به نظر شما چرا مردم دوست دارند به آذربایجان سفر کرده و جاهای دیدنی باکو را تجربه کنند؟ اگر خود شما دوست دارید که دیدنی های باکو را از نزدیک ببینید، چه دلایلی دارید؟ ما نظر تعداد زیادی از گردشگرانی که شخصا سفر به باکو را تجربه کردهاند، پرسیدیم. جوابهای مختلفی گرفتیم. تعدادی از پرتکرارترین جوابها را میتوانید بخوانید:
- آذربایجان از نظر مسافت، یکی از نزدیکترین کشورها به ایران است و رفت و آمد به آن زمان و هزینه زیادی نمیخواهد.
- از آنجایی که روابط سیاسی بین ایران و آذربایجان خوب است، اخذ ویزای آذربایجان کار بسیار راحتی است.
- جاهای دیدنی باکو بسیار زیاد هستند و حوصله گردشگران در آن سر نمیرود.
- دیدنی های باکو تنوع زیادی دارند؛ یعنی تاریخی، طبیعی، معماری، تفریحی و… همه بخشی از آن است.
- سطح هزینهها در سفر به باکو خیلی بالا نیست و به عبارتی، یک سفر خارجی ارزان به حساب میآید.
حالا در سفر به باکو کجاها میتوانیم برویم؟ کجاها عکسهای یادگاری خوب بگیریم؟ و در یک کلام بهترین جاهای دیدنی باکو کدامها هستند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا یک سفر مجازی به مناطق دیدنی باکو داشته باشیم.
اما قبل از پرداختن به دیدنی های باکو، مقاله راهنمای جامع سفر به باکو را هم میتوانید بخوانید.
بافت تاریخی باکو، پرسه زدن در تاریخ
اگر در شهرهای تاریخی مانند یزد یا آنتالیا و… کمی قدم زده باشید، میدانید که جاهای دیدنی لزوما همیشه یک ساختمان یا یک سازه عجیب و غریب نیست. بعضی وقتها عادیترین جوانب یک شهر میتواند جاذبه بزرگی به حساب بیاید. بافت تاریخی باکو هم چنین جذبهای دارد و به همین دلیل، بخشی از جاهای دیدنی باکو به حساب میآید. بهترین راه برای دیدن شهر شروع کردن از این بافتهای قدیمی است. در دل باکوی امروزی هم Icheri Sheher یا همان بافت تاریخی وجود دارد که اغلب جاذبه های تاریخی آذربایجان اینجا جمع شدهاند. بافت قدیمی را باید پیاده کشف کنید؛ در واقع شما دارید بخشی از تاریخ کشورتان را در کشوری جدید میبینید. آثار تاریخی بافت قدیمی که به آن ارگ باکو هم میگویند، از دورههای مختلفی مثل ساسانی و شیروانی به جای مانده است و امروزه نه تنها برای مردمان آذربایجان و ایران، بلکه برای گردشگران کل جهان یکی از جاهای دیدنی آذربایجان به حساب میآید.
در هر گوشه و کنار و کوچه پس کوچههای بافت تاریخی یک اثر تاریخی، یک کافه یا خانه قدیمی، حمامهای سنتی و کارونسرا پیدا میشود که شما را سر ذوق بیاورد. اما در میان تمام این زیباییهای ریز و درشت چند جای مهم هستند که حتما باید ببینید.
وقتی در بافت تاریخی باکو قدم میزنید، بهتر است بدانید در مکان تاریخی با ارزش که به لیست یونسکو وارد شده قدم گذاشتهاید. در این قسمت از باکو ۲۳ محله تاریخی جا گرفته و ۲ کاروانسرا هم از گذشته به یادگار مانده است. اگر نرسیدید تمام گوشه و کنار بافت تاریخی را ببینید حداقل پل دختر، دروازه مراد و قصر شیروان شاه را فراموش نکنید.
