به دلیل شرایط آب و هوایی مطلوب، شمال کشور تنها خطهای است که شهرهای آن در فواصل کوتاه به هم قرار گرفتهاند و با طی کیلومترهای ناچیز، قلمرو یک آبادی، جای خود را به حوزه استحفاظی آبادی دیگر میدهد. همین امر سبب شده تا زیبایی فراوان شهرهایی چون بابلسر، تحت شعاع نام بزرگ مقاصدی چون چالوس و رامسر قرار گیرد و آنطور که باید به ظرفیتهای طبیعی و گردشگری آنها توجه نشود. در این نوشته، به جاهای دیدنی بابلسر میپردازیم تا نشان دهیم این بهشت سرسبز ساحلی، از جاذبههای غرب مازندران هیچ کم ندارد و میتواند بهتنهایی رویاییترین خاطرات شما در سفر به شمال را بسازد. به خصوص اگر در آیندهای نزدیک عزم سفر به سواحل دریای مازندران را دارید؛ همراهی ما تا انتهای این نوشته خالی از لطف نیست.
آشنایی با بابلسر
آنهایی که از شرق کشور و شهرهایی نظیر مشهد عازم شمال هستند؛ پس از گرگان و ساری به بابلسر میرسند. شهرهای مرکزی و تهرانیها عمدتا به کمک جاده فیروزکوه مهمان این شهر میشوند و ساکنین مناطق غربی کشور میتوانند روی خط ساحلی دریا، پس از آستارا، رشت، رامسر و چالوس، خود را به بندر بابلسر برسانند. آب و هوای مطبوع، ساحلی پاکیزه، جنب و جوش فوقالعاده شهری، مناظر بکر، رودخانه و سد لاستیکی، تنها گوشهای از جاذبههای این شهر تاریخی هستند.
بابلسر در دوران قاجار، مشهد سر نامیده میشده؛ زیرا عدهای بر این باور بودهاند که سر برادر امام هشتم شیعیان در آنجا دفن است. اما به مرور زمان نام خود را از همسایه جنوبی خود بابل، وام گرفته و امروزه بابلسر نامیده میشود.
علاقه ویژه آخرین سلسله پادشاهی به شهرهای شمالی سبب شده است که بابلسر مانند سایر شهرهای بزرگ سه استان گلستان، مازندران و گیلان، علاوه بر مناظر طبیعی فوق العاده، در ارائه جذابیتهای گردشگری ساخته دست بشر نیز غنی باشد.
جاهای دیدنی بابلسر: دیدنی های طبیعی
۱. بابلرود و پل معلق زیبای بابلسر
هر شهری یک مولفه و ویژگی بارز دارد و بابلسر، با رودی که از مرکز آن میگذرد شناخته میشود. بابلرود از بلندیهای البرز سرچشمه گرفته و پس از طی مسیری طولانی، برای ریختن به دریا، خود را به بابلسر میرساند. همین امر سبب شده تا کشاورزی در کشتزارهای این ناحیه پررونق شود و ماهیگیری، قایقسواری و نشستن بر کرانه رود، روزمره شهر را بسازند.
اما آنچه زیبایی را به کمال میرساند؛ هنر مهندسان آلمانی و سوئدی است که در قالب یک پل معلق فلزی به طول هشتاد متر از یک قرن پیش به یادگار مانده است.
در نتیجه، اگر عازم بابلسر بودید، بلافاصله پس از رسیدن به شهر، رود را به سمت دریا تعقیب کنید، در خیابان پاسداران جایی برای پارک ماشین پیدا کرده و با نگین جاهای دیدنی بابلسر دیدار کنید.
در حوالی پل نیز، یک کافی شاپ دنج روی آب بنا شده که جان میدهد برای تماشای غروب افتاب در افق دریا. همچنین، اگر محلیها سر ذوق باشند و در فصل گردشگری سفر کرده باشید؛ امکان قایقسواری در رود وجود دارد.
