همین چهارراه ولیعصر تهران خودمان را دیدهاید؟ میدان تایمز هم همان است با شهرت جهانی! البته فرقهای دیگری هم با چهارراه ولیعصر دارد. مثلاً با آسمانخراشهای بلندقامت احاطه شده، سالانه میلیونها گردشگر از آن بازدید میکنند، تابلوهای الکترونیکی عظیم برای پخش تبلیغات دارد و میزبان رویدادهای جذاب و متعددی است.
میدان تایمز در نیویورک در محله مرفهنشین منهتن قرار دارد و خیابانهای معروف نیویورک یعنی برادوی و خیابان هفتم را به هم وصل میکند و به یکی از نمادها و جاهای دیدنی نیویورک تبدیل شده است.
به محض اینکه به این منطقه میرسید، خود را بین جمعیت زیادی از آدمها پیدا میکنید که معمولا باعجله این طرف و آن طرف میروند؛ پس انتظار شلوغی زیادی را در آنجا داشته باشید. سرتان را که کمی بالا بگیرید، چشمتان به تابلوهای بزرگی افتد که تبلیغات معروفترین برندهای جهان را پخش میکنند.
کمی که گشت بزنید با رستورانهای بزرگ و کوچک زیادی روبهرو میشوید؛ از رستورانهای سادهای که هاتداگ میفروشند تا رستورانهایی که در فهرست میشلن استار (لیست جهانی رستورانهای با استاندارد بالا) قرار دارند. اگر شانس با شما یار باشد، فرصت شرکت در رویدادهای مختلف مثل کنسرت و جشنهای مناسبتی تایمز اسکوئر را هم خواهید داشت.
اما قبل از رفتن به تایمز اسکوئر معروف، با مجله گردشگری علیبابا همراه باشید تا همه چیز را درباره این جاذبه بدانید.
میدان تایمز کجاست؟
دیدنیهای اطراف میدان تایمز کداماند؟
معماری میدان تایمز چگونه است؟
چرا میدان تایمز شهرت دارد؟
جاذبههای میدان تایمز چیست؟
همه چیز درباره میدان تایمز
میدان تایمز که یکی از جاهای دیدنی آمریکا است، در نیویورک، شهری که هرگز نمیخوابد، واقع شده و به «چهارراه جهان» معروف است. تابلوهای پر از رنگ و نور الکتریکی که شبانهروز تبلیغات برندهای جهانی را پخش میکنند، المان معروف میدان تایمز هستند و توجه شما را به خود جلب میکنند.
میدان تایمز روزهای خوب و بد زیادی را پشت سر گذاشته تا به اینجا رسیده است. بله درست خواندید؛ این تایمز اسکوئر مشهور روزهای سیاهی هم داشت که جرم و فساد به وفور در آن رخ میداد، اما امروز دیگر از این خبرها نیست.
این روزها میدان تایمز به قطب گردشگری و منطقه تجاری-اداری مهمی تبدیل شده که روزانه هزاران نفر در آن تردد میکنند. همچنین قلب خیابان برادوی که به تئاترهایش معروف است، در تایمز اسکوئر قرار دارد و شاهد تئاترهای خیابانی و موزیکال مختلفی است.
در تایمز اسکوئر یا همان میدان تایمز نیویورک دو مجسمه معروف هم میبینید. در راس مثلثی که انتهای شمالی میدان تایمز را مشخص میکند، میتوانید مجسمه عظیمالجثه پدر فرانسیس پاتریک دافی را تماشا کنید. مجسمه دیگر پیکرهای برنزی است از جورج کوهان آهنگساز مشهور که در میدان دافی، بخشی از میدان تایمز قرار دارد.
خلاصه که در سفر به نیویورک جایز نیست بپرسید آیا به میدان تایمز سر بزنیم یا نزنیم. حتما باید از این چهارراه عبور کنید و خاطرهاش را به یاد بسپارید.
میدان تایمز کجاست؟
آدرس میدان تایمز: ایالات متحده آمریکا، ایالت نیویورک، شهر نیویورک، منهتن
میدان تایمز در شهر نیویورک آمریکا در محله معروف و گرانقیمت منهتن قرار دارد.
لوکیشن میدان تایمز روی گوگلمپ
مسیر دسترسی به میدان تایمز
برای رفتن به میدان تایمز راههای مختلف و گزینههای متعددی دارید.