برج دختر
برج دختر یکی از معروفترین دیدنی های باکو در شهر قدیم و نماد تاریخی این شهر است. داخل برج، پلههای مارپیچی هستند که شما را به بالای این برج ۲۹ متری میرسانند، جایی که میتوانید کل بافت تاریخی شهر را ببینید. داخل این برج تقریبا ۳۰ متری، هشت طبقه مجزا ساخته شده است. هر طبقه را که بالا بروید، یک سری آثار و اشیای تاریخی خواهید دید که موزه قلعه دختر را تشکیل میدهند. افرادی که دوستدار هنر و ادبیات نمایشی و اسطورهای هستند از بازدید از قلعه دختر لذت خواهند برد چراکه از این مکان در بسیاری از آثار ادبی و فرهنگی آذربایجانی الهام گرفته شده است.
بر اساس منابع تاریخی، زمان دقیق ساخت برج معلوم نیست و حتی دو گروه از باستانشناسان روی این موضوع به بحث پرداختهاند. عدهای از این باستانشناسان ادعا میکنند که قلعه دختر در عهد سومریان ساخته شده است، ولی عده دیگر با بررسی ویژگیهای معماری قلعه، میگویند که در قرن دوازدم ساخته شده است. در مورد کاربرد برج گفته میشود که قبلا نیایشگاه زرتشتیان بوده و بعدها از آن به عنوان برج دیدهبانی استفاده کردهاند. ولی دیگر امروزه کاربرد خاصی ندارد و درهای آن به عنوان یکی از جاهای دیدنی باکو به روی عموم باز است.
قلعه دختر باکو در بافت قدیمی این شهر قرار دارد که اهمیت تاریخی زیادی دارد. به همین دلیل این قلعه در سال ۲۰۰۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. یکی از اتفاقات ناگورای که برای قلعه دختر پیش آمد این بود که در یکی از زمینلرزههای آذربایجان آسیب دید. متاسفانه مسئولان آن زمان توجه خاصی به این موضوع نکردند و قلعه دختر در همان وضعیت ماند. یونسکو که از بیتوجهی مسئولین نسبت به این قلعه ارزشمند احساس خطر کرده بود، به مدت پنج سال (دقیقا از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹) برچسب «میراث در خطر نابودی» روی این قلعه گذاشت. بالاخره بعد از پنج سال مسئولین احساس مسئولیت کردند و برج دختر در سال ۲۰۰۹ بازسازی شد.
کاخ شیروان شاه و دروازه مراد
کاخ شیروان شاه به دستور شیروان شاه در قرن ۱۵ میلادی ساخته شده است و یکی از یادگاریهای تاریخی بسیار ارزشمند آذربایجان است که دارای بخشهای زیر است:
- ساختمان اصلی
- دیوانخانه
- مقبره
- مسجد
دروازه مراد بخشی از کاخ شیروان شاه است. نام این دروازه از نام سلطان مراد سوم، پادشاه ترک گرفته شده است که بعدها حاکم باکو شد. زیباییها و ظرافت معماری دروازه و کاخ شیروان شاه گردشگران را شیفته خود میکند و به همین خاطر یکی از جذابترین جاهای دیدنی باکو به حساب میآید. برای ما ایرانیها که شکوه معماری شرق را در آثار تاریخی خودمان دیدهایم، دیدن این زیباییها خوشایند است.
راستی شاید برایتان جالب باشد که در سال ۱۵۰۱، صفویان ایرانی توانستند شهر باکو را فتح کنند. بعد از فتح این شهر، کاخ شیروان شاه را تقریبا ویران کردند اما بعدها این کاخ بازسازی شد تا اینکه در سال ۲۰۰۰، اسم آن در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. جالب است بدانید که یونسکو کاخ شیروان شاه را یکی از مرواریدهای معماری آذربایجان معرفی کرده است. اگر کاخ شیروان شاه را از نزدیک دیدید، میتوانید در اطراف آن هم کمی وقت بگذرانید؛ در اطراف این مجموعه، فروشگاهها و مغازههای اشیای سنتی ساخته شده است تا بتوانید یک یادگاری از این سفر تاریخی با خودتان ببرید.
