در طی دوسالی که از همهگیری ویروس کرونا گذشت، صنعت گردشگری دچار تحولات زیادی شد. بعد از تلفات مالی و جانی زیاد، بالاخره فشار کرونا روی سلامت مردم دارد کمتر میشود و حالا با واکسیناسیون عمومی این وضعیت بهتر هم میشود. حالا موضوع این است که اگر بخواهیم سفر کنیم، واکسن های مورد تایید کشورهای مختلف کدام است؟ آیا سینوفارم مورد تایید کشورهای اروپایی است؟
در این بخش از اخبار مجله گردشگری علی بابا میخواهیم فهرست واکسن های مورد تایید کشورهای اروپایی و آمریکایی رو بخوانیم.
آیا حتما باید واکسن مورد تایید کشور مقصد را تزریق کنیم؟
جواب این سوال بیشتر به این برمیگردد که شما به چه قصدی سفر میکنید. کسانی که ویزای تحصیلی، ویزای کاری و یا ویزای اقامت داشته باشند ملزوم به واکسیانسیون نیستند و تنها با ارائه تست منفی کرونا میتوانند وارد کشور مقصد شوند به شرط اینکه با ورود به کشور دوز اول واکسن را دریافت کنند و تا دریافت دوز دوم واکسن قرنطینه بمانند.
اما سفر برای افرادی که ویزای گردشگری دارند و قصد ورود به کشوری برای مدت کوتاهی دارند، حالا چه به قصد گذران تعطیلات چه دیدار اقوام و دوستان، به هرحال رویهای متفاوت دارد. این قضیه وقتی شکلی جدی به خود گرفت که چند ماه پیش اتحادیه اروپا طی اطلاعیهای خبر از منع ورود افرادی داد که نوع خاصی از واکسن (کووشیلد) را تزریق کرده بودند. ظاهرا این واکسن در فهرست واکسن های مورد تایید نبوده است.
این خبر که سروصدای زیادی ایجاد کرد باعث مناقشات بینالمللی زیادی شد. سرانجام در اواخر ماه می ۲۰۲۱ بود که اتحادیه اروپا پس از بررسیهای انجام گرفته سفرهای غیرضروری به حوزه شنگن را که واکسن های مورد تایید اتحادیه اروپا دریافت نکردهاند را به حالت تعویق درآورد.
بر اساس اعلام اتحادیه تمامی واکسنهایی که از آژانس دارویی اروپا مجوز لازم را گرفته باشند مورد تایید کشورهای حوزه شنگن خواهند بود و افرادی که این واکسنها را دریافت کنند اجازه ورود خواهند داشت. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا فهرست واکسن های مورد تایید کشورهای همسایه را تهیه کنیم. برای اینکه سفری راحت و بدون دغدغه داشته باشید توجه به این لیست واکسن خالی از لطف نیست.
واکسن های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی کدامند؟
با شروع واکسیناسیون در کشورها و تنوع واکسنهای ساخته شده، امکان انتخاب نوع واکسنی که قصد تزریق آن را داریم تا حدودی چالشبرانگیز شد. از خبرهای ضد و نقیض درباره عوارض جانبی این واکسنها گرفته تا درصد ایمنی واکسنها در برابر جهشهای ویروس.
در این بین عدهای هم به دنبال اطمینان از تاثیرگذاری واکسنها در روند گرفتن ویزا و تایید آنها از جانب سازمان جهانی بهداشت هستند. طبق لیستی که اخیرا سازمان بهداشت جهانی منتشر کرد واکسنهای زیر مورد تایید هستند (فهرست واکسن های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی)
- آسترازنکا (AstraZaneca)
- مدرنا (Moderna)
- بیونتک فایزر(Pfizer/BionTech)
- جانسون و جانسون (Johnson & Johnson)
- نوواکس(Novavax)
- سینواک (Sinovac)
- بهارات بیوتک(Bharat Biotech)
البته واکسن سینوفارم هم در تاریخ ۷ می ۲۰۲۱ برای استفاده ضروری از طرف WHO مجوز لازم را دریافت کرد و مورد قبول واقع شد اما هنوز بعضی از کشورها از ورود گردشگرانی که با سینوفارم واکسینه شدهاند امتناع میکنند. همانطور که ایالات متحده تنها لیست اعلامشده خودش را قبول دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز پایبندی به گواهی سلامت در کشورهای مختلف متفاوت است و ممکن است هر کشور قوانین و پروتکل منحصربهفرد خود را اعلام کند. حتی در خود اروپا نیز بعضی از کشورها در پذیرش مسافر آنطور که اتحادیه اروپا بیان کرده عمل نمیکنند و به شیوه خودشان عمل میکنند. طوری که مسافران و کسانی که قصد مهاجرت دارند را حسابی گیج کرده است!
سینوفارم یا آسترازنکا؟ کدام کشورها سینوفارم را قبول دارند؟
تا الان آسترازنکا واکسن ساخت مشترک کشور سوئد و بریتانیا تنها واکسنی است که بین کشورهای متفاوت مشترک است و اکثر کشورها (حدود ۱۱۹ کشور) آن را قبول دارند و بیشترین پذیرش بینالمللی را دارد با اینکه تعداد واکسینهشدگان واکسن سینوفارم بیشتر است. در جایگاه دوم واکسن فایزر و مدرنا و پس از آنها جانسون اند جانسون و واکسن چینی سینوفارم قرار گرفتهاند.
