آبشار خور

آبشار خور؛ بهشتی پنهان میان جاده چالوس و سولقان

شکوه رنگ‌ها و چلچراغ قندیل‌های یخی را در آبشار خور چالوس ببینید!

آبشار خور کرج که با اسم آبشار خور چالوس هم شناخته می‌شود یکی از جاهای دیدنی کرج است که برای سفر یک روزه و فرار از شلوغی شهر می‌تواند بهترین مقصد باشد.

خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که ما از کارهای روزمره و زندگی شهری خسته می‌شویم؛ اما زمان کافی برای سفر نداریم. به همین دلیل سفر به آبشار خور چالوس بهترین جا برای پناه بردن به دل طبیعت و ذخیره انرژی برای ادامه کار و زندگی است.

در این مطلب از مجله گردشگری علی بابا، همراه ما باشید تا با مقصد جذاب گردش‌های یک روزه تهرانی‌ها آشنا شویم.

آبشار خور کجاست؟
آبشار خور در ۱۷ کیلومتری جاده کرج چالوس، روستای خور است.
بهترین زمان بازدید از آبشار خور چه موقعی است؟
بهترین زمان بازدید از آبشار خور فصول بهار و تابستان است.
مسیر دسترسی به آبشار خور از تهران چطور است؟
به جاده قدیم چالوس بروید و ۱۷ کیلومتر پس از کرج، وارد جاده فرعی و روستای خور شوید. ماشین را پارک کرده و حدود ۳- الی ۴۰ دقیقه پیاده‌روی کنید تا به آبشار برسید.

مشخصات آبشار خور

آبشار خور با ۵۰ متر ارتفاع در اوایل جاده چالوس قرار دارد. این آبشار چهار فصل است و در تمام طول سال زیبایی منحصربه‌فرد خود را دارد. آبشار خور چالوس در پاییز جشن شکوه رنگ‌ها را می‌گیرد و در زمستان قندیل‌های درخشانش بازدیدکنندگان را با زیبایی جادو می‌کنند.

آبشار خور در جاده چالوس

عکس از: سایت Google maps

در فصل بهار درختان و گیاهان اطراف آبشار خور کرج با شکوفه‌های رنگی زیبا مزین می‎شوند. تابستان‌ها هم با طبیعت سرسبز و هوای خنک، آبشار خور به بهترین مقصد برای فرار از گرما تبدیل می‌شود. آبشار خور چالوس در ۱۷ کیلومتری شهر کرج قرار گرفته و بعد از رسیدن به روستای خور باید حدود نیم ساعت پیاده‌روی کنید تا به آبشار برسید.

آبشار خور

عکس از: سایت Google maps

در انتهای مسیر آبشار پر از درخت‌های سیب، گوجه سبز، زرد آلو، آلبالو و گیلاس است. جاذبه‌های دیدنی آبشار خور در مسیر شامل آبشارهایی با سایزهای مختلف مثل آبشار آب‌کمان، رودخانه‌ها، چشمه‌ها و گیاهان سرسبز است.

آبشار خور کجاست؟

آبشار خور در روستای خور چالوس با فاصله ۱۷ کیلومتری از کرج در جاده چالوس قرار دارد. روستای خور در دامنه غربی قله گندم چال (پهنه حصار یا پشته بند) از قله‌های مرکزی استان البرز، واقع است.

آبشار خور در واقع بین جاده چالوس و جاده سولقان پنهان شده و از شمال به شهرستانک، از غرب به جاده چالوس و روستای خور، از شرق به جاده سولقان و دهکده سنگان و از جنوب به منطقه وردآورد می‌رسد.

آبشار خور کجاست؟

عکس از: سایت Google maps

آب این آبشار حاصل آب شدن برف‌های ارتفاعات و جاری شدن آن از قله پهنه حصار به سمت پایین است.

لوکیشن آبشار خور روی گوگل‌مپ

خوب است بدانید:

در ایران چند روستای دیگر با نام خور داریم به همین دلیل دقت کنید که با آن‌ها اشتباه نگیرید. روستای خور هشتگرد که به اسم شهرک خور هم شناخته می‌شود از جاهای دیدنی کرج است. این روستا در شهرستان ساوجبلاغ و منطقه‌ای کوهستانی و سردسیر واقع است.

بهترین مسیر دسترسی

عکس از: سایت Neshanmap

همچنین، یک روستاهای خور در اصفهان و دیگری از توابع شهرستان خوسف در خراسان جنوبی است.

