شاید تابهحال پلهای بینقص زیادی را دیده باشید؛ اما در این مقاله پلی را به شما معرفی میکنم که شاید به نظر شما بینقص نباشد. پل زمان خان شهرکرد، پلی که روی زایندهرود ساخته شده است و به مردم کمک میکرد تا زنده بمانند. سری به استان چهارمحالوبختیاری، شهرستان سامان یا شهرکرد بزنید تا بتوانید پل زمان خان را از نزدیک ببینید.
بیشتر گردشگران وقتی به شهرستان سامان سفر میکنند و میخواهند از جاذبههای گردشگری شهرکرد بازدید کنند، پل زمان خان سامان را هم در لیست دیدنیهای خود میگذارند. در این مقاله میخواهم به شما نشان دهم چرا شما هم باید این کار را بکنید تا آخر مطلب با من همراه باشید تا پل زمان خان را به شما معرفی کنم.
پل زمان خان کجاست؟
بهترین زمان بازدید از پل زمان خان چه موقعی است؟
کدام جاذبههای گردشگری به پل زمان خان نزدیک است؟
پل زمان خان چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
در بازدید از پل زمان خان کجا اقامت کنیم؟
مشخصات پل زمان خان
پل زمان خان شهرکرد، یکی از پلهای ساخته شده روی زاینده رود بوده که در زمان صفویان ساخته شده است. این پل با ۳۰ متر طول، دو دهانه دارد. نکته جالب پل این است که طول دهانهها با هم برابر نیست.
پل زمان خان روی سه پایه سنگی ساخته شده است و در منطقهای خوشآبوهوا قرار دارد. اطراف پل طبیعتی خیرهکنندهای وجود دارد که بعید است به این زودیها فراموشش کنید. باغها با درختان مختلف، شالیزارهای برنج محلی و آب روان و زلال زایندهرود، فضایی بهیادماندنی را به وجود آورده است.
پل زمان خان سامان یکی از مهمترین آثار تاریخی استان چهارمحالوبختیاری است که این روزها گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند. صفویان این پل را ساختند که مردم را از غرقشدن در زایندهرود نجات دهند؛ الیته این پل امروز جنبه تاریخی و گردشگری دارد. شهرت این پل در سالهای اخیر آنقدر زیاد شده که در فصلهای سفر ممکن است گردشگران زیادی را ببینید که برای بازدید و تفریح به زمان خان آمدند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که پل زمان خان شهرکرد جزء آثار ملی محسوب میشود. این پل با شماره ۱۷۴۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است؛ همچنین بعد از سیوسه پل و پل خواجو، مهمترین پل ساختهشده روی زایندهرود به شمار میرود.
با بازدید از پل زمان خان شهرکرد شما با یک تیر، چند نشان میزنید. از طبیعت فوقالعاده اطراف لذت میبرید، تفریحات مختلف را امتحان میکنید، معماری صفویان و بافت قدیمی پل را از نزدیک میبینید و حسابی خوش میگذرانید.
این پل صفوی ظاهری قدیمی، اما محکم دارد؛ همچنین پل دو دهنه و سه ستون دارد. کمی جلوتر جزئیات بیشتری درباره ظاهر این پل به شما میگوییم.
پل زمان خان کجاست؟
پل زمان خان سامان در استان چهارمحالوبختیاری، در ۲۷کیلومتریِ شمال شهرکرد و ۵.۲کیلومتری شهرستان سامان قرار دارد. این پل نزدیک روستاهای چم عالی، چلوان، چمزین و ایل بگی قرار دارد.
لوکیشن پل زمان خان روی گوگل مپ
فاصله پل زمان خان شهرکرد تا تهران، ۵۱۰ کیلومتر (پنج ساعت و ۳۰ دقیقه) است.
بهترین مسیر دسترسی به پل زمان خان
بهترین مسیر دسترسی به پل زمان خان این است که به شهرکرد یا شهرستان سامان بروید و بعد، بقیه مسیر آسان میشود. کافی است از شهرکرد به شهرستان سامان بروید و بعد وارد بلوار جانبازان شوید و باتوجهبه تابلوهای راهنمایی رانندگی خودتان را به روستای ایل بگی برسانید. پل زمان خان دقیقا کنار این روستا قرار دارد.