۲. اسکله ساحلی بابلسر
امروز نه، اما روزگاری بابلسر بندرگاهی شلوغ برای پهلوگیری کشتیهای دریای مازندران بوده و تجارت کالا از (به) کشور روسیه را رهبری میکرده است. به این خاطر، پیشینیان ما در نزدیکترین نقطه به دریا، اسکلهای ایمن ساختند تا کشتیها با خیالی آسوده پهلو بگیرند و خود را برای ماجراجویی تازه آماده سازند.
اگر برای گذران وقت در این ناحیه تاریخی، طبیعی و زیبا اشتیاق دارید، باید به شرق بابلرود حرکت کرده و در فرعیها راه خود را به سمت اسکله بیابید. چند کافه دنج و اتاقهایی برای اجاره این امکان را به شما میدهند تا بابلسرگردی خود را به مرکزیت اسکله ساحلی مدیریت کنید و در زمان اقامت، چشم و گوش خود را با صلابت برخورد موج به سنگها صیقل دهید (اسکله ساحلی را با اسکله قایقرانی اشتباه نگیرید. اولی در دریای مازندران پیشروی کرده و دومی در خود بابلرود است).
۳. منطقه ساحلی میرود (بهمنمیر)
در کنار رودخانه تالار یا به قول محلیها تِلار که در فاصله ۱۵ کیلومتری شرق بابلرود قرار گرفته، یک مجتمع استاندارد گردشگری برپا شده که بدون حرف و حدیث در زمره زیباترین جاهای دیدنی بابلسر و کل شمال ایران دستهبندی میشود.
در صورتی که به دنبال محلی هستید که جنگل و دریا را توامان در اختیارتان قرار دهد (چیزی که در شمال کم پیدا میشود)، پاکیزه باشد، امکان اقامت فراهم کند، آلاچیق، آب شرب، برق، سرویس بهداشتی و تمامی امکانات رفاهی را نیز در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد، منطقه ساحلی میرود یا بهمنمیر یکی از بهترین گزینهها است.
همچنین، اگر برای کمپ در طبیعت و اقامت در چادر آمادگی ندارید؛ در نزدیکی ساحل امکان اجاره سوئیت و ویلا به صورت ساماندهی شده وجود دارد.
۴. روستای گالشکلا در جاهای دیدنی بابلسر
در جنوب منطقه ساحلی بهمنمیر، روستای گالشکلا وجود دارد که با طبیعت بکر، مراتع سرسبز و منابع آبی شیرین و دست اول، یکی از حاصلخیزترین مناطق کل ایران به شمار میآید و دامداری در آن شغلی رایج و پرسود است.
اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارند در سفر چند شبی را در کنار محلیها بگذارنند، یک اقامتگاه روستایی اجاره کرده و از قیل و قال دنیای ماشینی تا حد امکان فاصله بگیرند؛ شاید بد نباشد که روستای گالشکلا را برای اقامت انتخاب کنید.
تعداد ساکنین این روستا به دو هزار نفر هم نمیرسد و تنها چهارصد خانواده مهماننواز در آن روزگار میگذرانند؛ در نتیجه جان میدهد برای طبیعت گردی و لذت بردن از زیباییهایی دست نخورده.
۵. شهرکهای ساحلی کرفون و خزرشهر
هر فردی بسته به سلیقه و بودجهای که برای سفر در نظر میگیرد؛ فعالیتهای مختلفی را در برنامه گردشگری و طبیعت گردی خود میگنجاند. عدهای دوست دارند با حداقل بودجه تا حد امکان از طبیعت بهره بگیرند و در این وادی از کمپ کردن و اقامتهای محلی ابایی ندارند؛ اما دستهای دیگر با تخصیص بودجههای بزرگتر ترجیح میدهند کمترین تغییر را در شیوه زندگی عادی خود ایجاد کرده و با اقامت در شهرکهای توریستی، اینگونه از زیبایی سفر لذت بجویند.
