پارک ساعی

پارک ساعی جایی به دور از دود و شلوغی تهران

پارک ساعی با همه جاذبه‌ها و دیدنی‌ها

نام تهران با شلوغی، ترافیک و آلودگی هوا عجین شده است و کمتر کسی با شنیدن نام پایتخت به جاهای دیدنی تهران و گردشگری در این شهر هزارداستان فکر می‌کند. نگاه جست‌وجوگر مجله گردشگری علی بابا، دیدنی‌های پایتخت را از قلم نمی‌اندازد و با چشم‌هایی شسته و نگاهی نو به پایتخت می‌نگرد. ما در علی بابا هرازگاهی یکی از دیدنی‌های تهران را به قلم در می‌آوریم و درباره آن صحبت می‌کنیم؛ اکنون قرعه تهران‌گردی به نام پارک ساعی افتاده و نوبت به صحبت درباره این جنگل کوچک در قلب تهران است.

پارک ساعی کجاست؟
این پارک در وسط خیابان‌های وزارا و ولی‌عصر قرار دارد. کمی بعد از میدان ونک در خیابان ولی‌عصر به پارک ساعی می‌رسید.
بهترین مسیر دسترسی به پارک کدام است؟
بزرگ‌راه‌های مدرس، قاسم سلیمانی و همت به خیابان وزرا راه دارند و بهترین مسیرهای دسترسی به پارک ساعی‌اند.
چه دیدنی‌ها و تفریحاتی در پارک وجود دارد؟
پیست اسکیت، باغ‌وحش، تجهیزات ورزشی، طبیعت و پارک جنگلی

آنچه باید درباره پارک ساعی تهران بدانید

قدم‌زدن در خیابان ولی‌عصر به‌خصوص اگر هوا باران‌زده باشد، مثل قدم‌زدن در یکی از جاده‌های شمال است. البته صدای موتورها، ماشین‌ها و بوق آن‌ها لذت ولی‌عصرگردی را مخدوش می‌کند، اما برای آن هم راه فراری وجود دارد. وقتی در جاده‌های شمال ایران رانندگی می‌‌کنید، چشم به جاده‌های فرعی می‌خورد که برخی از آن‌ها خاکی‌اند و برخی دیگر آسفالتی خیلی قدیمی دارند.

این جاده‌ها برای من نشانه ورود به بهشت است و اگر زمان داشته باشم، حتما یکی از آن‌ها را دنبال می‌کنم. زیرا می‌دانم درنهایت به جنگلی ختم می‌شود که زیبایی آن روحم را لمس می‌کند. پارک ساعی تهران همچنین حسی را تداعی می‌کند. بوستانی خلوت که اگر به میانه آن برسید، همهمه تهران با آرامش و صدای گنجشک‌ها جایگزین می‌شود. پارک ساعی محلی برای چند ساعت فرار از تهران شلوغ به طهران آرام است!

تندیس ها

عکس از: سایت Tehranpicture

بوستان ساعی یکی از قدیمی‌ترین پارک های تهران است که در ۱۲ هکتار ساخته شده است و در خیابان ولی‌عصر قرار دارد. یکی از جذابیت‌های پارک تفاوت ارتفاع آن با سطح زمین است. این پارک ۶ ورودی دارد که برای ورود از همه آن‌ها باید یک مسیر پلکانی را طی کنید. انگار که وارد قسمتی جداگانه از تهران می‌شوید و برای ورود به آن باید چند پله پایین‌تر بروید.

ورودی اصلی پارک در خیابان ولی‌عصر و در ضلع غربی آن قرار دارد. دو ورودی شرقی پارک به خیابان خالد استانبولی منتهی می‌شود. دو ورودی دیگر این پارک در ضلع شمالی و ورودی آخری آن هم در ضلع جنوبی پارک قرار دارد.

پار زیبای ساعی

عکس از: سایت Nosytourist

پارک ساعی یکی از تفریحگاه‌های محبوب تهرانی‌هاست. در حال حاضر این بوستان امکانات تفریحی و رفاهی مختلفی دارد و به فضایی برای سپری‌کردن آخر هفته‌های خانواده‌های تهرانی تبدیل شده است. این بوستان یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تهران است.