در بین واکسنهای ساختهشده توسط دولت چین، واکسن سینوفارم تنها واکسنی است که از جانب کشورهای مختلف تایید شده است و واکسنهای دیگری چون سینوبیو هم ساخته همین کشور است که مورد تایید کشورهای زیادی جز فلیپین، ژاپن و کره جنوبی قرار نگرفتهاند.
آیا واکسن برکت در فهرست واکسن های مورد تایید جهانی است؟
با وجود طی کردن مراحل آزمایشی برای واکسن برکت و شروع تزریق عمومی، این واکسن هنوز موفق به دریافت تاییدیه سازمان جهانی بهداشت نشده است و فقط تاییدیه سازمان غذا و داروی ایران را دریافت کرده است. طبق آخرین اخبار منتشرشده، این واکسن در حال بررسی و گذراندن تستهای مورد نیاز هست تا در فهرست واکسن های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار بگیرد اما هنوز این اتفاقا نیفتاده است.
آیا اسپوتنیک در فهرست واکسن های مورد تایید قرار دارد؟
یکی از اولین واکسنهای خارجی که برای واکسیناسیون کادر درمان وارد ایران شد، اسپوتنیک بود که ساخت کشور روسیه بود. نتایج اثربخشی این واکسن درصد بالایی از ایمنی دربرابر جهش ویروسی را نشان میداد که خبری خوب بود، اما با این وجود گویا موفق به دریافت مجوز و کسب تایید کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا نشد، طوری که همچنان به کسانی که این واکسن را تزریق کردهاند به راحتی ویزا نمیدهند.
یکی از دلایل مطرح شده برای رد جواز این واکسن مقاومت کم اسپوتنیک در برابر جهشهای کرونا از جمله جهش دلتا بود. با این حال همچنان کسانی که قصد دریافت ویزای دانشجویی یا اقامت را دارند میتوانند با طی کردن قرنطینه و دریافت واکسن وارد کشور مورد نظر خود شوند.
واکسن های مورد تایید کشورهای مختلف
در این بخش میخواهیم ببینیم که برای سفر به هر کشور کدام واکسن را باید بزنیم.
واکسن های مورد تایید ترکیه
در بین کشورهایی که با ایران مرز خاکی دارند، کشور ترکیه یکی از پربازدیدترین کشورها از سوی ایرانیان است. همین مسئله باعث شده تا این کشور قوانین متفاوتی را در برخورد با نوع واکسن در نظر بگیرد. طبق قوانین ترکیه هر فرد بالای ۱۲ سالی که قصد سفر به ترکیه را دارد باید مدرکی مبتنی بر نتیجه منفی تست کرونا نشان دهد که ۷۲ ساعت پیش از شروع سفر آزمایش شده باشد و یا آزمایش آنتی ژن یا آنتی بادی ۴۸ ساعت قبل از سفر ارائه دهد.
مسافران و گردشگرانی که از کشورهای مبدا ایران، مصر، انگلیس و سنگاپور قصد ورود به ترکیه دارند باید حتما تست PCR انجام بدهند و جواب منفی آن را همراه خودشان داشته باشند. در ضمن یک گواهی پزشکی که دال بر عدم بیماری و یا بهبود بیماری در ۶ ماه گذشته است برای این دسته از مسافران ضروری است.
در صورت ارائه کارت واکسیناسیون باید توجه داشت که تاریخ آخرین دوز واکسن دریافت شده باید ۱۴ روز پیش از ورود به خاک ترکیه باشد.
واکسن های مورد تایید دولت ترکیه شامل واکسن اسپوتنیک وی (Sputnik V)، سینوواک (Sinovac) و فایزر (Pfizer/BioNTech) است.
واکسن های مورد تایید امارات متحده عربی
برای سفر به دبی چه واکسنی باید بزنیم؟ با اینکه برای گرفتن ویزای توریستی اکثر کشورها لازم است که با سفارت آن کشور در ارتباط باشید اما برای سفر به دبی و یا گرفتن ویزای توریستی امارات لازم است تا به اداره مهاجرت و وزارت کار این کشور مراجعه کنید تا روادید گردشگری برای شما صادر شود.
درخواست ویزای توریستی از طریق کارگزاریها و موسسات مهاجرتی امکانپذیر است به صورت شخصی با مراجعه به سفر انجام نمیشود. تمامی این مراحل به صورت آنلاین انجام میشود.
برخلاف دیگر کشورهای همسایه امارات متحده عربی تاکید خاصی بر لزوم واکسیناسیون کامل مسافران و گردشگران ندارد و شما میتوانید بدون کارت واکسن به شهرهای مختلف حوزه خلیج فارس سفر کنید اما در صورت لزوم قرنطینه را رعایت کنید.
مسافران و گردشگرانی که دوز نهایی واکسن خود را ۲۸ روز قبل از سفر دریافت کردهاند هم نیازی به قرنطینه نخواهند داشت. به همراه داشتن جواب منفی تست PCR کرونا به زبان انگلیسی ۷۲ ساعت پیش از پرواز الزامی است و همچنین از مسافران کشورهایی که بیشترین درگیری با کرونا را دارند در فرودگاه تست کرونا گرفته میشود و تا زمان مشخص شدن تست مسافر ملزوم به قرنطینه در هتل میشود. در صورت مثبت بودن جواب نیز به مراکز درمانی راهنمایی میشوید.
برای سفر به ابوظبی از دبی حتی به شکل زمینی (برای مراجعه به سفارت آمریکا) نیز شرایط متفاوتی وجود دارد. مسافرانی که از کشورهای سبز کرونایی کارت واکسن دارند و دو دوز خود را کامل کردهاند در هنگام ورود به ابوظبی ملزم به انجام تست پیسیآر هستند. انجام مجدد این تست پس از گذشت ۶ روز حضور در ابوظبی نیز اجباری است اما مسافران نیازی به قرنطینه نخواهند داشت.
