دیگر نمیتوانم این مسئله را نگویم. چرا وقتی صحبت از کویر که میشود، همه اول میروند سراغ کویر مرنجاب و کویر مصر و کلوت شهداد و…؟ چرا سرِ کویر ابوزید آباد بیکلاه مانده است؟ من این مطلب را برای حفظ کلاه این کویر دوستداشتنی نوشتهام. کویر ابوزیدآباد چیزی از کویرهای معروف ایران کم ندارد که هیچ، پر از دیدنیها و تفریحات مختلف است و وقتش رسیده یک نفر این را به همه بگوید.
نزدیکی کویر ابوزیدآباد به چند شهر مهم، جاذبههای گردشگری و تاریخی این منطقه و از همه مهمتر زیبایی و ابهت این کویر جزو دلایلی است که ابوزیدآباد را به یکی از گزینههای کلیدی در کویرگردی و بازدید از جاهای دیدنی کاشان تبدیل کرده است. در این مقاله از مجله گردشگری علیبابا شما را با پیچوخم کویر ابوزید آباد آشنا خواهم کرد.
کمی درباره آبوهوا و دسترسی به آن از شهرهای مختلف صحبت میکنم و بعد به تفریحات کویری و معرفی جاهای دیدنی ابوزیدآباد میرسم. در آخر هم لیستی از وسایل ضروری برای سفر به کویر آماده کردهام تا راحتتر و سریعتر کولهتان را آماده کنید.
کویر ابوزیدآباد کجاست؟
جاذبه های کویر ابوزیدآباد چیست؟
بهترین زمان سفر به کویر ابوزیدآباد چیست؟
فاصله تهران تا کویر ابوزیدآباد چقدر است؟
معرفی کویر ابوزید آباد
کویر ابوزید آباد بخشی از بیابان بزرگ بند ریگ است که در شمال ابوزیدآباد و شمال شرقی کاشان در فاصله ۳۸کیلومتری آن قرار گرفته است. این منطقه یکی از جاهای دیدنی کاشان است که به خاطر دسترسی مناسبش به شهرهای مهمی از جمله تهران، اصفهان، کاشان و اراک، تبدیل به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شده است.
کویر ابوزید آباد که در گویش محلی با نام بیزُوُی (BIZOVOY) خوانده میشود، آثار تاریخی و دیدنیهای بسیار زیادی دارد. از جمله جاهای دیدنی این کویر میتوان به قلعه کرشاهی، کاروانسرای صفوی و… اشاره کرد.
این کویر اقامتگاههای مختلفی برای گردشگران دارد، شما میتوانید از هتل، کاروانسرا و خانههای سنتی در روستاهای اطراف برای اقامت استفاده کنید. این کویر دنج و آرام، مبدا گویشهای کهن ایرانیان است که در یکجا جمع شده است. گردشگران زیادی در سالهای اخیر این کویر را پس از کویر مرنجاب و کویر مصر، هدف گردشگری خود قرار دادهاند.
پوشش گیاهی و جانوری این منطقه کویری چگونه است؟
کویر ابوزید آباد به خاطر موقعیتی که نسبت به سفره آبهای زیرزمینی دارد، پوشش گیاهی و متناسب با آن و گونههای جانوری خاص دارد. حیواناتی مانند شاهین، خرگوش، عقاب، روباه شنی، شغال، گرگ جرد، هوبره، پامسواکی، انواع آگاما و مار و… اینجا زندگی میکنند.
تفریحات کویر ابوزید آباد را قبل از سفر، خوب بشناسید
شاید در نگاه اول، تفریحاتی که به شما معرفی میکنم زیادی ساده به نظر برسد اما واقعیت این است که همین چند تفریح به ظاهر ساده، در دل کویر چنان تجربه لذتبخشی است که هیچجای دیگری مشابهاش را تجربه نخواهید کرد، به من اعتماد کنید!