بهترین مسیر دسترسی به آبشار خور

بهترین مسیر دسترسی به آبشار خور از جاده چالوس و با خودرو شخصی است. اگرچه خودروهای آفرود بهترین گزینه هستند؛ اما با خودروهای معمولی هم می‌توانید برای بازدید از این آبشار بروید. مسیر دسترسی به آبشار از روستای خور است.

مسیر آبشار خور کرج

عکس از: سایت Google maps

سه کیلومتر مانده به سد امیرکبیر یا سد کرج باید وارد جاده فرعی خوزنکلا شوید. حدود ۳ کیلومتر آخر این جاده مالرو است و شیب زیادی دارد. به خاطر نامساعد بودن شرایط مسیر حتما قبل از سفر از وضعیت آب‌وهوا و شرایط جاده مطلع شوید. وقتی به انتهای جاده رسیدید باید ماشین را در روستا پارک کنید و پیاده تا آبشار بروید.

فاصله کرج تا آبشار خور

فاصله کرج تا آبشار خور با ماشین شخصی حدود ۲۰-۳۰ دقیقه و معادل با ۴۴ کیلومتر مسافت است.

فاصله کرج تا آبشار خور

عکس از: سایت Google maps

فاصله تهران تا آبشار خور

فاصله تهران تا آبشار خور با توجه به اینکه مبدا سفر شما از کدام منطقه است، فرق دارد. اما اگر به طور کلی و بدون در نظر گرفتن ترافیک، حدود ۵۰ دقیقه طول می‌کشد تا فاصله‌ی ۸۰ کیلومتری بین تهران تا آبشار را طی کنید.

فاصله چالوس تا آبشار خور

فاصله چالوس تا آبشار خور ۱۵۰ کیلومتر است و در شرایطی که جاده مساعد باشد و ترافیکی نباشد حدود ۲ ساعت می‌کشد.

فاصله چالوس تا آبشار خور

عکس از: سایت Neshanmap

دلیل نام‌گذاری آبشار خور

بعضی‌ها می‌گویند خور مخفف خورشید است و بعضی دیگر می‌گویند دلیل نام‌گذاری اسم خور به خاطر آب‌وهوای خوب آن است. چون روستای خور هوای خوبی دارد، قبلا به آن روستای خرداد و روستای خوب هم می‌گفتند که در طول زمان تبدیل به خور شده است.

آبشار خور چالوس

عکس از: مصطفی متقی‌نیا

بهترین زمان بازدید از آبشار خور

بهترین زمان بازدید از آبشار خور از نظر آب‌وهوایی و پرآب بودن آبشار و سرسبزی منطقه از اواسط بهار تا اواخر تابستان (مخصوصا اردیبهشت ماه) است.

فصول پاییز و زمستان مناسب طبیعت‌گردی نیست؛ مگر اینکه با بارش برف قصد اسکی کردن در پیست اسکی خور را داشته باشید. اما توجه داشته باشید که خیلی وقت‌ها با بارش برف جاده چالوس بسته می‌شود. به همین دلیل قبل از اینکه راه بیفتید، حتما وضعیت هوا را بررسی کنید و با راهداری تماس بگیرید تا از وضعیت جاده مطلع شوید.

آبشار خور هشتگرد

عکس از: سایت Google maps

جاهای دیدنی اطراف آبشار خور

جاهای دیدنی اطراف آبشار خور زیاد هستند. اما در نظر داشته باشید که برای دیدن تمام این جاذبه‌ها نیاز به زمان دارید و بازدید از آن‌ها مناسب سفر یک روزه نیست.

آبشار هفت چشمه

یکی از جاهای دیدنی اطراف آبشار خور چالوس، آبشار هفت چشمه است که در روستای ارنگه قرار دارد. این منطقه یکی از زیباترین و سرسبزترین مناطق جاده چالوس نزدیک به کرج است. قبل از رسیدن به آبشار هفت چشمه، در مسیر آبشارهای کوچکی را هم خواهید دید. برای رسیدن به آبشار هفت چشمه حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی دارید که در مسیر رودخانه است و مناظر زیبایی را می‌توانید ببینید.