برای رسیدن به شهرکرد میتوانید از ماشین شخصی، تاکسی، اتوبوس یا هواپیما استفاده کنید. برای استفاده از قطار هم باید با قطار به کهگیلویه و بویر احمد بروید و بعد با ماشین به شهر برسید؛ چون متاسفانه شهرکرد ایستگاه قطار ندارد.
فاصله تهران تا پل زمان خان
اگر میخواهید از تهران به چهارمحالوبختیاری بروید و از پل زمان خان بازدید کنید، این قسمت را با دقت بیشتری بخوانید. از تهران تا شهرکرد با هواپیما فقط یک ساعت راه است و شما با خیالی آسوده و سریع به مقصدتان میرسید؛ اما مسیر زمینی آن طولانی است.
اگر قصد سفر با ماشین شخصی را دارید، برای رسیدن به شهرکرد از تهران دو مسیر وجود دارد؛ یک مسیر شما را از کاشان رد میکند و دیگری از قم و اراک رد میشود. با مسیر اول از شهرهای تهران، قم، کاشان، زرینشهر و در آخر فرخشهر عبور میکنید و به شهرکرد میرسید. این مسیر ۵۴۴ کیلومتر است و شما را پنج ساعت و نیمه به مقصد میرساند.
مسیر دوم کمی کوتاه تر است. این مسیر ۵۲۰ کیلومتر است و شما را از شهرهای پرند، ساوه، سلفچگان، دلیجان، میمه، اصفهان، تیران و در آخر چالشتر عبور میکنید. در کل فاصله بین تهران و شهرکرد چیزی حدود ۵ تا ۶ ساعت است.
فاصله قزوین تا پل زمان خان
فاصله قزوین تا شهرکرد حدود ۶۰۰ کیلومتر است. در این راه شما باید تقریبا ۶ ساعت یا بیشتر در حال حرکت باشید.
فاصله کرج تا پل زمان خان
کوتاهترین مسیر ۵۲۲ کیلومتر است که شما را از کرج به شهرکرد و در نهایت پل زمان خان میرساند. در این مسیر باید حدود پنج ساعت و نیم وقت بگذارید تا به شهرکرد برسید.
بهترین زمان بازدید از پل زمان خان
بهترین زمان بازدید از پل زمان خان و سفر به شهرکرد، فصل بهار و تابستان است. در این فصل آبوهوا بسیار تازه و دلانگیز میشود؛ همچنین زایندهرود بهترین حالت خود را دارد و معمولا برای شنا و رفتینگ مناسب است.
بهار، بهخصوص تعطیلات نوروز، پل زمان خان از همیشه شلوغتر میشود و ممکن است گردشگران زیادی برای بازدید بیایند. اگر شلوغی را دوست ندارید، میتوانید بعد از عید نوروز سری به شهرکرد بزنید تا هم جاهای دیدنی شهرکرد را سر فرصت ببینید و هم از این پل جذاب صفوی بازدید کنید.
تاریخچه پل زمان خان
رسیدیم به بخش هیجانانگیز تاریخچه و داستانها پل زمان خان.
پل زمان خان به دستور زمان خان، یکی از سرداران ایل بهارلو و از سرداران معروف شاهان صفوی ساخته شده است. این سردار با ایلش در روستای ایل بیگی ساکن بودند و دامنه کوچ طایفهاش تا شهرستان سامان هم میرسید. داستان ساختهشدن پل زمان خان چهار محال و بختیاری در کتاب فارسنامه ناصری، کتابی درباره تاریخ و جغرافیای فارس آمده است.
داستان از این قرار است که قبل از احداث پل، عشایر مجبور بودند پیاده از زایندهرود عبور کنند. یک بار هنگام عبور از این رود، کودکی در آبهای زایندهرود غرق شد. مادر آن فرزند جسد کودکش را با جستوجوی زیاد پیدا کرد و جسد را پیش زمان خان برد. بعد رو به زمان خان گفت: «تا کی مادران ایل باید شاهد غرقشدن فرزندان خود باشند؟»
آنجا بود که زمان خان در سال ۱۰۲۲ هجری قمری، تصمیمی جدی برای ساخت پل گرفت. او بلافاصله دستور ساخت پل را صادر کرد و از همه اهالی که آن اطراف زندگی میکردند، خواست تا در ساختن این پل همکاری کنند. در نهایت در زمان کوتاهی این پل با کمک مردم ساخته شد.