پابرهنه در کویر
اولین بار که رفته بودم کویر، وقتی از مینیبوس پیاده شدیم همه بلافاصله کفشهایشان را از پا کندند و بهسمت تپههای شنی دویدند. من که نمیدانستم ماجرا از چه قرار است همین کار را کردم…تا خودتان پابرهنه در کویر قدم نزنید باور نمیکنید اما بهجرءت میتوانم بگویم که پابرهنه قدمزدن در کویر یکی از بهترین اتفاقاتی است که در زندگیام تجربه کردهام.
سکوت محض، تا چشم کار میکند آسمان آبی و تپههای شنی…با هر قدم، پا در شن فرو میرود و خنکای لایههای زیرین از شن، کف پاهایتان را قلقلک میدهد. این تفریح را در کویر ابوزید آباد فراموش نکنید و الکی به کفشهایتان نچسبید.
عکاسی در کویر ابوزید آباد
به شخصه فکر میکنم عکاسی بیشازحد در سفر باعث میشود تصاویر زنده را با دقت و دل سیری تماشا نکنیم…اما طبیعتا عکاسی بخش جداییناپذیر سفر و طبیعتگردی است؛ زیبایی کویر ابوزید آباد هم از این قاعده مستثنا نیست.
در سفر به کویر ابوزید آباد آنقدر مناظر و لحظههای قشنگی به چشمتان میخورد که فقط باید یک دوربین عکاسی به ثبت دائمی لحظهها بپردازد. حیف است که تا کویر بروید اما از قاب بینهایت غروب خورشید در عمق کویر عکسی نداشته باشید.
آفرود در تپههای شنی
اگر با ماشین شاسیبلند یا مناسب آفرود دارید بهتر است حتما آفرود در رملهای شنی کویر ابوزید آباد را در برنامه سفرتان قرار دهید. اگر هم ماشین مناسب ندارید جای نگرانی نیست، در نزدیکی کاروانسرای صفوی معمولا افرادی هستند که با مبلغ کمی شما را سوار ماشین آفرود کرده و لحظات بسیار هیجانانگیزی برایتان رقم میزنند. اهل ماجراجویی و هیجانید؟ رانندگی با سرعت زیاد، در بالا و پایینهای کویر حسابی حالتان را جا میآورد. کمربندتان را سفت ببندید و آماده جیغزدن باشید!
چهارچرخ
موتورهای چهارچرخ یکی دیگر از تفریحات در کویر ابوزید آباد است. شما میتوانید پشت فرمان یک موتور بزرگ اجارهای چهارچرخ بنشینید و خودتان با هر سرعتی که دلتان خواست از تپههای شنی بالا بروید. رانندگی با موتور چهارچرخ کار سختی نیست اما طبیعتا برای افراد آماتور خطرناک است و نیاز به دقت بیشتری دارد.
تماشای آسمان شب
صبح کویر یک طرف، شبهای کویر یک طرف. همه از شبهای کویر تعریف میکنند و الحق که چیزی جز حقیقت نیست. اگر به کویر ابوزید آباد سفر میکنید بهتر است برنامه خود را جوری بچینید که حداقل یک شب را در کویر و به تماشای آسمان پرستاره اختصاص دهید.
شبها برخلاف روز، هوا سرد میشود و روشنکردن آتش و دور هم نشستن دلتان را باز میکند. ترکیب سکوت مطلق و آسمان با ستارههای چشمکزن، چیزی است که بعد از برگشت از سفر تا مدتها در خوابهایتان خواهید دید.
شترسواری
مردم محلی منطقه در کویر ابوزید آباد شترهایشان را به گردشگران کرایه میدهند. اگر دل و جرئتش را دارید، میتوانید شترسواری را هم در این سفر امتحان کنید. سواری خیلی کار سختی نیست و مردم بومی کاملا شما را راهنمایی میکنند و همراهتان هستند تا مشکلی ایجاد نشود.
