد. متاسفانه تنها دیدگاهی که در ناخودآگاه بسیاری از ایرانیها در خصوص غذاهای شرق و جنوب شرق آسیا و به ویژه چین، نقش بسته، مربوط به طبخ چنین غذاهایی است. اما حقیقت چیز دیگریست.
طبخ غذاهای بسیار متنوع و خوشمزه با رعایت تمام اصول آشپزی، مهمترین مشخصه غذاهای چین است و با توجه به افزایش همه روزه توریستهای مسلمان به این کشور، رستورانهای عرضه کننده غذاهای حلال هم هر روز رو به افزایش است. یکی از مهمترین مزایای سفر به چین با تور این است که برای صرف غذا، مستقیما شما را به رستورانهای عرضه کننده غذاهای حلال میبرند و لازم نیست زمان زیادی را صرف پیدا کردن این گونه رستورانها کنید.
اما حالا سوال این است که اگر به یک رستوران چینی رفتید و منوی غذا را در دست گرفتید، بهتر است کدام یک از غذاهای چینی را سفارش دهید؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از توریستها را در یک مسافرت چند روزه به خود مشغول میکند. همچنین با توجه به مدت زمان محدود اقامت در چین و تنوع بسیار زیاد غذاها، یکی از مهمترین چالشهای سفر به چین است. اما شما نگران نباشید چون ما در این مقاله سعی داریم خاصترین، خوشمزهترین و عجیبترین غذاهای محبوب چینی را که میتوانید در رستورانهای آنجا سفارش دهید را به شما معرفی کنیم و به مواد اولیه به کار رفته در آنها هم اشارهای داشته باشیم.
قبل از اینکه برویم سراغ اصل مطلب، یعنی معرفی غذهای چینی، بد نیست بدانید که انعام دادن در چین چندان متداول نیست. این موضوع را در رستورانهای این کشور هم به خاطر داشته باشید.
دامپلینگ چینی | Dumpling
این غذا از طعم و روش پخت بسیار خاصی برخودار است و تنها در چند نقطه جهان طبخ میشود. اما طعم و عطر آن در چین بسیار متفاوت است. به همین خاطر میتواند یکی از بهترین گزینههای ممکن برای آشنایی با ذائقه چینیها باشد. این غذا در میان خود چینیها از چنان محبوبیتی برخودار است که عنوان «غذای شب سال نو» را هم به خود اختصاص داده است. چون علاوه بر طعم خاص و دلنشینی که دارد، از ارزش تاریخی و سنتی فوقالعادهای هم برخودار است.
عمدهترین روش طبخ دامپلینگها به صورت بخارپز است؛ اما در پخت برخی از آنها، میتوان از روش آبپز یا سرخ کردن نیز استفاده کرد. مواد اولیه و لایه میانی دامپلینگها را از گوشتهای مختلف و انواع سبزیجات با ادویههای معطر تهیه میکنند و تقریبا زمان زیادی را به پخت یک دامپلینگ اختصاص میدهند. اگر به چین مسافرت میکنید و دوست دارید با اصیلترین غذاهای چین آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم که حداقل یکبار دامپلینگها را امتحان کنید. در غیر این صورت سفرتان را نیمهکاره بدانید.
وونتون | wonton
یکی از غذاهای چین که شباهت بسیار زیادی به دامپلینگها دارد، همین وونتون است. با این حال وونتونها یک غذای خاص و متفاوت از دامپلینگها هستند و کاربرد متفاوتی نسبت به غذاهای دیگر دارند. درواقع وونتونها را برای استفاده در سوپ خاصی آماده میکنند و استفاده از آنها به عنوان یک وعده غذایی، رواج چندانی ندارد.
در چین وونتونها را بعد از آبپز کردن درون سوپ میاندازند و طبخ غذا را تا زمانی که وونتونها وا نروند ادامه میدهند. در نتیجه طعم سوپ و وونتونها درهم آمیخته میشوند و یک غذای فوقالعاده را با طعمی کاملا متمایز از دامپلینگها خلق میکنند.
روش دیگر طبخ وونتونها، سرخ کردن آنهاست. در صورتی که وونتون سرخ شده سفارش دهید، دیگر آنها را داخل سوپ نمیاندازند. بنابراین به عنوان یک غذای کریسپی سرو میکنند.
مواد اولیه وونتونها را انواع گوشتها، سبزیجات معطر و ادویههای خاص تشکیل میدهد که بسیار با ذائقههای مختلف در سطح جهان هماهنگی دارند. به طوری که کمتر کسی را میتوانید پیدا کنید که در بین غذاهای چین از سفارش وونتونها پشیمان شده باشد.
ایکسایو لانگ بائو | Xiao long bao
این غذا هم شباهت زیادی به موارد بالا دارد و یکی از مهمترین غذاهای چین در منوی رستورانهای شانگهای است. مواد اولیه به کار رفته در این غذا همانند دامپلینگها و وونتونها، گوشت و سبزیجات است و اصولا روش پخت آن به صورت آبپز است. مهمترین تفاوت این غذا با دو نمونه قبل، روش آماده سازی نهایی آن است.
