بقایای یکی از قدیمیترین معبدهای باستانی بودایی که همعصر با قرنهای ابتدای پیدایش این آیین است، در پاکستان کشف شد. کشف معبد بودایی پاکستان یکی از عجیبترین اخبار هفته گذشته این کشور بود.
به گزارش مجله گردشگری علی بابا و به نقل از لایوساینس، باستانشناسان با کاوش در پاکستان بقایای یک معبد بودایی بسیار قدیمی را کشف کردند. این معبد در منطقه «سوات» که در شمال پاکستان و بخشی از «گنداره» باستانی واقع شده است. جالب است بدانید زمانی اسکندر مقدونی بر این منطقه حکومت میکرد،
باستانشناسان عمر این معبد را به اواسط قرن دوم پیش از میلاد نسبت میدهند. این معبد بودایی، روی معبد قدیمیتری ساخته شده است. این یعنی معبد قدیمیتر را، قرنها بعد از درگذشت «گوتاما بودا» ساختهاند.
بعد از کشف معبد بودایی اکتشافات و بررسیهایی انجام شد که نشان میدهد این معبد بارها بازسازی شده است. در بعضی از بقایای بهجامانده از معبد، ارتفاع تا سه متر هم میرسد. همچنین بین این بقایا، میتوان اجزایی مانند یک بنای گنبدیشکل، یک اتاق مخصوص راهبان، یک راهپله، راهروهای مسقف و یک حیاط مشرف به جادهای باستانی را تشخیص داد.
سن و قدمت دقیق معبد، با تاریخگذاری رادیوکربن قابل ارزیابی است. با این حال باستانشناسان بر این باور هستند که معبد بودایی کشفشده، یکی از قدیمیترین بناها در منطقه «گنداره» است.
منطقه «سوات» از سال ۱۹۵۵ میزبان کاوشگران بوده و باستانشناسان ایتالیایی از آن زمان کاوش خود را در منطقه آغاز کردهاند. آنها ماموریت دارند از آثار باستانی شاخص و مهم این منطقه محافظت و از اکتشافات غیرقانونی جلوگیری کنند.
آثار دیگری هم در این منطقه کشف شده و باستانشناسان علاوهبر معبد قدیمی، بیش از ۲۰۰۰ اثر تاریخی شامل سکه، جواهرات، مُهر، تکههای ظروف سفالی، آثار هنری سنگی و مجسمهها با نوشتههایی باستانی را از دل خاک بیرون کشیدهاند.