روستای ایستا

روستای ایستا طالقان؛ ورود خانم‌ها ممنوع!

تا به حال راجع به روستایی عجیب نزدیکی طالقان چیزی شنیده‌اید؟ روستایی که جمعیت خیلی کمی دارد، اهالی از تکنولوژی دوری می‌کنند و ورود زنان به آن‌جا ممنوع است. روستای ایستا، همان روستای عجیب است که می‌خواهیم در این مطلب از مجله گردشگری علی بابا آن را به شما معرفی کنیم.

روستای ایستا طالقان یکی از جاهای دیدنی طالقان است. این روستا در نزدیکی طالقان و منطقه ساوجبلاغ در البرز قرار دارد. روستای ایستا در طالقان، گردشگران زیادی ندارد؛ گردشگران به علت فرهنگ روستاییان و موارد عجیبی که در مورد این روستا وجود دارد، معمولا از آن دوری می‌کنند.

اگر دوست دارید از راز این روستای عجیب سر در بیاورید، تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

دلیل معروفیت روستای ایستا چیست؟
روستای ایستا به دلیل فرهنگ و آداب‌ورسوم عجیب مردمانش معروف است؛ از جمله این فرهنگ می‌توان به دوری از تکنولوژی و مدرنیته اشاره کرد.
روستای ایستا کجاست؟
روستای ایستا نزدیک طالقان، در استان البرز قرار دارد.
آیا می‌توان از این روستا بازدید کرد؟
بله؛ اما اهالی دوست ندارند زن‌ها از روستایشان بازدید کنند.
دیدنی‌های نزدیک به روستای ایستا کدام است؟
قلعه ارژنگ، آبشار شله بن، آبشار کرکبود، روستای دیزان و دریاچه و سد طالقان از جاهای دیدنی نزدیک روستای ایستا هستند.

مشخصات روستای ایستا

روستای ایستا نزدیک طالقان است و جمعیت خیلی کمی دارد؛ جمعیت این روستا آن‌قدر کم است که شهرداری طالقان، ایستا را یک روستا نمی‌داند.

روستای ایستا

عکس از: سایت Bomgardiiran

روستای ایستا طالقان در منطقه خوش آب‌وهوایی قرار گرفته است. وجود رودخانه نزدیک روستا و خاک حاصلخیز، باعث شده تا روستا طبیعتی چشم‌نواز داشته باشد. پوشش گیاهی متنوع و انبوه منطقه بسیار دیدنی است. به لطف این پوشش گیاهی و سرسبزی منطقه، حیوانات مختلفی در نزدیکی روستای ایستا زندگی می‌کنند.

روستای ایستا

عکس از: سایت Instagram

با وجود داستان‌های این روستا و فرهنگ عجیب مردمش، گردشگران علاقه زیادی دارند تا سری به روستای ایستا بزنند. یکی از فرهنگ عجیب مردم این است که دوست ندارند زنان به روستایشان سر بزنند. همین مورد باعث شده تا بسیاری از گردشگران با وجود علاقه‌مندی، قید سفر به این روستا را بزنند.

روستای ایستا

عکس از: سایت tabnakbato

البته موارد عجیب و شنیدنی بیشتری درباره روستای ایستا در طالقان وجود دارد. در ادامه مراسم ازدواج، تحصیل و نوع زندگی و افکار مردم در این روستا را با هم بررسی خواهیم کرد. کمی جلوتر، از عجایب روستای ایستا بیشتر برایتان خواهیم گفت.

روستای ایستا

عکس از: سایت fararu

روستای ایستا کجاست؟

روستای ایستا در استان البرز، منطقه ساوجبلاغ، در نزدیکی طالقان قرار گرفته است. در جاده طالقان، بعد از آوانک کنار رودخانه تابلو و ورودی روستا را خواهید دید.

لوکیشن روستای ایستا روی گوگل‌مپ

روستای ایستا طالقان

عکس از: سایت Instagram

بهترین مسیر دسترسی به روستای ایستا

برای رسیدن به روستای ایستا، در هر کجای ایران که هستید خودتان را اول به کرج برسانید، بعد به سمت منطقه ساوجبلاغ حرکت کنید. بعد از آن وارد جاده طالقان شوید و آن‌قدر جلو بروید تا به ورودی روستای ایستا در طالقان برسید. این روستا با طالقان ۱۵ کیلومتر فاصله دارد. بعد از روستای آوانک و قبل از رسیدن به طالقان، می‌توانید ورودی روستای را ببینید.