جاهای دیدنی بابلسر برای هر دو سلیقه پیشنهاداتی درجه یک دارد. پیش از این برای ذائقه گروه اول گزینههایی ارائه دادیم؛ اما اگر در دسته دوم هستید؛ باید در سیزده کیلومتری جاده بابلسر به ساری، سراغ منطقه توریستی کرفون را گرفته یا اینکه در شش کیلومتری بابلسر به فریدون کنار سروقت خزرشهر بروید. ورود به کرفون محدودیتی ندارد اما برای خزرشهر باید پیش از عزیمت کارت مخصوص دریافت کنید (یا باید عضو باشید یا اینکه کسی شما را دعوت کرده باشد).
کرفون برای غروبهای زیبا، ساحل تمیز و فروشگاههای معتبر محصولات دریایی معروف است و خزرشهر به خاطر امکانات اختصاصی ورزشی، کافیشاپ، غذاخوری، ساختمانهای لوکس و غیره.
۶. تالاب عزیزک در جاهای دیدنی بابلسر
چهار آب بندان بزرگ و کوچک در جنوب بابلسر تالابی به وجود آوردهاند که هم آب کشاورزی منطقه را تامین میکند، هم میزبانی از پرندگان محلی و مهاجر را به عهده دارد، هم امکان پرورش ماهی را فراهم کرده، هم برای شکار مناسب است و هم منظرهای زیبا در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد. اگر همه اینها را با هم میخواهید، از بابلسر به سمت روستای عزیزک حرکت کنید و جایی که نیلوفرهای آبی را به چشم دیدید؛ بدانید که به تالاب محسورکننده عزیزک رسیدهاید.
البته، مانند اکثریت قریب به اتفاق جاذبههای طبیعی این دیار، مشخص نیست که تالاب عزیزک تا چند سال آینده همچنان در بین جاهای دیدنی بابلسر قرار داشته باشد. در نتیجه بد نیست وقتی برای ملاقات با آخرین قو، درنا، اردک و سمورهای آبی شمال خالی کنید.
۷. کوهی خیل؛ یادگاری تاریخی شمال
اگر از طرف ساری به بابلسر در حرکت باشید؛ با شهری به نام کوهی خیل مواجه خواهید شد. زمانی که به آن رسیدید، به خاطر آورید که چیزی در حدود هزار سال پیش، زمانی که امیرعباس سامانی در جریان سلسله جنگهای صلیبی از دست رومیان میگریخت؛ سرانجام از همین آّبادی سردرآورد.
با این تفاسیر، میتوان انتظار داشت که در اطراف آن پستی و بلندیهای صعب العبور، مناطق بکر طبیعی و انبوهی از آثار باستانی وجود داشته باشد. البته، قصه تلخ و تکراری محیط زیست ایران درباره این محل نیز تکرار شده و احداث یک شهرک صنعتی در مجاورت شهر، آلایندگی را مهمان طبیعت بکر شمال کرده است.
۸. سد لاستیکی عرب خیل
یکی از جاهای دیدنی بابلسر سدی است لاستیکی که با پدیدآوردن منظرهای چشمنواز در تمامی روزهای سال میزبانی از مردم محلی و گردشگران را به عهده دارد.
اگر نوشتههای بالا را کامل مطالعه کرده باشید، پیش از این به رود تالار اشاره کردیم و میدانید که منطقه ساحلی میرود در کنار آن قرار دارد. جالب است بدانید که روی همان رود، سدی لاستیکی بسته شده که حدودا پنجاه متر طول دارد.
از آنجا که هرجا آب باشد آبادانی است؛ پس میتوان حدس زد که این سد کوچک چه جنب و جوشی در منطقه سرسبز بهمنیر بابلسر به راه انداخته است. اگر برای صرف یک وعده ناهار در دل طبیعت به دنبال محلی باصفا هستید؛ سد لاستیکی عرب خیل ناامیدتان نمیکند.