مترو: اطراف میدان تایمز آمریکا تعداد زیادی ایستگاه مترو وجود دارد که میتواند به راحتی شما را به معروفترین تقاطع نیویورک برساند. اصلیترین آن ۱، ۲، ۳ (برادوی – خط خیابان هفتم) و خطوط N، Q، R، W (خط برادوی) است که به میدان تایمز در نیویورک دسترسی مستقیم دارد.
از طریق خط A، C، E (خط خیابان هشتم) هم میتوانید به اتوبوسهای ۴۲nd Street-Port Authority برسید که شما را از طریق یک گذرگاه زیرزمینی به میدان تایمز میرساند. همچنین خط ۷ (خط فلاشینگ) از میدان تایمز میگذرد.
اتوبوس: اگر میخواهید با اتوبوس به میدان تایمز در نیویورک برسید، باید سوار اتوبوسهای M7، M20، M42 و M104 بشوید. تمام این اتوبوسها نزدیک تایمز اسکوئر توقف دارند.
خودرو شخصی: اگر انتخاب شما برای رسیدن به تایمز اسکوئر راندن ماشین شخصی خود در ترافیکهای نیویورک است، باید خود را به خیابان هفتم یا خیابان برادوی برسانید. خیابانهای ۴۴، ۴۵ و ۴۶ هم نزدیک به میدان تایمز هستند.
معروفترین خیابان نیویورک کجاست؟
جالب است بدانید میدان تایمز در نیویورک به طور هندسی یک میدان نیست و در واقع تقاطعی است که معروفترین خیابانهای نیویورک یعنی خیابان هفتم و برادوی را به هم متصل میکند.
خیابان برادوی معروف به پایتخت تئاتر جهان است و قسمتی از آن که در تایمز اسکوئر قرار گرفته به «راه سفید بزرگ» (Great White Way) شهرت دارد.
تئاتر برادوی در این خیابان از قرن ۲۰ شروع به کار کرد و اوج شکوفایی آن در سال ۱۹۲۰ بود. بعدها سینما و تلویزیون مردم را به خود جذب کردند و تئاتر برادوی هم با روزهای اوج خود خداحافظی کرد.
خیابان هفتم نیویورک هم لقب خیابان مد را به دوش میکشد؛ چرا که مد نیویورک در این خیابان زاده شد. خیابان هفتم این لقب را از حدود ۵۰ سال قبل با توسعه مشاغل مربوط به مد و فشن گرفت و حالا میتوانید این لقب را روی تابلوهای راهنمایی منطقه منهتن هم ببینید.
امروز علاوه بر مشاغل مربوط به مد، رویدادهای مهم دنیای مد، نمایشگاههای معروف و نمایشهای پر زرقوبرق با محوریت فشن هم در این خیابان برگزار میشود.
آمار جالب بازدید از میدان تایمز
بیشک میدان تایمز در نیویورک یکی از جاذبههای پربازدید در جهان و علاوه بر آن منطقهای مهم و تجاری برای اهالی منهتن است. بنابراین اگر به شما بگوییم که سالانه ۵۰ میلیون نفر از میدان تایمز آمریکا بازدید میکنند، نباید تعجب کنید. در روزهای عادی حدود ۳۳۰ هزار نفر و در روزهای شلوغ حدود ۴۶۰ هزار نفر از میدان تایمز آمریکا عبور و در آن تردد میکنند.
تاریخچه میدان تایمز، روزهای تاریک پشت سر
تقاطعی که امروز آن را میدان تایمز نامگذاری کردهاند، در آغاز با نام لانگ آکر شناخته میشد. میدانی که با ساختمانهای زیبا و بارهای متعدد احاطه شده بود. با جریان برق در قلب تبلیغات و چراغهای خیابان، جذابیت این محله بیشتر شد. در همین زمانها شرکت IRT با ساخت اولین سیستم حملونقل در این منطقه آن را حسابی تکان داد.
اما نقطه شروع داستان میدان تایمز زمانی بود که آدولف اکس تصمیم گرفت ساختمان مرکزی روزنامه معروف نیویورکتایمز را در این میدان بسازد. این سازه، دومین آسمانخراش بلندقامت نیویورک در زمان خودش بود که با معماری زیبا همه نگاهها را به سمت خود میکشید.
به یک سال نکشید که جورج بی مککلن، شهردار نیویورک به طور رسمی نام میدان را از لانگ آکر به تایمز اسکوئر تغییر داد. هر چند که چند صباح بعد روزنامه نیویورک تایمز دفتر مرکزی خودش را به ساختمان دیگری منتقل کرد؛ اما این نام برای همیشه روی میدان ماند.