روستای ایستا در طالقان

عکس از: سایت Beytoote

یادتان باشد با وسیله نقلیه وارد روستا نشوید. روستایی‌ها اصلا خوششان نمی‌آید.

فاصله تهران تا روستای ایستا

فاصله مرکز شهر تهران تا روستای ایستا، تقریبا ۱۲۰ کیلومتر است. شما با یک سفر کوتاه کمتر از دو ساعت به ایستا خواهید رسید. برای رسیدن به این روستا، می‌توانید از اتوبان همت بروید.

روستای ایستا در طالقان

عکس از: سایت Balad

عجایب روستای ایستا طالقان

رسیدیم به اصل موضوع، یعنی عجایب روستای ایستا طالقان. بیایید اول از حرف‌های شهردار طالقان شروع کنیم.

به گفته شهردار طالقان، ساکنان روستای ایستا ترک‌زبان هستند و مرجع تقلید آن‌ها، آیت‌الله تبریزی است. مرجع تقلید مردم این روستا، آیت‌الله تبریزی عقیده داشت باید از تکنولوژی دوری کرد.

روستای ایستا در طالقان

عکس از: سایت Youtube

به محض این‌که وارد روستا شوید، خودتان جو عجیب آن جامعه کوچک را احساس می‌کنید. هیچ اثری از وسایل نقلیه یا تکنولوژی‌های پیشرفته نیست، حتی برق در این روستا وجود ندارد، روستایی‌ها را کمتر می‌بینید و حتی اگر ببینید، زن یا کودکی بین آن‌ها مشاهده نمی‌شود.

روستای ایستا در طالقان

عکس از: سایت Instagram

از موارد عجیب دیگر در این روستا، می‌توان به نبود مراسم معمولی اشاره کرد. مراسم عروسی، تولد یا حتی عزاداری در این روستا برگزار نمی‌شود و مردم زیاد اهمیتی به این مراسم نمی‌دهند.

روستای ایستا

عکس از: سایت Moniban

ورود زنان به این روستا ممنوع اعلام نشده است؛ اما به محض این‌که زنی وارد روستا شود، روستایی‌ها او را نادیده می‌گیرند. گردشگرانی که به روستای ایستا سفر کردند، گفتند اگر مردی وارد روستا شود، مردم بسیار مهمان‌نواز هستند. اما اگر زنی وارد روستا شوند، مردم روی مهمان‌نواز خود را نشان نمی‌دهند.

روستای ایستا

عکس از: سایت Beytoote

البته جدا از مرد و زن، مردم روستای ایستا مخالف عکاسی هستند و اگر دوربین دست شما ببینند، به احتمال زیاد اجازه عکاسی یا فیلم‌برداری را به شما نمی‌دهند.

جالب است بدانید مردم روستا شناسنامه ندارند و شامل خدمات دولتی هم نمی‌شوند. طبق گفته‌ها، مردم حتی ماه رمضان و رویت ماه را هم خودشان تعیین می‌کنند و کاری به اعلام رسمی ندارند.

تحصیل در روستای ایستا

اگر در روستای ایستا قدم بزنید، متوجه می‌شوید هیچ مدرسه‌ای وجود ندارد. شاید با خودتان خیال کنید حتما کودکان برای تحصیل به روستاهای اطراف می‌روند؛ اما این نظریه درست نیست. در مکتب کوچکی درون روستا، به کودکان دروسی مثل محرمات فقهی، قرآن، خوش‌نویسی و اصول عقاید تدریس می‌شود؛ این روستا در مجموع بین ۱۸ الی ۲۰ کتاب بیشتر ندارد و به دنبال تهیه کتاب‌های بیشتر هم نیستند. تحصیل برای کودکان روستا به همین دروس و کتاب‌ها محدود می‌شود.

روستای ایستا

عکس از: سایت Isna

شغل و درآمد مردم روستای ایستا

شاید با تعاریفی که خواندید، فکر کنید مردم این روستا خیلی فقیر هستند و زندگی ساده‌ای دارند. جالب است بدانید مردم این روستا بسیار ثروتمند هستند. اصلیت این مردم تبریزی است و آن‌ها زمین‌های زیادی در تبریز داشتند؛ مردم با فروش آن زمین‌ها و کشاورزی، درآمد دارند. با کمک کشاورزی و دامداری، مردم هم درآمد دارند، هم مواد غذایی مورداستفاده خود را تهیه می‌کنند.