داستان ساخت پارک ساعی

بوستان ساعی به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین پارک‌های تهران شناخته می‌شود و در ساخت آن تنها یک معمار، یک باغبان و چند کارگر مشارکت داشته‌اند. داستان بوستان (البته نه بوستان سعدی) از سال ۱۳۲۴ شروع شد. در آن زمان کریم ساعی زمینی به مساحت ۳۰ هکتار که از ونک تا عباس‌آباد را در بر می‌گرفت، برای این پروژه بزرگ اختصاص داد. اولین کلنگ ساخت پارک در سال ۱۳۲۹ به زمین خورد. البته همان طور که گفتم الان فقط ۱۲ هکتار از آن زمین بزرگ به پارک اختصاص دارد.

زیبایی‌های پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

کریم ساعی دانش‌آموخته محیط زیست بود و خدمات بسیاری به محیط زیست ایران کرد که در قسمت‌های بعدی بیشتر درباره آن صحبت می‌کنیم. او بوستان را به‌صورت شیب‌دار ساخت تا شبیه جنگل باشد؛ همچنین از درخت‌هایی مانند عرعر و چنار در ساخت پارک استفاده کرد، زیرا این درختان به آب زیادی نیاز ندارند.

هنوز هم فرزندان تنومند این مرد بزرگ همچنان در بوستان قد برافراشته‌اند. کریم ساعی بوستان را در اختیار وزارت کشاورزی وقت قرار داد. البته این وزارتخانه بعد از فوت او در سال ۱۳۳۶، پارک را به شهرداری واگذار کرد. شهرداری هم امکانات رفاهی و جاذبه‌های گردشگری دیگری به پارک اضافه کرد و درنهایت این مکان به یک تفریحگاه تبدیل شد.

تفریح مردم منطقه

عکس از: سایت Tehranpicture

در سال ۱۳۴۲ استاد حسین محجوبی وارد داستان پارک ساعی شد. او معمار و نقاش برجسته ایرانی است و طراحی و ساخت بسیاری از پارک‌های تهران را در کارنامه خود ثبت دارد. در بازسازی خیابان‌های قدیمی تهران، سنگ‌های بسیاری به‌عنوان ضایعات باقی ماند؛ استاد محجوبی  از این سنگ‌ها در قسمت‌های مختلف پارک بهره برد.

او نقشه پارک را با الهام از باغ‌های ایرانی- اسلیمی طراحی کرد. البته در برخی از قسمت‌ها هم از سبک معماری ژاپنی بهره برد، این قسمت با نام باغ ژاپنی مشهور است که در قسمت‌های بعد به آن می‌پردازیم. درنهایت بازسازی پارک در سال ۱۳۵۲ به پایان رسید. البته شهرداری همچنان در این پارک مشغول فعالیت است و امکانات رفاهی آن را گسترش می‌دهد.

ساعت شهر

عکس از: سایت Tehranpicture

پارک ساعی تهران در ابتدا برای اینکه تعداد درختان شهر تهران را افزایش دهد و یکی از ریه‌های شهر باشد، ساخته شد. به‌مرورزمان رفت‌وآمد مردم به این پارک بیشتر شد و  سازمان‌های مسئول، مانند شهرداری، امکانات تفریحی و رفاهی مختلفی به آن اضافه کردند. در حال حاضر این پارک به‌عنوان یکی از مشهورترین پارک‌های تهران و تفریحگاه مهم این شهر شناخته می‌شود.

کریم ساعی که بود؟

کریم ساعی بانی اصلی ساخت پارک ساعی بود و به همین دلیل هنوز هم نام او بر سر در بوستان می‌درخشد. او بعد از تحصیل در رشته آمار جنگل در خارج از کشور، در وزارت کشاورزی ایران مشغول به کار شد و خدمات گسترده‌ای در این وزارتخانه انجام داد. یکی از خدمات او اختصاص‌دادن زمین برای ساخت بوستان بزرگ ساعی بود. او شخصا بر فرایند ساخت پارک نظارت می‌کرد.

کریم ساعی که بود

عکس از: سایت Livingintehran

کریم ساعی برای اولین‌بار نهاد جنگلبانی در ایران را تأسیس کرد و این رشته را هم به دانشگاه‌ها افزود. آقای ساعی به‌عنوان پدر جنگلبانی ایران شناخته می‌شود؛ این مرد بزرگ در سال ۱۳۳۱ طی یک سانحه هوایی درگذشت.