بعدها برای پل زمان خان دیوار سنگی ساخته و احداث شد که وجود این دیوارها به استحکام پل کمک کرده است. جالب است بدانید در زمان صفوی، این پل فقط یک دهانه داشت و بعدها در دوره قاجار، یک دهانه دیگر به آن اضافه شد.
پل زمان خان در مجموع سه بار مرمت شده است. بار اول در سال ۱۲۰۲ توسط کارگزاران حکومی صفوی، بار دوم توسط خانهای روستای ایل بگی در سال ۱۲۸۹ و آخرین بار در سال ۱۳۲۱ بهدست حاج عبدالحسین قزوینی، مالک قریه «چم عالی» کاملا تعمیر شد.
مالک پل زمان خان، میراث فرهنگی استان چهار محال و بختیاری است؛ البته هر سال پل به بخشی خصوصی واگذار میشود. مهمترین منبع درآمد مردم محلی، بعد از کشاورزی، جذب گردشگران و درآمد از پل تاریخی زمان خان است.
همانطور که گفتم پل زمان خان در دوران صفویه ساخته شده است؛ اما بعضی عقیده دارند که از قبل بقایای یک پل ساسانی جایِ این پل وجود داشته است.
معماری پل زمان خان
برای اینکه بحث معماری پل زمان خان سامان را باز کنم، بیایید از ابعاد پل برایتان بگویم. زمان خان دو دهانه، ۳۰ متر طول، ۴.۵ متر پهنا و ۱۲ متر ارتفاع دارد، عرض یکی از دهانهای پل ۵ متر و دیگری ۵.۶ متر است.
قبل از احداث پل تاریخی زمان خان در این منطقه پلهای زیادی ساخته بودند؛ اما هیچکدام مقاومت خوبی نداشتند و پر از اشتباهات مهندسی بودند. مشکل اصلی این پلها این بود که در برابر جریان آب مقاوم نبودند و با هر خروش رود، پل خراب میشد.
وقتی این پل در دست ساخت بود، معماران باتوجهبه خروشانبودن زایندهرود، محل فعلی را برای ساخت پل انتخاب کردند؛ این فقط قسمت فضای بین دو پیچ رودخانه است که صخره باریکی آنها را از هم جدا کرده بود.
پل روی سه پایه سنگی استوار است و همانطور که گفتیم، وجود دیوارهای سنگی علاوه بر ستونها به مقاومت پل کمک میکند. پایه میانی پل قوسیشکل است و زاویهای ۳۰ درجه با جریان آب دارد. این پایه به آرامکردن جریان آب در زیر پل کمک میکند. صخرهای که پل روی آن ساخته شده، هم مثل ستون سنگی کمک میکند تا موجهای خروشان زایندهرود به پل آسیبی نزند.
بدنه پل زمان خان را با آجر ساختهاند؛ البته ترکیب گچ و ساروج هم در ساخت این پل استفاده شده است.
دیدنیهای پل زمان خان
اگر بخواهم از دیدنیهای پل و احساساتی که هنگام بازدید از پل زمان خان شهرکرد به شما دست میدهد بگویم، باید حالا حالاها پای مقاله بنشینید.
وقتی پل را از دور میبینید، وقتی نزدیکتر میشوید و روی پل قدم میزنید، وقتی در زایندهرود شنا میکنید، وقتی از روی پل معلق نزدیک پل عبور میکنید، وقتی تفریح رفتینگ را امتحان میکنید و وقتی چادر میزنید و تصمیم میگیرید شب را بمانید، هر بار منظرههای جذاب و بهیادماندنی میبینید.
چشمانداز این پل در شب چنان زیبا و دیدنی است که بعضی گردشگران به قصد شبماندن از این پل بازدید میکنند، اگر فکر کمپینگ دارید و میخواهید شب را بمانید، حسابی خوش به حالتان است. اینطوری هم نمای پل زمان خان در روز را میبینید و هم نمای فراموشنشدنیاش را در شب.
وقتی تفریح جذاب و هیجانانگیز رفتینگ را روی رود امتحان کنید پر از شگفتی میشوید. منظرههای متفاوت در گوشهوکنار رود حسابی توجه شما را به خودشان جلب میکنند. آنقدر که دوست دارید، مدام سوار قایقهای رفتینگ شوید، مناظر را دوباره ببینید و هیجان این تفریح را دوباره بچشید.