موزه های باکو
موزههای باکو بخش مهمی از دیدنی های باکو را شکل میدهند، چراکه علاوه بر آثار، معماری موزهها هم از جاهای دیدنی آذربایجان به شمار میآید. شهر تاریخی باکو پر از موزههای کوچک و بزرگ است که حتی کسانی را که موزه گرد نیستند هم سر ذوق میآورد. پس بیایید در این بخش نگاه مختصری به تعدادی از بهترین موزه های باکو بیندازیم.
موزه کتاب های مینیاتوری
همچنان که در شهر تاریخی باکو قدم میزنید و در نزدیکیهای کاخ شیروانشاه هستید، میتوانید به سری هم به موزه کتاب های مینیاتوری بزنید. این موزه کتابهای کوچک و مینیاتوری که شبیه کتابهای دنیای لیلی پوتها هستند را از فرهنگها و کشورهای مختلف کنار هم جمع کرده است. شما در بازدیدی کوتاه مدت میتوانید از تماشای آنها لذت ببرید. ورود به موزه رایگان است و خانمی که این موزه را ساخته جزئیات را برای شما توضیح خواهد داد.
بد نیست قبل از این که وارد موزه کتاب های مینیاتوری شوید، خودتان هم در مورد آن اطلاعاتی داشته باشید. کتابهای این موزه توسط یک شخص در طی ۳۰ سال گردآوری شدهاند. امروزه بیش از ۶۵۰۰ کتاب در این موزه وجود دارد که از ۶۴ کشور مختلف دنیا جمعآوری شدهاند. راستی یکی از کوچکترین کتابهای دنیا هم در این موزه گذاشته شده است. ابعاد این کتاب دو در دو میلیمتر است و فقط با ذرهبین میتوانید نوشتههای آن را مطالعه کنید.
کتابهایی که در موزه کتاب های مینیاتوری هستند تقریبا همه حوزهها را شامل میشوند (تاریخی، فرهنگی، فرهنگ لغت و…) اما بهتر است بدانید که بخش قابل توجهی از کل کتابها، کتابهای مقدس مذهبی (مانند انجیل) هستند. دلیل این موضوع هم این است که یک زمانی کشیشها و افراد مذهبی دوست داشتند که همه جا و همه زمان به کتاب مقدس دسترسی داشته و آن را مطالعه کنند؛ از آن جایی که حمل یک کتاب بزرگ کار سختی بود، تصمیم گرفتند که کتاب جیبی (مینیاتوری) با خودشان حمل کنند. حالا این کتابها یک جا در یک موزه جمع شده و یکی از جاهای دیدنی باکو شدهاند.
موزه روباز
موزه روباز باکو تقریبا در مقابل برج دختر و در محل بازار قدیمی قرار گرفته است. هنوز هم طاقهای بازار قدیمی را میتوان در این محل دید. آثار هنرمندان بزرگ از دورههای مختلف، مجسمهها، سنگ قبرها از دیدنی های موزه روباز هستند.
موزه روباز باکو به چند دلیل برای گردشگران جذاب است. اول این که به برج دختر بسیار نزدیک است و افرادی که برج را میبینند، سری هم به این موزه میزنند. مورد دوم این است که بازدید از موزه روباز باکو رایگان است. همچنین اگر شهر قدیمی را دیده باشید، بازدید از موزه روباز برای شما جذابتر هم خواهد شد چرا که آثار موجود در آن از بازههای تاریخی متفاوتی در طول تاریخ آذربایجان به جا مانده است و در حقیقت میتوانید لابهلای تاریخ آذربایجان چند دمی قدم بزنید.