در طول جنگ جهانی اول، دوران خوش میدان تایمز در نیویورک بود. هتلهای معروف و سطح بالا و رستورانهای جذاب باعث شدند میدان تایمز در نیویورک رونقی بینظیر بگیرد، اما نقطه عطف رشد آن زمانی بود که حملونقل عمومی در منطقه تایمز توسعه پیدا کرد و رفتوآمد مردم آسان شد.
به عنوان مثال در سال ۱۹۰۵، اولین سال فعالیت، ایستگاه IRT Times Square تقریبا پنج میلیون مسافر به خود دید.
اما روزهای تاریک و کثیف میدان تایمز در شهر نیویورک کمکم از راه رسید. رشد چشمگیر این منطقه بهواسطه رکود اقتصادی متوقف شد. تئاترهای فاخر و رستوران و هتلهای سطح بالا جای خودشان را به رستورانهای ارزان، نمایشهای سطحی و در کل محلی برای فساد دادند.
جنگ جهانی دوم ضربه دیگری بر پیکر نیمهجان تایمز اسکوئر زد. در می ۱۹۴۲ شهردار وقت نیویورک دستور داد تا تمام روشناییهای این منطقه خاموش شوند؛ چرا که میخواست در برابر حملات از اهالی نیویورک محافظت کند. به دنبال این دستور تابلو تبلیغاتی برج تایمز که ۱۴ سال تبلیغات و خبرهای مختلف را بیوقفه نمایش داده بود، خاموش شد.
اما این تمام ماجرا نبود. روزهای سیاه تایمز اسکوئر ادامه داشت. از دهه ۱۹۵۰ وضعیت بدتر و بدتر شد و تلاشهای سیاستمداران و مسئولان برای توقف فساد و جنایت در میدان تایمز آمریکا بینتیجه ماند؛ طوری که در دهه ۱۹۷۰ بیشترین آمار جرم و جنایت در میدان تایمز در آمریکا ثبت شد. این وضعیت با ورود مواد مخدر کراک بین نوجوانان نیویورکی بدتر هم شد.
پس از صرف تلاش، هزینه و زمان بسیار زیاد، میدان تایمز کمکم به سوی نور رفت و شروع به تغییر کرد. برای مثال با افتتاح فروشگاههای محصولات کودک آن را به جای بهتری برای خانوادهها تبدیل کردند. در این بین بازدید گردشگران از این میدان باعث پیشرفت بیشتر تایمز اسکوئر شد.
با افزایش ساختوساز، میدان تایمز بیشتر به سمت شکوفایی و رونق رفت و پس از گذراندن روزهای تاریک و زشت، حالا میزبانی فوقالعاده برای مسافران، گردشگران و اهالی منهتن است.
رازهای شنیدنی میدان تایمز
رازهای جالب و بامزهای درباره میدان تایمز وجود دارد که با خواندن آن تعجب میکنید.
- ساختمان تایمز، مقر اولیه روزنامه نیویورک تایمز، تقریبا خالی از سکنه است؛ اما به واسطه نمایش تبلیغات روی ساختمان سالانه ۲۳ میلیون درآمد دارد.
- میدان تایمز به واسطه تابلوهای تبلیغاتی هر سال ۱۶۱ مگاوات برق مصرف میکند. این مقدار برای تامین انرژی تقریبا ۱۶۱۰۰۰ خانه در ایالات متحده کافی است.
- تجهیزات صوتی مخفی در محوطه مثلثی شکل بین خیابان ۴۵ و ۴۶ زیر ایستگاه مترو وجود دارد که باعث ایجاد یک بافت لایهای از صداهای محیط به صورت مستمر میشود.
- هر شب ساعت ۱۱:۵۷ دقیقه شب، بیش از ۹۲ نمایشگر دیجیتالی به طور همزمان خاموش میشوند و آثار هنرمندان معاصر را به مدت سه دقیقه نمایش میدهند. به این اتفاق میدنایت مومنت (MIDNIGHT MOMENT) میگویند.
نشانهای معروف میدان تایمز
- تابلوی کوکاکولا
- سیاره هالیوود
- فستفود مک دونالد
- فروشگاه دیزنی
- غرفه TKTS: فروشنده بلیطهای تئاتر و نمایشهای مختلف با تخفیف
- استودیو میدان تایمز
- شرکت Budweiser
جشن سال نو میدان تایمز
هر سال با نزدیک شدن به نیمه شب ۳۱ دسامبر، چشم جهانیان به سمت نورهای خیرهکننده و هیاهوی میدان تایمز آمریکا میچرخد. توپ معروف شب سال نو بر فراز تایمز اسکوئر پرتاب میشود و افراد زیادی در این میدان با سال گذشته خداحافظی میکنند. علاوه بر جمعیت زیاد، میلیونها نفر از رسانههای مختلف شب سال نو را در میدان تایمز تماشا میکنند.