صدای آب و پرندگان بزرگ و کوچک، بوی خاک و طبیعت و مناظر فوقالعاده این پل، همگی دست به دست هم میدهند و خاطراتی زیبا از سفرتان برایتان میسازند.
جاهای دیدنی اطراف پل زمان خان
وقتی تصمیم گرفتید سری به پل زمان خان بزنید، حیف است جاهای دیدنی اطراف پل را نبینید. اگر به شهرکرد یا شهرستان سامان سفر کردید، حتما علاوه بر پل زمان خان، جاهای دیدنی شهرکرد و جاهای دیدنی سامان را هم در لیست دیدنیهای خود بگذارید.
در ادامه چند تا از جاهای دیدنی نزدیک به پل صفوی مقاله را به شما معرفی میکنم.
روستای مارکده
روستای مارکده یکی از روستاهای سرسبز و خوشآبوهوایی است که در نزدیکی پل زمان خان قرار دارد. یکی از جذابیتهای این روستا این است که میتوانید خانههای روستایی در آن اجاره کنید. در این صورت دیگر نیاز نیست نگران اقامتتان باشید.
قایقسواری و رفتینگ دو تا از مهمترین تفریحات این روستاست؛ همچنین مناظر طبیعی و زیبای اطراف، لذت رفتینگ و قایقسواری را بیشتر میکند.
روستای مارکده کنار زایندهرود قرار دارد و پرآبترین بخش زایندهرود، دقیقا همینجاست. این روستا در شهرستان سامان قرار دارد. موقعیت این روستا طوری است که از هر طرف میتوانید زایندهرود را ببینید.
فاصله روستای مارکده تا پل زمان خان شهرکرد حدود ۳۰ کیلومتر است.
روستای هوره
هوره، یکی دیگر از روستاهای جذاب از توابع شهرستان سامان است. این روستای کوهستانی قدمتی ۷۰۰ساله دارد و جاذبههای تاریخی و طبیعی زیادی در این روستا وجود دارد. بعضی از این جاذبهها در فهرست آثار ملی ایران هم ثبت شده است.
پل سنگی هوره یکی از معروفترین دیدنیهای روستای هوره است که دو روستای هوره و سوادجان را به هم وصل میکند. این پل جذاب به سبک معماری سنتی ساخته شده است. حیف میشود بدون دیدن این پل به خانه برگردید.
یکی دیگر از جذابیتهای روستای هوره، قلعه هوره است که نزدیک روستا قرار دارد. این قلعه مشرف به پل سنگی هوره است و به زایندهرود چشمانداز جذابی دارد.
متاسفانه امروزه دیگر بخشهای زیادی از آن تخریب شده است؛ اما هنوز هم جذابیتهای خودش را دارد و حسابی ارزش دیدن دارد. فاصله روستای هوره از پل زمان خان حدود ۱۳ کیلومتر است.
روستای سوادجان
روستای سوادجان یکی از نزدیکترین جاهای دیدنی به پل زمان خان سامان است. این روستا هم مثل دو روستای قبل، در شهرستان سامان قرار دارد.
سوادجان با بافت روستایی چشمنواز، باغهای سرسبز و چشماندازی که به زایندهرود دارد، جذابیت خود را به رخ میکشد. قدمت این روستا به دوران صفویه برمیگردد و تقریبا با پل زمان خان همسن است؛ البته روستای سوادجان به دو بخش تقسیم میشود. بافت روستایی و بافت مدرن. این روستا یک مکان همهپسند است که اکثر گردشگران آن را دوست دارند.
اگر به روستای سوادجان رفتید، حتما از قرآن دستنویس که بیشتر از ۲۰۰ سال سن دارد، دالانهای تاریخی روستا، امامزاده سلیمان و خانههای تاریخی روستا ببینید.
فاصله روستای سوادجان تا پل زمان خان، تقریبا ۱۱ کیلومتر است.
قلعه چالشتر
قلعه چالشتر یا قلعه خدا رحم خان یکی از مهمترین جاهای دیدنی شهرکرد است. این قلعه از دو بخش حیاط بیرونی و اندرونی تشکیل میشودو طبقه اول این قلعه انبار بوده و طبقه دوم برای پذیرایی از مهمانان استفاده میشده است.