موزه فرش
موزه فرش آذربایجان اولین موزه تخصصی فرش در دنیاست و در کنار آن، یکی از خاصترین جاهای دیدنی آذربایجان هم هست. این موزه سه طبقه دارد که در طبقه اول مراحل و دورههای مختلف بافت فرش و نقش آن در سنت جامعه آذربایجان به نمایش گذاشته شده است، در طبقه دوم میتوانید با مدرسههای فرش بافی آذربایجان آشنا شوید و در طبقه سوم هم اطلاعات مفیدی از فرش بافی معاصر در اختیار شما قرار میگیرد.
اگر به فرش دستبافت و هنرهای دستی علاقه دارید، حتما به دیدن این موزه بروید. اینجا فرشهایی با زیباییهای خیره کننده میبینید که هر کدام یک تاریخ و داستان برای گفتن دارند. یکی از دلایلی که بازدید از موزه فرش باکو در آذربایجان میتواند جذاب باشد این است که بیش از ده هزار آثار تاریخی و هنری (مثل فرش، گلیم و زیورآلات) در این موزه گردآوری شده است.
البته ساختمان زیبایی که امروز به موزه فرش معروف شده و حتی نمای بیرونی آن هم برای گردشگران یکی از جاهای دیدنی باکو به حساب میآید، داستانهای جالبی پشت تار و پودش دارد. موزه فرش در ابتدا در سال ۱۹۷۲ به تلاش لطیف کریموف (هنرمند و طراح فرش اهل آذربایجان) راهاندازی شد، اما هنوز به شکل امروزی در دنیا سر و صدا نکرده بود. بعد از افتتاح این موزه، هنر مردم آذربایجان در طراحی و بافت فرشهای نفیس برای همگان مشخص شد. اصلا راستش را بخواهید، هنر فرشبافی یکی از گنجینههای این کشور است، در حدی که اولین نمونههای فرش در آذربایجان به هزاره دوم پیش از میلاد برمیگردد.
حالا دیگر این طنین به گوش یونسکو هم رسیده بود که فرش آذربایجانیها با فرش بقیه دنیا فرق دارد. به همین خاطر سازمان یونسکو تصمیم گرفت که فرش را جز میراث ناملموس آذربایجان در فهرست ثبت کند. بعد از این اتفاق دیگر هنر فرشبافی در آذربایجان بار دیگر جان گرفت و مسئولان و هنرمندان همگی روی آن تمرکز کردند. این تمرکز تا جایی پیش رفت که قرار شد یک ساختمان جدید با معماری خاصی به جای موزه فرش ساخته شود. ساختمانی که امروز میبینید در حقیقت همان پروژه است که به شکل یک فرش لول شده طراحی شده است. موزه فرش باکو (ساختمان جدید) در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد.
خانه موزه عزیز حاجی بیگف
تعداد خانه موزه های آذربایجان زیاد است، اما خانه موزه عزیز حاجی بیگف ارزش دیگری دارد. حاجی بیگف آهنگساز سرود ملی آذربایجان است و نه تنها اولین آهنگساز شوروی بود که مدال هنرمند خلق شوروی را دریافت کرد بلکه اولین آهنگساز اپرای دنیای اسلام هم است. تقریبا همه جای باکو یادی از این هنرمند میبینید یا میشنوید. بیشتر از ۴۰ یادبود و بنا به این آهنگساز برجسته تعلق گرفته است و اپرای معروف کوراغلو و لیلی و مجنون هم نوشته این هنرمند است. در این خانه موزه لوازم شخصی، آلات موسیقی، کتابها و عکسهای این هنرمند را میتوانید ببینید. خانهای که زمانی محل زندگی این شخص بود الان یکی از فرهنگیترین مکان های دیدنی باکو است.