شغل و درآمد مردم روستای ایستا

عکس از: سایت Instagram

اگر بخواهیم به فرهنگ و زندگی مردم اشاره کنیم، باید از زنان روستا شروع کنیم. همان‌طور که اشاره کردیم، وقتی وارد روستا شوید اثری از زنان و کودکان نمی‌بینید؛ این مسئله به این دلیل است که زنان به ندرت از خانه خارج می‌شوند. آنان بیشتر وقت خود را به تربیت فرزندان و خانه‌داری می‌گذرانند و زیاد از خانه بیرون نمی‌روند.

شغل و درآمد مردم روستای ایستا

عکس از: سایت Instagram

البته فکر نکنید مردم روستای ایستا همیشه در خود روستا می‌مانند. مردم گاهی برای خرید پارچه، شیشه و وسایل موردنیازشان به شهر طالقان می‌روند. همچنین خودشان مهارت‌های آهنگری و نجاری را یاد می‌گیرند تا مجبور به کمک گرفتن از کسی نباشند.

شغل و درآمد مردم روستای ایستا

عکس از: سایت Instagram

اهالی روستا به افرادی که از خودشان نیستند و خارج از روستای ایستا زندگی می‌کنند، اهل بیرون می‌گویند. اهالی روستای ایستا در طالقان، هیچ ادعای مالکیتی روی اموال خودشان ندارند.

شغل و درآمد مردم روستای ایستا

عکس از: سایت X

به‌ عنوان آخرین مورد فرهنگی در این روستا، می‌توان به آزادی کودکان اشاره کرد. فرزندان اهالی روستا بعد از رسیدن به سن تکلیف، می‌توانند به شهر تبریز برگردند یا تصمیم بگیرند با خانواده خود در روستا زندگی کنند.

غذاهای محلی ایستا

یکی از نکات جالب در مورد روستای ایستا در طالقان، این است که مردم اصلا از مواد غذایی ناشناخته که نمی‌دانند چطور درست شده است، استفاده نمی‌کنند. لبنیات، از این دسته مواد غذایی است که مردم در روستا خودشان آن را درست می‌کنند. همچنین مردم فقط از گوشت حیوانات حلال نر استفاده می‌کنند.

روستای ایستا

عکس از: سایت Balad

نان محلی، خورشت‌های گیاهی یا خورشت‌های لبنی، انواع آش‌ها و غذاهای گوشتی محدود، غذاهایی است که مردم روستای ایستا مصرف می‌کنند.

ازدواج در روستای ایستا

ازدواج در روستای ایستا خیلی عجیب‌وغریب نیست؛ فقط مردم اعتقاد دارند فرزندانشان باید با یکی از اهالی خود روستا ازدواج کنند. مراسم خاص و بزرگی برای ازدواج برگزار نمی‌شود؛ تابه‌حال هیچ‌کس مراسم ازدواج اهالی روستای ایستا را ندیده است.

روستای ایستا

عکس از: سایت amlakeh-khanye-sabzeh-talegan

ایستا یعنی چه؟

وقتی به روستای ایستا فکر می‌کنید، انگار زمان در آن‌جا متوقف شده است؛ مردم در گذشته مانده‌اند و از آداب‌ورسوم قدیمی پیروی می‌کنند، از تکنولوژی دور مانده‌اند و علاقه‌ای به آشنایی با آن ندارند.

روستای ایستا

عکس از: سایت Namnak

این ایست و توقف در زمان، دقیقا همان دلیل نامگذاری روستای ایستا است. حسین عسگری، محققی بود که در مورد این روستا تحقیق کرد و کتابی در مورد آن نوشت؛ آقای عسگری اسم کتاب را «ایستا» گذاشت. از همان زمان این نام همه‌جا مطرح شد و مردم هم اسم ایستا را روی این روستا گذاشتند.

روستای ایستا

عکس از: سایت amlakeh-khanye-sabzeh-talegan

روستای ایستا نام‌های دیگری هم دارد. روستای اهل توقف، کوی منتظران، آخرالزمانی‌ها، انتظاریون و فانوس‌آباد، نام‌های دیگر روستای ایستا در طالقان هستند. اهالی، روستای خودشان را به نام کوی منتظران می‌شناسند. اهالی طالقان هم به این روستا، ترک‌آباد می‌گویند؛ چون مردمش همگی اهل تبریز هستند.

تاریخچه روستای ایستا

طبق گفته‌ها و تحقیقات، داستان روستای ایستا از سال ۱۳۶۶ شمسی شروع شد. در آن سال حدود ۱۰ الی ۱۵ خانواده از تبریز به تنکابن مهاجرت کردند. آن‌ها قصد داشتن تا روستایی جدا از بقیه مردم ایجاد کنند که همگی مقلد آیت‌الله تبریزی باشند. این خانواده‌ها سه سال در تنکابن ماندند؛ اما به دلیل ناسازگاری با آب‌وهوا، دوباره مهاجرت کردند.