این قلعه در دوران قاجار و با ترکیب هنر ایرانی و اروپایی ساخته شده است. این قلعه بخشهای دیدنی زیادی دارد؛ هر طرف را که نگاه کنید تکهای از زیباییهای معماری قاجاری را میبینید. نقوش افسانهای و اسطورهای و نقشهای مختلف طراحی شده روی این قلعه، بهیاد ماندنیترین بخش آن است.
قلعه چالشتر در ناحیه چالشتر قرار گرفته است و از پل زمان خان ۱۹ کیلومتر فاصله دارد.
مسجد جامع سامان
مسجد جامع سلیمان، نزدیکترین جاذبه به پل زمان خان است. از پل زمان خان تا مسجدسلیمان با ماشین فقط ۱۰ دقیقه طول میکشد.
این مسجد هم مثل قلعه چالشتر، قسمتهای زیادی برای دیدن دارد. مسجدسلیمان کاملا با آجر و گچ ساروج درست شده است. ورودی شمالی مسجد با طرز چینش آجرها تزیین شده است؛ اما جز آن، تزیینات معماری خاص دیگری ندارد.
مسجد جامع سلیمان یکی از آثار ثبتشده ملی شهر سامان است و قدمت آن به دوره قاجار برمیگردد. این مسجد فقط ۵.۵ کیلومتر با پل زمان خان فاصله دارد.
آدرس: استان چهارمحالوبختیاری، شهرستان سامان، محله مسجد جامع یا میانه شهر سامان، خیابان سعدی، کوچه شهید مردانی.
امکانات تفریحی پل زمان خان
امکانات تفریحی، یکی از جذابترین فاکتورها برای انتخاب مقصد است. در این قسمت به شما نشان میدهم پل زمان خان شهرکرد نهتنها از نظر زیبایی، بلکه از نظر تفریحی هم ارزش دیدن دارد.
– شنا
اولین گزینه شناست. بله، شما میتوانید هر موقع که خواستید در زایندهرود شیرجه بزنید و حسابی شنا کنید؛ البته حواستان باشد زمانی که روخانه مواج است، باید قید شنا را بزنید تا خطری شما را تهدید نکند.
– ماهیگیری
ماهیگیری یکی از پرطرفدارترین تفریح کنار رودهاست. خبر خوبی که برایتان دارم این است که در پل تاریخی زمان خان میتوانید ماهی بگیرید و نوش جان کنید.
یکی از آبزیان پرطرفداری که در زایندهروز زندگی میکند، قزلآلای وحشی است که گوشتی صورتی رنگ دارد. پیشنهاد میکنم اگر ماهیگیری بلدید و ابزارش را هم دارید، خودتان را به یک قزلآلای وحشی در پل زمان خان مهمان کنید.
– طبیعتگردی
طبیعتگردی تفریحی است که هیچجوره نمیتوان آن را از قلم انداخت. یادتان باشد هنگام بازدید از پل زمان خان شهرکرد حتما سری به باغها و دشتهای اطراف هم بزنید و حسابی از طبیعت لذت ببرید. میتوانید عکسهای جذابی از خودتان و طبیعت بگیرید تا سفرتان هم خاطرهانگیزتر شود.
– پیکنیک
پیکنیک و کمپینگ همیشه بابطبع بسیاری از گردشگران بوده است. خوشبختانه اطراف پل زمان خان هم مکان مناسبی برای پیکنیک وجود دارد، هم امکانات رفاهی خوبی مثل رستوران، چایخانه و فروشگاه وجود دارد. اینطوری دیگر لازم نیست نگران کمبودن چیزی باشید.
حتی اگر نخواهید به پیکنیک بروید، طبیعت اطراف پل زمان خان آنقدر شما را وسوسه میکند که در اولین فرصت برای پیکنیک اقدام میکنید.
– پل معلق
یکی دیگر از تفریحات هیجانانگیز، عبور از پلی معلق است که روی زایندهرود ساخته شده. عبور از این پل هیجانی تازه به شما میدهد. این پل نزدیک پل زمان خان قرار دارد و راحت و بیدردسر میتوانید به آن برسید.