البته او هنوز هم در پارک ساعی حضور دارد. هنرمندان تندیسی از کریم ساعی ساخته‌اند که روی یکی از نیمکت‌‌های پارک و زیر سایه درخت کهن‌سالی که به دست خودش کاشته بود، نشسته و روبه‌روی‌اش را تماشا می‌کند.

تاریخچه پارک

عکس از: سایت tehrantimes

پوشش گیاهی و جانوری پارک بوستان ساعی

درختان سربه‌فلک‌کشیده، صدای پای آب، صدای پرنده‌ها، هوای خنک، اکسیژن و هوای برای تنفس عمیق و مسیرهایی برای پیاده‌روی که اطراف آن پر از درخت است؛ این موارد همه آن چیزی است که از یک طبیعت‌گردی عالی انتظار دارید.

طبیعت سبز و زیبا

عکس از: سایت Tehranpicture

لذت گردش زمانی کامل می‌شود که یک سنجاب کوچک از مقابل چشمتان عبور کند و در میان درختان پنهان شود. به نظر می‌رسد ویژگی‌هایی که گفته شد، درباره یکی از جنگل‌های شمال ایران باشد، اما من در حال صحبت از پارک ساعی واقع در پایتخت‌ام!

همان طور که گفتیم، کریم ساعی درختانی را برای این پارک انتخاب کرد که به آب زیادی نیاز نداشته باشند. به‌مرورزمان و با حضور باغبان‌های مختلف در این پارک، تنوع پوشش گیاهی بیشتر شد. اکنون تعداد زیادی درخت که در ادامه به چند تا از آن‌ها اشاره می‌کنیم در این بوستان قدیمی زندگی می‌کنند.

جانوران زیبا و گربه های اهلی

عکس از: سایت Tehranpicture

  • سرو شیرازی

  • سرو نقره‌ای
  • سرو تبریزی (صنوبر سیاه)
  • سرو بادبزنی
  • سرو تبری
  • چنار
  • کاج
  • سیب
  • گردو
  • برگ بو
  • زالزالک
  • نارون
  • یاس وحشی
  • ماگنولیا
  • کاج سدروس
  • چمن

جانوران آزاد در پارک ساعی با آنچه در سایر پارک‌های تهران می‌بینید، متفاوت نیستند. گربه، گنجشک، کبوتر و این دست حیوانات شهری در بوستان ساعی هم زندگی می‌کنند. در این بوستان باغ‌وحشی هم وجود دارد که در آن جانوران مختلفی نگهداری می‌شود. در قسمت برکه هم پرنده‌های آبی مانند مرغابی و اردک و غاز را می‌بینید. تماشای بازی آن‌ها یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهایی است که می‌توانید در بوستان ساعی انجام دهید.

بهار زیبای پارک

عکس از: سایت Nosytourist

جاذبه‌ها و بخش‌های مختلف پارک زیبای ساعی

پارک ساعی تهران یک تفریحگاه کامل برای خانواده، گروه‌های دوستی و ورزشکاران است. حتی اگر تنها به این پارک بروید هوای خوب و جذابیت‌های طبیعی درختان با شما همراه می‌شوند و تنهایی‌ را از خاطرتان پاک می‌کنند. اگر با خانواده و دوستان به بوستان ساعی بروید که هم فال است و هم تماشا! در ادامه تفریحات مختلف و جاهای دیدنی پارک را معرفی می‌کنیم.

طاوویس زیبای پارک

عکس از: سایت Financialtribune

باغ‌وحش کوچک پارک

در بخش جنوب غربی بوستان ساعی باغ‌وحشی وجود دارد که از یک زمین فوتبال هم کوچک‌تر است، اما در همین فضای کوچک جذابیت‌های مختلفی وجود دارد. در این باغ‌وحش گونه‌های جانوری کوچک مثل سنجاب و همستر و برخی از انواع پرندگان مثل غاز، طاووس و طوطی و چند نوع خزنده مثل لاکپشت زندگی می‌‌کنند.

جاذبه های پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

باغ‌وحش کوچک پارک ساعی قسمت دلخواه بچه‌هاست، آن‌ها همیشه دوست دارند حیوانات را تماشا کنند. البته باید مراقب باشید کودکان به حیوانات غذا ندهند، مسئولان باغ‌وحش غذای مخصوص هر گونه را برایش در نظر گرفته‌اند.