موزه دولتی فرهنگ موسیقی آذربایجان
اگر خود موسیقی آذربایجان را هم نشنیده باشیم، حتما آوازه آن را شنیدهایم. حالا در این موزه این فرصت را دارید که ببینید این موسقی پرآوازه آذربایجانی دقیقا با چه آلات موسیقی نواخته میشود. موزه فرهنگ موسیقی آذربایجان سه بخش اصلی دارد:
- نمایشگاه دائمی سازهای مردمی
- موزه خانگی نیازی
- موزه خانگی واقف مصطفیزاده
سازهایی چون تار، کمانچه، ساز، دف، نقاره، سرنا، نی و همچنین دست نوشتههای نت بزرگان موسیقی مانند عزیز حاجی بیگف، قارا قایف و فکرت امروف را میتوانید از نزدیک در این موزه ببینید. همانطور که در ابتدای این راهنما هم گفتیم، مکان های دیدنی آذربایجان بسیار متنوع هستند و حتی دنیای موسیقی را هم دربر میگیرند.
کارگاه علی شمسی
سعی کنید خیلی سرسری از کوچه پس کوچههای بافت قدیمی نگذرید؛ هر کنجی از بافت تاریخی یکی از مکان های دیدنی آذربایجان است، مثل همین کارگاه هنری علی شمسی. این نقاش خوش ذوق حتی از دیوار و درخت خانهاش هم اثر هنری خلق کرده است. روی دیوار خانه این هنرمند شیر بزرگی از بازدیدکنندگان استقبال میکند که جدیت چهره آن در زیبایی چهره زن روی درخت، تلطیف میشود. نقاش با حوصله از نقاشیها و داستانهایش برای شما خواهد گفت. اگر اهل عکاسی هستید، یک فضای عالی برای ثبت خاطره در این مکان زیبا در کارگاه علی شمسی وجود دارد.
موزه ادبی نظامی
موزه ادبی نظامی شاید بهترین موزه آذربایجان برای کشف تاریخ و ادبیات آذربایجان باشد. در این موزه بعد از پرداخت ورودی باید دوربین و وسایلتان را به نگهبانی تحویل بدهید و راهنماهای مسلط به تاریخ و ادبیات در تمام قسمتهای موزه شما را همراهی میکنند. راهنماها به زبانهای فارسی، ترکی آذری، انگلیسی و روسی صحبت میکنند.
داخل این موزه نمیتوانید با موبایل عکاسی کنید و چه بهتر. به جای اینکه وقتتان را صرف گرفتن عکس کنید میتوانید از خود فضا و آثار لذت ببرید. شاید برای شما هم جالب باشد که ساختما موزه نظامی در ابتدا با هدف هتل ساخته شده بود، اما بعدها به مکانی برای پایداری از ادبیات و فرهنگ آذربایجان تبدیل شد. اگر کمی در دور و اطراف موزه قدم بزنید، مجسمهها و نقاشیهایی خواهید دید که به یادبود ادیبان و شاعران این کشور ساخته شدهاند (مثلا فضولی، شاعر بزرگ آذربایجان یا خورشیدبانو ناتوان).
همچنین مکان جغرافیایی موزه نظامی هم برای گردشگران جذابیت دارد. چرا؟ چون در نزدیکیهای همین موزه نظامی، میدانی به اسم میدان فانتین وجود دارد که یکی از معروفترین جاهای دیدنی آذربایجان است. گردشگرانی که به موزه یا میدان میروند معمولا این مسیر کوتاه را پیادهروی میکنند تا از لذت دیدن مورد دیگر محروم نشوند. البته در ادامه همین مطلب در مورد میدان فانتن هم صحبت کردهایم.
معماری مدرن باکو، بازتابی از دبی و پاریس
اگر شما هم با دیدن عکس برجهای سر به فلک کشیده آذربایجان یاد دبی میافتید، باید بگویم که بقیه هم مثل شما فکر میکنند. انگار در طراحی و ساخت بناهای مدرن باکو تلاش کردهاند تا این شهر بازتابی از به روز بودن دبی و پاریس باشد. معروفترین بناهای مدرن باکو برجهای شعله و مرکز فرهنگی حیدر علیاف هستند؛ این بناها جز شاهکارهای معماری دنیا و در عین حال، از معروفترین جاهای دیدنی باکو هستند.
