پشت صحنه همه برنامهها، موفقیتها، نبردهای کوچک و بزرگ و… علی بابا، اتاقهای جلسات این مجموعه است. این اتاقها مرکز فرماندهی برنامه و وظایف کوچک و بزرگی هستند که علی باباییها برای ادامه مسیر موفقیت، سراغش میروند. بنابراین نمیتوان بیخیال امکانات و شرایط محیطی خوبی شد که در جایجای این اتاقها خودنمایی میکنند. اتاق جلسات با نام شهرهای نیمه محروم کشور نامگذاری شدهاند تا ایرانی کوچک را به تصویر بکشند. در این مطلب سراغ اتاق جلسات علی بابا میرویم و زیروبم آن را از نگاه دیگری میبینیم!
دیوارهای جادویی
روز اول پر است از جذابیتهای کوچک و بزرگ! یکی از ایدههای جالب این ساختمان، به طراحی اتاق جلسات برمیگردد. دیوارهای این اتاقها از شیشه ساخته شدهاند و مثل بخشی از مدرسه هاگوارتز میتوان آن سوی دیوار را هم تماشا کرد. چنین فضایی جان میدهد برای اذیت افرادی که مشغول برگزاری جلسه و تصمیمگیریهای بزرگ هستند؛ اما علی باباییها برای حفظ نظم جلسات و احترام بیشتر نسبت به اعضای تیم، قید این شیطنت را میزنند!
طراحان روز اول باور داشتند نور طبیعی محیط و چشماندازی رو به دیگر بخشهای علی بابا همراه با دکور جانانهاش، برگ برنده اتاقهای جلسات با دیوارهای شیشهای خواهند بود. تجربه نشان داده علی باباییها هم این دیوارهای شیشهای را به برگزاری جلسات پشت درهای بسته و دیوارهای سیمانی ترجیح میدهند.
علی باباییها این دیوارهای شیشهای را مثل تابلو نقاشی یا صفحه کاغذ درنظر میگیرند و هنرمندانه استراتژی جلسه را روی این دیوارها نقش میزنند. نکته کوچکی که کمتر کسی به آن توجه میکند، به ثبت عکس از استراتژیهای نوشته شده روی شیشه مربوط میشود. اگر علی باباییها بخواهند از نمودارها، اطلاعات و برنامههای روی شیشه عکس بگیرند، تصویر خودشان هم در شیشه منعکس شده و در پسزمینه عکس ثبت میشود. درنهایت آنها ترکیبی از نقاشیهای چهره مانند مونالیزا و پرتره دکتر گاشه با دستنوشتههای مدرن خواهند داشت.
تعهد به ساخت دنیایی بهتر
احتمالا شما هم این جمله را شنیدهاید که برای ساخت جهانی بهتر، باید از خودمان شروع کنیم! این جمله اساس زندگی در روز اول را شکل میدهد. علی باباییها برای استفاده از اتاق جلسات پروتکلی طراحی کردهاند تا هرکس هنگام حضور در این فضا، مسئولیتی برعهده بگیرد.
این چکلیست به دیوار شیشهای اتاق جلسات چسبانده شده تا همه علی باباییها بتوانند آن را ببینند. با رعایت این شش مورد بینظمیهای احتمالی به حداقل میرسند. به قول فاضل جان نظری «با هرکه توانسته کنار آمده دنیا/ با اهل هنر؟ آری! با اهل نظر؟ نه!»؛ بنابراین رعایت چکلیست و مسئولیتپذیری اهمیت زیادی دارد.
تمیزی میز جلسه از اولین مواردی است که برای علی باباییها اهمیت دارد؛ با این حساب بعد از جلسه، هیچ کثیفی یا لکهای روی میز وجود نخواهد داشت، چراکه بالاخره یکی از اعضای تیم مسئولیت پاککردن تخته وایتبرد را برعهده میگیرد.
شاید ماگها از جذابترین اختراعات بشر باشند! لیوانهای بزرگ و خوش نقشونگاری که بخشی از شخصیت صاحبشان را لو میدهند! بیشتر علی باباییها دوست دارند نوشیدنیشان را با این دوست صمیمی سرو کنند. پس از پایان جلسات، هر شخصی مسئول ماگ شخصی خود است؛ برای ماگ خود رفیق نیمهراه نمیشود و آن را جا نمیگذارد!