جاذبه های کویر ابوزید آباد
کویر ابوزید آباد به خاطر جاذبههای گردشگری زیادی که دارد، تبدیل به یکی مهمترین جاهای دیدنی کاشان شده است. این کویر فقط یک کویر ساده نیست و در دل خود دریایی از تاریخ هزارانساله ایران را جا داده است. بنابراین بهتر است بهجای حرفوحدیث از کویر، جاذبه های کویر ابوزید آباد را بهصورت خلاصه به شما معرفی کنم:
سیازگه، تپههای شنی معروف
سیازگه کویری در شمال ابوزیدآباد است. این کویر به خاطر تپههای شنی زیبایش با چشماندازهای دیدنی معروف است. گاهی اوقات هم در تپههای شنی مسابقات شترسواری برگزار میشود. کویر سیازگه نسبت به سایر بخشهای کویری کمتر شناخته شده است برای همین هم محیطی دنج و آرام برای دوستداران طبیعت است. این کویر از دور به رنگ سیاه دیده میشود، به همین خاطر هم اسمش شده سیازگه به معنی ریگ سیاه.
این منطقه پوشش گیاهی خاص خود را دارد و رملهای زیبای آن فرصتی است برای شبنشینیهای کویری، پیادهرویهای پابرهنه و گپوگفتهای دوستانه.
قلعه کرشاهی، دومین بنای بزرگ خشتی ایران
قلعه کرشاهی اسم عجیبی دارد. شاید بهتر باشد اول درباره اسم آن صحبت کنم. این قلعه در گذشته با نام «گهر شاهی» یا «قلعه دزدها» و در بین محلیها با نام «قلعه کَر» شناخته میشد. اطلاعات دقیقی درباره علت نامگذاری آن وجود ندارد اما میتوان یکی از علل آن را سردار حسین کاشی دانست.
این قلعه در زمان قدیم متعلق به سردار حسین کاشی، یکی از راهزنان و یاغیان دوران رضا شاه بوده است. از طرفی از اسم (کاریز شاهی) هم برای اشاره به این قلعه استفاده میشده که به معنی قنات منسوب به شاه بوده است.
از اسم پرماجرای قلعه که بگذریم، میرسیم به معماری بومی و تدافعی این قلعه در دل کویر. قلعه کرشاهی، قلعهای به مساحت ۴۰۰۰مترمربع است که در دوران پیش از اسلام ساخته شده است و بعد از ارگ بم، دومین بنای بزرگ خشتی ایران محسوب میشود.
قلعه حیاط بسیار بزرگی دارد که در میان آن حوض بزرگ پرآبی وجود داشته است؛ دسترسی همیشگی این قلعه به سفره آبهای زیرزمینی باعث میشد که این حوض همیشه پرآب باشد؛ معماری بومی که صحبتش بود همین دسترسی دائمی به آب در دل کویر است.
هر ۱۰متر در اطراف قلعه برجهای بلندی بالا رفته است تا امنیت بنا را در ناامنیها حفظ کند. قلعه کرشاهی جمعا ۱۷ اتاق دارد که ۴ تای آن اتاقهای زمستانی، ۱۰ تای آن اتاق تابستانی و بقیه اتاق غلامان بوده است.
جالب است بدانید که دورتادور قلعه کرشاهی دیوارهای بلند و مابین دیوار و قلعه، خندقی به عمق ۵متر کنده شده است تا جلوی دشمنانی که قصد حمله داشتند بگیرد. اگر حالا از این قلعه بازدید کنید، شاهد آثار توپ بهجامانده روی دیوارههای آن خواهید بود.
کوه یخاب
کوه یخاب، کوهی با ارتفاع ۱۸۰۰متر در شمال قلعه کرشاهی است که یکی از جاذبههای دیدنی کویر ابوزید آباد است. نام یخاب از اسم چشمهای در ارتفاعات این کوه انتخاب شده است. این کوه محل مناسبی برای صعود کوهنوردان منطقه است.