در باغ‌وحش کوچک پارک فضای آرامش‌بخشی ایجاد شده است. صخره‌ها و برکه مصنوعی که برای پرندگان آبی ساخته شده و مسیرهایی که از میان گیاهان و درختان متنوع پارک عبور می‌کند، در همین فضای کوچک‌تر از زمین فوتبال قرار گرفته است. کمتر کسی بدون آشنایی قبلی می‌تواند تصور کند که چنین فضای آرام و دلنشینی چند متر آنطرف‌تر از خیابان پرهیاهوی ولی‌عصر قرار دارد.

باغ وحش پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

دریاچه مصنوعی

در قسمتی از باغ‌وحش ساعی یک دریاچه مصنوعی ساخته شده است، البته برخی از افراد آن را به‌عنوان برکه هم می‌شناسند. تماشایی‌ترین بخش دریاچه مصنوعی ساعی، شیطنت مرغابی‌ها و غازهایی است که در آن زندگی می‌کنند.

دریاچه مصنوعی

عکس از: سایت Apochi

در بعضی قسمت‌های دریاچه مصنوعی، آبشار هم وجود دارد که صدای خوش آب را هم به منظره بازیگوشی پرندگان اضافه می‌کند و کامل‌کننده لذت تماشای منظره است. باوجوداینکه دریاچه دست ساخته بشر است، اما دست کمی از یک جاذبه طبیعی و خدادادی ندارد.

باغ ژاپنی

همان طور که در تاریخچه پاک ساعی گفتیم، استاد محجوبی در ساخت بعضی از قسمت‌های این بوستان از معماری باغ‌های ژاپنی الگو گرفته است. باغ ژاپنی در نزدیکی دریاچه مصنوعی قرار دارد؛ زمانی که برای اولین‌بار این باغ را دیدم به یاد کارتون‌های قدیمی مثل ایکیوسان افتادم. در این باغ آلاچیق‌هایی قرار دارد که شبیه به عمارت‌های ژاپنی با سقف شیبدار ساخته شده‌ است.

باغ ژاپنی

عکس از: سایت Apochi

پیست اسکیت

پیست اسکیت یکی از قسمت‌های محبوب کودکان و نوجوانان است. این پیست بزرگ در ضلع شرقی پارک ساعی قرار دارد. اگر فرزند شما بیشتر از ۴ سال سن دارد، می‌تواند در این پیست بازی کند. نکته جالب این است که در پیست اسکیت ساعی انواع کلاس‌های آموزش اسکیت مانند اسکیت نمایشی، اسکیت سرعتی، اسکیت هاکی و اسکیت فری استایل آموزش داده می‌شود.

پیست اسکی ساعی

عکس از: سایت Tehranpicture

دخترها و پسرهای بین ۴ تا ۱۸ سال می‌توانند زیر نظر مربیان حرفه‌ای این رشته در پیست اسکیت ساعی آموزش ببینند و تمرین کنند. البته حتی اگر در کلاس‌ها شرکت نکرده باشید هم می‌توانید در پیست اسکیت بازی کنید. استفاده از این پیست برای عموم رایگان است.

زمین بازی کودکان

زمانی که از پارک صحبت می‌کنیم، اولین چیزی که بچه‌ها به آن فکر می‌کنند تاب و سرسره و الاکلنگ‌های آن است. پدر و مادرها دوست دارند فرزندانشان را به پارک بازی ببرند، اما مشکل اینجاست که خودشان کاری برای انجام‌دادن ندارند و حوصله‌شان سر می‌رود.

زمین بازی کودکان

عکس از: سایت Tehranpicture

زمین بازی پارک ساعی تهران این مشکل را حل می‌کند. با رفتن به این پارک هم بچه‌ها یک دل سیر بازی می‌کنند و روزهایی را که در خانه مانده‌اند، تلافی می‌کنند و هم بزرگ‌ترها می‌توانند با دوستان و خانواده‌ به پیک‌نیک بروند.

یک همنشینی دوستانه در فضای خوش‌آب‌وهوایی که نزدیک به خانه باشد، بهترین راه برای استراحت آخر هفته و بازیابی انرژی است.

زمین بازی کودکان

عکس از: سایت Tehranpicture

زمین بازی کودکان انواع اسباب بازی‌های استاندارد را دارد و می‌تواند تا چند ساعت فرزند شما را سرگرم نگه دارد. احاطه زمین بازی با درختان مانع از آلودگی هوای زمین بازی می‌شود. بنابراین وقتی کودک می‌دود و به نفس‌نفس می‌افتد، هوای تمیز تنفس می‌کند و مشکلی برای او ایجاد نمی‌شود. البته بهتر است روزهایی را که آلودگی هوای تهران در مرز هشدار قرار دارد، برای رفتن به پارک بازی انتخاب نکنید.