آشپزان چینی بعد از قرار دادن نمونه نیمه آماده آنها در سبدهای مخصوص، آب اضافی را گرفته و پس از آن که مثل دلمههای ایرانی جا افتاد، آن را تزئین میکنند و با مقدار کمی آب که در ته ظرف باقی مانده است، به عنوان یک سوپ چینی سرو میکنند.
اردک کبابی | Beijing Roast Duck
این غذا منصوب به پکن است و با توجه به ذائقه ما ایرانیها و علاقه زیادی که به کباب داریم، اردک کبابی یکی از محبوبترین غذاهای چین در بین توریستهای ایرانی است. این غذا را در کنار سبزیجات خام و مختلفی سرو میکنند و برای طعمدار کردن آن از ادویههای مختلف و سسهای متنوعی از جمله سس سویا و یا سیرهای له شده استفاده میکنند.
خوشمزهترین قسمت اردک کبابی در چین، پوست آن است که حسابی برشته شده و به حالت سوخاری در میآید. شاید به همین خاطر است که در میان چینیها، پوست اردک کبابی محبوبیت بیشتری نسبت به گوشت آن دارد.
اگر نحوه طبخ و یا طعم و عطر غذاهای خانواده دامپلینگها را پسند نکردهاید، میتوانید این غذا را سفارش دهید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. مطمئن باشید که این غذا حسابی به مذاق شما خوش میآید.
چیکن کونگ پائو |Kung Pao Chicken
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که نمیتوانید به راحتی تغییرات ذائقه را تحمل کنید و دست به امتحان غذاهای متفاوت بزنید، پیشنهاد میکنیم این غذا را امتحان کنید. همان طور که میدانید ذائقه ایرانیان در طول سالیان مختلف با گوشت مرغ پیوند خورده است. از طرف دیگر خیلیها علاقهای به خوردن گوشتهای دیگر مثل گوشتهای قرمز و یا دریایی استفاده شده در خانواده دامپلینگها ندارند و از گوشت اردک هم خوششان نمیآید.
اگر شما هم این گونه هستید، این نوع از غذاهای چین برای شما مناسب است. چون از گوشت مرغ تهیه شده و در مراحل آمادهسازی آن انواع مختلفی از سبزیجات، بادام زمینی و فلفل چیلی خشک استفاده میشود. آمادهسازی این غذا مدت خیلی کمی زمان میبرد و در بسیاری از رستورانهای حلال چینی که برای مسافران مسلمان و علیالخصوص ایرانی ساخته شدهاند، سرو میشود.
سیب زمینی رنده شده سرخ شده | Tu Dou Si
این غذا بسیار ساده، ارزان و در عین حال فوقالعاده خوشمزه است. این غذا به زبان چینی، تودو سی نام دارد و با انواع مختلفی از سبزیجات سرخ میشود. همانطور که گفتیم استفاده از روش سرخ کردن غذا، رواج چندانی میان چینیها ندارد و تنها موارد معدودی از غذاها را میتوان یافت که با روش سرخ کردن طبخ شوند. پس اگر دلتان برای یک بشقاب سیبزمینی سرخ شده لک زده این فرصت را از دست ندهید و آن را سفارش دهید.
ماپو توفو | Mapo Tofu
یکی از خوشمزهترین و اشتها برانگیزترین غذاهای چین، ماپو توفو نام دارد. این غذا در بخش سوپها و یا خوراکها دسته بندی نمیشود و میتوان گفت نوعی مستقل از انواع غذاهای چین است. در نوع اصلی این غذا از گوشت خوک استفاده میشود؛ اما در رستوانهایی که غذاهای ویژه مسلمانان را هم طبخ میکنند، میتوانید این غذا را با گوشت گاو سفارش دهید.
به غیر از گوشت گاو، لوبیای سیاه پخته، پیاز یا تره فرنگی و سیر را در این غذا میبینید. میزان گوشتی که در یک ظرف پر از ماپو توفو استفاده میکنند، بسیار زیاد است و به همین علت قیمت بالایی هم دارد.
نودلهای چینی noodles ساده اما خوشمزه و پرطرفدار
یکی از غذاهای بسیار ارزان و پرطرفدار در چین، انواع مختلفی از نودلهاست که با توجه به مواد اولیه و روشهای مختلف آماده سازی آنها، از طعمهای متفاوتی نیز برخوردارند. در این جا به سه نوع از انواع نودلهای چینی اشاره خواهیم کرد.
نودل ژاجیانگ می ین | Zha jiang mian
این نودل که با سس سویا طعم دار میشود، یکی از معروفترین غذاهای چین و همچنین خوشمزهترین نودل موجود در منوهای رستورانی آنجاست. نودل ژاجیانگ می ین، به علت وفور سفارشات مردم پکن در خصوص سرو این غذا در رستورانها، به نودل پکنی نیز معروف شده و در سراسر چین آن را با این نام میشناسند.