علاوه بر کوه یخاب، این منطقه بخشی با عنوان پناهگاه حیات وحش یخاب دارد که از سال ۱۳۹۲ هجری شمسی، به منطقه شکار ممنوع تبدیل شده است. این منطقه ترکیبی از دشت، بیابان، کویر، تپههای ماهوری با پوشش گیاهی خاص و منابع آبی فراوان است که حیوانات نادری مثل یوزپلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه شنی، پرندگان شکاری و… در آن زندگی میکنند.
منطقه چاه عروس در کویر ابوزید آباد
منطقه چاه عروس یکی از بکرترین بخشهای کویر ابوزید آباد است. این منطقه زیباست و با مجموعهای از تپههای ماسهای زیباتر شده است. ساختار منطقه چاه عروس طوری است که بهراحتی با کندن گودال به آب شیرین میرسید. همیشه تصورمان از مناطق کویری بیآبی و خشکسالی است اما آبهای زیرزمینی بازی را عوض میکنند؛ در دل کویر میتوان نخلستان یا مزرعه هندوانهای دید که بدون آبیاری و بهصورت دیم سبز شده است!
علت انتخاب این اسم برای منطقه ماجرای جالبی دارد. در گذشته یکی از ایلهای بختیاری عروس زیبایی داشته که این عروس دو خواهان پروپاقرص داشته است. یکی از خواستگارها شرط میگذارد که هر خواستگار چاه آبی بکند و هرکسی به آب شیرین برسد، عروس به عقد او دربیاید؛ این شد که اسم این منطقه شد چاه عروس!
روستای ابیانه
روستای ابیانه، روستایی سرسبز و خوشآبوهوا از توابع نطنز اصفهان است که در نزدیکی کویر ابوزید آباد قرار گرفته است. اگر در سفر خود زمان بیشتری دارید، به شما پیشنهاد میکنم بازدید از این روستای تاریخی را از قلم نیندازید. این روستا با معماری بومی و بناهای تاریخی متنوعی که دارد، شهرت زیادی بین گردشگران پیدا کرده است و بهعنوان آثار ملی کشور ثبت شده است.
پیشینه روستای ابیانه را تا ۱۵۰۰ سال گذشته تخمین میزنند، زیرا آثار تاریخی این روستا متعلق به دورههای مختلف تاریخی ساسانیان، سلجوقی، صفوی و قاجار است. ازجمله جاهای دیدنی روستای ابیانه میتوان به آتشکده معروف ابیانه، قلعه پال، قلعه هرده، قلعه پاله، زیارتگاه هینزا، زیارتگاه شاه یحیی و شاهزاده عیسی، مساجد جامع، پزرله، یوسمون، موزه مردمشناسی، قبرستان قدیمی ابیانه و… اشاره کرد.
شهر زیرزمینی نوشآباد (اویی)
شهر زیرزمینی نوشآباد یکی از جاذبه های دیدنی کویر ابوزید آباد است که خیلیها آن را به اسم شهر زیرزمینی اوئی یا اویی میشناسند. این شهر زیرزمینی، گنجینهای تاریخی از ۱۵۰۰ سال گذشته است که در عمق زمین ساخته شده است.
این شهر مجموعهای از دالانهای تودرتو و متراکم با اتاقها و کانالهای کوچک و بزرگ است که در سه طبقه ساخته شده است. همینجا چند لحظه صبر کنید و به عمق ماجرا فکر کنید؛ مجموعهای سه طبقه آن هم در عمق ۱۸متری زمین!