تاریخچه روستای ایستا

عکس از: سایت Instagram

این بار در سال ۱۳۶۹، آن‌ها زمین‌هایی در نزدیکی طالقان خریدند و محل زندگی خود را مشخص کردند. این‌گونه بود که روستای ایستا تشکیل شد.

روستای ایستا

عکس از: سایت namnak

دیدنی‌های نزدیک به روستای ایستا

اگر سری به روستای ایستا زدید، حتما از دیدنی‌های نزدیک آن هم بازدید کنید. حیف است سفرتان را به این روستا محدود کنید و آرامش طبیعت در جاهای دیدنی اطراف را احساس نکنید. در این بخش از مطلب، جاهای دیدنی نزدیک روستای ایستا طالقان را به شما معرفی می‌کنیم.

– دریاچه و سد طالقان

دریاچه سد طالقان، یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های مصنوعی ایران است که تقریبا ۱۵ کیلومتر طول دارد. اگر دلتان طبیعت‌گردی، عکاسی و یک پیک‌نیک دل‌انگیز می‌خواهد، دست خانواده یا دوستانتان را بگیرید و به این دریاچه بروید.

دریاچه و سد طالقان

عکس از: سایت Balad

چشم‌انداز زیبای این دریاچه و رنگ زیبای آب هنگام غروب آفتاب، می‌تواند به یکی از زیباترین خاطرات شما تبدیل شود.

– آبشار کرکبود

اگر به طالقان یا اطراف آن سفر کرده باشید، احتمالا تعریف آبشار کرکبود را شنیده‌اید. این آبشار یکی از جاذبه‌های طبیعی نزدیک روستای ایستا است که دل بسیاری از گردشگران را برده است. صدای آب، چشم‌انداز زیبای محیط، صدای پرندگان و باد ملایمی که صورتتان را نوازش می‌کند، در کنار هم تجربه‌ای به‌یاد‌ماندنی برای شما می‌سازد.

آبشار کرکبود

عکس از: سایت Wikipedia

برای رسیدن به این آبشار باید به ۷۰۰ متری شمال روستای کرکبود بروید. با رفتن به این آبشار می‌توانید عکس‌های زیبایی از خودتان یا محیط بگیرید.

– روستای دیزان

روستای دیزان را می‌توانید در شهرستان طالقان پیدا کنید. این روستا به داشتن طبیعتی سرسبز و چشم‌نواز معروف است. تقریبا تمام گردشگرانی که عاشق طبیعت‌گردی هستند و به روستای ایستا می‌روند، سری هم به روستای دیزان می‌زنند. این روستا در ارتفاع ۲۲۲۶ متری از سطح دریا قرار گرفته و چشم‌اندازی خیره‌کننده دارد.

روستای دیزان

عکس از: سایت Google maps

– آبشار شله بن

آبشار شله بن، در ۱۰ کیلومتری طالقان، نزدیک روستای ایستا و غرب روستای بزج قرار گرفته است. آبشار شله بن فقط ۵ متر ارتفاع دارد؛ اما باز با همین ارتفاع کم، حجم آب زیادی دارد و زیبایی خاصی به طبیعت بخشیده است.

آبشار شله بن

عکس از: سایت yjc

با یک پیاده‌روی ۴۰ دقیقه‌ای از روستای بزج، می‌توانید به این آبشار برسید. اگر در بهار یا تابستان سری به آبشار شله بن بزنید که با یک تیر چند نشان خواهید زد؛ هم زیبایی بی‌نظیر آبشار را خواهید دید و هم حجم آب شگفت‌انگیزش را.

– ارژنگ قلعه

ارژنگ قلعه، آخرین موردی است که آن را به شما معرفی می‌کنیم. این قلعه نزدیک روستای ایستا، در شهرستان طالقان، در روستای میناوند ساخته شده است.

ارژنگ قلعه

عکس از: سایت Balad

ارژنگ قلعه در گذشته اهمیت زیادی داشت. این قلعه به دلیل موقعیت استراتژیک خود، نقش پررنگی در تاریخ بازی کرده است. ارژنگ قلعه در سال ۵۴۴ قمری به دست امیر کیا محمد بزرگ امید ساخته شده است. همچنین این قلعه یکی از قلعه‌های مهم در منطقه طالقان به شمار می‌رود.