صندلیهای بههم ریخته اتاق جلسات، حس حمله تایتانها در مجموعه AOT را به آدم میدهد! علی باباییها بعد از بهپایان رسیدن جلسه، صندلیها را به جای قبلی باز میگردانند تا همه چیز سر جایش باشد. خاموشی چراغ و تهویه مطبوع باعث میشود اتاق به آرامش قبلی برگردد و تا برگزاری جلسه بعدی، چرت کوتاهی بزند.
بازوهای قدرتمند اتاق جلسه
افراد برای برگزاری جلسهای با بازدهی بالا و کیفیت عالی از امکانات مختلفی استفاده میکنند که در اتاق جلسه جا خوش کردهاند. علی باباییها برای اینکه با ارائه همکارانشان، گزارشهای مختلف یا… چشمتوچشم شوند، از تلویزیونهای اتاق جلسات کمک میگیرند.
درب اتاقهای جلسات معمولا بسته است تا صدا کمتر سایر علی باباییها را اذیت کند. به قول شاعر «موسیقی سکوت، صدایی شنیدنیست/ بگذار گفتگو به زبان هنر شود» بنابراین تهویه مطبوع یکی از مهمترین امکانات اتاقهای جلسات به حساب میآید.
مبلمانی که در این اتاقها، علی باباییها را در آغوش میگیرند، به تناسب ماهیت اتاق جلسه، انتخاب میشوند. برای مثال اگر جلسه برای مدتی کوتاه تنظیم شود، اتاقی را برای برگزاری جلسه انتخاب میکنند که صندلیهایی با پایه بلند داشته باشد. جوری که زبان بدن افراد حالتی از انجام کار را نشان دهد.
برای جلسات معمولی، سراغ اتاقهایی با میز و صندلیهایی رسمی و درعینحال راحت میروند. اگر جلسه مدت بیشتری طول بکشد و هیچ ارائهای تنظیم نشده باشد، علی باباییها از اتاقهایی بدون تلویزیون و با مبلمانی راحت استفاده میکنند. علاوهبراین ویدئو پروژکتور هم بهعنوان دوست مکمل تلویزیون در اتاقهای جلسات حضور دارد. گاهی از این تکنولوژی برای نمایش گزارشها و… استفاده میشود.
مزه انرژی برای ضربه فنی خستگی
چه چیزی خستگی یک جلسه طولانی را از بین میبرد؟ چه چیزی حال خوش زندگی را میان کلی کار یادآوری میکند؟ چه چیزی خنده روی لبهای افراد میآورد آن هم میان کلی وظایف مختلف؟ علی باباییها برای مزهمزه کردن انرژی درطول جلسات سراغ خوراکیهای پذیرایی میروند.
این خوراکیها بهطورمرتب شارژ میشوند تا کسی جای خالیشان را حس نکند. برای آرامش اعصاب در جلسات پر چالش، دمنوش آرامش بهترین گزینه خواهد بود. علی باباییها برای تمرکز بیشتر روی کارشان از قهوه یا نسکافه کمک میگیرند. دمنوشهای دیگر هم با طعم مختلف روی میز پذیرایی دلبری میکنند که امتحان مزهشان لطفی دیگر دارد.
در هرکدام از اتاقهای جلسات روز اول شکلاتهایی روی میز چیده شده تا بزم خوراکیها را پررونقتر کنند. برخی از علی باباییها سرو نوشیدنی با قند را به هر شکلاتی ترجیح میدهند. برای این دسته از افراد روی میزها قندانهایی قرار داده شده است، البته در دوره شیوع کرونا این قندانها جای خود را به قندهای بستهبندی شده دادهاند تا پروتکلهای بهداشتی تماموکمال رعایت شوند. رعایت نکات بهداشتی اهمیت زیادی برای علی باباییها دارد؛ بههمین دلیل روی همه میزها الکل و دستمال کاغذی بهچشم میخورد.
در این مطلب هر گوشه از اتاقهای جلسات علی بابا را با ذرهبین شرلوک هولمز بررسی کردیم تا چیزی از قلم نیفتد. علی باباییها برای مشورت باهم و انتخاب استراتژی جدیدی برای پیشرفت سوار این کشتیهای جذاب میشوند. این کشتی به شکلی طراحی شده تا مسافرانش را با خبرهای خوش و حال خوب به مقصد برساند.