رفتینگ پل زمان خان
رفتینگ بهعنوان پرطرفدارترین تفریح پل زمان خان شناخته میشود. این تفریح آنقدر معروف و محبوب شده است که آن را جدا برایتان توضیح میدهیم.
رفتینگ یک تفریح ورزشی آبی است که گروهی و با قایق انجام میشود. این ورزش آبی هیجان انگیز را بدون مهارت خاصی میتوانید امتحان کنید. فقط حتما به راهنمایی مربیها گوش کنید.
قایقهای رفتینگ، بزرگ و بادی است این قایقها معمولا از ۴ تا ۱۸ نفر ظرفیت دارد. اگر با تعداد زیادی از دوستانتان برای دیدن پل تاریخی زمان خان آمدهاید، لازم نیست نگران رفتینگ باشید. میتوانید با تعداد زیادی از دوستان خود این تفریح هیجانانگیز را امتحان کنید.
درجه سختی رفتینگ از ۱ تا ۶ شمارهگذاری میشود. درجه سختی رفتینگ در نزدیکی پل زمان خان بین ۲ و ۳ متغیر است؛ پس خیالتان راحت باشد که هم بهاندازه کافی هیجان را تجربه میکنید و هم رفتینگ زیاد سخت و خستهکننده نیست.
اگر دوست دارید هیجان بیشتری را تجربه کنید، بهار بهترین فصل برای بازدید از پل زمان خان سامان است؛ چون در بهار، زایندهرود پرآبتر است و به همین دلیل رفتینگ هیجان بیشتری دارد.
مسیرهای رفتینگ در نزدیکی پل زمان خان به این صورت است:
- از پل زمان خان تا پل چلوان: این مسیر از همه کوتاهتر است. شما با نیم ساعت وقتگذرانی سه کیلومتر مسیر را طی میکنید و حسابی از این تفریح لذت میبرید.
- از بابا پیراحمد تا پل زمان خان: دومین مسیر تقریبا هشت کیلومتر است و حدود یک ساعت و نیم طول میکشد تا شما کل مسیر را با قایق رد کنید.
- از سودجان تا پل زمان خان: بلندترین مسیر، راه سودجان تا زمان خان است. این مسیر ۱۷کیلومتری تقریبا پنج ساعت از شما وقت میگیرد.
امکانات رفاهی پل زمان خان
اطراف پل زمان خان امکانات رفاهی خوبی وجود دارد. اقامتگاه، سرویس بهداشتی، رستوران، چایخانه، پارکینگ، سکوهای نشیمن، تجهیزات بازی برای کودکان، آلاچیق و فروشگاههای متنوع ازجمله امکانات رفاهی نزدیک پل است.
با این امکانات دیگر لازم نیست نگران سفرتان باشید. میتوانید با خیال راحت راهی سفر شوید و حتی در منطقه نزدیک پل بهراحتی چادر بزنید.
اقامت در پل زمان خان
برای رفتن به شهرکرد یا شهرستان سامان باید حتما از قبل محل اقامت خودتان را مشخص کرده باشید. در این بخش گزینههای شما برای اقامت را معرفی میکنم تا خیالتان از این قضیه هم راحت باشد. لازم نیست خیلی نگران اقامت باشید، برای بازدید از پل زمان خان گزینههای زیادی برای اقامت وجود دارد.
کمپینگ و شبمانی اطراف پل زمان خان
اگر دلتان بخواهد میتوانید اطراف پل زمان خان شب را سپری کنید. کافی است با خودتان وسایل لازم برای کمپینگ را بیاورید تا یک شب بهیادماندنی در کنار زایندهرود و پل زمان خان را سپری کنید.
متاسفانه امکانات خاصی برای اینکار به شما ارائه نمیشود. شما باید خودتان ابزار و وسایل لازم را همراه خود ببرید تا بتوانید شب را کنار پل بمانید.
پیشنهاد میکنم حتما با خودتان پشهبند همراه داشته باشید؛ چون شبها پشهها به شما رحم نمیکنند.
اقامتگاههای بومگردی و هتلهای نزدیک پل زمان خان
اقامتگاههای بومگردی و هتلهای زیادی نزدیک پل زمان خان وجود دارد که میتوانید از آنها برای اقامت استفاده کنید. اگر در شهرکرد یا شهرستان سامان میخواهید بمانید، آنجا اقامتگاههای بومگردی و هتلهای زیادی پیدا میکنید. گزینههایی را که برای اقامت میتوانید انتخاب کنید، اینجا برایتان لیست کردهام.