ارژنگ قلعه

عکس از: سایت e118

این روزها بخش‌های زیادی از قلعه از بین رفته است؛ اما هنوز هم آثاری از معماری جالب و استراتژیک این قلعه دیده می‌شود. می‌توانید با بازدید از این قلعه، برای ساعتی به قلب تاریخ سفر کنید.

اقامت در روستای ایستا

رک و پوست‌کنده بگوییم، اقامت در روستای ایستا ممکن نیست. به گفته یکی از اهالی، دو تا از خانه‌های روستا خالی است؛ اما اهالی روستا تمایلی ندارند اجازه ورود کسی به آن را بدهند. همچنین هیچ مسافرخانه یا اقامتگاهی در روستا وجود ندارد. اگر دوست دارید نزدیک روستای ایستا اقامت داشته باشید، باید به طالقان یا روستاهای اطراف سری بزنید.

روستای ایستا

عکس از: سایت Instagram

توصیه‌هایی برای سفر به‌یادماندنی به روستای ایستا

یادتان باشد برای بازدید کوتاهی به روستای ایستا بروید و تمام لوازم ضروری سفر را همراه خودتان ببرید. با خودرو وارد روستا نشوید، از روستا و اهالی آن عکاسی یا فیلم‌برداری نکنید و در نهایت مزاحم اهالی نشوید. 

اگر سری به این روستا زدید یا خاطره‌ای از این روستا دارید، خوشحال می‌شویم کامنت ارزشمندتان را زیر این مطلب ببینیم. سفر به سلامت.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 دیدگاه

  1. علی می‌گوید

    سلام من به تمامی دوستان و آشنایان که اصالتا طالقانی هستند باورش سخت است هر چیزی که نوشتید من دلم برای آرامش عاطفی و روانی و جسمی و روحی و ذهنی وچه خواب و بیداری غریبه ها بایستی دوری کنند.من اصالتا اهل طالقان هستم وقتی پدرم و مادرم و برادرانم از دست دادم چند سال است مدام به خودم درگیرم چرا نروم طالقان من فقط یک شب سال ۶۶وطن پدری خوابیدم انگار بهشت خوابیدم پدرم مکتب درس خواند قرآن سواد و مادرم قرآن سواد باورش سخته ولی من جز حسرت چیزی نمونده وداع پدر ۵۳سرم کشید همش هفت سال داشتم عضو کوچکی از خانواده هستم.خدایا چه کنم فرزندانم مخالف رفتن و همش به فرزندان خود میگیم یک شب خوابیدم خانه پدر جدی تو تمام عمرم خواب راحتی نداشتم جز همان یک شب زمستان سال ۶۶ خواب بهشتی.ای کاش میشد محل پدری ازدواج میکردم ولی الان برم زنم فوراً میگه پس برای ارثیه میری به او میگم همه ارثیه پدری گرفتن ولی من میخوام بروم هر روستای طالقان باشد هرجای طالقان خاک رویش میخوابم تنها شهرستان طالقان باشه.چکنم پدر و مادر.روحتان شاد دست پدر و دعا مادرم دیوانه وار واصلان مال دنیا ارزشی ندارد جز خوابیدم در شهرستان طالقان روح و روان و جسمم جوان خواهد شد.طالقان دیوانه تو تو قلبم میتپد پدر بزرگ و مادربزرگ روحتان شاد.

  2. امیر می‌گوید

    یکم دیگه بگذره با این وضعیت باید برم ترکی یاد بگیرم برم اونجا زندگی کنم الباقی عمرمو روزها میرم شکار شب ها میام کنار زنی که اصلا از خونه بیرون نرفته ده بیست تا بچه راستی اگه انقد مقلد اسلامی هستن اجازه دارم چهار تا زن همزمان بگیرم دیگه حتما دارم مکه میتونند جلوی حلال خدا بگن نه!

  3. saeeb می‌گوید

    ادرس ایستا اشتباه وارد شد ،یا همون ترک ابادی ها ،ایستا دقیقا وسط طالقان هستش تقریبا یک کیلوتر بعد از مرکز شهر طالقان ک بهش میگن شهرک

  4. ابوطالب ذوقی می‌گوید

    سلام در مورد روستای آردکان زادگاه عزیز ونگار دو یار عاشق که بهم نرسیدند

  5. عجب می‌گوید

    از این دست افراد تو اکثر نقاط دنیا هست :/ تو آمریکا و اروپا هم افرادی هستند که اینجوری فک میکنن نباث از تکنولوژی استفاده کنن