آبشار هفت چشمه

عکس از: سایت Neshanmap

اسم آبشار از هفت چشمه‌ای گرفته شده است که در مسیر رفتن به آبشار مشاهده می‌کنید. فاصله این دو آبشار ۲۴ کیلومتر است و با ماشین شخصی حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

آبشار آدران (ارنگه)

آبشار آدران یا آبشار ارنگه یکی از جاهای دیدنی اطراف آبشار خور است که در مسیر آبشار هفت چشمه قرار دارد. برای رفتن به آبشار آدران یا آبشار ارنگه باید همان مسیر آبشار هفت چشمه را طی کنید. مسیر رسیدن به آبشار ارنگه از کنار رودخانه است و درختان بید، زالزالک و ازگیل زیادی از جمله درختان منطقه هستند.

آبشار آدران

عکس از: سایت Neshanmap

رستوران هفت چشمه، رستوران بزرگ دیپلمات و رستوران پامچال از رستوران خوب نزدیک به آبشار آدران هستند. همچنین، اگر به بازدید از آبشار آدران رفتید خالی از لطف نیست که جاهای دیدنی نزدیک به آبشار آدران مثل روستای ارنگه، گورستان تاریخی ارنگه، آبشار پیچ آدران و آبشار هفت چشمه را ببینید.

پیست اسکی خور

پیست اسکی خور نزدیک سد امیرکبیر یا همان سد کرج قرار دارد. این پیست با آمدن سوز و سرما سفیدپوش می‌شود و در فصل زمستان میزبان اسکی‌بازهای زیادی است. پیست اسکی خور دو مسیر ۱۸۵۰ متری و ۳۵۰ متری دارد.

پیست اسکی خور

عکس از: مصطفی متقی‌نیا

مسیر دسترسی به پیست اسکی خور از جاده کرج چالوس است. وقتی به کیلومتر ۱۵ برسید، یعنی قبل از سد کرج، بعد از اینکه تابلوی خوزنکلا را دیدید باید وارد جاده فرعی شوید. در جاده خوزنکلا تابلوی پیست اسکی خور مشخص است. این جاده کوهستانی است و مسیر رسیدن تا پیست اسکی خور حدود ۱۵ کیلومتر است.

امکانات پیست اسکی خور شامل رستوران، کافه، تله اسکی کابلی، اسنوموبیل، آموزش اسکی، کمپ قله، سرویس بهداشتی و امکاناتی از این قبیل است.

روستای خور

یکی دیگر از جاهای دیگر نزدیک آبشار خور، روستای خور است. اگر خواستید برای نصف روز هم که شده از گرمای تابستان و شلوغی شهر فرار کنید، روستای خور انتخابی خوب است. این روستا در استان البرز، از توابع بخش آسارای است که با فاصله ۱۷ کیلومتری از کرج و در جاده چالوس قرار دارد.

روستای خور

عکس از: سایت Neshanmap

آبشار و روستای سنگان سولقان

آبشار سنگان از جاهای دیدنی طبیعی اطراف آبشار خور است که به‌عنوان اولین اثر طبیعی تهران در سال ۹۸ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد. این آبشار در انتهای روستای سنگان و با فاصله حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب تهران قرار دارد. مسیر دسترسی به آبشار و روستای سنگان سولقان از تهران در میدان کوهسار، جاده سولقان، ۵۰ کیلومتر بعد از سولقان، سمت چپ خروجی سنگان است.

آبشار و روستای سنگان سولقان

عکس از: سایت Neshanmap

وقتی از سنگان پایین و سنگان باغدره عبور کنید، با سنگان بالا می‌رسید که نزدیک امامزاده قاسم قرار دارد. بقیه مسیر را باید به صورت پیاده طی کنید تا به آبشار برسید.

روستای وردیج و واریش

یکی از جاهای دیدنی نزدیک آبشار خور روستای وردیج و روستای واریش نام دارد که در محدوده منطقه ۲۲ تهران است. اگرچه این روستا بخش کن و سولقان محسوب می‌شود، اما چون در مسیر آزادراه تهران شمال است، در ابتدای سفر به جاده چالوس می‌توانید سری هم به اینجا بزنید. روستای وردیج و واریش کوهستانی هستند و هوای خنکی دارند.

روستای وردیج و واریش

عکس از: سایت Google maps

امکانات تفریحی آبشار خور

اگرچه که در روستا می‌توانید جاهای تاریخی را هم ببینید، اما در کل بیشتر گردشگران با هدف طبیعت‌گردی و لذت از مناظر زیبا و هوای پاک و خنک سفر می‌کنند. در اینجا می‌توانید کنار آبشار بنشینید، آتشی روشن کنید و بساط چای زغالی و کباب خوشمزه را به پا کنید.