- هتل رفاهگستر
- هتل بومگردی تلفنخانه در شهرستان سامان
- اقامتگاه بومگردی گینای در روستای کاهکش
- هتل جهانگردی در شهرکرد
- هتل دامون در شهرکرد
- هتل دیبا در شهرکرد
- هتل آزادی در شهرکرد
اجاره خانهها و ویلاهای نزدیک پل زمان خان
اگر دوست داشته باشید، میتوانید انواع مختلفی از خانههای اجارهای را در روستاهای اطراف پل زمان خان پیدا کنید تا در آنجا اقامت داشته باشید. اگر خوششانس باشید، میتوانید خانهای روستایی با حال و هوایی فوقالعاده نزدیک پل پیدا کنید و یک شب خاطرهانگیز داشته باشید.
توصیههایی برای سفر بهیادماندنی در پل زمان خان
برای قسمت آخر میخواهیم چند نمونه را یادآوری کنیم که سفری راحت و امن داشته باشید.
- حتما وسایل ضروری را همراه خودتان داشته باشید تا یک درصد هم احتمال بهمشکلخوردن وجود نداشته باشد. یک دست لباس گرم اضافه هم محض احتیاط همراه خودتان ببرید.
- اگر رود خروشان است، بههیچوجه در آب نروید و قید شنا را بزنید.
- در زمان تعطیلات پل زمان خان از همیشه شلوغتر است. یادتان باشد در این مواقع یا بیخیال بازدید از پل شوید یا آماده روبهرو شدن با مشکلات باشید. در شلوغی ممکن است با مشکلاتی مثل کمبود جای پارک، شلوغی زیاد، کمبود سرویس بهداشتی و ترافیک سنگین مواجه شوید.
- اگر میخواهید شب کنار پل بمانید، حتما وسایل لازم ازجمله چادر، پشهبند، گاز پیکنیکی، ظرف، زیرانداز و پتو همراهتان باشد.
- در آخر حواستان باشد ناخواسته آسیبی به طبیعت اطراف پل زمان خان نزنید.
- حسابی خوش بگذرانید و مراقب خودتان و عزیزانتان باشید. اگر به پل زمان خان سری زدید، خوشحال میشویم تجربهتان را برایمان بنویسید. سفرتان به سلامت.
خانم هاشمی
سلام
با توجه به مطالعه موارد ذکر شده شما در تاریخچه اشتباه نوشته اید و فاقد سند و مدرک میباشد .با توجه به اسناد و مدارک موجود با قدمت تقریبا ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ سال قبل در خصوص زمانخان و ایل بهارلو ،زمانخان سازنده پل از ایل بهارلو می باشد لذا در راستای ارائه مطالب مستند ،واقعیت و تاریخ نسبت به اصلاح مقاله اقدام فرمایید و همچنین در صورت لزوم جهت مشاهده اسناد میتوانید از طریق ایمیل ارتباط برقرار نمائید.
هفته اخر شهریور در مسیر سفر به این پل زیبا رسیدیم واقعا عالی بود ولی کاش مسافرها، زباله های خودشون رو در مسیر اب و مناطق سبز رها نکنند تا هم خودشون و دیگران از منظره زیبای طبیعت بهره ببرند هم بوی نامطبوع زباله و تصویری اندوهناک و تاسف بار باقی نمونه
زمان خان یکی از سرداران وخوانین یکی از طوایف ایل قشقایی یود که در زمان صفویه دستور ساخت این پل را داد
سرکار خانم هاشمی
سلام و درود
ممنون از مطالبتون
اما باید عرض کنم که در خصوص تاریخچه پل شما اشتباه نوشته اید و احتمالا تحقیقات شما کامل نبوده است .با توجه به اسناد و مدارک موجود با قدمت تقریبا ۵۰۰ سال زمانخان سازنده پل از ایل بهارلو بوده است لطفا نسبت به اصلاح مقاله اقدام فرمایید و در صورت لزوم جهت مشاهده اسناد میتوانید به این آدرس ایمیلی که برای شما پیام ارسال می شودهماهنگ شوید.