شهر زیرزمینی اویی در واقع بزرگترین مجموعه دستکند زیرزمینی است که با هدف حفظ جان و مال مردم در اوقات ناامنی بهعنوان پناهگاه ساخته شد و از دوره ساسانیان تا صفوی کاربری یکسانی داشت. این شهر عجیبوغریب در سال ۱۳۸۵ هجری شمسی به صورت کاملا اتفاقی توسط شخصی که میخواست در منزل خود چاه حفر کند کشف شد و بهخاطر معماری پیچیده و شگفتیهایی که در چنته داشت خیلی فوری در فهرست آثار ملی کشور جای گرفت.
ورودی شهر زیرزمینی به خاطر ماهیت دفاعی و نظامی که داشت خیلی در دسترس نیست اما وقتی وارد دالانهای شهر میشوید، ارتفاع همه قسمتها بهجز ورودی همقد یک انسان معمولی (حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰سانتیمتر) است.
کنارههای دیوارها سکوهایی برای نشستن دارد و در اتاقها طاقچه هم به چشم میخورد. سراسر دیوارهای شهر جای پیهسوز برای تامین روشنایی دیده میشود. ساختار کلی شهر به شکلی است که مهاجمان و دشمنان بهراحتی امکان دسترسی به شهر و مردم آن را نداشته باشند.
احتمالا برای شما هم سوال است که آن همه آدم وقتی در این عمق از زمین بودند چطور نفس میکشیدند! تهویه منحصربهفرد این شهر زیرزمینی یکی دیگر از ویژگیهای عجیب آن است؛ کانالهایی در طبقه اول به سطح زمین دسترسی دارد که شرایط مناسب برای گردش جریان هوا را در تمام طبقات فراهم میکنند.
بازدید از این شهر تاریخی همهروزه بهجز ایام سوگواری برای گردشگران ایرانی و خارجی امکانپذیر است و همواره راهنمایی برای توضیح قصههایی که در این شهر گذاشته در این محل وجود دارد.
کاروانسرای دیدنی صفوی
این کاروانسرا اسمهای مختلفی برای خودش دارد، بعضیها به آن کاروانسرای صفوی میگویند، بعضیها هم کاروانسرای عباسی ابوزیدآباد؛ حتی اخیرا بعد از مرمتها و بازسازی صورتگرفته درهای خود را تحت اسم هتل ابروز به روی گردشگران گشوده است. این کاروانسرا بنایی ۴۰۰ساله است که که در دوران صفوی ساخته شد و به خاطر معماری و ویژگیهای منحصربهفردش در فهرست آثار ملی ایران جای گرفته است.
این کاروانسرا بهعنوان محلی برای استراحت کاروانها و مرکبهای مردم ساخته شد؛ افراد زیادی از یزد، اصفهان و شهرهای اطراف در مسیر خود از کویر ابوزید آباد میگذشتند و با شتر و باروبنه خود در این محل اتراق میکردند.
کاروانسرای عباسی ابوزیدآباد در طول سالیان پناهگاه مسافران زیادی بوده و خواهد بود؛ از فعل (خواهد بود) استفاده میکنم چون این بنای تاریخی هنوز هم با همان کارکرد سابق باقی مانده و پذیرای مهمانان خود است.
کاروانسرای صفوی کویر ابوزید آباد چه شکلی است؟
کاروانسرای صفوی بنایی قدیمی در میان کویر ابوزید آباد است که مرکز آن حیاط بسیار بزرگی با یک حوض آب لاجوردی است. دورتادور حیاط اتاقهای کاروانسرا است؛ این بنا ۲۹ اتاق با ظرفیتهای مختلف دارد که همگی در طول سالهای اخیر مرمت شده است.
طی فرایند بازسازی نهایت تلاش مرمتگران، حفظ اصالت کاروانسرا بوده است، به همین خاطر اتاقها با گلیم و فرشهای دستبافت رنگارنگ و رختخواب سنتی با الیاف طبیعی تکمیل شده و خبری از اینترنت، رادیو یا تلویزیون هم نیست!