برج های شعله
برج های سه گانه شعله که در ساخت آنها از شعله الهام گرفته شده است، این روزها نماد باکوی مدرن هستند. این برجهای ۱۹۰ متری، قدبلندترین بناهای آذربایجان هستند. برج های شعله بخش اداری، آپارتمان و هتل دارند. اگر بودجه خوبی برای سفر در نظر گرفتهاید میتوانید به اقامت در هتل ۵ ستاره Fairmont هم فکر کنید. با اقامت در این هتل زیباییهای آذربایجان و دریای خزر زیر پای شما خواهد بود و شاید آن موقع حس زیبایی دیدنی های باکو را خودتان تجربه کنید.
حالا به نظر شما چرا شعله؟ یعنی چرا از طرح شعله برای ساختن این برجها الهام گرفتهاند؟ چون که آتش نماد سرزمین آذربایجان است و به آن سرزمین آتش (یا همان Land of Fire) هم میگویند. اگر یادتان باشد گفتیم که برج های شعله الان نماد باکوی مدرن هستند، اما راستش را بخواهید این برج ها نماد کل سرزمین آذربایجان هم حساب میشوند. جدا از این بار معنایی و نمادین، برج های آتش از شناختهشدهترین جاهای دیدنی باکو هم هستند و اگر تا آذربایجان رفتهاید پیشنهاد میکنیم که این برجها را از نزدیک ببینید.
مرکز فرهنگی حیدر علی اف
پیش از آنکه لازم باشد چیزی در مورد بخش درونی این بنا بدانید یا بخواهید دوری در آن بزنید، شیفته معماری خاص آن خواهید شد. در بنای مرکز فرهنگی علی اف تقریبا هیچ گوشه تیزی دیده نمیشود و معماری آن روان و سیال بودن را در ذهن تداعی میکند. هرچند داخل این بنای چشمگیر سالن کنفرانس، گالری هنری و موزه وجود دارد اما اغلب گردشگران برای دیدن خود بنا و گرفتن عکس یادگاری با این بنای مدرن راهی آن میشوند.
این بنای زیبا را زها حدید، معمار بریتانیایی-عراقی به شیوهای مسحور کننده طراحی کرده است. فعالیتهای فرهنگی که درون این بنا شکل میگیرند قطعا در تاریخ و جامعه آذربایجان نقش مهمی دارند، اما این معماری خودِ ساختمان است که به عنوان یکی از حاذبه های گردشگری باکو شناخته شده و کمک بزرگی به اقتصاد گردشگری آذربایجان میکند.
بلوار باکو
برای کسانی که عصرها در بلوار کشاورز قدم زدند و شبهای تابستان در خنکای درختان آن نشستهاند، شنیدن اینکه بلوار باکو یکی از پرطرفدارترین دیدنی های باکو است، خیلی عجیب نیست. بلوار باکو در امتداد دریای خزر کشیده شده و یکی از زیباترین فضاها برای قدم زدن در شب است، به ویژه که انعکاس نورها در دریای خزر زیبایی فضا را هم دو چندان میکند. در طول مسیر میتوانید در کافهها و رستورانهای مختلف بنشینید و رو به خزر چای و غذا میل کنید. این بلوار فقط خوشایند گردشگران نیست، خود محلیها به ویژه افراد جوان و زوجها غروب که میشود راهی پاتوق همیشگیشان میشوند.
چرخ و فلک باکو
مکان های دیدنی باکو فقط در موزهها و بافت تاریخی خلاصه نمیشوند. در سفر گاهی هم باید به فکر کودک درون بود. چرخ و فلک باکو یکی از بزرگترین لذتهایی است که میتوانید به کودک درونتان هدیه بدهید. چرخ و فلک باکو ۶۰ متر ارتفاع دارد که در یک دور کامل آن شما ۳۰ دقیقه در آسمان آذربایجان سیر میکنید و زیباییها این شهر را از زوایای مختلف میبینید. اگر اهل خوشگذرانی هستید، این پارک را که یکی از مکان های تفریحی باکو است، از دست ندهید.