میزهای شطرنج

میزهای شطرنج بخش دلخواه خانم‌ها و آقایان بازنشسته است. آن‌ها به‌همراه دوستانشان به بوستان ساعی می‌آیند تا در عین تماشای طبیعت و تنفس هوای تازه، بازی کنند و سرگرم شوند.

میزهای شطرنج

عکس از: سایت Tehranpicture

بعضی از بازنشستگان فعال‌ترند و به سراغ دستگاه‌های ورزشی پارک می‌روند، اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند شطرنج بازی کنند یا روی نیمکت‌ها بنشینند و با دوستانشان صحبت کنند. پارک ساعی برای افراد مسن یادآور روزهای گذشته تهران است. اگر کنارشان بنشینید و دل به دلشان بدهید، درباره «تهرون» خاطرات زیادی برای تعریف‌کردن دارند.

امکانات ورزشی

پارک ساعی امکانات مختلفی برای ورزش‌های رایگان دارد. میز پینگ‌پنگ، فوتبال‌دستی، والیبال، بدمینتون و دستگاه‌های هوازی امکانات مختلفی‌اند که در گوشه‌وکنار پارک قرار گرفته‌اند.

امکانات ورزشی

عکس از: سایت Tehranpicture

بسیاری از افرادی که در نزدیکی بوستان زندگی می‌کنند، هر روز صبح برای ورزش به این پارک می‌روند. برخی از آن‌ها به‌همراه دوستانشان می‌روند و به ورزش‌های چند نفره مثل بدمینتون یا والبیال مشغول می‌شوند، اما برخی دیگر به تنهایی می‌روند و خود را با ورزش‌های هوازی، دو و پیاده‌روی مشغول می‌کنند.

مجسمه‌های مختلف

یکی از جذابیت‌های پارک‌های تهران این است که هنگام گردش در آن‌ها، نگاهتان با یک مجسمه تصادف می‌کند! مجسمه‌ای که تا پیش از این نمی‌دانستید در این نقطه قرار دارد. در بوستان ساعی هم پر از مجسمه‌های خلاقانه است. به نظر من گل سرسبد این مجسمه‌ها، تندیس کریم ساعی است که به‌آرامی در گوشه پارک نشسته و رفت‌وآمد مردم را تماشا می‌کند.

مجسمه های مختلف

عکس از: سایت Tehranpicture

اگر فرزند خردسالی دارید که تازه خواندن و نوشتن را یاد گرفته، احتمالا مجسمه‌های حیوانات پارک ساعی برای او جذاب است. این مجسمه‌ها ماکت‌هایی است که با بیشترین شباهت به پرندگان و حیوانات واقعی ساخته شده است و نام آن‌ها هم به‌صورت تندیس ساخته شده و کنارشان قرار دارد.

البته این تندیس‌ها تنها مجسمه‌های پارک ساعی نیستند. در قسمت‌های مختلف پارک هم تندیس‌هایی با طرح‌های خلاقانه و گاها خنده‌دار ساخته شده و لذت گردشگری در پارک را دوچندان می‌کند. کشف این مجسمه‌ها را به شما و پیاده‌روی‌هایتان می‌سپاریم.

مجسمه های مختلف

عکس از: سایت Nosytourist

جاده سلامت و تندرستی

در پارک ساعی تهران معابر مختلفی وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها پیاده‌روی کنید. بعضی از این مسیرها مانند جاده سلامت به گونه‌ای ساخته شده‌ است که برای عبور دوچرخه و اسکیت هم مناسب‌اند. در کنار این معابر هم نیمکت‌هایی وجود دارد که به شما فرصت چند دقیقه استراحت می‌دهد. قدم‌زدن و ورزش در بوستان ساعی تهران به یک عادت دیرینه برای بسیاری از مردم تبدیل شده است.

جشنواره‌های فصلی حاشیه پارک

در پارک ساعی تهران برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود؛ البته شیوع ویروس کرونا تعداد برنامه‌ها را محدودتر کرد. برای اطلاع‌رسانی از اخبار جشنواره‌های پارک می‌توانید کانال‌های اطلاع‌رسانی شهرداری تهران را دنبال کنید. یکی از مشهورترین جشنواره‌هایی که در بوستان ساعی برگزار می‌شد، طرح بهارستان بود.