سایر مسافران واکسینهشدهای که از کشورهایی با شرایط کرونایی متوسط و درگیر وارد ابوظبی میشوند در هنگام ورود مکلف به تست کرونا هستند و پس از آن ۵ روز را باید در قرنطینه بگذرانند و در روز چهارم آزمایش را تکرار کنند.
در حال حاضر کشور ایران در لیست کشورهای سبز کرونایی قرار ندارد.
مسافران واکسینهنشدهای که از کشورهای سبز کرونایی وارد ابوظبی میشوند پس از تست PCR و تکرار تست در روز ششم میتوانند به سفر بپردازند. در صورتی که مسافران بیش از ۶ روز اقامت داشته باشند آزمایش را در روز ۱۲ ورود به ابوظبی باید تکرار کنند. در ضمن این دسته از گردشگران نیازی به قرنطینه ندارند.
گردشگران و مسافران واکسینه نشدهای که از کشورهایی با شرایط متوسط تا وخیم کرونایی وارد ابوظبی میشوند و یا در تماس با یک فرد مبتلا بودهاند (به طور مثال در پرواز نزدیک فردی بودهاند که نتیجه تست مثبت داشته) نیز پس از انجام تست PCR موظف به طی کردن قرنطینه برای ۱۰ روز هستند که در روز هشتم تست کووید را دوباره باید تکرار کنند.
نوع واکسن های مورد تایید امارات شامل موارد زیر است:
- مدرنا – Moderna
- فایزر – Pfizer/BionTech
- اسپوتنیک لایت- Sputnik light
- اسپوتنیک وی – Sputnik V
- آسترازنکا/آکسفورد – AstraZaneca/Oxford
- سینوفارم Sinopharm
برای کسب اطلاعات درباره شرایط تزریق واکسن کرونا در دبی برای توریستها نیز از این مقاله میتوانید استفاده کنید.
واکسن های مورد تایید ارمنستان
آیا برای ورود به ارمنستان واکسیناسیون الزامی است؟ طی چند ماه اخیر سفر به ارمنستان به دلیل واکسیناسیون رایگان این کشور برای گردشگران، شدت گرفت. تاحدی که تورهای مسافرتی واکسن برای ساکنان کشورهایی که روند کندتری در واکسیناسیون دارند ایجاد شد و مسافران زیادی را جذب خود کرد. بخش قابل توجهی از این مسافران را ایرانیان تشکیل میدادند که به همین دلیل باعث شد تا به قوانین مربوط به ورود به ارمنستان با ویزای توریستی بپردازیم.
ارمنستان یکی از اولین کشورهایی بود که پس از شروع پاندمی مرزهایش را به روی گردگشران ایرانی باز کرد. پیش از شروع کرونا بنابر قراردادی که بین دو کشور ارمنستان و ایران وجود داشت، امکان سفر بدون ویزا و تنها با دریافت ویزای فرودگاهی وجود داشت اما این قراداد در تاریخ ۳۱ ماه می سال ۲۰۲۰ به اتمام رسید و از سمت دولت ارمنستان تمدید نشد.
شهریورماه امسال بود که دوباره ورود بدون ویزا در دستور کار قرار گرفت و امکان سفر با ویزای فرودگاهی به ارمنستان باری دیگر میسر شد.
طبق اطلاعیه منتشرشده در سایت وزارت امور خارجه ایران، تمامی اتباع ایرانی که قصد ورود به ارمنستان را دارند و گذرنامه از نوع عادی، خدمت و یا سیاسی دارند چه از طریق مرز زمینی و چه مرزهای هوایی ملزم به داشتن تست منفی کرونا یا PCR هستند که بیش از ۷۲ ساعت از تاریخ انجام آزمایش نگذشته باشد. این قوانین مربوط به افراد با سن بالای ۶ سال است در سفرهای هوایی است. برای سفر زمینی به ارمنستان تست پیسیآر برای همه از جمله کودکان بالای یک سال الزامی است.
درصورت نداشتن نتیجه آزمایش PCR در نقاط ایست بازرسی مرزی این تست قابل انجام است که طی مدت ۲ روز یا ۴۸ ساعت نتیجه در اختیار شخص قرار میگیرد. تا زمان اعلام نتیجه آزمایش لازم است تا گردشگران در قرنطینه بمانند که با منفی بودن تست پایان مییابد.
مسافران واکسینه شده نیز باید توجه داشته باشند که علاوه بر همراه داشتن تست منفی کرونا، حداقل ۱۴ روز از تاریخ تزریق دوز دومشان گذشته باشد البته اگر واکسنی که تزریق کردهاید چند دوزی باشد، درصورتی که واکسن تک دوزی مثل جانسون اند جانسون تزریق کرده باشید از تاریخ صدور گواهی واکسیناسیون حداقل ۲۸ روز باید گذشته باشد.
پرواز ایروان به تهران توسط دو خط هوایی معتبر و به صورت پنج روز در هفته فعالیت میکند.
واکسن های مود تایید ارمنستان عبارتند از:
- اسپوتنیک وی – Sputnik V
- اسپوتنیک لایت – Sputnik light
- سینوواک – Sinovac
- آسترازنکا آکسفورد- AstraZaneca
واکسن های مورد تایید آذربایجان
آذربایجان چه واکسنی را از گردشگران قبول میکند؟ شرایط ورود به آذربایجان و پروتکلهای مربوط به آن تا حدودی مشابه ارمنستان است. گردشگران پس از دریافت روادید توریستی که به شکل الکترونیکی یا به اصطلاح ویزای لیبلی هم قابل اخذ است، ملزم به ارائه تست منفی Covid-19 هستند که حداکثر ۷۲ ساعت از تاریخ آن گذشته باشد.