جاهای دیدنی نزدیک میدان تایمز
اگر به نیویورک سفر کردید، علاوهبر میدان تایمز بازدید از جاذبههای دیدنی حوالی آن را به شما توصیه میکنیم.
– ساختمان نیویورک تایمز
ساختمان One Times Square یا همان ساختمان نیویورک تایمز، سازهای است که نام تایمز اسکوئر را به آن بخشید. این سازه در سال ۱۹۰۳ به عنوان دفتر مرکزی روزنامه معروف نیویورک تایمز ساخته شد. البته بعد از یک دهه، نیویورک تایمز از این ساختمان نقل مکان کرد.
بیشتر المانهای معماری این ساختمان در طول سالیان عوض شده و امروزه آن را با تابلوهای تبلیغاتی الکتریکی معروفش میشناسند. در این سالها ساختمان نیویورک تایمز دستبهدست شد و مالکهای مختلفی را به خود دید.
آخرین مالک آن گروه مالی Lehman Brothers است که ساختمان را در سال ۱۹۹۵ خرید و بیلبوردهای تبلیغاتی امروزی دور میدان را به آن اضافه کرد.
فاصله میدان تایمز تا ساختمان نیویورک تایمز حدود ۱ کیلومتر است.
– برایانت پارک
در نزدیکی میدان تایمز نیویورک، پارکی است به مساحت ۳۸ هزار مترمربع که آسمانخراشهای جذاب آن را احاطه کردهاند. این پارک سرشار از زندگی است و میتوانید جریان حال خوب را در آن به چشم ببینید. آدمها در سنهای مختلف به این پارک میآیند و از فضای پارک و رویدادهای آن لذت میبرند.
برایانت پارک معمولا شلوغ و پر از رویدادهای مختلف و جذاب مثل «شبهای فیلم» است. بازدید از نمایشگاههای هنری، شرکت در رویدادهای کتابخوانی، ورزش گروهی مثل یوگا، پیکنیک، خرید از مغازههای کوچک و غذاخوردن در رستوران از فعالیتهایی است که میتوانید در برایانت پارک داشته باشید.
فاصله میدان تایمز تا برایانت پارک حدود ۵۰۰ متر است.
– پارک مرکزی
تا نیویورک آمدید، یک سر به پارک مرکزی نمیزنید؟ در قلب محله منهتن در نیویورک پارکی معروف و زیبا به شکل مستطیل قرار دارد که به آن پارک مرکزی (Central Park) میگویند.
پارک مرکزی ۳۴۲ هزار مترمربع وسعت دارد و سالانه میزبان ۳۸ میلیون بازدیدکننده است. شهرت این پارک آنقدر زیاد است که به یکی از نمادهای شهر نیویورک تبدیل شده و خانهای که منظرهاش پارک مرکزی باشد، میلیونها دلار ارزش دارد.
سنترال پارک یک پارک معمولی نیست و طیف وسیعی از رویدادهای ورزشی، هنری، آموزشی و فرهنگی را میزبانی میکند. شما میتوانید برای گشتوگذار در پارک مرکزی دوچرخه کرایه کنید و گردشی فراموشنشدنی داشته باشید.
پارک مرکزی چند دریاچه به ظاهر طبیعی دارد که در واقع مصنوعی است. همچنین باغ وحشی با بیش از ۱۳۰ گونه مختلف در پارک قرار دارد که به ویژه برای کودکان سرگرمی جذابی است.
فاصله میدان تایمز تا پارک مرکزی حدود ۲.۵ کیلومتر است.
– راکفلر سنتر
در بین خیابانهای ۴۸ و ۵۱ نیویورک مجموعه ۱۹ عددی از ساختمانهای اداری و تجاری قرار دارند که به راکفلر سنتر معروف است. دفاتر مرکزی شرکتهای معروف، استودیوهای تلویزیونی و رادیویی، تئاترها، مغازه و رستورانهای متعددی در آن قرار دارند.
راکفلر سنتر همیشه از رویدادهای مختلف هنری و فرهنگی میزبانی میکند و اتفاقات مختلف و جذابی همواره در حال رخ دادن است. شما میتوانید بهترین منظره از نیویورک را بالای ساختمان تاپ آف د راک (Top of the rock) ببینید و از آثار هنری بینظیر این ساختمان لذت ببرید.