جشنواره های فصلی پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

این جشنواره در محلی روبه‌روی بوستان ساعی برگزار می‌شد. هدف از برگزاری جشنواره این بود که مردم ایده‌هایی درباره زیباسازی شهر تهران مطرح کنند. نتیجه جشنواره این بود که بهترین ایده‌ها در سطح شهر اجرا می‌شد و مردم می‌توانستند باز هم ایده‌های جدیدتری ارائه بدهند.

در ساعی چطور تفریح کنیم؟

پیش از این درباره امکانات تفریحی و دیدنی‌های بوستان ساعی صحبت کردیم و احتمالا اکنون می‌دانید که چه کارهایی می‌توان در این پارک انجام داد و چطور باید تفریح کرد. البته هنوز نگفته‌هایی وجود دارد که آن‌ها را برای این قسمت از مقاله نگه داشته‌ایم!

بهار ساعی

عکس از: سایت Tehranpicture

عکاسی

اگر در ماه‌های اول بهار که درخت‌ها تازه جوانه زده‌اند یا زمانی که پاییز دست بر سر درختان کشیده و برگ‌هایشان را طلایی کرده به پارک ساعی بروید، به اولین چیزی که فکر می‌‌کنید این است که الان به یک دوربین عکاسی نیاز دارید. روستاهای اطراف تهران موقعیت‌های خوبی برای عکاسی‌اند، اما بعضی از موقعیت‌ها بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید،‌ نزدیک‌اند. به نظر من دربند و درکه و بوستان ساعی بهترین موقعیت‌ها برای عکاسی پاییزی در تهران‌اند.

عکاسی در پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

اگر در زمستان بخت یار باشد و برف ببارد و تهران سپیدپوش شود، باز هم باید برای عکاسی و برف بازی به ساعی رفت. هرچه که باشد، برف با طبیعت رفیق‌تر است و احتمالا پارک زیبای ساعی هم سپیدپوش‌تر از بقیه قسمت‌هاست. البته اگر در چنین زمانی به بوستان می‌روید، مراقب باشید روی پله‌ها لیز نخورید.

پیاده‌روی

در پارک ساعی مسیرهای متنوعی برای پیاده‌روی وجود دارد و انتخاب با شماست که کدام‌یک را انتخاب کنید. می‌توانید مسیرهایی را انتخاب کنید که از میان درختان پارک عبور می‌کنند و شبیه به راهروهای باریک میان جنگل‌هایند. اگر قصد دارید سریع پیاده‌روی کنید و برای سلامتی این کار را انجام می‌دهید، بهتر است به سراغ مسیرهایی بروید که همه در حال ورزش‌اند.

پیاده روی

عکس از: سایت Tehranpicture

ورزش دسته‌جمعی همیشه انرژی آدم را بیشتر می‌کند! بعضی از مسیرهای پارک هم نه برای پیاده‌روی، بلکه برای قدم‌زدن‌های آهسته ساخته شده‌اند. در این پیاده‌روها می‌توانید کمی سرعتتان را کم کنید، با آرامش پیش بروید و از هیاهوی همیشگی زندگی در تهران فاصله بگیرید. شما کدام روش پیاده‌روی را ترجیح می‌دهید؟

بازی و ورزش

امکانات مختلفی برای بازی و ورزش کودکان و بزرگ‌سالان در بوستان ساعی وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که به جز این موارد هیچ بازی دیگری نمی‌توان در پارک انجام داد. بازی‌ها و ورزش‌های بوستان بیشتر از اینکه به امکانات بستگی داشته باشد، به‌همراهان شما بستگی دارد.

امکانات ورزشی پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

مثلا اگر با گروهی از دوستان صمیمی و خوش‌مشربتان به پارک بروید، به چند تکه کاغذ و ذهن‌های خلاق برای بازی پانتومیم نیاز دارید یا یک بطری نوشابه برای بازی جرئت و حقیقت کافی است. در بوستان ساعی هرچقدر که بخواهید می‌توانید خوش بگذرانید.