چرخ و فلک یکی از رویاییترین وسیلههای بازی برای کوکان است که در هوا و آسمان بودن را میتوانند تجربه کنند. پس اگر با کودکانتان به باکو سفر کردهاید هم خودتان هم آنها را مهمان این تجربه خوب کنید.
میدان فواره ها
این میدان اسمش را از فوارههای زیادی که به آن رنگ و روح دادهاند گرفته است. تا چشم کار میکند مسجمههای چشمگیر هستند و آب. این میدان یک پاتوق خوب برای محلیها و گردشگران است، جایی که مدام جشنوارههای بزرگ و کوچک در آن برگزار میشود. رستورانها و کافههای خوب زیادی اینجا پیدا میشوند که کیف این فضای خوب و خاص را با غذاهای باکیفیت دوچندان میکنند.
میدان فواره ها که یکی از جاهای تفریحی باکوست شاید خودش برایتان یک مکان عادی به نظر بیاید، اما لذت گردش در این مکان را زمانی متوجه میشوید که کمی در دور و بر آن شروع به قدم زدن کرده و از کافهه، پارکها و جاهای دیدنی اطراف آن لذت ببرید. اگر یادتان باشد در بخشی که موزه نظامی را معرفی کردیم، در مورد میدان فانتین و اینکه چقدر گردشگر دارد صحبت کردیم. اینجا همان میدان است و ارزش یک بار از نزدیک دیدن را دارد.
پارک های آذربایجان
علاوه بر جاذبههای تاریخی آذربایجان و مدرن کسانی که به آذربایجان سفر میکنند از قدم زدن و زمان گذراندن در پارکهای آن هم استقبال میکنند. در وبسایت تریپ ادوایز کاربران از تجربه شیرین خود در سه پارک آپلند، پارک فیلارمونیک و پارک افسران گفتهاند.
پارک آپلند
از بهترین مراکز دیدنی باکو همین پارک آپلند است. پلهها را که بالا و بالاتر میروید بیشتر و بیشتر شهر را زیر پایتان احساس میکنید. این پارک بهترین منظره از باکو را دارد. برجهای شعله و مسجد قدیمی هم از این پارک به راحتی دیده میشوند که تضاد خوبی از قدیمی و مدرن بودن این شهر است.
پارک فیلارمونیک باکو
پارک فیلارمونیک باکو در نزدیکی ایستگاه مترو و بافت قدیم باکو قرار دارد که رفتن به این پارک را خیلی راحتتر میکند. عصرها زوجها و دوستان برای قدم زدن در فضای دنج و آرام راهی این پارک میشوند. اغلب توریستها در پایان بازدید خود از بافت قدیمی به پارک فیلارمونیک سر میزنند و از فضای زیبای آن لذت میبرند. بنا و فوارههای پارک زیبایی چشمگیری دارند.
پارک افسران باکو
این پارک در زمان جنگ جهانی دوم و به احترام شهدای این جنگ ساخته شد. در سال ۲۰۱۱ این پارک دوباره بازسازی شد و ترکیب بسیار زیبایی از طبیعت و فضای مدرن در آن به وجود آمد. مجسمههای برنزی، گلهای رنگارنگ و زمین بازی بخشهای مختلف این پارک هستند. محلیهای این منطقه خیلی از این پارک استقبال میکنند.
کلام آخر
جاهای دیدنی باکو فراتر از یک مقاله است. ما در این مقاله بهترین مناطق دیدنی باکو را برایتان معرفی کردیم. امیدواریم قبل از سفر به باکو این پست را بخوانید و به دردتان بخورد. اگر به باکو سفر کردید و جاهای بهتر و تجربههای خاصتری در این شهر پیدا کردید، در بخش نظرات برای ما بنویسید.