پنجرههای چوبی با شیشههای رنگی اتاقها آنقدر قشنگاند که نمیتوان از آنها چشم برداشت. اگر صدای خنده و صحبت مسافران را با صدای آب فواره کوچک حوض ترکیب کنیم، ملودی فضایی گرم و صمیمی به گوشتان خواهد خورد.
اطراف حیاط، دور حوض تختهای چوبی چیدهاند برای خوشوبش و استراحت مسافران. شبهای کاروانسرا با نورپردازی قشنگی که دارد بسیار دیدنی است و آن را تبدیل به محلی دنج و امن برای خوشگذرانی کرده است.
در کنار فضای اقامتی، کاروانسرای صفوی یک رستوران سنتی با ظرفیت ۵۰۰ نفر دارد که هر روز با غذاهای متنوع خانگی، دوغ محلی، نان هیزمی در ظروف سفالی پذیرای گردشگران خارجی و ایرانی است. برای اطلاع از قیمت رزرو اتاقها و جزییات بیشتر میتوانید به سایت رسمی کاروانسرا مراجعه کنید.
اگر قصد اقامت در کاروانسرا را نداشته باشید میتوانید از آن فقط به عنوان بنایی تاریخی دیدن کنید؛ برای این کار باید بلیط ورودی تهیه کنید. امکان بازدید از از کاروانسرای عباسی در دل کویر ابوزید آباد هر روز بهجز ساعت ۱۱ تا ۳ بعدازظهر پنجشنبهها و جمعهها امکانپذیر است.
بهترین زمان سفر به کویر چه وقت است؟
همه کویرها به داشتن روزهای گرم و شبهای سرد مشهورند، اما میزان سرما و گرمای روزانه هم به فصل بستگی دارد؛ کویر ابوزید آباد هم از این قاعده مستثنا نیست. بهترین زمان برای سفر به کویر ابوزید آباد فصل پاییز، زمستان و نهایتا اوایل بهار است. در فصلهای سرد سال حرارت و خشکی هوا کمتر خواهد بود و اقامت در کویر برای گردشگران راحتتر است.
بهترین زمان روز برای کویرنوردی و کویرگردی هم از ابتدای روز تا غروب آفتاب است. بهتر است بعد از غروب آفتاب خودتان را به کاروانسرا یا محل کمپ برسانید، یک دست لباس حسابی گرم بپوشید تا از سرمای شبانه کویر در امان بمانید. اکثر تورهای گردشگری در نیمه سرد سال برگزار میشود و کویر ابوزید آباد در این مواقع نسبت به فصلهای دیگر سال شلوغتر است.
کویر ابوزید آباد کجاست؟
استان اصفهان، ۳۰ کیلومتری شرق کاشان، کویر ابوزیدآباد
کویر ابوزیدآباد روی گوگل مپ
مسیر دسترسی به کویر ابوزید آباد
یکی از ویژگیهای مهم کویر ابوزید آباد دسترسی خوب و راحت آن به شهرهای مهم اطرافش است. فاصله نسبتا نزدیک این کویر به چهار شهر تهران، اراک، اصفهان و کاشان، شرایط مناسبی برای گردشگران فراهم کرده تا در مدتزمان کوتاهی امکان گشتوگذار در تپههای شنی و زیبای ابوزیدآباد را داشته باشند.
در این بخش درباره فاصله هر کدام از این شهرها با کویر توضیح کوتاهی میدهم تا خودتان مسیر مناسبتان را انتخاب کنید:
فاصله تهران تا کویر ابوزیدآباد: مسافت بین تهران تا کویر ابوزید آباد حدود ۲۷۰کیلومتر است که یک سفر ۳-۴ ساعته محسوب میشود. برای رسیدن به کویر باید از اتوبان تهران- قم استفاده کنید و خودتان را به کاشان برسانید سپس بقیه مسیر را بهسمت کویر طی کنید. برای راحتی بیشتر حتما از تابلوهای راهنما و لوکیشن کویر ابوزید آباد روی نقشه کمک بگیرید.