آثار هنری مختلف مثل مجسمه، نقاشی، موزاییک و نقاشیهای دیواری زیادی از هنرمندان بینالمللی در گوشهوکنار راکفلر سنتر و در ساختمانهای آن قرار دارند که قطعا شما را شگفتزده میکنند.
فاصله میدان تایمز تا راکفلر سنتر حدود ۵۰۰ متر است.
– مجسمه آزادی
امکان ندارد به آمریکا فکر کنید و مجسمه معروف آن با شمایل یک زن در لباس رومی با مشعلی برافروخته به ذهنتان خطور نکند. مجسمه آزادی بهعنوان یکی از تندیسهای مشهور در آمریکا و جهان، در سال ۱۸۸۶ میلادی و به مناسبت یکصدمین سالگرد استقلال کشور آمریکا توسط کشور فرانسه ساخته و اهدا شد.
در دست راست مجسمه لوحی قرار دارد که روی آن July iv mdcclxxvi شده و به تاریخ اعلام استقلال آمریکا اشاره میکند. دست چپ تندیس هم مشعلی است که باظرافت و دقت زیادی طراحی و با طلای ۲۴ عیار پوشیده شده است. زنجیر شکسته زیر پای چپ تندیس آزادی پایان دوره استعمار آمریکا توسط بریتانیا را به تصویر میکشد.
داخل مجسمه آزادی تا تاج و همینطور تا مشعل، پلههایی تعبیه شده که شما میتوانید از آن برای بازدید از شهر نیویورک از داخل تاج استفاده کنید و منظره بینظیری از شهر را ببینید.
فاصله میدان تایمز تا مجسمه آزادی حدود ۱۰ کیلومتر است.
– میدان مدیسون نیویورک
میدان مدیسون در منهتن تقاطع و محلهای لوکس و تجاری است که نزدیک آن پارک مدیسون هم قرار دارد. جالب است بدانید بسیاری از شرکتهای تبلیغاتی در خیابان مدیسون دفتر دارند و به تبلیغاتچیهای آنها در اواخر دهه ۵۰ مد مِن (به معنی مردان دیوانه و مردان خیابان مدیسون) میگفتند.
میدان مدیسون نیویورک به افتخار جیمز مدیسون، چهارمین رییس جمهور ایالات متحده آمریکا و از نویسندگان اصلی قانون اساسی ایالات متحده آمریکا نامگذاری شده است.
شما میتوانید در بازدید از این میدان از مغازههای مختلف سوغاتیفروشی مثل Memories of New York خرید و در رستورانهای جذاب این میدان غذاهای خوشمزهای امتحان کنید.
همچنین موزههای مختلفی مثل موزه ریاضی در این منطقه وجود دارد که بازدید از آن میتواند تجربهای جالب باشد.
فاصله میدان تایمز تا میدان مدیسون نیویورک حدود ۲ کیلومتر است.
اقامت در نزدیکی میدان تایمز
میدان تایمز در شهر نیویورک محلهای است که رفتوآمد اهالی منهتن و گردشگران در آن بسیار زیاد است. بنابراین گزینههای اقامتی مختلفی دارید. فهرست بعضی از هتلهایی که میتوانید در نزدیکی تایمز اسکوئر رزرو کنید، برایتان نوشتهایم:
هتلهای لاکچری حوالی میدان
- The Langham, New York, Fifth Avenue
- The St. Regis New York
- Park Hyatt New York
- The Peninsula New York
- Mandarin Oriental, New York
هتلهای اقتصادی اطراف میدان
- Pod Times Square
- Hotel Edison
- Hampton Inn Manhattan/Times Square Central
- Holiday Inn Express New York City Times Square
- YOTEL New York
توصیههایی برای بازدید از میدان تایمز
برای اینکه تجربه بهتری از بازدید میدان تایمز داشته باشید، توصیههای زیر را فراموش نکنید:
- مراقب کلاهبردارانی که سعی میکنند با لباس مبدل با شما عکس بگیرند و در ازای آن هزینه دریافت کنند، باشید.
- حتما میدان تایمز آمریکا را در شب هم ببینید. تبلیغات رنگارنگ مانیتورهای بزرگ میدان در شب جلوهای خاص به این منطقه میدهد.
- انتظار جمعیت زیادی را در میدان تایمز آمریکا داشته باشید. اگر قصد خرید یا گشتوگذار در این منطقه را دارید و نمیخواهید گرفتار صفهای طولانی شوید، در ساعات اولیه روز به میدان تایمز نیویورک بروید.