این شرایط برای تمامی افراد بالای ۱۸ سال صدق میکند. علاوه بر ارائه گواهی تست منفی کرونا، ارائه گواهی واکسیانسیون برای مسافرینی که از کشورهایی مثل بحرین، ایالات متحده آمریکا، ترکیه، امارات، انگلیس، روسیه، مجارستان، قطر، آلمان، اتریش و سایر کشورهایی که در لیست اعلام شده از سوی وزارت امور خارجه آذربایجان از جمله ایران الزامی است. مسافران گروه سنی ۱ تا ۱۸ سال نیز تنها مکلف به ارائه تست PCR هستند.
اگر برای سفر به باکو در حال برنامهریزی هستید، در نظر داشته باشید که شرایط قرنطینه در آذربایجان مانند دیگر کشورهای همسایه نیست و شما ملزم به سپری کردن قرنطینه پس از ورود به خاک آذربایجان نیستید.
سفر به آذربایجان محدود به سفر هوایی بوده و مرزهای زمینی به این کشور کاملا مسدود است.
واکسن های مورد تایید جمهوری آذربایجان شامل موارد زیر است:
- فایزر – Pfizer/BionTech
- سینوواک – Sinovac
- اسپوتنیک وی – Sputnik V
- آسترازنکا – AstraZaneca
واکسن های مورد تایید گرجستان
برای سفر به گرجستان چه واکسنی لازم است؟ حدود یک ماه پیش بود که روزنامه شرقی در گزارشی خبر داد که دولت گرجستان در یک تصمیم ناگهانی به یکباره مرزهای زمینی خود با ایران را بسته و مسدود کرد. همچنین در تاریخ ۲۹ شهریور سال ۱۴۰۰ خبر از ممنوعیت ورود مسافران ایرانی به کشور گرجستان خبر داد و اطلاع داد که مرز گرجستان با ایران از تاریخ ۲۳ سوم ماه فوریه سال ۲۰۲۰ که اولین مورد ابتلای بیماری کرونا یک ایرانی در گرجستان تایید شده بود بسته شده همچنان این محدودیت به قوت خود باقی خواهد ماند.
این محدودیتها تنها مربوط به مسافران ورودی به این کشور نداشته و حتی ایرانیان مقیم گرجستان نیز اجازه بازگشت به ایران را نخواهند داشت.
پیش از این گردگشران ایرانی به محض ورود به مرز گرجستان ملزم به ارائه تست منفی کرونای خود بودند که این تست سه روز پس از اقامت دوباره باید تکرار میشد.
واکسن های مورد تایید گرجستان شامل موارد زیر است:
- فایزر – Pfizer/BionTech
- سینوفارم – Sinopharm
- آسترازنکا آکسفورد – AstraZaneca
- سینوواک – Sinovac
واکسن های مورد تایید روسیه
روسیه چه واکسنی را قبول دارد؟ باتوجه به کند شدن روند شیوع بیماری کرونا در روسیه، اغلب پروتکلهای ورودی مسافران از جمله قرنطینه اجباری حذف شده است. طبق اطلاعیه وزارت امور خارجه روسیه ساکنان دائمی کشورهای روسیه، انگلیس، اتباع ارمنستان، ایران، آذربایجان، بلاروس، قطر، ترکیه و… درصورت سفر به روسیه با پرواز مستقیم اجازه ورود خواهند داشت و ویزا صادر میشود.
مسافران همچنین باید نتیجه منفی آزمایش COVID-19 PCR را که حداکثر ۳ روز پیش از پرواز انجام دادهاند را ترجمهشده به زبان انگلیسی و یا روسی ارائه دهند. درصورت مثبت بودن نتیجه آزمایش تا زمان بهبودی ملزم به ادامه قرنطینه خواهید بود. واکسیناسیون گردشگران در روسیه رایگان انجام میشود و نیاز به اقامت بیشتر از ۱۵ روز دارد چرا که فاصله بین دو دوز واکسن روسی اسپوتنیک حداقل ۱۵ روز است.
در حال حاضر ویزای الکترونیکی برای روسیه صادر نمیشود و به تعلیق درآمده است. البته ویزای روسیه برای اتباع ایرانی نیازی به مصاحبه نخواهد داشت و معمولا بدون رد شدن دریافت میشود.
واکسن های مورد تایید روسیه با دیگر کشورهای همجوار متفاوت و ساخت خود کشور روسیه است:
- اسپوتنیک وی – Sputnik V
- اسپوتنیک لایت – Sputnik LIght
- ای پی واک کرونا – EpiVacCorona
- کووی واک – KoviVac
واکسن های مورد تایید عراق
عراق از گردشگران چه واکسنی را میخواهد؟ عتبات عالیات یکی از گزینههای ثابت سفرهای زیارتی پیش از کرونا بود که در دوسال اخیر کمی متفاوت رقم خورد. برای سفر به نجف، کربلا، سامرا و دیگر شهرهای کشور عراق نیاز به دریافت ویزای توریستی و یا زیارتی دارید که با مراجعه به سفارتهای دایر عراق و کنسولگریها قابل اخذ است.