پیک‌نیک

پیک‌نیک یکی از تفریحات اصلی خانواده‌های ایرانی است. همه ما، حتی پدر و مادرهایمان، بهترین خاطرات بچگی‌مان برای زمانی است که به‌همراه فامیل جمع می‌شدیم و به پیک‌نیک می‌رفتیم. البته الان بزرگ‌ترها می‌گویند دوره و زمانه عوض شده و فامیل‌‌ها از هم دور شده‌اند، اما بوستان ساعی می‌تواند بهانه‌ای برای پیک‌نیک و دورهمی‌های فامیلی در موقعیت‌های خاصی مثل سیزده‌به‌در باشد.

مردم در دل پارک

عکس از: سایت Apochi

امکانات رفاهی پارک ساعی چیست؟

بوستان ساعی همه امکانات لازم برای تفریحات و گردش‌هایی که تا پیش از این بیان کردیم‌، دارد. مثلا برای پیک‌نیک هم می‌توانید روی سکوهای موجود در میان درختان بنشینید و هم آلاچیق‌های ساخته شده برای پیک‌نیک را انتخاب کنید.

امکانات رفاهی پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

علاوه بر امکانات رفاهی داخل پارک، در خیابان ولی‌عصر و سایر خیابان‌های حوالی انواع کافی‌شاپ، رستوران و فروشگاه وجود دارد. بسیاری از افراد در بوستان تفریح می‌کنند و سپس برای غذاخوردن به رستوران‌های حوالی آن می‌روند.

بوستان بزرگ ساعی سازه‌های گوناگونی با کاربردهای مختلف دارد که در ادامه آن‌ها را نام برده‌ایم:

  • آمفی‌تئاتر روباز
  • سرای محله
  • فرهنگ‌سرا
  • کتابخانه
  • تریا
  • بوفه
  • سرویس بهداشتی
  • نمازخانه
دریاچه مصنوعی ساعی

عکس از: سایت Tehranpicture

برای گردش در پارک ساعی به هیچ وسیله‌ای جز اسکیت یا دوچرخه، دوربین برای عکاسی و هندزفری (اگر ترجیح می‌دهید هنگام ورزش آهنگ گوش کنید) نیاز نخواهید داشت.

بهترین زمان بازدید از پارک ساعی

بوستان ساعی همیشه و در هر فصلی دیدنی است. البته در فصل‌‌های سرد سال، پیک‌نیک و تفریح در پارک کمی سخت‌تر باشد و افراد کمتری برای گردش به آن بروند. از اواسط اسفند ماه تا خرداد پارک ساعی در همه ساعت روز و شب دیدنی است، هوا که گرم‌تر می‌شود، خانواده‌ها ترجیح می‌‌دهند بعد از غروب خورشید به بوستان بروند و شب‌نشینی داشته باشند.

طبیعت گردی در پارک

عکس از: سایت Apochi

پارک ساعی کجاست؟

بوستان ساعی در منطقه ۶ شهرداری تهران و کمی پایین‌تر از میدان ونک قرار دارد. دو ضلع اصلی پارک که در شرق و غرب آن قرار دارند به خیابان‌های خالد استامبولی (وزرا) و ولی‌عصر منتهی می‌شوند. اضلاع شمالی و جنوبی پارک به کوچه‌های نزدیک پارک دسترسی محلی دارد. دسترسی به این بوستان با استفاده از ماشین شخصی، مترو و اتوبوس امکان‌پذیر است. در قسمت‌های بعدی مسیر دسترسی به این بوستان را بررسی می‌کنیم.

پارک ساعی تهران

عکس از: سایت Tehranpicture

بوستان ساعی روی گوگل مپ

بهترین مسیر دسترسی به پارک

بهترین روش‌ برای دسترسی به بوستان ساعی استفاده از مترو و ماشین شخصی است. البته خطوط اتوبوس هم از نزدیکی بوستان عبور می‌کنند و می‌توانید از آن‌ها هم استفاده کنید.

مسیر دسترسی با مترو

برای دسترسی به این بوستان با استفاده از مترو باید به ایستگاه متروی میرزای شیرازی بروید. این ایستگاه در مسیر خط ۳ متروی تهران قرار دارد و در خیابان بهشتی، تقاطع میرزای شیرازی واقع شده است. بعد از پیاده‌شدن در این ایستگاه باید حدود ۱۶۰۰ متر در مسیر خیابان وزرا پیاده‌روی کنید تا به پارک ساعی تهران برسید.