امکانات تفریحی آبشار خور

عکس از: سایت Google maps

گوش دادن به صدای آب و آواز پرندگان درحالی‌که قطرات آب آبشار به همراه هوای خنک پوستتان را نوازش می‌کنند، از بهترین تراپی‌ها محسوب می‌شود. چند نمونه از امکانات تفریحی آبشار خور به ترتیب زیر هستند:

کمپینگ

اصلی‌ترین تفریحات آبشار خور کمپینگ است. بیشتر گردشگرانی که به این منطقه می‌آیند با تجهیزات کامل در اینجا چادر می‌زنند و حتی بعضی‌ها شب را همین‌جا می‌مانند. برای شب‌مانی باید از مساعد بودن آ‌ب‌وهوا اطمینان کامل داشته باشید و همچنین به صورت گروهی و با افرادی که تجربه طبیعت‌گردی دارند سفر کنید.

آبشار خور چالوس

عکس از: سایت Google maps

عکاسی

عکاسی امروزه برای خیلی‌ها به یکی از تفریحات اوقات فراغت تبدیل شده است. آبشار خور و دیدنی‌های اطراف آن سوژه‌هایی بسیار عالی برای عکاسی هستند. اگر عاشق عکاسی هستید باید از همین الان بدانید که گوشی و دوربین شما نیاز به شارژ صد درصدی دارد. همچنین، فراموش نکنید که باتری زاپاس دوربینتان و پاور بانک را همراه خود ببرید؛ چون بدون شک به آن‌ها نیاز پیدا خواهید کرد.

آبشار خور کرج

عکس از: سایت Google maps

طبیعت‌گردی

طبیعت‌گردی از تفریحات اصلی سفر به آبشار خور است. به همین دلیل در مرحله اول باید کفش مخصوص طبیعت‌گردی، لباس نخی، کوله‌پشتی، کلاه و عینک آفتابی تهیه کنید. قبل از سفر حتما وضعیت آب‌وهوا را بررسی کنید و درصورتی‌که احتمال بارندگی نبود به دل جاده بزنید. فراموش نکنید که حوله، لباس اضافه و دمپایی با خود ببرید تا اگر هوس آب‌تنی کردید لباس تمیز داشته باشید.

آبشار خور چالوس

عکس از: سایت Google maps

صخره‌نوردی

یکی از تفریحات آبشار خور صخره‌نوردی است. اما این تفریح مناسب افراد عادی نیست و صخره‌نوردان حرفه‌ای برای تجربه این تفریح به آبشار خور چالوس سفر می‌کنند. صخره‌نوردی در کنار آبشار خور کرج نیاز به تجهیزات حرفه‌ای و آمادگی بدنی دارد. به همین دلیل به افرادی که تجربه صخره‌نوردی ندارند پیشنهاد نمی‌شود.

صخره نوردی

عکس از: سایت Google maps

یخ‌نوردی

یکی از تفریحات پرطرفدار آبشار خور یخ‌نوردی است. البته یخ‌نوردی در آبشار خور چالوس از تفریحات ورزشکاران  متخصص یخ‌نورد است. در فصل زمستان آبشار یخ می‌زند و منظره زیبایی از قندیل‌های آب ایجاد می‌کند. یخ‌نوردان زمستان‌ها برای تجربه سفر تفریحی یک روزه و یخ‌نوردی به آبشار خور سفر می‌کنند.

آبشار خور یخ زده

عکس از: سایت Google maps

امکانات رفاهی آبشار خور

امکانات رفاهی آبشار خور در روستا قرار دارد و اطراف آبشار و در مسیر رسیدن به آبشار، هیچ امکاناتی فراهم نیست. می‌توانید در روستای خور در جاده چالوس غذای خود را میل کنید و بعد برای طبیعت‌گردی بروید.

به‌علاوه در روستای خور امکاناتی مثل سوپرمارکت، انواع مغازه‌های محلی، رستوران، مسجد و سایر امکانات رفاهی فراهم است.

امکانات آبشار خور کرج

عکس از: سایت Google maps

اما خب بیشتر مسافران برای تفریح یک روزه به آبشار خور چالوس می‌روند؛ به همین دلیل وسایل مورد نیاز برای پیک‌نیک را با خود می‌برند و غذا را هم همان‌جا آماده و نوش جان می‌کنند.