سفرهای هوایی بین ایران و عراق از بهمن ماه ۱۳۹۹ شروع شد اما نه برای سفرهای تفریحی با روادید گردشگری. امسال برای سفر به عراق در اربعین با ظرفیت ۶۰ هزار نفر ویزای توریستی صادر شد.
شرایط پذیرش مسافر در عراق مانند سایر کشورها از پروتکلهای سازمان جهانی بهداشت پیروی میکند. هر مسافر بالای ۲ سال موظف به ارائه گواهی آزمایش PCR کرونا تا تاریخ حداکثر ۴۸ ساعت پیش از شروع سفر است. پس از ورود به عراق نیز مسافران به صورت کلینیکی و و یا بوسیله دوربین حرارتی مورد ارزیابی قرار میگیرند که درصورت مشکوک بودن علائم وارد قرنطینه میشوند.
لیست واکسن های مورد تایید عراق برای مسافران نیز به شرح زیر است:
- فایزر – Pfizer/BionTech
- اسپوتنیک وی – Sputnik V
- آسترازنکا/آکسفورد – AstraZaneca/Oxford
- سینوفارم – Sinopharm
واکسن های مورد تایید عربستان
عربستان از گردشگران و حجاج چه واکسنی را قبول میکند؟ برخلاف محدودیتها و پروتکلهای بهداشتی برای انجام فریضه حج اما طبق آماری که خبرگزاری عرب نیوز اعلام کرد تا سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون زائر، حج عمره خود را در عربستان سعودی سپری کردهاند.
در ماه مرداد امسال نیز عربستان طی اقدامی ۱۲ هزار ویزا برای زائران دیگر کشورهای دنیا صادر کرد. معاون وزیر حج و عمره عربستان نیز ظرفیت روزانه ۷۰ هزار زائر را برای انجام فریضه حج با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی مقدار مناسبی دانست و هدف را افزایش ظرفیت تا ماهانه سه میلیون زائر اعلام کرد.
او واکسیانسیون را شرط اصلی پذیرش حجاج عمره و زائرانی دانست که تمایل به زیارت مسجدالنبی و مسجدالحرام دارند. وزارت بهداشت عربستان سعودی نیز تزریق واکسن های مورد تایید برای همه حجاج بالای ۱۲ سال الزامی و ضروری اعلام کرد.
همچنین از زائران خارجی خواسته شده تا وضعیت واکسیناسیونشان را حداقل ۷۲ ساعت پیش از سفر به عربستان سعودی در سامانه مخصوصی که اعلام خواهد شد ثبت کنند.
زائرین و حجاج برای دریافت روادید و کارت واکسن بهتر است تا از واکسن های مورد تایید دولت عربستان استفاده کنند تا سفر راحتتری داشته باشند.
واکسن های مورد تایید عربستان عبارتند از:
- مدرنا – Moderna
- فایزر/ بیوتک – Pfizer/BionTech
- آکسفورد/آسترازنکا – AstraZaneca/Oxford
واکسن های مورد تایید قطر
قطر از مسافران با ویزای گردشگری چه واکسنی را میپذیرد؟ دوحه مقصد خیلی از مسافران و یا کسانی است که قصد مهاجرت به نیمکره غربی کره زمین را دارند. طبق اعلام ایرلاینهای قطر برای پروازهای به اصطلاح ترانزیتی که مقصد نهایی آنها کشورهای دیگری به جز قطر هستند هم لازم است تا مدارک لازم را به فرودگاه دوحه ارائه دهید.
در ادامه مسافرینی که مبدا کشورهای سریلانکا، روسیه، فلیپین، پاکستان، نیجریه، نپال، عراق، هند، برزیل، بنگلادش، ارمنستان و ایران هستند، موظف به ارائه گواهی آزمایش PCR با نتیجه منفی و همچنین فرم تعهدنامه هستند. لازم به ذکر است که تاریخ صدور گواهی تست نباید بیشتر از ۹۶ ساعت قبل پرواز بوده باشد. کودکان زیر ۱۲ سالی که نتیجه آزمایش اعضای خانواده همراه آنها منفی است نیازی به ارائه تست PCR ندارند. در ضمن اگر مسافری در فاصله کمتر از ۴۸ ساعت از مقصد به کشور خود بازگردد نیازی به ارائه تست جدیدی نخواهد داشت.
طبق سایت اطلاعرسانی کووید-۱۹ قطر، مسافرانی که خارج از قطر واکسینه کامل شدهاند موظف به ارائه گواهی واکسن ترجمهشده به عربی یا انگلیسی هستند که اطلاعات لازم واکسن از قبیل شماره سریال آن و نام و نام خانوادگی و سایر اطلاعات هویتی درج شده باشد.
واکسن های مورد تایید قطر به ترتیب شامل زیر میشود:
- مدرنا – Moderna
- فایزر/ بیوتک – Pfizer/BionTech
- آسترازنکا/ کووشیلد/ آکسفورد – AstraZaneca/Oxford
- جانسون و جانسون – Johnson & Johnson
واکسن های مورد تایید قزاقستان
سفر تفریحی به قزاقستان با چه نوع واکسنی مجاز است؟ بیشتر از ۶۰ درصد مردم قزاقستان تا سال گذشته حداقل یک دوز واکسن دریافت کردند که باعث افت تعداد بیماران و فوتیهای ناشی از کرونا در این کشور شد تا حدی که آگوست امسال قرنطینه را لغو کرده و برای مسافرینی که وارد کشور میشوند ارائه گواهی واکسن را اجباری اعلام نکرده است.