جاهای دیدنی بابلسر: دیدنی های تاریخی
در بین جاهای دیدنی بابلسر، ساختمان و سازههایی پیدا میشود که اگر بهتر از آنها نگهداری میشد؛ امروزه هر یک جاذبهای بینالمللی بودند. اما از آنجا که تضمینی وجود ندارد که همین شرایط نیز پایدار بماند؛ اگر اهل مشاهده بناهای تاریخی هستید؛ اگر گذارتان به بابلسر خورد سراغ نامهای زیر را بگیرید:
- برج قدیمی ساعت (نماد شهر و به جامانده از دوران پهلوی اول)
- مدرسه نرجس (هم قدمت با برج ساعت)؛
- میدان مجسمه؛
- هتل کازینو بابلسر (امروزه به بیمارستان تبدیل شده و در سال ۱۳۲۹ تاسیس شده است)؛
- ساختمانهای ادارات برق و هواشناسی و بهداری
- عمارت سازمان مرکزی دانشگاه مازندران (پهلوی اول)
جمعبندی و کلام آخر
در این نوشته به جاهای دیدنی بابلسر پرداختیم. سعی بر این بود تا در حد امکان کامل و عین حال مختصر و مفید، نگاهی به مهمترین جاذبهها داشته باشیم. مانند همیشه باور داریم که دیدنیهای یک شهر به موارد معرفی شده توسط ما محدود نمیشود؛ در نتیجه اگر تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید و گزینههای جدیدی معرفی کنید؛ ممنون شما خواهیم بود.
متاسفانه با این که در نور و بابلسر محل سکونت داریم و از دیدگاه راهنمای تور دارم کامنت میزارم هیچ خاطره خوش ی از مازندرانی ندارم در برخورد رو در رو با خدمات رستوران و هتل و ….که نگم براتون هتل سالار دره ساری هم که خیلی آموزش ندیده و بی نزاکت بودن
متاسفانه مازندرانی ها نسبت به مسافر و غیر بومی مهربان نیستن و احساس میکنن با دشمن طرف هستن اگر مغازه دار باشن هم که ارث پدرشان مطالبه میکنن به گرون ترین نحو از خجالت ت در میان
شهر بابلسر فقط دریا داره و با احترام به مردم بابلسر ، واقعا گران فروش هستند و اصلا احترام مسافر رو رو نگه نمیدارند
الان بابلسریم و واقعا همینه که میگی.رفتیم یه غذا خوردیم قشنگ خالیمون کردن و اصلا احترامی نداشتن
شهر بابلسر چیزی برای تفریح و گشت و گذار مثل رامسر و نمک آبرود و … ندارد.
شهری که زود خسته و پشیمان میشوید.
همچین بعضی از ارسال کنندگان عزیز میگن این چیزهایی که شما گفتید برای اطراف بابلسر هست که انگار خود شهر بابلسر تو سوئیس هست. میشه بگین خود بابلسر بغیر از اون پلی که روی رودخانه وسط شهرش هست چه چیز دیگه ای داره؟ البته درسته.. ابتدای بابلسر روبروی خزرشهر مراکز خرید قشنگ و خوبی داره..خخخخخخخخ….
بسیاری از مواردی که اشاره کردین برای شهر بابلسر نمیباشد،وفقط در شهرستان بابلسر قرار دارند که البته این نقاط دیدنی کم نیستند. مانند دهستان زیبای گردشگری خشکرود که در تقریباً در ٩ کیلومتری بابلسر قرارداره. این دهستان زیبا دارای آب بندان هایی پرآب در کنار مناظر دیدنی از شالیزارهای وسیع قرار داره. البته در چند سال اخیر، مسافران و گردشگران زیادی به این دهستان سفر کرده اند.
سلام محمد جواد عزیز 🙂
ممنون که با اطلاعات خوبتون به تکمیل و بهروزبودن مقالات کمک میکنید.
نصف اینایی که گفتی ربطی به بابلسر نداره مال شهرهای اطراف بابلسره
خخخخخخخ
من خودم بابلسریم کازینو رو خراب کردن.مدرسه نرجس ما توش درس خوندیم فقط ساختمان فدیمی منده.میدان مجسمه دیگه وجود نداره شده میدان گل.ممنون.