تفریحات مختلف پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

مسیر دسترسی با خودروی شخصی

برای رانندگی به‌سمت بوستان ساعی می‌توانید یکی از اتوبان‌های مدرس، شهید قاسم سلیمانی یا همت را انتخاب کنید.  در ادامه مسیرهای دسترسی از هرکدام از بزرگ‌راه‌ها را توضیح می‌دهیم.

  • از بزرگ‌راه مدرس وارد خیابان بیهقی شوید. مسیر خود را به‌سمت میدان آرژانتین ادامه دهید. بعد از آن از خیابان بهاران وارد خیابان وزرا شوید و به بوستان ساعی برسید.
  • از خروجی بلوار نلسون ماندلا در بزرگ‌راه قاسیم سلیمانی خارج شوید. مسیر خود را ادامه دهید به انتهای بلوار و میدان آرژانتین برسید. بعد از آن وارد خیابان بهاران شوید و به خیابان وزرا برسید.
  • از بزرگ‌راه همت به‌سمت خیابان گاندی خارج شوید. مسیر خود را به‌سمت خیابان وزرا و بوستان ساعی ادامه دهید. اگر از بزرگ‌راه کردستان هم به‌سمت ساعی می‌آیید، ابتدا وارد همت شوید و سپس همین مسیر را طی کنید.
بهترین مسیر دسترسی

عکس از: سایت Tehranpicture

خیابان ولی‌عصر هم یکی از مسیرهای دسترسی به پارک ساعی است که از یک سمت به میدان تجریش و از سمت دیگر به خیابان شهید بهشتی منتهی می‌شود. این خیابان تقاطع‌های بسیاری با مسیرهای مختلف در تهران دارد و با کمک نقشه می‌توانید مسیر خود را به‌سمت پارک ساعی پیدا کنید.

پارک ساعی برای مواقعی که برای خروج از شهر زمان ندارید

آخر هفته‌ها زمانی برای استراحت و بازیابی انرژی است که در هیاهوی طول هفته از دست رفته است. طبیعت‌گردی یکی از بهترین منابعی است که انرژی ازدست‌رفته را برمی‌گرداند، اما همیشه فرصتی برای خروج از شهر نیست. در این مواقع پارک‌های تهران به کمک می‌آیند، به‌خصوص اگر نزدیک خانه باشند و بتوانیم با رانندگی در یک مسیر کوتاه به آن برسیم.

پارک ساعی تهران

عکس از: سایت Tehranpicture‌

پارک ساعی تهران یکی از پارک‌های جنگلی است که در مرکز قرار دارد و از نقاط مختلف شهر در دسترس است. بسیاری از افراد زمانی که فرصتی برای خروج از تهران یا رفتن به تفریحگاه‌های شمال شهر ندارند، به پارک ساعی می‌روند و آخر هفته خود را در آنجا سپری می‌کنند.

مجله گردشگری علی بابا با تمام تفریحات شما همراه است، چه بخواهید برای چند روز سفر کنید، چه بخواهید به یک پارک در نزدیکی محل زندگی‌تان بروید. ما دیدنی‌های شهرهای مختلف را به‌همراه تمام جاذبه‌هایی که دارند و آنچه را می‌توانید تجربه کنید، می‌نویسیم.

پله های رنگی پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

با علی بابا اول به یک تور مجازی در جاهای دیدنی تهران می‌روید و بعد از آن می‌توانید تصمیم بگیرید که دوست دارید تجربه‌ای واقعی از این گردش داشته باشید یا جاهای دیگر را ترجیح می‌دهید.

عکس پارک ساعی تهران

اگر می‌خواهید تصاویر بیشتری از پارک ببینید، این تصاویر را از دست ندهید.

پارک زیبای شهر

عکس از: سایت Tehranpicture

تهران ساعی

عکس از: سایت Tehranpicture

سنجاقک

عکس از: سایت Tehranpicture

پارک زیبای تهران

عکس از: سایت Tehranpicture

برج ها و ساختمان های حوالی

عکس از: سایت Tehranpicture

جاهای دیدنی تهران

عکس از: سایت Tehranpicture

باغ وحش کودک

عکس از: سایت Tehranpicture

جاده های تندرستی

عکس از: سایت Tehranpicture

پارک ساعی

عکس از: سایت Tehranpicture

دیدنی های زیبای پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

گیاهان و جانوران پارک

عکس از: سایت Tehranpicture

جاهای دیدنی تهران

عکس از: سایت Tehranpicture

جاده سلامت و تندرستی

عکس از: سایت Tehranpicture

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.