واکسن های مورد تایید قراقستان شامل موارد زیر میشود:
- اسپوتنیک لایت
- اسپوتنیک وی – Sputnik V
- قزواک – Qazvac/Qazcovid
- سینوواک – Sinovac
واکسیناسیون در این کشور رایگان است و همچنین واکسن ساخته قزاقستان با نام قزواک طبق گزارشی که فارس نیوز در این باره منتشر کرده بود اثربخشی ۹۶ درصدی را از خودش نشان داده است.
واکسن های مورد تایید کویت
سفر به کویت با چه واکسنی امکان پذیر است؟
برای اخذ روادید کویت میتوانید به صورت آنلاین اقدام کنید و E-visa بگیرید. همچنین همه مسافران ملزم به ارائه تست کرونایی هستند که حداکثر ۹۶ ساعت از تاریخ آن تا پرواز گذشته باشد. گواهی تست کرونا به زبان انگلیسی و ترجمهشده باید باشد که برای مسافرانی که کمتر از ۸ سال سن دارند و مسافرانی که در کمتر از ۹۶ ساعت دوباره به ایران بازمیگردند الزامی نیست. پیش از شروع سفر به کویت مسافران و گردشگران باید فرم خوداظهاری که در وبسایت www.cao.ir موجود است را تکمیل کنند.
مسافرانی که زمان ترانزیت بیشتر از ۴ ساعت در کشورهایی پیش از قطر داشتهاند موظف به تکرار آزمایش و قرنطینه با هزینه خودشان هستند. این کشورها شامل آرژانتین، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کوستاریکا، کوبا، اکوادور، مصر، فیجی، گرجستان، هند، اندونزی، مالاوی، مالزی، مغولستان، موزامبیک، نپال، هلند، پاراگوئه، پرو، پرتغال، سوریه، سودان، تانزانیا و زیمباوه هستند.
واکسن های مورد تایید کویت این موارد هستند:
- مدرنا – Moderna
- فایزر – Pfizer/BionTech
- جانسون و جانسون – Johnson & Johnson
- آسترازنکا – AstraZaneca/Oxford
حرف پایانی در مورد واکسن های مورد تایید کشورهای مختلف
قبل از شروع واکسیناسیون تقریبا سفر تفریحی به کشورهای حتی همسایه و با مرز مشترک ناممکن بود و پروتکلهای شدید امنیتی اجازه سفرهای غیرضروری را نمیداد. با آغاز فرایند واکسیناسیون در اکثر کشورها اوضاع سفرهای هوایی تا حدودی بهتر شد.
درست است که درحال حاضر هرکشور قوانین خاص خودش را ترتیب داده و در نگاه اول شاید کمی گیج کننده به نظر برسد اما با جلو رفتن فرآیند و نزدیک شدن سطح جوامع به ایمنی لازم این اقدامات و پروتکلها رفته رفته کمرنگتر خواهد شد. بنابراین در نظر بگیرید که اگر واکسیناسیون خودتان را با واکسن مورد تایید کشور مقصدتان تکمیل نکردهاید جای نگرانی نیست و همچنان راههایی برای دریافت ویزا به غیر از ویزای توریستی وجود دارد.
همینطور اگر برای انتخاب نوع واکسنی که قرار است دریافت کنید دچار شک و شبهه هستید بهتر است که این نکته را توجه کنید که پروتکلها و قوانین مربوط به پذیرش مسافر هرکشور دائما در حال تغییر است، مثلا واکسن سینوفارم در ابتدای سال ۲۰۲۰ کمتر از ۳۰ کشور را تحت پوشش داشت که آن را مورد تایید اعلام کرده بودند اما در حال حاضر نزدیک به ۷۰ کشور از جمله چند کشور در اتحادیه اروپا این واکسن را مورد تایید خودشان اعلام کردهاند.
تا زمانیکه مردم از واکسنهای آزمایشی و داروهای جدید استقبال بکنند کرونا هم وجود دارد مردم مواظب باشید کرونا تمام نشده مرحله بعدی که تاثیر امواج دکل ها بر انسان است شروع شده واکسن زده ها حجامت کنند تا تاثیر امواج بر قلب و مغز شان خنثی شود انشاالله
سلام من باید بلیط آمریکا بگیرم دو ماه بیشتر وقت ندارم ،واکسن اسپتنیک زدم ،
برا کارت دیجیتال واکسن چکار کنم؟
آیا بلط بگیرم مانع ورود من ب خاک آمریکا میشن ؟؟
سلام برای ارمنستان رفتن واکسن سینوفارم زد باشی میپذیرن تو نوشته اینجا نزد اما سایت ایسنا زد قبول دارن از کجا بفهمم کدوم واکسن ارمنستان قبول دار
من میخوام ماه بعد برم ترکیه فقط یدونه تست psr بدم کافیه؟دیگه نیازی به کارت واکسن نیس که؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ من کلا واکسن نزدم
سلام من دو دوز سینوفارم زدم میتونم ترکیه برم؟
سلام دوست عزیز 🙂
لطفا با کارشناسهای پشتیبانی تماس بگیرین و این مساله رو در میون بذارین: ۰۹۸۲۱۴۳۹۰۰۰۰۰
سلام
من دو دوز سینوفارم زدم و دوز سوم اسپایکوژن زدم.
با این شرایط میشه به مالزی سفر کرد؟
سلام من سال من بهمن سال ۱۴۰۰ با تزریق سه دوز واکسن سینوفارم به ترکیه رفتم اصلا برایم مشکلی پیش نیامد
سلام ، میخواستم در مورد واکسن های مورد تائید کشور جمهوری چک بپرسم که آیا جمهوری چک واکسن اسپوتنیک را قبول میکند یا خیر .