اقامت در آبشار خور

برای ماندن کنار آبشار خور هیچ اقامتگاهی وجود ندارد، اما می‌توانید در خانه‌های روستایی که بعضی از مردم محلی اجاره می‌دهند بمانید و یا کمپینگ را برای اقامت شبانه در آبشار خور انتخاب کنید.

آبشار خور کرج

عکس از: سایت Neshanmap

کمپینگ و شب‌مانی حوالی آبشار خور

برای کمپینگ و شب‌مانی در اطراف آبشار خور چالوس چادر، کیسه خواب، نور، چراغ قوه، لوازم روشن کردن آتش، آب و غذا همراه خود ببرید. حوالی آبشار خور هیچ سوپرمارکت، رستوران و یا چیز دیگری وجود ندارد و اگر چیزی نیاز داشتید باید به روستا بروید.

اقامتگاه‌های بومگردی روستای خور و کرج

اقامتگاه‌های بومگردی روستای خور زیاد نیستند و برای اجاره در سایت‌ها ثبت نشده‌اند. برای شب‌مانی در روستای خور چالوس می‌توانید در خانه‌های سنتی که روستاییان اجاره می‌دهند بمانید

بیشتر افرادی که از تهران یا کرج برای بازدید از آبشار خور چالوس سفر می‌کنند، شب را نمی‌مانند. ولی آن دسته که اهل طبیعت‌گردی هستند چادر زدن و شب‌مانی در طبیعت را ترجیح می‌دهند.

آبشار خور هشتگرد

عکس از: مصطفی متقی‌نیا

اگر از شهرهای دورتر برای بازدید از روستای خور چالوس سفر می‌کنید، بهترین انتخاب اقامتگاه‌های بومگردی چالوس یا مرزن آباد است. بهتر است از قبل به صورت آنلاین اقامتگاه مورد نظرتان را رزرو کنید تا هنگامی‌که آبشار خور را ترک می‌کنید خسته و سردرگم به دنبال اقامتگاه نباشید!

نزدیکترین اقامتگاه بومگردی به روستای خور چالوس کلبه حرمت و اقامتگاه بومگردی ارگ سنگی در جاده شمشک است.

آبشار خور کجاست؟

عکس از: سایت Google maps

چند نمونه از بهترین اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک روستای خور در مرزن آباد:

  • اقامتگاه بوم گردی عمو سلطان
  • اقامتگاه بوم گردی بابا نوروز
  • اقامتگاه بوم گردی سنگسی
  • اقامتگاه بوم گردی ناتر
  • خانه بومی آوای باران
  • کلبه سنتی نارگل

بهترین هتل‌های چالوس

  • مجتمع اقامتی کلبه‌های ساحلی پارسیان آزادی خزر چالوس
  • مجتمع اقامتی جهانگردی چالوس
  • هتل آپارتمان فلامینگو چالوس
  • هتل آپارتمان هیرکانی چالوس
  • هتل آپارتمان کوشال چالوس
  • هتل ساحلی نارین چالوس
  • هتل ونوس پلاس چالوس
  • هتل آزادی خزر چالوس
  • هتل کاخ امیران چالوس
  • هتل کوروش چالوس
  • هتل ملک چالوس
آبشار خور جاده چالوس

عکس از: سایت Neshanmap

توصیه‌هایی برای سفر به یادماندنی در آبشار خور

  • قبل از سفر به آبشار خور چالوس وضعیت آب‌وهوا را بررسی کنید؛ چون در هوای بارانی نمی‌توانید طبیعت‌گردی کنید و مسیری که باید پیاده طی کنید لغزنده و گِلی می‌شود.
  • صبح زود راه بیفتید تا بتوانید زمان کافی برای لذت بردن از تماشای طبیعت زیبای آبشار خور را داشته باشید.
  • فصل پاییز و زمستان برای سفر به آبشار خور و طبیعت‌گردی مناسب هر کسی نیست.
  • لباس اضافه، پاور بانک، عینک آفتابی، کلاه نقاب‌دار آفتابی و ضدآفتاب همراه خود ببرید.
  • دو ساعت قبل از تاریک شدن هوا به سمت ماشین برگردید.
  • سعی کنید بارتان سبک باشد و در کوله‌پشتی جا شود.
  • کفش مناسب پیاده‌روی و ضدآب بپوشید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.