قیمت نودلها از جمله نودل ژاجیانگ می ین بسیار ارزان است و شما با پرداخت مبلغ خیلی کمی میتوانید یک غذای فوقالعاده خوشمزه را در کمترین زمان ممکن روی میز خود داشته باشید و نوش جان کنید.
نودل چومین | Chow Mein
این نودل به علت اینکه با روش سرخ شدن آماده میشود، به نودل چو مین معروف است و در میان توریستهای ایرانی در چین، نودل سرخ شده نامیده میشود. به این نوع نودل در زمان پخت و آماده سازی و پس از آن در مرحله تزئین برای سرو، انواع مختلفی از سبزیجات را اضافه میکنند که طعم بسیار لذیذی را خلق میکنند.
چائو فان | Chao fan
این غذا با نام نودلها شناخته نمیشود؛ اما در ترکیبات ساختاری آن از نودل نیز استفاده میکنند. از این رو فقط آن دسته از عزیزانی که به غذاهای رشتهای مانند نودلها علاقهمند هستند، میتوانند آن را سفارش دهند. این غذا از مواد اولیهای همچون قارچ سوخاری، گوشت گاو، نودل و یک سری از سبزیجات مخصوص تهیه میشوند و به نسبت دیگر غذاهای گوشتی از قیمت مناسبی برخودارند.
و اما عجیبترین غذاهای چینی
شاید از نظر بعضیها، بهترین غذاها، عجیبترین آنها باشد. به هر حال این انتخاب شماست که یک غذای خوشمزه و لذیذ را بهترین غذا بدانید و یا یک غذای ساده و مقرون به صرفه را! شاید هم یک توریست فوقالعاده ماجراجو باشید و عجیبترین غذاها را بهترین گزینه ممکن بدانید. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در انتهای مقاله شما را با تعدادی از عجیبترین غذاهای چین آشنا کنیم که میدانیم حسابی باعث تعجبتان میشود.
خوراک تخم مرغ مانده | Century Eggs
بله درست متوجه شدید؛ تخم مراغ مانده! اصلا تعجب نکنید. چون این غذا در بخشهای داخلی چین بسیار پرطرفدار بوده و از مرسومترین غذاهای چین است. شاید برای شما هم عجیب باشد که تعداد زیادی از توریستهای ایرانی وسوسه میشوند این غذا را در مسافرت به چین انتخاب کنند و تجربه بسیار متفاوتی را به دست آوردند.
چینیها برای تهیه این غذا از تخم مرغهایی که چند سال در شرایط مخصوصی نگهداری شدهاند، استفاده میکنند؛ آن هم در شرایطی که رنگ تخم مرغها کاملا تغییر کرده و بافتی ژلهای پیدا کردهاند! این غذا را با انواع سبزیجات در رستورانهای بسیاری در چین سرو میکنند و ادویههای مخصوصی که در تهیه این غذا به کار میرود، تاثیر بسیار زیادی در عطر و طعم غذای موردنظر دارند.
خوراک پای مرغ | Phoenix Claws
ما ایرانیها اصولا پای مرغ را یکی از قسمتهای زائد مرغ میدانیم که جای آن قطعا در سطل آشغال است؛ اما درست برعکس ما، چینیها از آن یک غذای بسیار خوشمزه و خوشعطر درست میکنند که خوراک پای مرغ نام دارد.
خوراک خیار دریایی
میدانیم که شاید این اسم از عجیبترین نامهایی باشد که در سفر به چین با آن مواجه میشوید. خیار دریایی گونهای از گیاهان و سبزیهای دریایی مثل جلبکها نیست؛ بلکه موجودی زنده در گروه ماهیها و میگوهاست و در دسته خارپوستان قرار میگیرد.
لازم است بدانید که این غذا تنها در مناسبتهای خاصی پخته میشود و در برنامه غذایی روزانه چینیها جایی ندارد. بنابراین نمیتوانید به راحتی آن را پیدا کرده و امتحان کنید. اما اگر چنین فرصتی نصیبتان شد، به هیچ وجه آن را از دست ندهید.
در نهایت
اگر دارید برنامه سفرتان را میچینید، پیشنهاد ما به شما این است که حتما غذاهایی که در این لیست معرفی کردیم را امتحان کنید و لذت یک مسافرت واقعی به چین را در خاطرات خود ثبت کنید. اگر مدت زمان اقامت شما در چین خیلی محدود است و نمیتوانید تمامی این غذاها را در برنامه خود قرار دهید؛ یا این که میخواهید غذاهای دیگری را هم امتحان کنید، پیشنهاد ما به شما این است که حداقل یکی از گزینههایی که معرفی کردیم را در منوی سفارش غذای خود قرار دهید. چون تقریبا با سفارش یکی از آنها، میتوانید حدس بزنید موارد دیگر چه طعم و مزهای دارند.
با دیدن این تصاویر از فرهنگ مشرق زمین هم متنفر شدم…
به نظر بهتره احترام قایل شیم برای همهی فرهنگ ها خودمون چی میخوریم روده. گوسفند که مدفوع خارج میشه میخوریم
Xiao این شایو خونده میشه ن ایکسایو🤦♀️🤦♀️🤦♀️
شیائو خونده میشه