سلام.. خسته نباشی
من اقامت تحصیلی در جمهوری اسلامی دارم،
واکسن نزدم.. الان اگه کشور خودم برم
میتونم برگردم ایران (بدون واکسن) ؟
سلام.مم ۲تا اسپوتنیک زدمو یکاسترازنکا.برای ویزای سویس میخوام اقدام کنم.تکلیفم چیه؟
سلام ترکیه سینوفارم قبول ندارد.چه باید کرد
سلام ببخشید یعنی اگه تازه واکسن زده باشیم و ۱۴ روز نگذشته باشه چه اتفاقی میوفته(ارمنستان میخوام برم)
میتونید با سازمان بهداشت صحبت کنید تا نام واکسن رو تغییر بده
ببخشید انگلستان واکسن سینوفارن رو یعنی قبول نداره
سلام، خیر
سلام برای رفتن به کشور کرواسی چه واکسنی باید زده بشه ممنون از پاسخگویی شما
سلام من میخوام برم ترکیه اما واکسن نزدم یعنی نمیشه برم؟
لطفا پاسخ بدین ممنون
سلام 🙂 بدون واکسن نمیشه
سلام ایام بکام آیا برای ویزای کاری حتما باید واکسن زده باشی؟ من اصلا واکسن نزدم باید چه واکسنی بزنم برای کشور نروژ ممنون میشم پاسخگو باشید❤
سلام روز خوش . با اعلام بخش نامه جدید امارات در خصوص عدم نیاز به تست پی سی ار برای کسانی که دو دوز واکسن رو زده باشند ، با اعلام لیست واکسن های مورد تایید از طرف ایر لاین ها حسابی دچار سر درگمی شده ایم . در صورتی که واکسن اسپوتنیک وی در لیست ایر لاین ماهان نیست این واکسن مورد تایید امارات متحده ی عربی است و در لیست خود امارات اومده https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/vaccines-against-covid-19-in-the-uae
این در حالیه که با خود ایر لاین ماهان هم تماس میگیریم اظهار بی اطلاعی میکنن.
سلام، من سینوفارم زدم، میخام برم ترکیه ، از علی بابا پرسیدم گفتن تست لازم نداری ، ازینجا خوندم ترکیه سینوفارم و قبول نداره ، نیایم اونجا دردسر بشه؟
سلام آیا کشور ترکیه و یونان واکسن سینوفارم رو میپذیرن
و در صورت پذیرش باز هم باید تست pcr بدیم؟
سلام ما امروز برای مشهد پرواز داریم آیا به کارت واکسن یا تست کرونا نیاز هست؟
با سلام و احترام
من دو دوز واکسن برکت زده ام.الان هیچ جا نمیتونم برم؟هدفم برای عید مالدیو یا عمان هست
سلام 🙂 باید بررسی کنین و ببینین که واکسن برکت مورد تایید کدوم کشورهاست.
داش دیگه همینه یک واکسن من درآوردی میزنن 😂
داداش برکت رو خود تولید کننده هاش نزدن چه جوری برت زدی
نهایت تا پارک ملت میتونی بری😃
با سلام. من دو دوز واکسن اسپایکوژن زدم الان میخواهم برم ترکیه قبول نیست؟
من دو دوز واکسن سینوفارم زدم الان دوز سوم واکسن اسپایکوژن زدم، الان برای خروج از کشور مشکلی ایجاد میشه یا نه؟؟برای سفارت
سلام 🙂 مقصد شما چه کشوریه؟
سلام ببخشید میخواستم بدونم واکسن سینوفارم هم مورد قبول آمریکا هست یا نه؟
سلام
وقت تون بخیر
من قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور رو دارم
به عنوان مقصد اول کانادا و بعد از اون چند تا کشور اروپایی رو برای اقدام در نظر دارم
دوز های اول و دوم رو برکت تزریق کردم دوز سوم رو هنوز تزریق نکردم
می خواستم ازتون بپرسم محدودیت های نوع واکسن، کسانی که قصد تحصیل در اون کشور رو دارن رو هم شامل میشه؟
ممنون از شما
سلام مجتبی عزیز 🙂
بله.
باسلام خدمت همه کارکنان و مدیریت محترم علی بابا ممنون از زحماتتان خسته نباشید
سلام ابراهیم عزیز 🙂
ممنون از همراهی شما.
سلام چه واکسنی مورد تایید کشور کرواسی میباشد سینوفارم مورد تایید میباشد برای سفر گردشگری
سلام من دو دز واکسن فایزر زدم و دز آخر واکسن استرالیایی…آیا کشورهایی که سینوفارم رو قبول دارن …قبول میشه؟
سلام ببخشید میخواستم ببینم اگه واکسن مورد تایید دولت ترکیه رو نزده باشیم برای اقامت در ترکیه باید چیکار کنیم؟
سلام 🙂 اگه واکسن مورد تایید نزده باشین، اجازه ورود نخواهید داشت.