فاصله اراک به کویر ابوزیدآباد: سفر از اراک به کویر ابوزید آباد از سه مسیر مختلف امکانپذیر است اما بهطور کلی میانگین زمان سفر با ماشین شخصی و با انتخاب هرکدام از مسیرها بین ۳ تا ۴ ساعت است.
فاصله اصفهان تا کویر ابوزیدآباد: فاصله اصفهان تا کویر ابوزید آباد بین ۲ تا ۳ است و برای رسیدن به کویر سه مسیر محتلف وجود دارد.
فاصله کاشان تا کویر ابوزیدآباد: مسیر کاشان تا کویر ابوزید آباد حدود ۳۸کیلومتر است که طیکردن آن با ماشین شخصی حدودا ۴۰ دقیقه زمان میبرد.
در سفر به کویر ابوزید آباد چه وسایلی با خود ببریم؟
سفر به کویر راه و رسم خاص خودش را دارد. اگر اهل ماجراجویی باشید، خوب میدانید که برای کمپزدن در دل طبیعت باید لوازم خاصی همراه داشته باشید تا به مشکل نخورید. در ادامه لیست کاملی از لوازم ضروری برای سفر به کویر و کمپ برای شما آوردهام تا کوله خود را بیدردسر آماده کنید.
کفش مناسب پیادهروی (ترجیحا ساق بلند که پایتان پیچ نخورد) | کلاه آفتابگیر | عینک آفتابی | ضدآفتاب درست و حسابی |
قطبنما | کولهپشتی مناسب | بادگیر | فندک |
لوازم کمکهای اولیه | پاور بانک | پتو سفری | کیسه خواب |
دوربین عکاسی | داروهای شخصی و ضروری | خوراکی و تنقلات | آب آشامیدنی |
کرم دفعه حشرات | پول نقد | چادر در صورت کمپ | لباس گرم برای شب |
بهجز لیست بالا، مهم است که چند نکته کلیدی در سفر خود به کویر ابوزید آباد در نظر داشته باشید:
- سفر به کویر ابوزید آباد نیاز به هیچگونه مجوزی ندارد.
- برای سفر خود حتما راهنما همراه داشته باشید تا در مسیر گم نشوید. (لطفا این توصیه را جدی بگیرید!)
- برای حفاظت از طبیعت کیسه زباله همراه داشته باشید.
- درصورتیکه برای سفر از ماشین شخصی استفاده میکنید، از قبل آن را به یک تعمیرکار نشان دهید تا در راه مشکلی ایجاد نشود.
تولد حقیقی روح و قلب
اریک امانوئل اشمیت نویسندهای فرانسوی است که طی حادثهای در کویری و صحرای هوگار گم شد که حدود ۳۰۰کیلومتر با نزدیکترین آبادی فاصله داشت. او درباره این تجربه خود همواره میگوید که من در سال ۱۹۶۰ جسمم به دنیا آمد و در صحرای هوگار بود که روح و قلبم به دنیا آمد.
فارغ از شرایط اشمیت یا هر اتفاقی که برایش افتاده است، فکر میکنم که حقیقتا کویر جایی برای تولد دوباره روح و قلب است. برای همین هم از شما دعوت میکنم تا کویر ابوزید آباد را در برنامه سفر خود قرار دهید، مطمئن باشید که این گردش آنقدر برایتان شیرین خواهد بود که هر سال عهدتان را با آن تمدید خواهید کرد.
کویر سیازگه در
“جنوب شرق کاشان”
است.
مرنجاب و آران و بیدگل در شمال شرق کاشان قرار دارد.
کویر ابوغویر شهرستان دهلران . هم یه سری بزنید
از استان ایلام به دهلران میتونید برسید به دشت عباس و مسیر کویر
از شهرستان اندیمشک هم میتونید مسیر دهلران رو بیاید در دشت عباس به سمت کویر برید