با تست psrاینا درست نمیشه
سلام ببخشید میخواستم بدونم برای افراد زیر هجدهسال که آسترا نمیزنن باید چیکار کنیم برای آلمان
سلام من و خواهرم میخوایم به آلمان مهاجرت کنیم ولی متاسفانه خواهرم نمیتونه آسترازنکا بزنه چون زیر هجده هست چیکار باید بکنیم لطفا یه مرجع مشخصی رو بگید ما بریم بپرسیم
سلام 🙂 فعلا واکسنهای مورد تایید همینها هستن
باسلام خدمت آقاحشمت الله سلطانی عزیزوبزرگوارکامنتت راکه دیدم درخصوص مهاجرت به آلمان گفتم بهت بگم ممنون میشم برام کاری پیداکنی آلمان برام دعوتنامه بفرسته شیرینیتم محفوظه داداش گلم اگه امکانش بودبگوکه شماره واتساپم رابدم خدمتت فدای محبتت عزیزدلم
درود بر شما. در مورد ژاپن و سوئیس چطور؟ آیا آسترازنکا را قبول دارند؟
خب معلومه,بجز خودشون نمی خوان کس دیگه ای واکسن تولید کنه,برا همینه تایید نمی کنن
سلام وقت بخیر من برای دی ماه وقت سفارت سوئیس گرفتم و اینکه ۲ دوز واکسن اسپایکوژن زدم اگر دوز سوم آسترازنکا بزنم مورد تائید سفارت هست یا خیر؟
سلام دوست عزیز 🙂
بهتره این موارد رو از تیم پشتیبانی علیبابا بپرسید تا به طور کامل راهنماییتون کنن.
سلام خسته نباشید احتمال داره آلمان هم واکسن سینوفارم روقبول کنه چند وقته صبر کردیم چون برا زیر ۱۸ سال ایران فایزر نیست سینوفارم رو هم قبول نداره ، به نظر شماچاره ما چیه؟
سلام آرمین عزیز 🙂
چند وقت پیش کانادا هم این واکسن رو تایید و قبول کرد. بنابراین با اینکه نمیشه آینده رو پیشبینی کرد، اما شاید آلمان هم قوبل کنه. بهتره خوشبین باشیم.
سلام و سپاس از مطلب مفیدتون
امیدی هست که اسپوتنیک بالاخره در کانادا approve بشه؟؟
سلام آرمین عزیز 🙂
چند وقت پیش کانادا واکسن سینوفارم رو تایید و قبول کرد. بنابراین با اینکه نمیشه آینده رو پیشبینی کرد، اما شاید این واکسن رو هم قوبل کنه. بهتره خوشبین باشیم
سلام وقت بخیر
ببخشید اگر دو دوز واکسن سینوفارم تزریق شده باشه و دوز سوم آسترازنکا تزریق بشه ، مورد قبول کشورهایی هست که فقط آسترازنکا رو قبول میکنند؟ یا فقط با دو دوز مورد قبول هست؟
با تشکر از سایت خوبتون
سلام علی عزیز 🙂
درباره این شرایط خاص هنوز اطلاعیهای داده نشده، شاید بهتر باشه با دوستان پشتیبانی تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید من اقامت عربستان را دارم و الان. به علت شرایط کرونا ۶است در ایران هستم و اینجا واکسن سینوفارم زدم الان ایا میتونم برکردم بدون قرطنیه یانه. مممنون میشم کمک و راهنمای کنید
سلام احسان عزیز 🙂
برای خروج از ایران کارت واکسن الزامی نیست، اما شرایط کشور مقصد رو باید در نظر گرفت و ممکنه لازم باشه. در مجموع تست pcr الزامی هست.
با سلام آقا احسان، مراقب باش در عربستان واکسن های گوشتی زیاده، همینجا واکسن بزن، وطنی بهتره
سلام با واکسن سینوفارم میشه رفت کره جنوبی؟
سلام مریم عزیز 🙂
لیست واکسنهای مورد تایید کشورهای مختلف رو اینجا بخونین:
https://www.alibaba.ir/mag/approved-vaccines/
سلام آیا امیدی هست که قطر واکسن سینوفارم را قبول کند
سلام محمد عزیز 🙂
از اونجا که کانادا به تازگی سینوفارم رو تایید کرده، چراکه نه؟
سلام چهار روز پیش تور زمینی برای ترکیه گرفتم تست pcrدادم مثبت شده حالا باید چیکار کنیم میشه راهنمایی کنید
سلام فرزانه عزیز 🙂
این مورد رو با بخش مرکز تماس هماهنگ کنین تا راهنماییتون کنن
سلام
برندگان لاتاری که سفارت آنکارا باید مصاحبه بشن به نظرتون چه واکسنی بزنن؟ تنها واکسن مشترک مورد قبول ترکیه و آمریکا فایزر هست که ما نمیتونیم بزنیم. سایت اداره مهاجرات آمریکا جدولی گذاشته بود که اسم سینوفارم به عنوان Emergency و فقط مورد تایید who قرار داشت. حالا یا باید اسپوتنیک وی پیدا بزنیم که ترکیه قبول داشته باشه یا جانسون اند جانسون اگه پیدا بشه که آمریکا قبولش داشته باشه. ما نمیدونیم الان باید چکار کنیم
با سلام
متاسفانه شرکت ایرلاین اتریشی برای ورود من از رم به ایران با وجود واکسن اسپوتنیکی که ۵ ماه پیشدر ایران زدم و بعلاوه تست pcr منفی اجازه ورود به هواپیما نداد. سایت iata خود ایران برای ورود به کشور ایران که گواهی معتبر واکسن ارسال کرده اسپوتنیک را معتبر نمیداند. و ایرلاینم اصرار کردن که اسپوتنیک برای ایران در سایت ثبت نشده ! متاسفانه بخاطر اطلاع رسانی غلط سایت سفارت ایران متضرر شدم.
سلام هدا عزیز 🙂
چقدر بد! مقصدت کدوم کشور بود؟
سپاس جناب آقای امین جعفری و سایت علیبابا بابت اطلاع رسانی دقیق و کامل
سلام روزبه عزیز 🙂
سپاس از همراهیت